Bortskämd mamma

Bella har krånglat några kvällar vid läggningen och jag googlar "problem med sömn +1,5 år", haha. Ja, det är så man reagerar om man hitills haft ett barn som somnat efter en viss följd rutin men som numera inte verkar duga. Pontus har därför hittat på ett nytt sätt; välling sittandes i sin egen säng, föräldern sjunger, Bella lägger sig ner, föräldern håller handen och sjunger tills Bella somnat. Det funkar super, för Pontus. Haha, suck! =) Ikväll då jag skulle testa den nya regimen slutade det med att jag gick ut och sa åt Pontus att gå in och fixa det. Har inte hänt att vi bytt "läggare" sedan hon var pytteliten! Men men, jag har ju också sämre tålamod än Pontus och det känner väl Bella av...

Pontus tror stenhårt på den här metoden så vi ska försöka med den ett tag till, eller ja, tills den funkar för mig med. Helst vill jag ju att Bella ska klara att somna själv, vilket hon också gjorde några kvällar precis innan det tvärvände. Är det för tidigt eller ska det funka nu? Hur gör man då? Vill inte testa någon sorts "skrikmetod" då jag tror hon har ett stort ömhetsbehov och lite av en separationsångest just nu som det är med dagis och allt.

Nu sover hon iaf (somnade hur lätt som helst med Pontus, vilket både stör mig och glädjer mig, haha...) och vi ska se på Robinson och äta smågodis. Livet på en pinne för småbarnsföräldrar!

 


Kommentarer
Postat av: sara

låt henne äta välling i eran famn å lägg sedan ner henne å säg godnatt....det kommer nog bli lite skrik oavsett hur ni gör på vägen till att få henne att somna själv....lycka till!

2010-01-16 @ 20:20:32
Postat av: Lina

Sara: det är precis den taktiken som slutat funka, haha. Men jo, visst kommer det bli protester hur vi än gör. Men minsta möjliga motstånd vore kul =)

Postat av: johanna

Säger bara en sak: känner igen mig! Rutan har precis samma "problem".

2010-01-17 @ 09:36:06
URL: http://johannaijakan.blogspot.com
Postat av: Annie

Ebba har också alltid somnat själv (2 1/2 år) men kvällsrutinerna har ändrats några gånger efter nya behov som uppstått. Svårt att tipsa om såna saker när alla barn är olika och bara just föräldrarna vet vad som funkar bäst för just deras barn. Här går det ofta bra om man upprepar innan vad som ska hända. "när du har druckit upp din välling, borstar vi tänderna och sjunger trollmor och pussar. Och sen är det gonatt, och så ses vi ju imorron bitti igen". Blir det lite gråt sen så kan man ju alltid gå in och dra samma förklaring igen eller bara titta in och säga gonatt igen så de vet att man är kvar och så. Som sagt. ingen annan kan ju egentligen tipsa, men har man minsta chans att hjälpa nån småbarnsförälder det allra minsta så vill man ju gärna försöka. ;)

2010-01-17 @ 20:14:29
Postat av: lina

Jag tror ni är inne på rätt linje, att inte jiddra med en separationsångestig dagisstartande liten. Annars predikar jag ganska hårda rutiner vid natta dvs somna själv, men just i förändringsperioder tror jag inte det funkar. Sen vill man ju inte lägga sig till med en ny vana som inte funkar i längden sen typ gunga 15 kilo till sömns eller nått..haha. Lycka till!

2010-01-18 @ 09:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback