Pontus lagar mat till Mirabelle

Idag då vi veckohandlade så var ungefär 1/4 av notan bara Bellas saker, och då köpte vi inte ens blöjor idag. Men hennes mat är dyr; gröt, välling och burkar. De sistnämda kostar 8-11 kr/st och idag köpte vi så vi kanske klarar oss1,5 vecka. Igår läste jag lite vad man kan göra för mat själv och det är ju egentligen det mesta, bara man kokar det, typ. Så idag gjorde Pontus slag i saken och ställde sig och gjorde Bella-mat. Det blev nio burkar med olika innehåll, bland annat korv/pasta/majs, morot/palsernacka, palsternacka/potatis/morot/korv...Pontus kryddade med liiite basilika och det blev faktiskt gott! Vi kommer inte orka göra bara egen mat men då och då är ju kanon. Ekonomiskt, miljövänligt och godare?!

 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det är ju enkelt egentligen passa sig för saltet sedan är ju det bara att mixa ihop det mesta. Trots det så gorde jag sällan bebsi mat till Vincent och tristan har bara fått ätit burkmat. Men men snart så när han är lite äldre så kommer vi mixa maten vi lagar åt Vincent även till tristan. jobbar pontus i helgen? marcus jobbar hela lördagen så om ni/du har lust att typ fika eller nått så är jag hemma.

Postat av: Hanna

ja men det kör vi på super kul!! LÄNGTAR

2009-01-28 @ 20:15:57
URL: http://www.blandvackrafjall.blogspot.com
Postat av: johanna

Vad fint det ser ut, och gott! Rut har precis börjat med lite potatis/morot då och då och gröt till kvällen. Ammar du fortfarande? Har inte bestämt mig för hur/när jag ska sluta. Men det kanske ger sig av sig självt när Rut börjar äta mer "riktig" mat. Hur gör Bella?

2009-01-28 @ 20:30:22
URL: http://johannaijakan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Way to go! =) Ju mer ni kan göra själva desto bättre. Utöver det ni själva nämner så är det ju högre näringsvärde, mindre socker och inga tillsatser.

2009-01-29 @ 20:35:04
Postat av: Anna

.... de får väl inte tillsätta socker i barnmat nuförtiden.... !?



Men men, det är ju alltid bra med egenlagad mat som jag kan förstå har "burkmat" fullgod näring !



Vi brukar laga fisk eftersom vår lilla inte gillar dill så mycket, vilket det är i nästan ALLA "fiskburkar" =)

2009-01-30 @ 12:59:20
URL: http://gustavochester.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback