Heldag i backen!

Igår klev jag och Pontus upp 7.10 på en lördag, helt frivilligt! Iofs så stod klockan på 6.30 men det behövdes några snoozar för att ta sig upp före 9.00 på en ledig dag...Målet var iaf att ta sig till Tänndalens liftsystem kring 9-10, och vi lyckades! Allt tar ju lite mer tid med en bebis; mata henne, komma fram till vad som är bra kläder för dagens temperatur, klä henne, underhålla henne, sätta fast henne i bilstolen...Men vi var iaf vid liften strax efter nio, faktiskt lite imponerad! Vi åkte till Svansjöliften först men vi åkte bara några åk var där innan vi bestämde oss för att flytta oss till grannliften, Tännporten. Det var knöligt och skumt pistat i Svansjön men i Tännporten var det super! Så jäkla lyxigt att ha hela pisten för sig själv, nästan varje åk! Jag hade förtväntat mig lite liftkö till och med, eftersom det var premiär för hela systemet, bra skidväder (lätt snöfall och minus fem) och lördag men nej ingen kö och absolut ingen trängsel i pisten. Sweet! Vi åkte ju bräda som sagt och gud va roligt det var! Jag åkte ju inget på hela förra säsongen eftersom Bella var i magen då, så wow va kul det  var att få åka snowboard igen! Slalom är ju också kul, som jag ju börjat lära mig den här säsongen, men att få åka något som man behärkskar bra och att verkligen kunna lita på sig själv och därmed åka lite fortare och så...Mmm, 100% njutning! Vi åkte 3-4 åk innan vi bytte av, och så höll vi på så hela dagen. En åkte och en stod med vagnen, funkar superbra. Speciellt då man åker snowboard och därmed har sköna skor. Då kan man ju gå en sväng och man slipper framför allt frysa om fötterna.

    
En snäll tjej tyckte vi var en så fin familj så hon ville att vi skulle vara med på bild allihopa. En liten topp fotad frånm liften. Pontus "spexar".

  
Mycket plats för oss i backen! Jag trött men glad. Liftskötarnas vrålåk, haha.



Vid 11.30 gick vi in på Forgården och åt lunch; gulashsoppa, bröd och lättöl. Så gott! Bella åt också lunch och var alldeles lycklig över att få komma upp och vara med. Låg snällt på soffan i sin åkpåse som "kantskydd" och tittade på medans vi åt. Sen fick hon vara i knäet och busa. Nya favoriten är att stå upp i knäet och hon är faktiskt rätt haj på det! Vi var inne kanske 1,5 timme innan vi gick ut och åkte några åk till innan vi bröt upp vid 14. En kanondag för hela familjen! Bella älskar ju vagnen, och speciellt att sova ute, så hon sov ju hela tiden, vara bara vaken inne då vi åt lunch. Underbara barn! ;0)

  
Gott med lunch. Kul med sällskap, tills men blir trött igen!

  
Mamma och Mirabelle gosar!



Igårkväll var grannarna här på middag. Vi bjöd på älgentrecote, ungsgrillade rotfrukter och bearnaisesås. Till efterrätt gjorde vi gino som vi serverde med glass, gott! Köttet var sjukt gott men inget för dem som beställer well done på krogen. Pontus kockade ju och ja, det var redigt röda bitar =) Vi satt och surrade och hade jättetrevligt fram till 00.00 då de gick hem. Bella var nöjd hela kvällen, fast hon satt ju i mitt eller Pontus knä heeeela tiden (förutom då vi åt huvudrätten, då var hon i gymmet), men det gör oss inget. Hellre en tyst och lugn bebis i knäet än en skrikig och ledsen på golvet, liksom.


Jag i matlagningstagen! Obeservera det tjusiga förklädet =)

Hon testatade att äta banan igår med! Det var verkligen gott! Smaskade och åt med stort intresse. Är ju sötare än katrinplommon så det var nog därför bananen var ännu godare. Faktiskt väldigt roligt att hon hitills har varit intresserad av att äta från skeden. Hon får ju bara max en tesked men ändå, kul!

Nu ska vi snart göra oss i ordning för julskyltningen. Ska först till Hanna och Marcus och dricka glögg. Känns lite motigt att gå ut dock, är 14 minus hos oss och nere hos dom, som bor närmare sjön, var det 18 då jag pratade med Hanna för typ en timme sedan. Blir till att klä oss och Bella varmt! Och att packa ner henne djuuupt i åkpåsen så hon slipper andas direkt kalluft. Jaja, bor man i fjällen så ;0) Men kring 20 går nog gränsen, ingen vits att dra ut en bebis i den kylan tycker vi.

Trevlig söndag och 2:a advent!

Kommentarer
Postat av: Johanna och Stina

Så galet lyxigt!!! Jag vill verkligen bo sådär nån gång i framtiden!!! Ha en fin kväll!

Postat av: lina

kan du inte göra en lite klädguide för oss som inte bor i fjällen och varje dag frågar sig hur man ska klä och bädda ner sin lilla i vagnen om det är 5+ 5- eller 10-?

2008-12-08 @ 11:04:55
URL: http://linaslivmoder.blogg.se/
Postat av: Maria

grattis på 4-månadersdagen! Vilken härlig helg ni har haft!

2008-12-08 @ 12:38:27
URL: http://lindstrombarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback