Hetsigt, rörigt, lite farligt men mest av allt helt underbart!

  

Morgonmys med hela familjen i sängen...Tills Bella ville hoppa! Det fick hon såklart, efter vi flyttat på Molly =)

I övrigt känner jag mig pigg, fast blir tröttare mot eftermiddagen oftast men inte så farligt. Har tappat den mesta vätskan så kan ha de flesta vanliga kläder redan, jippie! Nu är ju iofs sommargarderoben lite mer loose så det passar ju bra, tsss. Sitter just nu i mina absoluta favoritbrallor; tunna mellanblå jeans med lite haremhäng och tajtare benslut ca en dm ovanför ankeln. Köpte dem förra sommaren på Sisters och typ bodde i dem flera månader. Är som mamma på den punkten, halvkorta jeans kan man ha från april-oktober! Känner en begynnade shoppinglust så får väl ta med Molly till stan om nån månad alternativt hela familen. Går ju bra om man planerar in shoppingen just då Bella sover för det är inte så kul att kolla i affärer för henne...


Nu då jag nästan är normal i ansiktet är glasögonen ännu snyggare! Så grymt nöjd! I bakgrunden anar man Pontus snygga och fiffiga CD-hylla, home made och allt. Ska visa mer bilder från vårt fina lilla radhus senare i höst men vi har en del kvar att göra och en del annat att stå i ;)


Molly




 


Första bajskatastrofen! :)

Imorse fick vi verkligen bevis på att den "riktiga" mjölken runnit till. Molly lyckades nämligen bajsa ner en blöja, sovpåse, frottéhandduk och lakan. Gulbrun röra överallt. Inte illa av en fyrakilosklump! :) Självklart pratade jag i telefon och Pontus och Bella hade bråttom till en lekdejt. Men Pontus tog det akuta så städade jag sen, haha. Bella tittade gela tiden nyfiket på, såklart. Hon står ibland på sin toapall och tittar på då vi byter på  Molly och ibland hämtar hon en docka och gör likadant. Sötunge!       

Inatt sov vi alla super, ingen lämnade sängen mellan 23.45-6.30! Snart dags för Molly att vänja sig in i längre pass i spjälsängen dock. Jag och Pontus sover så mycket bättre då och Bella har alltid (knack knack) sovit i egen säng. Även hon ska få en ny rutin och en ny säng. Vi köpte en växasäng på tokrea i somras och tänkte spara den till jul typ men nu då hon vill ha oss så nära då hon ska sova så blir det byte nu. Sagor och snack till en början ända till hon somnar men sen ska vi fasa ut det och lära om henne att somna själv igen. Det är iaf målsättningen! 

Att få Molly har fått oss att ytterligare inse hur otroligt duktig och underhållande Bella är. Hon älskar att känna sig behövd och showar gärna, eller gör oss tjänster som att hjälpa till att duka. Hon har nyss lärt sig twista och ni kan ju tänka er hur söt hon är då hon ställer upp ena foten på tårna och vickar på rumpan till musik! Musik är förövrigt väldigt intressant och någon gång varje dag pekar hon på stereon och så ska vi dansa! Musiken får gärna vara lite snabbt rockig, just nu är vi inne på Ryan Adams :)                

   


So far so good

Än så länge går det finfint att ha två barn. Ska dock tilläggas att mamma och pappa ju varit här sedan i måndags vid lunch och de har hjälpt oss otroligt mycket. De har framför allt skött markservicen (mat, disk, plock etc) så att jag och Pontus har kunnat fokusera på Bella Bus och Molly Monster. Det har varit perfekt! Bella är fortfarande fascinerad och väldigt kärleksfull gente sin syster, vilket värmer två föräldrahjärtan såklart. Visst förstår vi att det kan och kommer att ändras och gå fram och tillbaka resten av livet men en bättre start hade vi knappast kunnat få!

Nu är mamma och pappa på väg hem till Sundsvall igen så då får vi känna av lite mer hur det verkligen är. Sen så ska ju jag vara hemma ensam sen också då Pontus tio dagar är slut så det känns bra att få trappa ner succesivt

Typiskt nog så bestämde sig Bella några dagar innan Molly kom att det här med att gå och lägga sig är sjukt överskattat. I närmare ett år har det tagit exakt tre minuter att lägga henne, senaste kvällarna har det tagit 45! Jag och Pontus ska utarbeta en ny rutin ikväll och börja näta och stöta tills det går in, hur lång tid det nu än kan ta. Länge förmoligen men tror det ändå är viktigt att vi är konsekventa och eniga, precis som vi varit hitills. Men hon har själv ändrat rutin några gånger i sitt liv så det kanske är dags för en ny fas igen. Funderar på att byta till storsäng och börja läsa sagor för henne på kvällen. Så hon får vara vaken en stund med oss fast i sängen. Jaja, vi får se!

Molly är precis som Bella som bebis; lugn, nöjd och trött för det mesta. Dock piggare hitills på natten än på dagen, såklart. Då man hade en bebis kunde man ju själv sno runt dygnet lite men nu är ju Bella superpigg hela dagarna så det blir till att försöka effektivisera sömnen och vila då de båda gör det samtidigt. Alltså inte blogga som jag gör nu, haha.

Vi var på återkoll på sjukhuset idag och allt var super. Hon hade gått ner lite i vikt men inom gränsvärdena. Läkaren kunde snabbt konstatera att "detta är en helt frisk bebis". Skönt!

Nu ska jag vila och se på Bevvan. Pontus och Bella är ute på vagnpromenad i spöregnet och Molly sover på soffan. Passa på alltså!



Molly och Bella älskar sin nya vagen och vi med! Babytraveln är super verkligen! Vi spenderade gårdagen i Hågelby så storasyster fick leka och lillasyster sova =) Sen hände något magiskt; de sov i vagnen precis samtidigt så vi åt lunch i över en timme helt utan barn på en jättefin uteservering med supergod mat. Ska leva på det länge! =)


Molly Ann Bäckström

   

 

Av det givna flickenamnet Molly Ann kan man föranledas att tro att det har fötts en ny countrystjärna i den amerikanska södern, typ Virginia eller något, men så är inte fallet; det är blott den framväxande Lindström/Bäckström-klanen i Söderort som fått tillökning!

I söndags var den då, inte ont anande, trehuvade lilla familjen och shoppade tvåårspresenter till Bella på Skärholmens galleria, när Lina i smyg började känna att något var på gång. Jag (ja, traditionsenligt nog är det Pontus som av någon anledning skriver inläggen som handlar om nya barn i familjen) blev varse att det var barnafödande på G först kring midnatt då jag vaknar av att Lina står på alla fyra i sängen och andas tungt. Kanon! Vid tvåtiden ger Lina upp försöken att sova, beordrar mig i säng och börjar vanka omkring i huset och titta på TV.

På morgonen, vid fem, är Lina less på att vara ensam och väcker mig och vi börjar också smida planer för dagen som skall komma - vad gör man med Bella när man bor långt ifrån släkten? Det löser sig hur fint som helst visade det sig. Världens snällaste Karolina Sellnäs får glatt sätta sig i en taxi till Tumba när timmen fortfarande är sex, för att kunna spendera dagen med Bella, och mormor och morfar (som hade kommit hem till Sundsvall från Stockholm klockan nio kvällen innan ironiskt nog) får sätta sig i bilen för att kunna komma fram i lagom tid till en eftermiddagsavlösning. Allt funkade i alla fall hur bra som helst efter en mycket bra insats av alla parter; Karolina, mormor och morfar och inte minst av Bella själv!

Förlossningen då? Jo, allt gick bra. Till vår glädje hade Molly gått från fullt rörlig till fixerad på bara någon vecka, till skillnad från storasyster, och verkade hur redo som helst på att komma ut. Detta, tillsammans med andra faktorer så klart, ledde till att detta slutade som en "vanlig" förlossning, dvs ingen sugklocka, tång eller snitt. Och precis som förra gången - och som alltid annars - är jag fylld av den största vördnad, respekt och tillgivenhet till Lina. Jag kan inte fatta hur hon kan hantera denna smärta! Jag hade legat och grinat som en blöt liten fläck på ett golv inne på bårhuset innan jag ens hade varit öppen en centimeter, emedan Lina går med på promenad, gungar Bella, flåsar lite tyst i köket, skrattar med Karro, åker in och är öppen fyra centimeter, tar hål på hinnorna, andas näsa-mun någon timme och säger att "nu är det lite intensivare smärtor", andas lite lustgas ett tag och sedan brassar på en jättespurt - utan lustgas, utan något! -  och vips har fött ett barn! Det är helt makalöst och jag är mållös. Det är så makabert och groteskt alltihop och samtidigt så ömt, skört och så vackert.

Jag blev så full i skratt när barnmorskan, precis i början av krystvärkarna, när de riktigt jobbiga öppningsvärkarna var över, med stor övertygelse frågar Lina om hon är sportig av sig, om hon sportat mycket som barn, i och med att hon tycks ha en vinnarskalle och motivation utan dess like. De som känner Lina vet att hon inte är intresserad, eller någonsin har varit intresserad, av sport, och att det inte finns en människa på denna jord som blir mindre berörd av att förlora ett kortspel eller what ever. Lina svarar bara att "Nää, jag är väl bara bra på det här helt enkelt" och skrattar och jag bara skakar förbryllat på huvudet och ler åt en kvinna som för tio sekunder sedan haft en riktigt segdragen och smärtsam värk och som därefter oberört skrattar, konverserar, käkar körsbärsvingummin och gör sig redo för nästa värk.


Nu är hela familjen hemma och Bella är märkbart stolt över Molly och säger "min", pekar på Molly, sätter sig i soffan och säger "knä" samtidigt som hon klappar sig på knäna. Lina mår bra, Molly mår bra, Bella mår bra och jag, jag nyper mig så hårt jag bara kan i armen.




Det lilla äventyret


  



  

En regnig söndagsförmiddag i Tumba. Max 200 meter från huset, total utetid ca 45 min. Spaning efter maskar och sniglar! Sen blev Bellis trött och vi gick hem för lunch och lur. Litet men naggande gott!


Torkälleberget, ett gratis och mysigare Skansen

Idag var det faktiskt kallt och molning, vilken chock! Eller kallt, vi kunde ju ha t-shirt och shorts men det var definitivt inte badväder så vi och en pappa och hans dotter åkte till Södertälje och Torkälleberget som är ett superställe! Vi hade varit där en gång innan med Öppna förskolan och det var precis lika trevligt denna gång. Fina gamla hus, hagar med barnvänliga djur, caféer och bodar i gammal stil, kiosk, gräsmattor och fräscha toaletter. Allt som behövs för en barnfamilj, dessutom helt gratis!

Mirabelle var mer intresserad av djuren idag än på Skansen och hon skrattade med skräckblandad förtjusning då getterna och fåren slickade och blåste på hennes händer. Väldigt roligt för oss vuxna att titta på med! Sen sprang Mirabelle och hennes lilla kompis runt på scenen och gräset, vi åt medhavd picknick och efter glass så tog vi tåget hem igen. Mysig dag!


  


Väl hemma var jag dock rätt trött så Pontus tog Mirabelle till lekparken och jag vilade en stund och fixade maten tills de kom hem igen. Åt tacos och blev sjukt mätt och belåten, alltid lika gott!

Efter middagen gick vi en dockvagnspromenad och undersökte bland annat frökapslarna som lupinerna har nu. Mirabelle tittade och undersökte mycket intresserat, hihi. Blir Skogsmulle om några år! Sen lekte vi inne tills hon knoppade runt 19.30.

Jag och Pontus har målat hennes lilla möbel och skötbordet. Vitt, såklart. Det började med att Pontus målade toapallen igår och den blev så fin så då ville vi matcha ihop det med skötbordet. Lillmöbeln har vi tänkt måla en stund men man kan ju inte göra allt samtidigt men ikväll blev det alltså av. Ska ut en gång till snart bara och måla andra rundan. Lite trist men fint blir det ju! Har en hel del målerijobb kvar; Mollys rum (nu sjukt rosa), hallen nere och uppe, köket och inte minst trappan. En hel del timmar, minst sagt. Får se när vi gör vad. Inget känns akut även om vi ju är sugna då framför allt trappan skulle göra stor skillnad. Nu är den lite ljusrosa då den i original var furu och sen har de fuskat och utan att slipa målat på en lätt lasyr som alltså inte täckt utan bara ljusat upp. Dessutom så har lasyren helt försvunnit på de plaster man ofta drar händerna. Fult alltså men inget superakut ändå. Vi ska måla heltäckande vitt iaf så det matchar med köksön och vardagsrummet. Superfint kommer det bli!

Är less på att vara gravid nu. Inte helt ovanligt i v 39 kanske? :) Magen är ofta hård och "fyrkantig" (antingen sammandragningar eller en Molly som sträcker på sig fast det egentligen inte finns plats) och på natten kan det t.om göra ont då jag vänder mig. Att bäckenet börjar mjukna upp känns tydligt då jag är öm, också speciellt då jag vänder på mig på natten eller kliver upp ur soffan eller sängen. Jag är oftare trött i huvudet och kroppen nu än bara för någon vecka sedan, fotknölarna är stora som tennisbollar och benen som timmerstockar och jag är svullen i ansiktet. Så skönt att Pontus varit hemma så att han som idag, kan ta Bella lite själv efter en dag då jag verkligen varit med henne så mycket jag bara kan och orkar. Men på måndag börjar han jobba så jag hoppas att Molly behagar komma snart. Klart jag fattar att det blir massa jäkla jobb då med men iaf på ett annat sätt! =)

Har googlat lite om helt rörliga bebisar sent i graviditeten. Även Bella var ju det och jag har inte tänkt på det så mycket förrän vi ju var in på förlossningen då Bella kissat på mig, haha. Då skulle jag ju absolut komma in och bli undersökt för om vattnet skulle gå och bebisen ligger rörlig så kan det vara akut då navelsträngen kan fastna runt barnets huvud. Då jag googlade läste jag att vissa landsting tydligen vill att man ringer ambulans medan andra vill att man tar bil själv men ligger ner. Hm. Om vattnet går ringer jag förlossningen så får de avgöra! Hoppas dock att det börjar med värkar som med Bella och att vi är på plats på förlossningen då vattnet går/tas. Nästa gång jag ska till barnmorskan är inte förrän den sjätte augusti och då kan ju Molly redan kommit så min senaste vetskap är ju att Molly är helt rörlig. Mmm, jodå. Börjar nog tänka mer och mer på kommande äventyr. Är ju övertygad om att allt löser sig men det kan ju gå lättare eller svårare med allt.

Nä, nu ska jag måla lite så jag slipper tänka på var Bella ska vara och hur förlossningen startar för ett tag!


 
Jag och Bella på Skansen. Jodå, jag gör mitt bästa; t.om sitter på picknickfiltar fast jag hatar det även som ogravid, haha! Bella har förstått att vi vill att hon bara har napp då hon åker vagn, pendeltåg/buss, vilar eller sover. Sagt som gjort; hoppade upp i nya syskonvagnen för att få lite napp, haha!


Kom ut nu Molly!

Skansen. Hm, jo visst är det mysigt att strosa runt och det historiska värdet är imponerande med alla gamla hus och så men annars? Slitet, gammalt, dyrt skulle jag vilja säga. Vi var där hela dagen igår och vi hade väl rätt trevligt som sagt men det var inte värt 230 kr. De djur som Bella förstår är djur (de stora rovdjuren ligger ju bara och vilar i värmen) är ju typ getter och grisar och dom kan man se gratis på närmsta 4H-gård! Låter kanske lite snål nu men nä, blir inga fler Skansenbesök förrän Bella är så stor så hon kan uppskatta att se alla djur och kanske åka lite karusell.

Appråpå karsusell så kanske det blir ett besök på Grönan. Antingen nu sista veckan Pontus har semester eller om vi gör det nästa vecka då mamma och pappa är här. I så fall på eftermiddagen då efter Pontus slutat. Lundell spelar ju nästa fredag och det skulle vara kul att se. Då är det tre dagar till BF men jag kan ju ta med journalen =) Är ju ute och rör mig dagtid så det måste ju gå lika bra på kvällen? Dessutom är ju mamma och pappa med då så det känns ju ännu bättre. Får se vad det blir!

Jag var hos barnmorskan idag och hon kunde konstatera att Molly ligger högt och är fullt rörlig. Går in i v 39 imorgon så hon tyckte jag kunde förbereda mig på sugklocka, tång och snitt, fast det kan ju såklart bli en helt normal förlossning med! Bella kom ju med sugklocka och även hon var fullt rörlig fram till dess att förlossnigen startade.... Haha, jaja ut kommer dom ju alltid! Är inte nervös för det även om jag såklart helst vill ha en vanlig förlossning, helst nu. Är lite less på magen nu faktiskt. Längtar efter Molly och att kunna röra mig precis som jag vill igen. Är ju fortfarande oförskämt pigg, till och med revbenssmärtorna har nästan försvunnit helt, men det tar emot att stå på huk, lyfta Bella, springa etc. Sånt som tvååringar gillar =) Även att sova är sådär nu. Känner sammandragningar på ett sätt som jag aldrig upplevde med Bella och det stör ju nattsömnen extra mycket som om det inte vore nog att bara kunna ligga på en sida, oftast. Molly gillar inte då jag ligger på min högra sida för där har hon sina fötter och händer, haha.

Igår sålde vi Kronanvagnen och köpte syskonvagnen, Babytravel. Kommer sakna Kronan då vi verkligen varit supernöjda med den men oj vad fin den nya vagnen är! Helt ny och så ren och fin! Stor såklart men verkar ändå lättkörd och smidig. Bella har provsuttit men vi har inte rullat den ute. Hon har ju lillvagnen vi köpte av brorsan så det känns lite skumt att dra omkring på en halvfull vagn i onödan. Men jag ska övningsköra då Pontus är hemma två veckor efter förlossingen, haha. Framför allt buss vill jag testa med Pontus med mig första gången. Pendel och tunnelbana är helt lugnt men buss kan vara trixigare tror jag pga mindre utrymme både i dörrar och väl inne. Åker väl en hållplats eller två bara för att testa, hihi!

Nu ska vi åka och bada, är 26 grader varmt här så det känns lockande!


Tänk att vatten är så kul!


Bara vi!

Idag var det lite svalare, maxade på 23, så vi tog tillfället i akt och spenderade dagen i stan. Åkte från oss vid 9.30 och var hemma igen vid 16.30. Det är lätt att spendera en dag fort då man bor här, blir ju en del resetid med men det går oftast super vilket det gjorde idag med. Pendel in och buss väl i stan.

Stora händelsen för dagen var Aquaria på Djurgården men innan vi gick dit lekte vi under några stora träd i närheten och sedan åt Bella lunch på en filt innan hon somnade gott i vagnen och vi fikade och sov i omgångar på en parkbänk med utsikt över vatten och park, haha. Soft och så skönt att bara vara vi efter tre veckor med konstant sällskap. Är ju väldigt sociala men skönt att få vara ensamma en stund nu måste jag erkänna.

Vid 14 gick vi in på Aquaria och Bella blev direkt mycket imponerad fast hon var alldeles nyvaken. Bäst gillade hon det stora akvariet som bland annat rymde hajar. Just hajarna ägnade hon inte så mycket tid åt för de simmade så högt vid ytan så hon såg dem knappt. Däremot fanns massa andra fiskar som simmade lågt och supernära rutan och det var riktigt coolt tyckte Bella! Till en början backade hon då fiskarna simmade mot henne men efter en stund verkade hon förstå finessen med glasrutan... Hon var även modig nog att krypa/huka genom en tunnel som gjorde att man kunde se fiskarna under sina fötter med!

Efter en stund åt vi mellis utomhus med utsikt över vattnet och massa båtar. Bella vinkade glatt och fick "svar", jättekul förstås! Aquaria är fint och spännande men rätt litet så besöket var över rätt fort fast vi gick allt en gång till på vägen hem. Men å andra sidan pallar nog inte en tvååring så länge heller så.

Efter god middag hemma med lax och färskpotatis gick Pontus ut för att vattna gräsmattan och blommorna men Bella hade andra planer som synes på bilderna =) 

Nu bygger Pontus CD-hylla och jag slösurfar och kollar på TV. Soft, precis som vi vill ha det nu innan Molly kommer!



  



  


Fotboll vs bebis



  


Kusiner

I Sundsvall blev kusin Isa en favorit då vi faktiskt sågs en hel del. Nu har kusinerna Tuva och Nora varit hos oss 2,5 dagar och de blev varmt välkomnade direkt av Bella! Då de kom blev Bella så glad och uppspelt och spexade och hade sig, haha. Tror definitivt hon kände igen dom och de har verkligen lekt fint tillsammans.

Det är nästan samma ålderskillnad mellan Tuva och Nora som det kommer bli mellan Bella och Molly och det verkar lovande, haha. En del tjafs såklart men också mycket kärlek och bus har vi sett de här dagarna systrarna emellan. Nora är löjligt förtjust i mindre barn så hon och Bella har verkligen haft skoj ihop stundtals!

Tänk att innan året är slut så är det sex kusiner, Molly och så Sara och Bias lillplutt. Kan det kanske bli en kille, sjätte gången gillt? ;)


På badstranden vid Brosjön nära oss där vi var båda dagarna. För varmt för stan eller liknade och huvudsaken var ju att vi fick umgås!


BB-väskan packad

Nu har vi packat BB-väskan! Då Bella låg i magen hade den nog varit packat en stund vid det här laget men allt känns lugnare och fortare på samma gång nu. Alltså lungt för att vi gjort det förr men fort för att tiden går fortare pga Bella och semester och allt som är nu. Är i v 38 (37+3) så det kan ju bli närsomhelst nu, eller om en månad med för den delen, haha. Hoppas att jag inte går över, fast man ju såklart inte kan styra det. Bella kom 39+1 och det var perfekt. Helt klar och redo bebis och en mamma och pappa som inte var döless =)

Googlade lite då jag skulle packa BB-väskan utifall jag glömt något men jag kan konstatera att allt var med, utom sånt som jag aldrig skulle ta med, men som fanns med på vissa listor. Vad sägs om doftljus eller bild på någon/något man älskar? Haha, för vissa är det säkert bra men som jag minns det hade jag varken tid eller lust för något annat än att få fram ungen! Doftljus skiter man väl i då, eller? Nä, alla får ju göra som man vill såklart men jag är inte den typen....

Blir däremot en större väska denna gång. Dels hade vi med oss för lite kläder till oss sjölva sist och sen så har vi denna gång även packat ner ett nöd-kit till Bella. Vi vet ju inte var hon ska vara, faktiskt. Känns så där men det är ju inget att göra. Mina föräldrar är här några dagar ännu nästa vecka men det finns ju noll garanti för att Molly kommer då. Pontus föräldrar säger att de kastar sig i bilen så fort vi ringer men de bor ju 55 mil bort! Inte alls säkert att de hinner fram. Pontus mamma sa förvisso något om att flyga och det går ju fortare. Sen har vi ett par kompisar vi kan ringa, men vi tänker ju inte binda upp dom på att vara hemma från nu och en månad framåt! Nä, vi måste vara beredda på att Bella får följa med och att jag får sköta en hel del själv medans Pontus är med henne. Inte speciellt lockande men realistiskt och helt ok.

Så vad är då i väskan? Jo, detta:


Molly:
2 bodies
2 byxor
2 mössor
2 strumpor
1 filt

Lina:
1 tunna mysbyxor
1 3/4 mammajeans (som funkar även ogravid men sjukt sköna förstås)
1 tunn l.ä mammatröja
2 långa t-shirts
1 linne
2 amningsbehåar
1 tunn kofta
1 tunn sjal (tillgänglig för den familjemedlem som behöver den mest just då)
1 tunn bandana för att kunna ha blöt runt huvudet
1 par strumpor
Hårvax
Bodylotion
Bindor
Deo
Underkläder
Tandborste

Pontus:
Underkläder
T-shirts
Tandborste
Kamera
Shorts

Bella:
1 shorts
1 t-shirt
1 l.ä
2 böcker
Välling
Flaska
Napp
Barnmatsburk
Leo (ej packad nu såklart men får inte glömmas)


Hm, jodå. En rejäl väska men det får det vara värt. Något som saknas? Babyskyddet är väl dags att sätta dit med. Har ju en platta som man sätter fast i stolen. Går ju att använd bara skyddet med men plattan ska ju dit ändå så.

Jag är inte nervös inför själva förlossningen men tiden innan (funderar hur långt bort hemifrån jag vågar röra mig med Bella ännu nästa vecka då Pontus börjat jobba efter semestern igen) och såklart var vi gör av Bella. Men Molly ska ju ut så på ett eller annat sätt löser sig ju allt!



Axplock från sista dagarna i Sundsvall

  
1) På middag hos Isa med familj. Isa hade massa roliga utklädningskläder så Bella hade både ballerinakjol och pumps minsann! 2) Eftermiddagsmys vid Sidsjön 3) Jordgubbar är överskattat, tycker Bella

     
I Äverntyrsparken med Axel och familj. Superkul dag! Barnen var så duktiga som höll sig kring oss en hel timme medan vi åt picknick!



I skrivand stund är Bella på minisemester med farmor och farfar i Stockholms skärgård. De åkte strax innan lunch idag och kommer tillbaka imorgon mitt på dagen typ. 24-timmars alltså! Lagomt att starta så, för alla inblandade, hihi. Ikväll är alltså jag och Pontus solo så vi ska in till stan och gå på Fotografiska museet och sen ska vi äta middag ute. Najs! Vädret är fortfarande sagolikt; 25 grader varmt, lätt bris och sol. Dock har det varma vädret i kombination med det faktum att jag går in i vecka 38 idag gjort att min kropp samlat på sig abnorma mängder vatten. Eller nä, jag ser väl inte ut som en boll hela jag men händer och fötter är sjukt svullna. Får se om jag kan klämma ner fossingarna i några sandaler eller om det får bli Pontus flipflops sen ikväll, haha.

Idag var vi på Heron city och köpte en ny stereo. Jag ville ju verkligen inte ha upp Pontus gamla, som är köpt 1993 (kvalité!) och som är stor som ett hus. Så nu sitter en smäcker liten läckerbit på väggen som man dessutom kan köra iPod/iPhone i, sjukt bra!

Nä, nu ska jag fräscha upp mig lite innan dejten. Förmodligen den sista på väldigt länge! =)


Nu kan vi ju iaf vägen till förlossningen...

...för där var vi igår, mellan 00-01 ca. Det var dock ett helt "onödigt" besök men jag kan ju förklara varför vi hamnade där. Vi åkte från Sundsvall ca 19.30 och i Uppsala stanande vi på en mack för att kissa och kvällsfika lite. Bella vaknade då vi stannade så jag gick in först och Pontus sen. Medan Pontus var inne på macken så satt Bella i mitt knä i passagerarsätet och plötsligt känner jag hur det blir varmt och blött i mina byxor. "Eh, vad händer" tänker jag. Bella hade ju blöja och som jag upplevde det var jag blötare än henne så då Pontus kommer tillbaka berättar jag vad som hänt, eller snarare att jag inte vet vad som hänt. Hela familjen in på macken, jag lånar ett par rena boxers av Pontus (lättaste väskan att få tag på) och Pontus köper bindor. Sen alla tre in på toa och där byttes det om och sattes på binda samtidigt som vi funderade på hur vi skulle göra? Satte oss i bilen och googlade, såklart! =) Läste bland annat att vattenavgång innan v 36 (är i v 37 så det var nära nog tyckte vi) alltid ska kollas direkt så jag ringde till förlossningen på Huddinge sjukhus som är "vårt" BB och de tyckte vi skulle komma in, fast jag förklarade att det ju fanns en risk att det var Bella som kissat på mig. De tyckte iaf att vi skulle kolla, speciellt då Molly fortfarande är fullt rörlig.

Bella somnade så fort bilen började rulla igen så då vi var framme gick jag in själv medan Pontus stannade med Bella. Personalen var supertrevlig och de kollade CTG, mitt blodtryck, hur Molly låg, hur bindan var, urinprov och sist en gynundersökning. Efter denna grundliga koll kunde de konstatera att jag blivit kissad på, haha! Men de påpekade flera gånger att jag gjorde rätt som ringde, skönt. Om en bebis är rörlig och vattnet går så kan tydligen barnet sjunka så fort att navelsträngen lägger sig kring halsen vilket ju är ett akut läge.

In alles var det en bra erfarenhet av Huddinge sjukhus så jag hoppas vi får plats där då det verkligen är dags! Både läkaren och barnmorskan sa att min mage var så lätt att känna på, alltså att känna Molly där inne. De kunde tydligen känna tårna t.om! Det gör inte jag men visst känner jag fötter, eller nja, kan ju vara händer förvisso... Iaf så var det kul att höra att jag hade en fin och "lättundersökt" mage, som dessutom var fint solbränd, enligt dom, haha.

Natti!


Nya slingor och nya brillor!

  

Idag hämtade jag ut mina nya glasögon! Iiih! Alltid lite ovant i början men jag gillar dom verkligen och som jag skrev så var det dessa jag såg först och sedan också bestämde mig för. Är ju lite svullen och finnig pga Molly men tycker de är finfina nu med och tänk då vad snyggt det blir sen!? :0)



Glasögonen till ära så gjorde Pontus nya slingor på mig ikväll och imorgon ska svägerskan Sara klippa mig. Klipper mig rejält kort, precis som sist. Lite synd på slingorna då mycket ju försvinner då men det är så skönt med kort hår som tar exakt en minut och tio sekunder att stajla och sen tycker jag det är snyggt. Och dessutom, vem vet när jag får tillfälle att klippa mig igen sen då jag ska bli tvåbarnsmor?! Appråpå det, känns jättenbra att jag hann skaffa nya glasögon innan Molly kom. Bebisar kan ju vara känsliga på förändringar och mammans ansikte är ju det allra viktigaste för dom så skönt att det inte blir stora förändringar direkt. Bella däremot hade ju inget val så att säga och oj vad hon har tittat och pekat idag! Haha, men jag tror hon tycker jag är fin =)


En dag på Bergafjärden

  
    
 


Fortsatt skön semester

Har inga direkta nyheter, fast det har jag väl å andra sidan aldrig, haha. Bloggen är ju snarare någon sorts dagbok, om än ganska privat fast personlig och detaljrik?

Hur som helst så är vi ju fortfarande hemma hos mamma och pappa i Sundsvall och hela familjen trivs utomordentligt här! Bella är utomhus från ca 7-19 (har haft helt overkligt bra väder) och verkar så nöjd med att ha mig och Pontus runt sig hela tiden och dessutom två till, det vill säga mormor och morfar. De har haft semeter denna vecka för att vara med oss men nu kommande jobbar de. Känns bra, alldeles lagom. Nu till veckan ska vi försöka hinna träffa lite vänner och bara ha semester vi tre. Får passa på innan vi blir fyra, bara en månad kvar nu ju! =)


  
Mirabelle har inte velat haft puffarna på sig men för någon dag sedan på Himlabadet hade hon dom en stund och flöt själv en bit från Pontus! Naturligtvis blev det pusskalas och sen belöning i form av lek i trappan utan puffar vilket är roligare!

 
Något röd, svettig och svälld men grymt lycklig och glad då vi var på väg på barnfri finmiddag!

   
Mina babes; finaste i världen! Och jodå, den mindre ska gå på Festis detox efter semestern...


Höjdpunkterna (finns absolut inga bottennoteringar) senaste tiden är middagen med mamma, pappa och Pontus ute på Vindhem i fredags. Undebart väder, fantastisk mat, superservice och bästa sällskapet! Bella var hos Marcus och Maria och Tuva och Nora och det hade gått hur bra som helst! 4,5 timmar var hon där och hade varit nöjd och glad hela tiden. Jätteroligt! Var första gången hon blev "barnvaktad" av någon annan än farmor och farfar och mormor och morfar, och även det är ju rätt ovanligt eftersom vi inte bor i samma stad... Duktiga tjejen och duktiga bror med familj! =) Var helt underbart att äta god mat i fin miljö i lugn och ro! Vi tänkte inte på Bella en sekund men det var ändå en perfekt avslutning på kvällen att få hämta en glad (om än lite trött) unge och få höra att allt varit så bra.

En annan höjdpunkt är gårdagen då vi var ute vid havet, Bergafjärden, hela dagen. Bia med familj var också där och Bella har blivit förtjust i kusin Isa denna semester så det var jättekul. Dessutom var det runt 30 grader hela dagen så det var så underbart att vara vid havet där brisen svalkade skönt.

Ikväll har vi varit hos mormor och morfar och ätit middag och sedan hos Sara, Bia och Isa då Sara hade födelsedagskalas. Var mycket trevligt båda tillställningarna.

Vädret verkar fortsätta vara fint och soligt så imorgon blir det nog bad igen! Härligt!


Still good, men lite tristare väder

I tisdags var det kanonväder så vi var på Himlabadet, fast bara utomhus. De hade verkligen fräschat till allt och det var jättefint! Nya bänkar, ny gräsmatta (som man inte får gå på ännu tyvärr, haha) nya plattor, nytt kakel och ny färg i bassängerna, ny lekpark, ny kiosk, nya duschar och toaletter... Super! Tyvärr är det ju fortfarande snorhalt i bebispoolen men nästa gång ska vi ha med strumpor till Bella så då blir det ännu bättre. Det har tydligen klagats på de små omklädningsrummen men och de var verkligen supersmå men jag byter aldrig om där då jag badar ute. Sätter på mig bikinin hemma och där av den där sen med =) Men klart, man kan ju vilja byta bikini eller så... Men det är nog tänkt att man ska byta om och sen ta med sina saker. Hur som helst så var allt hur bra som helst och vi hade en superdag!


   
Att bada med pappa är liiite roligare än med en höggravid mamma även om jag gjorde mitt bästa för att busa! ;0)

  
Åh, man blir trött av solen och vattnet, skönt att softa och sova i vagnen


På måndagen var vi på stan och jag beställde glasögon, iiiihhh! Alltid lite nervös, är ju en viktig grej verkligen. Men jag föll för ett par direkt och även om jag provade säkert tio till så återkom jag hela tiden till dom så det fick bli så till sist! Märkte verkligen att trenden är stora glasögon. Sist, för fyra år sedan, kunde jag knappt hitta damglasögon som jag kunde ha pga mitt breda ansikte (de jag hade var herrmodell) men nu fanns det hur många som helst, sweet! De är som sagt rätt stora, lite "ovala", smalare nertill, rätt stora skalmar som smalnar av vid örat och i brunt sköldpaddemönster. Ska bli så kul att få hämta dom! Kanske kanske skulle de hinna innan helgen, hoppas!

Igår var det lite halvtrist väder (som idag) så på förmiddagen var jag, Pontus och Bella och lekte på N:a Berget och sen på eftermiddagen åkte jag, Bella och mamma till mormor och morfar och åt middag och fikade. Då var pappa och Pontus och fiskade, kom hem 2.30 inatt.

Vad som händer idag vet vi inte. Bella var sååå trött förut så hon sover redan och har så gjort i snart en timme! Normalt sover hon ju efter lunch, kring 11.30. Men hon vakande 05 (!) så det är väl förståeligt. Ikväll ska vi iaf på middag hos bror Marcus och Maria och Tuva och Nora och så ska även bror Tobia och Sara och Isa dit, kul! Hoppas Bella sover en stund till så hon orkar med kvällen bara...Mamma och pappa ska också dit så vi blir ett gäng. Tänk nästa sommar, då är det två barn till!

Imorgonkväll ska Marcus och Maria (och Tuva och Nora såklart!) vara barnvakt åt Bella då jag, Pontus, mamma och pappa ska äta ute på Vindhem. Älskar ju att vara ute på restaurang men vägrar göra det med Bella. Var på gränsen att det funkade förra sommaren och nu är det omöjligt. Visst, en snabb dagens eller en macka på stan går ju men att kräva av en 2-åring att sitta stilla och tyst en trerättersmiddag är ju inte schysst. Roligare för alla att skiljas åt då för en stund. Tror Bella kommer ha det jätteroligt med sina storkusiner. Känns bra också att vi ska dit ikväll så hon känner sig hemma imorgon.