Adios amigos!

På söndag åker vi till Kacha Resort & Spa, Koh Chang, Thailand. Blir borta tills 18:e mars, sweet!
Jobbar imorgon så det blir inget bloggande förrän vi kommer hem.
So, so long suckers!
Nej, det där menar jag inte.

Adios amigos!


image478

Ledig helg - och Pontus är hemma! =)

Imorgon är jag ledig och Baby är hemma, en kombo lika fantastisk som fläktar och Carola. Eller, eh, ja det är nåt bra iaf! Vi ska gå på stan och fika och köpa present till Henke som fyller 25 år och till farmor som fyller 85. Den tidigare födelsedagen firas imorgonkväll hos födelsedagsbarnet och sambo Emelie och den senare firas även den imorgon, på restaurang Brandstation. Det blir alltså först middag och sen fest, kul kväll! För att fira farmor kommer även min faster och kusin + hennes barn upp till Sundsvall från Skåne. Ska bli trevligt att träffa dom, är inte så ofta vi ses om man säger så. 

Helgen kommer att bli super! Den har inletts strålande med skumbad med barnolja (är så torr att jag har små sår på kroppen), smågodis, Expressen Fredag och en pojkvän som lagar mat jag bestämt i skrivande stund. Det sista är iofs inte så ovanligt, inte då han är hemma iaf. Vi ska äta framför Let's Dance, haha. Lite white trashigt kanske men vi åt ofta framför TV:n i Jönköping och det finns en viss charm i det med. Det är tydligen filmmusik de ska dansa till  Let's Dance och massa av mina favoritfilmer finns med; Top Gun, Dirty Dancing (suprise, liksom), Grease och Pulp Fiction. Sen läste jag i den seriösa och folkbildande nyhetstidningen Expressen, att Tina Nordström ska dansa i lackbyxor och det kan nog bli fierce, som Tyra skulle sagt.


Det enda orosmolnet på himlen just nu är att min förkylning är tillbaka. Var stört förkyld för nån vecka sedan då jag gick på nässpray och alvedon i en vecka. Den gick dock över, men bara för att återvända som det nu tyvärr verkar. Är inte i behov av alvedon men är täppt som bara den och irriterad i halsen. Måste ju vara frisk till nästa helg då vi åker till Koh Chang! Jaja, hur som haver så ska det bli superskönt med två veckor semester i värmen.



Nio dagar kvar...

Östersund del 2!

image469
Babies på vift
image470
Ryssen som vann 1:a dagen, sprint
image471
Östersund - vinterstaden. Gulligt värre med snöhjärtat!
image472
Bejbi på läktaren bland massa norrmän =)
image473
Claes och Pontus på restaurang En liten röd. Röda saker överallt ...lite för mkt av det goda
image474
Jag och Marie väntar på förrätt!

Den här helgen har gått alldeles för fort och jag och Bejbi har setts alldeles för lite. Pontus har haft en kompis från Jönköping här och de fiskade hela lördagen medans jag jobbade. På kvällen var vi på fest hos Fredde och
Elin med Rille och Jennie. Mycket trevligt! Idag var Pontus och Andreas bakis och gjorde inte många knop och jag skjutsade hem Bia från stan till Matfors och sen åkte jag till mamma och pappa och åt frukost. Sen gick vi ut och gick två timmar, skönt! Efter Andreas åkt hem kom Pontus till mamma och pappa också och vi åt middag. Nu har vi varit och tvättat bilen (för hand!) och ska se på Nip/Tuck nu. Ja, så var den helgen förbi. Suck! Men om två veckor ska vi umgås dygnet runt i två veckor, längtar!!

Rille och Pontus, Jennie, Elin och Texas

Östersund del 1!

image462
Invigning av Skidskytte-VM i Badhusparken. Sahara Hotnights i bakgrunden på storbildsskärmen
image463
Marie och Cleaes i kön till "tältet" på Stora torget. Dags för en öl!
image464
ACO på väg
image465
Feststämning på läktaren, kul att ha upplevt ett VM!
image466
17000 åskådare. Norrmännen hördes mest =)

Blogg.se verkar lite segt så resten av bilderna kommer senare. Vi har iaf haft en toppenhelg med Claes o Marie i deras nya hemstad och deras nya fina lägenhet. Tack!

Funderingar kring smink

Efter jobbet gick jag på stan för att köpa hårfärg. Jag befinner mig mycket sällan bland dessa hyllor och avdelningar; hårfärg, hudvård, smink....Jag gick iaf en sväng och tittade på framför allt smink. Shit, va massa saker det finns! =) Haha, jag önskar verkligen att jag skulle sminka mig oftare men jag är helt enkelt för bekväm. Jag känner mig fräschast och "renast" osminkad, men visst skulle man kunna ha mascara liksom....Dock hellre tusen gånger så här (alltså osminkad 9 gånger av 10) än att känna att man måste vara sminkad jämt. Guuud va jobbigt! Att oftast vara osminkad kommer nog från min mamma. I 25 år har jag sett henne så gott som dagligen men jag har nog inte ens sett henne sminkad 25 gånger, haha! Ett mellanting vore bra; mascara+ögonbrynspenna+rouge=vardag. Ja, man kan ju alltid drömma....Men! Nu i någon dag kommer jag nog att vara sminkad för jag har ju färgar håret nu ikväll. Det är väldigt mörkt, alla över 40 skulle säga svart, så då blir mina bryn så bleka i jmfr så det blir nog lite smink dagligen fram tills slutet av helgen typ, haha. Jag köpte faktiskt lite nytt smink idag med. En löjligt liten tub foundation för löjligt stor peng, en spunge till denna, ett puder, en turkos ögonskugga jag aldrig kommer att använda och en lipsyl. Jo, jag måste få räkna med den sista som smink annars blir mitt sminkkonto för lågt för att ens räknas. Även om foundationtuben var liten så räcker den nog länge för jag tänker ha den som concealer, alltså på vissa ställen bara. Och bara 1 gång av 10, förstås...


Normalt färjar jag håret hos frisören, men för att spara alla pengar inför Thalandsresan (mindre än en månad kvar!) så fägade jag nu och så ska Pontus mamma klippa mig i helgen. Det blir väldigt bra då hon klipper. Alltså inga extrema nyskapande kreationer direkt men hon toppar och fixar precis som jag vill. Och helt gratis, perfekt! Att jag färgade håret så mörkt var också med tanke på solresan. Innan färgningen skiftade håret lite i rött i vissa ljus och det hade nog bara förstärkts då det solblekts och det ville jag inte. Nä, mörkt kort hår och ett par Ray Bans på näsan, det blir perfekt det! 

Förutom hårffärgning har jag också städat här hemma. Det sker lite oftare än sminkning men inte ofta nog tyvärr. Tror det beror på att jag sällan är här och att eftersom Pontus inte är här så ofta så kommer inga direkta gäster heller ju och då är det inte lika kul att ha finstädat. Alltså, det är aldrig fullt kaos men dammigt om man säger så. Egentligen skulle jag behöva packa inför helgen med, vi åker ju till Östersund för att hälsa på Pontus föräldrar som flyttat dit (hur coolt som helst!), men jag orkar liksom inte. Jobbar 8-21:30 imorgon (special kvällsöppet) men jag gör det imorgonkväll ändå. Det ska blir jättekul att åka till Östersund. Först och främst för att träffa Claes och Marie men även för att se lägenheten och så klart kolla på VM i Skidskytte! Ska bli skithäftigt! Det lär ju vara jättemycket folk, säkert mer norrmän än svenskar =). Så vi ska mysa, äta, kolla på sport och bara vara. Sweet!

Nu ska jag nog lägga mig. Låt er inte luras av mina glada tillrop och välförmulerade fyndigheter; jag är sjuk. Har ätit 1-2 alvedon/dag sedan i söndags, ätit halstabletter och sedan igår också använt nässpray. Trots detta känns mitt huvud helt snorfyllt och på morgonen (pre alvedon) så gör det asont kring ögonen och det känns inte som om ögonen hänger med då jag vänder blicken. Mm, jag har hört terorin om bihåle-nånting. Nej, än så länge klassar jag detta som en vanlig förkylning som ska vara över till fredag. Bra!

Ciao!


Friluftssöndag!

Idag vaknade vi vid 9.30 till ljudet av fåglar och ljuset av solsken. Självklart skulle detta bejakas! Vi klev upp och åt frukost och sen googlade vi stugor med servering i Sundsvallsområdet. Alltså stugor man når via längdskidor eller genom att gå. Vi bestämde oss för Klisstugan ovanför Böle/Sörnacksta typ. Vi tog bilen till parkeringen och sen var det 1,8 km till stugan. Mysigt att gå i skogen, det är ju faktiskt vinter bara man kommer ifrån stan!
Stugan var jättemysig och det var nästan fullt då vi kom. Pontus åt halstad salt sill och lättöl och jag saft och ostsmörgås. Haha, som vuxen och barn. Vi fikade nästan en timme och sen gick vi tillbaka. En skön tripp!
 

Mer bilder imorgon, slut på batteri.....

Då vi kom började jag tokfrysa och gick och la mig och sov/vilade 1,5 timme medan Pontus var dukig och frostade av frysen. Perfekt arbetsfördelning ;0)

Nu är vi nyss hemkomna från mamma och pappa där vi ätit köttgryta och någon efterrättspaj med vaniljvisp, kiwi och hallon.. Sara, Bia och Isa var också där, trevligt. Jag tror dock att Pontus smittat mig med sin förkylning, den brör nog ut idag då vi var ute och jag möjligen hade lite för lite kläder på mig. Iaf i nedförsbacke som det var på hemvägen. Fryser nu och uvudet känns tungt. Men jag har tagit en alvedon så det löser sig nog!

Igår var vi på bio och såg "Charlie Wilsons War". Den var bra, kanske en 3-4 i betyg. Bra skådisar och kanon dialog!

Ikväll är det nya svsnitt av Nip/Tuck. Sjukare serie får man ju leta efter men ibland är den bara sååå bra. Hoppas på det ikväll! SVT2 21.20! Och ja, vi betalar TV-licens!

Myskväll

Åh, fredag! Så skönt att bara slappa! Jobbar imorgon men fredag är ändå fredag. Pontus och jag har handlat mat till en begynnande fisksoppa innehållande bla räkor, lax, rotfrukter, citron, grädde....Mmm, det kan bara bli fantastiskt då Pontus lagar! Vi (ok, jag) köpte även vita liljor - så fint! Har så klart tänt massa ljus med, så snart ska det mysas i "lilla salongen", matrummet alltså =)

Pontus kom hem kl 22 igår och vi tog en sväng förbi McDriven oh köpte ett meal till Pontus och en burgare till mig. Vi åt och sen gick vi och la oss men låg och pratade i nån timme. Pontus har ju varit borta två veckor så vi hade lite catching up to do. Jag gav Pontus ryggmassage och vi skrattade både gott då jag efter typ 15 minuter klagade över att knäna låst sig och att jag hade ont i ryggen, haha. Då vi var 16-17 kunde vi massera varandra i flera timmar. Visst, knäna låste sig kanske efter en kvart då med men aldrig att man skulle ha sagt nåt! Nej, man led i det tysta för att man var sååå kär. Hihi, det är vi ju så klart nu med men nu är det liksom lite...lite mer nio år senare helt enkelt.


Nu ska myskvällen börja på riktigt!


Ciao!