Skogsmullar är vi allihopa!

Oftast då jag, Pontus och Mirabelle är ute på utflykt så blir det på fjället, eller iaf kring trädgränsen. Därför var det extra kul att vara ute idag då vi faktiskt var i skogen, lång nedanför trädgränsen. Trots gråa moln, lite blåst och varning för regn från yr.no så tog vi bilen till Ljusnedal och utgick därifrån. Vi parkerade nära en liten sjö som heter Tevsjön och sen gick vi efter Tevån på en guldtursled. Enligt skyltarna skulle man komma till en kalkugn och då vi ingte riktigt läste avtånden så noga så började vi traska i tron om att det bara var några hundra meter. Det var dryga tre kilometer till denna fantastiska sevärdhet, haha. Närå, det var väl en fin gammal ugn av sten som man förr (1800-talet) eldade kalksten i för att transportera ner till någon storbonde i Ljusnedal som denne använde som puts för ladugården bland annat. Allt detta enligt den lilla skylt som fanns brevid. Ugnen gav mig dock "the Ring-vibbar" och dessa späddes på då det på en annan skylt gick att läsa att en ogift ung kvinnan en gång för längesedan tydligen hade dränkt sin "oäkting" i ån kring den platsen en midsommarafton och att man förtfarande kunde höra spädbarnsgråt just på midsommar. Hua, jag trot inte på sånt (alltså inte att kvinnor dränkte sina barn för att samhället föraktatade "oäktingar" utan på spöken) men det kryper ändå i skinnet.

Efter vi hade tittat en lagomt lång stund vände vi och gick mot vinskyddet vi hade scoutat ut. Vi fixade eld, gav Mirabelle mat (haha, ni kan ju gissa vem som gjorde vad) och grillade så smånigom korv. Det var grymt gott och skönt att sitta vid elden. Det regnade då vi gick till ugnen så vi var fortfarande lite blöta och frös lite. Vi satt nog där i dryga timmen och hade till en början sällskap av ett medelålders par och deras hund. Mirabelle var till en början väldigt förtjust i hunden men då den visade sin ömsesidiga kärlek genom att pussa henne blev hon lite skeptisk och nöjde sig sedan med att stå vid oss och säga "hej, där, titta" och peka på hunden. Men Pontus gick fram en gång till tillsammans med Mirabelle så att hon skulle förstå att hunden inte var farlig. Bra, jag vill inte ha en hundrädd dotter.   
Lavar lever bara där luften är tillräckligt ren, jippie! / Höst / Å / Ugnen vi gick totalt sex km för

 
Visst kan ni föreställa er "The Ring-vibbarna"?!

  
Då man är på utflykt får man äta korv med räksallad, mmm.


Då vi kom hem gick vi en lov med vagnen så Mirabelle skulle få sova lite, hon sov bara 30 min i bärryggsäcken. Men precis nu har hon vaknat så snart blir det väl middag, innelek och bad innan det är dags att sova igen. Hm, man kanske ska bli bebis i nästa liv?


Kommentarer
Postat av: johanna

Ah! Brunnen! Men annars, väldigt fint, jäääävligt avis. Naturen, vilken grej!

Postat av: Sophia

va härligt det ser ut. vi stadsbor är alldeles för lite ute i naturen. måste skärpa oss. om inte för oss så för Noras skull.

2009-09-28 @ 11:32:45
URL: http://sophiaolsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback