Bio times two

För någon dag sedan såg vi Arn - mycket bättre än jag förväntat mig. Nyss såg vi Försoning - sämre än jag förväntat mig. Men det är alltid kul att gå på bio, det är verkligen så att film är bäst på bio!

Snart är ännu en arbetsvecka avklarad. Jobbar på lördag....Känns alltid så segt, iaf fram tills man väl är där och lördagen bara springer förbi. Även om jag jobbar på lördag så känns det ändå skönt med fredag imorgon. Fredag är nog min favoritdag. Folk är lite trevligare, det är "familjeunderhållning" på TV (läs Let´s Dance), man äter något gott men oftast enkelt...Trist dock att Pontus jullov nu är slut och att han åker till Umeå imorgon. Knepigt att åka upp på en fredag, men han ska på nåt med fackets lokalförening där uppe...Men jag ä int bitter! Nej, för jag checkar ju såklart in på Hotell Slutgatan! =) Blir nog där några dagar eftersom Pontus stannar i Umeå nästan två veckor. Dessutom är vår bil för tillfället ur funktion, smidigt att bo så nära jobbet då. Vi hoppas verkligen att det inte är något superallvarligt (läs dyrt) fel på bilen. Den låter högt och "surrande" då den är kall och sen slutar den då man kört ett tag. Ljudet har alltid funnits där och vi har t om tyckt att det varit lite charmigt med en "rymdbil" och vi brukade säga "Houston, we´re ready for take off", eller så då vi körde iväg. Men nu har ljudet blivit mycket värre och det som förr var charmigt förknippas nu bara med rädsla för att vår kära våffla är trasig. Trasig, säger man så om en bil? Hm.


Idag köpte vi ett tält som var en julklapp av Pontus föräldrar. Ett superfint blått Fjällräven Akka. Ett rejält året runt tält som vi ska ha på våra framtida vandringar. Känns riktigt bra att ha ett nytt tält med massa stormlinor, i jmfr med det gama vi fick ärva av Pontus föräldrar. Det pallade ju iofs Jämtlandstriangeln men helt säker kände man sig inte då det stormade runt omkring. Det nya är dessutom lite större, fast båda är 3-manna. Känns som en vettig, vuxen "for life" investering!

image455


Fundering: Varför säger vi Sahara Hotnights och inte Sähära Hotnights? Vi säger alltså första delen på svenska och andra på engelska. Skumt.

Middag i Matfors

Igår var vi bjudna till Sara och Bia på middag. Ja, och till Isa med förstås! =) Vi bjöds på jättegod mat; grillad (utomhus!) entrecote, ljummen potatissallad med ruccola, aprikoser, feta, honung och nötter och kantarellsås. Yummie! Till efterrätt var det massa choklad med förska bär och grädde. Vi åt, kollade på Let´s Dance (heja Tina och Tony!) och bara hängde. Runt 00.00 dök Victor och Anton upp, mina och Bias kusiner. De är 17 och 15, skitkul att de bara kom förbi så där! =) Vi åkte hem runt 01:30, blir alltid sent då man har trevligt! Men vi sov verkligen ut imorse, ända till 11.30.

Idag skulle vi egentligen ha bowlat med Hence och Emelie men de var förkylda så vi fick ställa in, trist. Men ikväll ska vi iaf på 25-årsfest! Maria och Linda har hyrt ett hus på Norra och som det verkar så blir det mycket folk. Ska bli superkul, får nog träffa vissa jag inte sett på väääldigt länge.

Nej, nu måste vi på Systembolaget!
Tjing!

PS 1: Kameran är på lagning....
PS 2: Sju veckor kvar till Thailand!



Buzz & Singstar

Igår var vi på middag hos Marcus och Maria. Eller vi åt där iaf, tillsammans med dem och Magnusson. Vi hade med oss take out från Saigon, yummie! Efter massa mat blev det kaffe och praliner som var minst lika goda som maten. Sen gav vi oss i kast med Buzz och Singstar. Oh my god, tokigt men kul! En rolig kväll som inte tog slut förrän vid 01:30.

Man måste ladda med mat och dryck....

...och smygstarta med Buzz...

....innan man vågar sig på Singstar!

Glada deltagare

Efter att vi tittat på en dvd med Metallica ville Pontus lära Maria att spela trummor! =)

Imorse var vi hos Pontus föräldrar och åt frukost och sa hej då till lillasyster Lotta och Alex som kl 18 ikväll drar till Nya Zeeland i nio veckor. Det blev lite känslosamt för vissa inblandade men de kom iaf iväg i bilen (Alex pappa skjutsade dem till Arlanda) så om några timmar bär det av för dom. Är lite avis måste jag säga...Men om två månader får vi också semester, längtar!

Lilla Lotta på väg ut i stora världen!

Avskedsfrukost



Vardag

Då var ledigeheten slut. Jag har jobbat sedan i onsdags, men vi har inte haft caféet öppet utan vi har storstädat hela stället. Trist men nödvändigt. Vi hinner ju inte torka ur alla lådor och skåp och tvätta och sortera kylar och frysar en vanlig dag direkt....Men nu är stället finfint! Igår firade vi vår heroiska insats på Spa Södra Berget. Oj, va skönt det var! Total avslappning med massage och alla pooler och bastus. Jättemysigt! Dock blev jag supertrött så jag somnade i soffan strax innan 22, haha!

Nu ska jag snart väcka Pontus för att få några svar om dagens händelser. Ev kommer en gammal klasskompis (från Jönköping) till Pontus och hälsar på oss kring lunch. Han ska flytta till Umeå så han och hans mamma har varit där och installerat  honom...Ja, kanske blir det pasta carbonara ala Pontus eller bara fika. Eller inget alls, måste som sagt väcka Pontus snart så vet....

Vi måste på stan idag med. Min digitalkamera har lagt av! Precis samma problem som den hade då jag precis fick den; den släpper in alldeles för mycket ljus så utomus går det inte ens att fota. Nu har ju garantin enl kvittot gått ut men enligt konsumentlagen ska det vara garanti två år så vi får väl se vad de säger. Jag vill absolut inte vara utan kamera iaf!

Nyår då? Jodå, det firades lugnt och städat med Pontus och mamma och pappa. Vi började dagen med en mysig utepicnic i Sidsjö. Pappa hade gjort jättegoda toast som vi värmde på elden och så drack vi varm choklad. Det toksnöade ett tag men det var mysigt ändå! Vi gick dit och hem, jätteskönt. Dessie var med också, mysigt att kunna låna en hund så där då man vill. På kvällen var vi på Sundsvalls Revyn. Den var ok; visa sketcher var jättekul, andra värdelösa. Vi kom hem till mamma och pappa vid 22 så vi hade ätit huvudrätten lagom till tolvslaget, sen åt vi desserten runt 00.30, hihi. Kom väl i säng runt 03.00 och vaknade pigg och glad 11.30. Zzzzkönt!

Nu ska det läggas planer för dagen!