Vi och landslaget!

Idag, 13 oktober, var det premiär för skidor och pulka för familjen Bäckström/Lindström! Helt otroligt egentligen, det kändes snarare som en vårdag än en höstdag; -2 grader, sol, preparerade spår och cirka 20 cm snö i terrängen. Planen var till en början att åka på tur "hard core-style", dvs ta bilen till fjällparkeringen vid Andersborg och sen bara kasta sig ut i snön. Men då vi spanade från vårt köksfönster såg vi gråa, tunga moln ovanför Skarvarna så vi beslöt oss att åka mot Mittåkläppen istället, för att minska risken något för en gråmulen dag då himlen i övrigt bjöd på idel sol. Då kom jag på att Johanna och Jocke nämnde, då de var här igår, att Mittåkläppsspåret var preparerat för att landslaget i längd skulle hit och träna. Så vi ringde Jessica (vår granne/hyresvärd) som ju är född och uppvuxen i Bruksvallarna och frågade var spåret började och hon kunde såklart ge oss glasklara svar. Speciellt svårt att hitta var det inte så ganska snart parkerade vi bilen och spände på oss skidorna. Eller först la vi ju Mirbelle i pulkan och för en sekund tänkte vi att premiärturen skulle bli si så där två minuter lång. Hon skrek och ville verkligen inte alls bli nerpulad i pulkan och voxipåsen. Men vi sjöng Imse vimse och Krokodilsången och efter en stund verkade hon kapitulera. Hon klagade förvisso lite men gjorde inga försök att ta sig ur. Så vi började skida uppför första backen och uppe på krönet, efter cirka 150 m, sov hon. Fantastiska unge! Förvisso var det vår plan, vi åkte hemifrån då hon började bli trött och ville ta sin dagslur och som vi förutspådde somnade hon alltså i pulkan.

Vi åkte dryga halvmilen innan vi stannade och drack kaffe och åt rå falukorv, haha. Ja, den var bara nedpackad som extra "nödproviant" för vi hade mackor och banan med oss också men vi åt upp allt, såklart. Här trodde vi att Mirabelle skulle vakna så vi hade med oss overall och skor och så där så att hon kunde vara uppe och gå och sen också sitta i pulkan på vägen ner men hon fortsatte sova så vi hann fika och vila och sen passade vi på att åka neråt igen innan hon vakande. Ganska precis då vi spänt av oss skidorna vaknade hon och stack upp huvudet ur pulkan, perfekt! Lite synd på ett vis då vi ju ville veta vad hon tycker om att sitta i pulkan. Förra vintern kunde hon ju knappt sitta och sov ju dessutom mycket mer allmänt och jämt i pulkan så det blir ju lite annat i år. Hoppas det kommer att funka, för det är verkligen ljuvligt att vara ute på det här sättet!

Ja just ja, vi mötte mycket riktigt medlemmar ur landslaget. Då de svischade förbi gick vi i maklig takt med pulka och allt! Men de flesta log vänligt och vissa hejade och tittade nyfiket på pulkan. Skönt att de inte tyckte vi var i vägen.


   
Jag ser ut precis som förra vintern, kanske ska skaffa ny bandana? / Mittåkläppen / Familjen Lycklig! / Storskarven aka frieriplatsen

   

Jag njuter efter kaffe och korv / Pontus är stark, Bella väger ju flera kilo mer än i fjol! / Bella sover / Oktober /Bella sover


(Eftersom det var en perfekt dag så vill jag bara nämna som en parantes att Bella var hur jobbig som helst under ca två timmar på eftermiddagen, bland annat då våra grannar/hyresvärdar var här på fika. På kvällen var hon dock sitt vanliga nöjda och glada jag igen så detta är som sagt endast en parantes)


Kommentarer
Postat av: Fia

Åh vad fantastikt det ser ut! Nu längtar jag norrut!!Lära ungen åka skidor och sitta och mysfika i varm sol!! Underbart!

Postat av: Fia

Åh vad fantastikt det ser ut! Nu längtar jag norrut!!Lära ungen åka skidor och sitta och mysfika i varm sol!! Underbart!

2009-10-13 @ 23:25:44
URL: http://fialiljas.blogg.se/
Postat av: Maria

Å vad härligt det ser ut! Bella kommer säkert tycka det är jätteroligt att kunna sitta upp i pulkan och åka denna vinter, tänk vilken härlig upplevelse det måste vara att svischa fram på det sättet! Längdskidorna får nog följa med när vi kommer upp till er i vinter. Barnen blir lite avis på att ni har fått snö, dom tyckte det såg roligt ut när Bella åkte snowracer. Själv är jag inte ett dugg avundsjuk på snön;) Hoppas ni får en bra helg med besök och allt! Kram!

2009-10-14 @ 10:14:14
Postat av: Fredrik

Tja på er! trevligt med snö. Själv ska jag ut och lira golf imorgon! =) Vi ses snart, jag ska ta med mig täckbyxorna!

2009-10-14 @ 22:34:27
Postat av: Susanne

Ser ju kanon ut! du kommmer att bli en "fena" på att åka längdskidor lina!

2009-10-15 @ 10:17:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback