Julen i bilder

   
 

Julfirandet startade med några dagar i Östersund, då Mirabelle ju skulle undersöka sitt öga där på sjukhuset. Vi passade naturligtvis på att vara hos Pontus föräldrar som bor där. Samma dag som vi skulle åka mot Sundsvall kom Pontus syrra Lotta hem från Göteborg, men vi hann träffas någon timme. På bilden är klockan 6.45 på morgonen och det vankas gemensam frukost. Trött Lotta som åkt nattåg tolv timmar. Med Mirabelles öga är allt bara bra. Undersökningen var väldigt nogrann och tog över en timme med olika omgångar pupillvidgande droppar och så där men allt vara bara bra och hon ser lika bra och på samma sätt med båda ögonen. Dock kommer den lilla pricken samt det platta på ovansidan pupillen förmodligen alltid vara där, som hennes egna lilla signum.

   

Fredagen innan jul kom vi till Sundsvall och det första stoppet blev på mitt jobb. Jätteroligt att få träffa alla goa kollegor! Vi blev där nästan tre timmar, iofs inkl lunch, men ändå. Många ville prata med oss och titta på Mirabelle. Fick höra av många att jag är saknad, roligt att höra!

På kvällen var vi hos Marcus och Maria och Tuva och Nora. Barnen hade pratat om att vi skulle komma flera dagar och de blev jätteglada då vi kom. Specillt Nora som är galet kär i alla bebisar och då i Bella med såklart. Det blev tacos, Rock Band (inte jag dock, tråkmånsen, haha), surr, och skratt fram till midnatt. Trevligt som vanligt!


På lördagen var vi ut på Birsta och handlade inför söndagens namngivning samt att vi var på Barnens Hus och köpte en ny bilstol. Vi hade ju bestämt oss för en Brio Zento men då vi fick se den blev vi lite skeptiska. Grymt skålad och svår att få i- och ur barnet och skum modell överlag. Vi bad om hjälp och tjejen tipsade om Britax Hiway som de dessutom hade på kampanj. Den verkade super så det blev den. Hitills är vi nöjda även om hon förmodligen kommer åka ännu bättre i den om någon månad. Nu får man lägga en filt under hakan annars så hänger huvudet fram lite. Säkert helt ofarligt och säkert inte obekvämt för henne, bara för oss blödiga föräldrar!

På lördag kväll var vi på middag hos Jennie och Rille och Wilma med Fredde och Elin. Trevligt och speciellt kul att se hur Wilma hade utvecklats sedan augusti. Tjejen drog sig upp efter möbler, stod själv och vara allmänt stortjejig, haha!

   

På söndagen hade vi Mirabelles namnfest som var en väldigt lyckad tillställning! Hulitstugan var perfekt för ändamålet och det var jättemysigt med öppen spis och så. Vi fick massa hjälp främst av våra föräldrar och min moster, vilket var fantastiskt skönt då dagen var lång och med ganska stor anspänning på något skumt vis. Vi hade iaf dukat fint och ställt i ordning all fin mat som mamma och pappa stod för innan gästerna kom, samt fixat en liten "scen" där vi höll själva cermonin. Så då alla kommit påkallade Pontus uppmärksamhet och sen förklarade vi namnen; vad de betyder, hur många som heter så, varför vi valt dem etc. Sen så spelade och sjöng Pontus en låt av Ulf Lundell, "Barn". Jättefint och uppskattat! Efter det skålade alla i alkoholfri cider och sen var det mat; hur mycket och hur gott som helst! Under kaffet och tårtan öppnade vi alla fina presenter och vid 19 hade de flesta åkt hem. Mysigt och fint, och väldigt uppskattat av alla! Ska försöka fixa några fina bilder på alla oss tre från festen och lägga in vid senare tillfälle. 

    
  
 

Första stoppet på julafton var hemma hos Pontus farmor och farfar där också Pontus mamma och pappa samt lillasyster var. Vi åt julbord, bytte julklappar och såg på Kalle Anka. Den enda som faktiskt såg Kalle var Bella, som ju älskar TV:n. Bad baby! Haha, jaja, i små doser tror vi inte det är någon fara. Efter Kalle åkte vi till Pontus moster där vi träffade andra delen av släkten, även om vi bara var där i kanske 20 minuter mest bara för att säga hej.

    
    
 
Jag, min första jul, fem månader gammal, 1983. Bella, sin första jul, fem månader gammal 2008.

Julaftonskvällen spenderades hos mamma och pappa med farmor och mina bröder med familj. Julbord nummer två och ännu mer julklappar. Avslappnar, mysigt och som vanligt förutom att det var första gången jag och Pontus firade hela dagen ihop, och det beror ju såklart på Bella. Hon fixade faktiskt julafton riktigt bra trots tre "aktiviteter" under dagen och inte en meter i vagnen. 
 
   
  

På annandagen åkte vi till Östersund till Pontus föräldrar igen och firade julafton, haha. Japp, komplett med julbord och julklappar. Övriga dagar var sköna och slappa med massa god mat och dryck.

Kommentarer
Postat av: Johanna och Stina

nu är hon ju galet lik dej med!

Postat av: lina

Kul att ni är tillbaka, med massa fina bilder som vanligt. Och alltid trevliga tips, ska kolla in britaxstolen...har inte hittat någon bra än.

Hoppas det löser sig med Bellas sömn, har läst någonstans att runt fem månader så är det många som har lite svårt att komma till ro. Som du skrev...bara en faaaas ;)

Gott nytt år önskar Lina och Spencer

2008-12-31 @ 11:02:36
URL: http://linaslivmoder.blogg.se/
Postat av: Maria

Kul med massor av bilder!

Hoppas ni får en trevlig nyårsaftonskväll, Gott nytt år!!

2008-12-31 @ 16:26:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback