Östersund

Kom till Östersund i fredags vid 21 och Bella vaknade i bilen så hon fck vara vaken med os till 22, funkade fint. Hon sov från Hede till Östersund så den powernappen räckte tydligen för stunden. Sen sov hon till 8.30 på lördag! =) Då var vi på stan med Marie och Lotta hela dagen. Shoppade lite reaprylar och livsnödvändiga saker till Bella så som pyjamasar. Vi köpte storlek 98-104, helt galet. Visst är det rymligt men 86-92 är på gränsen så bättre att kunna ha hela våren. Stora tjejen vår!

Vi hade en mysig lunch på Paus i över två timmar varav Bella sov halva tiden i vagnen utanför, underbart. God macka och thé på bricka i egen thékanna, helt min stil i lunchväg, haha.

Sen gick vi hem och så småningom blev det middag, taco. Vid 20 drog alla mellan 21-26 på fest och bio medans yngst och äldst stannade hemma. Det var vi som gick på bio, som ni förstår. Såg Snabba Cash och jag tyckte verkligen den var bra! Pontus tyckte den var sevärd och ok.

Nu har jag nyss klivit upp, lyxigt värre, och frukosten är framdukat! Sen blir det repris av Robinson och kanske ett besök på Djungelhuset innan middag och hemfärd ikväll.

Sen blir det jobb mån-tors och då kommer mamma, pappa och Isa! Så himla kul! Bara massa roligt och nytt att se fram emot nu! =) Även om det är lite nervöst och pirrigt. Stora saker; pengar, bebisar...Haha, men kul är det!

Eftermiddagsmys!

Då jag kom innanför dörren idag så sa Pontus direkt åt mig att sätta på mig utekläder för vi skulle ut på en liten utflykt, minsann. Medans jag klädde mig och Bella smög Pontus ut och grejade. Då vi kom ut visade det sig att Pontus och Bella under dagen hade byggt klart snögrottan som varit under produktion några veckor. Där inne hade Pontus gröpt ur hål som han satt ljus i och så var det ligunderlag utlagda och fika framdukat! Skitkul! Bella kröp in utan tvekan och satt snällt där inne säkert 20 min och fikade pepparkaka och lättdryck. Mysigt värre!

  
 

Annars är det mycket om Stockholm i huvudet nu. Shit, det här med boende verkar inte vara det lättaste. Pontus kräks av betong och höghus medans jag tycker det beror på läge och lägenheten i sig. Men visst vore det ulitamata ett mindre hus i typ trä med lite natur runtom... Jaja, det brukar ju lösa sig!

En förmiddag på Funäsdalsberget


Pokerface och Jokerface, aka Mirabelle och Sigrid

   
Sigrid testade att åka slalom för allra första gången! Det var kul men lite jobbigt så det blev kort men intensivt. Bella tittade på och fikade snö...


Snorig och dan men glad och ute i friska luften!


Fredagsmys och lördagslek

Pontus jobbade ju som bekant 15-23 igår så vi möttes i dörren bara och jag packade in väska och barn i bilen och åkte och hämtade Hanna på jobbet och sen for vi till dom, eller henne rättare sagt för Marcus gick även han på jobbet då vi kom. Så det var alltså två mammor och tre barn som hängde hela eftermiddagen och kvällen igår. Bella var på sjukt dåligt humör innan vi åt middag så jag tänkte faktiskt några gånger att "det här går aldrig, vi kommer behöva åka hem, det blir inget pyjamasparty" men efter middag och en hjälteinsats av Marcus som kom med nappar som jag glömt att ta med (det märks att hon blir större då man kan glömma något som bara för någon månad sedan var synonymt med henne, typ) så gick det jättebra. Tristan har ju napp men Bella tar inte vad som helst. Esskas anatomiska utan ring och i latex ska det va, minsann.

Efter maten åt vi glass, även barnen faktiskt, även om Bella är dålig på sötsaker vilket vi såklart är glada för och inget vi försöker truga i henne. Maten var förövrigt supergod; spaghetti och köttfärssås av älg med grädde och goda kryddor. Mumma!

Som på beställning sov alla tre barnen, efter läggningar utan problem, 19.50. Precis i tid för Let's Dance alltså! Då tog vi fram godis, chips och läskeblask och satte oss till rätta i soffan, så najs! Där satt vi till strax efter 23 då Pontus kom från jobbet. Ja, han sov också där, skitkul! Är ju så nära från jobbet för honom så det var ju perfekt. Vi satt vakna dryga timmen men sen la vi oss allihopa och sov gott till 7.15 då Bella vaknade. Vi åt gemensam frukost vilket var supermysigt och vid 11 kom Marcus hem från jobbet och Pontus gick på jobbet =)

Vi klädde om till friluftskläder och åkte till LillRamis. Var en ganska dum tid vi åkte egentligen, mitt i lunch- och sovtid men Bella och Tristan löste det själva. De somnade i bilarna och sov vidare i vagnarna då vi lyfte över dom. Tack vare att de åt frukost så sent så var de nog inte så hungriga vilket gjorde att de sov dryga timmen och dessutom lekte över en timme sedan. De åkte snowracer, grävde i snö och inte minst; träffade Mickelina! Det är LillRamis egna maskot och jag blev så imponerad av Bella för hon var verkligen nyfiken och inte speciellt rädd. Hon gav t.om Mickelina en kram, lillhjärtat!

Efter lek åt alla lunch på Rudolf och sen röjde ungarna järnet en stund där inne innan vi packade ihop och skildes åt. Det var en trött tjej som kom hem iaf. Hon satt i mitt knä och tomstirrade på Teletubbies en halvtimme innan hon fick nya krafter och lekte med lego och ritade. Sen åt vi middag på tu man hand och hon sa "mmmm" flera gånger, hihi. Det var kycklingklubba och rotfrukter i ugn och det verkade väldans mumisgt idag. Palsternackan var extra god, den åt hon som snacks efter hon hade ätit upp.

Runt 18.30 tog hon mig i handen och gick till sitt rum och pekade på sängen. Då jag frågade om hon var trött och ville ha välling sa hon "mm" så vi borstade tänderna och satte på pyjamas och sen fick hon som hon ville. Det gick super att lägga henne så hon var nog verkligen supertrött. Tyvärr lär hon ju vakna tidigt imorgon men klart jäntan måste få sova då hon är trött!

Hanna fotade idag så kanske dyker det upp bilder där!

Pontus slutar 24 inatt så det blir nog en tidig kväll för mig. Ser Robinson (typ) nu men sen vet jag inte om även jag ska kasta in handduken kanske. Kollar hemnet lite på halvskoj efter boendet i Stockholm men det är så svårt då vi inte vet hur mycket vi får låna. Kan säga så här iaf; hellre pendlar jag (eller Pontus, haha) fem mil än att bo i ett höghusområde med tio meter mellan husen. Någon måtta får det vara med kontrasten härifrån! I Härjedalens kommun har varje invånare en kvadratkilometer för sig själv, haha. Vill helst bo i ett område med naturområden nära, nära pendeln, barnfamiljer... Helst radhus eller flerfamiljshus men det kanske vi inte har råd med. Vi får se!

Ciao!


2010 - det är då det händer

Gifter mig - check!
Blir tvåbarnsmor - check!
Flyttar till Stockholm - check!


Ja allt är sant. Eller jag är bara i v 12 så jag hoppas att det går vägen men det får vi väl tro! Det där med giftermålet var väl ingen hemlighet direkt men det här med Stockholm är rykande färska nyheter. Pontus har fått jobb inom Lärarnas Riksförbund och det är en chans för rolig och utmanande att tacka nej till. Kontrasten kan ju inte bli tydligare; fjäll - storstad, haha. Men nu har vi testat Funäs och vi har trivts men känt sedan i våras att vi vill vidare så nu blir det så!

Wiiieee, spännande tider!

Skithelg

Nä, nu ska man ju inte måla fan på väggen men Pontus jobbar tors 15-23, fre 15-23, lör 12-24, sön 11-23. Jag jobbar 8-15 på tors + fre och är ledig i helgen. Ja, vad mycket vi kommer att ses! Dessutom har Pontus varit bortrest tisdag + onsdag och kommer inte hem förrän inatt. Jaja, det kommer väl en tid för oss med! På lördag förmiddag till exempel, haha.

Men helgen kan nog bli rolig ändå, fastän vi inte kommer få vara med Pontus vilket jag och Bella såklart vill mest av allt. Troligen ska vi åka till LillRamis med Loo's på lördag och sen hänga med Johanna och Jocke + Sigrid på söndag. Har inte sett de senare sen långt innan jul så hoppas det blir av!

Loo's träffade vi senast idag! Var trött och hängig efter jobbet så på väg till dagis sms:ade jag Hanna och frågade om jag och Bella kunde komma upp och hänga och det kunde vi. Tänkte först åka hem innan men direkt efter jag hämtat Bella åkte vi upp, alltså utan mat, blöjor eller egentligen plan. Men som vanligt så löste sig allt, så härligt att vara där! Barnen lekte superbra och jag tror minsann att Bella är lite kär i Vincent, hihi. Hon kramade honom hur många gånger som helst, utan att någon ens nämnde något om kramar! Men hon är väldigt go just nu, verkar ha ett stort behov av närkontakt och det får hon såklart så mycket hon vill av. Ja, dagtid alltså för att ha henne i vår säng på natten det sker bara i nödfall. Hon sover nu sedan två timmar men jag hör hur hon hostar och rör sig så jag vet inte om det kanske är en ny förkylning på g. Hon vaknade t.om för en timme sedan så jag fick gå in och vyssja lite. Händer typ aldrig. Hostade i morse med och då jag sa det på dagis sa personalen att "här har ungarna hostat sedan november", haha. Men ja, hoppas det stannar vi det och att det snart går över.



Ciao!

Yeah!

Ïkväll la jag Bella enligt nya regimen och det gick bra, även om det tog mer tid än önskvärt, dryga halvtimmen. Men hon reste sig inte, gnällde inte eller gjorde överhuvudtaget något annat än drack välling, la sig ner, trixade och fixade lite innan hon hittade positionen och sen somnade hon. Wiiie! Stärkt av självförtroende är jag nu igen, haha. Visst kommer det gå upp och ner men skönt att veta att jag också kan lägga Bella igen.

Imorgon är jag och lilla damen lediga så vi ska nog åka lite snowracer på Funäsberget. Pontus och Bella var där idag och hon hade verkligen gillat det. Överlag så verkar det här med vinter och snö lite roligare nu. Hon hade till och med lekt med hink och spade i en snöhög nästan en halvtimme och nu i eftermiddags då jag kom hem var vi ute på gräsmattan och även det tyckte hon var skoj. Detta trots att snowracern var utom lekhåll. Istället roade vi oss med att gräva upp ett en meters brett spår i snön och så la vi all snö i en hög som sen, då det blir lite mer tösnö, ska bli en snögrotta. Bella grävde hon med med sin barnskyffel, så duktig så. Jag var den som gav upp först då jag frös och var hungrig.

Vi åt supergod middag idag; hemmagjorda älgburgare med guacamole, sallad, rå lök, paprika och potatisklyftor gjorda i ugn med onyttigt mycket salt och olja. Bella skulle äta rester (kyckling och ris) men hamburgarna lockade väldigt så hon åt väl fem skedar av sin mat och kanske 1/3 av min ena burgare. Tur var väl det för vem behöver äta två burgare? Fast Pontus var iofs sugen på att göra tre var...

Nu har vi tittat lite på Idrottsgalan och jag blir alltid så imponerad av SVT! Så proffsigt och folkligt, eloge! Och Peter Settman, bästa värden verkligen. Även om Brolin inte verkar ha uppskattat "skämtet" då Settman inte kom mellan bordet då Brolins stol var så långt ut, haha.

Appråpå SVT, jag lyssnar alltid på P3 då jag åker till jobbet (eller ja iaf till Bruksvallarna för där försvinner mottagningen) och det är också så bra. Lyssnade jämt på P3 förr och jag förstår varför. Visst, vissa humorgrejer är verkligen skruvade men ofta är det bra och musiken tusen gånger mer varierad än typ Rix. En låt som dock går varm nu är Lalehs Bjurö klubb men vad för det, den är ju hur bra som helst!

Jaja, nog svamlat. Ska nog läsa mama nu och sen sova. Skönt!


Bortskämd mamma

Bella har krånglat några kvällar vid läggningen och jag googlar "problem med sömn +1,5 år", haha. Ja, det är så man reagerar om man hitills haft ett barn som somnat efter en viss följd rutin men som numera inte verkar duga. Pontus har därför hittat på ett nytt sätt; välling sittandes i sin egen säng, föräldern sjunger, Bella lägger sig ner, föräldern håller handen och sjunger tills Bella somnat. Det funkar super, för Pontus. Haha, suck! =) Ikväll då jag skulle testa den nya regimen slutade det med att jag gick ut och sa åt Pontus att gå in och fixa det. Har inte hänt att vi bytt "läggare" sedan hon var pytteliten! Men men, jag har ju också sämre tålamod än Pontus och det känner väl Bella av...

Pontus tror stenhårt på den här metoden så vi ska försöka med den ett tag till, eller ja, tills den funkar för mig med. Helst vill jag ju att Bella ska klara att somna själv, vilket hon också gjorde några kvällar precis innan det tvärvände. Är det för tidigt eller ska det funka nu? Hur gör man då? Vill inte testa någon sorts "skrikmetod" då jag tror hon har ett stort ömhetsbehov och lite av en separationsångest just nu som det är med dagis och allt.

Nu sover hon iaf (somnade hur lätt som helst med Pontus, vilket både stör mig och glädjer mig, haha...) och vi ska se på Robinson och äta smågodis. Livet på en pinne för småbarnsföräldrar!

 


Resumé + skidtur

Helgen i Sundsvall var suverän! Brukar ibland känna att det stressigt och massa åka hit och dit men nu kändes det faktiskt som en semester, jätteskönt. På torsdag då vi kom åkte vi direkt till Pontus mormor och åt lunch vilken följdes av klappgröt vilket uppskattades framförallt av mig. Efter cirka tre timmar åkte vi hem till mamma och pappa och det var så skönt att få komma "hem"! Vi åt middag och myste på kvällen. På fredagen hade både mamma och pappa tagit ledig så vi åkte allihop till mormor och morfar och till farmor. Hos mormor och morfar var vi över tre timmar så Bella sov sin lunchlur där med, vilket gick jättebra. Det blev en något kortare sväng till farmor men jag tror verkligen de äldre uppskattar att vi hälsar på då vi kommer hem. Varje gång vi varit hemma, ända från det att vi bodde i Jönköping, har vi hälsat på våra mor- och farföräldrar. Känns självklart att bjuda på det då vi ju inte ses speciellt ofta och nu då Bella bara växer och växer mellan gångerna.


Pappa, farmor, jag och Bella

På fredagkväll var det syskonträff hos bror Marcus med familj. Där var alltså även bror Bia med familj och så även mamma och pappa. Vi åt tacos och Pontus härjade med barnen så de var alldeles slutkörda innan de la sig, haha. Dessutom var det lite julklappsbyte mellan kusinerna. Alla fyra somnade snällt vid 21 (Bella sist som var helt uppe i varv av allt bus även om hon mest stod brevid och tittade) och det gick super att väcka både Isa och Bella sen då vi skulle åka hem. Bella var vaken i bilen på väg hem men hon somnade om direkt i sängen sen hos mamma och pappa, smidigt! Om det inte skulle funka skulle man ju behöva tacka för sig redan vid 20 och det är ju lite trist.

   
Bella på sin första tjejmiddag! Bästa sällskapet; kusinerna Nora, Isa och Tuva / Tuva och Bella lassar in! / Mamma och barn
  
Jag och pappa klurar på frågesport som Marcus ordnat / Bella tar det lugnt medan storkusinerna busar med pappa / Nora och Pontus

På lördag var jag, Pontus och Bella ute på Birsta men vi handlade verkligen inte mycket. Väntar ju på min första lön för säsongen och Pontus har ju varit 50% pappaledig så pengarna räckte till en fika på Charm, ett x-box spel till Pontus, ett par jeanstajts till mig, och en pyjamas och strumpor till Bella. Men det var skönt att gå omkring där inne. Svårt att gå på stan med Bella på vintern. Är ju varmt klädd i vagnen så då man går in måste man klä av och det blir mycket in och ut... Smidigt att kunna ha vanliga kläder hela tiden! Hon sov i vagnen med och det gick super. Men på sommaren är det bara stenstan som gäller! =)

På eftermiddagen åkte vi till Pontus farmor och farfar och åt middag och bytte julklappar. Tre timmar var vi där och Bella var hur snäll som helst. De hade köpt en Musse-DVD som Bella skulle ha där, jättegulligt! Hon tittade faktiskt då och då så det funkade fint som förströelse då vi åt (Bella vill inte sitta en sekund längre efter hon ätit upp) eller då vi helt enkelt ville prata med varandra utan att ha Bella i fokus. Vilket iofs är svårt.

Då vi kom hem till mamma och pappa la vi Bella ganska omgående (men hon vaknade och behövdes sövas om vilket är superovanligt) men till sist blev det iaf myskväll med räkor, eller räkmackor snarare..., Robinson och sen långfilm. Somnade såklart innan pausen för nyheter men det är skönt det med!

På söndagen var det strålande sol och kring 12 minus så vi och mamma och pappa tog en promenad till Sidsjön. Gick runt sjön, köpte kaffe och korv, kollade på fåglarna och gick hem igen. Tror alla uppskattade den friska luften efter några instängda kalla dagar.

Efter en god middag var det med ett visst vemod som vi började köra västerut. Men vi var ju tvugna pga jobb så det vara bara styra kosan mot Funäs. Vid Ånge somnade Bella och väl hemma var det bara att lägga över henne i sängen.

Nu är det vardag igen! Hemma här och dessutom är julen utstädad. Riktigt skönt. Längre fram ska det väl fixas lite vårgardiner och så men det känns ju verkligen som midvinter än så länge så det får dröja lite.

Idag var hela familjen ledig så vi åkte längd. Åkte halvägs till Malmbäcksstugan och det var så roligt och så vackert! Strålande sol, vindstilla och kring 13 minus. Bella brukar ju normalt sova då vi åker men nu ville hon vara vaken och det gick bra det med. Satt upp i pulkan med ryggsäcken som extra stöd och där satt hon även då vi stannade och fikade för jag hade glömt hennes stövlar... Men det gick fint! Hon hade kanske inte fixat det någon timme till eller så, både tålamodet och kylan, då hennes ansikte blev så exponerat i sittläge, satte stopp för det men två timmar var vi ute och det guld värt!


  
Äntligen vamt nog att vara ute! / Då Malmbäckstugan inte öppnat än var det inte preparerat hela vägen / Helagsmassivet och Mittåkläppen längst till höger

  
Bella / Bella och jag / Jag i fulaste reklammössan


Bella äter korvmacka och njuter av fjället och livet med sina otroligt stolta föräldrar!


Sönnsvall!

Imorgon åker vi hem till Sundsvall! Fick vara ledig hela fyra dagar på raken och det ska bli så skönt. Har varit mycket jobb även om jag har haft det mest skonsamma schemat av alla, men då är jag den enda med familj också, som det ska finnas massa energi över till...Men det finns, allt som oftast! Bella är så härlig nu; lär sig massa, är glad och nyfiken, underhållande, sover och äter underbart. Hon är väldigt sugen på att lära sig saker just nu. Pekar på allt och vill att man ska berätta vad det är. Då hon får svar säger hon "mm" och frågar efter nästa sak. För någon kväll sedan då jag skulle knäppa hennes pyjamas så sa jag typ "oj, vad många knappar" och då pekade hon på en knapp. Hihi, hon är sig hela tiden, fast vi inte lär henne så att säga. Ett annat sånt exempel är då hon fick tag på min ögonfransbörjare och direkt förde den till ögat och gjorde som hon uppenbarligen sett mig göra. Sötnosen!

Även min andra familjemedlem är en sötnos, såklart! Pontus har under hans julledighet haft maten klar då jag kommer hem, underhåller och pysslar med Bella hela dagarna och masserar mina fötter tills jag stupar i soffan kring 21, haha. Ja, han är bra fin den där pojken!

Det är så grymt kallt och jag är så less på det! Idag kunde de inte starta liften på jobbet förrän 11.30 för den olja som driver liften fryser då det är under 30 minus. Suck! Trots det var det massa folk som stod och väntade på att liften skulle dra igång. Skulle aldrig åka i sådan kyla! Men det är nog lätt att glömma att vi bor i det som vanligt folk lägger massa pengar och tid på att besöka kanske en gång/år. Är man väl här kanske man vill passa på, oavsett väder?

Ska bli skönt att lämna Funäs för några dagar och träffa nära och kära och få se något annat. Blir nog tyvärr inte så mycket gå på stan eller så, är ju lika kallt där som här, men blir nog jättekul ändå!


"Du bara jobbar och sover"

Det sa Pontus för någon dag sedan till mig och ja, det stämmer nog. Har inte på något sätt jobbat massa övertid eller så men då jag väl jobbar är det så intensivt. Folk, folk, folk! Men detta är ju också första stora anstormningen i fjällen, blir nog lite lugnare någon vecka nu.

Men lite annat har vi gjort iaf! På nyår var vi i Vemdalen med några kompisar och lite annat löst folk, haha. Eller ja, alltså kompisars kompisars och så vidare. Det var väldigt trevligt även om det precis som jul blev kort men intensivt då jag bara var ledig just på aftonen. Vi var elva vuxna, Bella, två hundar och en katt. Bella trivdes som fisken i vattnet och var så duktig hela dagen och kvällen! Gick runt och charmade alla, åt chips (jaja, bara nyår en gång per år...), matade hundarna fast hon inte fick pga deras känsliga magar... Vid 19 somnade hon som vanligt och sov hela natten. Eller iofs så hörde Pontus henne vid 22-tiden och gick in och kollade i rummet. Då hade hon lyckats resa sig på alla fyra med sovsäcken över sig och var förmodligen helt disorienterad. Men hon sov så Pontus kunde lägga henne till rätta igen. Vid 01.30 la jag mig och då fick Bella sova med mig resten av natten, alltså 4,5 timmar till. Jodå, visst var man lite trött då. Pontus la sig vid 03 så han sov tre timmar innan vi smög upp, packade ihop och åkte hem för att jag skulle jobba. Kort men intensivt som sagt! =)

Sen har jag jobbat igen och Pontus och Bella har varit hemma på jullov. Det har ju varit så jäkla kallt men igår och idag kunde de äntligen vara ute så idag var de uppe i Ramundberget hela dagen. Först lekte de i Lill-Ramis (som Bella har säsongskort i tack vare att jag är anställd) sen åt de medhavd lunch hos mig (Rudolf är också värmestuga) och sen åkte de en mil längdskidor. Bella hade sovit gott i pulkan och Pontus hade njutit av strålande vackert väder och frisk luft efter några instända dagar. Sen avslutade de med lite innelek på Lill-Ramis inna de åkte hem. En heldag som hade passat de båda ypperligt! Bella hade varit glad och nöjd hela dagen och var även det då jag kom hem på eftermiddagen. Så kul!

Igår var vi på middag hos grannarna, var så himla trevligt! Självklart blir jag ju extra trött då man slöar ihop i soffan så det var skönt att få socialisera sig lite. Eftersom vi bor i samma villa så la vi Bella, satte på babyvakten, tog med vår del ner till dom och njöt sedan av lite vuxenumgänge. Eller ja, de har ju en kille på tre månader men han var nöjd bara han fick vara med. Var faktiskt där till 23.30 och slumrade inte till en enda gång! =)

Nu ska jag surfa lite till, sen lite TV, lite kortspel med Pontus och sen bok och sova, hihi, skönt!