Ny bilstol

Mirabelle är ju en ganska lång tjej (67 cm för tre veckor sedan) så det börjar snart bli dags för en ny bilstol. Vi tänker köpa en i Sundsvall nu under julen. Vi har ju varit otroligt nöjda med den vi har nu, Brio Primo. Så vi är nog inne på att fortsätta med Brio, nämligen "steg 2", Brio Zento. Någon som har någon erfarenhet av den? Man kan ha Zenton redan från start men då den inte kan lyftas i ur och ur bilen ångrar jag inte en sekund att vi först hade Primon, även om den bara "räckte" i dryga fyra månader. Har varit så skönt att kunnat lyfta i och ur henne på ett smidigt sätt. Hade nog inte fixat att placera ett nyfött spädbarn i en stol som redan sitter i bilen. Nu är det ju lungt, för nu är det ju lite styrsel i henne, haha. Bella åker så sjukt lite bil, kanske en gång i  veckan, högst. Men då hon åker så åker hon långt då iofs. Typ nu till Östersund först och sen därifrån till Sundsvall. Så det känns absolut värt, och helt nödvändigt, att lägga pengar på en rejäl och säker bilstol.

Självklart sparar vi Primon, blir väl ett syskon om något år som kan "slita" på den lite till!




Kommentarer
Postat av: lina

Ibland är det nästan läskigt att läsa din blogg, går i precis samma tankar. Och har samma babyskydd, Primon. Men jag vet inte om vi vill fortsätta med Brio. Tänkte också kolla upp det där nu i jul, Spencer börjar bli alldeles för lång. Ska mäta honom i morgon på BVC, blir kul att se HUR lång.

Postat av: Madde

Hej Lina!

Vi hade också primon och var nöjd med den (förutom att den inte räckte så länge, stort minus).. sen tänkte vi köpa en Akta för dom verkade räcka länge.. tills vi läste tester på internet och den stolen var totalt livsfarlig och underkänd. Då köpte vi istället den stol som klarar alla tester.. BeSafe iZi Kid. Är såå nöjd, lätt att montera in och lätt att stoppa Amelia i. Finns på typ Mekonomen, Berners och sånna ställen istället för på Barnens.. Kan rekommendera den varmt!



Kolla här:

http://www.testfakta.se/img/2007/5/28/13864.pdf

www.hts.no



Kram,

Madde

2008-12-15 @ 21:23:22
URL: http://kodakmoments.blogg.se/
Postat av: Madde

Haha.. ja, jag kan tänka mig att du fick fundera lite =)



Jag förstår.. eftersom att man redan är nöjd med brio är det väll klart att man gärna fortsätter på samma bana.



Näe vi stressar faktiskt inte alls än, har däremot inte köpt en enda julklapp än, så stressen kommer väl. Jag tänker nog åka till sundsvall till helgen och shoppa.

Det enda jag stressar över är att komma ihåg Amelias sovstunder på julafton så att hon inte blir övertrött när man åker omkring bland släkten.



Hur går det för er? Trivs ni bra i Funäs? Åker ni hem till Sundsvall över julen? Har ni listat ut vad man kan göra som nybakad förälder på nyår..? det har inte jag!

2008-12-16 @ 12:21:08
URL: http://kodakmoments.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej! Ska vi äta tillsammans på fredag? När kommer ni vara i Sundsvall och när vill ni komma till oss? Vore mysigt att äta middag ihop tycker jag. Nu är det ju så att vi har kaos hemma för tillfället eftersom vi har målare där som målar hela vårt innertak i kök/vardagsrum samt att vi har sålt iväg alla möbler (nästan!). Vi hoppas få det ordningställt tills på fredag så vi kan har nån stans att sitta;)

Vi kan väl höras och bestämma närmare. Hoppas allt går bra hos doktorn och kör försiktigt!

2008-12-16 @ 14:49:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback