Ännu en kanondag!

Idag fick vi iaf de minusgrader vi gått och längtat tillbaka till, med råge! Har legat mellan 17-20 minusgrader hela dagen. Lite väl kallt men hellre det än plusgrader som det varit den senaste tiden. Vi sov till 8.00 då vi klev upp och gjorde lite frukost, gav Mirabelle mat, klädde henne etc. Som vanligt blev Mirabelle trött efter typ 1,5 timme så Pontus tog henne till vår säng och läste HC Andersen för henne. En saga så sov lilla fröken, supersött!  Då passade vi på att klä på oss (nej, vi givk inte nakna fram till dess, men finare kläder kom på), dukade och förberedde lunchen. Japp, idag hade vi lunchgäster här. Johanna, Jocke och lilla Sigrid var här och åt fisksoppa, eller gryta kanske det blev mer. Eller nej, en bouillebasse, som det så tjusigt kallas på franska. Vad det än kallas så var den iaf sjukt god, som vanligt då Pontus lagar mat. Det var lax, alaska pollock, musslor, räkor, morötter, saffran, grädde, fänkål, paprika....Supersmarrigt! Det var riktigt trevligt att träffas över en lunch hemma hos oss, även om de två små fröknarna gjorde sitt yttersta för att hindra föräldrarna från att konversera, haha. De drog ut varandras nappar, drog varandra i kinderna, gnällde lite...Men vi fick iaf i oss både en och två skålar soppa och iaf en halv kaffekopp innan det var dags för mat och sömn för båda. Det senare löste vi med en promenad i kylan. På med ullunderställ, ullsockar, "mjuka stövlar" (typ duntofflor), fuskpolo, rejäla vantar, mössa och fleeceoverall i åkpåsen = varm och go bebis! Pontus började jobba 13.15och Jocke skulle gymma så jag och Johanna gick själva och det var så skönt att få komma ut!

Efter promenaden gick jag hem och diskade undan efter lunchen. Efter det fick Mirabelle ligga naken på en madrass på golvet, hon älskar det! Hon blir så mycket mer rörlig utan blöja och kläder och hon får tag på fötterna hur bra som helst. Så gullig! Sen blev hon trött igen så efter mat somnade både hon och jag i vår säng. Jag vaknade dock efter 40 minuter men hon sover än, sovit i två timmar nu. Skönt för både henne och mig! =)

Kommentarer
Postat av: Hanna

hm det lät gott! tänk om marcus lärde sig att äta fisk och skaldjur haha.

Postat av: Susanne

Tjena!



vad ni ser fräscha ut! härligt att ni fick vinter igen. Hemma var det minus 23 i morse, ingen hit när man inte har någon motorvärmare, men den startade som tur var. Det känns som det skulle räcka med minus 10 :) ni får ha de så bra!

Kram Susanne

2009-01-16 @ 14:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback