Syskonvagn

Oj vad vi har funderat; syskonvagn eller kanske inte alls (babybjörn, gåbräda...), Phil & Teds, UJ, Easywalker, Babytravel Dublin...

Nu tror jag vi har bestämt oss! Easywalker verkar super men då Babytravel är mycket billigare men nästan likadan (?) så blir det en sån! Först var jag inne på en P&T, speciellt efter det blev klart att vi ska flytta till Stockholm. Tänkte att det skulle vara smidigt med en nätt vagn på pendeln, tunnelbanan och bussar och så men ju mer jag tittade och läste desto mer skeptiskt blev jag. Först och främst så verkar de sååå små (jo, har ju såklart att göra med smidigheten) men det passar nog inte våra barn. Bella är ju stor och det kanske Molly också blir? Finns ju knappt någon plats för fötter och ben och på vintern måste det bli hur trångt som helst med overall/åkpåse.

Så det får bli en Babytravel! Är dock besviken på Babyproffsens produktfakta, hittar inga mått eller liknande? Vi måste ju göra oss av med en bil (har två just nu då det skiljer tre mil mellan våra jobb 0ch vi jobbar väldigt olika tider. Och nej, kollektivtrafik finns inte här.) Rent logiskt verkar ju Volvon vara det bästa valet att behålla men kära våfflan börjar bli lite sliten och det känns så surt att göra sig av med Renaulten som är så fin! Frågan är om en syskonvagn får plats i den? Det är en liten Renault Megane... Och om vagnen får plats så blir det iaf ingen plats över till packning om vi åker lite längre...Och får två bilstolar plats? Haha, massa att tänka på!



Solig superdag!

Äntligen sken solen här i Funäs! Vädret har varit underbart idag, riktigt härlig vårvinter. Så härligt efter köldknäppar/regn som varit hela vintern känns det som...

Pontus började 11 idag och han klev upp med Bella men eftersom jag hade sovit sedan strax efter 21 igår (zzz) så var jag ju pigg och redo att gå upp jag med så strax efter de klivit upp klev även jag upp. För mig är inte själva grejen att få sova det viktiga (för det gör ju jag på kvällen, haha) men att få vara ensam utan Bella någon timme utan att jobba, det är det som är skönt. Låter hemskt men oj vad mammig hon är då och då. Får inte röra mig och så fort hon ska röra sig ska jag med. Ge mig lite lebensraum liksom! Men om jag då får sina timmar själv här och där då går det bra! =)

Strax efter Pontus åkte till jobbet blev Bella trött så jag packade ner henne i vagnen, drog på mig solbrillorna och gick ut. Åh va härligt det var! Gick en rätt kort promenad sen satte jag mig på en bänk i solen och bara njöt! Var 12 plus där mot väggen och jag slumrade lite lätt, ni vet så där som man kan göra på sommaren då man jäser i en solstol? Dryga timmen fick jag sitta där och njuta för fullt innan hjärtat vaknade och vi gick hem och gjorde mellis.

Då vi hade ätit var vädret fortfarande lika ljuvligt så vi tog bilen (skulle direkt till Hanna och grabbarna sen) till Risnäset och där lekte vi och hade superkul i 1,5 timme. Så kul att Bella var så glad och nöjd fast det bara var vi och att vi ju var ute. Även om det går bättre och bättre (får ju massa träning i och med dagis) så är det ju inte alltid lätt att vara så liten och ha så mycket kläder och hitta något att roa sig med. Men i lekparken undersökte hon allt! Gunghästar, gungbräda, gungor, trappen till rutschkanan (huvudattraktionen sket hon helt i) och allt annat. Skaren på snön var lite jobbigt men hon upptäckte rätt snart att det fanns områden där snön var hårt packad och hon inte gick igenom. Då leksakerna var undersökta gick vi ner mot sjön (isen) och stannade bakom en "sjöbod" och lekte. Haha, ja, vi var där superlänge! Helt i lä och med solen rakt emot oss, underbart. Då det var det läget så hade snön smält rejält där och vi hittade grönt gräs under en bänk. Grönt gräs!! Sen fanns det massa stenar att gräva fram och lägga på bänken och sen putta ner igen och så gjorde jag snöbollar som hon mycket effektivt smulade sönder. Galet skoj tydligen!

Efter leksessionen åkte vi som sagt till Hanna och grabbarna på middag, igen. Alltid lika roligt! Hanna gjorde jättegod hemmagjord pizza som vi alla njöt av och sen blev det kaffe, vindruvor och lek. Strax innan 19 åkte jag hem med en nöjd och trött dotter som sov gott 45 min senare.

Det enda som gjort denna dag bättre hade såklart varit om Pontus varit med men han har jobbat. Men nästa helg då ska det mysas till tusen i Åre! Hoppas vädergudarna är med oss då med!

Nu ska jag krama ur det sista av helgen!


   
   
   
Tyckte alla bilder var så fina så jag ville inte sortera bort något, varsågoda!

Mirabelles första motortävling

Nästan hela min barndom har handlat om motorer, depåer, hörselkåpor, grillade hamburgare och pommacregn. Haha, ja alltså min familj har alltid hållit på med motorsport. Det började samma år som jag föddes, 1983 köpte pappa sin första folkracebil och sen har det varit folkrace, rallycross, rally, roadracing, lite skoter...Personligen tvärlessnade jag så där kring tio-tolvårsåldern men pappa och bröderna (och mamma som support då) håller fortfarande på, eller inte pappa då om man inte räknar som support och sponsor =). Min ena bror, Tobias, stod faktiskt som segrare i Rally SM i sin klass 2003 så ja ni förstår att det är rätt stort det här med motorer i min familj, även om barn och sånt gjort att de inte kunnat satsa som förut.

Nuförtiden tycker jag egentligen rent principiellt att det inte är försvarbart att syssla med motorsport då vi har de miljöproblemen vi har men ja, blod är tjockare än vatten eller nåt, och visst vill jag att det ska gå bra för dom. Eller som idag, så det fakiskt var SM-final i skotercross här i Bruksvallarna, då åkte jag, Pontus och Bella dit. Dels för att man måste finna sig i de nöjen som finns här men också kanske för att ge Bella en känsla av vad jag hade för barndom, även om hon såklart inte kommer minnas det här sen.

Jag kände mig väldigt hemma ändå måste jag säga även om skoter är det familjen sysslat med allra minst men motorljuden, depån, grillarna, barnen med hörselkåpor...Jodå, allt fanns där! Det var lite extra kul då en tjej jag jobbar med, Maria, var där för att heja fram sin kille Johan Dahlgren. Så självklart hejade jag och Pontus också på honom, hemmaåkare som han ju är. Iofs så fanns det någon från Njurunda men det här kändes såklart roligare. Det var faktiskt riktigt spännade och i det heatet vi såg kom han trea efter att ha blivit "tacklad" och vurpat. Ledde såklart då, trist! Men det var spännande för oss iaf! Även Bella följde skotrarna med stora ögon en stund men sen blev hundar och hamburgare med intressant, haha. Tyvärr kunde vi inte vara kvar så länge då Pontus började 12 så det blev ett rätt dyrt nöje (100 kr / vuxen att gå in + hamburgare och dricka för 110 kr) med tanke på tiden vi var där men men, kul var det!


  
 
Spännande fast hon var lite trött / pappa blev också uppspelt minsann!
/ Lunch! / Tog tyvärr inga actionkort, men ja här är några skotrar iaf, haha.


Trött men glad mamma!

Ska erkänna att jag är lite trött nu. Har varit ensam med Bella rätt många dagar och jobbat som vanligt plus att jag ju faktiskt är gravid, något jag titt som tätt faktiskt "glömmer". Bella är ju här och nu, på alla sätt, och hon tar massa plats, haha. Så mellan jobb och Bella är det lite TV och data sen sömn som gäller. Men vi längtar så efter dig Molly! Och vi älskar dig så Mirabelle!

Idag har jag känt mig trött nästan hela dagen, vilket normalt sett inte infaller förrän typ 19, så jag blev så glad då Hanna ringde och bjöd oss på tacos och casual fredagshäng a la småbarnsmammor. Vi åt tillsammans med en kompis till Hanna och sen lekte barnen medans vi drack kaffe och sen avslutade barnen med bad. Bella drog både en och två vurpor men det gick bra, hon blir tuffare och tuffare! Den sista var dock droppen för då bestämde hon sig för att kliva upp, fast hon var inte direkt ledsen. Appråpå det så sa dom idag på dagis (tre personal samstämmigt) att Bella mycket sällan gråter på dagis. Skönt! Däremot sa hennes "inskolningslärare" att hon har humör och kan bli riktigt arg då hon inte får som hon vill, men det väljer jag att se som en positiv egenskap, vilket också läraren tyckte.

Hannas kompis ville bjuda barnen på Kinderägg men Bella sa nej. Haha, duktiga gumman! Då han sa nej en gång erbjöd jag henne inte igen heller, känns bara onödigt. Däremot lekte hon en stund med plastägget och leksaken som hörde till.

Vid 19 åkte vi hem från Hanna och grabbarna (Marcus jobbade) och nu sover hjärtat gott. Jag ska väl kolla på Let's Dance (Heja Claudia!) och sen Solsidan innan jag ska sova i soffan till Pontus kommer hem från Bryssel någongång kring midnatt. Har lovat att jag iaf ska lyssna, jag brukar vara för trött för att prata då han kommer hem sent, haha.

Pontus jobbar hela helgen (12-24, 11-23) så jag och Bella får väl roa oss bäst det går. Det är SM i skotercross imorgon men det är lite lurigt att komma en bra tid med tanke på Bellas lunchnap. Vill ju umgås med Pontus med men eftermiddagen blir i senaste laget då jag tror allt är klart vid 15. Vi får se, kanske åker hela familjen innan Pontus börjar.


Tänk att vi har en sån här igen om drygt fyra månader!? Här är Bella bara någon dag, på mellanlanding hos farmor och farfar i Östersund innan vi åkte hem till Funäs. Som ni ser är fortfarande armbandet från BB kvar så vi var fortfarande inskrivna.


Det här med Tumba för oss icke-08:or

Igår pratade jag med mamma i telefonen och då nämnde hon att min ena bror och familj hade planer på att hälsa på oss i Stockholm i sommar. "Åh, va kul", sa jag! "Ja, och han tänker nog ta husvagnen, om man vågar", säger mamma. Vadå, tänker jag, menar hon för att det är trångt eller för att man kanske inte får ställe en husvagn på gatan för bostadsrättsföreningen? "Vi får väl fråga först, annars får de ju plats hos oss", säger jag. "Ja, men jag menar risken för vandalisering och inbrott", säger mamma då.

Jag skrattade såklart, för det ska jag väl?

Tydliga UL-bilder

Var ju en del av er som tyckte vi fått så tydliga bilder från ultraljudet och det minns jag att flera sa om Bellas bilder med.

Tur, skickliga barnmorskor eller små linslusar? Fina är dom iaf!

 
Mirabelle


Molly

Recept på en bra eftermiddag/kväll

...utan Pontus men men världens bästa Mirabelle!

1 st kort handling på Konsum. Bella satt nöjd i kundvagnen och åt äpple som vi inte behövde betala för. Personalen hejar glatt nu med. Se där, de kan på Konsum med! Iaf efter 1,5 års trogen handling...

1 st fryspizza till middag. Grandiosa låter ju stort men yeah right, speciellt då man ska dela med Bella som ju får massa gott samtidigt; ost, vitt bröd och tomat...

1 st efterrätt i form av blodapelsin.

1 st bad som naturlig följd av föregående två punkter. Först lek i baljan sen rengöring i duschen.

1 st lååångt nakenstund för Bella. Måste vara skönt att få slippa blöjan iaf för en timme.

1 st tvätt av soffpläd till följd av ovanstående punkt =)

1 st myspys med mamma i soffan. Så nära och gosigt så det stundtals gjorde ont, rent fysiskt alltså, men åh va gosigt! Vassa små armbågar på revben, små fingrar i öron etc får man stå ut med då hon vill gosa och kramas!

1 st Pingu-tajm

1 st hyfsat lyckad tandborstning

1 st lyckad läggning

1 st datortid

2 st avocado med salt

1 st Let' Dance

1 st Solsidan

1 st god sömn, iaf till minst 06! =)


Mer från Östersundstrippen

Ultraljudet var ju anledningen till att vi åkte till Ösd men ska man åka 40 mil så kan man ju passa på att göra något roligt och det gjorde vi verkligen! Vi kom fram strax efter 18 på tisdag så då pratade vi med Claes och Marie, åt lite grönsker och dipp och fräschade upp oss. Ja, vi skulle ju på dejt!

Strax innan 20 sa vi hejdå till Bella som glatt stannade hos farmor och farfar och så gick vi mot Brunkullan där vi bokat bord. Det var verkligen superfint där inne! Gammal stil med massa svart/vita porträtt, mörkt trä och massa ljus. Fast det var tisdag så var det en del folk där vilket ju är bra för stämningen. Till förätt åt jag jordärtskockssoppa med fräska räkor och citronolivolja och Pontus åt gratinerade musslor. Till huvudrätt blev det och entrecote för mig och skaldjurssoppa med thaiinfluenser för Pontus. Någon dessert orkade vi inte utan vi var så nöjda som det var! Jag festade till det med två Carlsberg non alcoholic med, lyxigt! =) ÖVerhuvudtaget så otroligt lyxigt att sitta ensamma på restaurang och bara njuta av varandra och supergod mat och superfin service!

Vi hade faktiskt en vuxenmiddag i måndags med. Vi la Bella vid 19.30 och sen satte vi på babyvakten och gick ner till grannarna och med dom. Vi skulle bjuda så vi hade med oss maten, men då de har en yngre bebis som inte sover lika tungt som Bella så kändes det bättre att vi gick ner och inte tvärtom. Super att det från början är en vanlig villa så både telefonen och babyvakten funkar hur bra som helst! Vi bjöd på tjälknöl av älg och gratäng, supergott! Trevligt var det med, blev kvar till 02! Så efter fyra timmars sömn var det bara att studsa upp och jobba!

Men åter till Ösd! På onsdagen fick jag en efterlängtad sovmorgon, sen åt vi frukost och efter det besiktade Pontus lillbilen, vilket gick utmärkt. Sen gick vi och lekte i badhusparken men det var lite för många barn och lite för mycket is. Men vi var där nästan en timme iaf innan vi gick till stortorget och fikade/gav Bella lunch i ett provisoriskt stort tältcafé som står där för att det är Vinterfestival i Östersund nu. Supermysigt! Sen blev Bella trött så vi bäddade ner henne i vagnen och hon somnade på några minuter. Vi strosade lite på stan men har inte direkt något ekonomiskt utrymme för shopping men det blev några pyjamasar till Bella iaf.

Sen åt vi lunch med Marie på McDonalds och då hade Bella sovit 1,5 timme så hon vaknade lagom till sin första cheeseburgare någonsin! =) Den var mycket god men pommesen var inget att imponeras över tydligen, haha.

Sen gick vi på ultraljud och ja, resten vet ni!

Nu har min "singelmamma på låtsas-period" börjat. Pontus är på väg till Gävle nu, kommer hem söndagkväll, är åker igen måndagkväll till Bryssel, kommer hem fredag och jobbar sedan hela helgen. Blä! Men sen helgen efter det, v 12 alltså, ska vi ju till Åre med Claes och Marie och det ska bli så kul!


 
I badhusparken

   
I tältet på stortorget; snart mat, traktorspaning och två finfina godingar!

 
McDonaldspremiär!

Säg hej till Molly!

Japp, det blir en lillasyster! Leveransdatum 3/8, så även om det sannolikt inte blir då så blir det ju ett lejon. Familjens tredje! Pontus får alltså tre lejoninnor runt sig, hihi! Så intresserad är jag inte men mitt ego (är ju lejon, haha) tycker att det är kul att de båda blir som jag! ;0)

Allt såg bra ut och det var en pigg tjej där inne som rörde sig mest hela tiden, sååå kul att se!


Spark spark!

Små fossingarna!

Soft dag

Jag var rätt trött både i ben och huvud efter gårdagens bravader så idag gick det lugnt till här i Funäs. Dagen började tidigt och med en viss bitterhet då den viss sambo lovat att kliva upp idag med men då Bellas ljuva (?) stämma hördes redan 05.45 hördes också Pontus stämma som ljöd "neeeej, jag har bara sovit fem timmar, jag är döööötrött". Hm. Hämtade Bella och hon låg faktiskt och myste mellan oss i dryga tjugo minuter innan hon klättrade över mig och gick ut mot hallen. Då ingen av oss klev upp stannade hon och väntade, fegisen! Pontus fick en chans till att kliva upp men han kved mest så jag klev upp. "Vad snäll du är", säger han och får tillbaka "mmm, och du är en svikare". Haha, lite hårt så där på morgonkvisten men jag blev så trött av att tänka på att mornar och kvällar jag kommer att ha ensam med Bellis nu två veckor framöver. Men men, väl uppe kändes det såklart ok och vi satte oss och tittade på SVTB och Bella drack välling i godan ro en bra stund innan vi lekte till strax innan 08 (haha, tänk att det är sovmorgon nuförtiden!) då vi väckte Pontus och åt gemensam frukost.

Fram till 11 tog vid det väldigt lungt. Vet inte riktigt hur vi fördrev tiden men Pontus åkte iaf till jobbet och jag gav Bella lunch och sen somnade hon redan 11.15 och sov nästan tre timmar, sweet! Då fick jag vila; se på MTV:s 16 and pregnant och Annorlunda familljen. Skön söndagsunderhållning. Eloge till MTV som enligt mig faktiskt lyckats göra en seriös serie om ett svårt ämne utan att "välja sida" så att säga.

Sen hann jag bara ge Bellis mellis innan vi åkte och hämtade Hanna på jobbet och åkte upp till dom. Barnen lekte och vi pratade och drack kaffe innan Marcus åkte ner och köpte pizza. Alla fick pizza, även kidsen. Haha, gotteligott tyckte de minsann! Tur att det är ytterst sällan vi äter skräpmat.

Efter middagen blev det lek och sen bad för barnen. Jodå, vi vuxna blev rätt blöta med då de fick tag på duschen, haha. Sen gosades det en stund i soffan medans mina kläder torkade i torkskåpet och sen tackade Bella och jag för oss. Hemma här var hon vaken i dryga halvtimmen innan hon lätt som en plätt somnade.

Nu blir det slösurf och lite TV innan sängen. Pontus har slutat 23 eller 24 sedan i torsdags och han vill så gärna att jag är vaken då han kommer hem men det går bara inte! Blir sååå trött vid 22 typ. Men till dess måste jag vara vaken för jag ska sätta in en tjälknöl då som vi ska bjuda grannarna på imorgon. Kul!
Vet att det varit lite bilder men det kommer!

Njut det sista av helgen!


Hela dagen avklarad!

...om nu bara Bella somnar snällt, haha. Hon ligger i sängen men hon ställde sig nyss upp och kastade nappen så då blev jag tvungen att gå in en snabbis och lägga ner henne, ge henne nappen säga älskar dig och god natt, men nu är det väldigt tyst igen! Hoppas! =)

Hon är iaf supertrött för oj vilken eftermiddag vi haft! Jag väckte henne vid 13.30 och precis då sms:ade Hanna att de skulle strunta i Ramis för barnen var trötta. Hm, what to do? Jag hade ju väckt ungen och något skulle vi ju roa oss med så vi höll oss till planen. Hon åt mellis och sen klädde vi oss och åkte.

Promenaden från bilen till Lillramis var rolig men väl framme förstod jag rätt snabbt att Bella inte var sugen på snowracer eller andra snörelaterade lekar idag. Hon fick spaghettiben och la sig ner och tjurade. Hm, yes lilltjejen börjar bli stor! Efter en halvtimme fick det räcka så då gick vi till Rudolf, där jag jobbar. Där var det minsann hur kul som helst! Jag blev alldeles rödblommig av att hålla samma tempo som Bella då han gick runt runt och flirtade med mina jobbarkompisar och annat löst folk, haha. Hon var även en sväng vid scenen och kollade på bandet men de var tydligen roligast då de soundcheckade. Då dansade hon och snurrade och fick många blickar och leenden, hihi! Men under själva konserten var det roligare att gå in och ut ur tamburen, busa med glasdörren, gå bakom disken (ajabaja...), dricka vatten, kolla på äldre barn och så där. Mitt i allt byttes det en bajsblöja med. I ett rum fullt med "nödlarmsknappar". Som om jag inte var svettig nog! =) Jah höll på att kissa på mig så för att lyckas med det fick jag ha Bella i mitt knä och roa henne med toapapper så hon inte skulle trycka på knapparna, haha!

Nu har jag lyssnat vid dörren och gogumman sover skönt. Då ska jag laga middag! Bella åt på Rudolf men jag hann inte riktigt med det. Ojoj, tänk då de är två! ;0)

Halva dagen avklarad!

Fick sovmorgon imorse och sen åt vi frukost allihopa. Eller nej, inte Bella då som druckit en flaska välling någon timme tidigare. Vi funderar om vi ska ta bort morgonvällingen kanske och köra vanlig frukost? Kvällsvälling behåller vi en stund till då den är så bra i vår kvällsrutin med läggningen som numera bara tar några minuter, dvs den tiden det tar att dricka upp, för sen går vi ut ur rummet och då är hon nöjd, och vi med! =)

Efter frukosten gjorde vi lite nytta; diskade och slängde i en tvätt men sen gjorde vi oss klara för en fika på byn, något vi nte gjort på flera månader tror jag! Är ju lite sådär med Bella nu som har så mycket spring i benen och inte gärna sitter i en barnstol så länge. Men nu var vi ju på Villan redan kring 10.30 och då var det lite folk så Bella fick äta tidig lunch och sen fick hon busa runt bäst hon ville, eller ja nästan iaf! Jag och Pontus åt jättegoda grillade baguetter och sen lyxade jag med hemmagjord äppelpaj och fäbodglass, perfekt lunch va?! Bella verkade trivas ypperligt för hon var faktiskt rätt lugn. Vi flytatde oss till soffan och då satte hon sig och "läste" tidningar och pillade med filtarna och så där. Strax innan 12 åkte Pontus till jobbet och jag och Bella gick hemåt id et vackra vårvintervädret! Strålande sol och minus tre! Hon somnade på vägen hem så jag satte mig på bron och läste lite DN innan jag gick in och förberedde för eftermiddagens äventyr. En kanonstart på dagen och så skönt att få umgås lite med Pontus innan jobbet!


Vi ska ju till Lillramis så fort Bella vaknat och ätit mellis. Gjorde i ordning hennes lunch och packade en väska med lite nödvändiga grejer då man är ute med barn. Tror nästan jag väcker henne om hon inte vaknar själv före 13.30. Då har hon sovit 1,5 timme och det borde räcka. Varierar mycket det där nu, allt från dryga timmen till tre timmar faktiskt! Men tre timmar sover hon ju aldrig på dagis, där blir hon väckt efter två timmar cirka, inför mellis. De har frågat om det är ok och eftersom hon aldrig är sur eller tröttare än vanligt på eftermiddagen och kvällen så är det förstås ok.

Om ungarna vill vara kvar på After ski så är vi inte hemma förrän 17.30 typ och då är det nästan bara till att leka lite, myspysa och sen natten för lilla damen! Själv ska jag se på andra chansen i Melodifestivalen, så där upphetsande men men.

Thailandsresenärerna ringde nyss och de berättade att de hade ca 35-37 grader på dagarna och över 30 på nätterna. Liiite varmt tyckte pappa. Men han klagade inte; finns ju skugga, öl och havet! =) Allt var bra iaf och jag blev såklart extra sugen både på sol och värme och att få träffa dom! Blir inte förrän Valborg, helgen efter vi flyttat ner till Stockholm. Men det ska bli kul, lite vår är det kanske då därnere?!

 


Helgen kan starta

Nu har jag jobbat fem dagar och är lätt trött i benen. Jobbar ju ca 80% och det är verkligen perfekt med Pontus schema och Bellas dagistider och så där. Hon går 3-4 dagar/vecka normalt och det går jättebra på dagis nu. Gråter ibland då hon lämnas men sen under dagarna verkar hon trivas. Äter, sover och leker t.om lite! =) Är ju lite dålig på att leka ute (hur lätt är det då man är 1,5?) och det här är ett dagis som är ute mycket men hon har börjat undersöka trappan (där man kan hoppa från kanten), bollar, pulkor, spadar, hinkar och stora plastbilar. Inne är mitt intryck att det är måleri, läsning och dockpyssel/låtsasfika som gäller, som hemma alltså.

Men nu har alltså jag och Bellis helg! Dock inte Pontus som jobbar hela helgen. Skitvecka nu igen men det går fint. Egentligen är hela mars en skitmånad om man ska se till antalet timmar kvalitetstid hela familjen har tillsammans eller jag och Pontus tillsammans. Han jobbar ju varannan helg och resterande helger är inbokade med andra åtaganden utomstäders. Men det finns ju ljusglimtar med! Nästa onsdag är det ju ultraljud och kvällen innan ska jag och Baby på dejt på Brunkullan i Östersund medan Bella får vara med farmor och farfar. Vi måste ju göra UL där så vi åker dit redan på tisdageftermiddag för att kunna göra detta. Najs!

Appråpå det så var det så gulligt tidigar ikväll då jag höll på att testa kläder inför dejten. Hade på mig en klänning och inga byxor och då Bella såg det började hon dra i sina byxor som om hon ville ta av dom. Jag frågade om det var det hon ville och hon sa "mmm" så jag tog av dom och då hade hon också bara klänning/tunika och bara ben. Mycket nöjd pekade hon på sin klänning och log stort, hihi! Ville kanske vara lite som mamma =)

Efter en mycket harmonisk eftermiddag och kväll tillsammans, fick t.om äta middag helt ostört då Bella åt länge och lugnt hon med, sover nu vännen och jag laddar inför Let's Dance men framförallt Solsidan, så jäkla skoj! Imorgon blir det en lugn förmiddag innan Pontus börjar kl 12 och sen ska nog eftermiddagen spenderas på LillRamis tillsammans med
Hanna och grabbarna, kanske After ski på jobbet med. Haha, sjukt att åka dit då man är ledig men Bella brukar tycka det är skoj och det är något att göra iaf!

Nu blir det TV! Ska nog poppa poppisar i pausen med, lyxigt med en hel kastrull för sig själv! Jo, men måste se det positiva i allt! ;0)

Magen växer!

...men än får ni inte se några magbilder! Vill dels veta att allt är ok först, vilket vi förhoppningsvis får veta på ultraljudet nästa vecka, och än tycker jag själv att jag är någonstans mellan tjock och gravid, haha. Men på jobbet tycker de att jag har en finfin bebiskula och att det är uppenbart, roligt! Ser att gästerna sneglar lite med, hihi =) 

Bilderna nedan är med Mirabelle, första i v 18 och andra i v 23. Kan ju säga att jag är bra mycket större nu i v 18 än med Bella, haha. Enligt egen utsago så ser jag nog mer ut som andra bilden redan nu. Hihi, galet!

 
 

Sjukling?

Misstänker att Bella börjar bli sjuk, eller ja, att hon är det JUST NU är väl ingen tvekan om, frågan är om det är så kort att det går över med sömn eller inte.

Redan igår var hon väldigt snorig och täppt men dagis gick kanon och hon var nöjd och glad på kvällen. Men då hon skulle lägga sig var hon orolig och ledsen vilket är ovanligt men efter lite pappa-tålamod somnade hon gott iaf. Runt 03 åkte Pontus hemifrån för att ta första flyget från Sveg till Stockholm. Helt galet, haha, glesbygd jajamän. Visst hade han kunnat tagit bilen men han har redan gjort två sådanna resor och nu blir han bara borta till ikväll vilket ju är bra för oss och nuvarande jobb och allt såklart.

Iaf, efter det sov Bella lite stötigt. Hörde henne säkert fyra gånger men behövde inte kliva upp förrän 04.30 och 05.15, då hon ville veta att någon var där. Sen vaknade hon väldigt slemmig och snorig men ändå glad och pigg så jag skjutsade henne till dagis och sa att de fick ringa om hon verkade dålig.

Då jag hämtade henne idag var hon ute och lekte för fullt och blev som vanligt superglad då jag kom. Fick en stor kram och allt var som vanligt. Då vi kom hem fick hon titta på Teletubbies medan jag gjorde mat och som vanligt gnälldes det en hel del men jag täkte att det var som vanligt då hon väntar på middag. Blodsockret är lågt och tålamodet likaså, oftast. Men då maten var klar strax innan 16.30 hade gnället övergått till riktig gråt. Ovanligt och därför lite läskigt. Tycktes ju inte finnas någon anledning? Ställde fram mat men hon fortsatte att gråta och sköt undan tallriken, gav henne smörgås med ost till och med (vi åt soppa och då brukar hela familjen ha pålägg) men inte ens det skulle hon ha. Blev lite desperat då jag visste att hon ju behövde energi så jag tog fram vindruvor och det åt hon. Typ tre, resten slängde hon på golvet och gråten eskalerade.

Skynade mig att ställa undan maten medan Bella vankade runt runt här hemma och bara grät. Satte mig i soffan men hon ville inte slappna av. Gick runt med henne i famnen en stund men insåg att det bara inte går längre. Hon är för tung! Dryga 15 kilo funkar någon minut men sen satte jag mig igen men la henne på soffan, nära mig. Då slappande hon av och jag såg hur hon öonen ömsom slöts och öppnades. Såg läskigt ut så jag la mig nära, nära, nära och till sist somnade vi nog för jag vaknade dryga timmen senare av att hon grät. Fortfarande ingen feber så jag satte på henne pyjamas, testade att ge henne välling som hon tokvägrade och la henne sedan helt sonika i hennes säng. Grät en kort stund men somnade sedan nöjd ihorullad på sidan med en nalle under armen. Då var klockan alltså strax efter 18!

Hm. Inte kul alls. Antingen så är det en rekordkort sjuka som botas med sömn eller så vaknar hon sämre. Och undra när hon vaknar? 04? Om hon sover sina vanliga elva timmar så blir det ju så, räknat från 17. Zzzz, men men! Pontus jobbar 15-23 imorgon så är hon dålig kanske jag kan sticka en timme tidigare från jobbet så jag precis hinner hem innan han drar, så ingen av oss behöver vaba, något som vi inte gjort ännu faktiskt.

Oj, snacka om att man är förälder då man kan blogga så här mycket om en sjuk dotter, haha!

Är det verkligen du, Polarn?

Tänkte för någon dag sedan att "oj, vad lite jag bloggar om Polarn", men sen insåg jag att det ju inte finns direkt något att blogga om. Med Bella så var det ju "hemligt" på bloggen till efter UL, alltså v 20 och jag är ju bara i v 18 nu så det händer liksom inte så mycket. Men! Nu i några dagar har jag känt små rörelser långt ner på höger sida, som såpbubblor som spricker, och det är nog banne mig Polarn som ger sig till känna! Hur kul som helst, samma känsla som med Bella fast ca två veckor tidigare. Men även magen har ju kommit tidigare den här gången så... Det är ju hur kul som helst och jag längtar så till UL nästa vecka!!