Magsjuka + feber

Det var som jag misstänkte i tisdagsmorse, Mirabelle hade feber och har så haft sedan dess. Nu i eftermiddag och  på kvällen har hon dock varit mycket bättre så vi hoppas det är över snart! Som sagt, i tisdagsmorse då hon och jag klev upp så kändes hon varm och ville sova mer direkt efter välling och påklädnad. Så innan jag gick till jobbet la jag henne med Pontus och de sov till 10.00. Redan där förstod ju Pontus att något var fel. Strax efter det kräktes hon och magsjuka var ett faktum. Hon kräktes tre gånger under dagen och hade hög feber, ville inte äta utan fick i sig välling och dessert mest, och vatten som hon numera verkligen gillar, haha. På onsdagmorgon kräktes hon igen en gång och hade fortsatt hög feber. Vi gav henne alvedon innan jag gick till jobbet och då var hon pigg så länge den verkade sedan ville hon bara sova igen. Och då Mirabelle är sjuk duger inte vagn eller säng, nej nej, en förälder ska hon ligga. Detta resulterade i att Pontus satt hela dagen i soffan och kollade på TV, haha. Jag jobbade ju då stackarn hade ingen chans till avbyte. Han lärde sig iaf från måndagen så han föreberedde en hörna med en termos kaffe, mobil, hemtelefon, TV- och dvd-dosa och vatten. Toabesök är man ju tvungen till men detta hade skett under högljudda protester från den lilla sjuklingen som satt på toagolvet och sträckte upp armarna och skrek.

Tisdagnatt sov Pontus hela natten med Mirabelle på en madrass (90 cm) i vårt sovrum. Hon bökade och sov oroligt pga febern så det var nog tryggt för henne att ha pappa där även om Pontus sov som en kratta såklart. Natten till idag sov hon första halvan ensam på madrassen inne hos oss men Pontus blev nervös och ängslig för henne så från 02 sov han med henne och vid 6.30 klev hon och jag upp och åt välling sedan sov vi både två i soffan till 9.30 medan Pontus fick sova ostört i sängen några timmar. Under denna lilla sjuktid har vi märkt att vi reagerar lite olika då Mirabelle är sjuk. Självklart tycker vi båda synd om henne men Pontus blir mer ängslig och "blödig" medan jag tycker att  "det går över snart", typ. Det faktum att Pontus gladeligen sover på en tunn, smal madrass med henne skapar till en början otillräcklighetskänslor hos mig som förälder och ett sting av dåligt samvete. Men alla reagerar olika och det är ju bra att en är pigg och utvilad på morgonen iaf om den andra tar natten mer så att säga.

Mitt i sjukstugan hann vi iaf med en sen mamma-pappa-dejt igår. Toast, en öl och levande ljus mitt i allt, haha. Man får passa på!

I eftermiddags ringde vi iaf till sjukvårdsupplysningen och de var 100% säkra på att det var magsjuka orsakat av virus. Hos barn hänger magsjuka och feber ihop och allt skulle gå över av sig själv inom några dagar. Det bekräftade ju egentligen det vi redan visste men skönt att höra av ett proffs ändå då hon ändå haft feber i tre dagar.

Idag och imorgon är jag ledig och idag mer eller mindre tvingade jag ut Pontus i friska luften efter att ha varit instängd i två dagar. Han spelade golf och tyckte det var jätteskönt att få vara ute, även om han tvekade om han skulle lämna mig ensam inne på min lediga dag. Vi hade dock en skön dag. Jag och Bella var hemma och sov, lekte lite, drack vatten och välling och kollade på TV. Hoppas dock hon är pigg imorgon med, som hon varit nu ikväll, så vi iaf kan ta en längre promenad eller nåt tillsammans hela familjen.

Men innan allt detta började var vi ju faktiskt hemma i Sundsvall! Planen var ju att vara på Åstön hela helgen i en stuga som mamma och pappa hyrt men det blev bara en natt. Mamma och pappa hade ju varit där i fyra dagar då vi kom och var lagomt nöjda med vädret som bestått av regn, moln och liiite sol. Trots regn, moln och liiite sol så grillade vi ute på stranden då vi kom på torsdageftermiddag iaf. Mamma, pappa, vi, Marcus, Maria, Tuva, Nora, Bia, Sara och Isa. Och Dessie förstås! Det var supermysigt och alla var nöjda och glada, inkl Bella som först satt i vagnen en timme medan vi åt och sen fick hon leka i sanden med en liten sked. Lättroad ibland! De större kusinerna lekte vid vattenbrynet vilket resulterade att de två minsta gick omkring i trosor och fleecejacka på slutet efter att ha plurrat. Haha, såg bohemiskt men ack så skönt ut! På kvällen åkte Bia, Sara och Isa hem då Bia skulle köra rally dagen efter men vi andra stannade. Stt uppe till närmare 01 och pratade och myste. Mindre trevligt var det dock att vakna på morgonen; det var värsta höstvädret ute! Blåste och ösregnade. Vi hade rådslag och beslöt att bryta upp och istället åka in till stan och hem till mamma och pappa. Först så var jag och Pontus och Bella på Birsta dock. Löndag och regn, haha. Men vi njöt av bilköer och trängsel i affärerna, något vi sällan upplever till vardags ju!


   
 
 
Åströn: 1) Tuva och Nora uppvaktar Mirabelle i förskott då de inte kan komma på hennes födelsedag. 30 mil gör man inte hur som helst utan semester...2) Nora, Isa, Dessie och Tuva njuter av sommaren 3) I väntan på maten 4) Matkö! 5) Pontus försöker få i Bella dessert men hon är mest intresserad av dryckenskap, haha 6) Bella har the time of her life med en grön sked och en gigantisk sandlåda 7) Dotter och mor


Sen var vi på stan med mamma och pappa, ute på Galtström och en kanonmiddag, träffade en gammal kompis som bor i Stokholm, åt middag med Pontus farmor och farfar, fikade hos Pontus mormor... Tja, en ganska lugn hemmavisterlse ändå. Det kändes inte lika hetsigt tror jag för vi ser ändå de flesta igen nästa helg då Mirabelle fyller 1 år! Vi ska ha kalas här hemma hos oss med släkt + Hanna och Marcus och grabbarna då det känns givet att de ska vara med och fira Bella då de känt henne lika länge som vi ju =) Ser fram emot det, hoppas det blir väder! Jag är ledig fredag och lördag dessutom vilket känns superkul. Jag fyller ju faktiskt år på fredagen men jag misstänker starkt att jag hamnar i skymundan även om vi sagt att det blir dubbelkalas på lördag.


 
 
1) Pontus äter kängru (!) på Galtström 2) Pontus njuter av en kalasmiddag, alla var supernöjda!
3) Morfar och Mirabelle 4) Mirabelle och mormor kollar på fåglarna i Sidsjön.


Vi har fått bilderna från fotografen nu! Det blev en hel drös fina bilder som tyvärr kanske inte gör sig rättvisa här. Jag har fotat på riktiga papperkort så de är skarpare och bättre ljus i verkligheten. Han fotade ju analogt så tyvärr har vi inga digitala bilder men som sagt, 30 finfina foton iaf!

  
1) Superglad, 2) typiskt Mirabelle, 3) profil a la tidigt 1900-talsporträtt. Det mittersta ska vi göra förstoring av.


Regn och jobb

Nu är vi alltså tillbaka från minisemestern och det är åter vardag i Funäs. Känns ändå bra, även om man skulle önska att det var lite mer sommarväder. 13 grader och duggregn gör ju ingen glad.

Jag ska visa bilder från Sundsvallsresan framöver. Kommer ju hem vid 19 och då är inte bloggen prio ett jämt. Men snart så!

Ska alldeles strax gå till jobbet. Mirabelle och Pontus sover sött tätt ihop i vår säng. Hon vaknade vid 6.30 men verkade väldigt trött så jag bar henne till vår säng där hon sov till 7.45, då klev vi upp och åt välling och bytte blöja och kläder. Sen höll hon på att somna i min famn, men jag hade ju tyvärr inte tid med det så då bar jag in henne till Pontus och sen dess har jag inte hört dom så de sover nog sött båda två. Skönt för Pontus att få extra lång sovmorgon idag! Vi kör ju varannan morgon. Hoppas hon inte börjar bli förkyld bara, hon verkade ju som sagt ovanligt trött och då jag kände på henne tyckte jag hon var lite varm men å andra sidan hade hon ju då legat under mitt täcke och myst... Får se!


Kvällsfika med bästa Hanna!

Direkt efter jobbet vid 19.15 träffade jag Hanna på byns andra fik, Villan, för en sen fika/middag. Vi hade jättetrevligt och det var skönt att vara bara hon och jag, utan barn och karlar =). Vi surrade massa om allt möjligt och precis som hon skrev på sin blogg om mig (och jag skriver inte bara för att "vara lika snäll" eller så) så är hon med en störtskön person och jag är så glad att vi träffades så snabbt då vi flyttade hit! Hon är galet rakt på sak och ärlig och rolig och smart. Och söt förstås men det kanske spelar mindre roll för mig, haha.

Imorgon ska jag återförenas med min kära lilla familj, och även min "ursprungliga" familj ju! Ska bli galet kul båda delarna. Har saknat Pontus och Mirabelle så där lagom mycket; inte så det har varit jobbigt men så att man längtar efter att få krama om dem och umgås med om igen! Tur det då vi kanske riskerar att bli inregnade i en 60-tals stuga hela helgen, haha!

Nu ska jag faktiskt kliva upp om 6,5 timmar (bussen går 06.00) så snart ska jag sussa. Väntar bara på tvättmaskinen som tvättar mina arbetskläder då jag ju börjar jobba direkt på måndag igen. Sen blir det nog några avsnitt "Vänner" i sängen innan lampan släcks.

På återseende!


Bella i Östersund!

I skrivande stund är som sagt Bella med pappa-Pontus i Östersund. Det går jättebra, förutom att min (Pontus) otroliga förmåga att kunna hitta precis de saker jag vill köpa i affärer, som alltid retat gallfeber på Lina, tycks ha försvunnnit. Vi har sprungit i affärer bokstavligen halva dagen utan att vare sig hitta de rätta shortsen eller ett par skor. Så nu är jag bara en vanlig dödlig igen. Typiskt.

Nåväl, en bra bebis-entertainer tycks jag fortfarande vara i alla fall, till Bellas förtjusning. Igår, när det regnade hela dagen, var vi precis som alla andra sommarlediga barn och föräldrar på Djungelland i Östersund och idag, när solen sken, var vi återigen på exakt samma ställe som precis alla andra, nämligen Frösö Zoo. Att vara på Zoo var en spännande upplevelse. Vi har sett tigrar, matat getter och blivit revir-pinkade på av ett lodjur. Strax därefter somnade Bella, som fått en kort förmiddagslur, så jag och Bellas farmor fick gå x antal varv till och se samma djur tills dess hon behagade vakna så att vi kunde åka hem.

Hemma igen blev det gåträning med gåvagn runt hela innergården, så sömnen gav sitt.

Igår var jag och mamma (alltså farmor) och käkade på restaurang Mikado i Östersund vilket var en helt enastående upplevelse! Japansk mat av en typ världskänd stjärnkock som öppnat i Östersund (efter att det brunnit i Brunflo). Alla kreationer och all utsmyckning är ätbar, gjorda av grönsaker och annat. Efterrätten var till och med spritzad med 24-karats guldflan! Sjukt kitchigt men också lite häftigt därefter.

Imorgon kommer Lina och då bär det av mot Åstön utanför Sundsvall. En rapport lär komma!


Bella har lärt sig att ställa sig i lära-gåvagnen. Här i farmor och farfars vardagsrum.

   
(1) Bella i en minihoppborg på Djungelland, (2) Framför tigrarna på Frösö Zoo,
(3) Uppenbart är detta inte endast ett tigerproblem.


Ibland kan sponsringen bli smått absurd: "OBS! Rör EJ djuren (dvs sebrorna), Lithells ska göra korv av dem!"


Bella gåtränar på innergården.

It's all good

Var en alldeles lagomt hektisk dag på jobbet. Massa folk idag igen men man hann prata lite med varandra och allt flöt på bra hela dagen. Jag var hemma vid 19.30 och då solen faktiskt sken (!) så bestämde jag mig för att dra ut och jogga. Det var innan midsommar sist det hände så det var liksom dags. Jag som dessutom har nya skor och allt, haha. Jag joggade 30 minuter helt utan paus i ett lagomt lungt tempo. Nöjd!

Då jag stretchat och duschat gjorde jag middag; fiskbullar med potatis, hårdbröd och en 2,8:a. Mumma! Nu sitter jag mest bara och myser av att ha lite träningvärk och att vara lite lagomt trött. Jo, ska väl erkänna att jag har TV:n på med, Real Housewives of N.Y". Ja, lagomt trött som sagt, alldeles lagomt program då, haha.

Jag känner mig lugnare angående bröllopet nu. Har dock inte bestämt något än men har däremot bestämt att vi bestämmer. Ja, vi gör som vi vill, vad det nu blir. Skönt. It's all good.

Nu ska jag nog äta hela champinjoner direkt ut konservburken. Det är sånt man kan göra då man är ensam hemma och slipper de fördömande blickarna.


Underbara nya teknik!

Hade nyss videodsamtal med Mirabelle och Pontus. Så kul! Vi "pratade" bara i cirka tio minuter men det var så kul att få se henne och höra henne säga "titta" och peka på skärmen, hihi. Undrar vad hon tänker? Vissa forskare hävdar ju att små barn inte ska se på TV för de förstår inte vad de ser på och deras hjärnor kan inte processa informationen. Undra om dessa forskare jämnställer TV med videochat? Hon vet ju vem jag är, så det måste hon ju kunna processa. Sen så kanske hon inte förstår varför hon inte kan ta på mig och så, men det tror jag är ett vuxet synsätt att se på saken. Bebisar kanske bara "åh, mamma, fint" och sen inget mer. Haha, ja det får vi nog aldrig veta. Kul var det iaf!

Idag skulle de gå på Östersunds motsvarighet till "Drakborgen", "Djungelhuset"heter det tydligen. Det ska vara för barn från 0 år men jag gissar att ju större barn desto större utbud men det kan nog vara kul för dom. Sen ikväll ska Pontus och hans mamma äta på en japansk känd krog medan Pontus pappa ska vara hemma med Mirabelle. Så kul att de vågar dela på sig!

Det var så otroligt mycket folk på jobbet igår så det är nästan så att jag hoppas det är lite lugnare idag. Visst är det kul då det är mycket och tiden går ju jättefort men man vill ju hinna andas lite ibland med, vilket knappt gick igår. Men igår ösregnade det så det fanns ju liksom inte så mycket att göra för alla turister och semesterlediga bybor. Att gå på fjället är ju kanske ingen hit i ösregn och då är ju folk i byn och det finns bara två fik här så det säger sig själv att det blir anstormning. Det regnar lite lätt just nu, blåser och är grått och nio grader. Jo, det är nog bara att förbereda sig för ännu en hektisk dag.

Tjing!


Bridezilla

Haha, jag trodde aldrig att jag skulle fundera över vårt bröllop så mycket som jag ändå gör. Det är jobbigt, let me tell you! Mest jobbigt är det för att jag världens mest obeslutsamma person ibland, som nu. Jag pendlar mellan att vilja ha ett stort bröllop i herrgårdsmiljö, ett stort bröllop fast mer lantigt och "casual", sommarbröllop, vinterbröllop....

Just nu sitter jag och funderar på om vi kanske ska ha ett verkligt litet bröllop, så litet som kanske bara jag och Pontus eller max jag, Pontus och våra familjer, inte ens övrig släkt. Om man gör de senare alternativen så kan man ju göra lite mer spektakulära grejer, som kanske känns mer "vi". Jag tänker mig en hel helg på Storulvåns fjällstation t ex. Att vigseln såklart är grejen men att man umgås och myser en hel helg; vandrar, äter gott, bastar etc. Jag har ibland lite svårt att se mig som en klassisk brud på ett stort bröllop, men jag vet inte. Samtidigt hade vi så himla kul på Marcus och Marias bröllop så visst vore det underbart att få uppleva det igen, fast lite annorlunda då. Åh, svårt!

Nu kanske vissa skulle bli besvikna om det inte blir ett stort bröllop (och det får ni gärna kommentera om ni vill) men för att citera (nästan) en gammal dänga "  it's our party and we hike if we want to", typ. Pontus friade till mig för att han vill leva sitt liv med mig, och jag svarade ja av samma anledning. Det handlar ju till syvens och sist om det; han och jag och vår gemensamma framtid. Inte om att ha en stor fest. Men som sagt, jag är totalt rådvill och det kommer gå många turer kring detta. Pontus låter mig bestämma helt vilket både är sött och lite stressande. Men då jag väl vet vad jag vill kommer han såklart hjälpa till. Jag kan ju vända och vrida och ändra mig hur mycket jag vill tills (eventuella) inbjudningar går ut iaf!

Ni som läser, har ni gift er? Hur då i så fall? Hur tänkte ni, vad gjorde ni, är ni nöjda?



Du och jag baby, du och jag.

Ensam hemma

Nyss åkte Pontus och Mirabelle och jag ska alltså vara utan dem fram till torsdag förmiddag. De ska till Mirabelles farmor och farfar i Östersund och jag ska jobba. Men på torsdagmorgon åker jag bussen till Östersund och därifrån åker vi tillsammans till Sundsvall, eller Åstön närmare bestämt där mamma och pappa har hyrt en stuga. Längtar!

Tror det blir ganska skönt att få vara ensam några dagar. Att bara slänga sig i soffan, eller ja först i duschen, då jag kommer hem och sen bara softa utan att trösta, leka, klä på, plocka etc. Men jag kommer såklart att sakna dom, men det är bra att de åkte nu då jag ändå ska jobba varje dag. Ska bli så kul att sen få vara ledig fyra dagar på raken (!) och få umgås med Mirabelle hela dygnet, och inte bara före 10 och efter 19, som det är då jag jobbar. Ska bli så kul att få vara med mamma och pappa med, och om jag känner min familj rätt så kommer förmodligen Marcus och Bia med familjer att dyka upp med. Kul!

Nu ska jag njuta av ensamheten. Har öppnat en folköl och ska titta på Walk the Line. Lyxigt värre!

Lite annat gör vi med

...än flyger helikopter och går ner på knä, haha. Jag var ju ledig tors-fre så på torsdagen var vi på Toppstugan på Funäsberget och åt lunch och igår, efter frieriet, var Gren/Loo här på grillmiddag. Vi hade så kul och det var fantastiskt att de stannade över natten, (i tält - helt frivilligt) så att vi kunde umgås länge. Dock blev det en "paus" i sällskapandet kring 20.30 på cirka en timme då barnen skulle nattas. Skönt att umgås med "fellow parents"! Vi umgicks allihopa till 01 då jag tog mitt ansvar och la mig, skulle ju jobba idag. De andra var vaken en timme till men jag sov så gott ändå.


     
 


Idag har jag alltså jobbat och det var ganska lugnt vilket gav mig tiden att tänka på det kommande bröllopet. Var, när, hur?! Haha, vi vet inget men vi har ju tid på oss så det löser sig nog. Ska ju hem till Sunsvall nu i helgen med så då får vi bolla lite idéer med min familj. Marcus och Maria har ju viss färsk erfarenhet, haha.

Ja, ja, ja!

Idag har jag gjort två saker jag aldrig gjort förut; åkt helikopter och blivit friad till! Ja, Pontus friade idag och jag sa givetvis ja! Jag visste absolut inget om det och blev minst sagt förvånad då Pontus plötsligt sa att familjen skulle åka en sväng idag vid 13.00. "Jaha, vart då? Vad ska jag ha på mig?, Hur länge ska vi vara borta?" bla bla bla, haha. Nyfiken som jag är så blev det tusen frågor. Vi åkte mot Ljusnedal som är cirka 10 min bort med bil och så svängde vi av mot helikopterplattan. "Eh, what?!" Jag som är höjdrädd och aldrig har åkt helikpter fick hjärtklappning och blev nervös men ändå glad. Coolt med helikopter ju! Men jag ska erkänna att så fort jag såg helikoptern visste jag till 99% vad som skulle hända. Jag och Pontus planerar och gör ju allt tillsammans så jag förstod att det var något speciellt på gång då jag inte varit del av planerna. Då blev jag ännu mer nervös men givetvis också lycklig. Men jag sa ju inget såklart, tänk om jag skulle haft fel och såklart för att inte förstöra överaskningen.

Jag blev dock lite lur på var vi skulle göra av Bella. För en 11-månaders kan väl inte åka helikopter? Jo, det kan dom visst, tydligen! =) Alla tre satte oss bak och så lyfte vi. Så coolt! Pontus hade planerat det så himla bra så vi åkte mot Storskarven, 1260 möh. Lillskarven och Storskarven är ju två fjäll som vi ser från vår lägenhet och som jag älskat att titta på ända sedan vi flyttade hit. Det brukar ofta dra ihop mot oväder över dessa fjäll och ofta utspelar det sig dramatiska scener där. Det är alltså jättevackert och dit hade Pontus bestämt att helikoptern skulle ta oss, sweet baby!

Vi landade och Pontus stegade bort några meter med Bella i famnen. Jag följde med och så stannade Pontus, gick ner på ett knä (med Bella i famnen fortfarande) och sa "Lina, vi är här för jag älskar dig och jag vill leva resten av mitt liv med dig. Vill du gifta dig med mig?" Tydligen så hade han planerat att säga massa mer men där och då blev det för känslosamt men vad gjorde det?! Jag blev så glad och rörd och jag grät och skrattade och sa naturligtvis "Ja!" Han hade med sig en liten flaska skumpa som vi drack varsin klunk av innan det var dags att åka tillbaka. Glasögonen immade och jag grät och skrattade om vartannat men oj vad lyckliga vi var! Är!

När bröllopet ska stå vet vi inte. Kanske till vintern eller nästa sommar. Vi får se! I Sundsvall blir det iaf, närmst släkten och så.

/Lyckliga Lina

  
   
 


En vanlig pappa-dotterdag

Here goes!

Här kommer ett första inlägg med glimtar ur den nuvarande pappa-dotter-tillvaron då mamma Lina jobbar. Först av allt bör det sägas att det går jättebra. Det kanske roligaste med det hela är att Bella inte på något sätt tyckt att det varit konstigt att Lina är borta på dagarna, hon verkar inte ens reflektera över det. På kvällarna när Lina kommer hem märks det dock; Bella är långt mer kvällsklängig på henne än vad hon någonsin var på mig när jag jobbade (det verkar dock ligga väldigt i tiden nu då hon har blivit lite knöligare på kvällarna överlag, hon vill ju BARA somna i vår famn i soffan nuförtiden, no more godnattsaga och sedan sova direkt i sängen).

Vädret i Funäs har väl kanske inte direkt varit det bästa hittills. Vi hade ju, likt övriga Sverige, en värmebölja i juni, men sedan dess har det regnat något i princip varje dag, så det har blivit mycket Duplo-byggande, gåträning med gåvagnen, otroligt många Vänner-avsnitt (så många att jag oroar mig för den pappalediga hösten; jag har haft lite mindre än halva semestern och är redan på femte säsongen, vad blir kvar till hösten att se tro?) och utehäng så fort chansen har getts. Cyklande och djurspaning är en klar favorit när tillfälle bjuds.


Bella har fått span på hästarna som går på sommarbete nere vid sjön. "Titta!"


Glass- och kaffepaus hos mamma på Café Loftet. Ja, Bella gillar glass. Bad parents.

   
Bella hänger på Risnäset.

Oh no!

Imorgon ska Mirabelle fotas i studio av en riktig fotograf, sånt där 1-årskort som de flesta tar (?). Vi var ju ute och vandrade igår och som jag skrev så trodde jag att alla klarat sig från myggbett, men ack vad fel jag hade. Då jag klev upp imorse, något lättretlig efter en natt med Bella mellan oss från 1-tiden, så ser jag att hon har ett stort knallrött märke långt ner på ena kinden. "Vad är det här!?" säger jag till Pontus som snällt offrat sin sovmorgon och varit uppe cirka en timme redan då jag mumlat något om hur trött jag var och att jag faktiskt skulle jobba men han kunde ju sova då hon sov bla bla bla. Pontus säger "ja, jag vet, det är ett myggbett. Du såg väl en mygga som lyckats tagit sig in i nätet?". Jag är inte direkt fåfäng vare sig det gäller mig eller min familj men jag kände bara "men hallå, hon ska ju fotas imorgon!?". Och ja, jag inte bara kände så utan jag sa så med, haha. Pontus försökte vara kretaiv och hitta en lösning så han föreslog en salva som vi köpt på Naturkompaniet. Vi smetade på men det hände inget. Eller, jo det kanske det gjorde. Det salvan ska göra är att lindra kliandet, inte mirakulöst ta bort bettet och rodnaden.

Jag gick iaf på jobbet (och mycket riktigt sov både Bella och Pontus redan då vilket lättade samvetet lite för stölden av sovmorgonen) och det var mycket att göra hela dagen men jag tänkte ändå på det där illröda märket på min annars så fina bebis. Skickade ett sms till svärmor men fick till svar att göra som Jesus, alltså vända andra kinden till, haha. Jaha, antingen en bebis med rött kastmärke på kinden eller en bebis som ser helt kriminell ut, ni vet i profil a la "mugshoot"?

Under dagen förlikades jag iaf med tanken och lyckades även vända det till något positivt. Vi bor ju liksom i fjällen, sånt händer! Pontus däremot hade sin vana trogen att 1) göra mig glad 2) lösa problem fortsatt grunna på detta. Då jag kom hem presenterade han således sminkidén! Inte helt tokigt tänkt men vi ska inte. Mest för att smink är kladdigt och hon ska ha en vit tröja, haha. En foundationfläck på en vit tröja på en 1-åring måste vara värre än ett myggbett? Och ja just ja, även såklart för att smink innehåller ämnen som inte bebishud ska ta upp och så såklart...Dessutom ska bilderna vara svart/vita så det syns nog inte så mycket.

Ja, så nog om detta. Det blir en Bella iklädd vit långärmad t-shirt, korta beiga chinos och myggbett! Vi tänker även ta med hennes lära-gå-vagn för att få till något helkroppsfoto. Vill inte ha henne poserande mot någon liten rottingstol a la 1987 liksom. Och ja, hon ska ha vanliga kläder. Ingen klänning eller så för det har hon ju (nästan) aldrig annars. Skulle kännas så fejkat och orepresentativt att ha det bara för att det skulle vara "fint" eller så. Nä, vår Bella är sötast i brallor, så det så! =)



Så här ser Bellla ut nu, typ.

Dagsvandring till Fjällnäs

Idag var jag ledig och vi ville vara ute så det blev en dagstur på fjället igen, denna gång till Fjällnäs. Nu kopplar man ju kanske gärna ihop alla småbyar med Funäs här omkring (ja, kanske de riktiga byborna men vi andra, haha) men Fjällnäs var faktiskt först ut som turistort här omkring, redan på slutet av 1800-talet bedrevs turistnäring med hotell etc där.

Jaja, fint är det iaf! Vi gick en guldtur och det är rätt mycket skog innan man kommer över trädgränsen och det betyder mycket mygg! Dessutom var det vindstilla, fuktigt och lite dugg i luften så de trivdes hur bra som helst där i snåren bland små pölarna. Tur att vi hade bra kläder och djungelolja. Bella hade regn- och myggskydd över ryggsäcken så hon klarade sig fint med.

   
1) Ryggsäcken med extra allt, haha. Tak och regnskydd hör till ryggsäcken men myggnätet är till en vagn. Funkar bra! 2) Ledmarkering 3) Stugan i sikte! 4) Midsommarblomster i juli! Japp, i fjällen så! På vår tomt blommar fortfarande syréner!

Grått men vackert.


Idag var det inget lyx i någon våffelstuga utan vi lunchade i ett vindskydd. Vi hade köttbullar med mos åt Bella och köttbullar med makaroner åt oss som Pontus fixade på Trangiaköket. Funkade finfint och alla tre åt med got aptit! Bella är ju verkligen världens lättsammaste unge. Ett vindskydd är ju bara fyra väggar, golv och tak i stort sett. Stor som en mindre friggebod alternativt stor lekstuga. Detta till trots satt vi där inne i en timme och tjugo minuter och hon klagade inte en sekund. Hon hittade en gigantisk stekgryta och en pinne som hon bankade på den med och det var det som krävdes för att roa henne, haha. Jag och Pontus åt och drack kaffe och polly i lugn och ro - bästa bebisen, we love you!


Bella-bus-bebis!

   
1) Toker 2) Uppvärmning av potatismos 3) Matlagning och torkning 4) Vuxenlunch!


"Eh, hallå alltså slappna av lite..."


Väl hemma duschade vi och bytte om och sedan åkte vi till Hanna och barnen (Marcus jobbade) och åt tacos. Väldigt gott och trevligt. Vi bjöds dessutom på kaffe och en jättegod ananaspaj. Nu spelar Pontus fotboll och Bella sover. Då Pontus kommer tillbaka ska han och jag bara mysa. En kanonsöndag alltså!

Dagsvandring till Kariknallen, 1050 möh


  
Bella var vaken en stund men lagom till den rejälja stigningen somnade hon gott.
Hon trivs verkligen bra i bärryggsäcken, vaken och sovande!


Imorse var jag och Mirabelle uppe vid 8.15 och gjorde en riktig brakfrukost då vi ju skulle idga friluftsliv under dagen. Jag gjorde "ökenmackor" vilket är fralla som man gör hål i, knäcker ett ägg i hålet och steker i stekpannan. Till det stekte jag även lite köttbullar. Vi dricker aldrig kaffe på morgonen men jag bryggde varsin kopp och gjorde i ordning juice. Sen så skickade jag in Mirabelle för att väcka Pontus och hon gjorde ett kanonjobb. Hon ställde sig mot sängen och sa först ganska tyst och gulligt "titta, titta, titta". Men då hon inte fick någon reaktion så blev hon sur och nästan skrek (med sin nyfunna mörkare röst) "TITTA!" Haha, då vaknade Pontus såklart och snart var hela familjen samlad. Mirabelle hade fått välling men skulle promt ha en köttbulle hon med. Självklart fick hon det, i massa små bitar såklart. Kring 10.30 var vi framme vid Bruksvallarna och började turen. Vi gick via en "Guldtur" som vi tyckte var lite kort så då vi var framme vid Knallen gick vi en extra lov vilket vi även gjorde på tillbakavägen. Då gick vi vinterled (för skotrar dvs inte sommaranpassad med plank över vatten etc) vilket betyder blöta kängor men det var värt att få se något annat på vägen ner!



  
  
Allt detta får vi uppleva hur nära vi vill, när vi vill. Allemansrätten äger! ;0)


BB för mygg... Vi var dock förskonade från dessa idag, hur skönt som helst!

 
 
Snölega, vide (som fortfarande knoppar pga den nyss bortsmälta snön!) och polarull.
Det senare kallade jag "Trollbomull"  men tack vare Bellas "minsta boken om fjällvandring" är jag nu upplyst!


Men innan vi gick hem igen var vi alltså ute och njöt av fjället. Det är verkligen så vackert och jag är ofantligt glad att jag får uppleva det så enkelt och så ofta jag vill, nästan. Vi har kommit fram till att vi blir här under en begränsad period men vi kommer aldrig att ångra att vi vågade flytta hit, om så för en kortare tid i livet.




Fjäll och skog, inom loppet av någon timme.

 
Bella gör "no hands-tricket" på Knallen då vi äter våffla.
Jag njuter av att vara ledig tillsammans med de mina!

Ledig dag!

Idag var jag ledig och det har regnat typ hela dagen, haha. Trist såklart men vi har ändå haft en bra dag. Bella sov till 08 typ och hela familjen var uppe strax efter 09. Vi åt frukost och sedan gick vi på byn. Jag köpte täckbyxor för halva priset och Pontus köpte fotbollsskor för 100 spänn! Två kanonköp alltså. Jag hade ju typ trippla fleecelångkalsonger och regnbyxor i fjol men det var dags att köpa riktiga täckbyxor nu, känns som en bra investering.

Av en slump träffade vi Pontus mammas gamla kompis som var här på semester så vi åt lunch med dom på Hotell Funäsdalen. Kanon som vanligt! Sen gick vi hem och jag och Mirabelle tog en lur, så jäkla skönt att sova mitt på dagen ibland, haha!

Sen så har vi lekt både inne och ute, det senare iklädd vindoverall och mössa. Japp, nu är det som vanligt igen här i fjällen igen! Just nu staplar Pontus och Mirabelle klossar medans vi samtidigt ser på Michael Jacksons minnescermoni. Väntar dock mest på Dagerous Tour-konserten men allt är tydligen försenat. Men shit, nu tar de in kistan på scenen! Lite tacky eller?! 

Imorgon är det jobb igen och som varje onsdag så är ju marknad i byn så det blir nog ganska mycket att göra. Det verkar dock ska bli regn så det avskräcker nog tyvärr en del kanske.

Jaja, åter till familjen och TV:n!

Just ja, Bella har fått en till tand! Den 8:e i raden. Bits gör hon ibland med, bad baby! Men hon gör det mest då hon är trött så vi tror att det är hennes sätt att gosa...? Jaja, en dåres försvarstal ;0)


  

Bloggtorka

Har insett att det är rätt svårt att få till blogginlägg nu då jag jobbar. Det beror på en mängd orsaker; 1) jag jobbar ca 9.30-18.30 vilket innebär lite tid över till att blogga 2) större delen av den tiden vill jag ägna åt Bella och Pontus 3) eftersom jag jobbar så fotas det väldigt lite vilket gör att bloggandet känns tristare 4) jag är oftast sjukt trött på kvällen.

Haha, ja fan va trött man blir av att jobba, haha! Skulle jag få välja skulle jag hellre jobba typ 7-16 för att få mer "vaken-och-pigg-Bella-tid" men nu är det som det är och jag är ju ledig med! Jag jobbade ju på café även innan vi fick Bella men det märks verkligen att man blir trött av att först jobba och sen vara med familjen. Man vill så mycket! Men det är kul att jobba och som sagt, jag är ju ledig med.

I lördags var jag på tjejfest och det var väldans trevligt, så pass att jag var hemma vid 02.30, haha. Tokigt men så får det vara ibland! Vi drack massa vin, åt ost och kex och bara surrade hela långa kvällen och natten. Pontus var ju hos Marcus (Hannas) med ungarna som back up utifall Marcus behövde åka på larm (räddningstjänsten) så han la Bella där och sen kom de och hämtade mig vid 02.15. Då bestämde Bella att hon minsann måste få vara max en milimeter från mig så jag fick sätta mig i soffan och vänta på att hon somnade i famnen, sen sov vi i soffan fram till 6.30 då Pontus bytte av, haha. Men det gick bra ändå och jag fick sovmorgon till 9,30 så jag var ändå väldigt pigg hela söndagen. Kanske inte dock så pigg som Pontus som fick ett in(an?)fall att anlägga ett land och odla morötter, dragon och ärtor. "Eh, ok, slipper jag gräva?" Det slapp jag men Pontus bände upp ett land och imorgon ska han ska han peta ner fröna är det tänkt, haha.


 
Jag och bejbi njuter av äkta Pad Thai som min jobbarkompis Om gjorde till mig. Hur snäll får man vara?! 
Solen sken, bebisen sov, ölen svalkade och maten mättade. Sweet!




Pontus och Mirabelle njuter av lata dagar tillsammans.


Pontus anlägger land.


Mirabelle leker med kartonger och är allmänt tuff i sin nya t-shirt som pappan inhandlat på marknaden i byn som anordnas varje onsdag hela juli.


Trots den härliga värmen som var här i två veckor (nu regnar det och är kring 13 grader, dvs helt normalt) så drog det lite kallt om fossingarna på morgonen då vi åt frukost ute!

Ledig!

Nu är jag ledig lör-tis. Idag skulle vi hänga nere vid badplatsen med Gren/Loo men det blåste så kalllt där nere (typiskt!) så vi fick abdikera och istället hänga hos oss på gräsmattan. Det gick ju bra det med och det var mycket varmare. Vi solade lite, läste lite, fikade lite men mest såg vi till att barnen inte var för mycket i solen, inte gjorde illa varanda, inte ramlade ner i plastpoolen.... Haha, ja tiderna då jag jäste i solen flera timmar är för evigt förbi. Eller iaf de närmsta 10-15 åren.

Nu tittar Mirabelle på Teletubbies på dvd, vilket är intressant typ en minut i taget, och jag och Pontus ska strax äta middag. Sen ikväll ska jag på tjejfest hos en kompis och dit ska även Hanna. Marcus har jour så Pontus ska hänga med Marcus (haha, ja inte bara pga jouren utan för sällskap med) så han kan passa ungarna utifall det skulle bli larm. Praktiskt och kul för alla inblandade!

Dyker väl upp bilder imorgon kanske...

Ciao!

Några underbara dagar i juni

 
 

Midsommar firades i Östersund hos Mirabelles farmor och farfar.
Högtrycket låg och väntade men under fredagen var det ändå dunväst som gällde på besöket på Jamtli.

Jorå, vi hade jättetrevligt även om de ser lite bistra ut.



  
  

Hemma i Sundsvall gjorde jag bara roliga saker! Vädret var (och är) gudomligt och mamma tog semester mån-ons och pappa på onsdagen så då var vi ute på Skatan och åt lunch. Sen så var vi på stan, åt glass, åt jordgubbar, satt ute, grillade, var med Bellas kusiner...Myspys all the way!
Och just ja, tåget blev inställt så jag och Bella åkte buss. Haha, efter allt bestyr. Men det gick bra och vi åkte tåg tillbaka till Östersund vilket var en dröm. Vagnen vi lånade av Bia var kanon  =)



  

Marcus och Maria gifte sig ju 090627 och det var ett fantastiskt fint bröllop, såklart!
Vi hade så jäkla kul från 15.00 till 03.00, hela tiden verkligen. De hade ju ordnat med buss från och till stan och på natten hem fick alla en Apotekspåse fylld med; plopp, 0,5 l vatten, resorb och alvedon. Haha, vilken avslutning på en även i övrigt perfekt planerad och fantastiskt trevlig tillställning då alla hade grymt skoj, inkl brudparet som slappnade av och, enligt egen utsago, "hade den bästa dagen i sina liv".




Imorgon är sista jobbdagen innan en fyra dagars ledighet! Vi ska bada, vandra, städa, ha grillbjudning...Ja, ha skoj och göra liiite nytta. Ska bli så kul at få vara med familjen hela dagar. Nu den här veckan har jag jobbat typ 10-18.30 så då jag varit hemma har Bella oftast varit gnällig och trött vilket varit trist såklart. Därför ska det bli så kul att få vara med henne hela dagar igen. Lill-Choppa står nu hela tiden (mot saker), har den sjunde tanden på gång, börjar få lite kalufs, säger "titta" och pekar på allt, säger ma-ma-ma-ma/pa-pa-pa, vill inte sova förrän tidigast 21 och somnar alltid i en famn, äter massa vanlig mat, dricker faktiskt lite vatten både på sked och ur flaska och är såklart världens finaste rent allmänt!