Lägenhetsbryderier

Var och tittade på en lägenhet idag. Mitt i stan. Down town Sundsvall. Hm. Ja, what to do? Lägenheten var nästan exakt lika stor som den vi har nu (tre m2 mindre) och ganska så lika disponerad då även denna hade en yta som kan liknas vid vårt matrum. Dock så var den skumt planerad på vissa sätt; det fanns ingen hall (om man inte räknar en dörrmatta och en hatthylla och fem galgar), vilket innebar att man kom direkt in i köket/matplatsen. Toaletten var dessutom i anslutning till köket och väldigt liten. Men annars så var ytorna jättefina! Matplatsen var fin med två stora höga fönster. Vardagsrummet var fykantigt och lättmöblerat med våra möbler. Även i det rummet fanns det två fönster. Sen var det en mini-minikorridor som ledde till sovrummt som verkligen var fint och ovanligt. I det som nu är sovrum har det förut funnits en spiraltrappa och själva "rundningen" fanns kvar och i den fanns en walk in closet. Sovrummt var stort nog att rymma både säng och skrivbord, något vi saknar nu. Ja, mycket är positvit, men tapeterna...Alltså inte slitna eller så men bara väldigt...vuxna. Gult med bårder och så. Vitt ska det ju va! =) Men det kanske man skulle få ändra om vi står för kostnaderna och att vi gör det "fackmannamässigt" som det heter. Sen var det högt i tak med, är ju alltid najs. Är det värt att flytta och tapetsera/måla om för att sedan kanske flytta igen om några år, då det är dags för knodd? Hur länge kan man bo mamma, pappa, barn i en 2:a mitt i stan? Är väl en fråga om att hålla ordning och att prioritera förstås....

Plus & Minus
Läget - Ingen parkering

Hyran - Fula tapeter

Mysigt - Mysko planlösning (hall, badrum)

Tvättmaskin i lägenheten - Inget torkrum

Fina fönster - Ingen balkong

What to do?

Pontus är ju såklart tokpositiv, trots att han inte sett den, haha. Och visst vore det idealiskt om vi bodde där och Pontus får jobb på Hedbergska. Då skulle vi båda ha cirka 2 minuters promenad till jobben....
Och nej vi är inte på något sätt garanterade lägenheten, men you know us, vi planerar alltid way ahead ;0)


Kommentarer
Postat av: sara

visst läget....men det där med att vara utan hall verkade lite jobbigt tycker jag....!

Postat av: Fia

Vi bor i en 2a på 69kvadrad med en 18månaders knodd. Funkar bra även om vi gärna vill ha en trea men dom är såå ruskit dyra här nere så vi avvaktar ett tag till. Rätt så skönt att kunna ha uppsikt över barnet även om vi vill pyssla med annat(öppen planlösning,stort+) Lycka till!

2007-12-04 @ 08:52:30
URL: http://fialiljas.blogg.se
Postat av: Eva K

Visst går det jättebra att bo med bäbis i en tvåa - det gjorde vi också, men flyttade till RADHUS (!) när vi väntade nr 2.

Det där med avsaknad av hall gör mig dock väldigt tveksam till om jag skulle tänka mig att flytta från en 2a till en annan. Badrum och tvättmöjligheter är ju också väldigt "basic" i vardagen. Även innan man får barn.

Antal trappor/hiss spelar förstås också viss roll. I vår lägenhet bodde vi på 3e våningen utan hiss. Snacka om att släpa med matkassar, barnvagnsinsats och annat...men vi hade stor hall!

2007-12-04 @ 15:12:54
URL: http://evaihjo.blogspot.com
Postat av: Elin

Mitthem står för målningen, det var inte något gjort åt väggarna sedan byggnaden 90. Det är såå fint nu! Jag skulle nog ha satsat på lägan, den lät så fin och speciell, gamla hus har charm! Som vi planerar nu så bor vi här tills husköp, vi trivs båda jättebra, enda nackdelen är att det är lite för litet, det ultimata vore 75-80 m2 just nu. Men med nya väggar i kök hall o v-rum känns allt bra, blir nog vitmålat i sovrummet innan jul också om jag hinner, jobbar 6 dagar i veckan fram till jul nu!

2007-12-04 @ 22:56:53
URL: http://goldentexas.blogg.se
Postat av: Pontus

Hello Darling! Har tänkt ur några riktigt bra argument som debattörerna ovan missat. För det första: (1) Att inte ha någon hall är positivt då man kommer hem innanför dörren och är grymt sugen på något, då kan man gå direkt till kylen och ta det man vill ha. På samma sätt: (2) När man sitter och äter och blir sådär akut nödig, som bara jag kan bli förvisso, är det en fördel att ha nära till toaletten så att man snabbt kan vara tillbaka till köket därefter. Slutligen så kan man också sätta på sig skorna, ta en folköl och gå på toa, nästan samtidigt! Vilken grej! ;0)

Hoppas att vi får se den igen!
Puss!

2007-12-05 @ 17:09:33
Postat av: Jannice

Låter jättemysigt!!
Jag håller med pontus, det gör väl inte så mycket med hallen? IKEA har ju hur mycket bra förvaringslösningar som helst som man kan ha på andra ställen? Och hellre stora ytor i övrigt, än en stor hall?
Fula tapeter fixar ni lätt med lite färg.
Tänk vilket plus att ha nära till jobbet.
Vart ligger den här pärlan? Bostadsrätt?

2007-12-06 @ 09:55:53
URL: http://yanie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback