Joggingturen som förvandlades till en räkmacka

Det har verkligen tokregnat hela eftermiddagen men jag och Pontus hade verkligen tänkt att jogga ändå. Marcus hörde av sig och ville också jogga men ringde igen efter ett tag och sa att han skulle hjälpa en kompis att flytta. Ok tänkte jag och Bebi, då åker vi till sjukhuset och springer i kulverterna, så slipper vi bli blöta. Ja, bra idé, om det inte varit så att entrén och garaget till sjukhuset stänger 19.30. Enda sättet att komma in var att gå genom akuten och det kändes bara störigt att komma i joggingkläder in där...Ok, men då åker vi till Gärde och springer där! Ja, bra idé, om det inte hade varit stängt. Haha, ok, då äter vi räkmacka! Bra idé, så nu ska vi göra det och se på Desperate Housewifes!

Det var historien om jogingturen som blev en räkmacka. Med massa majonäs, hihi!

Ny vecka

Idag är det måndag, igen. Helgen hade gärna kunnat varit längre men det känns ju kanske så i och med att jag jobbade i lördags. Det var iaf sista lördagen för våren/sommaren så det blir inge helgjobb förrän efter semestern, skönt.  Åh, jag vill så gärna få vara kvar, ge mig en tillsvidareanställning nu!

Helgen var supernice, som väntat. På lördagkväll var det myspys med mat och vin - Killawara, mums! Marie uppskattade sin (svär)morsdagspresent hon fick av mig och Pontus. Det var små ljuslyktor och en liten bonus i form av en tändsticksask med Sommartorps-Ernst på! De köpte ju sitt torp ungefär samtidigt som programmet började gå så jag tyckte det passade bra. På söndagen slet Pontus, Claes och Marie med att ta ned träd men jag läste och solade, haha. 

Om en stund ska jag och Bejbi ut på Birsta och köpa jobbskor till mig: skon som delat in Sverige i två läger....Foppatoffeln! Haha, de ÄR fula men ack så sköna! Sen tycker jag att det är helt ok att såsa omkring i Foppaskor på sommaren då man är och badar eller så, kanske inte på stan dock... Eller, mina föräldrar kan väl få dispans då, de lever ju i sina från maj till oktober =) 



Innan Lisa Miskovsky-konserten i fredags,
softar på Trappen


Ponus, Marie och Claes slet hårt med både 
trappbygge och trädfällning...


...medan jag softade med en bok!

image210
The Torp!!
 


"Jag vill ha fredag idag..."

Men imorgon är det ju fredag! Och imorgon kommer Bejbi hem, för resten av sommaren, jag blir så glad! Kan bli en tuff dag på jobbet imorgon, Elle är i Norrköping så vi är en man kort. Men ju mer det är att göra desto roligare är det ju så det blir nog super. Efter jobbet ska jag dona lite på stan med morsdagspresenter innan jag ska hämta Pontus vid tåget 17:49 (tur att han inte flög!) och sen bär det av hem. Då ska det duschas och sviras om inför Lisa Miskovskykonserten. Det ska bli så himla kul, var jättelänge sedan jag var på konsert och Lisa är ju så...skön!

Och sen Torpet resten av helgen. Sweet.

Idag har jag och Dessie joggat igen. Marcus är i Linköping och tävlar roadracing men vi kämpade på bra trots att vi inte hade Marcus med oss, som ju är den drivande av oss. Ett varv runt sjön och sen typ 15 minuters promenad, skönt. Tuva var vaken då jag och Dessie kom tillbaka så jag fick träffa henne lite, mycket charmig ung dam! =)

Jag vill ha Efva Attlings nyaste halsband - jordklotet med trednig "rädda-världen-text" på. (Jo, miljön ÄR viktig!) Var och frågade på en affär idag men de skulle inte komma förrän slutet av juni tyckte jag hon sa. Jag som har sjukt dåligt tålamod. Skittrist.


Oj, nu är det en dokumentär om det Heliga kriget på SVT.
Heja Public Servie och heja TV-licensen!


 


Utökad runda!

Idag satsade jag och brorsan lite extra på jogginturen. Vi tog 1,5 varv istället för 1. Haha, inte mycket kanske men det var jobbigt och framför allt skönt! Dessie var nog den som tyckte det var jobbigast, men hon var tapper. Nästa onsdag är det Vårruset och även om formen inte riktigt är där den var i somras än så känner jag mig laddad, hihi.

Jag vill ha sommar NU! Ska bli så skönt att verkligen vara 100% sambos en hel sommar, wiiee! Och att ha semester känns ju helt overkligt. Jag ska bara sola och slappa i fem veckor! Och läsa massa bra böcker, just nu läser jag Svek av Karin Alvetagen - grymt bra!!

Den 1:a ska jag klippa mig....Blir nog riktigt kort den här gången och så funderar jag på att göra det blont. Massa ljusa slingor....Mmm, får se vad det blir. Massa kula saker att se fram emot nu: Lisa Miskovsky, klippning, Lottas student,  midsommar i Torpet, semester.

Me so happy!

En vanlig måndag

Idag, måndagen den 21 maj 2007, har varit en ytterst vanlig dag. Jag klev upp 6.45, kollade på Beverly Hills, duschade i en paus, torkade håret i en annan, cyklade till jobbet, jobbade, cyklade till Slutgatan och åt mos med korv, cyklade hem, tvättade, joggade, kollade på Anna Pihl. Och nu bloggar jag. Ja, roligare än så blir det inte idag.

I fredags firade jag och Bejbi hans födelsedag i förtid, givetvis firade vi på det sätt vi kan bäst - genom att äta! Vi åt 420 gram älgkött. Var. Haha! Jag längtar tills den dagen vi ska bila i USA och ha köttätartävling på nån sjaskig krog efter vägen som har köttbuffé för 5.99, eller nåt. Förutom kött fick Pontus biljetter till Lisa Miskovskys konsert här i stan nu på fredag. Jag, Bejbi och Lisa blir nog en fin kväll!


För övrigt så längtar jag sjukt mycket till Svenssonlivet.

Stilla natt

Nej, det är inte Lucia, I know! Haha, men det är väldigt stillsamt här ikväll. Vi har haft en myspys dag med besök i Torpet hos Pontus föräldrar och middag med mina bröder på Saigon. Inte världens bästa kinakäk men buffé för 69 spänn är svårt att motstå!

Vi var hos Bia och Sara en stund efter middagen och nyss skjutsade jag Pontus till en spelning/fest och Sara till en balkong på Södermalm, haha, vet inte vad hon hade för planer.  Så nu är jag ensam här hemma, skönt faktiskt. Sitter med ett glas vatten och en skål smågodis, en kanonkväll ju! :)

Förra lördagen var jag ju ute, var inte alls kul. Jo, förfesten med Schalger var kul men krogen, blä! Har beslutat att sluta gå på krogen, iaf för en stund. Ska bara äta och ev sitta kvar och dricka en stund men hela grejen med att gå på krogen 00-03 är verkligen inget för mig längre. 18åringar som tar upp bord utan att dricka, glassplitter överallt, hög musik som hindrar samtal, bara massa folk jag inte känner...Haha, jag är en bitter gammal  kärring helt enkelt! Jag märkte också, sorgligt kanske?, att jag och mina tjejkompisar inte är på samma "ställe" längre. De drömmer om att jobba utomlands och jag vill rota mig så djupt jag kan med barn och hela paketet....Nu! Jaja, det blir väl så, att man tillslut hamnar på olika ställen. Men de är iaf störtsköna, huvudsaken det!

Nästa helg ska vi åka till Torpet och sova där. Pontus åker med Claes och Marie på lördagmogon och jag åker upp efter jobbet. Sååå skönt ska det bli! Jag älskar att vara i Torpet, det är verkligen så...bara att vara! Lugn, god mat, levande ljus, mulltoa, inget vatten...I'm loving it!!

  
Far och son fiskar

 
Är det en björn....Nej, det är Pontus!

image204

Kussarna Isa och Nora på Saigon. Jodå, de skötte sig finfint!


Kvinnor kan!

Glömde ju säga att jag vaxat vårt ekmatbord idag, haha! Det är minsann en liten seger för jag vet att om Pontus varit hemma så skulle han ha gjort det...Mmmm, upp till kamp! =)



Svart och tuggummirosa

Jag bara måste köpa MARCUS BIRROS bok "Svarta Vykort". Såg (ännu en) intervju med honom på God Morgon Sverige imorse och ja.... fy fan att förlora två barn innan de ens fått födas. Som han själv säger "Jag är en far utan barn". Så svart men så sjukt bra sagt, om man nu kan säga bra....Men en författare vill väl alltid få beröm för sitt språk? Ja man kan nog säga att boken rent språkligt verkar sjukt bra utan att vara okänslig eller så. Jag har testat att läsa Birro (både Marcus och Peter) förut men då har jag bara blivi förbannad på allt det svarta och depressiva men jag tror att jag är mogen nu.

Snott från Birros hemsida:
image199

Från svart till rosa.....

Ser på kvalet till Eurovision och hallå Moldavien? Hennes byxor är ju lägre än vad Britney hade under sina glansdagar?!  Men tjejen från Nederländerna har fin frisyr, kanske något för mig? På lördag är det Schlagerfest här hos mig, ska bli stört kul (Nej, ingen isärskrivning, det ska stå stört kul inte störtkul). Sex sköna tjejer, massa snacks och alkohol, wiee!! Dessutom är det premiär för min fina klänning från Indiska. Den är cremevit med svarta fjärilar med smala axelband, tajt över bysten, myckt vidd sen och ner till knäna typ. Till det ska jag ha svarta leggings, svarta kilklackar och svart skinnjacka. Ska slå på den stora trumman och ha linser med, haha!





Hata datorn!

Hade skrivit ett långt och roligt inlägg då min dator totalsajkade. Det var nåt om en schlagerfest med en fin klänning, ett roligt isärskrivningsskämt, lite prat om fint väder och en bra bok....Ja, men mer än så här blir det inte nu. Bajs.


Rumpträning!

Idag har jag cyklat till jobbet, tränat och cyklat hem! Ja, visst har jag jobbat och så där emellan också =) Hur bra träningsdag som helst iaf, 6 km cykling och ett styrkepass, wiiee! Det känns i rumpan och låren, mycket backar på väg hem ju.

Drack thé och åt hårdbröd alldeles nyss och då kom jag och tänka på min och Pontus JKPG-tid. Då storhandlade vi ju verkligen och då la vi skinka och sånt i platslådor. Det resulterade ju i att man inte såg bäst före-datumet...Då jag skulle ta fram skinka nu så såg jag att den gått ut för en vecka sedan och var på väg att slänga den, men då kom jag att tänka på bejbi och hans principer, haha. Lukta och titta, sen besluta! =) Och mycket riktigt, det var inget som helst fel på skinkan så jag fick mig några goda mackor!

Fint på balkongen

Trots det svinkalla vädret så vill man ju ha det fint på balkongen, right? Idag "planterade" jag dessa plastbollar, haha. Jaja, lite fusk men jag tycker det är fint och modernt och dessutom så tror jag inte att riktiga blommor trivs på vår balkong eftersom det är sol hela dagen....Eller nåt ;0)

 

Grattis Tuva 3 år!

Idag fyllde Tuva 3 år, stortjejen! Minns hur väl som helst då Marcus ringde och berättade att de skulle ha barn. Haha, jag och Pontus var i Göteborg och jag började störtgrina mitt i city, vid det där runda huset där spårvagnarna utår ifrån! Jag grät av glädje alltså,hihi. Sen så föddes hon 5 veckor för tidigt, precis samma dag som jag och Pontus var i Paris och förlovade oss. Grattis till oss med!

Tuva fick massa fina presenter; kläder, cykel, "utemöbel"... och en Blixten-bil som hon fick av oss. Tuva och Nora matchade varandra med superfina Hello Kitty-kläder, hihi! Självklart var kusin Isa där med. Tre superfina tjejer alltså: tripp, trapp, trull! Jag vill också ha en!! =)

Ikväll åkte Pontus till Umeå igen. Han var i STHLM i helgen så vi har inte setts så mycket känns det som fast han varit här ganska länge....Vi har iaf bestämt att då han kommer hem nästa gång ska bara han och jag äta middag ihop här hemma, ensamma med god mat och vin!




 Vi glömde kameran idag men bilder från kalaset kommer säkert att finnas på
Marias eller Saras bloggar snart....

Husmor Lina gör potatisbullar!

Idag har jag gjort hemgjorda potatisbullar efter Mormors recept. De ser fina ut och smeten blev god men vi har inte ätit dom helt färdiga så jag kan inte säga hur de blev, stay tuned for the latest update! =)

 

Valborg

Valborg firades med Pontus föräldrar. Vi bjöd på middag och de bjöd på raketer och smällare, trevligt och tufft! =)

image191