"Vilken underbar dag det är..."

Ja, min morgon började med vinjetten till Arthur som går på SVT B kl 6.30. Eller egentligen startade jag och Mirabelle dagen cirka 30 minuter innan med Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och c:o. Det har blivit en del av vår morgonrutin, cirka en halvtimmes barn-TV på morgonen. Då sitter hon på golvet och grejar och kastar ett öga då och då på TV:n medan den av oss som kliver upp (har ju varannan morgon) gör välling och så. Funkar fint!

Men åter till Arthur, han fick helt rätt om denna dag som ju alltså varit underbar! Vi har egentligen inte gjort något speciellt men den har varit underbar i all sin enkelhet. Vid 7.30 väckte vi Pontus så åt vi frukost ihop, sedan lekte vi en stund innan han åkte på jobbet strax innan 09 och då passade jag och Mirabelle på att gå ut och gå. Hon somnade fort men sov bara tills promenaden var slut, dvs cirka 30 min. Men det gjorde inget för hon var på bra humör då hon vaknade och roade sig själv på golvet medans jag kollade hur mycket jag mindes av Photoshop vilket kanske inte var så mycket som jag hoppats på men jag upptäckte ju att hjälpen som är med var väldigt pedagogisk så det blir nog bra om jag får pilla lite. Vill bara kunna förstärka färger/områden/, ändra färg/kontrast etc inga stora saker alls.

Pontus jobbar delat pass idag (9-12.15 + 18-23) så han har varit hemma och busat och myst med oss hela dagen. Då han kom hem sov Bella men efter lunch för henne och oss cyklade vi (Bella gillar det!) till kommunkontoret och förtidsröstade i EU-valet. Eller bara jag, Pontus vill göra det till en grej på valdagen då han jobbar så han ska ta med sig eleverna och visa på vikten av att använda sin röst typ. Tjejen på kommunkontoret var också väldigt engagerad och uppspelt och jag fick nästan beröm för att jag röstade, kull! Men det ÄR viktigt och jag tycker verkligen att ALLA ska ta chansen att påverka. Det är en rättighet som vi måste vara stolta över och värna om, oavsett vad man tycker om EU. Då jag och Pontus ska rösta i olika politiska val framtiden ska vi göra det till en grej för hela familjen; på med finkläderna och så ska vi marchera i gemensam trupp, hedra demoktratin och sedan fira med fika ute på lokal. Låter lite 1950-tal men mysigt så det ska vi göra!

Efter jag röstat cyklade vi på Konsum och köpte barnmat för 220 kr (måste börja öva henne på vanlig mat snart, lata är vad vi är!) sedan cyklade vi till Systembolaget (ja, det finns det här tack vare norrmännen och turisterna) och köpte vin inför middagen vi ska på imorgon i Sundsvall.

Då vi kom hem var Bella på strålande humör och rätt var det var börjar hon öva som en galning på att krypa! Hon får inga poäng i varken stil eller hastighet men hon tar sig framåt och hon kämpar för allt hon är värd! Hon kryper delvis på knä men mest "på tå", med rumpan i vädret och benen brett i sär, haha. Då hon blir trött sätter hon sig på rumpan någon sekund innan det börjas igen. Vår duktiga tjej! 

Då Pontus åkte till jobbet började Bella bli trött så efter ett bad under protest, lite nakenstund och välling somnade hon rekordsnabbt i sin säng. En mycket spännande dag för lilla fröken med cyklning och krypning!

Imorgon åker vi som sagt till Sundsvall, vi drar då vi vaknat så vi har packat och så nu idag. Blev lite trixigt att packa kläder då det ju verkar bli superfint väder med över 20 +! Men vi chansar inte, både t-shirts och tjocksockar är nedpackade till Bella! =) Det ska bli superskoj att komma "hem"! Massa roliga saker ska vi göra och även om det är lite "tjockt i schemat" så ser vi fram emot det allihopa. Eller ja, Bella vet väl inget om det men hon brukar gilla då det händer saker så det blir säkert bra.

Nu ska jag softa framför TV:n en stund innan jag ska lägga mig i tid ikväll (jo, jag ska!). Blir matrelaterat på något vis; antingen Niklas mat eller Supersize vs Superskinny. Hm, Niklas första 30 min och sedan S vs S tror jag...

Ha en underbar helg!




  




Move over Bruce Willis, vår nya actionstjärna är här


Lugnet har infunnit sig

Stängde av Tv:n igår och satte oss ner och funderade på vad vi hade för plan. Nu har vi en! Den går ut på att inte göra något alls, haha. Det är så typiskt mig och Pontus att skena iväg och dra upp massa planer bara vi får en idé och det är jätteroligt, en egenskap vi båda uppskattar hos varandra men man behöver inte stressa och skriva allt i sten så att säga. Så nu chillar vi några år här! Planen är att stanna precis där vi är och att fundera igen vad vi vill och var vi vill bo innan Mirabelle ska börja förskoleklass (sexårs). Då vill man ju ha en plan så vi inte rycker och sliter henne in och ut ur skolor och kompisar.

Så nu ska vi bara njuta av studen, varandra och det goda livet vi lever här just nu!





Flatruet, september 2008. Det goda livet!

Discoapa

Blev två plagg inhandlade på Me and I-klädpartyt idag. Två plagg för 400 kr totalt. Kändes dyrt men jag skyller på grupptrycket, finns säkert bevisat att det är så, hur förklarar man annars fenomenet Tupperwere liksom? Och ja, jag vet att Bella ofta har kläder i den prisklassen men har man en snäll mamma och svärmor samt kusiner att ärva av så har man =) Var en trevlig tillställning med goda hemgjorda pajer och hyfsat glada barn i övrigt. Det har regnat hela dagen så det var en bra aktivitet!


 
Ja, tröjan heter Discoapa, därav rubriken...


Pontus slutade vid 17 och vi gjorde hemmagjorda burgare till middag, gott! Bella har varit på strålande humör hela kvällen och satt helt själv och lekte med blöjor (rena såklart!), böcker och plastgrejer i typ 40 min, wiiiee! Sen somnade hon utan problem vid 20.15, skönt. Sen har väl jag och Pontus kanske inte utnyttjat kvällen som man kan. Jag har pratat med mamma i typ 45 minuter (vilket iofs var trevligt!) och Pontus har spelat x-box, något som han inte har tid till så ofta nu så det har väl kanske varit en bra men helt vanlig kväll!

Funderar starkt på att gå och lägga mig. Vi är ju helt kassa på att anpassa oss efter hennes tider. Det händer väldigt sällan att vi lägger oss före 23, men kanske ska jag passa på ikväll?!

Annars så känner jag en rastlöshet i kroppen. Har varit så lugn och tillfreds med allt sedan jag blev gravid men nu är det lite "rörigt" på något vis. Vad ska hända härnäst liksom? Finns det en snöbollschans i helvetet att vi kan bygga hus inom en rimlig framtid, ska vi bo här hela livet (några år till absolut!), finns det stimuli så det räcker för ett helt liv, när ska Bella få syskon, finns någon karriärsplan för mig, är det ens viktigt, vill vi testa att bo i en storstad någon gång?

Jag har iaf bestämt att jag ska sträva efter sådant som gör mig lycklig. Just nu är det mycket; fjällen, familjen, sommaren, den skira gröna färgen på allt som växer för fullt, att jag högst troligen har jobb på gång, det faktum att vi ska till Sundsvall i helgen, alla trevliga människor vi lärt känna här och mycket mera.

Ja, det blir nog bra det här!

Det tar ca 15 min för hjärnan att förstå att man är mätt

...därför är det viktigt att få i sig fyra rostmackor med smör och kaviar på under 15 minuter. Detta kan vara lite trixigt då man som vi har en rost med plats för bara två mackor, det blir ju liksom en paus på några minuter där mellan de två första och de två sista mackorna. Magen och hjärnan hinner börja snacka med varandra men det gick iaf finfint så mackorna avnjöts med ett glas O'boy framför datorn. Hm, har jag nämnt att jag oftast (på vardagarna) utesluter mjukt bröd numera och istället äter hårdbröd för att vara snäll mot min mage som är lite om sig och kring sig ibland?

Kanske vore en idé att sitta vid köksbordet, äta två (hård)mackor i lugn och ro, vänta 15 minuter och sedan luta sig tillbaka? Inte kan jag skylla på bebisen heller, hon sover så fint ute i vagnen.

Eller en ännu bättre idé: lagad lunch! Jodå, var sak har sin tid.

Innan kampen mot hjärnan började var jag på promenad med Bella i vagnen. Gick i ett tyst, lite blött och ljusgrönt landskap och drömde om en egen täppa någonstans.

05:50, vilket lyckotal!

Idag vaknade Mirabelle 05:50, eller vi hörde henne som vanligt strax innan 05 men hon somnade om av sig själv och vi klev upp 05:50, jippie! Det tycker vi är en bra tid, lustigt hur man vänjer sig =) 

Om sex timmar är det klädparty! Blir nog begränsat med shopping men ska bli kul att se alla mammor och barn och få fika lite tillsammans och så där.


Fullmatad vecka!

Måndag: Fika med Hanna o Marcus + barnen på Villan
Tisdag: Barnklädparty (Me and I) hos en tjej i byn
Onsdag: Kyrkis
Torsdag: -
Fredag: Sundsvall. Lunch på stan med mamma o pappa, middag hos och med kompisar
Lördag: Sundsvall. Ev träffa min ena bror + familj, eller kompisar eller Ikea. Middag hos mamma o pappa med farmor, mormor och morfar, ev ena brodern + familj
Söndag: Lunch hos Pontus farmor och farfar, middag på Vindhem med mamma och pappa
Måndag: Avtackning på jobbet, lunch hos Pontus mormor, klippa och färga håret, hem till Funäs.

Tjoho!

Supernajs helg!

Pontus mamma och pappa kom till oss på igår vid 10.30 och då drack vi kaffe och åt en smörgås. Sen monterade Pontus och Claes ihop vår nya utemöbel som Claes och Marie köpt i Ö-sund och den är så fin! Passar pefekt på vår balkong! Efter massa Bella-bus och öppning av paket (helt spontana sådanna, tack!) så blev damen i fråga trött så vi gick en härlig promenad i det fina vädret. Har faktiskt varit sol (ok, någon miniskur) hela helgen, fantastiskt.


 
Jättefina utemöbler! / Farmor visar hur nya leksaken fungerar.


Bella sov fortfarande i vagnen då vi kom tillbaka från promenaden så vi passade på att inviga uteplatsen på bästa sätt; i solen med solbrillor smuttandes på en fräsch vinspritzer med hallon, yummie! Sen umgicks vi mest bara och vips så blev det dags för matlagning. Vi gjorde rotfrukter i ugnen och grillade lamm + entrecote och fetaost- och olivfyllda paprikor, så gott, alltihopa! Till förrätt åt vi stekt halloumi på salladsbädd och till dessert åt vi kladdkaka med grädde och hallon. Vi åt , drack och umgicks länge och Bella var så snäll! Iofs så la vi henne innan desserten men det berodde också på att vi var så mätta så vi behövde en liten paus =)



T-shirt och sommardrink men med snöklädda fjäll, hur coolt är inte det!?

 
Bella och farfar spanar. / Mumsiga fyllda paprikor.


Efter allt ätande såg vi på Robinson (heja Jarmo eller Anna!) och fortsatte att umgås och prata till efter midnatt. Snackade mycket om framtidsdrömmar, att någon gång bygga eget och så där. Båda Pontus föräldrar är i byggbranschen så det var roligt att prata med några som har koll!

Imorse langade vi över Bella till Claes och Marie 04.45 (på deras begäran) och vi sov vidare till 7 respektive 7.30, skönt. Redan vid 09.00 var vi på väg till dagens första äventyr; en minivandring med fika längs Anderssjöåfallet i Hamra. Då vi klev ur bilen regnade det men bara vi började gå kom solen och det blev jätteskönt. Fallet var imponerande och man förstår att det är en hel del snö kvar på fjället som nu är på väg ner. Vi gick i kanske en timme sedan fikade vi lite kaffe och bulle innan vi åkte hemåt igen. Då kom Pontus på att han ju sett en annons om en cykelbarnstol som skulle finnas i Tänndalen (på väg hem) så han ringde och den fanns kvar. Sagt som gjort, vi svängde in och fick oss en jättefin stol för bara 200 kr, perfekt!


  
Dotter, far, farmor och farfar. / En låg "trappa" i fallet, coolt ändå.

 
Tillfällig liten "sjö" en bit upp på fjället. / Det är delvis trappor vid fallet, smart och lättåtkomligt för alla.

  
Vår! / Ni minns väl vad man fick lära sig i grundskolan, att lav bara växer där luften är extra klar? / Snö.


Självklart monterade Pontus den direkt då vi kom hem och trots att Bella var trött så lät hon hållas; både jag och Pontus testcyklade och farfar fotade såklart. Hon har dock ingen hjälm så det måste införskaffas innan det blir några längre turer. Hon verkade tycka det var kul iaf och det tyckte vi med!



Hemma på vår gata i byn =)


Claes är nästan lika fisketokig som Pontus så de hyrde en båt av Hotell Funäsdalen (tredje gången för Pontus och sjön har bara varit isfri två veckor) och var ute 2,5 timme. Under den tiden sov Bella och Marie (haha) och jag förberedde middagen och solade lite på vår nya fina uteplats, haha.

Då Pontus och Claes kom tillbaka (de fick en gädda men släppte tillbaka den, fisk tre av tre gånger i sjön!) gjorde jag klar middagen som var kyckling- och couscoussallad med massa gotta i. Vädret höll i sig så vi åt ute, så underbart! Det började dock regna en kort stund så vi fick dra bordet under tak (är det på halva uteplatsen) men det regnade bara i några minuter.

Vid 17.00 åkte Claes och Marie hem och nu försöker Pontus underhålla en trött Bella som vi dock vill ska vara vaken iaf en timme till. Vill ju inte kliva upp 03.45 liksom... Sen blir det film för mig och Baby; Wanted med Angelina Jolie. Tror det är alldeles lagomt med en lätt (?) actionrulle så här på en söndagkväll.

Lina hjärta mamma o pappa

Jag älskar att umgås med mina föräldrar, ok hela släkten, men allra mest med mamma och pappa. Då jag är lite av en sladdis så har det ofta varit vi tre på semestrar, ute på restaurang, hemma sista åren då bröderna flyttat etc. Vi har helt enkelt spenderat mycket tid med varandra, och helt frivilligt! =) Nu har jag ju varit tillsammans med Pontus i snart tio (!) år så självklart har han varit med mycket "senaste tiden".

Till saken; vi åker ju hem pingsthelgen och tidigare idag ringde mamma och berättade att hon skulle boka bord på en av våra (sommar)favoritrestauranger till Mors dag, nämligen Vindhem på Alnö. Jippie! Det blir bara jag, mamma, pappa, Pontus och Mirabelle såklart. Svårt att bli av med henne, haha. Ska bli så mysigt och jag blev verkligen glad då hon berättade det! Förutom att umgås med mamma och pappa (och Pontus o Bella såklart) så älskar jag ju att gå ut och äta så det kan ju inte bli annat än perfekt så länge Bella samarbetar med oss! Åh, jag längtar verkligen till nästa helg!

Denna helg är inte så pjåkig den heller för den delen. Pontus är ledig lör-sön och hans föräldrar kommer hit så vi ska nog mysa och äta gott då med. Tycker jättemycket om att umgås med dom också =)


 
Pappa och jag på Vindhem sommaren 2007.

Ett helt dagsverke innan kl 12.00!

Idag klev både jag och Pontus upp strax innan 06, ja Bella med men det var ju kanske underförstått? Det var Pontus morgon men jag la mig rätt tidigt igår så jag kände mig pigg och klev upp. Först försäkrade jag mig om att Pontus inte tyckte att en sovmorgon "slösades bort" och han i smyg skulle bli sur på mig som inte erbjöd honom att sova då jag ändå klev upp frivilligt, haha. Det var mysigt att vara vaken tillsammans alla tre. Vi åg lite på Barn-TV, Bella drack välling, klädde henne, vi åt frukost, klädde oss...Sen så städade jag och Pontus fixade "ramla-ner-skydd" till balkongen.  Det är bara stora kryss och alltså farligt för barn så nu har vi satt kompostgaller där, blev bra! Jag skurade även våra små utemöbler (de stora kommer ju imorgon!) och flyttade dem till framsidan. Sen så åkte jag och handlade medan Pontus var med Bella/byggde klart.

Nyss åt vi lunch, stekt korv och spaghetti, inget fancy alltså. Men Pontus stekte småtomater till och det är ju så gott! Jag åt fem och Pontus åt en =)

Så alltså, man hinner med mycket om man kliver upp tidigt!



  
Härligt med vår, äntligen!


Lunch hos Jocke o Johanna igår, Sigrid och Bella på golvet.

Pappan på vift

Ikväll är papporna ute på byn, helt i rättvisans namn då vi mammor ju var ute för någon vecka sedan. Tyvärr blev laguppställningen lite klenare för männen men jag tror nog de får kul ändå! Skönt att bara få vara ute och äta och dricka gott. Jag och Pontus pratade om det häromdagen (ok vi tjafsade lite först); Pontus har ju faktiskt väldigt sällan har någon tid för sig själv. Visst, jag har väl inte heller någon tid då jag kan göra preeecis vad jag vill men då Bella sover kan jag iaf läsa, blogga, sova eller så. Pontus är ju antingen på jobbet eller med oss, hela tiden. Han får ju aldrig vara ifred för sina kärlekstörstande tjejer, haha. Så efter vi tjafsat lite kom vi fram till att Pontus helt enkelt måste börja säga till då han vill vara själv. Anledningen till att jag blev sur var ju att jag tyckte han "prioriterade annat (läs x-box) framför sin familj", men egentligen ville han nog bara ha lite andrum mellan sina två jobbpass. Så nu ska vi båda bli bättre på att kommunicera! Lite lustigt med tanke på att jag har en fil.kand i ämnet, haha.

Jag har kollat på Barnmorskorna Norge nu ikväll. Blev grymt imponerad av en tjej som hette Mirjam. Hon födde sitt andra barn och hon var så lugn! Hon sa ibland "åh, det gör så ont" men hon visade det liksom inte utan hon bara tokfokuserade och var hur cool som helst. Jag var också lugn länge då Bella kom men på slutet skrek jag nog rätt rejält vid varje krystvärk, fastän vissa säger att det hämmar krystningarna. Men jag var så jäkla less på allt då (var först BB kl 05.30, sen 14.00 då öppen sex cm och då skrevs vi in och 23.45 kom hon) så det bara blev så. Ingen sa åt mig att sluta skrika, inte vad jag minns iaf så det var nog ok. Men nästa gång ska jag försöka vara lite mer cool. Får hoppas att den bebisen fixerat sig innan vi kommer till BB och inte skruvar in sig på snedden i någon sorts panikfixering strax innan förlossningen startar, som Bella gjorde. Oj, nu kommer jag på mig själv med att ta för givet att vi kan få en till bäs. Hm, ja man får ju verkligen hoppas det då vi väl vill det!



Fick massa minnen av vår förlossning då jag såg Barnmorskorna;
Mirabelle (knappt en dag gammal) och Pontus i BB:s TV-rum, kollandes på OS.

Jo just ja, kroppen förändras efter graviditet och amning

Pontus då jag varit inne på H&M och köpt en bikini, första sedan graviditet och amning och allt: Gick det bra, hittade du rätt storlek?
Jag: Ja, kanon! 80 B, precis som vanligt! Satt perfekt, precis som förr!
Pontus: Vad bra, men du hade ju 80 C förut?
Jag: Tystnad


Måndag = myskväll!

Pontus jobbade ju hela helgen, inkl kvällar så vi tog igen det ikväll med god mat, lite vin och mys. Vi åt öring som Pontus fiskade i lördags med en av eleverna, alltid extra roligt att äta egen fisk! Det var supergott med potatis, hollandiesås och haricot vertes till. Vi drack vitt vin med vilket vi mycket sällan gör, ja dricker vin överlag förvisso, men framförallt vitt. Tycker mest det är surt men idag, då det var rejält kylt och till god fisk var det faktiskt gott!

Mirabelle har varit på bra humör hela dagen och kvällen och var vid gott mod 99,9 % av tiden under middagen med. Då jag hade en liiiten klunk vin kvar lessnade hon så Pontus fick avvika och påbörja nattprocesuren med ny blöja och pyjamas. Sen var det läsning och sång med hjälp av Chester, Acnes nalle. Det är en favorit just nu, mycket att pilla på med flugan och allt. Så med Chester i sängen och lite sång så somnade hon ganska snabbt, skönt!


 
 

Baby's back!

Nu tror jag att Bella är på väg tillbaka till sitt vanliga dag. Hon äter bra, bajsar bra, skrattar, leker själv och sover normalt mycket (för henne) på dagarna. Hoppas!



Baby är snygg i tuppkam/mohikan, synd dock att märkena efter solglasögonen syns lite.


Just ja! Hon kan stå en stund nu med!
Kommer inte upp själv men står någon minut då hon fått hjälp med det och tycker det är grymt spännande!

Lilla söta sweetie baby

Mirabelle har ju inte  varit sig själv på hela veckan och idag har det varit extra tydligt. Hon har varit som ett plåster på mig, värre än då hon var pytte. Eller nej, men nu hörs och syns det ju så tydligt. Gråt, skrik, tårar, och en djup tillfredställd suck då hon till sist kommer till ro i min famn  med näsan inborrat i bröstet på mig och med de små sylvassa naglarna i mitt skinn, hela tiden. Jag tror inte hon är direkt så mammig, men idag hade hon ju inget val då Pontus jobbar. 

Förmiddagen började dock bra, då Pontus åkte till jobbet vid 9.30 gick vi ut och gick och hon sov nästan två timmar i vagnen. Jag hann läsa lite bok och bara vara en stund efter prommisen då hon stod ute. Sen vakande hon jätteglad och åt en hel burk mat + dessert. Jippie! Då hon ju sovit och ätit tänkte jag att hon nog kunde roa sig själv en stund på golvet, då jag nämligen blev sugen på att baka drömmar. Första minuten gick bra, jag hann typ plocka fram ingridienserna, men sen började hon gråta och skrika. Jag ville verkligen göra drömmar då jag för en gång skull fått ändan ur vagnen så att säga så jag hämtade Babybjörnen och satte henne i den, vänd mot mig som värsta lillbäsen. Det funkade jättebra och hon gosade lugnt mot mitt bröst medan jag bakade. 

Hon sov inte i Babybjörnen men jag märkte på henne att hon var trött, trots den rejäla luren bara 1,5 timme innan. Så jag satte mig i soffan med henne i famnen och kollade på repriserna av Sjukhuset. Var bland annat om en förlossning och det är ju faktiskt ganska kul att se på nu då man själv gjort det och på ett annat sätt kan sätta sig in i situationen. Men då det avsnittet var slut tappade jag fokus och både jag och Mirabelle somnade nog ganska samtidigt. Vi sov i nästan en timme, hur skönt som helst! Trots mer sömn ville hon inte vara själv så jag konkade, sjöng, satt i soffan etc.

Jag gav henne gröt och hon grät mellan varje tugga, men hon gapade och svalde så jag gav henne. Då hon inte blev nöjd efter det heller bestämde jag mig för att tro på min egen känsla; hon är sjukt hård i magen. Jag och Pontus har sagt både en och tre gånger att vi aldrig mera ska ge henne katrinplommonspuré då det brukar funka lite väl bra om man säger så men jag bestämde mig ändå för att gå till Ica. Lillmagen var alldeles hård och det syntes att hon försökte bajsa men det kom bara luft. Så ner med henne i vagnen och ut. Bara det verkade göra oss båda gott! Den friska luften, lite väl friskt för att vara maj, men ändå och fåglarnas kvitter gav oss energi så under promenaden skrattade hon faktiskt en del, och klappade händerna trots ullvantar. Ja, det var den där friska luften...

Då vi kom hem var hon glad en stund så jag bytte sängkläder medan hon satt och lekte med lakan och grejer men bara en stund efter satt hon spänd som en fjäder på golvet och pustade och kämpade och då gav jag henne kanske fem skedar plommonpuré. Sen tog jag henne i famnen och smekte magen och även om jag inte tror att det beror på varken plommon eller smek (så fort går det nog inte) så luktade det iaf bajs bara någon sekund efter. Jag bar henne till skötbordet och då började hon skrika på ett vis jag inte vet om jag hört förut. Hon skrek av smärta och jag skyndade mig att få av henne byxorna och blöjan och då förstod jag varför hon skrek. Stackars liten hade en stenhård, rätt stor bajskorv som hade fastnat i rumpan. Den kom liksom inte ut utan det bara spände och gjorde säkert förbannat ont. Jag smetade in mina händer och hennes rumpa i babyolja och efter någon sekund kom den ut. Hon slutade skrika direkt och såg hemskt lättad ut. Mamman med, pust! Hua, inte undra på att hon varit retlig idag. Säkert kämpat hela dagen! Nu har hon ju iofs varit gnällig typ hela veckan men hon har ju varit sjuk och så det här idag så nu kanske det blir bättre.

Efter välling i soffan somnade hon i min famn 18.03 så jag bar henne till sin säng och nu har hon sovit en timme. Även om hon vaknar 04 imorgon så får det väl vara så. Hon kunde väl äntligen slappna av efter hon fått ur sig allt så klart lilltösen ska få sova då!

Oj, vilket lång inlägg om i stort sett inget alls. Hm, tja, welcome to motherhood! ;0)

 

Födelsedagskalas

Idag, några dagar för sent pga Mirabelles magsjuka/feber, firade vi Marcus 30-årsdag. Vi fick en suveränt god smörgåstårta som Hanna snodde ihop medans vi var där, mycket imponerande! Sen drack vi givetvis latte och åt god kaka, ett finfint kalas alltså. Marcus fick en single malt whiskey och blommor av oss och det uppskattades, kul.

Efter kalaset åkte vi hem och blev så trötta så vi somnade hela familjen i vår säng. Mirabelle och Pontus sover än men jag tycker mig höra Mirabelle så de kommer väl upp snart de med. Jag sov dryga 30 min och de har snart sovit 50 min, superskönt. Hon somnade ju iaf i vanlig tid igår men det här med att äta är fortfarande inte intressant sedan i måndags. Hon äter någon sked mat, någon sked dessert, lite gröt, vatten och som tur är välling, men det är inte jämt hon dricker så mycket vi,vill och som hon brukar göra. Hon är kanske lite tröttare än vanligt med, om än lite, så om hon inte börjar äta/piggnar på sig så får vi väl ringa BVC eller så i veckan.



Sleeping beautys, alldeles nyss

Hos Hanna o Marcus

Idag har jag varit hos Hanna och Marcus från 10-18, hela Pontus arbetspass. Han jobbar ju där de bor så jag åkte dit och hem med honom, brukar göra så. Blir ju långa dagar att hänga ihop men det går jättebra. Jag och Hanna är lite som Tristan och Mirabelle; vi umgås liksom brevid varandra och inte med varandra precis hela tiden, haha. Vi dricker kaffe, är med barnen, någon går en prommis själv med barn, vi kollar dator/TV, äter mat, surrar. Tja, så har man haft en trevlig dag hux flux! =) På eftermiddagen kom två andra mammor också dit och fikade, mycket trevligt.

Ikväll grillade jag och Baby lamm! Det var precis så gott som vi hade fantiserat att det skulle vara, haha. Pontus marinerade köttet imorse så det var mört och smakrikt. Till gjorde vi vår klassiker; potatis, lök och morötter i ugnen. Sen så lyxade vi till det med extra extra kryddig bearnaisesås, alltså kryddig och med extra chilisås i, så gott! Dessutom skickade Hanna med ananaspaj som blev över sen mammafikat så det var ingen dålig vardagsmiddag vi åt ikväll minsann!

En annan bra sak; Bella somnade 19.50 ikväll! Hon grät och kämpade förvisso kanske tio minuter och somnade inte förrän jag la henne tajt i famnen och gungade och sedan smög ner henne i sängen men tiden var ju kanon och resten kommer nog tillbaka snart. Det sista som lämnar en småbarnsförälder är ju hoppet!

Nu ska jag läsa nya Mama! Imorgon ska jag till Hanna och Marcus igen. Men så ska Pontus med för vi ska fira Marcus som ju fyllde år i tisdags men då var ju Bella sjuk så vi kunde inte fira honom då. Pontus jobbar 9-12-15, 18-23 imorgon och sen är det heeela helgen, men men. Har ju fått erbjudnade om att hänga med Hanna så vi får se! ;0)


Gammal favoritbild på mina babies, jan 09.

Ännu en sen kväll för unga fröken Bäckström

Hm, hoppas verkligen Bella är svår att lägga nu pga att hon varit sjuk. Igår och idag somnade hon motvilligt kring 22, efter att ha kånkats i Babybjörn och famn. Normalt somnar hon i sin säng efter läsning och sång kring 20. Ge oss vår förutsägbara bebis tillbaka! =)

Jaja, under dagen var hon iaf sitt vanliga jag och vi har haft det skönt. Gick runt sjön och kände oss grymt hurtiga. 1,4 mil blir det totalt så vi var ute 2,5 tim! Efter det åkte vi och handlade och vi (matgalna som vi är) blev överlyckliga då Konsum hade djupfrysta lammkotletter! Nu ska det grillas lamm, yummie yummie in my tummie!

Ja, det  var väl den dagen typ. Nej just ja, tidigare ikväll hade vi besök av en politiker från byn som hälsade Mirabelle välkommen till världen och byn genom att ge henne ett "Härjedalshalsband". Motivet är ett livsträd, eller ett "Yggdrasil" som är det namn vikingarna använde och som silversmeden som gjort smycket också använder. Fin gest och fint smycke!

Imorgon jobbar Pontus igen och jag ska nog hänga hos Hanna och Marcus hela dagen, men är inte säker på att de vet om det än. Men de sa här om dagen att vi alltid är välkomna så då får de väl stå för det! ;0)

Pontus jobbar nu tors, fre (till 23), lör (övernattning), sön, mån, tis (till 23). Jobbigt, men det känns som vi varit lediga tillsammans superlänge så det känns ändå ok.

Pust!

Efter en dag med en trött, och därför också lättretlig Mirabelle så är det nu tyst i huset. Mirabelle somnade inte förrän kring 22.00 efter att Pontus burit henne i Babybjörnen. Vi testade båda två att ha henne nära i sängen, att sitta vid spjälsängen, att gå, att sitta i soffan...Allt fungerade i typ fem minuter sen blev hon ledsen igen. Men till slut fixade alltså Pontus det, skönt! Vi är ju så grymt ovana att hon 1) är sjuk 2) inte somnar hur lätt som helst för natten så vi var lite trötta här ett tag, haha.

Pontus är ledig imorgon med men vi ska inte göra något speciellt. Blir inget kyrkis heller, även om hon skulle vara pigg imorgon. Hon kräktes ju trots allt imorse så dumt att chansa utifall det skulle smitta. Nu säger Pontus att vi kanske ska gå runt sjön imorgon, så ja det kanske vi gör! Är ju en bra bit men det är ju bara bra för Mirabelle som ju sover bäst ute. Det gjorde hon även idag, trots feber. Men hon var lagomt klädd och nerbäddad i fleeceåkpåsen så hon hade det alldeles lagomt varmt och gosigt. Fleeceåkpåse!? kanske vissa tänker nu? Ja, är det 2-3 plus och nordanvindar med snöflingor i så!

Nu ska jag göra en av de allra mysigaste sakerna jag vet; sova i soffan medans Pontus kollar på TV. Innan jag gör det borstar jag tänderna och så och sen är det bara gå till sängen och sova vidare. Vardagslyx! ;0)




Jag och mini-baby på Skansen i fredags.
Ganska najs med sol, 15 plus och uteservering...

Lillbäsen är sjuk

Idag var hela familjen bjuden på 30-årskalas hos Marcus, men det blir tyvärr inget av det. Mirabelle har någon form av feber/magsjuka och det vill väl inte en tvåbarnsfar ha i 30-årspresent?

Igår var hon kanske lite tröttare än vanligt men jag tänkte att det berodde på Stockholmsresan, att det kom efter liksom, så hon fick sova som hon ville under dagen och hon la sig för natten kring 20.00. Vid 23, då jag och Pontus skulle lägga oss, så stank det bajs i rummet så jag tog upp Mirabelle för att gå och byta blöja på henne. I badrummet kräks hon över hela sig och mig och ser lite dimmig ut på ögonen. Förvisso så var hon ju nyvaken men ändå. Vi tvättade henne, satte på ny blöja och pyjamas och la henne i sängen igen. Hon somnade om direkt men efter tio minuter kräks hon igen, fast mycket mindre. Upp igen för att göra om proceduren igen. Efter det la vi henne mellan oss i sängen, med ett badlakan under. Hon somnade direkt och sov gott till 05 då hon vaknade och var ledsen. Vi kände på henne och hon var varm. Gav henne vatten och lite välling som hon kräktes upp utan att det ens kommit ner tror vi och sedan somnade hon om igen. Vid 08 vaknade hon igen och var fortfarande varm så hon fick alvedon och lite mera välling som hon behöll. Vi låg i sängen och drog oss lite alla tre innan vi klev upp och klädde oss och åt frukost. Mirabelle åt lite gröt och mycket dessert, men vad gör man inte då de är sjuka? =)

Gröten och desserten verkar få stanna kvar iaf och just nu sover hon i Pontus famn medans han kollar på "Rädda menige Ryan" för 1000:e gången. Så skönt att Pontus är ledig idag och imorgon då Bella inte är i form! Jag känner att jag måste ut en sväng, trots att det blåser och är kallt. Blir nog en promenad iaf, med eller utan resten av familjen. Annars blir det en lugn dag med läsning, TV och tvättning av sängkläder/pyjamasar/mina myskläder. Jaja, är så ibland!


Mirabelle sover gott i pappas famn


Sommardojorna! Hon kan ju inte gå men sött ändå?!
De är otroligt lätta och ganska mjuka så de blir nog bra i sommar.


 


=)


En underbar minisemester!

Som Pontus skrev i förra inlägget så kom vi alltså till Stockholm på torsdageftermiddag efter 56 mil och närmare nio timmar. Resan gick super, precis som hemresan igår, och vi är så otroligt imponerade av Mirabelle! Pontus uppdrag som moderator för debatten om framtida lärarutbildningen gick jättebra och under tiden roade jag och Bella oss med mat och promenad kring på Djurgården. Är ju verkligen otroligt fint i Stockholm med så många och stora grönområden, fast det är en storstad, i svenska mått mätt. Så det gick iaf ingen nöd på oss. Då Pontus var klar lämnade vi vagnen i bilen på parkeringen vid universitetet och tog Bella i Babybjörnen (jo, hon börjar bli lite för tung och lång) och åkte tunnelbana in till stan där vi mötte upp en kompis som vi käkade middag med. Sen så checkade vi in på hotellet och strax efter det gick Pontus och vännen på en annan kompis spelning. Jag och Bella gick till baren för att hämta vällingvatten, drack välling, busade och myste i stora sängen, kollade på TV, läste hotellkatalogen då vi glömt hennes "natta-böcker"...Till slut blev hon trött och då la jag henne i mjukliften (som vi hade till liggvagnen) och där sov hon gott hela natten. Vår duktiga tjej! Pontus var hemma redan vid 23, fast jag sagt att han fick vare ute hur länge han ville, haha.



 


På fredagen gjorde vi Skansen, verkligen. Vi gick nog hela Skansen, men då var vi ju där flera timmar med. På vägen ut på bussen så somnade Bella så första biten gick vi med henne i vagnen, sen lagom tills vi skulle äta lunch vaknade hon så då fick hon sitta med vid bordet såklart. Vi åt utomhus (lovely!) på en gullig krog som heter Stora Gungan. Fina gammeldagsa utemöbler på kullersten bland nyss utslagna björkar, så mysigt! Det blåste iofs rejält men det blåste iaf varmt så det gick bra. Vi åt husmanskost och drack varsin stor öl. Det är semester det! Älskar att äta ute, och utomhus för den delen! =)


   
  



Efter lunch fick Bella åka Babybjörn och vi kollade på alla djuren. Roligast var dock de mer eller mindre tama ekorrarna som kom jättenära! Vi vuxna gillade nog björnarna bäst. Fjolårsungarna diade precis då vi kom och det var så sött! Tre stora björnungar och en större björnmamma som halvlåg på rygg så alla skulle nå! Även årets ungar var ute och de var såklart jättefina med.


  
  
 



Efter Skansen gick vi in till stan och både far och dotter blev trötta så de två sov mitt i Kungsträdgården på en bänk medan jag var vaken, haha. Bella i vagnen ov Pontus liggandes på bänken med huvudet i mitt knä. Pontus sov 30 minuter och jag ska erkänna att för något år sedan hade jag inte gillat det, hade tyckt det varit pinsamt men nu bryr jag mig inte. Båda vaknade pigga och glada och det var bra för vid 17.30 mötte vi upp tre kompisar för middag på Fridays. Vi hade inte bokat bord så de sa åt oss att sitta ner på uteserveringen ca 20 min och ta något att dricka, sedan skulle vi få bord inne. Helt ok tyckte vi så vi checkade in vagnen i utegarderoben, ja, de hade värsta systemet! Vi fick en stor metallsiffra och på vår vagn hängdes en likadan, så utan matchande siffra, ingen vagn. Smart! Det verkar vara ett poppis ställe för barnfamiljer för vår vagn var den sista som fick plats. Överlag så var det barnvänligt; ostelt, många barnstolar, barnkära servitriser, barnmeny för större barn etc, kul! Men, åter till väntetiden för bord inne, vi fick vänta över en timme! Tur att Bella sovit bra under dagen, för hon fixade det. Med tiden på uteserveringen + inne var vi där nästan fyra timmar och hon klagade lite efter kanske tre timmar men då gick Pontus och hon på upptäcktsfärd och sedan sov hon i min famn sista timmen. 

 

 
    



Väl hemma på rummet (bodde på Zinkensdamm fre+lör) somnade hon utan problem och sov till 8.30! Jippie tyckte både mamman och pappan! Just ja, vi hade ju bokat vandrarhem på Zinken men det hade blivit dubbelbokat så vi blev flyttade till hotelldelen, najs.

På lördagen hängde vi med en gammal vän till oss (han som hade spelningen på torsdagen) och hans flickvän. Vi hade en mysig dag på söder även om jag ärligt ska säga att jag inte riktigt förstår charmen med stadsdelen? Vissa stråk är fina men mycket ser ut som en stadsdel i vilken stad som helst tycker jag och människorna känns lite väl utstuderat "ohippa". Vi satt iaf i en mysig park så Bella fick sträcka lite på sig och så där och det uppskattade hon verkligen. Lekte med gräs och så =)


  
  
 



På kvällen blev vi bjudna hem till dom på middag. De bjöd på en lyxig potatis- och purjolöksoppa med gravad lax och parmesan, supergott! Lite vin och kex med, hur mysigt som helst. Bella var lite trött men hon satt i Pontus knä och hade råkoll på deras katt, en otroligt sällskaplig nakenkatt vid namn Tord. Vid 22 tyckte både vi och Bella att det var dags att bege sig hem (både fre, lör, sön var vi ju ute heeela dagen och kvällen utan "paus" hemma på hotellet) så vi tog tunnelbanan hem. Hon somnade snabbt i mjukliften på golvet och vaknade strax innan sju dagen efter.



 



På söndagen, igår alltså, gick vi på stan och shoppade lite till oss allihopa. Skor, korta chinos, skjorta, mjukbyxor, bodys, t-shirts, strumpor, plastpool till Bella, svinsnygg kavaj till Pontus, bikini och trainers till mig. Ja, ni ser ju fördelningen, haha. Men varken jag eller Pontus var sugen på något speciellt så.


  
 



Vi åt en sen lunch sen så åkte vi från stan strax innan 15.30. Efter middagsstopp, blöjbyen, kisspaus etc var vi hemma 23.00. Långt, men så värt det! Imorse då vi var ute och gick var det snö i luften och det finns inte ens en antydan till musöron på björkarna (isen har iaf försvunnit från sjön) men nu då vi har haft några underbara dagar i ett vårigt, nästan somrigt, och varmt Stockholm så känns det helt ok!





Tack baby (och mini-baby) för dessa otroligt roliga dagar! Älskar dig!


 


Skansen väntar!

Man skulle kunna tro att 56 mil i en V40-Våffla från 1998 som snart gått 20000 mil och som vare sig har AC eller GPS skulle vara rena rama mardrömmen för en 9 månaders bebis - men så blev inte fallet! En strategisk bananpaus i Färila och en busig lunch på Max i Bollnäs var allt som behövdes för att A-barnet Bella skulle vara vid gott mod HELA vägen till Stockholm, detta trots att de virriga föräldrarna passade på att visa Bella både Kista, Järfälla, Tensta, Täby, Akalla och Wennergren center innan vi kom fram till Stockholms universitet. Ja, ett tips för alla er som ska till SU norrifrån: Skit i allt vad E18 heter! Det är lättare att hitta på Valettas bakgator på Malta utan karta eller kompass än vad det är att ta sig an E18 norr om Stockholm, ett tag var vi till och med på väg till Oslo! ;0)

Debatten gick hursomhelst bra och mor och dotter hade en fin promenadstund på Djurgården. Lina var helt begaistrad när hon kom tillbaka; hon hade lyckats fota utslagna blommor, något som känts väldigt avlägset i Funäs den senaste veckan i och med att det kom en decimeter nysnö så sent som 4:e maj! Efter middag på Taco Bar (ja man får passa på när man är i huvudstaden) och incheckning på hotellet så gick undertecknad på en spelning med Sundsvallsvännen Adrian på Stampen i Gamla stan och det var, som förväntat, riktigt bra! Adrian är vår nästa stjärna! Sveriges kanske just nu bästa refrängmelodier återfinns i den omnämndas "Endorphines" och "Up the walls", lyssna själva! [
www.myspace.com/heyrube]

Nu sitter vi i alla fall på hotellet och väntar på att Bella skall behaga vakna. Det är tydligen tröttsamt att vara på semester i Stockholm då hon tvärdäckade nu efter frukosten. Well well, more to come!

Over and out,
Pontus m familj



Banan- och kaffepaus i Färila, Hälsingland.



Trädblom på Djurgården


Bella tar en post-frukost lur

080808 åker till 08!

Ursäkta "ordvitseriet" men Bella är ju född 080808 (hon hade även 088 som id-nr på BB, måste få en hel massa tur i livet) och vi ska till Stockholm imorgon på en minisemester som sträcker sig till söndag. Ska bli underbart roligt! Vi håller på att packa nu, eller nja det går ju sådär då man bloggar men Pontus håller på att lägga Bella och jag har packat klart mitt så då hon sover ska vi fortsätta packa ner i väskor och in i bilen så vi kan åka direkt imorgon.

Vi ska dra så tidigt som möjligt, 06 typ. Vi måste vara på Stockholms Universitet kl 15.00 och normalt skulle det kanske ta sex timmar att ta sig till Stockholm härifrån men nu har vi ju en bebis och vem vet vad hon hittar på under resans gång. Dessutom måste vi ju äta lunch med och kanske dra ut lite på det så hon får härja lite innan hon ska spännas fast i bilstolen igen. Fy, 56 mil är inte kul för oss så jag kommer ha full förståelse för om hon lackar ur. Men som sagt, vi bara måste vara framme kl15, Pontus ska vara moderator i en debatt om skolfrågor, så det är bara att bita ihop om hon bryter ihop. Jag och Bella ska ju inte lyssna på debatten (tror inte Bella vill sitta stilla och dessutom vara tyst i ytterligare 1,5 tim) så vi ska hänga runt campus; fika, sova, promonera och kanske sitta på en filt om vädret tillåter? What ever makes her happy!

Efter debatten så är det fri lek resten av helgen för hela familjen! =)





Utsikt från vår balkong.
Vackert, men ändå skönt att få komma iväg till en riktig stad!

Utemöbler!

Dessa blir våra om ca två veckor! Här i Funäs går det inte att köpa uteöbler så Pontus föräldrar har "köpt ut" dessa från Jysk i Östersund och de tar med dem då de kommer till oss 23-24 maj. Jippie! Ingen panik ändå med tanke på att det snöade idag...



Då ska vi se till att det finns blomlådor och någon liten kruka till bordet innan de anländer. Grillen är ju redan på plats så sen kan sommaren börja! Även om det tydligen har snöat på midsommarafton här, haha!

Ps: Vi var ju på BVC idag och Bella väger 10650 gr och är 77 cm lång. Perfekt enligt sin egen kurva, såklart. Ds.

Jaha, så var det över

Nyss sa jag upp mig från min arbetsplats "hemma" i Sundsvall. Väldigt blandade känslor måste jag säga. Jag trivs jättenbra där och hade vi bott kvar hade jag ju börjat jobba igen nu efter sommaren, som planen var. Men nu bor vi i Funäsdalen (flyttade hit en vecka innan Bella kom), vi trivs hur bra som helst här och Pontus har ett jobb han trivs med. Skulle vi flytta hem igen måste Pontus säga upp sig här och bli arbetslös samt att vi måste fixa boende i Sundsvall. Nej, det är ändå enklare att stanna här. Men som sagt, det känns så där just nu. Bara det att säga upp sig från en fast tjänst i dagens läge känns ju helt galet. Men vi måste tänka som en familj och just nu är det bästa för alla tre att bo kvar här.

Snyft!


Fjärde maj = snö och två plus

Då vi klev upp nyss (var ju min morgon så Bella sov till 6.20, haha) och kollade ut så seglade stora, vita flingor utanför fönstret. Japp, det snöar och det är fjärde maj. Jag vet ju att det kan snöa en månad till minst, men det har varken varit kallt eller snöat på flera veckor se det blev lite av en chock faktiskt! Det är bara två plus och alldeles grått och dimmigt. Snön ligger som tur är inte kvar, föutom på topparna men där är det ju redan snö så.

Jag hoppas verkligen att våra nyplanertade penséer klarara detta! Pontus mamma berättade att hon för något år sedan fått sina blommor förstörda och då hade hon hört att man ska vänta tills första juni med penséer- Därför frågade jag  floristen och dessa var norrlandsodlade och skulle palla ner till sex minus, och så kallt har det nog inte varit inatt för det är ingen frost eller så nu. Hoppas!

Idag ska vi till BVC och väga och mäta Bella och sen ska vi fika hos Hanna och Marcus på eftermiddagen. Japp, Pontus är ledig idag med, har varit en riktig lyxperiod! Men i samband med nästa helg jobbar han sex dagar på raken inkl helg och övernattning. Men vi trivs bra med hans varierade tider!

Bella kan klappa händerna!


Skogsmullar

Idag har vi hunnit med jättemycket! Det var Pontus morgon (vi kör varannan) så vid 05.20 klev han och Mirabelle upp. Det är verkligen konstigt, men oftast då det är min morgon sover hon till kring 06 men då det är Pontus morgon sover hon till 05, orättvist men småkul, för mig åtminstonde. De pysslade på med lek, välling, barnTV (allt är ok i lagoma doser, eller?), påklädning etc och vid 7.30 klev jag upp. Då åt vi frukost och strax efter det blev Mirabelle sovsugen igen så hon och Pontus tog en kort promenad så hon fick somna i vagnen, sedan sov hon på bron då de kom tillbaka. 

Då hon sov passade jag på att städa och Pontus passade på att spela X-box.  Vi var helt överens men oftast städar vi båda två så vi har det väldigt rättvist, tycker vi själva iaf. Förutom att städa så gjorde jag ren(are) soffan och oljade matbordet och stolarna. Det sistnämnda hade nog behövts göra för några månader sedan men idag blev det iaf gjort och fint och lent blev det!

Efter att Mirabelle vaknat och ätit lunch bagav sig hela familjen ut i skogen. Jag trodde det skulle vara blött men det var faktiskt relativt torrt och fint, bara blött på de ställen där snön nyss smält eller fortfarande låg kvar såklart. Så visst var det bra att vi hade kängor, om inte annat för det faktum att vi gick på en ridstig.... Det är ändå lite läskigt att gå i skogen, speciellt här då vi bor där det ju finns ganska gott om björn. Då jag hörde det knaka och röra på sig i skogen tänkte jag direkt "björn!" och pladdrade på extra mycket och högt. Självklart vet jag ju att det är ytterst ovanligt att ens få se en björn så det finns ju egentligen ingen anledning till oro men jag känner mig ändå tryggare på fjället än i skogen. Men på fjället är det ju vårflod och lössnö/lervälling nu så det får vänta.

Trots den lilla oron som fanns över björnar så var det riktigt mysigt i skogen. Inte ett ljud om man borser från skogen själv så att säga. Målet var en utsiktsplats med utsikt över den lilla byn Ljusnedal och Ljusnedalssjön och på vägen dit somnade Mirabelle i ryggsäcken, trots att hon ganska nyss sovit ju. Men det gjorde inget för då vi kom fram sov hon fortfarande så vi ställde ryggsäcken på marken och så fikade vi medans hon sov, perfekt! Vatten och toast och kaffe och Marabou X (mycket godare än Cloettas kexchoklad som varken jag eller Pontus gillar), alldeles lagom som utflyktslunch.

Då vi fikat klart tog Pontus på sig ryggsäcken igen och då vaknade hon. Men hon satt lika nöjt på vägen tillbaka, vår duktiga blivande fjällvandrare! =)

Vi var ute i skogen två timmar men då vi kom hem sken fortfarande solen så vi ville inte gå in. Pontus spolade av bilen medan jag och Mirabelle lekte på gräsmattan. Sen så undersökte vi alla finesser på ryggsäcken som vi ska använda oss av i sommar på fjället; soltak, regnskydd och myggnät. Kommer bli så kul!

Just nu kollar Pontus och Mirabelle på hockey medan vi väntar på maten. Det blir rotsaker i ugn (potatis, morot, palsternacka, paprika, vitlök, timjan, olja, salt) och älg som vi försöker att grilla "indirekt". Ni vet då man lägger en stor köttbit på gallret och så har man kol nedanför den runt om, i en cirkel, och så har man locket på. Det verkar gå så där enligt kocken så kanske får vi göra klart det i ugnen, blir säkert gott hur som!




 
Fortfarande lite snö kvar även i skogen / Pontus och Bella vid en gammal potatiskällare

 
Leden vi gick idag var en "Guldtur", 30 st finns det omkring Funäs.
Både skog- och fjällleder väl utmärkta och i olika svårighetsgrader.

 
Ljusnedalsjön / Gammal potatisåker i södersluttning

 
Ljusnedalssjön / Pontus njuter av toasten, är så gott att äta utomhus!

 
Medan vi fikade sov Bella / Ljusnedal



 
"Hm, vad smakar en kotte tro? Ganska gott ju!"


Det kommer bli så bra att vandra med Bella i sommar!

Trädgårdsarbete, typ

 
Efter besöket hos floristen så började planterandet av alla penséer.
15 st i den långa, fina rabatten som vår hyresvärd snickrat och så några i små krukor som vi ställde på bron.


 
Bella jobbade också, typ.

'
Pontus vill timmra ett hus men hallå, man ska kanske lära sig krypa innan man går...


...så han fick nöja sig med att timra en blomlåda. Riktigt söt blev den, skulle behöva lackas bara så den matchar trallen.


Vi köpte vita och ljusgula blommor, fint och fräscht!




Bella kan som sagt inte krypa, men hon tar sig fram, eller bak om man ska vara noga, haha.
Här är hon på upptäcktsfärd kring matbordet i vardagsrummet, spännande!



Maj började finfint!

Det är en något tröttare mamma än vanligt som sitter och knattrar här nu. Klockan är lite över sju och jag och Bella har nyss klivit upp och jisses vad glad jag är att hon tog lite sovmorgon! Vi kom nämligen hem från Hanna och Marcus för fyra timmar sedan, alltså strax innan 03, haha. Det är ju iaf ett betyg på att vi hade det jättetrevligt!

Jag kom dit vid 16 och Pontus strax efter 17, då han slutat jobba. Vi hängde mest med barnen i början men vid 18.30 (!) var alla tre trötta så vi påbörjade läggningsprocessen. Kring 19.30 var alla barnen i säng och vi började grilla. Pontus hade förebrett maten medan vi andra lekte och nattade och tur var väl det för det tog tid att grilla allt! Det var superfina spett med fläskfilé, kycklingfilé, zucchini, champinjoner, paprika, småtomater, rödlök och halloumiost. Till det hade Pontus också gjort en fräsch potatissallad med potatis, paprika, ruccola, sugarsnaps, gurka, vitlök och gräddfil, mmm! Kring 21 började vi äta och det var fyra föräldrar som verkligen njöt av att få sitta ensamma vid bordet, så det var definitivt värt att vänta, trots hungern!

Jag körde ju och Marcus hade jour på brandstationen så det var Hanna och Pontus som njöt av vin, öl och Bacardi Razz-drink med tranbärsjuice och sprite. Jag och Marcus drack alkoholfri cider och var nöjda med det.

Vi pratade och skrattade och såg hur tiden bara rann iväg men vi kunde inte förmå oss att åka hem för det var så trevligt! Men vid 03 kände jag att i värsta fall får jag sova två timmar så nu måste vi åka hem! Vi klädde på Bella en fleece, mössa och tjocksockar utanpå pyjamasen och satte henne i bilen. Hon var helt lugn men då vi kom hem och la oss ville hon bara sova i sin säng 20 min så jag tog över henne till mig och där sov hon till 6.45, tack älskade bebis!

Idag ska vi åka på blomaffären och köpa penséer och några nya blomkrukor och göra fint här på furstukvisten och balkongen. Pontus ska få sova någon timme till först bara =) Så skönt med vår!

Fortsatt trevlig helg!



Bella leker ute på vår furstukvist. Det går bättre och bättre att leka ute med henne men det är ett ständigt krig om mössans vara eller icke vara...

 
Massa mat och självklart åt vi upp allt!


Marcus och Pontus på den något röriga tomten men som kommer bli kanon (precis som huset) då allt är klart!


Pontus grillade tålmodigt i nästan två timmar, men det var det värt!