Gimme gimme

Give me more Britney!! Jag tror stenhårt på skivan, ska nog köpa den, på en affär, med fodral och allt, haha. Jag har iofs köpt skivor ganska nyligen men det var via Ginza. Ska kanske göra det nu med, smidigt och billigare. Gimme är iaf asbra tycker jag! Tack Elle!

Idag besiktade jag alltså vår kära Våffla och hon... han, den (?!) gick igenom utan 1:or eller 2:or. Dock läker den lite olja men jag behöver inte ombesikta. Jag var ju som sagt lite nojig inför besiktingen men jag är så stolt över mig själv nu! Det var inte så svårt; knappa in reg.nr, ställa sig och vänta och köra in. Det sista var inte svårt, haha. Besiktiningsmannen dirigerade mig lite men det var ju bara bra! Så fort jag klev ur bilen sa jag "jag ska betala, vart gör jag det?". Haha, tydligen skulle man ju betala till samma kille som kollade bilen så han bad mig att sitta ned och dricka kaffe, så då gjorde jag det. Men man kan ju undra varför; jag dricker ju aldrig kaffe på morgonen!? Snacka om att bara följa order, haha. Då jag satt där observerade jag en affisch om hur barn åker säkrast i bilen. På bilden satt ett litet barn bakvänt i framsätet och så stod det en text typ "Barn åker säkrast bakvänt och med urkopplad air bag". So far so good, men det ironiska är att det som skulle föreställa barnets förälder hade en hand på barnet och blicken mot barnet. Eh, regel nummer ett på körskolan; ha båda händerna på ratten och blicken på vägen?!

Ciao!

Modig och självständig!

Japp, Våfflan gick igenom! Och jag har övervunnit rädslan för det okända, haha! =)

Söndag, igen!

Veckorna - och helgerna - går så fort! Jobbade igår och hej och hå vad vi fick jobba hårt! Jag och Sara slet så gott vi kunde så alla var nog nöjda och glada även om vissa fick vända i dörren för det var fullt....

Efter jobbet cyklade jag till mamma och pappa och vi beställde hem mat från Playa. Pappa och jag åt supergoda tacorullar och mamma åt en god (och stor!) nudelrätt med biff och grönsaker. Starkt och gott! Efter två Staropramen var det god natt för mig, gick och la mig 21:45 och sov till 09:45 idag - så skönt!  

Runt 13 idag tog jag en promenad till Marcus och Maria, var bjuden på middag kl 15 men hade inget att göra innan ändå. De bjöd på en supergod älggryta med massa gott i och ostkaka och bullar till efterrätt. Lekte "bu-jagis" med Nora och la pussel med Tuva, kul! Marias mamma Ulla var också där, trevligt.

Nu är jag hemma och håller på och tvättar. Trist men nödvändigt.... Imorgon ska jag och pappa kolla igenom bilen innan besiktningen på tisdag. Jag måste kolla var varningstriangeln är och så ska vi kolla alla lampor - onödigt att få påbackning på grejer man (läs pappa) kan fixa själv. Sen ska vi ut på Birsta City och kolla in alla nya affärer.  Fast jag har iofs inte alls mycket pengar den här månaden. Ska klippa mig och så har jag en överaskning planerat för Pontus den 17-18, hihi!

Längtar tills helgen, haha. På fredag ska vi på födelsedagsmiddag för Pontus syrra Lotta och på lördag ska vi ju på middag hos Henke och Emelie, nice!

Baj baj!

Vuxenångest

Jag ska snart besikta en bil för allra första gången i mitt liv. Detta faktum skapar ångest hos mig trots att det inte är förrän på tisdag. Men jag har inte alls några funderingar på om bilen ska gå igenom eller inte, nej det jag är orolig för är själva proceduren. Jag var till och med där och spanade nyss med mamma, haha. Bilprovningen består av en står asfaltsplan framför en fyrkantig plåtbyggnad. På asfalten är det ritat superlånga "parkeringsfickor", så jag antar att man ska stå i nån sorts kö? Man anmäler sig genom att (tror jag) knappa in registreringsnumret på en display och sen får man kanske ett nummer? Då man knappar in sitt reg.nr. så tror jag att man kan parkera bilen tillfälligt alldeles brevid för där fanns det två vanliga rutor men tänk om det redan står bilar där, och var åker man sen? Ska man ställa sig i de långa parkeringsfickorna medan man väntar på att få åka fram? Och vad händer om någon står famför mig fast det blir min tur? Och då jag väl kommer fram till porten, då ska jag pricka rätt på den där rampen, blä! Den var som tur är bredare än den på verkstan (ja, jag kikade in genom fönstret) men bred är den inte. Haha, jag vet att jag är en neurotisk knäppskalle då det kommer till sånt här men situationer som jag aldrig varit i och inte har någon aning om hur det går till stressar verkligen mig!

Och som om detta inte vore nog; jag måste välja nytt elavtal. Suck! Massa rutor och information som jag inte vet vad som är bra eller dåligt. Det fanns dock något som kallades miljöavtal och det verkade inte så dyrt (haha, av vad jag kan förstå) och det låter ju bra.

Kan jag inte bara få slippa och istället sjunka ner i soffan och kolla på "Du är vad du äter" och läsa svenska "In touch"?

Fy! Jag är så stolt att JAG står som ägare till vår bil, eftersom det ju nästan alltid är killen i ett förhållande som äger bilen, men att besikta är inte min grej. Eller, jo nu jäklar; detta är ju en fråga om självständighet och praktisk feminism - Bilprovningen here I come! =)

image407


Söndagsångest light

Va, varför är det redan söndagkväll?! Vill ha mer helg!! Jag har ju inte ens jobbat i helgen och jag har gjort massa roliga saker men jag vill ändå vara ledig mer....Jaja, det kommer ju fler helger och det är alltid kul på jobbet så det går nog finfint ändå =)

I fredags åt jag middag hos mamma och pappa; rostbiff av älg skuren i tjocka bitar med fransk potatisgratäng, sallad och gott rött vin. Åh, hur miljöfarligt, onyttigt och oetiskt det än må vara så är kött så gott! Det här var ju iaf lokalt älgkött och vi känner jägaren så då känns det rätt ok. Sov självklart hos mamma och pappa. 

Igår lunchade jag, mamma, pappa, Marcus, Maria, Tuva och Nora på Svenssons. Gott och kul! Efter lunchen tog jag och pappa hokeybussen till Timrå för att se Timrå-Luleå. Värdelös match men de vann ju iaf! Sen gick vi till Marianne och Lasse för att fira Mariannes 55-årsdag. Mamma var redan där och det var även en hel del andra! Haha, massa trevligt folk och massa god mat och dryck, som alltid då Fillbergs bjuder till fest. Vid 01.00 tog jag, mamma och pappa taxi hem till dem. Somnade direkt, skönt.

Idag har jag, mamma och pappa gått en långpromenad till, på och från Norra berget. Vi hade med oss Dessie och det var hur skönt som helst att vara ute i friska luften. Var säkert tio grader, underbart! Sen åkte jag och pappa och tvättade bilarna. Fick så dåligt samvete då jag insåg hur fin vår bil faktiskt är bara den är ren. Ska försöka tvätta den oftare. Maria, Marcus, Tuva och Nora kom ner till mamma och pappa på eftermiddagen och vi åt middag alla, vilket var mysigt. Nora och Tuva är verkligen hur härliga ungar som helst! Och Isa med såklart. Vill ha en egen! ;0)

Nu sitter jag hemma hos mig för första gången sedan fredagmorgon, haha. Saknar Pontus jättemycket. Jag har haft en jättebra helg men den hade varit ännu bättre om Pontus varit med. Vi ses inte förrän andra november. Jaja, bit ihop! I juni är han iaf hemma för gott och sista teminen kommer han vara hemma jättemycket för då ska han i stort sett bara syssla med uppsatsen vilket han ju kan göra var som helst. Underbart!



Umeå vol 2.0

För andra gången under Pontus vistelse i Umeå har jag hälsat på! I helgen "gjorde vi Umeå" tillsammans och som vanligt då det gäller mig och Bejbi så blev det mycket mat och fika! =) Vi hade iaf riktigt skoj och det var skönt med lite miljöombyte. Umeå är jättefint!

image402
Pontus i sitt lilla rum. What you see is what you get!
Ok, det är en liten köksdel till vänster med spis, ugn och diskho men sen är det inte mer =)
image403
Pontus brevlåda.
image404
Jag på ett superfint kafé - Brobergs coffeeshop.
image405
Vi var på O´learys mellan 15-18,  vi åt och drack öl i ishink - slår ju champagnehink med hästlängder! Sen gick vi på bio och kvällen avslutades på ett kafé som visade sig drivas av Pingstkyrkan. Bra att kolla in konkurrensen! ;0)
image406
Viva Umeå!

Bad blogger!

Jag har verkligen inte varit så aktiv här på ett tag. Förklaringen är att jag bott hos mamma och pappa sedan i måndags. Skönt, men nu är jag hemma igen. Fast imorgon åker jag till Umeå för att hälsa på Bebi hela helgen! Ska bli skitkul, jag har ju bara varit där en enda gång sedan han "flyttade" dit i januari. Vi ska inte göra något speciellt direkt, förutom att rå om varandra. Vi ska iaf gå på bio och kanske äta på O´learys eller liknande. Det blir ingen lyxkrog ala News som vi åt på sist. Nej, nu är det bara Thailand 2008 som pengarna går till! =)

Idag har det snöat, känns lite väl tidit med snö den 11 oktober, eller? Snön smälte så fort den nådde marken så det var väl inget snöoväder direkt men usha, nu är det verkligen ingen återvändo inför vintern. Men som sagt, det är så mycket roligt som händer efter jul och allt så det gör inget att det går så fort. Har börjat planera inför advent med. Ska nog inhandla två eller fyra adventsstjärnor på fot. Oki då, Thailand och adventsstjärnor går pengarna till, haha... Vill ha likadana i sovrum- och vardagsrumsfönstren och så lika i mat- och köksfönstren. Mmm, det första är definitivt iaf, sen kan jag ju kanske ha de jag hade förra året i matrummet. Ja, vi får se! Julgranen ska iaf gå i lila och silver i år! Pappa har sprejat kottar från tallarna på deras tomt i silver och de är superfina, verkligen. Så sånna kottar och kulor i silver och lila och vanligt silverglitter. Det blir fint det! Ska nog försöka ha ett glöggpartaj med. Det hade vi varje advent i Jönköping och det var superkul. Först mysigt och sen party, samma kväll! Lite svårare att veta vilka man ska bjuda här hemma bara. I Jönköping kände man ju fler "ur samma grupp", alltså studenter från ens egen klass och kompisar till dem etc... Nu är det lite mer spretigt och de man känner känner inte varandra men å andra sidan så är det väl sånt man har partyn till - att lära känna folk.

Ciao!

Fullproppad lördag

Gårdagen blev en toppenlördag även om det känns i huvudet idag....

Stina kom strax innan tolv och vi startade med lunch på Waynes och sen gick vi hela Storgatan och pekade på fina hus och vilka krogar vi brukar gå på. Haha, ja, en gång per år typ alltså! Sen åkte vi till Norra Berget och kollade på utsikten och fikade i ett av de små och supersöta husen, mysigt! Efter det åkte vi hem till oss och kollade på kort och surrade. Vid sex skjutsade vi henne till stationen och så var dagen slut. Kort men kul! Nästa gång får Stina visa oss Gävle!

Vi hann bara vara hemma nån halvtimme innan middagsgästerna anlände; Henke och Emelie. Jag och Pontus hade gjort tjälknöl och potatisgratäng med ruccola, fetaost, palsternacka, poatis, timjan, ost och självklart 5 dl riktig grädde. Yummie! Till efterrätt gjorde Pontus smulpaj och den var minst lika god. Vi hade hur trevligt som helst, så pass att de inte åkte hem förrän 02.00. Det känns lite tungt i huvudet idag men jag har iaf diskat och städat undan sen igår så nu kan jag slappa lite. Pontus klev upp 08.00 för att spela golf! Hur han pallade det har jag inte en aning om, själv sov jag till 10.30.


På Norra berget

Jag var lite tveksam till att gå längst upp i tornet, så jag stannade i trappan en stund först...

Mysigaste fiket i stada!
Observera den passande broderade tavlan i bakgrunden!
image401
Emelie, Henke och Pontus. Tack för en superkväll!

Me so happy!!

Fick världens bästa sms nyss; Stina, min homie från Jönköpingstiden, kommer till Sundsvall över dagen på lördag! Wiiee! Vi umgicks dagligen under tre år och hade stört roligt, även fast vi kunde vara grymt irriterade på varandra emellanåt, haha. Nu har vi dock inte setts på över ett år! Ska bli så kul att få visa henne Sundsvall och att få prata med henne och ja, helt enkelt träffa henne.

Åh, jag är så glad!!


Promenad

Blev ingen jogging ikväll heller. Brorsan skulle träna innebandy och då mamma erbjöd promenad så tackade jag ja, roligare att vara två ju. Men imorgon blir det iaf träning som faktiskt inkluderar svett för då ska jag på bräda på Friskis. Lätt roligaste passet där!

Nu sitter jag och väntar på att Top Model STHLM ska börja och att Pontus ska ringa. Hoppas att de två inte krockar bara, känner mig som världens sämsta flickvän då jag mumlar något obegripligt som svar på en fråga för att jag fastnat i nåt skitprogram, som jag givetvis älskar. Har iaf övergett Greys Anatomy till förmån för Top Model. Greys är en helt ok serie men nej, det är lite väl dramatiskt och "klyschigt" för att jag ska orka med. Top Model STHLM är ju ljusår sämre än det amerikanska men det får duga som onsdagsunderhållning. Haha, för TV måste man ju se! Det är trist att så många kompisar bor på andra orter, men å andra sidan ska jag ju villigt erkänna att jag (och dom) inte är så där överdrivet bäst på att hålla kontakten. Dessutom är allt sånt mycket enklare på sommaren. Längtar iaf tills juni, då är Pontus färdig gymnasielärare i samhällskunskap och filosofi (magister Bäckström, faktiskt!) och då blir vi verkligen sambos på heltid, 100 %!! Men som vi vet går ju tiden asfort och innan dess ska vi hunnit med jul, fjällresa(or?), Thailand och massa annat skoj.

Bara roliga saker att se fram emot!

Myshelg med dramatiskt slut

I fredags hämtade jag Bejbi på busstationen kl 19:55, en timme senare såg vi varandra djupt i ögonen över en god middag bestående av rostbiff och potatisgratäng och en flaska rött, mysigt värre! På lördagen jobbade jag och Pontus pluggade, så duktig så! Då jag kom hem lagade vi regnbåge (fångad av bejbi, såklart) med fetaostsallad, jättegott! Till det drack vi vitt vin. Det hör verkligen inte till vanligheterna att vi dricker vin hemma, och speciellt inte två gånger på en helg! Men det var väldigt mysigt att bara vara vi två båda kvällarna. På lördagen åt vi dessutom bakelser som jag tagit med från jobbet, en riktig svulstkväll alltså! =) Jag blev dock väldigt trött på lördagkväll efter sex arbetsdagar, så halvvägs in "Ondskan" var det god natt för mig. Då vaknade jag dock utvilad och glad på söndag, med bejbi vid min sida. Då man inte får vakna varje dag brevid sin älskling så är det verkligen guld värt! Vi ringde Pontus föräldrar och bjöd in oss själva på brunch och vilken brunch vi fick! De hade fixat bröd, stekt skinka, ägg, juice, kaffe och ett fruktfat med passionsfrukt, kiwi och melon. Supertrevligt! Skitbra sätt att umgås på om man har begränsat med tid, eller även annars faktiskt. Mot eftermiddagen åkte vi på 33års-kalas hos bror Marcus. Trevligt med hemgjord smörgåstårta och fika. Sen skjutsade jag Pontus till bussen och åkte hem.

Hann vara hemma i cirka 20 minuter innan jag ser spritflaskor och en stekpanna fara förbi mitt köksfönster, kastade från våningen ovanför. Klirr och krasch på parkerigen (bara tur att det inte stod bilar där just då, eller att någon gick förbi!) och ett himla liv i trapphuset. En kvinna skrek som en galning om att hon skulle ha sina prylar och "karljävel" etc etc och bankade på dörren och ryckte i handtaget så att det ekade i hela huset. Stämningen var minst sagt obehaglig så jag ringde polisen och anmälde ett lägenhetsbråk. De sa att flera redan ringt och att en bil var på väg. Bara en minut senare kom polisen och tog med sig kvinnan i bilen. Det blev lugnt och efter en stund ser jag killen komma och hämta sin stekpanna ute på parkeringen. Han tittar på mig genom fönstret och går in i trapphuset. Tre sekunder senare knackar han på min dörr! Jag har en puls på typ 400 och har absolut inga planer att öppna för någon med en stekpanna i näven som nyss storbråkat med en kvinna som polisen tagit med sig! Jag öpnnar således inte och han går upp till sig. Det jag så här i efterhand tror är att han nog ville be om ursäkt om jag blev rädd och kanske förklara vad som hänt, eller så. Men nej, just då med tanke på omständigheterna och att jag var ensam hemma så kändes det inte värt att chansa. Istället ringde jag till mamma och pappa, mamma kom och hämtade mig fem minuter senare och jag har sovit hos dom två nätter. Haha, men nu har jag återvänt och det känns lungt! I söndags då jag åkte var det såklart glaskross på parkeringen men också blod i trapphuset men nu ikväll då jag kom hem var det sååå fint och mer städat än det någonsin varit. Skönt. Hoppas jag kan sova inatt! =)

Idag på jobbet var det full rulle heeela tiden. Sundsvalls tidning var där två timmar på morgonen för en intervju vilket sinkade våra rutiner och sen då vi väl kommit i kapp och rullat igång med lunchen (mycket folk, kul) så kommer Anticimex och tar massa prover på livsmedel etc. Haha, självklart är det inga problem med det är ändå lite "stressade" att ha dem runt sig då man jobbar. Hoppas artikeln i ST blir bra. Tyckte reportern var lite skum och otrevlig men det behöver ju absolut inte märkas i artikeln. De tog massa bilder också, kul! Jag fick inte med mig något smink då jag flydde i söndags, haha, så jag var ju helt osminkad idag. Men det är jag ju oftast på jobbet så det får duga trots att det ska tryckas i tidningen! =)

På torsdag kommer Bejbi hem igen över helgen. Längtar!

Nu är det Desperate Housewives, sweet!