Bildbevis!

Jo, vi hade verkligen så här kul i Torpet på midsommar!
Tack för 24 roliga timmar allihopa.
Och tack Karro för lånet av bilderna....Hoppas det är ok! =)


Roger, Petter (?) och Pontus fixar stången!

Pontus, jag och Petter - Chrilla, Roger, Maria och Vicky

Sillunch!

Adrian är sommarfin -  Jag

Pontus slet hårt med stången

På kvällen blev det disco. Haha.

Lite stimmigt under desserten - Mandomsprovet, som min baby vann, förstås ;0)

Chrilla och jag

Skön helg!

Det är ju fortfarande några timmar helg kvar, men hitills kan den iaf sammanfattas som skön och avslappnad. I fredags efter jobbet möttes jag och Pontus hos mamma och pappa eftersom vi skulle till Sidsjö Trädgårdscafé och äta med resten av gänget. Då jag kommer runt hörnet och ser furstukvisten så ser jag också en stooor låda det står Kronan på. Ja! Vagnen hade kommit! Hur kul som helst men jag ville inte börja riva och slita förrän Pontus kommit för att 1) jag är totalt oteknisk 2) det kändes som ett ögonblick vi skulle dela. Jag slapp som tur var vänta, Pontus dök upp bara någon minut efter mig. Han berättade att de ringt från Kronan och frågat var de skulle göra av paketet eftersom ingen var hemma hos oss. Varken de eller vi ville helst lämna den i vår trappuppgång så då kom Pontus på att den förmdligen skulle vara lite bättre skyddad på mamma och pappas bro. Trots att vi båda skulle hinna med att duscha och byta om på cirka en timme så kunde vi inte hålla oss ifrån att montera ihop vagnen. Åh, den är sååå fin! Helt perfekt! Skitsnygg brun färg, strama linjer och inget onödigt "tyghäng" som viker sig och håller på. Skön att köra, lätt och smidig. Mjukliften, åkpåsen, regnskyddet och myggnätet var alla bra och praktiska. Dock så monterade vi bort den roliga ringklockan. Den var superkänslig vilket betydde att den plingade så fort vagnen rörde sig. Pontus kollade om man kunde dra åt den på något vis men då de inte gick så tog vi bort den. Lite synd men det gör absolut inget! Sara ska sy täcke i brunt och vitt, Pyret kommer att ha det snyggaste åket i byn! =) Ja, nu har vi ju faktiskt det mesta vi behöver, utom just Pyret. Det är sju veckor kvar nu....


Sidsjö Trädgårdscafé var supermysigt och de hade jättegod mat! Jag, Pontus, mamma, pappa, Marcus, Maria, Tuva, Nora, Bia, Sara, Isa njöt av solen, sällskapet och givetvis maten. Det var en buffé med massa saker; gratänger, olika goda och matiga sallader, lax, grillat kött, hembakat bröd, olika röror och såser....Vi åt och åt! Pontus åt fyra portioner, haha. Jag kan tyvärr inte äta riktigt lika mycket som förr, verkar som om att det är lite för trångt i magen för det just nu. Men, det betyder inte att jag åt lite. Nej, snarare normalt kanske =). Till dessert åt jag en våffla med Drakens glass - så gott! En kula pistage och en kula hallonsorbet. Kanon! Jag, Pontus och mamma och pappa gick hem till Marcus och Maria en liten stund efter middagen också. En mysig och skön kväll med bästa sällskapet.

Igår tog vi med mamma och pappa till Torpet för sillunch. Det spöregnade i stan så vi (framför allt jag och pappa) var väldigt skeptiska till att åka men mamma tyckte att vi skulle göra det ändå så det blev av och tur var väl det! I Torpet hade det inte regnat och under tiden vi var där kom det några få pyttedroppar så vi kunde t.om äta ute. Det var jättemysigt! Mamma sa då att det är sånt här hon kommer att sakna då vi flyttar; att umgås med oss på sånt sätt. Men vi får trösta oss med att det ju oftast är på sommaren man gör saker ihop och nästa sommar kommer vi ju vara hemma hela Pontus semester i stort sett. Det blir bra!

I går eftermiddag, efter vi kommit hem från Torpet, for mamma och pappa på grillfest och vi blev kvar hos dom framför en Bondfilm, haha. Precis då jag somnat in (för andra gången) så ringde mormor och frågade om vi inte ville komma och fika. Jo, det ville vi j såklart! Så vi for till Matfors och fick kaffe, minst fyra sorters kakor + vattenmelon och surr med mormor och morfar. Mysigt, speciellt att för en gång skull bara vara vi och dom. Annars är det ju ofta fullt hus där, precis som alltid då min familj och släkt umgås.

Just nu hållet vi på och tvättar. Vi har sååå mycket tvätt och jag längtar så till Funäsdalen där vi kommer att ha egen tvättmaskin i "lägenheten". Svårt att veta om jag ska säga hus eller lägenhet. Det är ju en villa, men med två lägenheter....Jaja, då kan man ju tvätta en maskin då och då istället för att det blir jättemycket kanske var 2:a, 3:e vecka som nu då man har tvättstuga. Jag ser mest fram emot tvättmaskinen medan Pontus är lyrisk över diskmaskinen! =)

Nu är det nog dags att äta lite frulle innan tvättningen fortsätter. Vi har som mål att städa idag. Ingen rolig söndag i den bemärkelsen men det blir ju så fint då man är klar. Dessutom ska vi till Pontus farmor och farfar på middag ikväll så vi har iaf något att se fram emot då vi sliter här under dagen!

Ciao!


Ännu mer kittande ;)

Jag och Baby har nyss kommit hem från Birsta. Egentligen gillar varken jag eller Pontus Birsta, mest för att vara lite p.k och förespråka stenstan och minska bilåkandet, men också för att det kan vara sååå rörigt och trångt där ute. Men så här, dagen innan lön, var det perfekt! Vi var först på Jysk då jag igår såg en annons för ett matbord + fyra stolar för 750 kronor därifrån. Nej, det saknas ingen nolla. Sjuhundrafemtio kronor. Sjukt! De hade bord och stolar hemma men tyvärr inget visningsex, så inom de närmsta dagarna måste vi sätta upp bordet och minst en stol för att känna om det är stabilt och fint. Hoppas verkligen det! Vi måste ha ett enkelt köksbord med oss till Funäsdalen då vårt rejäla ekbord med sex stolar inte får plats i köket där. Det ska istället placeras i det ganska så tilltagna vardagsrummet, så det blir en mat- och en TVdel där inne. Vi tänkte först om vi skulle använda vårt barbord och stolar men jag tycker att stolarna är rekiga + att ett barbord är omöjligt den dagen Pyret ska börja sitta i barnstol. Lite jobbigt att alltid äta i vardagsrummet om Pyret ska vara med...Som sagt, hoppas verkligen det här superbilliga bordet funkar! Det är iaf i ljus ekfaner med stålben, stolarna likaså. Ryggen och sitsen på stolarna är i en hel del, snyggt. Vi kollade även på ett liknande bord fast i vitt på Boom men det var dyrare, men ändå jättebilligt - 2000 kr inl fyra stolar. Fast, är det här lika bra för 750 så är det ju kanon!

Vad shoppade vi mer då? Jo, bebiskläder! Haha, nu har jag kommit igång! Så pass att jag nog måste hejda mig. Vi har ju en del tuffa månader framför oss i och med flytten så jag får inte slösa i onödan. Men det blev iaf superfina kläder precis i min och Pontus stil. Två bruna byxor varav ett par i manchster, en gul (lite brunt och vitt) body med lejon, en vit body med bruna djur och en blå/vit "blommig" body. Allt från Lindex och Polarn och Pyret. På Polarn var det rea - kanon! Dock dyrare ändå än gejerna från Lindex. Hur kul som helst iaf!


Manchsterbrallorna från Lindex. Skulle kunna vara Marcus eller Bias gamla bebisbrallor. Födda 74 resp 76 - perfekt! =)

Midsommar, Barnens Hus och lite annat

Vi hade fantastiskt roligt på midsommar! Vi var totalt nio pers som åt, drack och umgicks i två dagar (26 timmar iaf...) i Pontus föräldrars torp i Västanå. Vädret var faktiskt också helt ok, även om vi åt middagen inne. I övrigt var vi dock ute hela tiden, skönt! Ljudnivån blev lite väl hög där ett tag inomhus för den enda nyktra i sällskapet - moi! Haha, närå de taggade ner och det var allt som allt superkul! Det var ett väldigt traditionellt firande med sillunch, midsommarstång, grillat med egengjord potatissallad med bla dijonsenap i (recept från Svensk Damtidning, haha!), en aukustisk gittar + sex spelkunniga, snaps (och annat förstås), jordgubbar och grädde....Mmm, attans vad vuxna vi börjar bli! =)

Min kamera passade dock på att lägga av precis den dagen, så tyärr har jag inte några bilder. Dock vet jag att det togs massa fina kort av andra så de dyker upp på internet nånstans så kan ni lita på att jag snor dem och "copy paste:ar" hit dom!

Nu är det nio arbetsdagar kvar tills semestern/föräldrarledigheten! Jag går ju först på semester mellan 7/7-11/8 och därefter blir det föräldrarledigt. Dock har jag bara betald semester i tolv dagar pga Thailandsresan i vintras, men vi ska försöka fixa det ändå då vi inte vill börja ta av föräldrarpenningen förrän 11:e augusti. De dagarna kommer försvinna fort ändå! Vi har beräknat att vi ska klara oss om jag tar ut 5 dagar/vecka. Vi ska anmäla det så de första sex månaderna, man kan ju göra ändringar men vi tror det blir bäst. Det blir ju förmodligen så ett helt år, eftersom Pontus ju rent ekonomiskt inte kan vara ledig de första året då han ju bara är berättigad mininivån då. Sen så kanske han tar några månader efter första året, då han ju har jobbat ett år och därför får full ersättning. Man kan kanske få full ersättning redan innan ett år men eftersom det är ett helt nytt jobb så tycker vi båda att det känns bäst om han jobbar ett år och sen får vi se. Vi får se var vi överhuvudtaget är då. Men first things first och det är ju Funäsdalen (by), Härjedalen (landskap), Jämtland (län), Sverige! =)


Vi försökte anmäla föräldrapenning förut ikväll men e-leg funkade inte på Försäkringskassans hemsida. Störigt. Då de nu har så jäkla mycket att göra borde man ju ha superkoll på självbetjäningssidorna så de funkar hela tiden så de får lite avlastning iaf. Jag väntar fortfarande på mer än halva ersättningen från då jag hade salmonella och var avstängd från jobbet. Jag har jobbat sedan 28/4 men har alltså bara fått mindre än halva ersättingen. Jag har ringt fyra gånger, Pontus har ringt en gång och jag har skickat ett sakligt men upprört mail. Men nej, inget händer. De säger hela tiden att "det är så konstigt för att ser ju rätt ut" men då blir man ju bara ännu mer irriterad. Varför händer inget liksom?!

Igår var vi på Barnens hus och kittade oss inför Pyrets ankomst. Kittade? Hm, vad betyder det egentligen? Blev det helt fel nu tro, då jag skulle vara lite ball? Hur som helst så handlade vi massa saker: Brio Primo babyskydd med bas ( till bilen), en mjuk jättefin Tummenfilt i brunt och rosa (tummen är ju rosa), fyra jättefula små frottéhanddukar som tydligen är bra att ha då man ska amma eller nåt, sex fina bodies i brunt och turkosblått (olika mönster), badbalja, "skötbords-madrass" (Pyret ska ha sitt skötbord på torktumlaren i badrummet), snorsug, febertermometer, myggnät till vagnen, blöjor, våtservetter, babyolja, stjärtkräm, nappar (nej, vi ska inte använda dom förrän "amningen är helt etablerad"), nappflaska (samma här - för nödfall eller senare tillfälle), amningsbehån....Ja, massa bra saker helt enkelt! Det kändes helskumt med amningsbehån pga att den ju såklart inte är ett dugg "fylld". Alltså, även om man inte har push-up eller nåt så är ju nästan alla behåar lite tjockare, som t-shirt-behåarna tex. Men de här är ju helt vanliga, dock med bygel såklart. Tack för det! Den satt iaf jättebra så jag ska såklart köpa fler men då man inte kunde prova köpte jag bara en igår. Bodiesarna var jättefina men de måste kompletteras med byxor. Ska nog gå på stan någon dag och köpa mig lite bebiskläder. Har knappt köpt något alls ju, men nu känns det kul. Jag och Pontus gillar mest 70-tals-retro med brunt, gult och oranget så det blir nog mycket sånt. Åhléns har massa fint och även Lindex. Inte allför dyrt heller.

Nu vankas TV med bland annat en dokumentär på SVT om sekten "Familjen" från USA, som i någon slags totalförvirring mixade sex med religion i dess allra extremaste former. Heja SVT!

Ps: Idag är det 51 dagar kvar tills BF! Ds.


Pontus examen, Jönköping


"På väg-frukost" * Middag på fredagen på superbilliga och mysiga Hot Asia i Jönköping

Högtidligt! Pontus på väg...*...för att ansluta till den stora skaran studenter som avlade examen

Baby var så fin i kostym! * Lotta och mormor Birgit med Pontus

Babies * Jag och Lotta på Twin, lite fotboll och "förfest" innan middagen på Ester


Annelie och Pontus * Linda, Helena och Åsa mumsar i sig. Supergod mat på Ester!

"Duda" (Daniel) håller tal. Så gjorde även jag och Pontus, känslosamt värre! =)
* Birgit gillade alla killarna men bäst till låg Duda.

Jossan och Lotta på Twin * Vill man vara fin så blir det så här då man är gravid i 31:a veckan....


v. 31+0


Jag tycker inte att det är så stor skilnad på magen nu och v. 27, om man bortser från naveln som nu helt vänt sig in och ut! Kanske syns det också lite längst upp, att den blivit större strax under bysten? Jaja, Pyret växer iaf, det känns på rörelserna och enligt kurvan är allt som det ska. Nu tror jag att det blir en kille, haha. Idag alltså =) Jag mår fortfarande jättebra även om svullnaderna har ökat i händer och fötter, speciellt det senare. Lite "drag" kring revbenen känner jag också av då jag suttit länge. Men hey, nu är det ju bara ca nio veckor kvar tills vi får träffa Pyret så vad gör det?!


 

Nationaldagsfirande i torpet




1-2) Vi åt sillunch med historielektion av Pontus varför vi firara den 6:e juni, sen stod vi upp och sjung Du gamla du fria. Mycket högtidligt och väldigt roligt! 3-4) Det var cirka 30 grader på i torpet så vi åkte till Viksjö och badade. Jag, Pontus och Isa är de enda som med sanning kan säga att vi badade. Rekord för mig - 6:e juni och bad i sjö! Vid stranden fanns massa fina kossor, väldigt intressanta tyckte Isa. 5-6) Marcus var handlingskraftig och stannade glassbilen vid playan - populärt inte bara bland oss! Vi åt glass och drack öl (inte gravida och chaufförer förstås) vid stranden.7) Dessie var jätteduktig och stannade på tomten hela tiden. 8) Vi busade vid brasan, barnen trivdes verkligen i torpet! 9-12) Vi tittade på Västanåfallet vilket är Sveriges näst högsta. Mycket imponderande! 13) Självklart blev det grillat till middag 14-16) Myspys!


Här ska vi bo!


Huset, vars övervåning vi ska hyra. Centralt i byn, 4:a rum på ca 105 kvadrat. Balkong och uteplats. Nice! Ska bli jättekul att "smygtesta" att bo i hus!

Byn, haha =) Närå, det finns en centralgata med två mataffärer b.la men det är ju pga detta som vi flyttar. Så vackert!!


Härliga Härjedalen - Here we come!

Vadå? Ska hon dra på fjällvandring nu, höggravid och allt? Eh, nej... vi ska flytta dit! Den 2:a augusti går flyttlasset. Pontus har fått en lärartjänst på en gymnasieskola i Funäsdalen med enbart elever med Aspergers syndrom. En jäkla utmaning och ett jäkla intressant jobb! Jaha, hur kom det här sig då? Pontus såg annonsen, sökte, var på intervju, fick jobbet. Punkt. Haha, det hela gick ganska fort men vi har diskuterat det sedan han skickade ansökan, så att vi skulle veta var vi stod om det skulle komma till att vi blev tvugna att ta ett beslut. Båda är överens om att fjällvärlden lockar och att det är nu vi verkligen har chansen, innan huslån, skolgång för Pyret och massa annat som rotar (eller inrutar...) ens liv. Dessutom har ju jag ett bra läge nu i och med att jag ska vara barnledig och därför inte behöver ta några beslut om mitt jobb. Och ja, så blev det!

Nu kan man ju tycka att...

..det är lite vågat att byta stad 11 dagar före beräknat datum?
...som dessutom har sitt närmsta BB i Östersund, 20 mil bort?
...att det verkar lite häftigt att (för Pontus) bli pappa, byta stad och att ha sitt första lärarjobb exakt samtidigt?
...att det är lite dumt att flytta från släkt och vänner då man ska till att ha barn?


Ja, förstås, mest av allt tycker vi att det känns jäkligt spännande alltihopa! Jag tycker det ska bli superskönt med miljöombyte och Funäsdalen är otroligt vackert! Visst förstår jag att det ibland kommer kännas ensamt men samtidigt tror jag att ensamheten kan vara bra då (framför allt) jag ska lära känna Pyret. Skönt för oss alla tre att bara kunna vara just vi tre också. Med detta menar jag dock inte att vi inte vill ha besök, för det vill vi - massor! Sen så älskar ju jag och Pontus fjällen och vi gillar verkligen att åka utför och att fjällvandra och även om de sakerna blir lite trixigare då vi blir tre så är ju inget omöjligt för oss! =) Ett inköp av en riktig bärryggsäck till Pyret är inplanerad till vårvintern! Det verkar dessutom vara ett ypperligt tillfälle att flytta till Funäsdalen nu, då de storsatsar på sommarturism och även ska bygga ut Funäsdalsbergets alpinområde. Vi har dessutom fått tag på ett jättebra boende! En tvåvånings suterrängvilla, vars övervåningen vi kommer att hyra. 4:a rum och ca 105 kvadrat med både balkong och uteplats. Egen tvättmaskin och torktumlare, diskmaskin etc... Som sagt, allt känns riktigt spännande och kul!

Tjing!

(På torsdag (?) kommer bilder från helgen i torpet...)