Massa nytt nu

Nu kan alltså lilla damen gå, ja vår definition för övrigt är att ja, hon kan gå men hon går inte, är ni med? Hon vet hur man gör och kan ta några steg i rad inklusive paus men att gå är inte hennes första val för att transportera sig, då kryper hon oftast eller tar lära-gå-vagnen. Men det blir väl mer och mer!

En annan ny sak är det här med att äta själv. Hon får inte äta hela portioner själv för då skulle hon få i sig typ 0,3 % av måltiden men vi brukar låta henne ta det sista på tallriken själv och det tycker hon är väldigt spännande. Måste säga att jag är förvånad över vilken koll hon har ändå! Hon har definitivt bestämt sig för att vara högerhänt, hon för skeden till tallriken, försöker fånga upp något (detta är dock svårt, därav 0,3 % näringsintag) och för den sedan till munnen. Att träffa munnen är inga som helst problem men att få av maten från skeden är ite trixigare verkar det som. Hon förstår inte alltid att hon måste stänga munnen, haha. Ofta vill hon också mata oss först men då säger vi "Bellas mun" och då tar hon det själv. Hon kladdar inte överdrivet mycket heller, men det är klart skulle vi ställa fram en hel portion med typ spaghetti och köttfärssås skulle det nog bli partaj! Igår köpte Pontus mamma en sån där heltäckande hakklapp, med ärmar och allt. Verkar perfekt för unga gourmeter! Får se om hon skickar den till oss eller om vi åker dit nåt ganska snart. Sen tror jag vi ska göra som Hanna och Marcus; köpa ett stort fyrkantig plastskydd att ha under stolen och en bit av bordet. Det är från IKEA och är egentligen till för kontorsstolar med hjul som kan förstöra golven men det funkar ju perfekt för att skydda mattor och golv från fläckar med. Vi har ju matta under köksbordet, lite knepigt men den hamande där då vi flyttade hit och nu har vi vant oss med något varmt och skönt under fötterna, speciellt på morgonen då det är kallt på golvet oftast, så den blir nog kvar. Då hakklapp och skydd finns här kan hon nog få testa en hel portion själv, om vi ser till att hon blir mätt!


    
Visst kan det bli kladdigt, men bara då mamma tillåter det. Men en rolig bildserie blev det ju! ;)


I förmiddags var vi på Kykis. Det är mellan 10-12 och det är precis då Bella brukar sova sin förmidagslur så jag gick lite innan så hon skulle chansen att somna på vägen dit men det gjorde hon inte så jag tog in henne. Till min förvåning både lekte hon och åt lunch utan att bli trött och gnällig, ända till 12. Men i vagnen på vägen hem somnade hon direkt och sover än. Kanske betyder detta att det inte blir någon eftermiddagslur, nu då hon sover senare än vanligt? Vi får se. Vore rätt skönt om hon somnar senast 20 iaf, Pontus jobbar 9-21 idag så lite egentid (mer än detta) vore najs.
Kommentarer
Postat av: Sophia

plastskydd under bordet! hmmm, bra idé. Det får jag spana efter. Hemma hos oss kladdas det nämligen en hel del :).
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback