Paus, please

Det känns som om lilla familjen har varit upp i och bland folk i många dagar nu och jag känner mig faktiskt lite trött. Missförstå mig inte, jag älskar det faktum att vi lärt känna så många härliga människor här och att det finns saker att göra, men imorgon så har jag bestämt att det bara ska vara jag och Mirabelle hela dagen och kvällen (Pontus jobbar helg och kommer hem imorgon senast 22), och det känns så skönt! Vi ska promonera, gosa, sova ihop, busa, äta....Bara sånt en bebis måste ha och blir glad av, helt enkelt. Med risk för att låta ego så kan jag faktiskt tycka att det är roligt med sådanna dagar då inte ens Pontus är med. Vår lilla familj är underbar men ibland är det gosigt att få rå om Bella helt själv. Så imorgon blir det så. Hoppas bara hon är (som oftast) på bra humör. Annars tar jag tillbaka allt och hävdar motsatsen!


Jag och liten Mirabelle, två veckor gammal.

Stort äventyr för liten tjej


 
  

Fyrtio meter från "vårt" hus utspelade sig dagens äventyr. Första turen i bärryggsäcken! Vi packade ner kaffe och semlor och hade en alldeles underbar stund i det fantastiska vädret, sooool och nio minus. Bella trivdes i ryggan men ville inte sova i den. Då Pontus lyfte ur henne och satte henne i knäet somnade hon på tio sekunder, men det kommer väl. Hur mysigt som hels iaf. Ibland behöver det inte vara så avancerat!

  
 

 

Bortskämd bebis föredrar Hipp och Semper

 

Så här gick det då jag igår testade att ge Bella Pontus egenlagade barnmat. Testade igen med blåbär men skulle inte ha det heller. Idag testade jag en ny sort, med pasta istället för potatis men nej...Hon knep igen och började tillsist protsetgråta. Igår hade jag en teori om att hon kanske är för trött vid den här tiden, men tyvärr överbevisades den teorin idag. Jag testade nämligen Hipps "nudlar, grönsaker och skinka" efter att hon nekat Pontus mat och jajamän, det gick ner hur fint som helst. Skitunge! ;0)

Pontus lagar mat till Mirabelle

Idag då vi veckohandlade så var ungefär 1/4 av notan bara Bellas saker, och då köpte vi inte ens blöjor idag. Men hennes mat är dyr; gröt, välling och burkar. De sistnämda kostar 8-11 kr/st och idag köpte vi så vi kanske klarar oss1,5 vecka. Igår läste jag lite vad man kan göra för mat själv och det är ju egentligen det mesta, bara man kokar det, typ. Så idag gjorde Pontus slag i saken och ställde sig och gjorde Bella-mat. Det blev nio burkar med olika innehåll, bland annat korv/pasta/majs, morot/palsernacka, palsternacka/potatis/morot/korv...Pontus kryddade med liiite basilika och det blev faktiskt gott! Vi kommer inte orka göra bara egen mat men då och då är ju kanon. Ekonomiskt, miljövänligt och godare?!

 
 

Härlig utedag!

Idag har hela familjen varit vid Funäsdalsberget och varvat skidåkning med promenad. Helt oplanerat så var ett annat par, som även dom har en liten tjej, också där så vi hade sällskap mest hela tiden även om vi turades om att åka. Föret var kanon men det var lite kallt, trots rätt ok grader (7 minus) men kylan vi upplevde berodde nog på en envis tjock dimma som låg över toppen hela dagen. Mirabelle var iaf helt opåverkad av den då hon låg och gosade i vagnen i sin tjocka fina overall med dubbla underställ under. Japp, lager 1,2 och 3! Allt från Polarn och Pyret, tack mamma! =)


Pontus och Mirabelle på väg ut.

Vi var inne och fikade också och då åt Bella lunch. Hade med mig en halv burk + lite dessert men hon verkade mer hunrig så hon fick flaska med, nästan en hel åt hon. Så nu måste vi öka maten, är ju inte meningen att hon ska bli mätt på ersättningen längre nu då hon äter så bra.


Jag på toppen. Lite kyligt som sagt, rimfrost på mössan!

  
Solen kom aldrig igenom men ack vad vackert det var ändå.

Efter vi kom hem fick Pontus ett ryck och grejade massa med tvätten så jag bestämde mig också för att vara duktig så jag ringde kommunen och frågade om dagisplats. Helt overkligt, men kvinnan tyckte att det var jättebra att vi ringde tidigt så de kunde planera för barngrupperna. Blir ju en hel drös som kommer börja nästan exakt samtidigt förmodligen. Fick tipset att ringa redan nu av en annan mamma i byn och kvinnan på kommunen tyckte att vi skulle hälsa fler föräldrar att göra detsamma så får väl göra det då. Hon skulle iaf skicka blanketter till oss och då vi skickat in dom skulle det väl vara klart, bara att hoppas att hon får plats här i byn, men det lät så på kvinnan jag talade med. Bella kommer börja på dagis i januari 2010, dvs 1 år och 5 mån gammal. Blir nog alldeles lagom! Men det känns lååångt borta, men snart är vi väl där! Nervösa och stirriga på första inskolningsdagen, haha.


Mirabelle hjälper pappa att vika tvätt!

BVC-rapport

I dags dato mäter Mirabelle 73 cm och är 8970 gr tung, snart sex månader gammal (8/2). En rätt stadig bit alltså. Men inte konstigt det nu då hon äter så bra. Smakportionerna är för längesedan borta och nu är det mättande portioner mat som gäller. Gröt morgon och kväll, mat med dessert på dagen och en flaska som mellis. Än så länge har hon ju ammat morgon och kväll men jag tror nog att det är slut med det snart, bokstavligen. Några dagar nu har det känts väldigt tomt men hon har ätit eller sugit iaf, så vi fortsätter någon dag till kanske. Sen blir det ersättning morgon och kväll tills vi börjar med välling som vi nog gör snart.

Idag åt hon lunch vid 12.15, säkert en dl burkmat utblandad med någon sked katrinplommon. Efter fick hon någon sked vatten och verkade nöjd med det, därför fick hon ingen ersättning, som hon får ibland då hon ätit dåligt eller varit för trött för att äta från sked. Men hon verkade nöjd och var också det tills typ 13.50 då hon från ingenstans blev jätteledsen. Tårarna sprutade, lillkroppen spänd som en fjäder och ett desperat gällt vrål pressades fram. What?! Blev helt chockad då vi låg i sängen och myste då det hände. Tog upp henne och vaggade och pratade men det hjälpte inte. Då gick jag till köket och visade henne flaskan och då blev hon tyst. Hon har rätt bra koll på vad den är, speciellt då man skakar den. Jaha, hon var väl hungrig då tänkte jag och gjorde i ordning en flaska. Mycket riktigt, hon svepte den och i samma stund hon svalt sista klunken bajsade hon, haha. Mätt och nybajsad och samma glada bebis igen! Men lite skumt var det, hon brukar äta typ var 3:e timme men jaja, alla dagar är väl olika kanske? Hm, kanske ska börja ge ännu mer mat? Mer vid varje portion eller oftare? Man lär så länge man lever!



Nysnö på balkongen.

Mirabelle i stolen. Nej, inget annat spännande händer.


Smygfilmat ;0)


Lunchdejt

Idag har vi haft dubbeldejt med Hanna och Marcus igen. Fast idag hade vi bjudit hem dom till oss så maten var både billigare och godare än igår! Pontus hade lagat en thaiinspirerad gryta med älgkött, kastanjer, champinjoner, bönor, sweet chili, ingefära, gurkmeja, curry, vitlök och kokosmjölk. Supergott var det! Till och med Vincent, som är 1,9 månader sa "gott" och "mmm" fast det var så mycket smaker i det. Till dessert åt vi kladdkaka, som faktiskt jag hade gjort, med glass, vispgrädde och hallonsylt. Även det föll Vincent i smaken, men det kanske var lite mer väntat =) Småttingarna var snälla de med. Tristan sov typ en timme på bron då de kom och Mirabelle tog en powernap mitt mellan maten och desserten så de höll sig på bra humör hela tiden.

Nu har jag nyss varit ute och skottat. Det har kommit ca två dm nysnö under natten och dagen, jättehärligt! Då jag gick ut satt både Pontus och Bella i soffan, vakna. Då jag kom tillbaka efter kanske 30 min så sov de båda två, haha. Är iaf superbra med snön som kommit. Mycket försvann faktiskt efter jul då det faktiskt var några dagar med plusgrader och t.om regn. Vi ska nog åka utför på tisdag och det bör ju vara härligt i pisterna nu!


Morgonbus med pappa!


Det lyckades!

Vi hade ju bestämt att vi skulle äta mysmiddag efter Mirabelle somnat igår, så länge det inte var typ efter 23. Hon somnade strax innan 21 och vi fick en alldeles underbar vuxenkväll utan TV men med god mat, gott vin och framför allt gott sällskap! Vi gick inte och la oss förrän vid 01 men Bella hade det goda smaken att vakna 7.20 och ammade men somnade sedan om i vår säng till 8.40. Jag är så glad att hon sover så bra som hon gör! Hoppas verkligen det fortsätter, även om jag såklart inser att ju äldre hon blir desto tidigare blir mornarna, men då också förhoppningsvis även kvällarna. Det är verkligen sedan vi börjat med den nya matregimen som sömnen varit så här bra, även om den aldrig varit något att klaga över direkt. I samma veva som vi började med regimen så slutade hon nattäta, även om hon succesivt flyttade tiden längre och längre mot morgonen redan innan.

Ska nog ringa på BVC på måndag. Vi har inte varit där sedan mitten av december och jag är nyfiken på hur hon väger och mäter. Mätte henne med måttband häromdagen och fick det till 73 cm. Kanske inte är så mycket, men över 70 är hon garanterat. Gissar på en vikt king 8.5-9 kilo kanske. Ska ju ta spruta med ju i och med att hon blir sex månader den 8/2. Sex månader, helt sjukt! =)

Idag har vi varit med Hanna, Marcus, Vincent och Tristan. Vi åkte till Buskavallen In och lunchade och vilket väder det var! Blåste och snöade men det var mysigt att sitta inne iaf, även om maten var dyr och faktiskt rätt trist... Bella hade dock sovit lite för lite så hon blev ledsen och övertrött på slutet då vi satt och åt. Men då la vi henne först i Tristans vagn, sen roade Marcus henne, sen jag men tillslut blev det för mycket så Pontus gick ner på nedervåningen där det var lugn och ro och då lugnade hon ner sig. Sen sov hon en stund i Pontus knä och då hon vaknade var hon sig själv igen!

Nu sover både Bella och Pontus i vår säng, haha. Pontus blev så trött på vägen hem så de tar igen sig lite, sötnosarna. Vet inte vad jag ska hitta på. TV erbjöd inget förutom Top Model Canada men nja...Blir nog lite slösurfande!

Sushi!

Oj oj, trots att jag bor i en by med dryga 700 invånare så finns det både en thaivagn och också, från och med idag, sushi! Inte illa pinkat va?! Tack tack alla turister! =) Det är Villan 1951 som startat med sushi och det var premiär idag. Hade helt glömt det och var inställd på något mer fikaorienterat men jag föll för grupptrycket och nyhetens behag och det är ju faktiskt gott. Väldigt fräsch och "snygg" mat om inte annat! Men den där soppan man ska äta före...Gillar verkligen någon den? Någon som inte är asiat och som har ätit den sedan barnsben? Men som sagt, huvudrätten var suverän! Vi var fyra mammor med lika många bebisar som träffades och det var supermysigt. Skönt att ytterligare en mamma, förutom jag, inte skämdes för att äta sushi med gaffel, haha.


Efter maten drack vi latte och satt och snackade. Mirabelle sov först en stund ute typ 20 min men sedan var hon vaken resten av tiden, typ 1,5 timme. Testade någon sked banan men det var plötsligt jätteäckligt så det blev en flaska istället, gott som vanligt. Lunch åt hon innan vi gick hemifrån; dillkött med potatis och aprikospuré. Nu äter hon så pass mycket (hoppas jag) att vi oftast inte ger henne flaska i samband med måltiderna. Istället får hon vatten på sked. Ja, hon kan inte dricka ur flaska. Förknippar nog det alldeles för mycket med ersättning så det blir helt fel då det är vatten. Ska köpa en pipmugg, kanske funkar om vi håller i den?

Nu sover hon ute i vagen, somnade på vägen hem. Tyvärr är batteriet i babyvakten slut så jag får gå och lyssna hela tiden. Hon blir sååå ledsen då hon vaknar i vagnen och man inte är där direkt. Tror hon känner sig övergiven, stackarn. Så blir hon aldrig då hon vaknar på morgonen, i sin säng. Babies works in mysterious ways...

Ikväll ska jag och Pontus ha mysfredag! Har ju iofs mysigt nästan jämt då vi är med varandra men ikväll är det lite mer uppstyrt med mat och vin och så som sagt. Köpte tulpaner på byn med så det är piffigt och fint! Vi ska försöka få lilla fröken att sova typ senast 21 och äta efter det. Kanske inte går men vi får se. Hon brukar iofs vara rätt cool om hon får vara i gymmet eller så men vore skönt att ha henne helt ur vägen. Och ja, det får man säga! ;0) Då jag och Pontus stod och borstade tänderna igår kom vi på att vi alltid skrattar då vi är tillsammans. Vi har så gott som alltid roligt ihop. Det är verkligen en ynnest att få vara tillsammans med, och ha barn med, sin bästa vän, som man av en slump råkar tycka är het, haha!

Trött men nöjd efter långprommis

Idag fick jag ett ryck och började stega med bestämda steg neråt byn för att kanske tjugo minuter senare komma på mig själv med att jag var på väg att gå runt sjön. Haha, nej, jag är inte helt förvirrad så jag visste vad jag höll på med men det var verkligen inte alls planerat. De gånger jag gått runt sjön har jag alltid haft sällskap av antingen Pontus eller andra mammor men nu gick jag alltså själv, men med Mirabelle såklart. Det var bra väder i stor sett hela tiden, bara lite lätt snöfall på slutet men det var tungt ändå. Det är ju faktiskt 1,2 mil bara runt sjön och fram och tillbaka till oss blir det nog 1,3-1,4. Dessutom bor ju vi i slutet av en ordentlig backe och att gå den efter de 1,2 milen runt sjön var ganska tufft. Men jag gjord det och det kändes som vanligt skönt då jag väl var hemma! Innan jul kunde man kallt räkna med att Mirabelle sov 2-3 timmar på raken i vagnen, bara den rörde sig. Så är inte fallet längre så efter mindre än halva promenaden, alltså efter en timme typ, vaknade hon och visade inga tecken på att somna om. Lite nervös blev jag då jag inte hade någon vidare lust att dra en vagen med en ledsen Mirabelle i ytterligare 1,5 timme. Jag satte upp ryggstödet i vagnen innan hon lesnade på att ligga och inte se något och då blev hon glad och ännu piggare. Hm, kan ju inte få allt eller? Så hon "satt" och spanade in alla träden och de få bilarna som åkte förbi medan hon var vaken  (två personbilar och en trakror)  och tittade på mig som apade mig för att hålla henne på bra humör. Jag sjöng, körde rally och låtsades bajsa som en bebis. Vad läste jag nu, tänker du? Pontus upptäckte igår att hon finner det väldigt underthållande då man "tar i" och skrynklar ihop ansiktet och låter som om man är hård i magen och sen släpper och ser glad ut. Som sagt, tur att vi inte mötte så många bilar och inte en enda människa... Men det funkade iaf och hon höll sig glad och nöjd i 45 minuter innan hon faktiskt somnade om och sov resten av promenaden. Skönt!



Mirabelle, som ännu inte var övertygad om att det var kul då mamma "bajsade som en bebis", haha.

 
Vi såg rådjur på isen, dock från långt håll, tyvärr.

Måste passa på att ge en eloge till alla lastbilschaufförer! Vi har inte alltför många trottoarer/gångbanor i byn, men idag får jag skylla mig själv för jag gick efter en riktigt stor väg där det är 70 och 90. Anlednignen till det var att den lilla skogsstig vi vanligen går efter var igensnöad och knölig så jag var tvungen att gå efter vägen i någon kilometer. Men jag drog på mig reflexväst och höll mig så långt in mot vänsterkanten jag kunde. Då till saken; vi mötte tre lastbilar och alla  saktade ner och vejde ut ordentligt (blinkade först) och då jag tackade genom att vinka så fick jag en vink tillbaka, av samtliga! Det kanske kan ses som något de ska göra men det var ju faktiskt jag som var och störde på deras arbetsplats, kan man ju säga, men de hjälpte till ändå. Jag är även barnsligt förtjust i att "tacka" bilar och lastbilar som lägger sig åt sidan vid en omkörning etc, genom att blinka med varningsblinkersern. Lastbilschaffisarna svarar 9 av 10 gånger genom att dra på hellyset med alla tusen extralampor de har. Ja, sann glädje, haha! Min fascination för lastbilar och lastbilschaufförer kan nog förklaras med att några av mina kusiner kör och att min pappa har en däckverkstad, så de har funnits i mitt liv sedan jag var pytteliten.

Ja, ett litet sidospår...Igår var jag på Kyrkis och det var trevligt. Mirabelle valde dock att sova från 9.30-11.20 och verksamheten pågår mellan 10-12 men hon var med en stund iaf. Vi fikade och pratade som vanligt och bestämde att vi ska ses nästa onsdag med, fast då på ett café i byn, då Kyrkis är inställt. Kul!

Idag slutar Pontus kl 17 och vi ska äta stekt rödspätta med potatis och remouladsås. Gott! Imorgon blir det lite extra fredagsmys för då ska vi äta kycklingfilé med pestopasta och dricka rött vin till. Vi försöker mysa här hemma, men även ute, men det är lite smidigare hemma för Mirabelles skull. Ska iaf äta lunch ute på byn på lördag, på en ny sportbar som öppnat i ett av hotellen, Eriksgården. Ska bli spännande!

Mirabelle jobbar =)

Igår pysslade jag och Pontus med diverse saker som krävde dator och lite koncentration. Självklart turades vi om att ta Mirabelle men hon var faktiskt väldigt delaktig ett tag då hon satt på kortändan vid bordet i sin barnstol och höll koll på oss, haha. Bland annat uppdaterade jag mitt CV och så där. Har en mapp på datorn som heter "Linas liv efter mammaledigheten". Det är mixade känslor! Men som jag sa till Pontus igår, jag hoppas verkligen att vi får som vi vill, att han kan vara pappaledig mellan augusti-jan. Skulle kännas så bra att först "lämna" henne till någon som ju är jag, fast pappa, haha, ja ni förstår, innan vi ska skola in henne på dagis i jan 2010. Hade känts jobbigt att varit med henne varje dag och sedan lämna henne till "främlingar" på dagis på direkten. Men vi får se, allt ska ju klaffa för att vi ska få som vi vill.



  
 

Dinner and a movie

Den 7/2 ska jag och Pontus på vår första dejt, ensamma, utan Mirabelle. Vi fick biosuppé av Pontus föräldrar i julklapp, inkl "kärleksfull barnvakt" så i februari bär det alltså av! Jag är redan lite nervös, men också förväntansfull och lite "pirrigt", haha! Men det ska nog gå bra, Mirabelle har träffat farmor och farfar jättemycket och vi blir ju bara borta några timmar så hon, men framförallt vi, överlever nog!


En liten pimpeltur

Idag var vi nere på sjön och pimplade. Eller, nja. Pontus var den enda som höll i ett spö och han höll väl ut knappt en timme på isen, sen blev det gråa och kalla vädret lite väl grått och kallt så vi drack kaffe och sen gick vi hem. Men skönt ändå att vara ute två timmar iaf!

    
 

Sen har vi myst med Bella mest. Lekt och läst sagor. Det senare trodde vi skulle resultera i en skön eftermiddagslur för lilla fröken men inte idag. Det har ju annars funkat bra senaste tiden; några sidor HC Andersen och sen har hon slocknat. Efter några försök med Trollmor och lite bärande av Pontus gav vi upp och la henne i babygymmet istället. Där ligger hon nu nöjd och hånglar med Laban och c:o. Dumt att försöka söva en bebis som inte är tillräckligt trött kanske. Men hon visade tecken på trötthet; gnugg i ögonen och lite gnäll. Jaja, nytt försök snart igen!

Ikväll ska vi (läs Pontus) laga älggryta. Ska bli gott, speciellt i det gråa och kalla vädret. Pontus är ledig imorgon med, så skönt!

After ski-premiär!

I eftermiddags var det så dags för Mirabelles allra första After Ski! Vi var i Ramundberget kring 13.30 så Pontus åkte typ en timme medan jag gick med Mirabelle i vagnen. Jag kände inte alls för att åka idag och det var nog lika bra för Pontus sa att det var hårt i backen och att det var riktigt kallt trots bara åtta minus, men kyleffekten av vinden är ju rejäl. Strax efter 14.30 gick vi in på Rudolf, och tur var det för det fanns knappt några bord kvar! Jättekul att det var så mycket folk en helt vanlig lördag. Jag åt tacotallrik och Pontus åt baby ribs, jättegott båda rätterna. Jag slog på stort och drack en starköl men Pontus som ju körde drack lättöl. Efter vi ätit upp beställde vi in varsin lättöl och satt och smuttade, vi är ju båda sjukt förtjusta i folköl och lättöl är fint det med! =) Mirabelle åt nästan en halv banan och verkade nöjd med det, fast att vi tänkt ge henne ersättning med. Lagom till vi ätit upp började då själva After skin, det vill säga coverbandet började spela! Det var Musikpoliserna, som för övrigt är från Sundsvall, och de var grymma! Massa kända rocklåtar som vi alla kan, dock överaskade de lite med ett U2-medley, kul!


Precis innan första trumslaget satte vi på Mirabelle kåporna och hon reagerade inte ens, haha. Sen satt hon först i mitt knä och var sitt vanliga lugna och nöjda dag. Då hon fick stå i knäet och jag guppade lite och sjung med skrattade hon faktiskt, så hon tyckte nog det var rätt skoj! Det var tre andra barn på After skin med och alla hade kåpor. Det är verkligen ett måste för musiken var verkligen hög. Efter en stund fick hon vara med Pontus och då ställde han sig upp och då tittade hon väldigt intresserat på scenen. Vet inte om det var lamporna eller musikerna men intressant var det iaf! Mirabelle var väldigt intressant för andra After Ski-besökare; hon fick många leenden och "gullanden" av okända, kul. Efter halva konserten blev dock gumman dödstrött (ljud,- ljus,- och hörselintryck till tusen) men då hon somnade trygggt i pappas famn trots allt liv.
   


På vägen hem åkte vi till OK och köpte smågodis och maggot. Haha, det senare är tills imorgon då vi ska pimpla. Tror Mirabelle ska få ha på sig sin riktiga overall då så kan hon få komma upp en stund om hon lessnar på vagnen. På senaste tiden har hon inte alls sovit lika länge i vagnen som hon gjorde förr, hon vaknar fast vi går. Men iofs så sover hon generellt sett lite kortare stunder, men fler. Hon sover 3-4 gånger/dag, kanske max en timme varje gång. Men hon får göra precis som hon vill för hon sover fortfarande perfekt på natten. Somnar mellan 20.30-22.30, ammar någongång mellan 6-7, somnar om och sover till typ 8-9. Hon ammar ju bara då och så innan hon somnar för kvällen nu, och det går jättebra. Gröt och banan är favoriten men blandar man ut "riktig mat" (typ dillkött på burk) med dessert så slinker det oftast ner med. Stora tjejen!


Mirabelle "The King" Bäckström


Visst är hon lite lik Elvis här? Overall och dubbelhaka var ju hans Las Vegas-stil!
Hela tuffa outfiten kommer från mormor, tack tack!

Hurtbullarna!


Så här rosig och fin blir man av att bo i fjällen! Eller iaf av att gå ut och gå i 16 minus =)

Sundsvalls Tidning idag, 16/1

http://st.nu/familje/index.php?action=visa_artikel&id=792821

Ännu en kanondag!

Idag fick vi iaf de minusgrader vi gått och längtat tillbaka till, med råge! Har legat mellan 17-20 minusgrader hela dagen. Lite väl kallt men hellre det än plusgrader som det varit den senaste tiden. Vi sov till 8.00 då vi klev upp och gjorde lite frukost, gav Mirabelle mat, klädde henne etc. Som vanligt blev Mirabelle trött efter typ 1,5 timme så Pontus tog henne till vår säng och läste HC Andersen för henne. En saga så sov lilla fröken, supersött!  Då passade vi på att klä på oss (nej, vi givk inte nakna fram till dess, men finare kläder kom på), dukade och förberedde lunchen. Japp, idag hade vi lunchgäster här. Johanna, Jocke och lilla Sigrid var här och åt fisksoppa, eller gryta kanske det blev mer. Eller nej, en bouillebasse, som det så tjusigt kallas på franska. Vad det än kallas så var den iaf sjukt god, som vanligt då Pontus lagar mat. Det var lax, alaska pollock, musslor, räkor, morötter, saffran, grädde, fänkål, paprika....Supersmarrigt! Det var riktigt trevligt att träffas över en lunch hemma hos oss, även om de två små fröknarna gjorde sitt yttersta för att hindra föräldrarna från att konversera, haha. De drog ut varandras nappar, drog varandra i kinderna, gnällde lite...Men vi fick iaf i oss både en och två skålar soppa och iaf en halv kaffekopp innan det var dags för mat och sömn för båda. Det senare löste vi med en promenad i kylan. På med ullunderställ, ullsockar, "mjuka stövlar" (typ duntofflor), fuskpolo, rejäla vantar, mössa och fleeceoverall i åkpåsen = varm och go bebis! Pontus började jobba 13.15och Jocke skulle gymma så jag och Johanna gick själva och det var så skönt att få komma ut!

Efter promenaden gick jag hem och diskade undan efter lunchen. Efter det fick Mirabelle ligga naken på en madrass på golvet, hon älskar det! Hon blir så mycket mer rörlig utan blöja och kläder och hon får tag på fötterna hur bra som helst. Så gullig! Sen blev hon trött igen så efter mat somnade både hon och jag i vår säng. Jag vaknade dock efter 40 minuter men hon sover än, sovit i två timmar nu. Skönt för både henne och mig! =)

Önskelista

Material girl
Kort, tajt, glansig jacka för inomhusbruk
Helvita höga Nike (japp, 4:e paret i samma modell!)
Nya glasögon, se gammalt inlägg
Tajta stuprörsjeans
Sköna och snygga t-shirts
Halvstora koftor i cardiganmodell (Hm, då kanske det ÄR en cardigan och inte kofta?)
Massa kläder jag inte vet jag vill ha förrän jag ser dem
Fyrhjulsdriven miljöbil (jag vet, vem försöker jag lura?)

Food on the table girl
Ett jobb

World peace girl
Fortsatt hälsa för familjen
Bättre miljötänk stort och smått (Kanon att jag då vill ha massa nyproducerade saker, haha...)
Världsfred, såklart

Så här borde alla dagar vara!

Idag har vi haft en jättebra dag! Helt enligt planen så väckte jag Mirabelle strax efter 07, hon fick amma och sen klev vi upp. Det märktes att hon är van att få somna om för jisses vad hon blinkade och grimaserade då jag tände toalampan då jag skulle byta blöja och klä henne! Men hon höll sig pigg, eller iaf vaken, fram till 8.30 då det började bli jobbigt, precis enligt planen. Så med gröt i magen och fleeceoverall på begav vi oss ut på vagnpromenad. Mirabelle somnade efter tre minuter och det var faktiskt ganska mysigt att vara ute så "tidigt". Jag såg en ekorre och ett rådjur, väldigt fina båda två. Efter cirka en timme vände vi hemåt och mötte upp Pontus som skulle följa med till Kyrkis. Vi var där vid 10 och Mirabelle sov fortfarande så vi satte på babyvakten och lät henne sova klart utanför. Vi hann prata lite med de andra föräldrarna om jul och nyår och så där innan Mirabelle också ville vara med. Då hon kom upp var hon pigg och glad och planen med att tidigarelägga hennes lur fungerade alltså utmärkt! Hade jag inte väckt henne imorse så hade hon vaknat vid 8.30 och varit dödstrött vid 10, alltså precis under Kyrkis. Nu var hon vaken hela tiden och lagom tills det var slut, kl 12, var hon trött igen. Då gick vi på promenad med två andra mammor i ca en timme och efter det gick vi och fikade på Villan. Åt en god grillad baguette med parmaskinka och drack en latte. Japp, en sann klyscha! =)

Efter fikan gick jag och Pontus hem och sen tog vi bilen och åkte och veckohandlade. Hade fått en ovanligt bra rabattupong från Libero, 50 kr rabatt vid köp av två paket, så nu får gumman testa Libero ett tag, haha. I den viktklassen hon är nu så fanns bara "up and go"-blöjor, men de är ju rätt bra, om än dyrare. Vi brukar få sådanna då vi är och väger och mäter på BVC och jag tycker de sitter väldigt bra och smidigt. Kanske blir lättare att få på henne blöjan med sånna med. Hon rör sig ju heeela tiden; drar i fötterna, nyper sig i magen, försöker få tårna till munnen etc, så att få fast tejpen på de vanliga blöjorna är inte det lättaste...Haha, ja vilka problem vi har va!?

Det blev en rejäl handling och vi upptäckte att Mirabelle kostar mer och mer. Burkmat (varmrätt och dessert), våtservetter, blöjor, ersättning, gröt...Men det är såklart hon är värt det!  Och man kan ju koka potatis och mosa själv men oj va smidigt det är med burk. Dessutom gillade ju inte Mirabelle då vi mosade, blev ju små bitar kvar, men man kanske skulle kunna ta stavmixern? Och föressten, om vi får köpa pesto på burk så kan väl hon få lite mangopuré?

Nu har Mirabelle sovit lite och vi har surfat/spelar x-box men nu är hon vaken så det är nog dags för ny blöja och lite lek på golvet innan middagen.

Tjing!

Lek och promenad

Idag hade Bella på sig stickad tröja, mössa, vantar och raggsockar i åkpåsen, skippade fleeceoverallen då det var plusgrader. Det är min mormor som stickad tröjan, söt va? Jag bestämde mig för att gå fullt ut för den söta stilen så det blev rosa vantar och rosa/vit mössa, även den hemstickad, men av en kollega till mamma. Självklart matchades nappen med outfiten. Det försöker jag göra jämt faktiskt, haha.

  

Har testat att låta Bella halvsitta i vagnen nu då hon är pigg, i Kronans liggvagn finns nämligen möjlighet att höja upp "huvuddelen", vilket ger en ligg-sitt-stil. Bella verkar gilla det! Idag gick vi på eftermiddagsprommis, vilket faktiskt är rätt ovanligt. Går hellre på förmiddagen då det är ljust men idag lyckades jag få Bella att sova i en stillastående vagn (!) ute på förmiddagen medan jag satt inne och pysslade med fotoalbum, så motionen för min del och sovstund nummer två för henne, blev alltså på eftermiddagen idag. Som sagt så lyckades jag få Bella att somna ute utan att gå heeela tiden med vagnen. Jag vill verkligen att hon ska bli ett barn som kan sova i sin vagn ute på tomten men hitills har det varit svårt då hon oftast vaknar så fort vagnen stannar. Men idag gav jag mig ut med vilja och tålamod och efter cirka 20 minuters vagnrullande, med mindre och mindre rörelser, så sov hon djupt. Jag satte på babyvakten och gick in och väntade spänt. Efter drygt en timme vaknade hon, jippie! Under de där 20 minuterna jag var ute var det ett större "protestgrin" men det gick att häva med intensiv ögonkontakt och metodiskt rullande. Stolt mamma, haha. Läggningen på kvällen går iaf bra, men det tar nog 15-20 minuter men det kan man allt ge henne.

Tid och tålamod är nog nyckelord då det gäller bebisar, eller?

  

Kvällslek igår med Brioklossar. Det är Brioclownen vi haft isär och visst var delarna fina och roliga att ta på men det märktes att den är från ca 19 månader. Speciellt tydligt blev det då jag och Pontus blev tvugna att kolla på kartongen för att få ihop den som den ska vara, haha!

Vanlig måndag

Eller kanske till och med lite ovanlig just för att den är sååå vanlig. Vi brukar ju oftast hitta på något då Pontus är ledig men idag har vi hitills bara klivit upp (jag fick sovmorgon till 9.30, tack baby!), ätit frukost (Bella gröt med katrinplommon och lite ersättning i flaska), klätt på oss, skottat bort massa snö som hade rasat ner från taket under natten, gått en kort promenad med Bella i tokblåsten, insett att hon inte ville gå mer, gått hem, gett henne lunch (dillkött- och potatispuré med lite katrinplommon + lite ersättning i flaska) och ni sitter jag här vid datorn medan Bella och Pontus tar en liten lur i sovrummet. Har stora planer på att gå och duscha snart men mer än så finns inte planerat.

På onsdag börjar Kyrkis igen. Det ska bli jättekul men det är mitt i Bellas normala sovtid, alltså från 10 till 12 cirka. Ska därför göra som
Sophia och styra om Bellas sovrutin lite genom att väcka henne redan vid 7 (hon äter ju oftast då så det är bara att inte lägga henne igen), för då kommer hon vara vaken 1-1,5 timme innan hon blir trött igen. Då blir hon sovtrött förhoppningsvis kring 8-9 och då är planen att gå ut med henne i vagnen och sen gå till Kyrkis till 10 och då ta upp henne, eller låta henne sova klart i vagnen utanför och sen ta upp henne då hon vaknar. Vore ju kul om hon ville vara med en liten stund iaf, även om Kyrkis ju är rätt mycket vuxensamkväm =)

Jaja, nu blir det duschen!



Uppdatering: Beställde nyss denna astuffa body till vår astuffa bebbe!

Sova tre timmar på e.m, bra eller inte?

Vid 13.30 var jag trött (sov nog lite dåligt inatt då jag var ensam) och även Bella gnuggade sig lite i ögonen så jag bar in henne i sovrummet och så la vi oss under samma täckte båda två i stora sängen. Vi somnade nog ganska fort och jag vakanade efter drygt en timme. Bella sov ju  så jag lät henne ligga kvar. Nu är det bara det är hon sover fortfarande. Vad betyder det tro? En glad och nöjd bebis hela kvällen men som ändå somnar senast 23 eller kommer hon stöka på halva natten? Ska bli spännande! Kan nog vara ganska bra att hon sov länge ändå, med tanke på att vi måste hämta Pontus på jobbet och det kan bli så sent som 22...

Nu tror jag hon är vaken! =)

Promenad nästa!

Jag la Mirabelle 21.30 igår och det gick jättebra. Fick ge napp och göra "handpåläggning" (har dock inget som helst att göra med Livets ord eller så, haha) vid 22.30 och vid 00.00 men sen så sov hon iaf till 05 då hon, men framför allt mina bröst, tyckte det var dags att äta. Så hon åt men somnade om till 08.30, skönt!

Nu har vi ätit frukost båda två, Bella åt gröt och lite ersättning, vi har bytt blöja två gånger och klätt på oss så nu är det dags för sova-i-vagnen-promenad. Skittrist väder dock; grått. plusgrader och blåsigt.

Såg nyss Anna Ternheim på Nyhetsmorgon, mucho bra!

 
  
Lite fler bilder från igår. Mirabelle ser aningen rädd ut, men jag lovar att hon trivs i vagnen! =)

Mysig dag

Pontus jobbar ju i helgen men idag hade jag iaf sällskap! Pontus familj åkte hit från Östersund för att träffa mig och Mirabelle och, kanske främst, för att åka lite utför. Tyvärr var det riktigt hårt i backen (regn och plusgrader igår, minus idag) men skönt att få vara ute några timmar iaf! Jag skjutsade Pontus till jobbet imorse och sen så åkte jag och Mirabelle till Tännporten där vi träffade Claes, Marie och Lotta. Åkte några åk sen var det lunch och då man åker utför finns ju bara ett alternativ, japp gulasch såklart! De var supertrevliga på rest Forbonden och vi fick påfyllning på den goda soppan. Så kul med bra service!



Jag och Lotta i friska luften!



 
Snowboard uppför!
Lotta fastnade i en svacka men tog sig upp, svettig och anfådd men glad, haha!


Mirabelle åt potatis- och majspuré blandat med banan- och persikodessert och det var minst lika gott som vår soppa, tydligen. Än så länge dricker hon ersättning eller ammar i samband med alla måltider men det blir sakta men säkert mer mat och mindre mjölk, kul!

Efter lunch åkte jag och Lotta mer medan Marie och Claes stannade inne med Mirabelle. Alla var nöjda och glada med den dealen! :0)


Redo för After Ski!



En något trött Mirabelle testar nya hörselkåporna. Trots tröttheten blev det inga protester, jippie!
Nu inväntar vi bara på första gången vi ska på After Ski =)


Vill också!

...Ha ett par "nördglasögon", alltså stora plastiga glasögon som mina föräldrar hade på 70-talet och som jag mobbat dem för i alla tider. Men jag hävdar fortfarande att man aldrig ska ha glasögon på bröllopsfotot....Fast jag vill kanske ha lite mer 50-60-tal. Eller iaf som jag tror de såg ut då. Jag är ute efter den stil som William Defoe's rollfigur har i "Missisippi brinner", typ. Annars brukar Frederick Federley också ha snygga glasögon. Jag vill antingen ha stora lite fyrkantiga eller runda mer pilotformade. Problemet med det senare tror jag dock är att mina kinder skulle ta i bågens nederkant så fort jag log, och det blir ju lite tokigt. Eller så blir det värsta partytricket typ "Lina, kan du inte vicka lite på glasögonen?" "Jo, visst *vick vick*". Eller, nej. Men iofs så har jag ju ett par Ray Ban-piloter (solglasögon) och de funkar ju så det gäller väl bara att hitta en modell som passar just mitt ansikte...



Detta kommer ta stor tankekraft av mig de närmsta månaderna, för tyvärr tror jag inte att det blir av än på ett tag. Jag är grymt skeptisk till att köpa glasögon på nätet och i Funäsdalen med omnejd finns ingen optiker så det får bli då jag är hemma i Sundsvall nåt, där min favoritoptiker också finns. Men det blir kanon till våren då man kan ta fram skinnjackan och chinosen igen. Fast då kan jag ju iofs lika gärna ha Ray Bansen. Hm, ja hur ska detta sluta?















Jag skrev ett helt inlägg som inte hade det minsta att göra med Mirabelle! Men klart hon ska få vara med på ett hörn! Jag la henne redan 20.30 ikväll för hon var så trött och less på sig själv. Hon somnade utan större problem, frågan blir bara när hon vaknar första gången. 01,02,08? Rapport kommer!

Time management

Pontus jobbar delad dag idag, alltså 9-12 och sen 18-23. Igår bestämde vi att jag och Mirabelle skulle varit på promenad innan han kommer hem, eftersom vi ska ägna jobbpausen till att städa ut julen. Så därför skulle det passa bra om Mirabelle fått lite luft och sovit skönt innan hon ska ligga in gymmet/åka bärsele medan vi jagar dammråttor. Den planen verkar hänga lite löst nu för Mirabelle sover fortfarande. Skumt, men det gör hon. Hon var iofs lite speedad igår så hon somnade inte förrän 00.00, efter vi gett henne en liten hut ersättning i vår säng. Men hon åt vid 08, då Pontus klev upp. Hon äter alltid första amningen i vår säng så jag somnade till och vakande igen 9.30 men Mirabelle sover som sagt fortfarande. Jag tänker inte väcka henne för jag antar att hon kompenserar gårdagskvällen. Då hon vaknar ska hon iaf få lite gröt och ersättning och sen hinner vi ju kanske med en liten promenad iaf innan Pontus aka städpatrullen kommer hem.

Ska bli så skönt att städa bort julen. Vi har ju inte så mycket, men granen och lite småsaker. Adventsstjärnorna ska dock få vara kvar hela januari för de är de finaste fönsterlamporna vi har, haha. Vi har haft samma fönsterlampor sedan vi flyttade ihop 2003. Vi har iofs köpt några fler men likadana, Ikeas små "Skyar". Fina och enkla men jag börjar bli lite sugen på nya. Vill även ha nya gardiner i köket, vita hissgardiner har jag tänkt mig. Det får bli till våren, då ska jag även köpa massa levande gröna växter! Nu har vi fejk buxombollar (heter de så?) och orkidéer men de flesta av orkidéerna har blommat ut för tillfället så det ser lite trist ut. Men till våren som sagt!


Lilla familjens dag

Idag var Pontus ledig, så kul att vara alla tre hela dagen! Vi började med att sova till 9.20 (jo, Bella åt 07) och även om jag kände mig utvilad så var jag också förvirrad då jag hade en känsla av att Bella vaknat och varit jätteledsen vid 01 och att jag hade lyft henne till vår säng för att trösta. Då jag berättade det för Pontus såg han väldigt frågande ut och sade sig inte veta något om detta. Då blev jag lite fundersam; han sover ju djupare än Törnrosa men om Bella, som jag ju minns det, hade gråtit, så borde han ju faktiskt vaknat. Han mindes dock att jag gett henne nappen vid 05, och då var hon ju relativt tyst....Hm, jag misstänker att jag drömt om det där vid 01, haha. Men vid 07 åt hon iaf, det vet jag, och sen fick hon sova klart i vår säng. Det hör absolut inte till vanligheterna då jag har svårt att sova med henne så nära, men jag var trött och frusen och orkade inte ta av mig täcket och lägga henne i sin säng. Men det gick faktiskt bra att sova med henne de där bonustimmarna, lite mysigt att vakna alla tre så nära med. Men det gör vi ganska ofta ändå, tar henne till vår säng på morgonen och gosar med henne innan vi kliver upp.

Våran dag ja, jo, vi kom ju faktiskt upp ur sängen såsmånigom och vid 11 var vi vid Funäsdalsberget. Jag började åka och Pontus gick en promenad med Bella i vagnen. Jag åkte slalom och det kändes ok, men inte alls så bra som på nyårsdagen. Tror jag var lite osäker för att jag åkte helt själv. Liften var också läskig. Stod nog lite felplacerad, som Pontus påpekade då han observerade mig, haha. En meter eller så fel, men jag kom upp iaf, och ner! =) För att slippa släpliften tog jag mig till korgliften, och bara det, att åka ensam "genom" ett system, är en big thing för mig! Att sen också åka korglift är nästan otänkbart i min förvirrade neurotiska hjärna men jag gjorde det! Då jag stod i kön insåg jag att jag hade att välja på att åka ensam eller att åka med tre små ligister, eller nej de var säkert jättesnälla, men de var tre killar i åldern 8-12 och alla hade de coola kläder, skidor och hjälmar och de pratade skånska så lite läskiga var de allt! Men att åka ensam kändes ännu läskigare så jag åkte med dem och det gick bra, haha. Pontus åkte två åk men sen var vi nöjda och gick hem och duschade innan vi begav oss ner till byn. Vi lunchade på ett av fiken och satt och hade det gött medan Bella sov i mitt knä, skönt att hon kan det igen! Sen gick vi och handlade mat och nu på kvällskvisten har vi bara tagit det lungt: tv, dator, telefon och massa Bella överallt och hela tiden såklart.


Just ja! Efter ett litet tips från min fina vän
Hanna så lyckades vi idag få Bella att äta säkert två matskedar majs- och potatispuré! Tipset var att ge det till henne kallt och att blanda i katrinplommonspuré. Vi hade ju mango öppnad så vi tog det istället och hon åt, gärna och "mycket"! Tack för det Hanna!

Mangogröt is da shit!

Mirabelle har nu fått en absolut favorit! Nestles neutrala havregrynsgröt (från 4 mån) utblandad med 1/3 mangopuré. Hon gapar och sträcker sig efter skeden och äter utan problem 1-2 matskedar, vilket också är allt vi gör åt henne än så länge. Tyvärr är riktigt mat mycket tristare, hon har till och med gråtit då vi försökt med morot och palsternacka, och då slutar vi såklart. Idag tänkte jag dock testa potatis och majs på burk. Kanske känner hon av de mikroskopiska bitarna som ju blir då vi själva mosar med gaffel och sked? Det kanske är läskigt? Får se om massproducerad burkmat för dyra pengar är godare. Förmodligen.

Annars så sover hon fantastiskt bra på nätterna nu! Hon har nog mer eller mindre helt lagt av med nattmål, även om hon ju sällan åt före 05 även innan. Men nu vaknar hon vid 08 och är hungrig, och lägger sig ca 22, kanon ju!  Hon var vaken vid 05 men som den starka modern jag är så gav jag henne nappen och la handen över bröstet på henne (det lungnar vårt lilla hjärta) och satt så kanske tre-fyra minuter innan hon somnade och alltså vaknade igen 08! Jippie! :0)

En utveckling som går lite långsammare är den fysiska  biten. Mirabelle är inget fysiskt unikum som det verkar. Visst är hon stark och hhon sitter upprätt i våra knän med lite stöd men i barnstolen sitter hon max någon minut innan hon vill ur och att ligga på mage och sträcka på sig är fortfarande sådär, även om hon kan. Rullat har hon inte gjort på flera veckor...Mmm, kanske inte blir någon atlet men då satsar vi väl på en givande akademisk karriär då? ;0)

Bebis-banta?

Nu så här i nyårstider är det ju mycket snack (och lite verkstad) om att man ska börja träna och äta nyttigare och så. Jättebra, men vi anser att vi redan gör det, typ, så vi skiter i det. Promenader och varierad kost med en och annan bulle till kaffet får duga för oss!


I form - både bebis och mamma!

Idag fick jag ett nummer av iForm hemskickat. Är det så att även de, precis som massa bebisklädmärken, blöjmärken, bokklubbar etc, vet att jag "nyss" fått barn och borde vara i ett behov av att komma i just form? Nu kommer jag låta väldigt självgod och störig men faktum är att jag inte vägt så "lite" som jag väger nu (fem månader efter förlossningen) sedan gymnasiet. Att vara gravid var alltså för mig rena hälsokuren! =) Jag gick upp 13 kilo, men då vi var hemma från BB hade jag tappat kanske tio och sedan har jag gått ner ytterligare sex kilo. Jätteskönt och smidigt, men nu är det ju så att jag misstänker att jag snart får tillbaka några av de där kilona. Jag tror nämligen att viktminskningen helt och hållet har att göra med amningen, och den håller jag ju på att fasa ut nu. Men man kan ju vara glad för det lilla som var, haha.

En kylig promenad

Idag kände vi att vi var tvugna att ta oss ut, för vår egen och Mirabelles skull, så trots 15 - blev det en två timmar lång promenad. Till en början kändes det riktigt kallt och det bet rejält i kinderna men då man fått upp värmen i kroppen gick det bra. Solen sken från en klarblå himmel så det hade varit skamset att suttit inne ännu en dag. Förkylningarna är iaf bättre hos alla. Pontus och Mirabelle är i stort sett friska och jag bättre om än inte helt bra, än.

Imorgon är Pontus julledighet över. Hela familjen har haft så himla kul tillsammans, men men, snart är det sommarlov! =)




 
  
Kallt kallt, till och med glasögonen isade igen! =)

Carbonara on demand

Sara ville ha Pontus Carbonara-recept publicerat på bloggen, so here goes:


Pasta Carbonara (för typ 4 pers (?))


Bild: www.bbcgoodfood.com

2 pkt rökt fläsk (bacon eller rimmat)
1-2 lökar (gul eller röd efter tycke och smak)
3-5 ägg
vitlök
salt, peppar, oregano
olivolja
pasta (med fördel vanliga spaghetti)

Koka pastan i saltat vatten och spara ett knappt dricksglas av vattnet när du slår av det. Fräs under tiden lök och fläsk. För mildare vitlökssmak, pressa ned den i stekpannan med löken och fläsket. För fränare smak, pressa ned den senare med äggen. Häll tillbaks pastan i kastrullen efter du slagit av vattnet, tillsätt en rejäl skvätt olivolja och rör om. Häll i det sparade vattnet och tillsätt allt som stekts i stekpannan. Rör om. Tillsätt sedan äggen och rör om rejält. Äggen kommer att koagulera av värmen från pastan och det andra. Om Carbonaran ändå verkar för blöt, ställ då kastrullen på den avslagna plattan och rör om då och då. Var dock mycket försiktig; en torr Carbonara som smakar stekta ägg vill ingen ha!

Servera med en folköl (2,8%), hårdbröd med Bregott extrasaltat samt ett saltkar och oregano.

Mycket nöje!
Pontus

Sjukstuga...och lite roligt också

Hela familjen Bäckström/Lindström är mer eller mindre förkylda. Som tur är så är Mirabelle minst drabbad med bara lite rinnig näsa och någon enstaka host och nys. Pontus är slemmig i halsen och allmänt småförkyld och  jag är en kombination av deras symptom och lite till. Men vi känner oss iaf relativt friska så det går an ändå!

Igår samlade vi iaf krafter och begav oss till Vemdalen för att hälsa på några vänner som firat nyår där. De åker hem till Stockholm nu imorgon så vi hann alltså med att ses lite innan det. Vi åkte härifrån vid 9.30 och var inte hemma igen förrän 23.30, en heldag verkligen! Dagen spenderades med att gå runt vid Skalet tills Mirabelle toklessnade på vagnen och absolut ville upp. Då hon fick komma upp blev hon nöjd men hon var ju klädd för åkpåse (bara fleeceoverall) så vi kunde ju inte bära på henne utomhus. Så då började jakten på någonstans att sitta och det var inte lätt. Värmestugorna och restaurangerna var överfulla så vi stod inklämd i ett hörn i en värmestuga innan vi fick bord på sushistället på skalet. Sushi är lite speciellt tycker jag men kul att äta då det ju är så sällan. Att vi skulle äta sushi i Vemdalen var väl en högoddsare, verkligen! Vid 16 åkte vi mot stugan och där softade vi i fleecelångkallingar och underställströja och gjorde mest ingenting förutom att leka med bebis, hund och katt. Japp, hunden Sigge och katten Tord var med i sällskapet och Sigge visade stort intresse för Bella, som också visade intresse för honom. Bella låg på golvet och Sigge nosade och slickade lite på henne och hon såg mest bara nyfiken och glad ut. Sen åt vi en jättegod hemlagad middag allihopa med dubbla desserter och framåt 22 började vi packa ihop oss och åkte hem. Då var Bella trött och på gränsen till gnällig så det passade perfekt. Annars var hon en dröm hela dagen och vi fick till och med äta middag helt ifred medan hon låg på golvet, dock utan sällskap av Sigge som då var instängd i ett annat rum. Man vill ju gärna ha full koll med bebisar och vovvar, hur snälla de än är.


Idag har vi haft sjukstuga och jag har inte varit utanför dörren en enda gång. Vi har druckit thé, sett på Top Gun och bara vilat. Pontus var ut en sväng och skottade och då passade vi på att tjuvtesta sittdelen till vagnen. Vi klädde Bella i riktiga overallen och sen så satte vi henne i vagnen, fastspänd i selen. Det var jättespännande att titta på pappa i exakt fyra minuter sen var det det värsta man kunde vara med om. Så in med bebisen igen, klä av, byta tillbaka till liggdelen och sen var det som vanligt igen, haha. Vi väntar med sittdelen några månader till. Det ger henne liksom inget nu då hon mest bara ligg-hänger då man har ryggstödet uppe, och liggdelen är ju varmare med. Så länge hon är nöjd med att ligga behåller vi den. Men det ska bli kul att byta, vagnen är lika snygg som sittvagn och det ska bli kul att se henne hela tiden, eller ja, iaf tills vi vänder henne ifrån oss men det dröjer ju ännu lite till.

 

Matregimen fungerar bra även om det inte är lika kul att äta från sked varje gång. Men hon prövar jämt och det är vi glada för. Idag hade vi kokat morötter och palsternacka som vi rörde ihop med osaltat smör och bröstmjölk och det var faktiskt rätt gott verkade det som. Hon har även sovit inomhus idag tre gånger! En timme i vagnen, nästan två timmar i min famn och en halvtimme i vagnen igen. Första vagnluren vågade vi inte släppa vagnen så vi rullade den inomhus en hel timme, haha. Den korta luren sov hon dock då vagnen stod helt stilla och i ett helt annat rum än vi var. En liten seger! =)

2009!

Så var det då 2009 och jag och Pontus inleder vårt tionde år tillsammans. 2008 var ju onekligen ett spännande år för oss med flytt, nytt jobb fär Pontus och såklart det största; vi fick ju Mirabelle. 2009 kommer nog inte bli lika dramatiskt men jag tror det blir ett bra år det med!

2008 slutade iaf på ett mycket trevligt vis då vi firade nyår med Pontus föräldrar här hemma hos oss. Vi lagade tre-rätters med 1) egengjorda tunnbrödkorgar med hemmagjord skagen 2) älgfilé och potatisgratäng med kvibilleost och massa grädde 3) gino med glass. Det var väldigt gott alltihopa! 1,5 glas vin och en 2,8% öl för mig och kanske lite mer (men då menar jag lite) för de övriga att dricka och det var receptet på en skön och lugn kväll. Vi höll ut till 00.15 då alla kröp till kojs efter att ha tittat på raketerna genom vardagsrumsfönstren. Varmt och skönt och med full koll på Bella som sov gott i sin säng.


Mirabelle på den supersmarta "kudden" farmor och farfar köpt åt henne på Harrod's i London.
Lite roligare att ligga på magen då man får lite hjälp!

Imorse klev vi upp och åt gemensam frukost innan jag och Pontus själva gick till backarna och åkte slalom. Pontus snälla föräldrar tog en långpromenad med Bella så vi åkte slalom i ca två timmar och wow va kul det var! Perfekt före, sol, sju minus och lite folk. Som jag skrev så gick vi alltså till backarna. Alldeles granne med oss ligger ju Funäsdalsberget som är en av anläggningarna här omkring. Det är inte den största men det är nog 5-6 backar och med fem minuters gångavstånd som sagt! På vägen hem åkte vi skidor nästan fram till vår bro, haha. Fick ta av oss för att korsa en bilväg bara. Helt fantastiskt!

   
Ja, detta har vi alltså fem minuters gångväg från oss. Otroligt.

Under några dagar i slutet av julvistelsen och någon dag väl hemma av kände vi knappt igen vår lilla bebis. Den lugna, snälla bebisen som kunde somna var som helst på en arm var plötsligt ledsen och arg flera timmar under eftermiddag och kväll, och kom inte till någon ro. Att amma var inte heller tröst nog utan hon blev mest bara elak och frustrerad. Igår och idag har det gått mycket bättre så det kan ju vara en rektion på allt hon upplevt under julen, men vi tror också att lilla damen har kommit till den åldern då hon behöver lite styrning. Hitills har vi mest bara hängt med; hon har fått ätit när hon velat, sovit när hon varit trött etc. Det har överlag fungerat väldigt bra, även om hon såklart haft bättre och sämre dagar.  Men nu har jag och Pontus bestämt att det nu är tid för lite rutiner. Vi har bestämt en ny matregim och till viss del även en ny sovregim. Allt är såklart med reservation för förändringar men matschemat hänger på kylskåpet och idag och igår har vi följt det nästintill perfekt. Målet är en pigg och mätt bebis som också ska vänjas av vid amningen i sin egen takt. Detta är den ungefärliga matplanen från och med nu:

04-07 Amning
8-10 Gröt + ersättning i flaska
12-13 Smakportion av "mat" + dessert + amning
15-16 Ersättning i flaska
18-19 Gröt + ersättning i flaska
21-22 Ersättning alt. amning

Då är planen att hon (som vanligt) sover mellan första gröten och lunchen men att vi nu ska få henne att sova en till lika lång och djup lur på eftermiddagen med, helst mellan ersättningen och andra grötmålet. Det har funkar rätt bra, även om det är mycket lättare att gå henne att sova på förmiddagen. Vi har använt oss av vagnen hitills och det har funkat så länge vi gått men då vi stannar vaknar hon. Även det ska tränas bort. Värsta militärdiktaturen men vi tror verkligen att vi måste styra och ge henne förutsättningarna för att orka med sig själv. Jag känner mig klar med amningen och Bella är nyfiken på mat och flaska har hon ju alltid tagit så det går nog bra, hoppas jag. Dock är inte all mat lika intressant. Det äckligaste hon vet är potatis så all mat som innehåller potatis går fetbort, även om vi såklart provar tills hon verkligen säger ifrån. Gröt och desserter är däremot jättegott, även morötter är ok och banan är en klar favorit. Att trappa ner på amnignen är dock inte så lätt rent fysiskt. Min kropp har inte hunnit reagera på att Bella äter mindre av mig så jag producerar fortfarande lika mycket, vilket vissa tider på dygnet innebär Pamela Anderson-bröst och blöta sängkläder men det är väl en fas det med? =)

  
Pappa Pontus och Mirabelle hänger; lipar och kollar på familjens gemensamma idol Thåström.