Slalompremiär!

Förra helgen öppnade Funäsdalsberget en backe och nu idag öppnade Tänndalssystemet en av sina nedfarter; Hamrabacken eller Headstråket som jag tror den heter enligt pistkartan. Bara nedre (flackare) delen var öppen men det passade oss perfekt eftersom hela familjen åkte tillsammans idag! Mirabelle satt alltså i bärryggsäcken på Pontus rygg med hjälm och googles och såg ut som ett litet slalomproffs, så söt! I liften var hade hon sitt vanliga pokerface men i backen skrattade hon och pekade glatt på barnen som åkte själva. Så kul att hon gillar det! Nu då Pontus verkligen fått visa hur han vill åka med Mirabelle så tycker jag det är ok och vi kommer nog göra det hela vintern. Alltså att välja en backe som är flack och bred med bra fikaplatser, åka upp liften, åka några sakta åk på glid, och sätta oss ner och fika i solen alternativt gå in och äta lunch på någon restaurang. Det senare gjorde vi idag, Hamra Wärdshus hade öppet och jag åt säsongens första gulasch. Den var god, tyvärr var Pontus besviken på sin pasta men det var en mysig stund och Mirabelle hade väldans kul då hon gick omkring och flörtade med de coola skidgrabbarna som givetvis föll för hennes charm fastän hon inte gav dem mer än en svårtolkad blick och några "titta", haha.



Vår lilla slalomtjej!

   
Pappa och Bella i startgroparna / Jag ser iaf seriös ut / Mamma och dotter äter och spexar / Dottern spexar vidare

   
"Men hur svårt ska det vara att komma i pjäxorna själv?!" / "Jippie, det gick!" (andra försöket) / Bella gör mysko min / Pontus tränar in för Chamonix våren -10


Lite snowracer hann vi också med. Skitskoj tills mamma gjorde bredställ och Bella slog hakan i hård och raspig kanonsnö. Blodvite, igen. Mamma vs Pappa: 2-0. Schysst 90-tals snowracr va?! Tack Faster Lotta för "lånet"!

Mirabelle åkte ju nåt åk i fjol med, i Lolandet på Berget men det känns bättre i år dels för att hon är stabilare i kroppen och dels stor nog att ha hjälm. Det är en riktigt slalomhjälm i strl xxs och den är sååå lätt! Såklart då den är gjord för små barn men ändå, helt perfekt! Och googlesarna, som bara ramlade av näsan i fjol, sitter perfekt nu. Nästan ett måste för vinddraget även om hon får visst skydd av Pontus rygg och huvud.

Mirabelle somnade ju mitt i ett åk såklart (cool unge) så vi la över henne i vagnen och överlade en stund mellan oss huruvida vi kunde lämna henne där och åka lite själva. Då bara halva backen var öppen så tog ett åk, inkl lift, dryga två minuter och vi såg vagnen hela tiden, så vi bestämde oss för att göra det. Vi åkte och åkte (jag tog tog paus en gång för jäklar vad blodstopp i fötterna jag fick av nya pjäxorna!) och tillslut var vi nöjda då variationen inte var så stor så det slutade med att vi fick vänta på henne. Under tiden ringde Hanna och Marcus och hörde om vi ville svänga förbi dom på vägen hem och vi sa att om långkalsonger och mössfrisyr var ok så gjorde vi gärna det. Till sist vakande iaf Mirabelle och vi åkte alltså dit. Det blev en lång "sväng" för vi blev bjudna på middag och vin (inte Pontus som körde, vilken gentelaman, hihi) och sen till dessert en supergod drink med varm choklad, vispgrädde och amarula cream, så grymt god och det passade ju perfekt då vi satt där i våra underställ. After ski liksom! =) Barnen lekte jättebra och badade tillsammans innan vi åkte hem. Här hemma var hon vaken i knappa timmen innan Pontus (nyss) la henne. 

    
Tok-Tristan spexar under bordet / Tok-Tristan spexar med hink / Pontus och Bella softar
(Tog fina bilder på Vincent och Bella med men någon av dem var antingen helt naken eller bara med blöja så de behåller vi för oss själva)


In alles; en kanondag!


Kommentarer
Postat av: Pontus

Tack för en härlig dag! Imorgon blir det snowracer-race! Puss!

2009-10-24 @ 21:17:55
Postat av: Mariana

Jag tycker ni är såååå "fräna"...kör hårt. Kul med snö nu, här är så grått och trist!!

2009-10-24 @ 22:50:12
Postat av: Jeanette

Hurtiga familjen! Ni gör mig imponerad gång på gång :)! Ser ut som ni hade en härlig dag i backen.

Postat av: Fia

Å vad härligt! Jag längtar så till norr när jag läser er blogg! NI är så duktiga på att ta till vara av naturen som ni har!

2009-10-25 @ 16:12:36
URL: http://fialiljas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback