Vilken helg!

I lördagsmorse satte vi oss i bilen och åkte mot Östersund. Trots att vi ställt klockan på 7.00 så kom vi inte iväg förrän 8.45, och vi kan inte skylla på Mirabelle för det enda hon gjorde som "sinkade" oss var ju att äta så, men vi kom ju iaf iväg! Det gick bra att köra, knappt någon snö kvar nu trist nog, så vi var framme kring 11. Vi åt mackor hos Claes och Marie innan vi gick ut på stan med Lotta och Alex, som vi dock rätt snabbt var tvugna att skiljas ifrån då vi ju skulle köpa Lottas 20-årspresent. Vi köpte en glaskaraff + två glas från Eva Solo, nästan som vi har fast den här kan man ha både kallt och varmt då det var en "overall", haha, med till karaffen. Tanken var att vi skulle fika tillsammans på stan men det var helt fullproppat på Törners och något annat orkade vi inte undersöka så då gick vi hem och vilade upp oss inför kalaset istället.

Vid 16 kom resten av gästerna hem till Claes och Marie. Det var Lottas (och Pontus förstås) mormor, farmor och farfar, moster och kusin. Allt som allt var vi tolv personer, väldigt trevligt! Vi bjöds på massa god mat; tjälknöl, potatissallad med massa gott i som t ex äpple och purjolök, kycklingspett, bröd, dressing, brie, sallad...Före drack vi välkomstdrink och åt snittar, hur trevligt som helst som sagt. Vi åt, drack och umgicks fram till midnatt då de sista gästerna gick tillbaka till hotellet och vi tog plats i gästrummet. Mirabelle var supersnäll hela kvällen och undehöll hela kalaset då hon låg på en filt på golvet och log och sprattlade. Sen sov hon i mjukliften som hör till vagnen på golvet nedanför min säng fram till 7.40, i ett svep. Då åt hon och sen somnade vi om igen till 9.15. Love you, darling! :0)

På söndagen åt vi frukost och sedan gick jag och Pontus ut på promenad med Mirabelle i vagnen så hon fick sin vanliga "sova-i-vagnen-typ-två-timmar-på-förmiddagen-rutin", fast vi var borta. Det var superskönt för hela familjen. Vi gick ner till Badhusparken och en bit efter sjön. Solen sken så det var väldigt skönt som sagt. Då vi kom tillbaka var det gemensam lunch för alla kalasgäster; gulashsoppa och bröd. Jättegott och kul att se alla, igen!

Efter vi hade ätit så var det då dags för det mest spännande under hela Östersundsvistelsen; bada med Mirabelle på Storsjöbadet! Haha, jag var helt speedad innan vi åkte så vi kom fram till att det var bäst att Pontus tog Mirabelle i omklädningsrummet då jag var nervös för så konstiga saker, haha. Eller nevös men jag vill ju vara förberedd på allt och det verkade lite trixigt att byta om själv, få på henne badbrallor, duscha båda etc....Men Pontus löste det fint! Tror nog jag klarar det nästa gång, haha. Vi skiljdes iaf åt vid omklädningsrummen och sågs igen ute vid bassängerna. Vi bestämde oss för att börja i barnpoolen, som såklart har varmt vatten men det bästa är att den är typ en meter djupt så man kan själv sitta på botten, på knä eller rumpan samtidigt som man håller bebisen. Vi klev ner i poolen alla tre, Mirabelle i Pontus famn. Vad händer? Jo, absolut ingenting! Haha, Mirabelle verkade knappt medveten om att hon var i vatten utan tittade sig mest omkring och såg lika avslappnad ut som vanligt, haha. Vet inte om jag kanske hade väntat mig någon reaktion av något slag, bra eller dålig, men nä, ingenting. Hon log en gång men det var mest för att Pontus busade med henne. Hade nog inget med vattnet att göra. Men vi var iaf i barnpoolen kanske tio minuter och lät henne "ligga på mage" med hakan på min arm, sitta i våra knän, sitta mot oss, hällde vatten över huvudet på henne....Och ja, vi doppade henne, haha! Hon är ju supervan att få vatten över ansiktet och huvudet då vi gjort det på henne hemma sedan hon var bara någon vecka och hon har aldrig blivit rädd men då vi bestämde oss för att testa så blev faktiskt t om Pontus lite tveksam någon sekund men sen sa vi att "jo, vi gör det!" Så vi sa "nu kommer det vatten", också blåste vi lätt i ansiktet på henne och så ner snabbt under vattnet. Och inte ens då reagerar hon, haha! Hon blinkade bort vattnet kring ögonen men mer än så var det inte, vår duktiga tjej! Vi doppade henne en gång till och det gick lika bra det. Efter kanske tio minuter som sagt så tyckte vi det kändes lite kallt, trots att det är varmt, så vi gick till bubbelpoolen och det gillade hon också. Eller, hon ogillade det inte om man säger så. Hon satt i Pontus knä helt nöjd och tittade på alla barn som tittade på henne, tittade i taket, på fläktarna, på balkarna...Tittade och lyssnade mest helt enkelt, helt cool. Efter tio minter där bestämde vi oss för att bryta medan hon var nöjd så att det skulle vara en positiv upplevelse, hela tiden. Pontus tog med henne i omklädningsrummet och jag gick till damernas och sen så sågs vi i receptionen igen. Vi var på badhuset kanske 40 minuter, badade effektivt 20 minuter och betalade 200 kr. Och ja, det var så värt det! =) Mirabelle hade inte klagat något då de bytte om efter badet heller, skönt. Hon var för övrigt supersnygg i sina badbyxor a la speedos.

Efter badet åkte vi hem till Claes och Marie och fixade i ordning oss inför middagen. Vi hade bokat bord på Simon & Victor för att fira att Claes och Marie fyllt 50. Då vi var klara gav vi Mirabelle ersättning som är ett knep för att hålla henne så mätt och nöjd som möjligt på restaurangen. Det funkade hur bra som helst! Hon klagade totalt tio sekunder under de dryga två timmar vi var där. Hon satt på golvet i sin bilstol (vaken) förutom i pauserna mellan rätterna, och då vi åt desserten, då satte hon i Pontus knä. Så vi kunde i lugn och ro avnjuta en fantatsiskt trerättersmiddag. Det var verkligen god mat och supertrevlig personal. Fint var det med, typ "pubmiljö" fast lyxigare. Claes och Marie tyckte det var en superpresent så det var väldigt lyckat. Sen gick vi hem och packade bilen och åkte hemöver. Var hemma strax efter 22 och Mirabelle sov hel vägen. Trots det sov hon hela natten i natt, från typ 00.00 till 7.00 då hon åt och sen sov vi vidare i storsängen till 8.30. Låter det som om jag skryter lite? Det hoppas jag! =)


Bilder från Lottas 20-årskalas


Lotta och Mirabelle, Alex


Pontus tog en powernap innan kalaset, störtdök i kudden, haha


Fyra generationer Bäckströms! Mirabelle, Curt, Claes och Pontus


Alex och Lotta


Mirabelle lockade till och med ner Curt (86 år!) på golvet


Alla ville vara med och sätta på pyjamas, Lotta och Amanda diskuterar barnsångstexter


Mina darlings

Bilder från söndagspromenaden


Badhusparken


Gamla skejtar-pappan lär Bella åka ramp


Ett budskap från Östersunds ungdomar


Mamman och pappan

Bilder från Simon & Victor


Vi har precis fått in huvudrätten, yummie!


Pontus och maffiabossen Bella


 


Kommentarer
Postat av: Maria

Vilken mysig helg!

Vad rund och go Bella blivit, härliga kinder och dubbelhaka. Sötnos!

2008-11-10 @ 14:20:41
Postat av: lina

En bebis som sover hela nätterna är ju underbart. Jag har också en!

Postat av: Elleonora

Men åh vilken härlig bild på henne när hon ser ut som en liten maffiaboss... Haha.. lillgumman då!



Sötisar, sköt om er! Hoppas vi ses snart igen. Vill gärna åka upp snart igen... så kul å träffas och babbla järnet liksom =) Puss å KRam!

2008-11-10 @ 22:19:05
URL: http://elleonora.wordpress.com
Postat av: Victoria

Hejsan! Härligt att höra att allt fortfarande går så himla bra. Bilden på Bella och Pontus i soffan var jättefin. Båda har så himla fina ögon och det ser så mysigt ut. Tänk att få vara så liten och rymmas i en famn sådär...:) Hoppas förresten att det kommer mer snö igen snart så du kan få komma ut och använda skidorna! Kram!

2008-11-11 @ 10:29:04
Postat av: mille

Vilken härlig helg! Skönt att det gick skönt på badet.



Ha, vet vilken Eva Solo-karaff du menar. Det är ett av märkena jag ansvarar för.



Ha det fint!



Kram

2008-11-11 @ 11:35:52
URL: http://bokstavligentalat.blogspot.com
Postat av: mille

Skönt att det gick bra på badet, kanske jag snarare menade. Aningen trötter ...

2008-11-11 @ 11:37:24
URL: http://bokstavligentalat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback