Tur igen!

Trots lite lurigt väder begav vi oss ut på tur igår också. Vi utgick från Walles fjällhotell och skidade till Ösjöstugan, en mycket behaglig och "jämn" tur, alltså inga uppför- eller nedförbackar direkt. Spåret går i en dal så det är vackra fjäll på båda sidor med små, svarta, söta fjällburkar som klättar på sidorna. Vi hade sällskap av Johanna och Jocke och Sigrid som är jämngammal med Bella. Första gången vi gör något sånt här med andra men det var riktigt trevligt med sällskap!

På vägen dit var det nästintill totalt vindstilla, lätt molnighet och lagom temperatur, gissar på någon minus. Väl i stugan (sex km) så åt vi lunch och ungarna fick "leka av sig" lite efter att ha varit nerbäddade i varsin pulka, skönt! Båda sov dock både dit och hem så att åka pulka är nog också väldigt skönt. Vi satt i stugan dryga timmen och på den tiden hinner ju vädret ändra sig rejält så det blåste rätt hårt på tillbaka vägen faktiskt. Vi fick staka i de få nedförslöpor som fanns, typiskt! Men det gick iaf bra och det snöade knappt så sikt hade vi iaf, och dessutom gick vi ju på led. Pontus hade gjort ett fiffigt snö- och vindskydd till pulkan innan vi fot och det visade sig fungera kanon! Det var helt enkelt en bit liggunderlag (andra delen ligger i pulkan) som han böjde över hennes åkpåse men under pulkans tygöverdel. Blev som en strömlinjeformad sportbil, vinden blåste rätt över, haha!

Väl hemma var vi så där skönt trötta, blev ju 1,2 mil totalt, så vi satt kvar i bilen hemma på parkeringen och sov en kvart, hela familjen! Vår hyresvärd skrattade gott då vi staplade ur den totalt igenimmade bilen femton minuter efter han hört oss komma hem, haha!


 
Sigrid och Bella på bordet. Johanna, Sigrid o Jocke
 
Galen pappa, skeptiskt dotter. Sigrid på bushumör!

Grönt är skönt!

  
 
Massa grönt i vardagsrummet.
Möjligen lite för mycket av det goda men det är iaf vårigt och glatt!



 
I köket har nya grönväxter och gardiner fått flytta in, fräscht!
Just nu blommar bara en orkidé, men resten är nog på g för en andra runda de med!

K ä r l e k





Trots nattliga blöjbyten, en bebis som vill sova i vår säng sista timmarna av natten och nypa oss i ansiktet hårt som bara den och kliva upp allra senast 06.30 så kan jag inte annat än att känna mig lycklig, nöjd, lugn och tillfreds.
Pontus och Mirabelle; kärlek till er mina babies!

Härlig söndag!

Igår var vi ute hela dagen, åkte bräda i Tänndalen. Det var skoj men Pontus njöt nog mer än jag. Det kom ju massa snö natten mot igår och eftersom de inte pistar på morgonen så blev ju all lössnö till vallar i backen vilket gör det väldig studsigt. I skogen ligger ju pudret relativt orört första timmarna så Pontus var knappt i pisterna alls. Vi åt en sen lunch på Hamra värdshus och hann också vara med en stund på After skin innan Bella blev för trött och inte ville somna där så vi åkte hem. Det vi hann höra var iaf bra; en medelålders britt som spelade blues- och rockcovers i maka tempo.

På kvällen tog vi det bara lungt och vid 21.30 sov jag, i sängen, haha! Var så sjukt trött och det var så skönt att få sova. Bella sov dock oroligt och vaknade första gången vid 23.00 och var tokledsen. Hon tokledsen och jag toktrött så Pontus kom in (han var vaken längre än till 21.30 en lördagkväll...) och tröstade och sövde henne medan jag med grus i ögonen mest kollade på, haha. Sen så vaknade hon säkert tre gånger till men inte alls lika ledsen utan det räckte med napp och handpåläggning. Vid 05 bajsade hon dock så efter det fick hon komma till vår säng och då sov hon iaf till 07.15 och vi klev upp vid 07.45 (vintertid) så det var riktigt skönt. Synd att det inte var sommartid, alltså att hon hade sovit till 08.45 på riktigt så att säga.

Vi bestämde oss rätt snabbt för att åka längd till Malmbäcksstugan. Det var tredje gången för mig och fjärde för Pontus den här vintern men det är väldigt lagom tur att göra då vädret är ok men inte mer och man inte vill bli svettig och jobba ihjäl sig. Det är ändå knappa milen så lite motion fick vi iaf! Men då åt vi ju förstås våffla med hjortronsylt och grädde där...

Nu ikväll har vi ätit hemmagjorda hamburgare och haft ännu en bajsfest som slutade med bad i handfatet. Uppskattades nog allra mest av Bella men det var rätt kul att se henne försöka fånga vattenstrålen. Man får försöka se det positiva i allt! =) Hon har ju bajsat ovanligt mycket och löst senaste dagarna så vi tror att hon fått någon sorts "vinterbajssjukan" som började med febern i torsdags. Feber har hon iaf inte haft sedan i fredags så allmäntillståndet är åter gott, skönt!


 
Jag och dötra utanför stugan


Fiffig tavla i stugan, även om vi inte klurat ut vad de röda och blå burkarna är och det under?

 
Efter välling blev man så här glad!
Renfällen i bakgrunden tyckte jag var en kanonleksak (hon låg på bänken och pillade på den) tills jag upptäckte att den fällde hår, massa hår! Vi fick bära Bella till farstun där vi fick borsta av henne, haha.
Jag tycker Bella ser så stor ut i min famn?! Storgumman!

Hemmadejt

Igår hade vi hemmadejt och det var så kul! Vi hade sett fram emot det hela veckan och bestämt att vi inte skulle äta förrän Lill-Choppa lagt sig och gissa om vi blev glada då hon hade den goda smaken att knoppa redan strax efter 19? Så då blev det fart på oss, vi var faktiskt så pass seriösa i vårt dejtande, trots att vi var hemma, att vi duschade, klädde oss fint och t.om satte på oss parfym, haha! Så mycket roligare att umgås på tu man hand om man anstränger sig lite istället för att äta i underställ, som jag gick runt i hela dagen.

Vi åt jättegod mat; fläskfilé med ädelost och tomat på, självklart badande i tre dl riktig grädde och så ris och en fräsch sallad till. Vi hade till och med köpt vin, en flaska för hela 79 kr! =)  Efter maten kokade vi kaffe och drack avec. Totalt satt vi till bords över tre timmar och bara umgicks, hur härligt som helst! Självklart hade vi dukat fint och tänt massa ljus.

Mirabelle sov hela tiden med vid 01 vaknade hela familjen av en bajsfest av rang. Det är mycket sällan hon bajsar på natten men hon är lite krasslig i magen just nu så då var alla uppe och stökade med det i typ 20 min inkl omsövning och så där, men hon sov iaf till 6.30 imorse (i vår säng från 05.15) så vi är nöjda.

Imorse år vid gemensam frukost kring 08 och nu sover Mirabelle ute på bron. Då hon vaknar får hon lunch och sen ska vi till Tänndalen och åka bräda och gå på After Ski om alla är pigga nog för det. Ikväll blir det mys igen, definitivt mellan 20.30-21.30 för då är det
Earth Hour så då släcks alla lampor och andra elektriska apparater här hos oss.

Trevlig lördag!

Sitträning och bilpaus


Piggare!

Mirabelle sov hela natten, trots att hon sov typ hela dagen igår, haha. Men det var nog det som behövdes för hon är mycket piggare idag och vi tror knappt hon har någon feber. Känns onödigt att ta febern om hon är pigg och glad, och känns sval.

Men vi ska ändå bara ta det lungt idag så hon får chansen att bli helt frisk inför helgen så vi kan hitta på något skoj, typ After Ski imorgon. Nu ska vi snart ut på första vagnsovningen. Solen skiner just nu men det ska tydligen mulna ihop under dagen så nu är det bråttom! ;0)

Vi har haft en mysig morgon hela familjen med gemensam frukost, lek och gitarrkonsert av Pontus!


39,5

Mirabelle har som sagt inte varit så gnällig som hon var sist då hon hade feber, då pga av tänder (hittar ingen ny nu). Men hon har varit trött hela dagen, jättetrött. Hon har sovit ute i vagnen tre gånger idag (mellan 30 min och 1,5 timme) och mellan 17.15-19.00 sov hon i min famn. Nu sover hon igen, troligen för natten. Jag tänkte att hon nog skulle vara vaken längre, speciellt då hon verkade rätt pigg precis då hon vaknade, men det varade inte länge. Tyckte det var lika bra att byta blöja och sätta på henne pyjamas, passade på att ta tempen då med för hon kändes verkligen supervarm och hon har 39,5 så hon är varm. Men eftersom hon inte är gnällig eller verka lida av det förutom tröttheten så fick hon inte alvedon, får se om febern håller i sig så får hon alvedon imorgon kanske.

Jag vet ju att små barn kan ha hög feber utan som helst fara men jag gillar det inte ändå. Hon bir så loj på något vis och det känns faktiskt obehagligt att lägge henne ensam i vårt sovrum, men jag gjorde det ändå såklart. Hur nojig får man vara liksom? Men jag har redan lyssnat tre gånger och hon har legat där i typ 20 minuter. Dessutom bytte jag ut hennes vanliga tjocka täcke till en tunnare filt. Värme både inifrån och utifrån känns som en dålig kombination. Ja, att hon ska överhettas på något totalt ovetenskapligt vis, haha. Jag fick den här känslan redan idag efter vi varit på byn och gjort alla ärenden och vi märkte att hon blev trött och varm. Då jag la henne i vagnen då sa jag till Pontus flera gånger att "jag borde tagit en tunnare mössa så hon inte överhettas eller svettas och bla bla bla", haha!

Om beskyddande mammor, som (såklart) gör allt för sina barn brukar man ju säga "tigermammor". Jag är ju en lejonmamma, till en lejonunge dessutom, så ibland får man vara lite nojig bara man kan se realistist på saken, eller hur?


Besök hos tandläkaren

Idag var jag och Mirabelle hos tandläkaren, eller tandsköterskan om man ska vara petig, på någon sorts informationsträff. Det är ju jättebra att de informerar men jag tror nog de flesta vet att man inte ska ge barn socker i onödan, typ? Men en sak lärde jag mig faktiskt! Man ska tydligen inte "suga av" nappen innan man ger den till sin bebis, speciellt inte då de fått tänder. Karies kan nämligen smitta den vägen. Det låter ju så uppenbart då man får det berättat men jag har aldrig tänkt så innan. Nu var det ju mer då Mirabelle var pytte som vi gjorde så, nu kollar vi så det inte är en dammtuss på typ sen får hon den, haha. Sen så sa hon också att man ska försöka vänja av barn vid napp relativt tidigt, men inte för tidigt heller för beroende på hur stort barnets sugbehov är så kan de ta till tummen eller annat finger istället och det är ju mycket svårare att kontrollera som förälder. Vi fick iaf en tandborste så den halvtimmen av våra liv får vara värt det! =)

Innan vi var hos tandläkaren hann vi med massor av saker! Pontus började inte förrän 13 så innan det hade vi varit på banken och löst in Mirabelles reseersättning från sjukhuset, lämnat mitt cv hos en potentiell arbetsgivare, veckohandlat på Konsum och påskhandlat på Systembolaget. Jodå, vi ska ha mat med men den tar gästerna med sig, haha. Dessutom hann vi äta lunch innan Pontus började med. Man blir (ibland) hemskt effektiv som småbarnsförälder!

Mirabelle vaknade glad och pigg men har under dagen "segat ihop" och vi misstänker att hon har feber. Hos tandläkaren var hon väldigt gosig men ändå rastlös och lite gnällig men nu hemma har det gått bra. Hon har lekt på madrassen och så där. Hoppas det inte är något på g för vi har planer för helgen som kräver en samarbetsvillig bebis, typ hemmadejt efter läggning, skidåkning och after ski. Hoppas på frisk och glad bebbe alltså!


Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinne!

Idag har jag (återigen) haft en kanondag! Pontus började kl 09 men jag var inte ensam speciellt länge för strax därefter kom Hanna och Marcus och så gjorde vi sällskap till Kyrkis såsmånigom. Där var det lika trevligt som vanligt, om inte kanske ännu lite bättre än vanligt. Det är ju Våffeldagen idag så vi bjöds på våfflor med sylt och grädde, mumsigt! Innan vi fikade så sjöng vi lite "kill-och-pill"-ramsor med, kul.

Efter Kyrkis sken solen så fint så sex mammor (jag inkluderad såklart) bestämde sig för att gå runt sjön vilket är dryga milen. Det var så härligt ute och vi surrade så mycket så det var ganska lätt gjort. Dock hade jag behövt solbrillor men jag glömde dom imorse. Mirabelle hade iaf, vilket kanske inte behövs då hon ligger i vagnen och jag kan dra ner solskyddet men jag tycker det är kanon att hon vänjer sig vid dom. Hon klagar lite då vi sätter på dom men sedan verkar hon inte tänka på det. Varför är det inte spänne kan man ju undra? Man måste klämma hela bandet runt huvudet, hade varit mycket bättre med spänne men, men. De gör sitt jobb iaf och här då solen lyser och det fortfarande är typ en meter snö som reflekterar är det ju jätteviktigt, speciellt då hon sitter i vagnen, ligger i pulkan eller åker bärryggsäck.

Hur som helst så blev vi hungriga av promenaden så fyra av oss gick på Loftet och åt lunch. Jag åt bakad potatis med räkröra och den var ovanligt god; matig men inte fet.

Jag har bara varit hemma i dryga timmen och snart kommer Pontus, jippie!



Mirabelle är tuff i sitt vindställ som hon fått av mamma (min alltså), tack!!

Sundsvall i bilder

   
   
   
  
   




1)
Bella gillade den stora Brio"labyrinten" med kulor. 2) Bella testar nya mössan, en bråkdel av allt fint hon fick av mamma och pappa i helgen, och även av mina båda bröder med familj. Fast bröderna hade nog inte så mycket med det att göra misstänker jag, snarare mina kära svägerskor.

Fredagskvällen spenderades hos mamma och pappa med 3) min bror Bia (Tobias) och hans sambo Sara och deras dotter 4) Isa, alltså Bellas kusin. Isa är väldigt förtjust i Isa och sa bestämt att hon var Bellas storasyster och bästa vän =)

På dagen hade vi hunnit med lunch hos Pontus farmor och farfar och medans jag klippte mig passade Pontus på att hälsa på sin mormor.


Ett besök på Svenssons kök & bar är ett måste då vi är hemma, helst med 5) pappa och 8) mamma!

På lördagen var vi först på Motormäsan på Gärde, mest för att solidariskt hälsa på i Verkstans monter. Bella tyckte iaf att det var hyseriskt roligt att åka i babybjörn och kolla på allt och alla. Förmodligen var det lika många i hallen samtidigt som det bor i vår by. På allvar alltså. Pontus tyckte det var mindre roligt då hon är tung att bära nu (bara två kilo från maxgränsen för selen) och dessutom har hon en tendens att sparka på de känsligare delarna med hälarna så han gick med händerna i fickorna lite diskret hela tiden, haha.

På kvällen var vi på middag hos Marcus och Maria med barnen och det var som vanligt mysigt, gott och allmänt trevligt. Nora och Tuva blev jätteglada då vi kom, 9) Nora var den av dom som var mest intresserad av Bella. De hade båda två samlat ihop sina bebisleksaker och 10) gav alltihopa till Bella, supersnällt! Sen blev det 11) råröj med Pontus, Tuva och Nora även om jag lekte ovanligt mycket i form av dans i ring och uppvisning av en egen variant av twist, haha. Maten var som sagt jättegod och nyttig; 12) chilimarinerad lax på bädd av isberg, mango och gurka med dressing och creme fraiche!

13) Nora ställde gärna upp som fotomodell även om hon sa att det var 14) Bia och hon på bilden, men det är ju jag, haha. Kan beror på de svarta glasögonen. Jag passade även på att 15) klippa mig nu då vi var hemma, skönt!

I måndags var vi på Ikea och Birsta City och köpte gardiner och blommor och lite annat. Vid 13 åkte vi hemåt och mitt i ingenstans, det vill säga Röjan, fick Bella ett utbrott. Vi stannade utanför ett av de 16) sju husen och så fick hon komma 17+18) och gosa en stund hos mig. Det blev ett liknande utbrott strax efter Vemdalen men största deleb av resan 19) satt hon snällt och tittade eller lekte eller sov. Snart dags för en bärbar dvd...


Några fler vanliga dagar

Vi har inte gjort något speciellt egentligen de senaste dagarna. Igår var vi ju på kyrkis på förmiddagen och då fick vi sjunga lite ramsor med små rörelser och det var kul. Det var en aktivitet helt i Mirabelles smak då bebisarna skulle ligga på rygg och ha kontakt med föräldern. Passade ju perfekt för vår latmask ;0) Efter kyrkis gick vi och fikade med Johanna, Jocke och Sigrid, mysigt även om vi pga trötta små damer fick avsluta lite tidigare än tänkt och istället gå en prommis så de fick somna i vagnarna.

Idag jobbade Pontus först 9-12 och sedan nu 18-23. Där emellan har vi varit på Funäsdalsberget och åkt bräda, eller nja. Jag åkte inte alls och Pontus åkte kanske tre åk, haha. Men vi drack kaffe ute i det kanonfina vädret och bara mådde bra så det här med brädåkningen var inte så viktigt egentligen. Mirabelle satt också med oss och fikade, inte kaffe dock utan banan. Sen så tokbusade hon och Pontus och hade helt stört roligt tills vi skulle gå mot liften så jag skulle åka nåt åk. Då vi stoppade Mirabelle i vagnen blev hon tvärförbannad vilket inte är så konstigt kanske; först busbusbus och sen ner i vagnen, värsta straffet ju! Lite pga det blev det ingen åkning för mig då hon inte ville coola ner, men det gjorde som sagt inget alls. Huvudsaken att man får vara ute dessa fina dagar! Jag inbillar mig att jag fått lite färg =)

Men dagen började inte kl 09, nej då, denna dag började strax efter 04. Jag vaknar av att Mirabelle bajsar (har nog aldrig hänt på natten förut) så jag går upp och byter på henne och inser rätt snart att hon verkar farligt pigg. Jollrar, ler och grejar på skötbordet. Försöker lägga henne i sin säng men då börjar hon gråta och fäkta för livet. Jaha, över till vår säng och testar att amma med hjärtat i halsgropen, av nervositet alltså. Skitungen har ju börjat bitas! Så igår kväll då jag skulle kvällsamma henne avbröt vi då hon bitit (hårt) tre gånger. Jag tror det beror på att hon är less på att amma och att hon då leker istället. Men inatt (04.30 typ) gick det iaf bra. Men hon ville inte somna för det så vid 05 gick jag och Mirabelle upp. Jippie! Haha, men det kändes inte så jobbigt faktiskt. Solen höll på att gå upp, hon var på bra humör och jag hade ju ändå sovit massa timmar ostört. Vi lekte och myste och sedan åt hon välling och vid 6.30 gick vi ut med vagnen och då sov hon typ 45 min sen så har dagen varit som vanligt med lurar, skönt. Men iaf, amningen ska definitivt fasas ut helt inom en snar framtid. Jag har konstigt nog bra med mat kvar, trots att jag bara ammar två ggr/dag men det försvinner väl snart då jag slutar helt.

Imorgon 07.00 åker vi till SUNDSVALL! Ska bli superskoj att träffa familjen, gå på stan och på IKEA, haha. Ja, man får uppskatta "små" saker då man bor som vi gör =)



 
Bella stajlad av pappa Pontus.
Bella har för övrigt börjat med ett nytt ljud som kan låta som "pappa" med lite vilja.
Det låter typ ba-ba eller be-be, med hårda b:n och med bestämt start och slut.
Begåvad bebis, eller be-be ;0)





Vi har placerat om våra pensionspengar.
Det mesta hamnade i KPA, så om vi dör fattiga kan vi kanske få komma till något trevligt ställe som tack? =)



"Sitta? Ska det vara nödvändigt?"

  
"Hm, nu tror jag att jag börjar förstå?!"


"Jippie, rätt roligt då man får till det!"
Kan ju tillägga att  det gick mindre bra igår; ouppmärksam mamma och en inte fullärd bebis = krasch med huvudet rakt bakåt, som tur var på vår mjuka matta men ändå. Tårara och skrik i korta men hjärteskärnade sekunder.

En dag i mängden

Vaknade 06, klev upp 6.30, alla tre. Åt frukost, duschade med Bella, klädde oss, tog ut henne i vagnen. Och så blev klockan 08.30, Pontus åkte till jobbet. Vid 09 kom Hanna, Tristan och Marcus och tack vare dem och framför allt Hanna fick jag en underhållande dag. Hon är ett riktigt rivjärn, haha! Läs själva.

Vid 14 åkte de hem, jag och Bella softade och hon sov på min arm i soffan i två timmar, som back in the days! =) Var mysigt även om jag var stel, hungrig och kissnödig som fan innan damen behagade slå upp de vackra blå. Då kom Pontus hem och vi lagade korv och spaghetti med stekta ägg, drack kaffe, kollade på Mittnytt/Jämtlandsnytt. Sen var det dags för pyjamas och välling för Bella och nu sover hon efter en ovanligt lättsam, och ovanlig överlag, nattning. Det brukar ju inte vara jobbigt men antingen somnar hon vid bröstet och jag bär henne till sängen eller så lägger vi henne i sängen vaken men trött och så får man sitta kanske 15 minuter och smeka henne över bröstet eller sjunga och så innan hon somnar. Men nu ikväll så ammade hon inte alls för det gjorde hon innan tvåtimmarsnapen i soffan, så hon fick välling, jag bar henne till sängen, la mig i vår säng och läste en tidning medan hon låg och lekte med sin "sov-hare" och småpratade. Efter bara fem minuter sa jag god natt, släckte lampan och gick ut och sedan dess har det varit tyst, haha.

Imorgon är Pontus ledig så det blir Kyrkis på förmiddagen och sen får vi se, beror lite på vädret. Idag har det varit full storm och snön har drivit som bara den. Vår, någon? ;)

Rätt låt vann!

...trots att Malena ser ut som Cruella DeVille och att scenshowen är som ett avsnitt Glamour anno ´87. Men jag tror det är bra att vi skickar något annorlunda och hon är ju en världsstjärna i sitt gebit. Jag lovar att eurosvison 2010 kommer krylla av opera, ungefär som då det gick inflation i skinnkjolar och bongotrummor för något år sedan. 


Det bästa var ju då hon sträckte fram mikrofonen till publiken i refängen. "Eh, ja just ja, opera är ju riktigt folkligt och vi har redan lärt oss refrängen" ;0)

Vi älskar Funäs!

Helgen har varit underbar innehållandes gott sällskap, strålande sol, bra skidåkning, bra solning nedanför backen, god mat...Allt vad som gör livet gött, som Lotta skulle sagt ;0) Nu väntar vi bara på att pappa Pontus ska komma hem från jobbet så ska vi krama ut det sista av den här helgen med Beck och goda rester från igår, myspys! Men då sover nog lilla fröken, hoppas jag. För övrigt så har hon varit sitt vanliga (dock lite snorigare och tröttare) jag de här två dagarna, så ljuvligt!


Lillpatrioten ;0)

  
Jag och Lotta i liften/En inte alltför smickrande bild av svärföräldrarna


Storpatrioten!

Ny dag = nya tag!

Jag och Mirabelle har precis skjutsat Pontus till jobbet och nu väntar vi på att Mirabelles farmor, farfar och faster ska komma. Sen blir det ut i det kanonfina vädret!! Solen strålar och vi ska åka skidor i Ramundberget, detta måste bli en bra dag =)


Att känna sig maktlös

Från att jag publicerade förra inlägget, alltså 18.38 och fram tills nyss, alltså 19.45 så skrek eller grät Mirabelle hela tiden. Hon skrek tills hon tappade luften. Vägrade att amma. Vägrade att dricka välling. Det är en av de få gångerna sedan hon föddes som jag verkligen känt mig maktlös och ledsen. Hade gråten i halsen och hade hon inte somnat nu så hade jag tagit henne i vagnen och gått och gått och gått (om de funkat allltså) tills Pontus kommit hem 21.30.

Jag förstår inte hur föräldrar klarar av barn med kolik eller liknande? Eller bara barn som är så här varje kväll, vilket inte alls är ovanligt ju. Jag förstår ju att i och med att Bella blir äldre så kommer ju saker att förändras, bli lite jobbigare säkert. Men jag hoppas verkligen inte att hon kommer vara ledsen hela dagen och kvällen så många fler gånger för shit vad det tär på en!

Jag fick i henne lite banan (som hon inte gillat sedan hon var fyra månader!) och lite bröstmjölk och sen gungade jag henne tätt, tätt mot mig och tvingade mig själv att varva ner och det gick till sist. Och då jag slappnade av kom hon så smånigom till ro med och jag kunde lägga ner henne i sängen. Sen fick jag hänga över spjälorna så hon nådde mitt ansikte för det ville hon absolut pilla på och det fick hon så gärna så länge hon var tyst, haha. Till sist slöt hon ögonen och jag satt kvar med en hand på hennes bröst en stund. Jag fick gå in igen strax efter men det var nog mest bara en koll att jag var i närheten. Läste det i boken också idag, att de nu uppfattar att föräldrarna försvinner och att det är en trygghet att vakna, få tröst och känna närvaron och sedan somna om igen. 

Tjoho, livet på en pinne för en småbarnsförälder!

Ps: Hon är det allra bästa jag har, hon och Pontus. ;0) Ds.


Mirabelle

Bella har inte varit så pigg idag heller. Hon har sovit fyra gånger (!) och tre av "lurarna" varade cirka två timmar ute i vagnen och nyss sov hon i min famn typ tjugo minuter. Inte har hon varit någon jättekul bebis då hon varit vaken heller; knappt velat äta, inte velat "leka" utan bara velat bli buren eller, som tur är, sitta i barnstolen. Hon har varit gnällig och ledsen och tent ut sagt rabiat vissa måltider, som jag dock avbrutit för stunden. Kan ju medela att hon gnuggar sig i ögonen nu med, efter att ha varit vaken i knappa timmen, men jag ska försöka hålla henne nöjd och vaken i en timme till iaf, annars vaknar hon väl 05 imorgon! Hon har ingen feber utan bara lite hosta och lite snor men om hon fortsätter vara så här trött som hon varit sedan i onsdags så måste vi nog ringa BVC så de får kolla så hon inte har någon infektion eller så.

Min gissning är att tanden spökar och i och med det så sover hon oroligt och äter sämre och så blir allt en ond cirkel. Läste i "Stora boken om barn" idag med att kring åtta månaders-åldern (hon är ju dryga sju) brukar sömnen bli oroligare, de drömmer mycket av alla intryck och så. Hon stör ju inte oss så värst men vi gissar att hon sover rätt ytligt på natten för det gör hon på dagen i vagnen. Vi hör hur hon mumlar och har sig fast att hon sover. Det stod även i boken att då de är på väg att lära sig något nytt motoriskt så störs sömnen och hon håller just på att lära sig att sitta. Fast iofs så är ju detta förklaringar till varför barn sover för lite, vi tycker ju att hon sover för mycket, haha. Eller tja, oroligt på natten och oroligt men ofta/mycket på dagen.

Jaja, en liten stund var hon iaf sitt vanliga goa och glada jag, se själva!



Fin dag i backen väntar imorgon!!

Varsel for Ramundberget lørdag 14.03.2009

Morgen kl 6 - kl 12

Sol -6°Svak vind, 2,6 m/s fra vest

Sol. Svak vind, 2,6 m/s fra vest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 - kl 18

Sol -2°Svak vind, 2,1 m/s fra vest-nordvest

Sol. Svak vind, 2,1 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Sol -4°Flau vind, 0,6 m/s fra vest-sørvest

Sol. Flau vind, 0,6 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør.

(Bild från yr.no)


Morgonpigg bebis = effektiva föräldrar

Imorse vaknade Mirabelle 6.15 och ville inte somna om efter aming i sängen heller, det händer nästan aldrig nu. Men hitills har det varit rätt mysigt ändå då hon iaf legat stilla och vi har kunnat halvslumra nästan en halvtimme till, då hon ätit/sovit i sängen med oss. Den tiden är nog förbi. Nu äter hon hetsigt i någon minut, sedan sträcker hon bak nacken och tokstirrar på mig tills hon börjar nypas och/eller dra mig i håret/läppen/näsan tills jag ger upp och busar en stund med henne innan någon av oss går upp med henne. Imorse var det Pontus som klev upp efter att jag använt ett argument jag hörde Hanna använda mot Marcus igår "Du ska ju jobba i helgen och får sova ostört då så därför kan du offra dig nu", typ. Det stämmer på Pontus med då han ska sova på jobbet lör-sön och säkert får sova till 09 iaf på söndagmorgon. Så han klev alltså upp och bytte blöja och satte på henne kläder och allt var frid och fröjd och jag sov vidare typ 45 minuter men sedan vaknade jag av en förbannad bebisröst så jag klev upp. Hon skulle minsann inte ha någon välling, hon kan ju som sagt matvägra lite då hon är trött eller sjuk eller bara allmänt gnällig. Men då använde vi oss av en så kallad "kognitiv brytning", haha ja prettovarning på detta, men det är helt enkelt bara att bryta situationen, att tillföra något nytt. I detta fall lät vi vällingen vara en stund, jag gosade lite med henne och sedan matade jag och då åt hon, nästan allt iaf. Sen bajsade hon, haha. 

Mirabelle hade förmidligen behövt sova lite längre så blev hon ju jättetrött kring 7.30 så 7.45 stoppade Pontus ner henne i vagnen och gick några vändor på gatan sedan sov hon igen, ute på bron. Det har aldrig hänt att förmiddagsluren varit så tidigt även om den har en tendens att starta 09 snarare än 10 numera...

Klockan var alltså strax efter 08 och vi hade ätit frukost och barnet sov. Vad göra? Tråkigt nog insåg vi att vi behövde städa så det fick bli så. Vi hann nästan städa klart innan Mirabelle vakande igen så Pontus hade sitträning med henne medans jag avslutade städningen. Sen dushade samtliga familjemedlemmar, klädde på oss igen och sen så blev Mirabelle trött igen, haha. Så jag gick ut och gick några vändor på gatan och nu sover hon återigen på bron. Hon har varit väldigt trött några dagar och idag vaknade hon med en rosslig hosta så hon är nog inte helt 100 %.

Hoppas hon inte blir sämre i helgen iaf, Pontus föräldrar och syster kommer ju hit! Pontus jobbar som sagt så det blir kul med sällskap. Vi ska vara i backen hela dagen imorgon och jag är lite bekymrad över ett skavsår jag drog på mig under Expedition Per Elofsson. Ett öppet sår på ena hälen. Hoppas det går med pjäxor eller snowboardskor ändå annars blir vi två som sitter på bänken. Pontus pappa har nämligen rejäla skavsår också efter en sikidtur, dock en lite längre än vår.

Igår var vi iaf hos Hanna och Marcus och åt en jättegod middag vi inte ens visste vi skulle bli bjudna på! Vi skulle bara lämna tillbaka pulkan men vi blev kvar fyra timmar, mysigt värre. Vi fick ljummen kycklingsallad och prinsesstårta och kaffe till efterrätt! Tack!




Mirabelle gillar sin tunga och vill gärna dela med sig av den ;0)

Expedition Per Elofsson

Jodå, det blev skidtur på fjället igår, dock inte riktigt som vi tänkt oss. Vi tar det från början!

Som vanligt väckte Mirabelle oss vid 07 (detta varierar mellan 06 och07) och det märktes direkt att hon var piggare och gladare. Pratade och skrattade i sängen, jippie! Vi bestämde oss för att testa om hon ville ha mat, vilket har visat sig vara en bra mätsticka för humör. Mycket trött/sjuk/gnällig = inget alls, lite trött = välling, pigg/glad = gröt. Vi bestämde oss för att testa gröt och hon åt så då beslutade vi oss för att hon var frisk nog för en fjälltur inkl övernattning. Vi hade ju planerat rutten redan och den gick Ramundberget - lunch i vinskyddet Svaletjakke efter 8 km - Fältjägarestugan där vi skulle sova över. Så vi började packa och hejsan va grejer det behövs! Jag vandrade ju inget i somras då jag var gravid och jag hade nästan glömt hur mycket saker man ändå måste ha med. Iofs så slapp vi ju tält och så eftersom vi skulle sova i stuga men det blir massa saker ändå; tre sovsäckar, trangiakök, mat (frystorkat + bröd), kåsor, lite vatten till framför allt Mirabelle (resten smälts av snö), extrakläder till alla tre, tändstickor, t-röd, ficklampa, 1:a hjälpen-kit, glasögon, mobiler, nappar, välling, blöjor, handduk, mat... Det mesta packade vi i min vandringsrygga men sovsäckarna och lite annat fick plats i/på pulkan. Vi hade lånat Hannas och Marcus fjällpulken med ruta och så då vi visste att vi skulle vara borta längre än vanligt. Utan packning väger pulkan elva kilo så med Mirabelle och packning vägde den kring 22 kilo och vandringsryggsäcken med packning vägde kring 15 kilo.

Då allt var packat satte vi oss i bilen mot Ramundberget och Mirabelle somnade ganska fort, det tog ju lite tid att packa allt. Som tur var så sov hon så pass djupt så hon vaknade knappt då vi pulade ner henne i pulkan och skidade iväg. Vädret var helt ok, vindstilla, uppehåll och någon minus. Första kilometern var lugn och fin och i preparerat spår med plats både för skating och klassisk stil. Skönt! Men snart började det bli mycket tyngre, haha. Vi vek av det fina preparerade spåret för att ta oss mot Fältjägaren och samtidigt så började det stiga rejält. Ja, jag vet fjäll har en tendens att vara höga... Men detta var mer än vi hitills gett oss på, och dessutom i ganska djup lössnö med bara ett enda skidspår att gå i. Det kunde vi knappt gå i ändå då behövde saxa nästan hela tiden pga packning och pulka. För mig, som bar ryggsäcken, gick det ändå ganska bra. Jag tog av mig en tröja och pausade lite men Pontus slet ju som ett djur med pulkan och tjurskallen tog knappt någon paus heller på kanske tre kilometers kraftig stigning. Jag förstår honom, vaknar Mirabelle (risken ökar ju om man står stilla) så blir det grymt jobbigt om hon inte kommer till ro igen i pulkan. Vi kan ju inte lyfta upp henne då hon är klädd för den varma påsen hon ligger i och föressten, vi kan ju inte bära henne över fjället direkt?! Nej, hon måste vara i pulkan, helst sovandes, därför ville inte Pontus pausa.

Då stigningen så gott som var över så stannar Pontus och flåsar djupt och ser vädigt matt ut så jag erbjuder mig att ta pulkan, något han alltid nekar mig till. Men då säger han plöstligt "ja, det går nog inte annars". What?! Ok, då var det bara att hålla sitt löfte då. Vi bytte och jag samlade krafter och så hände aboslut ingenting. Jag trodde på allvar att Pontus höll fast pulkan för den rörde sig inte ur fläcken hur jag än stretade. "Det går inte", sa jag men Pontus sa att jag var tvngen för annars blev det inget alls. Därav namnet Expedition Per Elofsson. Pontus hade alltså "gått in i väggen" och tagit ut sig helt, men detta yppade han ändå inte riktigt för mig just då. Så jag tog i allt jag hade och då rörde sig pulkan liiite så jag stretade på och till slut så började det plana ut och det gick hyfsat bra även om det var jobbigt, framför allt med all lössnö. Varje saxsteg jag tog så var det ju massa snö på skidan och jag fick inget riktigt fäste tyckte jag. Och dett hade alltså Pontus gjort i mycket värre stigning, i högre tempo och med en nyss läkt förkylning i kroppen.

Då vi nådde över trädgränsen blev jag åter så tagen och imponerad över våra fjäll! I skydd av skogen var det nästan helt vindstilla och tyst men nu på kalfjället brusade vinden rejält och allt var vitt trots att det inte snöade just där vi var. Himmel, fjäll och dal smälte samman till en enda naturkraft och mitt i detta stod vi. Vackert, otämjt och helt fantastiskt! Självklart också lite skrämmande så vi hade en kort överläggning om vi skulle vända men vi beslöt oss för att fortsätta då vi ju "bara hade cirka sex kilometer kvar till vindskyddet och lunch och dessutom i ganska lätt, flack åkning". Eh, ja visst serru! Vi stretade på och gick rätt mot vinden så tårarna sprutade, eller iaf tills de frös till is, men det vara bara att gå på nu då vi tagit det beslutet. Vi bytte av igen så Pontus tog pulkan och jag ryggsäcken. Då vi hade någon kilometer kvar till vindskyddet var Pontus helt slut och i och med det låga blodsockret så började han tvivla på om vi skulle fortsätta och en tendens av ångest kom också över honom. Jag sa dock att vi inte hade något annat val än fortsätta till vindskyddet för att få i oss lunch, något som Pontus höll med om då han fått tänka lite. Att ta sig ner för backarna så trötta som vi var utan att ha vilat och fyllt på med mat och socker skulle faktiskt vara rent livsfarligt. Framför allt då det var opreparerat och på sina ställen smalt och med branta svackor vid sidan av spåret. Så jag tog pulkan sista biten och vi stretade på.

Till slut skymtade vi stugan men det kändes ändå helt overkligt långt. Allt vi såg var de röda kryssen, ett efter ett som vi sakta passerade. Till sist kom vi dock fram, nästan fyra timmar och åtta kilometer från det att vi startade. Vi har åkt uppför och ganska långt förut men den här gången gick det bara inte. Vi visste redan innan vi börjat äta att vi inte skulle fortsätta till Fältjägaren men vi åt och drack kaffe och gav Mirabelle mat och ny blöja innan vi verkligen tog beslutet. Mirabelle hade för övrigt sovit hela tiden och var glad som en lärka i vindskyddet. Då dessa stugor inte är isolerade så fick hon äta i overall men den gick bra. Då vi bytte blöja så ångade det om henne, haha! Vi, och då framföra allt Pontus, fick iaf tillbaka livsandarna och vi bestämde att det enda rätta var att vända tillbaka. Det var förvisso lika långt båda hållen men hade vi fortsatt mot Fältjägaren så hade det varit åtta kilometer på kalfjäll och dessutom så hade vi haft 1,6 mil dagen efter att åka också, något vi inte var så sugna på längre.

Vi pausade cirka en timme och under den tiden mojnade vinden och tillbakavägen var skön och lugn. Solen bröt igenom och lyste upp bara vissa toppar så att de liknande gigantiska diamanter på ett bomullstäcke. Vackert! Vid trädgränsen började det ju gå nerför såklart och det var onekligen lite spännande. Tur att vi fått i oss energi om man säger så. Både jag och Pontus gjorde några vurpor, dock väldigt kontrollerade och utan problem.

Klockan 17.24 var vi nere vid bilen igen. Vi vara alltså ute 7,5 timmar och skidade effektivt i 6,5 timmar. 1,6 mil. Mirabelle sov alltså 6,5 timmar. Man kan nog säga att hon behövde vila efter tandproblemen, haha! Jodå, trötta var vi och det värkte lite här och var i kroppen men trots detta sammanfattade vi dagen som lyckad och givande. Det är något visst med att vara ute i fjällen och att kämpa lite ;0)


 
Grötfrukost och sista packningen

  
Lina loves fjällen


Kämpigt


Vackert

 
Trött pappa, glad dotter


Jätteglad dotter

 
Mitt i detta låg vindskyddet

 
Stugorna säkras för vinden med stålvajrar


Slutet gott allting gott!

Bellablues

Bella har nu fått en till tand (eller två är på väg upp är väl mer korrekt att säga) och precis som med den första innebär det feber, grin och en ovanligt trött bebis. Bella's got the blues alltså. Det började i söndagskväll, sent och pågår fortfarande. Idag har hon bara velat ha välling, men efter klockan 14 ville hon inte ha det heller så jag har ammat mer än vanligt men hon är inte så intresserad, inte så pass att hon kan bli mätt iaf vad jag förstår. Men hon får väl iaf i sig lite vätska så...Nu till "kvällsmål" fick hon äta nästan en hel burk dessert, för det var helt ok tydligen =) Kanske är skönt med kallt mot tandköttet iofs? Normalt får hon inte en hel burk fruktdessert, och jag vet att barn inte svälter sig och att det inte är någon fara om de ratar mat ibland men jag tror däremot att jag hört om mammor som blir galna av att vakna 03 av en tokhungrig bebis...? Därav desserten, för att hon förhoppningvis håller sig mätt tills i morgonbitti.

I skrivande stund sitter hon brevid mig i sin stol och leker med någon sorts bläckfisk hon fått av mamma (min alltså) som man kan vrida och vända och framför allt bita på. Ganska nöjd just nu alltså, skönt. Ush, vi är verkligen inte vana att ha en gnällig bebis, haha. Tur att Pontus är ledig ons-tors. Ikväll kommer han dock inte hem förrän 23 men då hoppas jag hon lagt sig.

Vi hade tänkt att ta en skidtur med övernattning ons-tors men det blir nog inte så då Bella är på detta humöret. Kanske att vi tar en sväng mitt över dagen, istället för vagnprommis men vi får se.

Nu ska jag påbörja nattning med unga fröken Bäckström; nakenstund, insmörjning, ny blöja, försöka amma och förhoppnigsvis få henne i säng. Håll tummarna!


Åre

05.57 i lördagsmorse såg vår söta och übereffektiva väckarklocka till att hela familjen kom upp ur sängen. Den vanliga väckarklockan stod på 06.00 så hon snuvade oss på tre minuter, attans! Strax efter 07 var vi iaf på väg mot Jessica och Åre och resan dit gick bra. Mirabelle sov i början och i slutet och däremellan var hon nöjd med lite musik, sång av mig och Pontus och "titt tut" med mig bakom sätet. Då vi kom fram till Jessica gick vi in med alla saker och gav Mirabelle mat innan vi gick ner på byn. Trots sportlov och att vi var i Sveriges största skidort (?) så var det lite folk, eller lagom med folk kan man väl säga. Tur var väl det för det var inga problem att få ett bord på ett av Åres mysigaste och bästa ställen; Broken. De har sååå goda hamburgare så självklart åt vi ju det och drack varsin öl till. Mirabelle är ju en väluppfostrad ung dam så hon sov snällt ute i vagnen.


Mys på Broken

Efter lunch gick vi och tittade i affärer men ingen av oss hittade något spännande. Så vi gick runt lite till mest för att skaka ner burgaren så vi skulle kunna gå och fika! =) Det tog väl någon timme sen så tog vi plats på Åre Bageri, mycket mysigt och mycket gott! Då var Mirabelle vaken så hon satt i barnstol och roade sig med ett stycke rosa bitring, nappflaskan och en tom våtservettsförpackning. Praktiskt liten bebis det här, haha. Vi åt bakelse och drack kaffe och bara myste på innan vi kom på att vi ju skulle äta middag med, haha, så vi gick till Ica och handlade. Jag och Pontus hade med oss en rostbiff av älg så vi köpte massa rotsaker och bearnaisesås samt frusna bär, vit choklad, mandelmassa och glass till desserten som ju då skulle bli gino. På Ica träffade vi en gammal gemensam kompis till oss alla som fortfarande bor i Sundsvall men som är i Åre ofta. En kul bonus!

Jessica liftade med sin syrra hem eftersom vi köpt glass och så men jag och Pontus gick och det var perfekt för då sov Mirabelle ännu en powernap. Det var dock rejält brant så jag puttade vagnen och Pontus puttade mig uppför backarna, haha. Väl hemma fick Bella middag och vi softade med rött vin och VH1 på TV. Vid 20.00 påbörjades läggningsförsök med unga fröken men första försöket avbröts ganska omgående så hon fick vara vaken en halvtimme till (halv nöjd så länge hon blev ständigt underhållen) innan jag ammade henne igen och då somnade hon i famnen. Då lyfte jag bara över henne iden provisoriska sängen som vi "gjort" av mjukliften hon hade i vagnen i höstas innan vi bytte till åkpåse. Den stod på golvet i ett av sovrummen och där sov hon gott hela natten fram till 6.30 utan ett pip. Hm, ja det är ju jättebra att kvällsamningen oftast är så effektiv som sömnmedel men vi vill gärna att hon ska lära sig att somna hos Pontus också (som vi vet att hon kan eftersom hon gör det ibland), med flaskan eller bara med napp. Ja, som sagt, vi ska jobba på det!

  
Hm, har hört att bebisar ska ha lungt då de ska äta?
Typ inte på ett bord med TV och dator påslagna nära sig och dessutom med en blundandes mamma?!

 
Men jag träffade munnen ändå och både Bella och Jessica var nöjda! ;0)

Middagen blev iaf jättegod och Jessicas syrra och rumskompis åt också. Tyvärr var rostbiffen lite senig, något jag aldrig upplevt förut på älgrostbiff. Vi åt ju rätt sent så vi dukade av desserten kring 22.30 och vid 23.30 var alla nöjda och trötta  så alla la sig. Skönt för oss småbarnsföräldrar! ;0)

Morgonen efter åt jag, Pontus och Jessica frukost innan vi gick ner på byn igen. Den här gången hittade jag en jättefin klänning och två par tjocka strumpbyxor (gråa och svarta) vilket jag velat ha jättelänge men aldrig köpt av någon dum anledning. Jag hatar nylonstrumpbyxor men nu på vintern är det lite trixigt att hela tiden ha svarta strumpor om man ska ha leggings. Haha, jag vet, dagens I-landsproblem! Men nu har jag som sagt tjocka strumpbyxor med fot så nu behöver jag inte bekymmra mig om sockar mera.


Fina saker!
Pontus köpte ett par googles på rea med så helt utan blev han inte.


Medans jag och Jessica gick runt i affärer så rullade Pontus Mirabelle i vagnen ute så hon fick sova ostört och fram för allt slippa ta på och av sig kläder hela tiden. Då vi möttes upp såg jag att det låg en påse under vagnen och döm av min förvåning då det var två fina bodys till Mirabelle i den! Pontus hade alltså shoppat, helt på eget bevåg, till henne! =) Iofs så fick han ett litet tips dagen innan då jag pekat på ena bodyn och sagt att den var fin, men ändå. Jag blev sjukt imponerad och glad, haha.

Vi lunchade på Holiday Club och där var det iaf folkigt! Det var ju grått och trist ute så varenda barnfamilj var i badet istället för backen. Lunchen var iaf god och väldigt prisvärd. Vi såg två kändisar med; Marcus Fagervall och Lars Frölander. Det är skillnaden på Åre och Funäs ;0)

Vid 14 gick Jessica till jobbet och vi gick hem till henne och packade ihop oss och gav Mirabelle mat sen så åkte vi mot Östersund då Pontus föräldrar spontant bjudit in oss på middag. De visste ju att vi var i Åre och man åka via Ö-sund till Funäs så då gjorde vi det. Mycket uppskattat så det fick vara värt det även om det innebar att vi var hemma här kring 22 vilket kändes lite segt. Det snöade och var oplogat mestadels så det var därför det tog extra lång tid att komma hem. Men hem kom vi och efter lite stök och bök med Mirabelle så sov hela familjen till sist vid 23.30. En rolig och händelserik helg!

BVC-rapport

9840 gr och 73 cm, sju månader gammal. Jag och Pontus gick dit nu i eftermiddags utan bokad tid. Om det är ledigt får man väga och mäta bäst man vill, väldigt snällt. Då vi mätt och vägt kom syster Gudrun in och ville se Mirabelle bara för att det var så längesedan och det var ju sött. Vi frågade då om hon ville mäta Mirabelle åt oss då det är lite krångligt så hon hjälpte Pontus och fick det alltså till 73 cm. Till saken hör att vi mätte det till 75 cm, både med sticka och band. Pontus tyckte hon låg mer rak då vi mätte men nu är det 73 cm som står i journalen så vi håller väl oss till det då! =)

Håll till godo med denna bild fram till söndag eller måndag, då vi kommer hem från Åre. Då kommer förmodligen fler bilder!


Arg men rättvis bebis

Pontus har varit redigt förkyld några dagar nu och därav lite låg och trött. Denna sinnesstämning har gjort att han tappat lite av "gaisten", alltså orken och till viss del också självförtroendet då det kommer till att vara pappa. Pontus är ju världens bästa pappa men de senaste dagarna har han inte känt sig så. Det började väl lite i tisdags då jag var på tjejmiddag. Jag var borta mellan 17.30-21.30 och Mirabelle hade väl varit arg/ledsen typ 18.15-20.00. Inte kul alls, förstås. Men detta fick Pontus att börja fundera på om Mirabelle gillar mig bättre, och att det var det som gjorde henne sur, att jag var borta alltså. Jag tvivlar verkligen på denna teori och sa också det till Pontus. Visst umgås jag med henne mycket mera av naturliga skäl men hon älskar att vara med Pontus! Det blir ju lite snett då hon då väljer att ha en dålig kväll just då Pontus är ensam. Jag upplever ju såklart också sådanna stunder men då jag är med henne mer så upplever ju jag dessa som få då hon allt som oftast är en glad och nöjd bebis.

Igårkväll var både jag och Pontus hemma så jag sa att Pontus kunde ju vara med henne mest så hon inte vänjer sig för mycket vid mig, om det nu ligger något i det. Det gick jättebra, som vanligt, fram tills typ 20.00 då hon skulle sova. Hon visade tecken på trötthet men icke! Haha, hon skrek och vrålade så det gjorde ont i öronen! Pontus sjöng, pratade, gick, bar, busade, gosade men inget hjälpte! Efter en stund bad han mig testa och hon lugnade sig ganska fort. Skönt, men ändå inte. Jag vill verkligen inte att hon ska skilja på oss så där. Men, tur i oturen, så började hon om. Skrek som en galning igen, minst lika högt och länge som med Pontus! Och jo, det kändes faktiskt skönt att det var något annat än Pontus som var problemet. Snälla Bella som är lika jävlig mot både mamma och pappa. Vilket rättvisepatos va, redan som sjumånadersbebis!? Efter lite bus och gos med oss båda bestämde vi oss tillslut för sista utvägen; amning. Hon somnade nöjt och jag bar över henne i sängen vid 21.30. Hon sov utan minsta knyst fram till 6.30, duktig bebis! Men det här med amning för att sova ska bort, snart. Ibland går det utan, ibland inte.



En nöjd Mirabelle, haha!

Några härliga dagar!

Har inte bloggat på någon dag nu och det beror på att vi/jag haft fullt upp med roliga saker!

Söndag: Nästan en heldag hos Hanna och marcus i huset, härligt häng.
Måndag: Hm, Pontus jobbade 13-21.30 så jag tror jag vara ensam med Mirabelle hela dagen? Var säkert kul ändå!
Tisdag: Snowboard i Tänndalen på dagen och tjejmiddag hos Johanna på kvällen. Johanna och Anna hade gjort hemmagjord sushi, godaste sushin jag ätit!
Onsdag: Heeeldag (9-21) med Hanna och Marcus. Eftersom Kyrkis har sportlov så bjöd Hanna in till sig istället. Tyvärr blev det bara jag, Mirabelle, Hanna, Marcus, Vincent, Tristan och Isabelle och Totte men det var kul ändå! Isabelle och Totte stanande till 14 och då tänkte jag också åka men jag blev kvar och vid 18 kom Pontus och så åt vi middag där, najs! Vi åt tacos och det var så gott! Extra gott blev det nog av att sitta i det nya fina köket =)

Så nu är det redan torsdag och Pontus är på jobbet. Känns som om han är ledig hur mycket som helst men han gör sina 40 tim/vecka så det är helt underbart att det iaf känns som om vi träffas så mycket. Det beror ju på helg- och kvällspassen men de stör oss inte så värst mycket. Snarare är vi superglada att kunna utnyttja dagarna till friluftsliv och så där.

I helgen är han iaf ledig så då ska vi hälsa på Jessica i Åre! Ska bli riktigt roligt! Vi ses ju nästan aldrig nu för tiden och sist vi sågs var i slutet av augusti. Vi åker tidigt på lördagmorgon så vi är framme kring 10 typ. Då går vi på byn och fikar och kanske shoppar liiite (åker ju till Sundsvall snart) sen ska vi äta middag hemma hos Jessica. Om vädret tillåter kanske det blir en längdtur på söndagen innan vi åker hem.

Mirabelle hade några tuffa dagar då hon var kinkig och inte ville äta, allt på grund av 1:a tanden som förmodligen gjorde ont innan hela ytan tagit sig igenom tandköttet. Nu är det klart och hon är sitt vanliga glada jag igen. Hon har lärt sig rulla från rygg till mage och gör det ganska ofta, dock helt i onödan då hon fortfarande hatar att ligga på mage. Det resulterar i grin då hon inte lärt sig att rulla tillbaka än, haha.

 
Mummy by day, mummy by night ;0)

Utemöbler

I vår (helst kanske innan påsk, då vi ju hoppas på massa sol då vi ska ha halva släkten här) ska vi köpa utemöbler till balkongen. Balkongen är ganska stor men vi vill ändå ha en smidig möbel som är lätt att ta undan för vintern och som inte tar plats. Dessa från Ikea (serien Bollö) verkar ju rätt bra, eller? Bordet kanske ser lite instabilt ut? Fint är det iaf! Billigt, såklart. Bord, en soffa, två stolar + fyra dynor för 1672 kr. Vore smidigt att köpa det nu om tre veckor då vi ska hem till Sundsvall. Känner jag Ikea rätt så kommer allt att ligga i små platta paket vilket är bra då vi måste få hem dom hit till Funäs. Bilen brukar vara rätt välpackad ändå med vagn och andra saker som måste med.




Alla bilder från Ikea.se