Hembesök

Idag var en barnmorska från BVC hemma hos oss och kollade läget. Det brukar nog göras tidigare men eftersom Bella både varit i magen och fötts mitt i semestertider så är vi vana att det blir lite rörigt. Hon och vi har träffat sju olika barnmorskor (ej förlossningen inräknad) under graviditeten och nu i 1:a månaden. Iaf så tyckte vi att det var riktigt mysigt med hembesök! Hon hette Gudrun och var en äldre mysig och trevlig barnmorska/distriktsköterska som verkade ha koll på allt. Vi drack kaffe och åt bulle medan hon informerade om lite allt möjligt och sen tittade hon på Mirabelle som såklart fick högsta betyg! =) Hon tyckte hon var fin och stark. Bella var såklart smart nog att visa upp sina fina nackmuskler då Gudrun tittade på och undersökte henne på skötbordet, haha. Läkarkoll ska vi på då Bella är mellan 6-8 veckor, ska bli kul. Då kollas ALLT verkligen. Vi fick se listan och det känns super att de är så noga. Tur att man bor i Sverige då allt sånt här är helt gratis. Fantastiskt!

Vi pratade om amning också såklart och vi berättade att det funkar hur bra som helst och att hon äter ersättning som sista mål inför natten. Självklart knorrades det lite om det men vi står på oss. Det funkar jättebra för alla tre och varför ändra det då? Inatt sov hon mellan 00-05.30 i ett sträck och det är ju en ynnest för hela familjen! Vi fick en bok med, eller den kostar 50 kr, som heter "Att leva med barn". Bläddrade lite i den förut och den verkar bra. Dock så blir man ju lite fundersam då man läser hur viktigt det är för mamman och barnet att få lugn och ro. Att det är pappans plikt att se till att mota bort besök och stoj m.m. Hm, vi gör ju saker hela tiden? Men jag upplever ju inte att jag behöver någon lugn och ro, eller rättare sagt, det får jag ju, men inte vill jag sitta hemma hela dagarna?! Nä, Bella verkar ju ur nöjd som helst trots att vi drar med henne på fjällturer och caféer och så länge hon sover, äter, bajsar och verkar allmänt nöjd så fortsätter vi på vårt sätt.

För att fira att vi har ett A-barn (tsss...) så åt vi lunch på Fjällhotellet. Jättefint och god mat! Bella sov i vagnen utanför och vi hade med oss babyvakten. Tyvärr dog batteriet efter en stund men vi lät henne ligga kvar ute ändå och så gick vi och kollade då och då. Idag hade hon på sig sina nya fina vantar hon fick av Emelie, Hence och Olivia. Superbra då hon inte har overallen, som ju har "inbyggda" vantar. Trodde inte det fanns vantar för så här små bebisar men det gör det, uppenbarligen. De ser ut som små sockor och är hur bra som helst! Bokade bord på Fjällhotellet också inför mammas och pappas besök. De har en speciell höstmeny nu med mycket vilt och bär, yummie!

Nu håller Pontus på att packa inför fjällvandringen som han och Claes ska ut på lör-sön. Claes och Marie kommer ikväll och då ska vi äta tjälknöl som jag och Pontus gjorde i ugnen inatt. Värsta vuxet, fast det var inte första gången. Till det ska vi göra en supergod potatissallad som vi ätit hos
Jennie och Rille. Det är med creme fraiche och fetaost, supergod!

Appråpå mat, vi storhandlade ju igår och vi sa det båda två; skulle vägra handla ensam! Haha, Bella sov ju hela tiden och var jättesnäll men eftersom vi åkte bil dit så drog jag henne i bilstolen i en kundvagn och Pontus drog en annan kundvagn med all mat. Så två vagnar skulle ju administreras och det skulle packas och betalas och ses till att inte någon av vagnarna rullade iväg...Haha, en eloge till alla singelföräldrar! Eller till dem som handlar själv ändå, förstås. Det gick iaf bra och vi tyckte vi fick mycket för pengarna trots att det ju är dyrare här än i Sundsvall. Mycket norrmän var det på affären med, det är ju billiagare för dem att handla här och det är ju bara fyra mil till gränsen...

Nu ska jag gå ut på balkongen och lapa sol och kanske läsa lite till ur boken...Bella sover i bärsele på Pontus och han spelar x-box, haha, multi tasking!

TREVLIG HELG!

Ps: Imorgon är vi med i "Nyfödda" i Sundsvalls Tidning och på st.nu. Ds.


På väg hem från lunchen. Favoritsjalen var skön då det blåser lite idag och är under tio grader...


Bella övervakar så att pappa får med allt till fjällvandringen.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Tjena bruden!

Vad roligt det är att läsa din blogg tycker jag! =)

Beundrar att du skriver så mycket samtidigt som du har lilla bella, samt alla äventyr ni hittar på! Go girl! Haha!

Läste att ni hade haft första hembesöket också (eller det är väl kanske bara ett?), och jag håller med, det är ganske mysigt när de kommer hem sådär. Känns tryggt liksom. Hälsokontrollen som kommer snart kommer nog att gå galant ska du se. Med all frisk fjäll-luft lill fia får i sig så kan hon nog inte annat än att må prima! Kanon att vantarna kom till nytta" =) jag måste köpa såna till olivia också, och en ev fliceoverall, har du nå tips? Vi har varit på första babymassagen idag, och det var så mysigt! Roligt med alla förälgrar som var där med sina små nakna bebisar =) Vi gjorde ben massage idag, så blir det väl kanske rygg eller mage nästa gång. Funderar även på babysim.. något du funderar att prova eller? vad roligt att ni har mycket besök inbokade, så ni har nått att se fram emot hela tiden. Vi får se när det blir dags för oss att komma upp. Just ja, visade min mamma lite bilder från din blogg på den vackra fjällvärlden och hon blev alldeles tårögd vad fint det är! Hon sa till mig att vi verkligen måste se till att åka upp till er! =) Men det ska vi ju =). Oj, blev ett långt inlägg det här. hoppas det kommer fram som det ska bara, är ju inte så hemma på detta jag.. Hälsa alla så hörs vi! Ska köpa tidningen imorgon förresten.. =) Kramar

2008-09-12 @ 16:20:13
Postat av: N

Fina bilder :)

Postat av: Anonym

Emelie: Mmm, Bella är ju lika lugn som Olivia så då är det ingen konst att blogga. Dessutom är ju Pontus hemma visa dagar eftersom de jobbar "skift" nästan så då kan ju han underhålla Bella då jag vill blogga. Vi har tre fleeceoveraller, en Alfons från Mama Mias babyshop, en Laban och en från Polarn. De två sista är ärvda men jättefina så det kanske borgar för någon sorts kvalité?

Babysim...hm, tror inte det finns något sånt här. Finns ju inte ens en kommunal simhall! =) Men det finns en pool på ett av hotellen och man vet aldrig om det kanske kan vara något där. Men vattnet ska ju vara en viss temp va? Tror nog kanske det blir svårt då vi bor här...

Babymassage däremot kommer vi ju också att få då föräldrargruppen drar igång, ska bli kul!

Ja, besök är jättekul och ni är välkomna när ni vill och har tid! Det ÄR precis så fint som på bilderna, haha =)



Ha det och trevlig helg!

2008-09-12 @ 16:52:55
Postat av: Mille

Ohhh, sjalen - me like! Vart är den ifrån? Ursnygg!

Och bra att ni stod på er, varför bryta ett vinnande koncept liksom. Nu har jag kört igång min blogg med, så ta en kik! Den är ännu så länge ett nästintill tomt skal utan innehåll, men det kommer efterhand! =) Trevlig helg!

Mille

2008-09-12 @ 17:26:06
URL: http://bokstavligentalat.blogspot.com
Postat av: Lina

Mille: Den är från edc by Esprit, reafynd från i somras! Kul med blogg men du måste ändra så att alla, och inte bara blogspotare, kan kommentera. Nu går det inte att kommentera om man inte har blogspot själv, tror det går att välja.



Trevlig helg!

2008-09-12 @ 18:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback