Ibland saknar vi staden

Bella är fortfarande grymt snorig men hennes allmäntillstånd, vilket verkar vara det viktiga då det gäller barn, är överlag bra, iaf dagtid. Igår då Pontus kom hem vid 17 så hade jag precis avsbrutit uppdraget att skotta vår parkering och altan (som måste skottas för att komma till bron) då Bella lessnat på vagnen och att höra "krokodilsången" på håll. Men då pappa Pontus kom hem blev hon superglad av bara uppsynen av honom så då fick han snällt stå vid vagnen och vara snygg, söt, rolig eller vad nu hon tycker om sin pappa, medan jag skottade klart. Då det var uppehåll igårkväll, för första gången på typ fyra dagar, fick vi ett enormt sug att åka längd och testa nya pulkan och selen. Vi övervägde hur pass sjuk hon var och om det kunde göra det värre med en pulktur men vi kom fram till att om vi klädde henne varmt och bara åkte ett kort spår så skulle det gå bra. Så in med hela familjen, byta kläder, fram med pjäxor, skidor, stavar, pulka, skaklar och sele och iväg! Vi genade över lägdan (ok, skoterspår är bra ibland...) och det tog bara några minuter till skidstadion där elljusspåren finns. På den korta tiden hade Bella somnat, skönt! Vi tog 2,5 km spåret och det var så härligt! Klart, minus fem, perfekt före och bara vi tre. Dessutom känner man sig ju lite extra hurtig om man motionerar på en fredagkväll! Det gick väldigt lätt, även för Pontus som ju släpade en träpulka från 70-talet inkl Bella, haha. Men det funkade fint; de hemmarenoverade skaklarna höll och den splitternya selen från Fjellpulken passade bra. Bella slog upp ögonen strax innan "mål" och då jag och Pontus insåg att det faktiskt fanns en riktig målgång, med potral där de stod "mål" och en fin raksträcka, började vi hetsa och med en otroligt burdus åkstil gormade vi oss in i mål vilket ledde till att Bella lessnade på pulkan och började gnälla, haha. Men som tur var så hade vi ju bara några minuter hem och med lite skön(?)sång från Pontus så pallade hon sista biten utan större missnöje. Väl hemma började vi laga mat; potatisgratäng med kassler, ananas och ädelost. Bella började gnugga sig i ögonen så vi fick idén om en romantisk ensammiddag så vi testade att lägga henne men det visade sig bara vara övermod från vår sida. Så hon fick komma upp igen och låg snällt på golvet i hennes älskade gym medan vi åt och drack varsitt glas vin. Både jag och Pontus konstaterade att vinet gick rakt ner i låren, de kändes verkligen som geleklumpar! Efter middagen la Pontus Bella vilket tog längre tid än vanligt (kanske 20 min) sen så satte vi oss i soffan och i och med det var i stort sett fredagskvällen slut. Vid 22.30 sov vi båda och vid 23 hade vi lyckats tagit oss till sängen. Natten var bättre än föregående även om Bella snörvlade ljudligt och behövde en hand för att komma till ro några gånger men hon sov iaf till 07 då hon ammade/kladdade ner mig med snor innan hon och Pontus klev upp och lät mig ligga en timme till.

Efter frukost funderade vi vad vi skulle göra och vi kom fram till att hela familjen fortfarande verkade lite trötta så vi la oss igen, haha. Vi sov typ 1,5 timme alla tre i storsängen men då vi vaknade kände vi att vi var tvungen att få lite miljöombyte, trots snorig bebis. Och nu till rubriken; en grå, trist dag i Funäsdalen erbjuder inte direkt så mycket. Då det är soligt och fint, eller då man så pass sugen på frilutfsliv att vädret inte spelar så stor roll, så är fjällen fantastiskt men idag hade vi helst velat gått på stan eller, ve och fasa, kanske till och med på Birsta City. Så enkelt att bara slå ihjäl några timmar genom att strosa i affärer, fika lite och kanske göra något fynd.
Blev grymt avis på Johanna som shoppat reakläder på Monki , här i byn betyder ett fynd att man hittat en skaljacka från Peak som är nedsatt från typ 4000 till 2599... Men men, i mars ska vi ju hem till Sundsvall och då kanske det blir något fynd! Jag ska iaf klippa mig och det ska bli grymt skönt. Blir kortkortkort och ljustljustljust, är ju snart vår ju! =)

Hur som helst, efter tuppluren gick vi ner mot byn för att leta reda på Hanna och familj men utan resultat. Det visade sig att de hade fullt upp med huset, vilket är fullt förståeligt. Men jag och Pontus tog iaf en lunch på Loftet och kollade lite på skid VM, en skön stund. Bella sov ute i vagnen men kom in efter en stund och fick välling och även hon tittade på skidor. Hon älskar ju TV (men får inte se ofta) och en stooor TV som visar massa vitt (snö) som ger massa ljus var jätteintressant. Sen gick vi hem och i vi har lekt, sittränat, snorat, spelat x-box, bloggat och bara slöat. Nu ska Pontus försöka få Bella att sova igen men hon verkar inte så sugen. Detta trots att han improviserat en Nalle Phu-saga (boken är utan text) på säkert 20 minuter. Då jag gjorde detsamma blev sagan typ fem minuter, haha.

Nu till veckan är Pontus ledig onsdag och torsdag, kanske fredag med, så vi hoppas på sol och en friskare bebis så kanske det kan bli någon topptur med våfflor eller liknande. Mamma och pappa är i Mexico och idag fick vi ett sms där det stod att allt var underbart. Avis, någon? Ja!



Bista i alla ära, men dessa är ju vad vi saknar mest med stan; kusinligan med Isa, Nora och Tuva!
Bilden är tagen i oktober på Flatruet som är Sveriges högst belägna landsväg, detta är dock inte vägen, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback