Mangogröt is da shit!

Mirabelle har nu fått en absolut favorit! Nestles neutrala havregrynsgröt (från 4 mån) utblandad med 1/3 mangopuré. Hon gapar och sträcker sig efter skeden och äter utan problem 1-2 matskedar, vilket också är allt vi gör åt henne än så länge. Tyvärr är riktigt mat mycket tristare, hon har till och med gråtit då vi försökt med morot och palsternacka, och då slutar vi såklart. Idag tänkte jag dock testa potatis och majs på burk. Kanske känner hon av de mikroskopiska bitarna som ju blir då vi själva mosar med gaffel och sked? Det kanske är läskigt? Får se om massproducerad burkmat för dyra pengar är godare. Förmodligen.

Annars så sover hon fantastiskt bra på nätterna nu! Hon har nog mer eller mindre helt lagt av med nattmål, även om hon ju sällan åt före 05 även innan. Men nu vaknar hon vid 08 och är hungrig, och lägger sig ca 22, kanon ju!  Hon var vaken vid 05 men som den starka modern jag är så gav jag henne nappen och la handen över bröstet på henne (det lungnar vårt lilla hjärta) och satt så kanske tre-fyra minuter innan hon somnade och alltså vaknade igen 08! Jippie! :0)

En utveckling som går lite långsammare är den fysiska  biten. Mirabelle är inget fysiskt unikum som det verkar. Visst är hon stark och hhon sitter upprätt i våra knän med lite stöd men i barnstolen sitter hon max någon minut innan hon vill ur och att ligga på mage och sträcka på sig är fortfarande sådär, även om hon kan. Rullat har hon inte gjort på flera veckor...Mmm, kanske inte blir någon atlet men då satsar vi väl på en givande akademisk karriär då? ;0)

Kommentarer
Postat av: lina

Spencer är inte heller någon atlet, låter som att han och Bella är rätt lika när det gäller den utvecklingen. Grattis till fantastisk nattsömn, 22-08 med lite nappinstopp är ju riktigt bra jobbat.

Postat av: Sophia

Noras favorit är helt klart majsgröt och palsternacka. Har inte testat någon fruktpure ännu. Är hon som mor sin så lär hon inte nöja sig med nått annat efter det, så vi väntar lite ;)

2009-01-06 @ 14:51:20
URL: http://sophiolsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback