Packat och inte så klart

Lilla familjen åker ju till Åre lördag-måndag för att umgås med Pontus familj och bara mysa men let me tell you, det är inte bara att sätta sig i bilen och hoppas på kall snö och varm sol. Inte mindre än nittiosex (96) artiklar finns på familjens gemensamma packlista. Våra listor innehåller cirka trettio artiklar var så bara för att man är en åtta månaders bebis så behöver man inte mindre tydligen, snarare tvärtom. Bland Mirabelles saker finns bland annat en i-sär-plock-bar barnstol från IKEA, solglasögon, mat, blöjor, skidpulka etc. På min lista finns snowboard, turskidor, Ray Bans etc och på Pontus slalomskidor, turskidor och samarin etc.

Tur att bilen fick öva sig i tung packning idag; vi åkte som värsta hobo-familjen och sorterade allt vi samlat på oss sedan typ jul; plast, metall, glas och 132 Odin 2,8 % ölburkar. Ja, sen jul ja, lugn nu! Det skramlade och hade sig då vi åkte men vi kände ändå en viss stolthet över att vi faktiskt inte slängt allt detta i soporna utan att vi ägnade några minuter åt att sortera allt på rätt ställe nere på miiljöstationen i byn. Duktiga familjen!

Vi tråkade oss inte hela dagen utan vi passade på att göra något vi pratat om hela vintern; tog korgliften upp till toppstuga på Funäsberget och åt lunch! Vi åkte ju korglift med Mirabelle då hon var åtta dagar men sedan dess har det inte blivit av då det varit kallt eller blåsigt nu i vinter men idag var det nästan vindstilla och sju plus så vi slog till. Jag var nervös innan så Pontus gjorde en sele av ett skärp och ett spännband som han knöt runt midjan och benet på Mirabelle och sedan var det bara att kliva på. Det gick så klart hur bra som helst. Hon satt i Pontus knä och han höll henne om midjan plus att han höll i skärpet med andra handen. Selen var nog mest för att skydda mina nerver snarare än hennes liv men det kändes fint ändå. En praktisk kärleksgest. Väl uppe åt Pontus renskav och jag hamburgare. Mirabelle var hur nöjd som helst med smörgåsrån.

Nu ikväll har vi haft besök av en gammal vän till Pontus och hans familj; sambo och son på dryga tre månader. Lillkillen var så söt men lite trött och kvällsmissnöjd precis som de allra flesta bebisar (inkl Mirabelle) i den åldern ju är. Mirabelle var däremot i högform och skrattade och gjorde glada tjut fastän hon mestadels satt ensam på madrassen och lekte medan vi fikade. Det livliga humöret höll dock i sig i sängen med då det var dags att sova så det tog en stund (och två föräldrar) innan hon slappnade av och somnade.

Nu ser Pontus på Sagan om konungens återkomst och jag ska snart se igen jag med. Vi åt middag efter besöket åkt hem så det blev toast med vitlöksfärsost, tomat och skinka. Inte så nyttigt men ack så gott. Och jodå, vi delade på en Odin 2,8 % till!


  
Lugn pappa och dotter


Lite hispig mamma som ändå förstått att dottern inte kommer ramla ner

 
Klart man ser lite nervös ut med dessa skyltar utanför fönstret


Byn och sjön, för övrigt den sjö vi brukar gå runt. Imponerande va?!
Och jo, den ser större ut på bild men 1,2 mil är 1,2 mil oavsett!

Kommentarer
Postat av: Sophia

fina familjen, ser tokmysigt ut. Hoppas att ni får en härlig vistelse i Åre :)

Postat av: Maria

Det där med packning känner jag så väl igen. Det såg nog ut som om vi skulle flytta till Funäsdalen när vi kom med proppfull bil och fullpackad husvagn:)

Ha det så bra i Åre!

2009-04-17 @ 08:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback