Hej Stockholm!

Vi är på plats, snart har förhoppningsvis alla saker också sin plats. Allt känns super; lägenhet/radhus (nej, inte lyckats definierat det ännu) är toppen och området likaså.

Idag åkte jag och Bella pendeln själva så nu vågar jag snart räkna mig som 08:a, haha.

Bilder och så kommer då vi dels är klara och har något fint att knäppa på dels då vi har tid med sånt och inte, som nu, ägnar kvällarna åt att fixa och dona.

Ciao!

Baj baj friends!

Idag var vi hos Loo's och sa hejdå. Visst kommer vi att ses men inte alls på samma sätt som vi umgåtts här förstås. Framför allt jag och Hanna (med barnen då) har ju verkligen haft förmågan att umgåtts flera timmar (här snackar vi 8-10 timmar alltså) utan att egentligen göra något, haha. Sådan vänksap är ovanlig och jag kommer verkligen sakna det, den, dig!

Idag drack vi kaffe och hängde lite och sa hej då till Marcus innan han drog på jobbet vid 11. Då han gick kom han Hanna hem från jobbet så då gjorde Pontus lunch till alla; carbona med fjällsida från Bruksvallarna, gott! Sen var det dags för Tristan och Mirabelle att sova och då softade vi inne med Vincent. Sen då de små vaknat åt vi tårta eftersom Vincent fyllde tre år igår och sen gick vi ut. Mirabelle var på halvtaskigt humör av någon anledning och ville inte gå eller anstränga sig alls helst men vi höll ut dryga timmen iaf. Efter kramar och vinkningar åkte vi hem.



Tristan och Mirabelle ca 1 månad gamla,
redan tajta polare =)


 
Det var liksom sista "spontanbesöket" där. Hädanefter kommer vi ju behöva planera våra träffar flera veckor innan förmodligen! Men förhoppningsvis kommer de till oss redan i sommar och självklart ska vi försöka få till åtminstonde en långhelg här i vinter.

Väl hemma blev Bella på bättre humör och vi var ute medan Pontus skiftade till sommardäck på Volvon. Kan ju inte ha dubbat till Stockholm heller! =) Shit, tänk att vi ska sova i vår nya lägenhet/radhus (förvirrande det där, ska bestämma mig för vad det är då jag sett det själv) på torsdagnatt! Våra grejer kommer på fredagmorgon så vi måste ta med oss uppblåsbar madrass och Bellas resesäng, haha. Ja, kanske några kläder och välling, vagn och blöjor med. Skumt att "campa" hos sig själv, hihi! Gud va spännade det ska bli att få se det. Även för Pontus blir ju iaf omgivningarna lite annorlunda för då han var nere och tittade var det ju massa snö och nu är det mesta väl förhoppningsvis borta?

Nu ska Pontus ha datorn lite och sen ska vi sätta oss i soffan för sista söndagen någonsin på Högen! Pontus jobbar sista dagen imorgon, jag på tisdag. Sen har vi massa roligt inplanerat på kvällarna här in i det sista så svisch säger det så är det måndag i Tumba och jag ska lära mig hur larmet fungerar av en tekniker som kommer då. Haha, ja tänk hur livet ter sig!

Liten och ynklig

...har jag varit idag. Kände redan imorse att jag var matt men pga halsont och snor så sov jag inte så bra inatt och vem är egentligen superpigg 5.40 liksom? Tänket inte så mycket mer på det utan åt frukost och lekte inne med Bella tills jag packade en väska med lunch och grejer och vi gick ner mot Risnäsets lekplats. Då jag lekte med Bella kände jag hur trött jag var; att springa, lyfta, hämta och heja tog emot och jag satte mig ner på en bänk medan hon satt nöjd ensam en stund i en vattenpöl med en hink och spade.

Jag gav Bella lunch i solen (har varit storm här idag med vi hittade lä och där var det gött) och sen somnade hon vid 11.15 redan. Jag satte kvar i solen men kände hur jag av och till mådde illa, kallsvettades och kände mig allmänt risig. Med ren villjestyrka packade jag ihop grejerna och tog mig hem. Det är rätt backigt och med vagnen var det så jobbigt. Jag har fått sämre flås både av mindre träning och pga graviditeten men jag var verkligen helt slut då jag kom hem och satte mig på bron. Bella ville upp ur vagnen men jag sa till henne att "mamma måste vila" och satt en stund på bron. Hon verkade inse att jag behövde det så hon satt snällt och väntade. Väl inne han jag bara ta av oss kläderna innan jag fick rusa på toa, något som upprepats under dagen. Satte mig i soffan och kände hur kroppen bara ville sitta där, inte anstränga sig alls. Det tillsammans med en pigg 1,5-åring är ju ingen superkombo direkt så efter jag gett Bella mellis ringde jag till Pontus och förklarade läget. Eftersom det är helg och eleverna inte har lektioner så kunde han hämta Bella så fick hon hänga med honom på jobbet fyra timmar. De fyra timmarna sov jag! Hur skönt som helst! De kom hem igen vid 18 och då fick jag i mig en fryspizza och mår väl iaf lite bättre nu.

Bella hade haft det toppen på pappas jobb. Undersökt alla rum och alla saker men höjdpunkten var katten och de två hundarna som bor där. Hon hade blivit mycket imponerad då hon fick se katten ta ett skutt från golvet upp på köksbänken, haha! Kan ju tänka mig att hon blev förvånad!

Hon gjorde en så söt grej imorse. Då jag packade ryggan tog jag fram hennes solbrillor och hon ville låna dom. Jag gav dom till henne och hon gick direkt till köket med dom och pekade på hushållspappret. Jag rev av en bit och vet ni vad sötaste ungen gör? Torkar av solbrillorna, som hon sett mig göra med mina glasögon flera gånger! Mammas hjärta smälte förstås. Herregud vad hon observerar och tar in, utan att vi tänker på det!

Pontus sover borta inatt med, men då är han ledig hela dagen imorgon istället. Bella sover och jag ska nog också snart gå och lägga mig igen =) Hoppas jag känner mig bättre imorgon då vi är lediga alla tre! Planen var att hälsa på hos Loo's men vi får överlägga med oss och dom imorgon så får vi se.

Pontus jobbar sista dagen på måndag, jag på tisdag. Sen på torsdag flyttar vi!


Finbesök i strålande väder

I helgen var mina föräldrar och min ena bror med familj här hos oss. Vädergudarna var med oss och solen sken fredag, lördag, söndag! Vi spenderade givetvis dagarna ute; Ramundberget och Funäsdalsberget fick det bli. Tror Mirabelle verkligen njöt av sällskapet, verkade väldigt förtjust i Nora och Tuva. Hon kramade dom spontant flera gånger och kärleken var besvarad! =) Skönt att vi kunde vara ute så mycket med, hade kanske blivit lite jobbigare för dem att samsas inne med begränsad yta och massa leksaker att tjafsa om.

Vi hade en toktrevlig helg med god mat, dryck, gott sällskap, gott väder...Alles gut!


  
1) Lunch ute, såklart. Pontus hade förstekt burgare i ugnen hemma så det blev goda hamburgare snabbt! 2) Jag och mamma njuter av solen 3) Pontus och pappa på samma snowracer uppför liften i LillRamis...


   
1) Pappa 2) Är det semster så får man läsk... 3) och bulle! Bella gillade dock inte vaniljkrämen, konstiga barn.


 
1) Marcus och Pontus på after ski 2) Bella har närkontakt med basisten i No Comments under konserten


   
1) Tuva, Nora och Maria i Lolandet 2) Bella lessnade lite på pulkbacken och gick in i lekstugan en sväng... 3-4)... Tills det var dags för lunch! Blir detox på festis efter den här helgen...


Vårkänslor på balkongen

 
Med tungan rätt i mun..
 
...och coolaste brillorna som Pontus köpte idag!


Idag då jag kom hem sken solen fortfarande (gör än) så efter vi vinkat hejdå till pappa Pontus som ska jobba kväll så gick vi ut på balkongen och myste en rätt lång stund. Eller, jo om man har en 1,5-åring som sällskap så är faktiskt 30 minuter länge!

Bella fick leka med vatten vilket är hennes absoluta favorit men som blir lite omständigt inne då hon liksom inte nöjer sig med en kopp och sen är det bra. Nä, det ska hällas, skvättas och ösas! Ska bli så skönt med sommar, då kan hon ju leka bäst hon vill utomhus. På vår alldeles egna lilla gräsmatta t.ex!

Pontus jobbar alltså kväll vilket betyder att han var hemma idag med Bella medan jag jobbade. Men jag fick träffa dom två gånger ändå! De var nämligen i LillRamis och lekte (fast mest sov de ute båda två i det fina vädret, haha) så de åt både lunch och mellis på Rudolf. Då de åt mellis så hade jag (sen) lunch så vi kunde sitta ute tillsammans en liten stund, mysigt! Lunchen föregicks av en rejäl lunchrusch men som gick jättebra och som var sjukt underhållande på något vis. Flummigt men smidigt kan man väl säga!

Nu tror jag att Bella sover. Idag gick läggningen inte alls lika smidigt som den gjort senaste veckorna?! Hon stod upp och ropade och kastade nappen så jag gick faktiskt in till henne tre gånger varav sista var jag där säkert 10 minuter. Gick innan hon somnade dock, viktigt att hon fortsätter tro på sin förmåga att somna själv, och jag tror hon kommit till ro nu. Kanske berodde det på att det är så himla ljust? Vi har bara persienner och det är verkligen superljust nu då solen är uppe ända fram till 20 nästan och dessutom lyser rakt in i hennes rum. Vet att vi har en rullgardin men tror inte den passar, måste kollas!


Kan det bli bättre än en solig dag i fjällen på vårvintern?!

   
Medan Pontus, Claes och Lotta åkte slalom lekte/myste jag, Bella och farmor i solen som sken hela dagen! Pontus hade byggt en super snösoffa och där satt vi och jäste, speciellt efter Bellis somnat =)


 
Men titta! Japp, renar! Men de var i hägn. Fast vi har sett renar på så här nära håll i det fria med (fast det finns bara tamrenar i Sverige), bland annat på Helagsexpeditionen i somras. Fina är dom!


 
Andra sidan är ni klara...Jajamänsan, fattas bara!


  
Vi solade och njöt, solade och njöt, solade och njöt...


 
Pontus på kissäventyr / Lotta / Bella som vaknade lite ur slag och som satt och sov i min och Pontus famnar ända till vi åkte hem. Dock mycket piggare nu, fast ingen direkt aptit men vi får se vad det blir!


Nu ska vi snart äta påskbuffé och sen blir det en lugn kväll med TV och mys. Jobbar imorgon men oj vad härligt att jag kunde vara ledig nu fredag och lördag! Och nästa helg kommer mamma, pappa, bror Marcus, Maria, Tuva och Nora. Super! Sen är det en tom helg och sen flyttar vi! Sanslöst. Sanslöst roligt!


v 23 (22+1)

  
Rund och go! =)


En förmiddag med familjen

   
1) Cooling 1 & 2 2) Pappa bygger grop, Bella undrar varför 3) Bella och lilla Lo 4) Låång backe, men det gick fort ner med regnbrallor och galonisar!


   
1) I Lilla Los lekstuga 2) Blek mamma, läsandes dotter 3) Pappa kittlas 4) Snorig men glad!



  
1) Bella på jakt efter korv... 2) ...bingo!

 

   
1) Pappa grillar, Bella äter 2) Ok, jag kan väl bjuda då 3) Mums och mys! 4) Härligt med lunch i kåta


En helg i Åre

Helgen som var spenderade vi i stora fjällbyn; Åre. Man kan ju klaga på överexploatering, att det egentligen bara finns ett fjäll, att det bara är massa brats där etc men det var super att få komma dit iaf! Kul att få gå på byn och äta och kolla i butiker t.ex.

Vi kom sent på fredagkväll och vi tänkte att Mirabelle fick bestämma om hon ville vara vaken en stund (efter att ha sovit i bilen) men det visade sig att hon bara ville somna om så det gick hur smidigt som helst. Vi andra åt sen middag och sen myste vi i soffan. Vi är alltså jag, Pontus, Pontus föräldarar och syster. Jättekul!

På lördag hade jag en dag helt för mig själv, sweet! Var först på Holiday Club och badade och bastade. Det var skönt även om det var lite för många konferensgäster där... Sen så träffade jag Jessica, hennes syrra Malin och Jessicas kille Tobias. Vi åt en supergod och superfet lunch på Allstar vilket nog är min nya favoritkedja då det gäller "enklare" middag eller lunch. Många O'learys har blivit Allstars tror jag och det är bara bra. Gillade O'learys med men Allstars är finare, fräschare och menyn är större och mer varierad. Så där satt vi och gottade oss länge, så länge att Pontus hann förbi efter en halvdag i backen och en fika på byn med Claes och Marie och Mirabelle.

Sen blev det middag och en till god middag följt av en helt TV-fri kväll (!?), istället spelade vi "med andra ord", hur kul som helst! Det var dock inte planerat att vi inte skulle ha TV men det passade ju bra med tanke på Earth Hour och allt, som vi förvisso missade men en lampa är väl bättre än en platt-TV antar jag? =)

På söndagen åkte vi alla till Rödkullen och jag testade att åka två åk med brädan. Det gick super rent fysiskt även om det var lite isigt men jag kunde inte släppa tanken "tänk om jag ramlar på magen". Det har ju gått super tidigare, även om det kanske var närmare en månad sedan jag åkte sist. Men nu är det alltså slut för den här säsongen! Tror det blev så verkligt nu att det verkligen är en bebis där inne nu då vi varit på ultraljud och jag känner henne dagligen. Pontus kan också känna henne! Det både syns och känns små rörelser utanpå magen, så skoj! Än så länge är hon dock vaken bara någon timme varje dag men då är det fart. Mer rörelser än vad Mirabelle sysslade med så jag vet inte, blir det en mer livlig bebis även på utsidan sen? Mirabelle var ju verkligen en nöjd bebis måste vi säga, speciellt i efterhand, haha. Visst hade hon "gå och stå-period" på kvällarna då hon bara ville bli buren men det var ju väldigt lindrigt egentligen.

På måndagen i Åre var vi på byn hela dagen. Åt god lunch på Åregården och gick och kikade. Sen hem till stugan och packade ihop innan vi åt middag och for hem till lilla fjällbyn. Superhelg!!

  
 
Bella och faster Lotta upptäckte en gemensam favorit; kall korv.
Bella åt kall korv medan hon väntade på de grillade. In alles fyra korvar, dock utan räksallad och bara två med bröd! ;)


Mirabelle har verkligen testat mammas tålamod nu ikväll. Pontus jobbar kväll och oj vad hon har trotsat. För visst måste man väl kunna säga att en 1,5 åring gör det, eller? Hon upprepar allt vi sagt nej/aja baja till minst fem gånger och skrattar rått då vi säger aja baja för femte gången, haha. Oftast går det ju att avleda henne även om det sker under stora protester men vi tror ändå det är bättre än att just säga aja baja hela tiden och bli ovänner, iaf nu då hon är så liten än. Men vi vill ju ändå på något vis markera allvaret men inte göra henne ledsen då vi inte riktigt vet om hon kan koppla ihop orsak och verkan? Oj vad svårt det är då man håller på med annat. Som idag då jag lagde mat och hon för första gången upptäckte vreden till spisplattorna. Extra kul då en lampa tänds ju! Suck! Kunde ju inte direkt ta henne och läsa en bok eller leka för jag hade ju som sagt mat på spisen så det blev "arga mamman tjatet" vilket till slut fick Mirabelle att slänga sig på golvet och gråta. Usch, gillar det inte alls! Men maten hamnade iaf på bordet, eller ja mest på golvet från Mirabelles tallrik som gärna kladdar om hon inte är hungrig eller bara vill...trotsa? Hennes bordskick är sämre nu än då hon var dryga ett! Haha, eller klart hon KAN men hon VILL inte alltid äta fint. Efter maten var hon gnällig så jag struntade i att plocka av utan gick direkt och satte mig i soffan och kollade på Bolibompa med henne i knäet. En nöjd tjej satt trött och gosade med min hals (läs borrade in sylvassa naglar i det tunna skinnet) och kollade på Bolibompa-Johan (blir han aldrig äldre?!) som var i en ladgård med lammungar. Efter kanske 20 minuter satte jag henne i soffan och sa att jag kommer strax och hon sa "mmm". Men jag hann bara till köket så kom hon efter, gråtandes. Vad gör man då liksom? Ska man alltid vara till lags och alltså behöva slänga massa mat som blir dålig av att stå framme om man kan ta det först efter hon somnat eller kan man låta henne gnälla någon minut och sen ägna sig åt henne? Jag valde iaf det sista och lät henne vara med och diska för att kombinera lite. Hade bråkat klart för kvällen så då hon hällde ut hela glas vatten på golvet och skrattad högt tog jag bara några djupa andetag och räknade till tio. Haha, barn va, vilken grej!

Jag säger som prins Haakan sa till Mette-Marit då han höll tal till henne efter deras vigsel "det finns ingen som kan göra mig så irriterad men det finns inte heller någon som jag älskar lika innerligt". Marie Mirabelle, du är mammas allt.