Jo tack, vi har det bra!

    
Lek med kusin Isa i i lekparken som mamma Lina spenderade mååånga timmar i som liten

  
Kusinhäng; hamburgare och sen glass, livet på en pinne för en tvååring!

   
Pappa och Pontus på nattlig fisketur till Ljungan. En gädda och en öring, varav den senare åts på plats kring 01


Pontus och Mirabelle i Sidsjön. Mirabelle var väldans modig och njöt av pappalek!


Midsommar!

Vi hade en grymt trevlig midsommar i torpet. Kom upp vid 10 på förmiddagen och installerade oss innan vi fixade sillunch som intogs utomhus i solen. Sen var det dags för Wilma och Bella att sova så då blev det allmänt soft häng för oss vuxna, skönt.

Innan Bella vakande gick vi ner till själva fallet, (med Bella i vagnen) Västanåfallet alltså, där de har hästar och ett litet café och så. Det brukar vara rätt stort midsommarfirande där men i år fanns inte ens en midsommarstång uppställd. Jaja, tjejerna var nöjda med att titta på hästar och fika lite så det gjorde inte så mycket. Det duggade lite då vi kom tillbaka till torpet och bara minuten efter vi kommit inomhus öppnade sig himlen och det började verkligen störtregna! Wilma och Bella lekte fint inne med vilket var så kul att se. De lekte faktiskt stundtals med varandra, definivit samma sorts lek brevid varandra iaf! Sen kollade de på Teletubbies (vanliga TV-sändningen funkar inte men DVD funkar som tur är) och läste lite bok tillsammans i soffan, gullungar!


   
Festis = semester / Gullunge! / Vatten är alltid lika kul / Bella och Wilma

   
Elin och Fredde / Stekare 1 och 2 / Rille och Wilma / Sillunch ute

   
Skön stil / Spännande att mata hästar! / Glader och Butter? / Middag för de små


    
Pappa och dotter / Lässtund / Grillning! / Bebismys med Saga / Armhävningstävling vid 01...


   
Pappa är bäst / -II- / Brrr, men de hoppade i båda två! / ...sen kom molnen


Bella och Wilma fick äta middag före oss så då vi åt hade de redan knoppat, skönt för oss småbarnsföräldrar som normalt äter under lite röriga former, haha. Vi grillade kött, i ösregnet med hjälp av en plastsäck och tre killar, och så hade vi en jättegod couscoussallad full med gotta! Såklart hade vi jordgubbar till dessert men då det inte finns någon frys där så blev det grädde istället för glass men det är ju minst lika gott.

Det var en väldigt lugn men väldigt trevlig midsommar som avslutades kring 01. Bella vakande vid 6.45 så det får vi ju nästan räkna som sovmorgon, dessutom drog hon sig mellan oss till nästan 7.30! =) Frukost imorse intogs gemensamt utomhus i strålande sol så vi bestämde oss för att åka till stranden en bit bort. Då vi väl hade packat in oss så hade det dock mulnat på rejält men det var ändå mysigt vid vattnet och dessutom grillade vi korv till lunch och det är ju aldrig fel!

Efter det åkte gästerna hem och vi åkte till torpet och städade ihop innan vi åkte hem till stan och mamma och pappa igen. Hann bara vara här någon timme innan Bia, Sara och Isa kom hit och stannade på middag. Isa och Bella leker väldigt fint även om Isa ibland kan bli lite avis, speciellt om mamma ger Bella "för mycket" uppmärksamhet. Trevligt med spontana middagar så där! Inte ens jag och Pontus och Bella skulle egentligen äta (hade tänkt stanna i torpet inatt med) och Bia och c:o kom verkligen in på ett bananskal då de bara skulle byta tillbaka bil med oss. Vi hade deras då den är fyrhjulsdriven vilket krävs för att ta sig upp till torpet. Verkligen på landet!

Nu sitter jag, Pontus, mamma och pappa i soffan och kollar på "An American Dream". Så skönt med semester!


Semester!

Igår vid 23.30 kom vi fram till Sundsvall och därmed börjar semestern. Här blir vi som sagt i två veckor och det känns så skönt och roligt! Förvisso hade inte Pontus någon semester idag då han spenderade hela dagen med att röja och städa torpet. Vi ska ju fira midsommar där med goda vänner och ingen har varit i torpet på två år! Pontus slet med röjsåg, gräsklippare, kratta, dammsugare och mopp i nästan åtta timma! Massa musbajs och damm men det fixade Baby, så snällt! Jag fick ju inte vara med pga risk för sorkpest och så där. Men jag gjorde iaf lite nytta jag med idag då jag handlade all mat inför helgen. 

Första delen av dagen spenderade jag, mamma och Bella på stan. Vi kollade på drakarna, shoppade åt Bella (tack!) och åt lunch på en av småkioskerna på torget. Mycket mysigt! På vägen hem somnade Bella så väl hemma drack vi kaffe och åt kaka i solen och bara jäste. Då Bella vaknade lekte vi lite alla tre innan jag åkte och handlade. Då jag kom tillbaka hade pappa också kommit hem och snart kom även hela kusinligan! Jättekul även om Tuva och Nora bara stannade en stund då de var på väg till en camping för midsommarfirande. Men Isa stannade med Bia och åt middag och allt. Jättekul!


  

Alla barnen lekte med vatten på gräsmattan, Isa och Bella höll på i dryga två timmar! Schysst med en leksak som är gratis förutom en balja och några burkar =)

Lagom till middag kom en trött och svettig Pontus hem som vi skickade ner i tvättstugan direkt för att dra av sig alla kläder och sen in duschen för att tvaga sig. Sen åt vi utomhus; jag, Pontus, Bella, mamma, pappa, Bia och Isa. Jättemysigt! Tjälknöl och gratäng och sen jordgubbar och glass med grädde. Jag åt säkert en liter själv! =)

Isa och Bella hade så kul hela kvällen tillsammans! Vid 20 åkte de hem men Bella roade sig själv dryga timmen till innan vi nattade henne utan problem. Lite sent men det är ju semester och hon var ju så glad och nöjd hela kvällen!

Imorgon åker vi mot torpet så vi hoppas på bra väder. Gott sällskap och god mat har vi garantier för!


Imorgon börjar semestern!

...Eller ja, Pontus ska ju jobba först men vid 19 åker vi mot Sundsvall för två veckors semester! Skönt att åka på kvällen/natten då vi inte har AC bilen plus att Bella kan sova större delen. Egentligen skulle Pontus jobbat halvdag på torsdag men han har tagit ledigt för att slippa trafiken bland annat och för att han ju måste städa torpet hela torsdagen inför midsommarfirandet. Nej, jag kan inte städa, faktiskt. Risk för sorkpest etc pga djurspillning och det är inte bra för gravida. Så Pontus räknar med en heldag av gräsklippning, dammsugning, skrubbning och putsning. Haha, stackare men kul ska det bli på fredag iaf!

Pontus har fyra veckor och de övriga två ska vi vara här hemma. Lite besök men mest bara ladda inför tvåbarnslivet, haha. Känns underbart att vara lediga tillsammans i fyra veckor! Vi har aldrig haft en sån lång semester tillsammans, dags efter 11 år =) Efter midsommarhelgen har vi nästan inget planerat vilket känns skönt. Första veckan har mamma och pappa tagit semester så då ska vi ju åklart hänga med dom mest, mysigt.

På måndag ska jag beställa nya glasögon! Ska bli så grymt kul även om förlusten av de gamla fortfarande svider. Jag la dem på biltaket då vi skulle på IKEA och ja, det var det sista jag såg av dom. Så klumpigt! Tur dock att det var dom och inte mina solbrillor, för de vanliga var fyra år och det var läge att byta ändå, dels för synstyrkan och dels för att jag vill ha en ny modell. Just för att de var så gamla så får jag hela 568 kronor för dom genom hemförsäkringen, haha. Jag var osäker på om de överhuvudtaget betalade ut för glasögon, speciellt då de tappades bort så här slarvigt men det gjorde de som sagt. Men ju äldre de är desto mindre pengar. Efter tre år dras 50 % av värdet bort och sen självrisken på det men jaja, lite blev det ju iaf! Vet inte vad jag ska ha för modell nu. Blir nog rejäla bågar igen iaf, tycker mitt rätt stora ansikte passar i det och desutom är det bra då jag oftast är osminkad. Då händer iaf något i ansiktet liksom! Svart, silver eller brun blir det nog. Kommer ta tid det här! Fast då jag hittade de förra gick det fort, var verkligen kärlek vid första ögonkastet, hoppas på det nu med! Hoppas även att de hinner bli klara innan vi åker tillbaka så de slipper skicka dom men de trodde de hos optikern iaf.

Imorse var jag och Bella på väg till Öppna förskolan men på typ halva vägen vände vi då jag beslutade att vädret var bättre lämpat för en dag på stranden. Mycket nöjd med mitt beslut! Vi hade det supermysigt och Bella leker så fint vid vattenbrynet. Kånkar hinkar, gräver, flyttar vatten mellan olika kärl, letar pinnar, äter fint sittandes på filten...Underbart! Idag "lekte" hon dessutom med tre supergoa sjuåriga tjejer som byggt ett gigantiskt slott med liten pool i. Bella hjälpte glatt och stolt till med att bära vatten så länge hon fick order om det, haha. Hon gillar verkligen att känna sig behövd och bekräftad, något vi försöker göra hemma med. T ex så får hon hjälpa till att duka bordet och så där. Vid 12 började det tyvärr molna på rejält så vi åkte hem. Men tre timmar i sol på stranden är inte fy skam! Hemma sov Bella tre timmar och jag en. Jag vet! Vi har ju satt max två timmar på Bella nu men jag somnade och hon vaknade inte, haha. Var ju rätt pigg nu ikväll så vi var ute i lekparken ända till efter 20 och sen somnade hon gott och helt utan protester starx efter 20.30, skönt. Hennes gråt för någon kväll sedan verkar ha varit tillfälligt. Hoppas!

Ska försöka blogga från Sundsvall med men lovar inget. Semester först, blogg sen! =)

Kanonhelg! (och en dryg hundägare)

Denna helgen har (också) gått jättefort! I fredagskväll hade vi som sagt en ÖF-pappa med familj här på middag och igår var det dags för inflyttningsfest! Vädret blev mycket bättre än utlovat så vi kunde faktiskt sitta ute och äta, hur kul som helst. Det blev liksom den officiella invigningen av altanen och den höll verkligen måttet. Överlag verkade alla tycka att vi bor fint och det tycker vi ju själva med!

Vi hade fixat ugnsgrillade rotsaker, bröd, cous coussallad, sås etc så hade de som ville grilla med sig eget kött/fisk/nåt. Funkade finfint även om alla kanske inte åt precis samtidigt då vi var nio (tio med Bella) som åt och vi har ju bara en grill men det gjorde inget.

Bella verkade tycka om att ha fest, speciellt en gäst var väldigt intressant. Hunden Frank! En supergo unghund av rasen labrador. Visst var han lite vimsig i början men skötte sig väldigt fint kring Bella och hon var inte ett dugg rädd. Vid 20.30 la hon sig och vi la oss sex timmar senare. Japp, 02.30! Shit vad trött jag var imorse då hon naturligtvis vaknade extra tidigt kl 5.30! Men det var värt det, var en supertrevlig fest!

Idag har vi varit på stranden i Lida hela dagen hela familjen. Var superhärligt även om en sjukt dryg hundägare startade vistelsen sådär. Vi kom samtidigt som dom, en familj med totalt tre hundar varav två valpar. Direkt började killen kasta en tennisboll tvärs över hela stranden och den vuxna hunden kutade glatt omkring bland tultande barn och utbredda picknickfiltar. Jag tittade nog lite irriterat för rätt snart frågade han om vi var hundrädda. Svarade att "nej, det är vi inte men jag tycker det är olämpligt att ha hunden lös på stranden ändå". Det är ju faktiskt förbjudet överallt den här tiden på året och alltid på stränder om det inte är en särskild "hundstrand", men det verkar ju ibland inte gälla hundägare som antingen har väldigt lydiga och/eller snälla hundar...Denna hunden var nog både och men jag tycker inte det passar sig att ha en hund lös på en allmän badstrand. Då säger killen "ska ni verkligen bada då, det är ju rätt kallt". Men vad har det med saken att göra, liksom?! Det frågade jag honom med och sa att det ju faktiskt finns mindre stränder bara några meter bort där de kanske kunde vara. Fick inget direkt svar utan bara en sur blick innan han tog med sig hundar och flickvän och gick bort till en annan strand. Yeah! =) Pontus sa att det var tur att jag var så snabb att svara att det faktiskt störde oss för han vill aldrig vara till besvär utan skulle ha svarat "det är lungt" fastän vi inte tyckte det. Men jag tycker jag hade rätt och det kändes mycket mer avslappnat på stranden då de var borta.

       

Bella grävde, kånkade vattenhinkar, letade pinnar och annat skoj hur länge som helst, större delen ensam (!) och jag och Pontus bara njöt av en dag tillsammans hela (och bara) familjen. Vi åt medhavd picknicklunch bestående av resterna från cous coussalladen och kycklingfilé och efter det knoppade Bella i vagnen och jag och Pontus på filten, haha. Jag sov 45 min och gud så skönt det var! Innan Bella vaknade gick vi till värdshuset och tog en kaffe och pajbit innan vi åkte hem.

Hemma hade Bella inte fått nog av att bada (gissade jag, haha) så jag tog fram hennes lilla plastpool, ställde den på altanen och fyllde med så vamt vatten att det blev en rejäl stolpe på miljökontot...Det verkade iaf grymt skönt för hon "badade" nästan en timme! Medan vi gjorde det var Pontus duktig och gick bort och sorterade massa skräp och styrde upp midsommarplanerna via telefon med Rille och Fredde.

Sen åt vi middag och det var då premiär för Bella att få äta hela kycklingklubbor själv med folie runt (hello 80's childhood!) så hon kunde hålla dem i handen. Hon gillade det skarpt och såg grymt nöjd ut då hon satt där och höll i klubban som om den vore det sista hon skulle få att äta, haha. Hon åt två stycken och var så duktig på att få bort allt kött och att säga till då hon tuggade på brosk eller märg, haha.

Resten av kvällen myste vi och lekte med lego på hennes rum. So far so good men vid läggning hände något oroväckande; jag blev "tvingad" att stanna tills hon somnade. Shit! Hon som somnat så fint själv flera månader nu efter att vi tagit vällingflaskan och sagt god natt. Nu grät hon hjärtskärande då jag gick. Väntade ändå någon minut men gick sedan tillbaka och sjöng utan att se på henne eller ta i henne. Hon var lugn då men mina båda flyktförsök resulterade i gråt så då stannade jag tills hon somnat. Måste fixas tillbaka! Haha, lätt att säga svårare att göra kanske men förhoppningsvis var det bara tillfälligt, får se!

Nu är det "This is it" på TV och vi ska äta M, najs södagkväll!

Härlig dag och kväll

Fattar inte att vi var på stranden igår och myste i bikini, idag har det regnat, åskat och varit allmänt ruggigt! Men vi har haft en fin dag ändå. Tyvärr har Bella börjat vakna tidigt igen (trots max två timmars lunchlur) men inte före 06 iaf så det är väl ok. Men 06 vaknade hon som sagt idag och det var alldeles lagom till "Drömmarnas trädgård" på svtB. Hon skulle inte ha välling utan "kakka" som kan betyda 1) sandkaka eller 2) macka. Beroende på situation får man tolka det och ja, imorse i soffan var det ju rätt givet.

Bella är rätt trött då hon vaknar runnt 06 så det hände inte speciellt mycket på 1,5 timme eller så. Tittade på TV, läste bok, kramades, sjöng lite. Allt utan att lämna soffan! =) Men sen klädde vi oss och fixade lunchlåda till Öppna förskolan. Där var vi strax efter 09 och först var det bara vi och en pappa med dotter men det kom rätt många till slut. Bella lekte ovanligt mycket helt utan mig (vilket ändå är rätt lite) och var dessutom väldigt snäll och givmild med de mindre barnen då hon delade på saker som hon har som favoriter, typ bollar och cyklar. Hon "degade" och målade en hel del också. Passade även på att ta hem massa teckningar/målningar hon gjort, jättefina! De blandar pulverfärg med tapetklister så det blir någon sorts budgetvariant av oljefärg, superfint och kul att måla med! Bella har precis börjat med cirkelmönster, något som enligt ett "schema" som sitter på ÖF ska dyka upp kring 24 månader så det är ju alldesles enligt regelboken, haha! Jag kan be henne måla cirkelformer med genom att säga "kan du göra runt, runt, runt?" och visa med handen. Kul! Hon gör ju inte perfekta slutna cirklar men ändå.

Appråpå att jag, och Pontus, kan be henne om saker är rätt intressant. Vi pratar med henne hela tiden, och hon med oss! Ständig kommunikation, tvåvägs, trots att hon bara kan max tio ord! Ja, hon är ingen hejare just på ord men prata kan hon. Hon visar med händerna, pekar etc. Vilka sånger hon vill höra är ofta klockrent. T.ex så kupar hon ena handen över den andra om hon vill höra "Nyckelpigan" för den rörelsen är med i sången. Även då hon ser en nyckelpiga så gör hon så, för att säga "kolla, en nyckelpiga" och så vill hon ha det bekräftat av oss. Så nej, jag är inte speciellt oroad över att hon pratar så lite, snarare stolt över hur mycket hon tar in och förstår och kan förmedla till oss! Men visst krävs det ett vant mamma-pappa-öra för att förstå allt =)

Ikväll har vi haft mycket trevliga middagsgäster! En pappa från ÖF och hans fru och dotter var här och åt hamburgare och drack öl (och vatten). Väldigt opretantiöst, gott och trevligt! Dottern är dryga ett år och båda tjejerna var rätt trötta men vid gott mod och hade t.om lite utbyte av varandra emellanåt. Hoppas (och tror) verkligen på mer umgänge med denna trevliga lilla familj! Som en ren bonus "fixade" tjejen vår lampa som vi har över matbordet. Vi har trott att uttaget varit dött och har bett en kompis som är elektriker att komma och titta men de hade haft samma "problem" hemma hos sig så hon frågade om vi vridit stickproppen ett kvarts varv, är tre hål. Och vips så fungerade det! Skönt att det var så enkelt och skönt att slippa skicka en elektiker på det, haha!

Trevlig kväll!


Det blev en dag på stranden

Idag var det riktig högsommar här så jag och Bella spenderade hela dagen på badstranden i Lida. Väldigt roligt och skönt! Bella var nöjd precis hela tiden och sov 1,5 timme medans jag pressade, haha. Så lunch, mellis och sovning (vilket iofs är standard) skedde utomhus, härligt!



Bella i grävartagen. Var riktigt modig och gick ut i vattnet tills det nådde långt över naveln!
Jag och Bella var söta ihop då våra badkläder matchar, haha. Båda är köpt på Åhléns och min är en halterneckbikini som är röd/blå/vit i stora fält. Superfin!



På vägen hem åkte vi till Colorama och köpte träolja och så gick vi en snabbis på Ica och köpte jordgubbar. Detta var risky business då Bella inte hade någon blöja. Jag räknade lite kort då vi åkte imorse och då hon bajsade var jag ju liksom tvungen att ta av henne vilket alltså betydde att hon var utan hela vägen hem och så även på Colorama och Ica. Vi var sååå nära att klara det då jag hör Bella säga "oj, oj, oj" då jag står och betalar jordgubbarna och hon vängtar alldeles efter kassorna. Jag förstod direkt vad som hade hänt och bad kassören om en mopp eller papper. Fick det senare och torkade upp den rätt stora pölen medan Bella nyfiket tittade på, haha.

Vi han bara packa upp strandväskan så kom Pontus hem och han och Bella gick upp och lekte medan jag gjorde tunnpannkaka. Tycker det är grymt svårt att få till den perfekta pannkakan men de blev iaf ok och vi hade ju färska jordgubbar och grädde till så vem bryr sig egentligen om pannkakan då?

Då Bella lagt sig gick vi ut och oljade däcket och möblerna, blev bra! Hoppas att 1) det är torrt imorgon 2) att det är sol, då vi ju ska ha middagsgäster. Sen på lördag är det ju iflyttningsfest men vädret verkar ju bli sådär tyvärr...


Snart är vi i Sönsvall (och en dag i våra liv)

Eller alltså inte bokstavligt, är ju drygt en vecka kvar men med tanke på hur fort dagarna går så kommer jag snart sitta på bron hemma hos mamma och pappa och läsa Expressens fredagsbilaga medans mamma skalar potatis, även det på bron givetvis.

Jag och Mirabelle har väldigt fina och rutinstyrda dagar, haha. Vi har ju stypt hennes dagssömn lite, får sova max två timmar nu. Låter kanske mycket det med för en snart tvååring men förr kunde hon sova tre trimmar och då vaknade hon istället 05.15-06 vilket kändes lite tidigt. Sen vi reglerade tiden sover hon till runt 07 (från 19.30 ca) vilket är en jättebra tid som passar resten av dagen med lunchlur och kvällning med.

Då hon kliver upp får hon ny blöja men inga kläder. Istället parkerar vi båda två i soffan och myser kanske fem minuter framför Bolibompa innan jag gör välling åt henne. Medans hon dricker den gör jag frukost till mig själv och vanligen smakar hon lite av den med sen. Även jag äter framför TV:n så här kan det nog bli närmare en timme TV fakiskt men det känns ok speciellt med tanke på hur resten av dagen är. Även om TV:n dyker upp igen =)

Den fortsätter med Öppna förskolan (mån-ons+fre) dit vi oftast cyklar numera. Förut tog jag vagnen för hon var alltid akuttrött direkt efter och somnade i vagnen på vägen hem. Nu då hon sover lite längre på morgonen bli det lagom med en cykeltur hem, lite lek med någon grannkatt oftast och sen vagnen. Hon är så van den rutinen (lunchlur i vagn) så jag kan fråga "vill du sova i vagnen" och hon säger "ja" nio av tio gånger. Sen sover hon oftast två timmar och då äter jag, slösurfar och kollar på TV. Ibland tvättar jag eller plockar men sällan något större. Mest Beverly Hills som hägrar som sagt =) Idag vaknade Bella precis då det började men hon åt mellis och lekte rätt nöjd inne medans jag tittade så det gick bra, haha.

Efter mellis går vi alltid ut, ofta till den större lekparken som man når med cykel eller via promenad. Ibland är det någon ÖF-förälder där med barn och det är ju trevligt även om det är sällan barnen vill göra samma sak... Efter dryga timmen är det dags att cykla hem och fixa middag och sen kommer Pontus hem. Jippie! Oftast tar jag undan maten och diskar så Pontus får träffa Bella. Sen brukar vi cykla eller vara ute en stund tillsammans alla tre innan vi går in och läser bok, bygger lego och sen påbörjar kvällning. Det senare är också en så styrd rutin att det aldrig är problem (jag återkommer och gör avbön då Molly är här). Det är dock ingen lång eller komplicerad sak. Tvättning eller duschning, smörjning, tandborstning, lite mys i en famn i soffan, väntan på vällingen i micron, kram till den föräldern som inte ska lägga och så upp till rummet där hon läggs i sin säng, får vällingen, vi (den som lägger) sjunger "Trollmor" (bara den om och om igen tills vällingen är slut), då hon är klar ger hon oss flaskan, vi ger nappen och sen säger vi "tack för idag, älskar dig, godnatt, puss". Sen går vi ut ur rummet och det är klart! Hör inte ett pip förrän morgonen, iaf 9,9 fall av 10. Underbart? Ja!

Ja, så är den dag i våra liv just nu. På kvällen brukar jag och Pontus antingen jobba med något hemma (idag har vi målat takbalk för tredje gången och måttat för de sista plankorna till trädäcket) eller så bara softar vi. Kvällsfika är något jag smygit in så det blir det ofta, haha. Pontus kliver upp 5.50 så vi lägger oss oftast vid 23. Svenssons? Ja!

Så ser väl övriga veckan ut typ. Fast på fredag ska vi ha ett par + deras dotter på middag, på lördag är det inflyttningsfest här och på onsdag nästa vecka är det både barnmorskan och möte med Nordea (om vi ska vara förmånskunder) innan vi alltså åker mot Sundsvall på kvällen. Ska bli så kul att komma hem och vara hemme dryga två veckor! Saknar familjen och kanske också stan lite. Ska äta minst tio mjukglassar på torget och äta minst tre luncher på Svenssons! ;0)



Bild från midsommar 08. Firade i torpet då och ska göra det i år med!
Denna gång med Jennie, Rille, Wilma, Saga, Fredde, Elin och Texas.
Tre barn (fjärde på väg) och en golden retriver. Kan ju bara bli bäst!
Foto: Christofer Grönaas.


Helgen

Så var ännu en helg över. Effektiv men kanske inte så rolig eller romantiskt. Jag och Pontus har ju knappt sett varandra men det resulterade ju i en superfin trall som bara saknar en, två brädor innan den är helt klar! Jo, lite städning på tomten, plantering av blommor och flyttning av grillen återstår ju men det är ju en bagatell i sammanhanget. Var verkligen toppen att Pontus föräldrar kunde komma ner och hjälpa oss.

Både jag och Pontus var så trötta igår! Jag slut psykiskt och Pontus fysiskt, haha. Pontus fick höra på jobbet idag att akademiker inte ska syssla med kroppsarbete =) Jag är så imponerad över hur händig han faktiskt är! Men som sagt, att vara med Bella hela tiden utan avlastning av Pontus en hel vecka (förutom kvällar alltså) och sedan en hel helg tar också på krafterna. Nu hade ju jag Marie här som sagt men det är inte samma sak som Pontus, såklart. Och har man gäster slänger man sig ju inte i soffan och dreglar på kudden då Bella sover heller? Haha, inte så ofta jag sover på dagarna iofs men vila på ett annat sett gör man ju då man är helt ensam.

Men nu är det alltså måndag igen och vi har haft en skön vardagskväll. Pontus var hemma vid 16.20 (fantastiska sommartider!) så vi åt middag som värsta Svenssons vid 17 och sedan cyklade vi till en lekpark och var där 1,5 timme. Solen tittade fram och det var riktigt skönt. Bella klättrade, hoppade och gungade. Pontus hjälpte henne med grejer som hon egentligen är lite för liten för så det ska bli kul hur det blir nästa gång då jag är med henne ensam. Klättra i ställningar lämpade för smidiga 3-10-åringar är väl kanske lite trixigt för en tjockis? ;) 

Jag är fortfarande trött efter helgen så Pontus åkte och handlade, något som jag normalt vill göra. Har alltid gillat mataffärer av någon anledning. Följde alltid med mamma och handlade då jag bodde hemma och dessutom så är det skönt att komma iväg ensam och go och strosa i egen takt. Haha, vilken jäkla kvinnofälla va?! "Jo, min egentid är på Willys, så skönt". Idag sa Pontus att jag måste vila om jag är trött och sa att jag inte ska tänka på att städa och så. Jättegulligt men helt förvirrat. Jag städar typ var 14:e dag och det kan man väl knappast slita ut sig på? Däremot ser jag Beverly Hills slaviskt och är en flitig slösurfarare då Bellis sover sin lunchlur. Är ju hellre världens bästa och piggaste mamma till världens bästa och piggaste 2-åring än har ett kliniskt hem, liksom. Finns säkert dom som fixar både och men nej, det är inte min stil.

Nu vankas nog kvällsfika och kanske film....hm, nej tittade nu och det är bara "Kate & Leopold" som visas. Blir nog 2 1/2 men följt av SATC om vi är vakna då =)


   
   


Första spadtaget är taget!

Helg men knappast någon vila här hos oss! Pontus och Claes började så smått förbereda för trallbygget igår då de tog bort växter och sånt från gräsmattan och nu idag har de köpt allt material och är i full gång! Ska ju blir ett seriöst bygge det här så just nu gjuter de pelare som allt ska vila på. Sen blir det stommen och sist själva golvet. Då man tänker på en trätrall eller däck eller enkel altan eller vad man ska säga så ser det ju så simpelt ut men det är mycket jobb. Tur att Claes och Marie är här och hjälper till! Claes hjälper Pontus och Marie hjälper mig med att roa Bella och serva med annat. Det var det där med jämställdheten i hus.... Men jag ska nog måla takbalken en trejde gång (suck) sen iaf. Fast nu har jag blivit beordrad lite vila av svärmor efter en förmiddag med full rulle på lekland med Bella. Känner mig förvånansvärt smidig trots att jag faktiskt är i v 33 så jag kröp och klättrade glatt omkring där Bella ville vara. Men visst är det skönt att kolla på "Ullared" och blogga nu medan svärmor lagar lunch =)

Återkommer efter helgen så trevlig helg på er!



Bella bygger inne...


.... och farfar och pappa bygger ute!


Kan själv!

Måste nog köpa en sån t-shirt till Bella även om jag tycker de är rätt fula. Men det är verkligen i det stadiet hon är nu. Vill göra allt själv och kan bli redigt arg om man vill hjälpa utan att hon bett om det. Som idag då vi skulle åka till ett lekland (med en annan mamma och hennes son, kul!) så ställde jag fram hennes gympaskor och dom kan hon absolut inte sätta på sig själv för det är en rätt hög häl på dom och två kardborrar som måste göras stora och så där. Men nej, hjälp avböjdes genast med en hand i magen på mig och ett tydligt "nej!" Istället pekade hon på skohornet som hänger på hatthyllan, haha! Lilla kloka Mirabelle! När hon har sett oss använda det vet jag inte men hon visste vad det var till iaf även om själva tekniken skulle visa sig lite väl komplicerad för en snart tvååring. Då hon väl hade fått testa så fick jag iaf hjälpa henne.

Framme på leklandet, som var super och dessutom bara 10 min med bil från oss (går nog att cykla med om man orkar med backarna...) så ville hon göra allt själv såklart. Det fanns en jättelång rutschkana som killen som jobbade där "varnade" lite för. Han sa att "ni kanske inte ska släpppa era små själva, många gör det, speciellt pappor och det är inte alla barn som fixar det". Var ju snällt sagt så jag satte Bella i mitt knä och åkte. Hon tyckte det var hysteriskt roligt men redan andra gången visade hon tydligt att hon skulle ha en egen kana, var tre i rad. Jag lät henne åka men höll henne om både ryggen och magen, något som jag fick lura henne till genom att först släppa iväg henne och sen ta tag i henne, haha. Tredje gången försökte hon putta ner mig från trappan på väg upp för att kunna smita iväg själv, haha. Lilltokan! Det gick jag dock inte med på, bland annat för att man får ju inte puttas och sen "vinna" men jag lät henne iaf åka helt själv fast jag satt brevid utan att röra henne alls. Sjukt nöjd skrattade hon hela vägen ner.

Sen blev det lunch- och fikapaus och efter det kramde Bella ut det sista hon hade innan hon blev jättetrött och olycksrisken var ett faktum. Innan hon gjorde någon rejäl vurp eller så packade vi in oss i bilen och åkte hem. Nu sover hon gott ute i vagnen sedan dryga timman och jag har passat på att äta, tvätta och slösurfat. Är så glad att jag har möjligheten att spendera dagar med Mirabelle nu! De kommer adrig igen, verkligen. Dels blir hon äldre och äldre och snart har vi två små gryn att älska!


Bella för någon morgon sedan; mekar lite med bilen i pyjamas, soft!

Examenskalas

Ikväll har hela familjen varit på fest! Karolina firade sin arkitektexamen genom att ställa till med finkalas hemma hos sig. Vi blev bjudna på vin (och alkoholfri cider), skumpa, massa god mat som Karro fixat själv, inkl bakat två sorters eget bröd (!), trevligt sällskap och allmänt myspys. Vi kom vid 18.30 och Bella höll ut till 20.30 utan minsta gnäll. Men för hennes och alla andras skull tackade vi för oss innan hon behövde vara övertydlig med att hon ville hem och sova =) Det tar ju en stund att transportera sig här i stan så resan hem tog väl 1,5 timme typ och på den tiden hann hon somna gott i vagnen. Då även Bella ätit massa gott hos Karro så sket vi i vällingen ikväll. Tog bara av hene jeansen och jackan och la henne i sängen i t-shirten. Hon kollade lite groggy på mig men sa inget utan somnade om direkt. Skönt!

Det var väldigt kul att vara iväg ikväll, är ju inte så ofta. Dessutom var det ju massa gamla (och en del nya, lika trevliga) vänner där och det är alltid kul att träffa dom.

Veckan har gått superfort hitills och redan imorgonkväll kommer Pontus föräldrar som ska vara här hela helgen så svisch kommer det säga så är det måndag, sen lördag och inflyttningsfest och sen onsdag och på väg till Sundsvall för två veckor semester, sen hit för ytterligare två veckor semeter och vips så kommer vi vara tvåbarnsföräldrar! =) Stina och lilla Wilma (dryga månaden) var här igår och gud vad gosiga bäbisar är! Sist de var och hälsade på var Wilma bara 11 dagar så då ville jag inte hålla henne men det var jag bara tvungen att göra igår. Så fin! Gick till och med till spegeln för att se hur det ser ut då jag bär en liten bebis. Såg stabilt ut, haha! Längtar så efter fina lilla Molly! Fast nu har jag fått för mig att barnmorskan sett fel och att det är en Laban därinne. Hon var ju övertygad men det är en del saker som är annorlunda denna gång, men alla graviditeter är ju såklart olika. Men t.ex har jag ingen hormonrand (ännu iaf) och det hade jag med Bella. Sen så rör sig ju den här bebisen mycket mycket mer. Läste att de ska sova 90% av tiden men då sover den här krabaten väldigt oroligt kan jag säga! Oj oj, blir väl kanske lite mer fart i den här än i Bella som spädis?

Bella är på väg in i något sorts tvåårstrots tror vi. Eller just ja, självständighetsträning heter det ju, tsss. Hon kan bli så sjukt arg för småsaker, verkligen slänga sig på golvet eller tokvifta med armarna och skrika/vrålgrina. Inte mycket att göra förutom att vänta ut det och sen kramas. Idag t.ex på pendeln på väg till stan så åt hon banan. Jag vet att bananen brukar ramla ner då hon ska skala, vilket hon måste göra själv...Så jag höll i bananen åt henne och då råkade den gå av så det blev en liten stump kvar längst ner. Den biten tog hon och kastade allt hon hade i mittgången på tåget samtidigt som hon skrek "neee-hej" och låtsasgrinade. Haha, det gick dock över väldigt fort och då åt hon den biten hon hade kvar iaf.

Spännande tider!


Grattis Sverige!

Vi har haft en alldeles underbar nationaldag! Strax efter 09 åkte vi till Lida friluftsområde och där lekte vi i lekparken, spanade efter kaniner, grillade korv men framför allt badade i sjön! Eller badade och badade, varken jag eller Pontus blötte mer än benen men det enda Mirabelle hade torrt då vi klev upp var t-shirtens baksida och längst bak på solhatten! Planen var alltså inte att bada så det blev något sorts improviserat klädsim =)

Mirabelle hittade en stor sten som hon gång på gång lät sjunka till botten innan hon hämtade upp den, på djupare och djupare vatten. Till sist hade hon hela hakan i, gullunge!

Efter korvlunch satte vi oss i bilen och Mirabelle somnade såklart på direkten. Vi skulle vara i Enskede ca 1,5 timme senare så vi parkerade i skuggan, Pontus att kvar i bilen medan jag sprang in och duschade och sen så bytte vi av, haha. På så vis maxade vi Mirabelles sovtid och som en bonus fick även Pontus en liten powernap!





I Enskede var vi på ett mindre släktkalas, med släkt på Pontus sida via hans pappa. Väldigt trevligt med massa barn, fika och senare också en middag som inte alls ingick i orginalplanen. Vädret var strålande så vi var ute precis hela eftermiddagen/kvällen med. Vid 19 blev lillhjärtat trött så då åkte vi hem, nöjda och glada efter en kanondag!

Nu har Pontus målat första varvet av två på köksön så nu är den verkligen nästan klar! Ett andra varv, oljning av bänkskivorna, hörnlister och stuvning av skåpen är vad som återstår. Blir verkligen fint! Vi har ju bytt barstolarna nu med så nu står de där, i rätt höjd och allt. Tyvärr tycker Mirabelle också att de är jättefina och vill gärna klättra så det blir väl till att ställa dom i trappan (med låst grind) om jag ska duscha eller nåt... Jaja, får var värt det! Hon gillade verkligen att sitta där med, kände sig väl stor, hihi!

Nu ska vi krama ur det sista av helgen. Den har varit skoj men alldeles för kort!



Solig dag

Dagen började 06 med att Bella ropade och hade kissat igenom blöja, pyjamas och bäddmadrass. Stackarn! Hade nog inte sovit så mycket längre ändå och trots kall rumpa var hon på ett strålande humör! Vi kollade på "bomba", drack välling, lekte och gjorde frukost innan vi väckte Pontus som hade sovmorgon idag då han ska vara ute i skärgården till imorgon och hålla föredrag.

Efter frukost gjorde vi oss i ordning och hoppade in i bilen alla tre. Vi skjutsade Pontus till pendeln och sen åkte vi direkt till Hågelby Park där det firades Öppna förskolans dag! Alla ÖF:s i hela Botkyrka kommun var där så vi var nog uppåt 200 pers kanske? Det var samling på gräsmattan kl 10 och alla med bebisar kunde lugnt och stilla sitta på fina filtar och äta medhavd fika och njuta av solen men vi med barn med spring i benen fick glatt undersöka lekpark, fontäner, djurhagar och grusgångar både en och tre gånger innan det blev en snabb lunch innan sångsamlingen. Det var verkligen jättekul att ha "allsång" med massa barn och deras föräldrar. Bella var inte riktigt lika fokuserad som hon brukar men det är väl inte så konstigt. Hon satt eller stod vid mig hela tiden iaf och gjorde sina absoluta favoritsånger men sen var det mycket annat att titta på.

Efter sången satt vi ytterligare en liten stund på filten. Jag hann få i mig en macka och Bella lite yoghurt innan vi skulle ut och undersöka igen. Vid 12 började hon dock bli trött så vi tog bilen hem. Hon somnade på vägen och sover än. Sweet! Jag satt ute dryga timmen och solade men nu är jag inne och ser Bevvan, haha. Man ska ju inte sola då det är som varmast säger dom ;0)

Ikväll och inatt är vi alltså solo men det känns bra. Måste fundera ut vad vi ska fördriva eftermiddagen/kvällen med bara. Funderar på att ta pendeln till Huddinge och den jättefina lekparken som finns där. Tar ju kanske 20 min bara...Om hon äter mellis innan vi åker så klarar hon sig ju till middagen utan problem. Blir väl lite gnäll på pendeln som vanligt men det är bara att härda :0)



Jag och Molly jobbar på brännan medan storasyster ligger och snusar i skuggan.
Kommer en mer traditionell magbild snart kanske?


Mammor kan! (Trots att de är gravida...)


Rutschkana: En stilstudie