Skotertur till Malmbäcksstugan

Idag har vi verkligen haft en rolig och fullmatad dag! Hela familjen var vaken vi 08 efter en helt ok natt. Pontus ville ha toast till frukost och även om jag tycker det är sådär på morgonen så gjorde vi det och det var faktiskt jättegott. Annars är toast mer kvällmys för mig, men jag har ju mina idéer. Vid frukostbordet skickade vi sms till Green/Loo och frågade om vi kunde hjälpa dem eller leka med dem under dagen. Ingen hjälp behövdes förutom sällskap till Marcus och barnen då Hanna jobbade på förmiddagen. Så vi möttes upp på Villan redan kl 10 och fikade lite tillsammans. De minsta sov mest och Vincent roade sig med att titta i damtidningar och möblera om. Då vi satt där började vädret blir bättre och vi bestämde att vi skulle ta en skotertur om det höll i sig efter att Hanna slutat.

Strax efter 11 gick vi hem för att omgruppera; lunch till barnen och ombyte av kläder på samtliga. Sen åkte vi ner till Hanna och Marcus och därefter åkte vi till Marcus mammas stuga, där skotern fanns, och utgick sedan därifrån. Pontus, Marcus och Vincent på skotern och jag, Mirabelle, Hanna och Tristan i kälken bakom. Till en början sa inte Mirabelle något men efter bara några meter var det inte kul längre. Vi stannade och satte henne med ansiktet mot mig istället, så jag höll henne under armarna bara. Marcus körde så försiktigt (max 30) så det gick bra. Det gillade hon bättre, vet inte om hon stördes av vinden eller om hon blev tryggare av att se mig. Problemet blev bara att i och med att hon blev lugn blev hon trött så hon höll ju på att somna, vilket inte kändes så bra då hon inte hade något stöd för nacken ju. Försökte vända henne men då vaknade hon och grät så hon fick sitta och halvslumra. Precis då jag och Hanna hojtade åt Marcus och Pontus att stanna för att vi skulle kolla hur vi kunde lösa det på annat sätt så var vi framme, perfekt! Det tog bara typ tio-femton minuter till stugan som tur var.

 
Mamma och dotter redo för skoter! Ja, hon var superglad alldeles innan...

 

Vädret kunde varit bättre men skönt att komma ut!

Väl framme vällde vi in i stugan och pajade förmodligen den lugna och sansade stämningen, haha. Barnen var snälla men tre barn låter ju en del, oavsett humör.  Sen så är vi ju kanske inte de tystaste föräldrarna heller. Alla åt våfflor med grädde och hjortronsylt (utom Mirabelle och Tristan som drack välling) och så drack vi kaffe, gott och mysigt. Stugan var fin men i det mörkaste laget. Det fanns inte en enda lampa och den kan jag väl förstå för stämningen men då får man väl se till att ha ljusstakarna, som ju stod på borden, tända!? Sen så var jag på dass och den sittdynan, ni vet en sån i frigolit, hade nog behövts bytas ut säsongen 03/04...Men men, kul var det och det är ju inte för den lyxiga standarden man åker till våffelstugorna, även om de är mer eller mindre fina. 

  

  
Bella gillar grädde, Vincent håller ordning och Tristan är hungrig, glad, galen?! ;0)


 

 

Pappor och barn


Vägen ner gick mycket bättre, Mirabelle grät i typ fem sekunder då det yrde snö (trots googles) men Hanna hade med en filt som jag höll upp framför henne och då somnade hon direkt, fastän hon satt med ryggen mot mig. Då Mirabelle sov då vi kom fram med så bestämde vi oss för att gå in en stund i stugan. Jag la henne fullt påklädd på hallgolvet och hon sov gott men då är man ju som man är "inte kan kan ligga här och sova, tänk om hon blir varm..." så jag började ju klä av henne och då vaknade hon. Men det gick bra ändå, lite gnäll i början men sen lekte alla ungarna på golvet, till 90% nöjda och glada hela tiden. Vi stannade i stugan dryga timmen, åt nötter, drack en öl (Pontus) och bubbelvatten. After Skoter alltså! Sen åkte vi hem och Mirabelle somnade såklart i bilen men Pontus lyckades bära in henne och lägga henne på vår säng utan att hon vaknade. Vi hade ju insett att hon skulle somna så hon åkte hem i "bara" dubbla underställ och min fleece över sig, och det ligger hon i nu med, minus fleecen då, fortfarande sovandes.

Tack Hanna och Marcus (och indirekt Marcus mamma och Mr B) för en kanondag!


Kommentarer
Postat av: Theres

Jag blir så avundsjuk när jag ser vilken underbar miljö ni har runt om er. Själv ser jag en stor fabrik när jag tittar ut från fönstret (Ortviken), det är mindre skoj.



Jag brukar komma på mig själv att jag sitter och ler när jag läser din blogg. Du visar alltid fina bilder på din familj och natur, sen verkar du ju lite halvknasig så jag skrattar ofta till det du skriver också ;)

Jag kanske har skrivit det förut, men jag skriver det igen: Tack för en söt blogg med underbara bilder! Ditt liv kallar jag ren livskvalité!

2009-02-22 @ 19:01:01
Postat av: Hanna

tack själva super mysigt ju!!!

Postat av: Maria

Härligt med skotertur! puss till Mirabelle (sa Tuva precis att jag skulle skriva)

2009-02-23 @ 12:20:54
Postat av: Maria

Härligt med skotertur! puss till Mirabelle (sa Tuva precis att jag skulle skriva)

2009-02-23 @ 12:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback