Sjukstuga...och lite roligt också

Hela familjen Bäckström/Lindström är mer eller mindre förkylda. Som tur är så är Mirabelle minst drabbad med bara lite rinnig näsa och någon enstaka host och nys. Pontus är slemmig i halsen och allmänt småförkyld och  jag är en kombination av deras symptom och lite till. Men vi känner oss iaf relativt friska så det går an ändå!

Igår samlade vi iaf krafter och begav oss till Vemdalen för att hälsa på några vänner som firat nyår där. De åker hem till Stockholm nu imorgon så vi hann alltså med att ses lite innan det. Vi åkte härifrån vid 9.30 och var inte hemma igen förrän 23.30, en heldag verkligen! Dagen spenderades med att gå runt vid Skalet tills Mirabelle toklessnade på vagnen och absolut ville upp. Då hon fick komma upp blev hon nöjd men hon var ju klädd för åkpåse (bara fleeceoverall) så vi kunde ju inte bära på henne utomhus. Så då började jakten på någonstans att sitta och det var inte lätt. Värmestugorna och restaurangerna var överfulla så vi stod inklämd i ett hörn i en värmestuga innan vi fick bord på sushistället på skalet. Sushi är lite speciellt tycker jag men kul att äta då det ju är så sällan. Att vi skulle äta sushi i Vemdalen var väl en högoddsare, verkligen! Vid 16 åkte vi mot stugan och där softade vi i fleecelångkallingar och underställströja och gjorde mest ingenting förutom att leka med bebis, hund och katt. Japp, hunden Sigge och katten Tord var med i sällskapet och Sigge visade stort intresse för Bella, som också visade intresse för honom. Bella låg på golvet och Sigge nosade och slickade lite på henne och hon såg mest bara nyfiken och glad ut. Sen åt vi en jättegod hemlagad middag allihopa med dubbla desserter och framåt 22 började vi packa ihop oss och åkte hem. Då var Bella trött och på gränsen till gnällig så det passade perfekt. Annars var hon en dröm hela dagen och vi fick till och med äta middag helt ifred medan hon låg på golvet, dock utan sällskap av Sigge som då var instängd i ett annat rum. Man vill ju gärna ha full koll med bebisar och vovvar, hur snälla de än är.


Idag har vi haft sjukstuga och jag har inte varit utanför dörren en enda gång. Vi har druckit thé, sett på Top Gun och bara vilat. Pontus var ut en sväng och skottade och då passade vi på att tjuvtesta sittdelen till vagnen. Vi klädde Bella i riktiga overallen och sen så satte vi henne i vagnen, fastspänd i selen. Det var jättespännande att titta på pappa i exakt fyra minuter sen var det det värsta man kunde vara med om. Så in med bebisen igen, klä av, byta tillbaka till liggdelen och sen var det som vanligt igen, haha. Vi väntar med sittdelen några månader till. Det ger henne liksom inget nu då hon mest bara ligg-hänger då man har ryggstödet uppe, och liggdelen är ju varmare med. Så länge hon är nöjd med att ligga behåller vi den. Men det ska bli kul att byta, vagnen är lika snygg som sittvagn och det ska bli kul att se henne hela tiden, eller ja, iaf tills vi vänder henne ifrån oss men det dröjer ju ännu lite till.

 

Matregimen fungerar bra även om det inte är lika kul att äta från sked varje gång. Men hon prövar jämt och det är vi glada för. Idag hade vi kokat morötter och palsternacka som vi rörde ihop med osaltat smör och bröstmjölk och det var faktiskt rätt gott verkade det som. Hon har även sovit inomhus idag tre gånger! En timme i vagnen, nästan två timmar i min famn och en halvtimme i vagnen igen. Första vagnluren vågade vi inte släppa vagnen så vi rullade den inomhus en hel timme, haha. Den korta luren sov hon dock då vagnen stod helt stilla och i ett helt annat rum än vi var. En liten seger! =)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ringde er idag. Tänkte bara säga gott nytt och hoppas att vi ses i vimlet av alla turister någon dag i framtiden... när ni alla är friska krya på er.

/Hanna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback