Baby's back!

Ja, nu är Pontus klar med Umeåvistelsen! Han har lite småpyssel kvar i skolan men det ska han göra hemifrån vilket innebär 1) Han är färdigutbildad gymnasielärare i samhällskunskap och filosofi samt 2) Han flyttar hem! I 1,5 år har jag bott i Sundsvall och han i Umeå. Visst har han varit hemma relativt mycket men åh va skönt att vara på samma ställe igen! Speciellt skönt nu då det är mindre än tre månader tills the baby bokstavligen kommer =) Ska bli så skönt att sova brevid Pontus inatt, tryggt och mysigt och varmt . Att sova varmt är inte ett dugg mysigt tycker jag iofs, men det får det vara värt! Win some, lose some. Är så stolt över Pontus. Ambitiös och smart, snygg och snäll. Taget!

Jag märker av graviditeten mer och mer,
eller Pyret och magen liksom. Pyret rör sig nästan hela tiden då jag är still, helst då jag ska sova, men även på dagarna på jobbet känner och ser jag ofta hur den rör sig därinne - precis som i värsta alienfilmen så buktar magen ut liksom, haha. Naveln putar ut mer och mer och en av de "kuddar" som naveln består av är ständigt "uttryckt", ser mycket lustigt ut. Annars är jag pigg som vanligt även om det känns lite i benen och fötterna då man stått och gått en hel dag på jobbet. Igår var det dessutom Vårruset så det var lite extra stelt idag. En skum grej jag dock "drabbats av" är att det ömmar i mina handflator och under fotsulorna. Det är värst på morgonen men det sitter kvar lite under hela dagen, särskilt i händerna. Speciellt om jag knyter nävarna eller "strechar" ut fingrarna så ömmar det. Har det att göra med att jag börjar binda vatten eller så? Är lite svälld kring fotlederna och på foten men det är inte alls mycket. Eller knådar jag för mycket pajdeg på jobbet? Haha, fast jag knådar ju såklart inte pajdegen med fötterna, så nej den terorin faller nog. Någon annan teori?

Imorgon ska jag och Pontus äta på Ming Palace med Hence och Emelie, ska bli skitkul! Vi har inte setts sen slutet av februari så jag och Emelie är nog bra mycket större än sist vi sågs. Hon ska ha i början juli så det är bara dryga månaden kvar för henne. Om vi orkar fortsätter vi väl till nåt annat ställe en stund. Min nya favvodrink är ju tranbärsjuice med sprite och lime, och en sån vore väl nice imorgonkväll. Men det blir inte sent, jobbar lördag.

Det är massa roligt på g nu i juni:
3:e Klippa och färg håret
5-8:e Nationaldagsfirande i torpet med Bia + fam och Marcus + fam
8:e Kalas för Pontus här hemma
13-15:e Jönköpingstrip med examenshögtid för Pontus och middag med vänner
21:a Midsommarfirande i torpet med massa kompisar vi inte sett på länge

Mmm, och sen är det ju snart semester. Den 7:e juli börjar semestern och sen blir det föräldrarledigt på det. Känns skumt att vara borta från jobbet så länge. Är ju en så stor del av ens liv nu, liksom. Men jag längtar verkligen efter att få vara mamma. Längtar efter att vara en familj. För världens bästa par blir ju världens bästa familj, aight? ;0)

Vi dissar föräldrarutbildningen

Igår var vi på MVC. Jag, Pyret och Pontus mår alla toppen. Pyrets hjärtljud var 154, hm...tjej va? =) "Snabba, hårda och jämna", sa barnmorskan. Skönt. Pyret fick en spark på mikrofonen med, lät väldigt kul! Vi har ju bytt barnmorska nu för den vi hade förut har återgått till sin tjänst på BB. Den nya barnmorskan verkar precis lika bra så det känns kanon. Vi har funderar lite varför vi inte blivit kallade till någon föräldrarutbildning, då ett annat par som vi känner och som ska ha i juli redan gått klart sin. Då visade det sig att de helt enkelt glömt oss då de gjort grupperna, därför fick vi aldrig någon kallelse. Nu är utbildningen fördelat på tre halvdagar och en hade redan varit. Vi var välkomna att hoppa in de två resterande gångerna men jag har hela tiden känt att det bara är något halvtramsigt, eller alltså säkert jättebra för vissa men inte för mig, eller oss. Så jag sa att jag kände så och då tyckte barnmorskan att vi skulle strunta i det. Skönt att hon inte tjatade. Som hon sa också; informtion finns ju överallt nu och vi har ju inga funderingar och vi är inte oroliga över något så då kan vi lika gärna skippa det. Dock ska vi gå på BB:s info på sjukhuset som de har i juni om förlossningen och närmsta tiden efteråt. Det är säkert jätteintressant! Vi ska också gå på Försäkringskassans info. Kanske inte lika intressant men säkert lärorikt.


Nu ska vi till mamma och pappa och fika!


Tjing!


Underbar helg!

I fredags hade vi Pontus mamma, syster och hennes kille här på middag. Som vanligt stod Pontus för maten och det blev, som vanligt, supergott. Innanlår av älg stekt i ugn och skuren i centimetertjocka skivor, potatisgratäng och hemgjord sås på skyn från steken och massa grädde såklart! Supergott! Marie och Lotta hade med sig förrätt och efterrätt: lantpaté och glass med hallon. Jättegott det med! Av Marie fick vi, istället för blomma som hon sa, bebiskläder. En jättefin body i blått, rött och vitt med elefanter på och matchande blå byxor. Tack!

I lördags hade vi en skön sovmorgon som sakta fasade ut till en lika skön förmiddag via DN och brunch. Efter vi gjort lite nytta hemma åkte vi till Marcus och Maria och barnen. Vi hade bokat bord på Tandori men först skulle vi titta på kläder som Maria plockat fram till Pyret, som Tuva och Nora hade då de var pyttisar. Jättefina kläder verkligen, tack så mycket! Tandori var kanon. Jättebra mat och deras lekrum måste vara det bästa som finns för föräldrar, och de som äter med föräldrar =) Tuva och Nora var i lekrummet nästan hela tiden då de inte åt mat eller glass. Alla var nöjda och glada, perfekt ju! Vi skiljdes efter maten och vi åkte hem och åt godis och såg en dålig film. Men men, mysigt ändå!

I söndags åkte vi till torpet med intentionen att bara titta så det stod kvar, typ. Men väl där högg vi i och "öppnade" torpet för säsongen. Vi dammsög massa rått/musbajs, torkade ur kylen, skakade och dammsög mattor och kuddar, klippte gräset, krattade och byggde bänk till grillplatsen. Kul! Det var ändå tur att vi åkte upp och gjorde allt det där nu för det tog några timmar ändå. Nästa gång vi ska dit blir för att fira nationaldagen med Marcus och Bia med familjer och då hade det blivit tajt att hinna det där. De kommer nämligen på förmiddagen den 6:e juni för sillunch och sen blir det grillning och övernattning. Samma princip som inför midsommar, men då blir vi många fler och inga barn.

Tack Elle, Anki och Anna som såg till att jag kunde vara ledig den här helgen!


   
1. The torp. 2. Mössen/Råttorna har inte frusit i vinter...Stolsdyna som de gått loss på. 3. De har även ätit sterarin så hungriga har de nog inte heller varit 4. Vår, men snart sommar!




Vecka 27 (Varning för bäbissnack)

Nu har det gått en månad sedan vi fotade magen sist och jag får erkänna att den nog växt lite mer än jag trodde. Det sker ju ändå så succesivt så man tänker inte på det så mycket men då man jämför bilden från v 23 och den nu från v 27 (+0) så syns det ju verkligen! Jag känner Pyret mer och oftare nu också. Senast igår gav Pyret Pontus en liten spark i ryggen då jag skedade honom, haha. Eller spark och spark, kan väl lika gärna ha varit ett slag, skallning eller "rumpning" =).

Jag tror att det är en kille. Haha, eller jag tror det varannan dag ungefär. Ibland är jag säker på att det är en tjej och ibland är jag säker på att det är en kille. Någon som har en rolig gissning eller teori baserat på magbilden? Hjärtljuden ligger runt 150, har hört att det vanligt för tjejer och killar, haha. Jag brukar roa mig med att surfa runt på
familjeliv.se för my god vilka crazy människor (läs blivande mammor) det finns! Alla "vet" hur en graviditet är om man väntar ett visst kön ("jag gissar rätt minst hälften av gångerna..."), alla "vet" vad som är normalt, alla "vet" vilka barnvagnar som är allra bäst etc. Men visst är det kul ändå då folk gissar vad jag har i magen. De flesta verkar tro på en kille. Ja, det får vi inte veta förrän i augusti, hur som helst.

Jag mår fortfarande väldigt bra. Känner av ytterst lite halsbränna då och då men "hållet" har nästan försvunnit. Jag har taggat ner på tempot (eh, har jag ens motionerat sista veckorna....?) och använder ett stödbälte på jobbet. Tack för lånet Sara! Jag märkte aldrig av "hållet" på jobbet men det är väldigt skönt med bältet, det avlastar liksom. Som Pontus sa igår efter inte ha sett mig på dryga två veckor "Men gud, nu hänger ju magen ner över troskanten"! Sen så tipsade barnmorskan om bälet med så det kan ju knappast skada, bara underlätta. Sist på mvc så tyckte de att jag hade något högt blodtryck, dock bara övertrycket dvs "det mindre viktiga".  Det var inget att oroa sig för men hon tyckte att jag skulle försöka tänka på att inte vara så speedad hela tiden, även om hon förstod att det liksom är min personlighet, haha. Nu försöker jag att inte göra något alls då jag är hemma, eller typ bara läsa eller kolla på TV. Och sen försöker jag intala mig själv att jag inte måste småspringa så fort jag ska transportera mig. Det gör jag annars även hemma i lägenheten, haha. Då jag är hos mamma och pappa så springer jag t ex upp för trappan, helt i onöan liksom. Men nu tänker jag mer på sånt. Borde kanske gå på nån gravidyoga eller nåt? Vore säkert kul! Någon som vet om något sånt?

Tidigare ikväll var jag och Pontus hos Marcus och Maria och hälsade på. Marcus kom hem sent så han träffade vi inte så mycket men vi fick gott sällskap av Maria, Tuva och Nora. Ungarna var på ett strålande humör och de gillar verkligen Pontus. Han busar ju som en jämlik med dem så de skrattar ju så de kiknar, så kul! Han roade dem säkert fem minuter genom att dra dem i benen över golvet. Efter cirka en minut hade Nora förstått principen så hon ålade fram och viftade med benen i vädret så Pontus skulle ta tag i dem. De är så roliga! Nora är minst sagt en livlig tjej och Tuva är så duktig och stor på något vis. Klok och underhållande. Vi drack kaffe och åt kaka och då sa hon "Vem ska äta de två kakorna som är kvar, jag har ju bara ätit en så de kanske är mina?" Haha, låter så kul och slugt då en fyraåring säger så. Sen är de såklart i luven på varandra titt som tätt men det är väl så det ska vara mellan syskon, så länge de blir sams. Ja, så kul att ha Tuva, Nora och Isa i familjen! Det är en trio excellenta kusiner som Pyret kommer ha!

Imorgon är det fredag och då ska jag och Pontus ha Marie, Lotta och Alex på middag. Marie är i Sundsvall för jobb och hon stannar över helgen. Dock sover hon inte här, men en middag ska bli superkul! Men faktiskt skönt att vi inte har nattligt sällskap, vi har ju liksom inte setts sen Valborg och det är så mysigt att få rå om varandra helt själva också. Annars i helgen vet vet inte riktigt vad som sker. Marcus och Maria föreslog en middag på Tandoori på lördag men vi lämnade inget besked. Är ju det där med att rå om varandra, men vi får se. Alltid kul med utemiddag!

Igår var det då dags att köpa de allra första bäbisprylarna. Jag och mamma var på nån sorts "mingelkväll" i Bosvedjan med Oriflame (mamma har arbetskompisar som säljer) och den nya barmbutiken i Haga, Pirum Parum. De har verkligen superrokiga saker, mycket unisex och 70-talsretro, vilket precis är vår stil. Så jag slog till (läs mamma köpte) på en vit/grön filt med snälla monster på som vi kan ha i vagnen, på golvet, i soffan etc och en jättesöt sparkdräkt (dock utan fötter) som också var grön/vit. Gräddvit botten och gröna cirkelmönster, tufft. Den fanns dock inte i någon mindre storlek än 68 så det dröjer ju kanske ett halvår innan den invigs. Så vi måste ju såklart köpa pyttebäbiskläder med. Men kanske inte riktigt än. Snart. En sak i taget, filten och sparkdräkten igår var ändå ett stort steg! =)

Har jag redan bloggat om då jag och mamma var ute på Barnens Hus, tro? Hm, ja det var vi iaf. Supertrevlig personal! Tror hon heter Maria....hon visade och grejade trots att vi sagt att vi inte skulle köpa där och då. Det vi mest undrade över var babyskydd till bilen och skötbord. Då det gäller babyskydd blir det nog en Brio. Den fick inte lika bra som t ex Britax i säkerhetstestet men som hon (Maria?) sa så har de ju alla klarat säkerhetstestet, resten är ju detaljer. Brio var så smidig och lätt (i vikt) jämfört med Britax och det tycker jag är viktigt. Självklart ska Pyret åka mycker mer vagn än bil men då man väl gör det och ska in och ut med babyskyddet så vill man ju att det går lätt. Skötbordet blir någon form av badkarsvariant. Kul!

Annars är det rätt så spännande grejer på gång då det gäller Pontus och jobbutsikter. Men då inget är på något sätt klart vill jag inte skriva något om det här, hihi. Och ni som redan vet vad det handlar om, snälla, kommentera inget om det här. Tack!

Ciao!


Spontana ändringar

Igår, Valborg, skulle jag och Pontus ut och äta med mamma och pappa men det blev en helkväll hos Marcus och Maria i Mårtensro istället! Hur blev det så då? Jo, vi hade sagt att vi nog skulle åka till dom efter vi ätit och umgåtts med mamma och pappa. Vad vi inte visste var att Maria också sagt till mamma och pappa att dom också var hjärtligt välkomna på dessert där uppe om de ville. Jaha, ja kanske det då, vi åker väl allihopa då, tänkte vi. Jag ringde Marcus för att bekräfta det och då berättade han att de fått bortfall av en hel familj som skulle kommit men som tyvärr blivit sjuka så nu stod de där med mat för fem vuxna och fyra barn mellan 2-4 år, fast de nu bara skulle bli tre vuxna och två barn. Hm, tänkte jag. Synd att behöva kasta mat. Så jag frågade om det kanske var så att de hade mat så det räckte till mig, Pontus, mamma och pappa? Jo, visst hade de det! Härligt och spontant! Så det blev en helkväll där uppe med majbrasa, lite bus med Tuva och Nora, kanongod mat, goda drinkar och massa surr. Inte förrän efter 02 åkte vi hem. Trots att jag, såklart, inte drack något så sov vi iaf till 11 imorse! Skönt! Ska väl passa på nu innan Pyret anländer =) Bilder finns på Marias blogg...

Idag har vi äntligen pysslat om bilen. Med hjälp av pappa har vi skiftat till sommardäck, bytt en lampa,  avfettat, tvättat och vaxat bilen. Oj, va fin den blev! Den får inte bli så skitig igen som den var nu....Hua. Pärlan ska vi ju ha tills vi kör den till skroten ;0) Nu ska jag iaf börja cykla till och från jobbet, en skön start på morgonen tycker jag. Det är ju förstås lite drygare hem pga uppförsbacke men det är ok. 

Jobbet ja, jag jobbar igen! Började i måndags och gud va kul det är att vara tillbaka! Blev ju en väldigt lugn start pga ledigt idag och imorgon men jag jobbar på lördag iaf och sen är det väl vanliga veckor fram till 6:e juni vad jag vet?

Pontus håller på att laga lasagne nu. Vi ska äta en mysmiddag med lite living candles, haha. Ska passa på att duscha innan middagen. Bilen är ren som sagt men vi blev smutsiga i processen...

Inget blogg på ett bra tag nu. Pontus tar med sig datorn till Umeå för att skriva uppsats och han kommer inte att vara hemma på dryga två veckor så ja, på återseende!