Carbonara on demand

Sara ville ha Pontus Carbonara-recept publicerat på bloggen, so here goes:


Pasta Carbonara (för typ 4 pers (?))


Bild: www.bbcgoodfood.com

2 pkt rökt fläsk (bacon eller rimmat)
1-2 lökar (gul eller röd efter tycke och smak)
3-5 ägg
vitlök
salt, peppar, oregano
olivolja
pasta (med fördel vanliga spaghetti)

Koka pastan i saltat vatten och spara ett knappt dricksglas av vattnet när du slår av det. Fräs under tiden lök och fläsk. För mildare vitlökssmak, pressa ned den i stekpannan med löken och fläsket. För fränare smak, pressa ned den senare med äggen. Häll tillbaks pastan i kastrullen efter du slagit av vattnet, tillsätt en rejäl skvätt olivolja och rör om. Häll i det sparade vattnet och tillsätt allt som stekts i stekpannan. Rör om. Tillsätt sedan äggen och rör om rejält. Äggen kommer att koagulera av värmen från pastan och det andra. Om Carbonaran ändå verkar för blöt, ställ då kastrullen på den avslagna plattan och rör om då och då. Var dock mycket försiktig; en torr Carbonara som smakar stekta ägg vill ingen ha!

Servera med en folköl (2,8%), hårdbröd med Bregott extrasaltat samt ett saltkar och oregano.

Mycket nöje!
Pontus

Kommentarer
Postat av: sara

TACK pontus!

Detta kommer bli middag på tisdag och många andra dagar ...

Kram

2009-01-05 @ 12:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback