Fredagsmys och lördagslek

Pontus jobbade ju som bekant 15-23 igår så vi möttes i dörren bara och jag packade in väska och barn i bilen och åkte och hämtade Hanna på jobbet och sen for vi till dom, eller henne rättare sagt för Marcus gick även han på jobbet då vi kom. Så det var alltså två mammor och tre barn som hängde hela eftermiddagen och kvällen igår. Bella var på sjukt dåligt humör innan vi åt middag så jag tänkte faktiskt några gånger att "det här går aldrig, vi kommer behöva åka hem, det blir inget pyjamasparty" men efter middag och en hjälteinsats av Marcus som kom med nappar som jag glömt att ta med (det märks att hon blir större då man kan glömma något som bara för någon månad sedan var synonymt med henne, typ) så gick det jättebra. Tristan har ju napp men Bella tar inte vad som helst. Esskas anatomiska utan ring och i latex ska det va, minsann.

Efter maten åt vi glass, även barnen faktiskt, även om Bella är dålig på sötsaker vilket vi såklart är glada för och inget vi försöker truga i henne. Maten var förövrigt supergod; spaghetti och köttfärssås av älg med grädde och goda kryddor. Mumma!

Som på beställning sov alla tre barnen, efter läggningar utan problem, 19.50. Precis i tid för Let's Dance alltså! Då tog vi fram godis, chips och läskeblask och satte oss till rätta i soffan, så najs! Där satt vi till strax efter 23 då Pontus kom från jobbet. Ja, han sov också där, skitkul! Är ju så nära från jobbet för honom så det var ju perfekt. Vi satt vakna dryga timmen men sen la vi oss allihopa och sov gott till 7.15 då Bella vaknade. Vi åt gemensam frukost vilket var supermysigt och vid 11 kom Marcus hem från jobbet och Pontus gick på jobbet =)

Vi klädde om till friluftskläder och åkte till LillRamis. Var en ganska dum tid vi åkte egentligen, mitt i lunch- och sovtid men Bella och Tristan löste det själva. De somnade i bilarna och sov vidare i vagnarna då vi lyfte över dom. Tack vare att de åt frukost så sent så var de nog inte så hungriga vilket gjorde att de sov dryga timmen och dessutom lekte över en timme sedan. De åkte snowracer, grävde i snö och inte minst; träffade Mickelina! Det är LillRamis egna maskot och jag blev så imponerad av Bella för hon var verkligen nyfiken och inte speciellt rädd. Hon gav t.om Mickelina en kram, lillhjärtat!

Efter lek åt alla lunch på Rudolf och sen röjde ungarna järnet en stund där inne innan vi packade ihop och skildes åt. Det var en trött tjej som kom hem iaf. Hon satt i mitt knä och tomstirrade på Teletubbies en halvtimme innan hon fick nya krafter och lekte med lego och ritade. Sen åt vi middag på tu man hand och hon sa "mmmm" flera gånger, hihi. Det var kycklingklubba och rotfrukter i ugn och det verkade väldans mumisgt idag. Palsternackan var extra god, den åt hon som snacks efter hon hade ätit upp.

Runt 18.30 tog hon mig i handen och gick till sitt rum och pekade på sängen. Då jag frågade om hon var trött och ville ha välling sa hon "mm" så vi borstade tänderna och satte på pyjamas och sen fick hon som hon ville. Det gick super att lägga henne så hon var nog verkligen supertrött. Tyvärr lär hon ju vakna tidigt imorgon men klart jäntan måste få sova då hon är trött!

Hanna fotade idag så kanske dyker det upp bilder där!

Pontus slutar 24 inatt så det blir nog en tidig kväll för mig. Ser Robinson (typ) nu men sen vet jag inte om även jag ska kasta in handduken kanske. Kollar hemnet lite på halvskoj efter boendet i Stockholm men det är så svårt då vi inte vet hur mycket vi får låna. Kan säga så här iaf; hellre pendlar jag (eller Pontus, haha) fem mil än att bo i ett höghusområde med tio meter mellan husen. Någon måtta får det vara med kontrasten härifrån! I Härjedalens kommun har varje invånare en kvadratkilometer för sig själv, haha. Vill helst bo i ett område med naturområden nära, nära pendeln, barnfamiljer... Helst radhus eller flerfamiljshus men det kanske vi inte har råd med. Vi får se!

Ciao!


Kommentarer
Postat av: Maria

Supefin och härlig blogg! Ni har världens sötaste lilla tjej! Stort grattis till allt kommande detta 2010! Vilket år ni har framför er!



Ett tips på bostadsområder kring Stockholm som är naturnära är Upplands Väsby(27 min in till Stockholm Central med pendel) och Täby(18 minuter till Stockholm Östra med Roslagsbanan). Priserna kring där är inte all för höga. Priserna stiger rejält sedan när man kommer in här i Stockholms Kommun.



Lycka till med bostadssökandet! :-)

Postat av: Maria

Jag skriver ju som en kratta, haha! :-) "Bostadområden kring här" och "Allt för höga" skall det såklart stå. Ber om ursäkt för min dåliga stavning!

2010-01-24 @ 16:56:05
Postat av: johanna

Åh, det finns ju flera fina områden...allt handlar bara om pengar. Barkarbystaden/Barkarby hage som ligger stationen innan oss är väldigt fint och ligger precis invid ett naturreservat. Fast det är nyproduktion och relativt dyrt tyvärr!



Kolla kranskommunerna till sthlms kommun! Iaf om ni vill bo i radhus/villa. Järfälla, Tyresö, Upplands-Bro, Huddinge, Älvsjö (hör iof till sthlm...), osv.

2010-01-24 @ 22:05:38
URL: http://johannaijakan.blogspot.com
Postat av: Fia

Grattis till både barn och nytt jobb! Skönt att se att fler gör liknande saker som oss och flänger över landet:-)



Vi har precis skrivit klart papperna för en flytt från Skåne till ett radhus i Nyköping, Har hört att många Sthlmare numera bor i Nyköping och pendlar till sthlm med tåg, 1h ska det visst ta, tror det är 9-10mil.

Nu ska ju iofs inte Per jobba i sthlm men det känns skönt att ha den möjligheten för ev framtida studier osv.

Hoppas att ni hittar något trevligt boende, det är en jobbig jakt speciellt när man sitter på avstånd.



Ha det!



2010-01-24 @ 22:08:21
URL: http://fialiljas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback