So far so good

Än så länge går det finfint att ha två barn. Ska dock tilläggas att mamma och pappa ju varit här sedan i måndags vid lunch och de har hjälpt oss otroligt mycket. De har framför allt skött markservicen (mat, disk, plock etc) så att jag och Pontus har kunnat fokusera på Bella Bus och Molly Monster. Det har varit perfekt! Bella är fortfarande fascinerad och väldigt kärleksfull gente sin syster, vilket värmer två föräldrahjärtan såklart. Visst förstår vi att det kan och kommer att ändras och gå fram och tillbaka resten av livet men en bättre start hade vi knappast kunnat få!

Nu är mamma och pappa på väg hem till Sundsvall igen så då får vi känna av lite mer hur det verkligen är. Sen så ska ju jag vara hemma ensam sen också då Pontus tio dagar är slut så det känns bra att få trappa ner succesivt

Typiskt nog så bestämde sig Bella några dagar innan Molly kom att det här med att gå och lägga sig är sjukt överskattat. I närmare ett år har det tagit exakt tre minuter att lägga henne, senaste kvällarna har det tagit 45! Jag och Pontus ska utarbeta en ny rutin ikväll och börja näta och stöta tills det går in, hur lång tid det nu än kan ta. Länge förmoligen men tror det ändå är viktigt att vi är konsekventa och eniga, precis som vi varit hitills. Men hon har själv ändrat rutin några gånger i sitt liv så det kanske är dags för en ny fas igen. Funderar på att byta till storsäng och börja läsa sagor för henne på kvällen. Så hon får vara vaken en stund med oss fast i sängen. Jaja, vi får se!

Molly är precis som Bella som bebis; lugn, nöjd och trött för det mesta. Dock piggare hitills på natten än på dagen, såklart. Då man hade en bebis kunde man ju själv sno runt dygnet lite men nu är ju Bella superpigg hela dagarna så det blir till att försöka effektivisera sömnen och vila då de båda gör det samtidigt. Alltså inte blogga som jag gör nu, haha.

Vi var på återkoll på sjukhuset idag och allt var super. Hon hade gått ner lite i vikt men inom gränsvärdena. Läkaren kunde snabbt konstatera att "detta är en helt frisk bebis". Skönt!

Nu ska jag vila och se på Bevvan. Pontus och Bella är ute på vagnpromenad i spöregnet och Molly sover på soffan. Passa på alltså!Molly och Bella älskar sin nya vagen och vi med! Babytraveln är super verkligen! Vi spenderade gårdagen i Hågelby så storasyster fick leka och lillasyster sova =) Sen hände något magiskt; de sov i vagnen precis samtidigt så vi åt lunch i över en timme helt utan barn på en jättefin uteservering med supergod mat. Ska leva på det länge! =)


Kommentarer
Postat av: Maria

oj vad Bella blev stor plötsligt! eller hur?

Härligt att höra att allt är bra med er, skönt för er att få rå om varandra själva lite nu då innan vardagen kommer igång på allvar.

2010-07-29 @ 15:05:49
Postat av: sara

å vad jag längtar efter våra bebbe nu!!!fick dom med sig sängen å tillbehör hem eller blev det stressigt?

2010-07-29 @ 15:07:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback