Utelek

Idag har familjen varit ute större delen av dagen. Eller vi gjorde lite nytta på förmiddagen; Pontus bakade ciabatta och rev upp vissna sommarblommor ute i rabatten och jag tvättade fönster. Då jag hunnit klart i köket och funderade på huruvida jag skulle orka fortsätta resten av lägenheten eller inte så ringde Jocke, Sigrids pappa, och vill träffas på Risnäsets lekpark. Vi var väl inte alltför svårövertalade direkt ;0)

Då vi inte hunnit äta lunch så packade vi en ryggsäck med massa gott; tunnbrödrullar med ost, skinka, paprika och tomat, kaffe, lättdryck och nerktarin. Bella fick med sig en banan och vatten. Jag riktigt njöt av att göra i ordning matsäcken, haha. Kändes som den ultimata familjelyckan, och kul var det ju!

Vi hämtade upp Jocke och Sigrid hemma hos dom och så gick vi tillsammans mot lekparken. Bella åkte vagn men idag var det något annorlunda, japp vi vände henne framåt! De allra flesta vänder ju sina barn kring 1 år eller kanske tidigare (?) men vi och Bella har trivts med att ha henne mot oss. Men på sista tiden har hon vänt sig om för att kolla på lastbilar etc så vi tänkte att vi skulle testa ochd et var riktigt spännande! Hon satt sprikrak i ryggen och liksom skrek och kollade rakt fram, haha. Vi tolkade skriken ungefär som "hallå världen, nu tar jag över!", typ. Det visade sig senare då vi gick hem från parken att det gick finfint att somna med fast hon inte såg oss, skönt.

Men innan vi gick hem hann vi alltså fika, gunga, gräva i sanden, köra med plasttraktorer, gunga gungbräda, klättra i trappor och njuta av det fina vädret och sällskapet. En kanondag!


 
  
  



Jag och Bella är lite förkylda men inget som stör allt för mycket. Men man kanske inte ska vara ute och snora på andra i dessa influensatider, kan man ju få onda ögat ;0) Närå, klart man ska ta människors rädsla på allvar men någon svininfluensa är det inte då vi inte har feber eller är orkeslösa. En vanlig snuva helt enkelt! Men nyss på Rapport pratade de om att de rekommenderar familjer med spädbarn att hålla sig hemma under den värsta tiden som kanske kommer snart. Men hur länge är barn spädbarn då? Och gäller det verkligen i Härjedalen där varje invånare har en hel kvadratkilometer att vara på, ensam? Eller i Fuäsdalen, där det bor ca 700 invånare? Pssst, avis Johanna? ;0) Men det är klart, vi behöver ju kanske inte ta med henne på affären och så... Svårt det här!

Pontus la Bella för en stund sedan och det tog nio minuter, inkl välling! Skillnaden ikväll var att hon fick vällingen i sitt rum i fotöljen vi har där inne. Aannrs får hon välling i soffan med oss och sen går en av oss in med henne och sitter i fotöljen i hennes rum med henne i famnen tills hon somnar och då lägger vi henne i sängen. Målet är att hon (återigen) ska kunna somna själv i sängen men då detta funkar så smidigt så kör vi på det ett tag till. Vi är noga med att lägga henne först då hon är trött så hon inte ska kämpa i fotöljen för då vi väl sätter oss där kommer hon inte därifrån. Men trots att hon oftast sover två gånger/dag så är hon trött senast 20,00. Men jag har läst nånstans att barn behöver ca 13-15 timmars sömn/dygn tills de är två år. Det stämmer ju i så fall då hon sover ca 11 timmar på natten och så typ tre timmar under dagen. Jaja, det funkar som sagt bra för oss!

Ikväll ska jag se "Skräckministeriet" på 2:an, go SVT!


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej! ¨vi ska försöka bestämma en helg med bia och sara när vi kommer upp till er, hör av oss i helgen om det!!

2009-09-03 @ 21:18:20
Postat av: johanna

ja, jag är bannemig avis! här är som en enda stor smitthärd! uwha.



Rutan åker och framåt nu, hon blir helt tokig om hon måste åka bakåt och titta på sina tråkiga föräldrar. Då stället hon sig upp i vagnen istället, då får man också rätt många onda ögon ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback