Vad ska jag välja?

Tydligen så har ryktet om gratis biblar hos Erikshjälpen (ja, det var sant) spridit sig för idag hade de inga biblar kvar, bara en och annan psalmbok. Suck, blir väl till att leta i källaren då (läs be Pontus göra det). Ingen lycka på MQ och Sisters heller idag. Hittade förvisso en jättefin väst på MQ men då inte storlek 42 (finns ingen större storlek) gick att knäppa så blev jag både besviken och förbannad.  Såå stor är jag inte och jag brukar alltid kunna ha Zouls grejer! Jag brukar normalt ha storlek 42 eller L och det känns helt ok men då jag inte kan ha dom storlekarna blir jag inte glad...Sen hittade jag en vit kortärmad skjorta från  Twist & Tango som kändes lite safariinspirerad med bröstfickor och lite puffärm men vitt och kortärmat nu mot vintern?  På Sisters provade jag en jättefin brun tröja med rosa rutor men den fanns bara i XL och det var för stort.  Nej, det blidde inget alls idag.

    
 

Ovan är alltså de kläder jag väljer mellan att ha på anställningsintervjun på torsdag. Personligen tror jag mest på den turkosa skjortan tillsammans med jeansen till höger och stövlarna. Jag känner mig bekväm i det, jag gillar färg och det är ändå en skjorta, liksom. Annars gillar jag också blusen med svart/vitt/gult/grönt i som är lite figursydd. Den tillsammans med svaarta sneakers och stuprör och ev. kavaj och med mina Andy Warhol-brillor ger en "popsport-look". Den är schysst, men kanske mer lämpar sig till ett jobb på en reklambyrå än som mediasäljare? Kom gärna med åsikter! =)

Kläder: Jeans, vit s-hirt, grå cardigan med pastellfärgade rutor, bruna stövlar utanpå jeansen
Humör: Trött och slö
TV: Dubbelavsnitt och säsongsavslutning av Desperate!!

Bibelshopping!

Ska snart ner på stan för att shoppa en bibel. Haha, känns inte så superkul men det är vår kurslitteratur så....Vi har en bibel, men den är i källaren någonstans och jag orkar inte på något sätt leta reda på den. Har dessutom hört rykten att man kan få gratis biblar hos Erikshjälpen....Ska kolla upp det, annars kan man ju få köpa en för en billig penning kanske iaf. Eftersom jag har ett mission (haha) så ska jag blogga mer då jag kommer tillbaka från stan. Då ska jag även lägga upp bilder på de kläder jag anser kunna platsa på en anställningsintervju, så får de som kan finna det på något sätt lite ntressant säga sin mening. Haha, jaja. Inget känns klockrent men det får duga!

Fortsättning följer!


Ännu en helg förbi (och ännu en tanta)

Jaha, så var det måndag igen då. Har precis haft en salstenta så det gör nästan ont att blogga. Skrev hårt och länge så jag har alldeles ont i högerhanden! Men jag tror det gav resultat, det blir garanterat ett G iaf, skönt.

Helgen har varit jätteskoj och skön. I fredags gjorde jag och Pontus något så ovanligt (nej, inte ironiskt) som att dela på en flaska vin till maten. Det blev lövbiff fyllda med vitlöksphiladphia med gräddsås (matlagningsgrädde) pasta och rött vin till. Grymt gott och mysigt. Vi drack upp det sista vinet på loggian och vi lyxade t om med med en avec efter maten i form av whisky (pontus) och hasselnötslikör (lina). Haha, hur medelålders är inte det?!

I lördags hade vi Johan och Jossan på middag. Vi hade inte träffats på flera månader så det var grymt skoj! Vi bjöd på en ny rätt: kycklingsfiléer fyllda med salami och en kräm bestående av kesella, soltorkade tomater, honung, vitlök, dijonsenap, salt, peppar och timjan. Sen lindade man bacon runt kycklingen, lät dem bli helt klara i ugnen i gräddbad och så pasta till. Jättegott! Till efterrätt hade vi stekt ananas (stekt i råsocker) med glass, också grymt gott!

Igår var det långpromenad, läsning till dagens tenta och Ondskan på TV. Skön helg alltså!

Kläder: Nyinköpta psykaldeliska t-shirten/tunikan, jeans, bruna stövlar, brun skinnjacka
Humör: Skönt att geografikursen är slut!
TV: CSI NY

  

     


Kallad till intervju!

Äntligen en liten framgång i mitt jobbsökande! I morse blev jag väckt (tur att jag är morgonpigg!) av föräljningschefen för region norr på R&D Förlag, Tobbe. Han var verkligen supertrevlig och det första han frågade var hur det var i Jönköping med tanke på strormen. Så vi snackade lite om det någon minut och sen sa han att han läst min ansökan och att han funnit den intressant och att de ville ha mig på intervju. Han sa att jag ju sökt tjänsten i Härjedalen men att dom ju söker i hela Sverige. Då flikade jag in att jag sett annonsen igår att de sökte en person för exakt samma tjänst med placering i Sundsvall. Då sa han att ja, det stämde. Eftersom det är lite trixigt att komma på intervju i Piteå, där jag tror han håller till, så sa Tobbe att jag skulle träffa försäljningschefen för Göteborg istället, Malin. Så jag ringde henne och vi bokade tid för intervju på torsdag klockan 14.00 i Göteborg. Åh, tänk att allt plötsligt känns lite mera hoppfullt!! Malin verkade också jättetrevlig så det ska nog gå fint. Det jag är mest nervös för är att hitta dit, det låg söder om stan i ett industriområde typ. Men Malin sa att jag kunde ringa då jag närmade mig så kunde hon eventuellt plocka upp mig eller iaf guida mig rätt. Schysst! 

Jag ska förbereda mig minutiöst inför den här intervjun: plugga på frågorna som Manpower tipsar om, läsa på ännu mer om företaget, fundera på vad jag är bra och mindre bra på och välja kläder etc. Kontorscausual tror jag på. Haha, vad det nu innebär! Jeans, stövlar, skjorta och kavaj eller kanske jeans, stövlar, skjorta eller jeans, stövlar och fin blus....Ja, Pontus får vara med och tycka då jag har modevisning. Vi brukar även spela rollspel (med alla kläder på, haha) för att öva inför viktiga telefonsamtal eller så, och det ska vi nog göra nu med. Det enda jag tycker är så himla trist är att jag har superlätt för att rodna, ner över bröstet och i ansiktet. Detta händer även fast jag inte alls känner mig nervös! Dumt! Därför ska jag ha nåt ligre högre i halsen iaf.

Ikväll står handling på schemat. Jag tog mig friheten att ensam skriva matlista (7-dagars, ja vi är vuxna) och Pontus korrigerade bara en grej. Tonfiskrullen fick vika hädan för traditionell rulle med mos och krov istället. Annars blir det ganska "ovanlig" mat, eller mat vi inte äter så ofta. Till exempel potatisgratäng med spenat och feta, kycklingsgryta med bulgur, levergryta....Yummie! Blir nog en ganska dyr hadnling med tanke på att vi ska ha middag hos oss imorgon med ett annat par men det får det vara värt. Trots att vi varit studenter i 3,5 år har vi ALDRIG ätit bara nudlar. Däremot är det gott att blanda ner dom i wok men aldrig att jag skulle äta bara nudlar. Så fattiga är inte svenska studenter, inte om man bor i JKPG iaf med någorlunda humana hyror.

Jag hoppas verkligen att pappa kan fixa så en av hans kunder kan hjälpa oss att flytta med sin lastbil. Vore guld värt! Självklart ska ju killen och pappa få betalt men det blir nog billigare och smidigare än att fixa själv.

Idag hittade jag en rutig skjortklänning som skulle varit så fin till mina bruna stövlar mend en var för liten. Åh, så stor är jag faktiskt inte och trots det kan jag inte ha största storleken, fucking Twist and Tango! Det blev iaf en lite psykaldelisk tunika/t-shirt i grönt, svart, gult för 199:-, som hittat!

Kläder: Mörka otvättade stuprör, svart linne, vit/svart omlott t-shirt, svarta sneakers, brun skinnjacka
Humör: Superglad, jag ska ju på intervju! Och jag har köpt en fin och billig tröja! =)
TV: Myspys ikväll!


Snyggt mysmongo?

Som utreddes i förra inlägget så är jag och Pontus riktiga mysmongon. Detta resulterar ofta i att vi (ok, jag jämt, Pontus oftast) kastar av oss våra "skolkläder" så fort vi kommer hem och sätter på oss myskläder som oftast består av mjukbyxshorts, mjukbyxor, linnen, slitna svea-tröjor....Mysigt men inte speciellt snyggt...Jag vill hemskt gärna ha sköna men snygga mysläder. Var inne på nelly.se och kikade och hittade då ett par jeansshorts med stört låg gren. Var ju inne i sommar och de ser ju onekligen sköna ut. Då jag redan nu ofta lofsar omking i mjukisshorts inomhus så kan man väl kanske lika gärna ha jeanshorts? På ett sätt känns det onödigt att lägga pengar på myskläder men det är ju rätt dumt egenltigen med tanke på hur mycket tid jag spenderar i myskläder!? Vore ju kul att få vara ett snyggt mysmongo kanske....?


7256 kronor

...Ramlade in på våra konton igår. Tack CSN! Det är alltid skönt då studiestödet kommer, även om vi har upptäckt att vi har mer pengar kvar i slutet av månaden den här terminen än de senaste sex. Det beror enbart på att tjejerna inte bor här längre och utan dom är det helt enkelt svårare att göra av med pengar. Då vi gick MKV fikade jag ju upp säkert en tusenlapp i månaden, vilket jag inte ens kommer i närheten av nu. Men jag och Pontus är ändå väldigt bra på att göra av med pengar och vi gör det gärna tillsammans! Vi är ena riktiga mysmongon, som Pontus brukar säga! I går var ju planen pasta carbonara och jogging men det ändrades raskt till restaurangbesök på Twin City och bio! Okonsekvens helt i min smak! =) Åt en som alltid kalasgod hamburgetallrik med avocadoröra, coleslaw och massa annat onyttigt. Och som om inte det vore nog så avslutade jag hela middagen med en banana split! Efter middagen såg vi "Djävulen bär Prada", helt ok men inte sådär superskoj. Alla som har sett "En prinsessas dagbok" behöver ju kanske egentligen inte se den här filmen då det handlar om exakt samma sak, förutom att massa snajsiga kläder visades upp hela tiden i den här filmen.

Jag blev klar med hemtentan igår och det känns bra. Tror att jag lyckats fått ur mig det läraren efterfrågar och att jag lyckats förklarat mina tankar någorlunda klart. Nu är det alltså ren och skär tentaplugg som återstår. Så himla trist att läsa, läsa och läsa. Men det måste ju göras det med...

Kläder: Jeans, vitt linne, svart v-ringad tunnstickad tröja, bruna stövlar, brun skinnjacka
Humör: Lättad att en tenta är avklarad
TV: CSI Miami, går det fortfarande?

117692-32

Väl godkänd

Har precis fått betyget från första delkursen och jag kan nu lägga till ett VG (högsta betyg) i historia 5 p på min utbildningslista! Känns jättekul, speciellt eftersom högsta betyg är rätt svårt att få på högskolan, om man inte är supersmart och superengagerad som t ex min kära älskling.... Så eftersom jag fick vg i förra kursen så resonerade jag som så att jag kan blogga och slösurfa lite innan jag fortsätter skriva på hemtentan och plugga till salstentan i den nuvarande kursen. Haha, kvinnlig logik va? Nu har jag alltså 125 högskolepoäng registrerade. Hm, känner mig nästan lite bildad!

Det har regnat här flera dagar nu, så sjukt tråkigt. Blev avundsjuk på alla Umeåbor idag så jag kollade snabbguiden till vädret på baksidan av DN, -1 och strålande sol. Det vill jag också ha! Jag längtar faktiskt till vintern. Men inte efter blöta, slaskiga dagar i stan utan efter kalla, gnistande dagar på promenad utanför stan eller i fjällen. Jag och Pontus ska faktiskt hälsa på Jessica i Åre framåt vårvintern, ska bli superkul! Om man bara accepterar att Åre är som Stockholm fast mindre och kallare så erbjuder faktiskt Åre sjukt bra åkning! Vill man uppleva fjällen får man ju åka någon annanstans men som sagt, schysst att kunna bo gratis och få några dagars åkning och framför allt väldigt roligt att träffa Jessica! Det är synd att vi ses så sällan nu, men det märks att vi varit kompisar hela livet för även om vi inte setts på flera månader så känns det aldrig så, det känns bara som vanligt. Haha, nu kanske inte det lät så positivt men det är det! 

Vi har pratat om att åka till Funäsdalen med mina bröder och respektive (
Maria) och (Sara), vore verkligen jättekul om det kunde bli så någongång! Nu är ju nyaste tillskottet Nora hemskt liten än, snart 2 månader, men om nåt år kanske? Fast då blir det väl fullt sjå med Tuva och Isa. Kan tänka mig att Marcus och Maria kommer att introducera slalom för Tuva kanske redan nästa vinter? 

Nä, nu måste jag ta mig i kragen och skriva på hemtentan. Siktar på att få den klar idag så jag kan plugga naturgeografi resten av veckan.


Kläder: Stuprör, vit t-shirt, mossgrön kofta, svarta sneakers, brun skinnjacka
Humör: Bra, glad för betyget!
TV: Ikväll är det jogging, så kanske Vänner bara?


En katt bland hermelinerna...

...har jag känt mig som idag. Tänkte att det är ju väldigt synd att min svarta, fina skjortklänning från Stockh lm/MQ bara ska användas till "fint" så efter lite beslutsångest imorse så bestämde jag mig för att ha på mig den idag, en vanlig regning tisdag. Till hade jag leggings (ja, i JKPG är det fortfarande 12-14 grader), svart skinnjacka och svarta sneakers. Trots den sportiga kombinationen så kändes det väldigt uppklätt bland alla andra studenter, ok bortsett från handelstudenterna då... Men i jämförelse med oss andra som inte kombinerar Helly Hansendunjackor med pumps, så är ju jeans det allra vanligaste plagget på skolan. Men frågan är om jag kände mig som en katt bland hermelinerna eller som en hermelin bland katterna? Katter är ju jättefina djur men efter att ha läst på om hermeliner på ne.se så har jag förstått att hermelin minsann är ett tjusigt djur som kungligheterna förr gjorde pälsar av och inte nåt skadedjur a la brunråtta. Haha, ja så då kände jag mig kanske snarare som en hermelin bland katterna då! Kul var det iaf!

Har pluggat hela dagen i biblioteket idag. Eller, hela dagen sett från en students perspektiv. Det vill säga från 9.30-16.00. Skulle kliva upp klockan 7.00 idag och hade ställt klockan på det, men en havtimme senare vaknade jag av att jag drömde att jag stod och kokade ägg, vilket jag ju insåg att jag inte gjorde efter ett tag. Haha, Pontus stängde förmodligen av klockan istället för att snooza. Då tidsplanen ändå var sprucken så tog vi det piano hela morgonen, skönt. Fast jag stressar aldrig på morgonen, kliver alltid upp i god tid så jag hinner äta frukost (30 min), duscha och fixa håret (30 min), klä på mig och gå (30 min). Ja, han hade rätt Hugh Grant i "About a boy" då han delade in hela sitt liv i halvtimmessnuttar!

Pontus brukar ibland säga att han lever ihop med psykot från 90-talsrullen "Sova med fienden", här några exempel på vad han grundar detta på:

- Jag skruvar alltid burkar och flaskor så etiketterna kommer utåt i skåp och hyllor (även de med dörrar)
- Jag puffar alltid dynorna och kuddarna i soffan då jag ska gå ut eller gå och lägga mig
- Jag har aldrig ljusa jeans på vintern, undantag kan göras om det är soligt ute och snön inte kommit än

Jag är väl inget psyko!? =)

Kläder: Se ovan
Humör: Bra, less på regnet
TV: Desperate såklart! Men Tom kan väl inte ha en affär?!

Sverige runt!

...Nästan. Idag har jag sökt jobb i Stockholm (Assa - webbredaktör), Härjedalen (R&D förlag - mediasäljare) och Umeå (Säljbyrån - innesäljare). I fredags sökte jag i Örebro (Vägverket, Trainee, kommunikatör). Haha, men jag ska väl erkänna att alla jobb jag söker som inte är i Sundsvall eller Umeå känns lite halvhjärtade kanske. Pontus har också sökt jobb idag, som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Västernorrland. Han är som klippt och skuren för jobbet även om han själv inte tror det! Jag har läst hans ansökan och det måste vara något seriöst fel om han inte blir kallad till intervju. Politisk sekreterare...vilken chans att få komma vidare i politiken! Det innebär ju förvisso studieuppehåll om han skulle få det men det tycker jag att det är värt. Vad han tycker, vem bryr sig? =)

Jag MÅSTE bara bli kontaktad av någon jag sökt jobb hos med, jag läser mina snäökningar och deras annonser och tycker att det är en match made in heaven. Hoppas någon annan tycker det med!

Nu ska jag ha den allra sista föeläsnignen den här kursen, sweet!

Kläder: Stuprör, vitt linne under brun/grönaktig t-shirt, brun skinnjacka, svarta skor
Humör: Jättebra! Glad, pigg och jobbsugen
TV: Hm, CSI?

LOST in Translation

Jaha, då har man då sett den kritikerrosade filmen Lost in Translation. Som vanligt (oftast) då filmer får höga betyg av kulturkritiker förstår jag inte riktigt anlednignen till det. Visst, filmen var helt ok, bra skådisar, ovanlig och kul miljö, smart dialog etc men en femma (DN) i betyg?! Nej, you've lost me....Jag tror att kulturnissarna på alla kulturredaktioner ser sådanna här filmer och så tänker de för sig själva att "ja, det här är ju en väldigt ovanlig och speciell film,  men vad fan handlar den om? Vågar jag fråga Pelle på Svenskan, nej, han skulle bara skratta år mig...Bäst jag ger den en femma så tror alla att jag förstått i alla fall!" Jag tror ingen vågar ifrågasätta en film som osar intellektuallitet och überkultur som då till exmepel Lost in Translation gör. Ingen vågar heller ge en sådan film ett medelbetyg, det är antingen eller verkar det som. Trist och fegt. Eller så är jag skadad av flertalet år konsumerande av traditionell amerikansk dramaturgi a la Die Hard.

Idag skulle jag referensläsa boken vi har som grund till hemtentan i kulturgeografin på bibliotekt. Jag tänkte att eftersom det är lördag så räcker det om jag är där vid 11 så är det nog ingen annan som läser den. Men fel, fel, fel! I ett hörn längst in i biblioteket satt minsann en klasskamrat med boken framför sig. Eftersom jag ändå var där så var det ju lika bra att plugga, det fick bli naturgeografi istället i form av ett häfte om istidens landskap. Och ja, det är precis så spännande som det låter. Jag lessnade efter en stund och gick och kikade på skönlitterära avdelningen. Då jag har en förmåga att kolla sjukt mycket på TV då jag är ensam hemma så kände jag att en bok vore ett bra komplement till Americas funniest homevideos. Det blev en bok av Camilla Läckberg, Stenhuggaren. Hoppas den är lika bra som hennes Predikanten! Så nu vet jag vad jag ska göra i eftermiddag och ikväll, skönt. 

Appråpå min önskelista igår, helst skulle jag vilja att mitt liv var som
prinsessans. Snarlikt i alla fall.

Kläder: "Slitna" stuprör, vit blus m. puffärm, mörkbrun skinnjacka, svarta skor m. kardborr
Humör: Lite dåligt samvete för att jag inte pluggar tillräckligt och inte gör LR:s körkort...
TV: Begränsad ranson, läsa bok istället!

Äntligen helg!

Inte för att jag har haft någon superansträngande vecka direkt men skönt att få bestämma helt själv över tiden. Blir nog en del plugg i helgen faktiskt. Har precis haft den sista föreläsningen inför tentan nästa måndag och i onsdags fick vi hemtentan som ska vara klar nästa onsdag. Jag är verkligen inte motiverad. Jag vill ju jobba, inte plugga liksom. Jaja, om jag inte får ett jobb snart så blir iaf kursen roligare nästa delkurs tror jag. Då ska vi läsa religion nämligen med stor fokus på bibelvetenskap. Tycker ordet i sig är så himla roligt: bibel och vetenskap. Hm, går inte riktigt ihop va? Vi ska tydligen sätta oss in i ett antal bibelberättelser med, helst innan kursen börjar! Det blir nog tajt med de  här två tentorna men det får gå ändå. Jag måste låna en bibel av någon bara, vi har haft en, men den är nog nedpackad i källaren någonstans.... Inför varje lektion ska vi ha med bibeln, haha tänk att gå runt med en bibel i väskan!

Gårdagskvällen var så mysig. Jag gick förbi Konsum på vägen hem och köpte kex, ost, vindruvor och alkoholfri cider så efter middagen satte vi oss på loggian och myste och åt.  Alldeles mörkt och regningt utanför de stora fönstren men inne var det varmt och gosigt. Kändes bra att verkligen göra nåt tillsammans eftersom Pontus är borta i helgen. Han åkte imorse och kommer inte hem förrän söndagkväll vid 21...

Karolina undrade för ett tag sedan om jag inte gör något alls de helger Pontus är borta. Jo, det gör jag ju, men ensam. Låter egentligen rätt tragiskt men efter examen i våras så flyttade ju alla mina homies och kvar blev jag liksom. Nu har jag bara Pontus och våra gemensamma vänner här men de är ju par så det är ju inte så direkt att man hänger ensam med att par man kanske inte känner så himla väl ändå. Självklart är ju det en av anledningarna till att jag vill hem till Sundsvall, där skulle jag aldrig behöva vara ensam. Men ändå så betyder det mer att få vara med Pontus än familj och vänner, så därför vill jag kanske helst av allt ha ett jobb i Umeå så att Pontus och jag får vara tillsammans på riktigt även då han läser filosofi. Ja, men tyvärr/tack och lov, är det ju inte riktigt upp till mig vart jag tar vägen, det får första bästa arbetsgivare bestämma!

Önskelista
- Jobb
- Bil
- Gemensam lägenhet
- Barn


Kläder: Stora, ljusa jeans, turkos/svart/gulrutig skjorta, svarta skor, svart skinnjacka
Humör: Skönt med helg, oskönt att inte ha något jobb
TV: Lost in Translation (SVT)

Jobbjakten fortsätter

Så där ja, nu har jag skrivit och mailat (tack gode gud att de flesta vill ha ansökningar via mailen, hade blivit ruinerad annars!) min kanske 24:e ansökan? Denna tjänst var placerad i Umeå. Vore gött med ett gemensamt hem ändå...1,5 år utan baby, nja...Jag är nog kanske mer "beroende av honom" (på ett bra sätt!) än jag trott. Vill inte vara ifrån honom mer än nödvänigt ju! 

Jag ska från och med nu skriva upp vilka jag skickar till och när, kan vara bra att veta. Som Pontus sa igår, "de kanske vill veta det på Arbetsförmedlingen då du skriver in dig där"...Ja,det vill de kanske. Usha, vill inte tänka på Arbetsförmedlingen. Känns som ett misslyckande att gå in genom deras dörrar på något sätt. Och nej, jag vet ju att det inte är det och att de kanske kan göra något bra, även om man givetvis tvivlar då det visade sig att varje förmedlare förmedlar 8 jobb/år....Fast jag använder ju AMS hemsida då jag letar jibb å på ett sätt är jag ju redan deras "klient". Det är rätt puckat att jag inte får skriva in mig som arbetssökande nu. Anledningen är att jag studerar och därav inte är tillgänglig för arbetsmarkanden. Men hallå, mitt pluggande just nu är ju en egenpåhittad arbetsmarknadsåtgärd?! Skulle jag få ett jobb (inte vad som helst och vart som helst kanske....) skulle jag ju hoppa av direkt!

Psykoarbetsmarknad! Bajs! =(

Kläder: Lite "slitna" stuprör, vit jättesöt blus/t-shirt med dekorativa "hål" i nacken, bruna stövlar utanpå jeansen, mörkbrun skinnjacka
Humör: Arg på att vara arbetslös, mycket bättre än att vara ledsen!
TV: Jogging och mys ikväll, P åker till STHLM imorgon och bir borta hela helgen. CSI kanske?


Världens tristaste föreläsning och nygammal inredning

Har precis haft föreläsning kulturgeografi, det och naturgeografi är vad som ingår i denna lilla fempoängare i min tjugopoängskurs den här terminen. Även fast kulturgeografi borde vara intressant så blir det verkligen inte det med vår föreläsare. Han visar 50 powerpointbilder som ingen förstår, ställer jätteintressanta frågor som han inte besvarar etc. Blev så trött, men somnar gör jag aldrig på föreläsningar. Det finns någon sorts spärr inom mig som säger att det är rent utsagt respektlöst att sova bort någons tid. Bättre att gå hem i så fall!

För att pigga upp mig denna gråa eftermiddag så ska jag gå ner på stan och köpa turkosa ljuslyktor. Japp, nu ska höstgardinerna upp och med dem nya (och gamla) inredningsdetaljer. Kör på samma färger som förra hösten: brunt och turkost. Skönt att slippa köpa grejer nu då vi snart ska flytta och sen är det snyggt med!

Flytta ja, känns ju helt fantastiskt att ha sagt upp lägenheten utan att veta vart jag ska bo sen, spännande! Not.

Kläder: Grön glesstickad kofta från Esprit, grönt linne, m-örka stuprör, svart kort skinnjacka, svarta skor
Humör: Trött efter föreläsningen men inget som inte lite shopping kan fixa!
TV: Onsdagar suger. Blir kanske Vänner mellan 19-20

Världens virrigaste pojkvän del 2

Dagen, eller eftermiddagen, på stan blev jättebra trots lite missar i planeringen. Eftersom det blev senare än tänkt så började vi med lunch, vedungsbakad pizza på Twin City. Väldigt gott, de bakar endast med mozzarellaost och pizzorna är supertunna.

Sen började då jakten på en jacka till Baby. Ganska snart hittade vi drömjackan på Brothers. En lite längre jacka som påminde om en duffelmodell men tajtare och med "militärflärpar" på axlarna. Mycket tjusigt och vuxet. Priset var jättebra med, 995 :-, trodde vi....Glada i hågen båda två gick vi till lite fler affärer för att kolla att det verkligen inte fanns någon annan jacka. Men nej, Pontus hade verkligen hittat jackan med stor j. Så vi gick tillbaka till Brothers och la upp jackan på kassan. Pontus skulle t om få en halsduk gratis även fast det inte ingick i just den modellen. Allt verkade ju helt perfekt tills tjejen i kassan scanande jackan: 1 695:-. "Va?" Tydligen hade någon hängt fel prislapp på den jackan vi kollat på. Nej! Pontus var inte riktigt redo att betala så mycket så det blev inget av. Jättetrist, men Pontus har inte riktigt bestämt sig än så kanske det blir den ändå. Jag tycker det! Men jag är ju också mycket mindre ekonomisk än Pontus. Det är inte för intet som han är finansminister i vår lilla regering. Men jag är ju statsminister så jag kanske kan hota med sanktioner eller nåt? Men man kan ju inte sanktionera mot sin egen regering? Jaja, jag ska försöka överala honom iaf, eller lägga fram alla fakta, som Pontus nyss sa, då jag påpekade att vi ju får nya pengar om bara nio dagar!

Jag gjorde faktiskt något ekonomiskt idag; köpte tre trosor för 129:-! Iofs så är det döskallar på allihopa men det är ju snart Halloween! =)



Jessica ringde och ville ha råd angående stövlar



Pontus framför stora hotellet



Obs: lättöl! =)



Kaffe på maten


Födriver tiden lite med en lista

Det här med listor verkar ju viktigt för en blogg så här kommer den första:

Vart är dina föräldrar födda? Mamma i Hassela, pappa i Sundsvall
När kysste du en kille senast: 26 timmar sedan
Har du hånglat med samma kön: Lite, typisk fjortisgrej då jag var fjortis =)
Vilken kanal tycker du bäst om: SVT och 5:an
Jessica Alba eller Angelina Jolie: Angelina, verkar vara en god människa som kan ge lite till andra
Säger du dicken eller penis: Snoppen
Vem är sexigast Miss J eller Brad Pitt: Brad
Trådlös telefon eller trådtelefon: Trådlös
Kan du handla på en second hand butik: Kan och kan...Gör det inte iaf
Tatuering någonstans: Tassavtryck i svanken
Vem är du förtjust i: Pontus såklart!
Jeans eller shorts: Jeans, fast shorts när det är stekhett
Andvänder du puder foundation eller kastanievatten: Inget av det
Vart fikar du helst?: Sundsvall = Waynes, Jönköping = Bernads City eller Kaffebönan
Vilken butik hittar du alltid nånting i?: MQ - favvo!
Är du en klacksko-tjej eller en plattsko-tjej?: Plattsko, jag är ju t om plattfot, haha! Men stövlar har jag!
Vinter eller sommar?: Sommar allmänt, men vinter om man är i fjällen
Vem står dig närmast?: Pontus
Vem saknar du?: Familjen i Sundsvall
Vilket klädesplagg är ditt bästa köp?: Sköna jeans
Till vilket land skulle du vilja åka?: USA: s östkust med Pontus
Vart ska du bo om 10 år?: Sundsvall? Norr om Dalaälven iaf!
Vart missar du ALDRIG att gå när du är i sthlm?: Hm, inget speciellt. Men det är en himla fin stad, slår GBG med hästlängder!
Skulle du dö för den du älskar?: Ja, det tror jag
Världens bästa uppfinning: Mobilen och sms =)
Sport du är intresserad av: Allt om det är VM eller EM
Mammagris eller pappas lilla flicka?: Mammas
Hur svarar du i telefonen?: Ja, Lina
Hur lägger du på i telefonen?: Ja, men vi hörs då, hej. Oftast =)
Har du någon dålig ovana?: Ser för mycket på TV
Skulle du kunna byta liv med någon, och i så fall med vem?: ja nån finns det alltid som har roligare liv
Är du duktig i skolan?: Jo då, men det är ingen risk att jag bränner ut mig, haha
Kommer du ihåg första kyssen med din älskade?: Ja, Bosvedjan i Sundsvall,september 1999

Världens virrigaste pojkvän del 1

Gårdagen blev precis så mysig som jag hoppats. God och uppskattad mat och mys. Pontus tänkte att vi skulle fortsätta i den stilen idag eftersom ingen av oss har några föreläsningar. Planen var sovmorgon, lunch på stan och att försöka hitta en mer stilig vinterjacka till baby. Så imorse sov vi länge och planen verkade fungera utmärkt tills Pontus får ett sms från en klasskompis "Var är du?" Paniken lyste i Pontus ögon då han kom på att han visst hade föreläsning, mellan 8:30-14:00! Stackars baby fick genast världens attack av dåligt samvete men jag tröstade och sa att det inte gör något. Så nu har alltså planen ändrats lite, det blir en mysig eftermiddag på stan istället, med sen lunch/tidig middag.

Frågan är ju bara vad jag ska roa mig med i tre timmar? Stan är inte tillräckligt stor för att det ska vara kl att gå ner nu och sen igen med Pontus, då blir det bara reprisen liksom. Hm, får väl slösurfa ett tag och sen läsa Metro. Och det tar väl kanske en timme....

Uppdatering om hur dagen blev kommer!

För örvigt är Mäklarna det roligaste på TV just nu! (SVT 1söndagar 20.00)

Kläder: Mörka otvättade stuprörsjeans (fynd från Lindex -299!), vit t-shirt Esprit, grå stickad väst från Esprit, bruna stövlar (utanpå jeansen), mörkbrun skinnjacka
Humör: Bra, men lite hungrig eftersom jag trodde jag skulle äta lunch nu och inte klockan 14 =)
TV: Inget My name is Earl ikväll, sntft och snörvel! CSI blir det iaf





Snart är baby hemma!

Jag har varit ensam hemma i helgen men nu, om en timme, kommer älsklingen hem! Längtar jättemycket. Har lagat mat, och lyssna på det här, jag har förberett maten så det enda vi (läs Pontus) behöver göra då vi kommer hem är att koka pasta. Ja, jag är vuxen!

Kläder: Mörka stora jeans, vinröd l.ä. t-shirt, svarta skor, mörkbrun skinnjacka
Humör: Toppen, baby kommer hem!
TV: Så lite som möjligt hoppas jag. Ikväll är det mys! ;0)




Skolutflykten till Halmstad/Nissan i bilder

117692-23

117692-22

117692-21

Hemma från skolutflykten

Haha, ja även om man går på högskolan så får man göra skolutflykter! Jag läser ju 20 poäng samhällsvetenskapens grunder och just nu är det geografi vi läser, så i två dagar har vi nu föjt Nissan från mynning till hav. Haha, det var faktiskt rätt skoj, vi hade Halmstad som område och vi fokuserade på hamnen och lärde oss faktiskt en hel del. Var kul att se Halmstad, har aldrig varit där. Vi åkte ut till Tylösand också men det blev jag inte så imponerad av faktiskt. Måste ju bli sjukt trångt där på sommaren. Tranviken gånger 100 liksom =) Igår jobbade vi hela dagen på våra "stationer" och idag redovisade vi så det blev ganska mycket bilåkande idag men skönt att ha varit utomhus en del ändå! Snart ska jag gå hem och duscha, kanske ska köpa Klick på vägen och bara dega i soffan hela kvällen. Pontus är i Köpenhamn och kommer inte hem förrän på söndag...Lite trist men just ikväll känns det ändå rätt skönt att bara få vara själv, och slippa kriga om TV-dosan! Haha, det är ju alltid jag som får bestämma, men skönt att slippa ha dåligt samvete för att jag tvingar Pontus att se dokumentärer om världens största penisar och andra högintellektuella program.


TV: Precis hela kvällen! Det som är planerat är filmen Don't say a word
Kläder: Precis hemkommen från skogen så fleecetröja, gröna grova byxor och ecco "walkingskor". Senare blir det mjukisshorts och linne!
Humör: Bra, känner mig avslappnad och lugn

Nya tag!

Då jag var hemma i helgen såg jag en annons där Dagbladet sökte mediasäljare. Jag läste annonsen och kände att "ja, det här skulle ju kunna vara jag!". Jag ringde den ansvarige idag och surrade lite och jag fick verkligen en positiv känsla både av jobbet i sig men även av samtalet. Nu har jag knåpat ihop en ansökan med ett personligt brev och ett CV med foto. Ska skicka det nu så han har det imorgon, senast fredag. Vore skitskoj att få komma på intervju, ännu roligare att få jobbet såklart! =)

Nu är det bestämt att Pontus kommer att göra sin sista praktik hemma i Sundsvall på Hedbergska. Han har bara fått varit på ett gymnasium en gång, och det var första året, så han ville verkligen få vara på ett gymnasium så här sista chansen. Så då tog han kontakt med Sundsvall och idag fick han veta att han är välkommen. Pontus ville absolut veta om det var ok med mig innan han tackade ja, men självklart är det ok! Jag var ju borta i sju veckor och någon rättvisa måste det ju vara! Blir ju pisstrist att vara ensam i fem veckor men vad är det då den praktiken faktiskt ju kan påverka resten av våra liv med tanke på att Pontus fått vissa indikationer från bossen på Hedbergska om att han vill anställa honom då Pontus är klar lärare. Så nu är planen att Pontus ska kicka ass under praktiken och bli anställd om 1,5 år efter filosofistudierna i Umeå och att jag då är väl inarbetad i mitt jobb som mediasäljare. Perfekt! =)


Sundsvallsbesöket i bilder (allt o alla är tyvärr inte med)

Pontus

Pontus på väg ner till stan

117692-9

För en fika på Waynes med Karolina

117692-11

Sen åkte vi till Mårtenro för att hälsa på världens sötaste Tuva...

117692-10

...och Nora, som passade på att bajsa ljudligt i knäet på mig, därav det naturliga skrattet!

117692-12

Fredagkvällens anhalt var Torpet där det intogs en mysig skaldjursmiddag...

117692-13

...och en whisky fick Claes och Pontus i sig, för att hålla värmen kanske?

117692-14

Innan vi åkte hem på lördagmorgon passade jag på att fota de vackra omgivningarna

117692-15

Mina stövlar tillexempel! =)

117692-16

Jag med världens mysigaste torp i bakgrunden

117692-19

På lördag var det dags för Bias 30-årsfest. Suprise! Bia anade inget, kul!

117692-20

Marcus, Sara, Bia

117692-18

Har man festen på Sundsvalls Gummiverkstad så får man sjunga bland fälgar =)

117692-17

Syskonen Lindström


En skön helg väntar

Har ju känt mig lite nedstämd några dagar nu och därför ska det bli så skönt att få åka hem till Sundsvall. Vi åker nu, 18:01 och är framme i 04:11. Haha, jaja får väl se hur mycket sömn det blir, de ska tydligen ha biovagn och det låter ju kul! Förmodligen inte helt gratis men det kanske vore ett bra sätt att fördriva tiden. Det är ju inte så tyvärr att man automatiskt blir trött bara för att man kliver på ett nattåg...så vi lär ju inte somna vid 18 direkt! =)

Hemma ska jag bara vara. Åh så skönt. Imorgon startar vistelsen med lunch på Waynes (finns ju inte här i JKPG och därav enda alternativet i S-vall) med Pontus och Karro och ev. några flera. Sen blir det torpet på kvällen med skaldsjursbuffé och övernattning. Eftersom jag inte kan äta mig mätt på skaldjur så har Marie utlovat massa tillbehör, så snällt av henne! Efter lördagmorgon blir det bara en massa Lindströmhäng! Hihi, åh bästa familjen i världen! Längtar efter allihopa! Mest spännande ska det bli att få se Nora, hon är säkert precis lika söt som Tuva och Isa. Åh, de små trollen ser jag också framemot att få träffa!

Jag har med mig digitalkameran och ALLT ska dokumenteras! Utvalda godbitar kommer jag att lägga upp här.

Nu är det bara två timmar kvar. Allt känns redan lite bättre.


Varför börjar aldrig livet?

Idag känner jag mig nedstämd. Det är nu fyra månader sedan jag erhöll min filosofie kanidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Visst låter det fint? Ja, det ÄR fint. Det är bra gjort att ta sig igenom en högskoleutbildning på utsatt tid, det är bra att ha en examen och ja, jag är duktig. Men varför får jag aldrig någon bekräftelse på det då? Varför vill inte någon anställa mig? Säger som Meredith: Pick me, choose me, love me. Jag vill inget hellre än att känna efter vad jag går för, få någon sorts koll på om högskoleutbildningen matchar verkligheten, tjäna egna pengar istället för som nu, låna av CSN. Självklart vill jag helst av allt jobba med det jag är utbildat till även om jag ska erkänna att jag ibland tvivlar på min förmåga och om den/jag räcker till. Men å andra sidan, man ska väl inte vara färdiglärd då man kommer till ett jobb? Man lär sig väl så länge man lever, eller? Men även om jag skulle få ett jobb som inte alls har att göra med MKV så skulle jag bli överlycklig! Tänk att få tjäna egna pengar, kunna hyra en lägenhet direkt i Sundsvall och slippa bo hemma. Här vill jag säga att mina föräldrar är guld värda som låter mig bo hos dom så länge jag vill, men ja ni förstår....Flytta hem igen känns inte så hett. Det blir ju dessutom lite trist då Pontus kommer hem från Umeå på helgerna och vi inte har något eget.

Alla säger att "ja, men det är klart du har jobb då, det är ju i januari" Men jaha, varför har jag inget jobb nu då om det är så lätt? Jag vill ha en egen lägenhet (med P såklart), ett jobb som iaf är något så när kul och som ger en lön som är mer än CSN-pengarna, jag vill bo i Sundsvall nära mina nära och kära...Jag vill bara att mitt liv ska börja. Och så småningom vill jag att någon annans liv ska börja. Men det lär ju dröja eftersom allt är uppbyggt så fyrkantigt och kronologiskt: utbildning, jobb och sen barn. Skitbra, men hur lång tid ska det behöva ta?

TV: Inget planerat (mkt ovanligt)
Humör: Nedstämd men inget superallvarligt
Kläder: Ljusa, lite större jeans, svart blus med puffärm, svarta gympaskor med kardborr, svart skinnjacka


Frisyren


Lina Lindström - detta är jag, snart, sen, kanske, hoppas!

I framtiden ska jag skriva en bok som kanske ska heta "Tatuerade akademikers föräldraförening" eller nåt. Den ska jag författa med Pontus och våra tatuerade vänner som också är föräldrar och akademiker (ok, några undantag kan göras). Den kommer att bli en försäljningssuccé och jag och Pontus kommer att köpa en fjällstuga i den mest öde ödemarken dit man bara kan ta sig med vår Hummer. Den måste stå i mitt namn eftersom vi är så oerhört politiskt korrekta och medvetna och vi får inte köra den i stan för att det kanske inte lämpar sig att ha en Hummer (trots att man bor i vildmarken) då man är riksdagspolitiker som Pontus då är. Eftersom han är det så har vi också en liten mysig lägenhet i Stockholm och en stuga i Sundsvall som vi delar med mina bröder och deras familjer. Jag författar och föreläser om ämnen som familjeliv och tonåringar i en seriös men humoristisk anda, typ. Mina böcker är också i den genren samt ungdomsböcker om fjortisperiodens tillvaro. Jag frilansar även som copywriter och Pontus skriver debattinlägg och är en av Sveriges mäktigaste opinionsledare. Vi har två barn, Laban och Mirabelle, och massa vänner. Dock prioriterar vi tid med familjen och släkten. Så lever vi lyckliga i alla våra dagar. Slut

Ja, nu har jag alltså en blogg. Blev avundsjuk/inspirerad av
Maria och Sara. Har ju faktiskt haft en blogg förut, i mer skolrelaterat syfte. Men eftersom det blev lite tvång över det så lessande jag. Detta är alltså en nystart. Passar bra eftersom jag är nyklippt. Nu fattas det ju bara ett jobb! Den här bloggen ska nog funka som en dagbok, där jag kan välla ur mig allt ointressant som händer i mitt liv. Så om du trodde jag var intressant så får du nog tänka om, det är jag inte. Jag är som alla andra. Kanske lite roligare än genomsnittskvinnan och så skriver jag förmodligen bättre än de flesta oprofessionella bloggare. Duger det så är du varmt välkommen att titta in hur ofta du vill! Tyvärr har jag inte möjlighet att blogga varje dag då jag inte har internet hemma. Jag vet; hur kan man vara 23 år och ha en examen i medie- och kommunikation och inte ha internet hemma?

TV: Desperete Housewives, Gilmore Girls, Joey
Humör: Glad men less på att inte ha något jobb
Kläder: Mörka stuprörsjeans, vit blus med puffärm, svarta gympaskor med kardborr, mörkbrun skunnjacka