Härlig dag och kväll

Fattar inte att vi var på stranden igår och myste i bikini, idag har det regnat, åskat och varit allmänt ruggigt! Men vi har haft en fin dag ändå. Tyvärr har Bella börjat vakna tidigt igen (trots max två timmars lunchlur) men inte före 06 iaf så det är väl ok. Men 06 vaknade hon som sagt idag och det var alldeles lagom till "Drömmarnas trädgård" på svtB. Hon skulle inte ha välling utan "kakka" som kan betyda 1) sandkaka eller 2) macka. Beroende på situation får man tolka det och ja, imorse i soffan var det ju rätt givet.

Bella är rätt trött då hon vaknar runnt 06 så det hände inte speciellt mycket på 1,5 timme eller så. Tittade på TV, läste bok, kramades, sjöng lite. Allt utan att lämna soffan! =) Men sen klädde vi oss och fixade lunchlåda till Öppna förskolan. Där var vi strax efter 09 och först var det bara vi och en pappa med dotter men det kom rätt många till slut. Bella lekte ovanligt mycket helt utan mig (vilket ändå är rätt lite) och var dessutom väldigt snäll och givmild med de mindre barnen då hon delade på saker som hon har som favoriter, typ bollar och cyklar. Hon "degade" och målade en hel del också. Passade även på att ta hem massa teckningar/målningar hon gjort, jättefina! De blandar pulverfärg med tapetklister så det blir någon sorts budgetvariant av oljefärg, superfint och kul att måla med! Bella har precis börjat med cirkelmönster, något som enligt ett "schema" som sitter på ÖF ska dyka upp kring 24 månader så det är ju alldesles enligt regelboken, haha! Jag kan be henne måla cirkelformer med genom att säga "kan du göra runt, runt, runt?" och visa med handen. Kul! Hon gör ju inte perfekta slutna cirklar men ändå.

Appråpå att jag, och Pontus, kan be henne om saker är rätt intressant. Vi pratar med henne hela tiden, och hon med oss! Ständig kommunikation, tvåvägs, trots att hon bara kan max tio ord! Ja, hon är ingen hejare just på ord men prata kan hon. Hon visar med händerna, pekar etc. Vilka sånger hon vill höra är ofta klockrent. T.ex så kupar hon ena handen över den andra om hon vill höra "Nyckelpigan" för den rörelsen är med i sången. Även då hon ser en nyckelpiga så gör hon så, för att säga "kolla, en nyckelpiga" och så vill hon ha det bekräftat av oss. Så nej, jag är inte speciellt oroad över att hon pratar så lite, snarare stolt över hur mycket hon tar in och förstår och kan förmedla till oss! Men visst krävs det ett vant mamma-pappa-öra för att förstå allt =)

Ikväll har vi haft mycket trevliga middagsgäster! En pappa från ÖF och hans fru och dotter var här och åt hamburgare och drack öl (och vatten). Väldigt opretantiöst, gott och trevligt! Dottern är dryga ett år och båda tjejerna var rätt trötta men vid gott mod och hade t.om lite utbyte av varandra emellanåt. Hoppas (och tror) verkligen på mer umgänge med denna trevliga lilla familj! Som en ren bonus "fixade" tjejen vår lampa som vi har över matbordet. Vi har trott att uttaget varit dött och har bett en kompis som är elektriker att komma och titta men de hade haft samma "problem" hemma hos sig så hon frågade om vi vridit stickproppen ett kvarts varv, är tre hål. Och vips så fungerade det! Skönt att det var så enkelt och skönt att slippa skicka en elektiker på det, haha!

Trevlig kväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback