Lite fler...

...för hon är ju så söt!

  

 

Innan jag tog dessa bilder hade hon gallskrikit i 20 minuter. Inget hjälpte men jag kan konstatera att sådanna situationer är inte alls lika jobbiga med andra barnet. Man vet att de överlever liksom ;)


Molly två månader




En liten dam som blir mer och mer lik storasyster tycker vi?
Bella var dock rundare och hade rundare näsa men annars är de otroligt lika!


TGIF!

Nej, vi ska inte lyxa med att äta ute på Fridays igen utan bara thank god it's friday, liksom! Vet ju att det är lyxigt att Pontus är hemma nästan jämt och kommer hem 17 fast han jobbar i stan och pendlar och allt men det har ändå (och just för att jag inte är van antagligen) varit lite slitigt att haft två små kusar ensam två dagar så jag ser verkligen fram emot kl 17 idag då Pappan i huset kommer hem! Ensamm blir vi dock inte särskilt länge, haha. Även denna helg får vi besök, Pontus föräldrar, syster och pojkvän kommer. Den senare har vi aldrig träffat så det ska bli grymt rolig!

Har haft väldigt mycket besök hela sommaren och hösten så efter jul tror jag vi ska bromsa lite och se till att bara vara vi några helger med. Ofta kommer ju våra gäster långväga ifrån så de stannar ju hela helgerna, om inte mer, vilket gör att det blir ingen tid över för bara oss. Ni som har släkt och så i samma stad kan ju bjuda hem dem på middag och sen säga tack och hej efter tre timmar, haha. Det saknar jag, att kunna ses ofta men lite så att säga.

Tre dagar på raken har lämningen på dagis varit så bra! Bella har pratat om dagis i vagnen (alltså, bara så att jag och Pontus förstår men det kommer mer och mer ord) och väl där har hon gått till sin krok, lämnat nappen men behållt Leo i handen och sen gått in i lekhallen. Jag följer med en bit och säger puss och hej och klart. Jag har ju inte stannat annars heller men förut har hon ju gråtit. Hoppas hon börjar förstå rutinen, att hon verkligen förstår att jag kommer tillbaka. Tre timmar fulla med grejer hon gillar, jo det känns helt rätt att ha henne på dagis!

Idag kom äntligen inbjudningskorten till Mollys namngivning och de är så fina! Ska försöka få i väg dem på måndag så då vet vissa av er vad ni ska spana efter i lådan! :)

Trevlig helg!

Tur att dess nätter är ovanliga (hitills)

Tror Molly är påverkad av förkylningen mer än jag trodde. Jag (och Molly) har i natt sovit fyra timmar fördelat på tre pass, samtliga i sittande ställning. Förmodligen är hon täppt så det var väl otäckt att ligga ner och sova. Dessutom rätt tryggt att kura ihop i mammas famn med... Självklart passade Bella på att för en gångs skull vakna mitt i natten med. Men jag tror hon stördes av Molly och det var väl inte underligt för jisses vad hon skrek där mellan sovpassen. Var väl övertrött, hungrig (orkade inte äta så mycket, troligen även det pga täppan) och allmänt less och vad gör en liten bebis då?

Hon har sovit och ätit jättebra nu på förmiddagen så hon verkar ta igen på dom punkterna, skönt!


Men innan natten var det ju dag och det var en väldigt bra dag! Efter dagis sov Bella dryga två timmar (får göra det nu då hon är lite hostig) och ganska direkt då hon vaknade gick vi på utflykt och åt mellis utomhus. Hade lillvagnen och Molly i Babybjörnen så jag tror knappt Bella märkte att Molly var där utan hon lekte jättefint själv och med mig på ett hörn, kul! Då Molly ligger i vagnen vet man ju aldrig riktigt när hon vaknar och då måste jag antingen ta henne i famnen eller dra vagnen och trösta henne och då kan jag ju inte alls koncentrera mig på Bella så jag är glad att vi har Babybjörnen och att Molly verkligen gillar den. Igår var hon i den fem timmar! Haha, en paus på kanske 20 min bara då hon åt och tog av sig ytterkläderna. Hon är rätt nöjd i babygymmet eller babysittern men jag kan inte lämna henne där med Bella om jag inte hela tiden bevakar och då kan jag ju inte laga mat eller nåt så då får hon vara i selen även om det förstås blir lite tungt. Fast jag känner det mest då jag tar av henne, vilken befrielse det blir, haha.


 

  


Plus och minus

Bella är bättre i förkylningen, Pontus sämre och nu är även lillpluttan förkyld! Vi var ju på läkarkoll igår (tydligen gör man alltid det vid två månader, se där vad man glömmer fort) och då sa läkaren att hon var förkyld. Det rosslade i bröstet då de lyssnade och så där. Men han sa också att det var ju inget farligt och det var bara att amma på och hålla henne lagomt tempererad. Tänkte inte alls på det då hon inte visat några tecken utåt så att säga på förkylning men bara någon timme efter läkarbesöket kom det så det märktes även utan stetoskop. Jisses vilken hosta! Riktig vuxenhosta fast på ett så litet barn, låter verkligen inte trevligt. Hon nyser även lite och slemmar en del. Stackars liten. Men annars så är hon som vanligt. Inte mer ledsen eller så och hon äter bra, fast i natt åt hon någon minut, somnade, åt, somnade...Men jag sov rätt bra ändå faktiskt.

Pontus är som sagt sämre men inte så att han är sjukskriven. Men han kan inte smitta ner oss mer just nu iaf. Han blir borta fram till torsdagkväll, ska på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg med jobbet. Eller i jobbet säger man kanske? Ja, han ska jobba iaf. Bland annat hålla en presskonferens, det är min kille det, hihi! ;)

Idag gick dagislämningen så himla bra! Det började med att Bella vaknade 7.25 (!) vilket är typ 1,5 timme senare än vanligt och hon la sig dessutom bra tid igår, vid 19.30 sov hon. Så hon vaknade glad och utvilad och ändå i bra tid för att undvika stress. I lugn och ro klädde vi oss, åt frukost och tittade på Bolibompa innan vi tog vagnen till dagis. Hon pratade rätt mycket i vagnen och nämnde dagis så då pratade jag också om det. Vad de skulle göra, att de skulle få frukt och lunch och leka ute etc. Har undviktit det lite förut då hon ibland säger "nej" då jag pratar om dagis och jag vill inte att hon blir ledsen redan innan vi kommer fram men idag gick det jättebra. Även väl inne gick allt supersmidigt! Vi klädde av oss, hängde Bellas grejer på kroken och sen så gick hon, haha. Rakt in i lekhallen bara. Tittade lite på mig då jag sa "puss och hej, ses snart" men sedan fortsatte hon mot de andra barnen. Ljuvligt! Förstår ju att det kommer vara olika från dag till dag men det var skönt att se att hon kan vara glad även precis då jag går. Kom på mig själv med att tänka att "oj, nu har hon ju bara gummistövlar där, idag är det ju superfint väder, blir det inte väldigt kumpigt, undra vad de andra barnen har....bla bla bla". Tror ni en pappa skulle tänka så? ;) Troligen inte, herregud ungen har ju något på fötterna iaf och hellre stövlar då det ju är blött i gräset och skogen en bra stund på dagen än gympaskor som hon kanske blir blöt i direkt.

Tror vi ska äta mellis ute idag då Bella vaknat från sin lur då jag hämtat henne från dagis. Kan bli lite trixigt med Molly som då och då fortfarande vägrar vagnen (speciellt på eftermiddagen) men det funkar ju med Babybjörnen och vi behöver ju inte gå långt alls. Kanske t.om bara ska sätta oss på altanen fast på sittunderlag istället för vid bordet? Kan ju vara spännande nog kanske? Problemet är bara att Bella ibland då får för sig att hon ska in direkt, fast hon ju älskar att vara ute. Men är hon för nära hem så kan det locka lite mer. Mmm, får fundera ut en bra plats för lite utemellis!

Jag brukar aldrig vara med och tävla på bloggar och så men i måndags var jag det och tur var väl det för jag vann! Tävlade om biljetter till Underbara barn mässan här i Ävsjö på Prinsessans blogg och jag vann två stycken! Hur kul som helst, verkligen. Jag och Pontus tar med oss tjejerna och så kanske vi delar på oss om jag vill lyssna på någon föreläsning eller så. Ska bli kul att bara gå runt bland montrarna med. Ramundberget, där jag ju jobbade i vintras, ska vara där bland annat!

Nu vaknar Molly i vagnen! Ciao!

Host och snörvel

2/4 av familjen är snuviga; Bella och Pontus. Hade Bella hemma från dagis igår, inte för att hon är sjuk egentligen men för att hon skulle få chansen att vila lite efter en rätt intensiv helg med mormor och morfar och så med. Idag traskade vi dock dit i regnet och det var väl inget vidare positivt avsked där i kapphallen...Redan då jag lyfte henne ur vagnen sa hon "mamma, nej" och väl inne tokgrät hon. Det känns ju så fel att lämna då! Men hitills har hon ju blivit glad på typ 10 minuter och sedan haft en rolig förmiddag så jag hoppas på det idag igen.

Herregud vad man kan bli trött av att vara med två barn, haha. Även om de båda oftast är väldigt samarbetsvilliga och hyfsat enkla så blir jag så trött ibland. Igår efter middagen orkade jag inte något alls så jag och Molly stängde in oss i sovrummet, körde amningsmaraton och somnade tätt, tätt. Då tog Pontus med sig Bella och veckohandlade och då de kom hem packade han upp, diskade, fixade Bella inför natten och la henne. Jag kom ut ur sovrummet för att säga god natt och krama om henne. Då Bella sov fick vi plötsligt tre timmar helt ensamma, för Molly fortsatte sova själv i vår säng. Underbart! Det var helt ljuvligt även om det faktiskt kändes som om jag tappat en arm eller åtminstone ett finger, haha. Barnen, eller iaf Molly, är ju oftast på mig på något vis så att vara "fri" så länge kändes skumt. Men väldigt bra! Skönt att bar få vara Lina och Pontus ibland med.

I eftermiddag ska Molly till doktorn. Minns inte om Bella fick träffa en läkare innan första vaccinationen? Förmodligen för det är ju ett standardbesök så att säga. Kommer väl kolla kontakt, svarsleende, öppen hand, fokusera på föremål och kroppen med hjärta och allt skulle jag tro. Ska väga och mäta med, men det måste man göra före, på "Öppen mottagning". Verkar ju mer effektivt att läkaren bakar in det då det tar typ en minut men men...Bella trivs rätt bra i väntrummet som tur är. Finns leksker och böcker så det brukar gå bra.

Nu förberedelse av lunch medan Molly fortfarande sover i vagnen!

Härlig helg

Mamma och pappa kom redan i torsdags så vi har haft en lång, rolig helg tillsammans! Vi har varit på Torekällberget, i stan och här hos oss i Tumba. Ätit god mat hemma och ute, druckit gott (även jag drack ett glas rött till middagen två dagar, mmm!), lekt, myst och bara varit med varandra. Jag saknar att ha dem nära, att bara kunna åka till dem för en middag eller en snabb fika. Men vi trivs super här i Stockholm och vi får passa på att njuta av varandra då vi väl ses!

  
Regn och rusk men vad gör det? =) Morgonmys!

   
På pendeln och i Kungsträdgården där Miljöpartiet hade roliga trampbilar

  
I Storvretsparken, alltid lika kul!


 
Vi klädde upp oss för att riktigt känna allvaret och privilegiet att få rösta i demokratiska val! Efter röstningen åt vi middag på restaurang i Tumba C och båda barnen skötte sig klanderfritt vilket gav stolta ochy mätta föräldrar, haha! =)


Ambivalens i vardagen

Då jag lämnar Mirabelle på dagis så gråter hon (gjorde nästan det jämt i Funäs med) och det känns så himla svårt att gå, fast jag givetvis gör det och låter käck och glad och säger puss och kommer snart. På en sekund är tankarna där igen "ska vi verkligen ha henne på dagis, även om det är så lite, vore det inte bättre att ha henne hemma, känner hon sig undanskuffad..." Men sen går jag hemåt med en allt som oftast sovandes Molly i vagnen (jippie) och redan då känns det bättre. Kanske tar jag en extra promenad som idag då jag skulle posta ett paket eller så går vi direkt hem. Oftast vaknar hon väl hemma och då brukar hon äta och så kan vi bara mysa. Igår låg vi tätt, tätt i soffan och sov t.ex. Tur att jag ställt ett larm så vi hann till dagis i tid, haha. Eller så har vi långa (i bebisvärldens) kontaktstunder då hon tittar sååå intensivt på mig och verkar så nöjd med livet. Allt oftare får man också ett litet leende tillbaka! Sen äter jag mat och så är det vips dags att gå tillbaka till dagis och hämta storasyster. Där möts vi alltid av en glad Bella som ätit massor med mat och som säger "mmmm" då jag frågar vad hon ätit, haha. Efter lite avrapportering om dagen klär jag Bella och hon ber om nappen och så sätter hon sig i vagnen. Hitills har Molly sovit alla gånger utom en då jag hämtat Bella och det känns super. Skönt att få hämta Bella och verkligen kunna krama om henne och hjälpa henne med jackan och så utan att ha Molly i famnen samtidgt. Men det går ju det med, det är ju bara så det är nu.

Bella vill sitta en stund och så pratar hon lite om dagen, vad jag förstår, haha. Hon säger "sjunga, äta, mmm" och så "mojjon" som är i morgon. Då säger jag att "ja, imorgon ska du få gå på dagis igen och göra allt det igen, kul va?" Hon svarar jakande och då känns det inte alls så tokigt med lite dagistimmar!


Feberfri = skogstur!

Igår eftermiddag fick Bella plötsligt feber och blev otroligt loj. Sov eller vilade mest hela eftermiddagen och kvällen men imorse vakande hon pigg och feberfri efter en god natt sömn tillsammans med pappa i stora sängen. Vi la henne i sin säng men vid 22 ropade hon och var febrig, lite yrslig och inte sugen på att somna om där så Pontus bar ner henne och bäddade ner henne och sig själv i vår säng och så sov jag och Molly i soffan så vi inte skulle störa. Gick super, alla sov gott hela natten (jag redan från kl 21 i soffan, haha) och Bella vaknade som sagt pigg och glad 6.30.

Efter frukost avvaktade vi dryga timmen för att se hur febern och allmäntillståndet skulle utvecklas men hon var fortsatt pigg och glad så vi packade en ryggsäck med korv, bullar och kaffe och tog bilen till Lida friluftsområde. En molning och lätt fuktig dag men oj vad skönt det var att vara ute hela familjen! Molly sov precis hela tiden, somnade 9.30 i bilen, sen la vi henne i vagnen och hon sov till 13.30 då vi kom hem så hon verkade också gilla utflykten. Vi tittade på kaniner, lekte kurragömma i skogen (Bella har dock lite svårt att helt greppa vem som ska gömma och vem som ska leta, haha), grillade korv, tittade på svampar och blommor...Sen somnade Bella 1,5 timme i vagnen och jag och Pontus njöt av att det är helg. Vi satt på en träbänk och tittade på elden och bara slappade. Då kom en tjej som jobbade åt kommunen och frågade om hon fick fota oss för en katalog de ska göra i och med att Lida ska bli naturreservat. Hon sa att det blev fina bilder och om de ska ha med dem kommer de att maila oss, kul!


  
Jag och Mirabelle gör eld efter konstens, dvs Pontus, alla regler. Det blev en finfin brasa och supergod korv!

   
...men jag höll på att hugga av mig handen med yxan, hua! Bella och Pontus njuter av elden. Bella upptäcker skogen. Blomma och insekt.

  
Bergsklättring a la tvååring. Blöjbyte i det fria. Bullarna blev nästan som nybakta efter en stund på elden!
 


Alldeles brevid vi satt pågick "Familjemulle" så vi fick se Skogsmulle med! Bella verkade dock tycka att det var helt naturligt med en dam i medelåldern som hade svans och rufsigt hår så hon tog ingen direkt notis =) Familjemulle verkar dock vara en grej för oss kanske så det tåls att kollas upp!

Ikväll har jag lovat att vara vaken till 23 så det vankas väl kanske lite mys i soffan. Ska försöka få Molly att sova i sin säng med kanske.... Har blivit så att hon sovit med mig då vi är så grymt trötta att vi verkligen inte orkar stå vid hennes säng och trösta och vyssja för att hon ska somna och somna om. Sover hon med mig somnar hon direkt och sover hela natten förutom en amning som hon numera kan göra liggande. Sen ska jag väl erkänna att jag tycker det är gosigt att få ha henne hos mig med, utan att Bella behöver känna sig undanskuffad. Gosar ju nästan aldrig med Molly på dagarna utan i så fall äter hon eller tröstas, eller är i famnen fast jag mest leker med Bella eller så. Men nä, vill inte ha någon sexmånaders som inte kan sova i egen säng så det måste bli ändring. Snart ;)

Snart är första dagis-vardag-veckan gjord!

Igår lämnade jag Mirabelle på dagis för första gången, ja om man inte räknar med dagis i Funäs alltså. Mån-ons var jag med under inskolningen och det gick super. Lite missnöjd med vissa saker kring personalen men jag har påtalat en del och det blev bättre så idag ska jag ta upp en del annat så blir det säkert bra!

Precis som jag förutspådde så grät Mirabelle då jag sa att jag skulle gå och att jag skulle komma snart men,  precis som jag förutspådde, så hade det gått över på cirka 10 min och hon hade glatt deltagit i allt hela förmiddagen. Precis innan lunch då de var ute hade hon dock frågat efter mig och darrat lite på läppen (trött och hungrig skulle jag tro...) men då hade en personal gått iväg med henne och några andra barn och tittat efter grodor i skogen och då hade hon blivit nöjd igen. Skönt att hon går att avledas så lätt! Att följa med in, byta blöja och sätta sig och äta hade inte varit några problem alls. Hon hade ätit två portioner med korv och mos och då jag kom var det bara hon och ett till barn som satt kvar vid bordet, haha. Det var en glad och pratig liten tjej jag hämtade iaf! Ibland kan de ju ha samlat på sig gråt och så kommer allt då mamma eller pappa dyker upp men hon var så glad och berättade att hon ätit korv och visade mig var man tvättade sig. Så skönt att se! Vi får se hur det går idag och såklart resten av tiden. Även nästa vecka räknas ju som inskolning även fast jag inte är där. Jag ska däremot vara nåbar jämt och kunna hämta direkt. Men det kommer jag ju kunna många månader till så :)

Mirabelle kommer att gå mån-tors 8.30-11.30 skulle jag tro. Tiderna kan vi inte ändra men vi får ju såklart ha henne hela veckan eller ännu färre dagar men jag tror mån-tors blir lagom. Lång helg kan vara skönt för alla. Blir alltså 12 h /vecka som hon är där och det hoppas jag ska vara givande för henne och skönt för mig och Molly. Lite tid för plock, fix och städ om Molly sover (som nu - i vagnen, wiieee!) eller bebisgos, baby-ÖF och lite blogg, vila och TV.

Att komma iväg på morgonen funkar fint hitills. Oftast sover Molly i sängen (vår säng sedan flera dagar tillbaka, måste jobba på det, haha) då Bella vaknar och jag hämtar henne. Då går vi direkt till toaletten och byter blöja, tvättar henne och klär på henne. Jag är redan klar då för jag kliver upp samtidigt som Pontus. Det funkar super, men det hänger ju på att Molly sover förstås. Efter jag klätt Bella och så där blir det lite Pippi och mys i soffan och sen frukost, tandborstning, lite mer Pippi och sen påklädning av ytterkläder. Där kan det trilkas ibland men det funkar ofta att säga till en stund innan och sen vara väääldigt glad och positiv; "kolla vilka fiiiina skor, woooow, vilken snygg jacka du har, fiiiiin tjej!!!", typ. Detta är mycket lättare de mornar Molly är tyst men det funkar även då hon gallskriker. Både jag och Bella har blivit rätt bra på att stänga av det ljudet, haha. Sen så sätter jag henne i vagnen direkt i hallen inne för det är svårare att få henne i vagnen om hon fått smak på att gå själv ute. Det får hon göra då vi inte har en tid att passa. Hon verkar iaf ha förstått rutinerna och sitter och myser i vagnen och tittar på bilar, bussar och barn som cyklar de 20 minuterna det tar att gå. Även Molly har varit nöjd i vagnen senaste dagarna, hoppas det fortsätter så för det är tungt att dra syskonvagn med Bella i och samtidigt ha Molly i bärsele, dessutom i uppförsbacke som det är halva biten till dagis.

Det har varit en intensiv vecka med dagis, BVC, besök, veckohandling och massa annat vardagsbestyrande så det ska bli så skönt med helg! Blir nog en utedag imorgon i ett friluftsområde. Korvgrillning, kaffe i termos och klar höstluft verkar lockande tycker jag. Nästa helg kommer mamma och pappa och oj vad jag längtar efter dom! Då blir det lite stan, kanske Torekällberget i Södertälje och massa god mat skulle jag tro. Längtar!



Dagis - so far so good!

Igår var då dagen här som jag funderat och ältat så myckt kring; första dagen på dagis. Efter rigorösa förberedelser på söndag kväll, som bland annat innehöll studiebesök på dagisgården med Bella, framplockning av kläder, packning av "dagislådan-saker" och föreberedning av frukosten (det är sjukt svårt att smöra mackor etc med Molly på armen) så  var vi redo och på plats 8.30. Vi hamnade mitt i en kaosmåndag kan man väl säga, haha. En personal var sjuk varav en av de två kvarvarande var minst sagt stressad, barnen var speedade efter en helg utan att ha sett varandra och det var gröt all over the place. "Ehh, hej det är vi som är Lina och Mirabelle och vi ska börja här". En snabb blick och ett hej över bordet var allt vi fick så vi undersökte lite själva medan barnen åt upp det sista av frukosten och tvättade av sig. De var sena, idag var allt sånt klart då vi kom ska jag väl tillägga...

Klockan 9 var det samling och Bella blev besviken över att det bara var två sånger och inte en hon kunde. "De sa ju sjunga liksom,  så var är ÖF-sångerna och kanske också var är ÖF-Eva?", tror jag nog hon tänkte. Men hon satt stilla iaf och jag tyckte det var en bra samling. En del bra pedagogik då de hade mattetema nu och sångerna handlade om det och även sagan de läste. Sen räknade de fåglar och elefanter och pratade om färger och vilken dag det var och lite så. Alla barnen har också en lapp med sitt namn på så då de sjungit "Godmorgon-visan" alldeles i början får alla barn, en i taget, gå fram och fästa sin lapp på en tavla. Ett bra sätt för barnen att bli uppmärksammade och skaffa sig koll på vilka som är där tycker jag!

Efter det fick jag iaf ett litet samtal med en personal. Men jag fick dela det med en annan förälder som också skolade in sitt barn så det tyckte jag var lite dåligt. Inte för att jag ville prata om något särskilt men det kändes lite slappt. Då var iaf Bella inne och fick i lugn och ro kolla in alla saker för då hade alla andra barn gått ut. Då vi pratat klart gick vi också ut och det uppskattade Bella. Det är en superfin gård med skog, sandlåda, gungor, en rolig träbro, massa fina leksaker (cyklar, hinkar, spadar, stora bilar man kan åka på etc) och även om dagiset är stort, sex avdelningar, så är även gården indelat så det är alldeles lagomt stort för att det ska kännas både spännande och stort skulle jag tro.

Sen var det dags för lunch och Bella höll på att somna innan hon fick maten, haha. Men då den kom åt hon som en galning och sa "mmmm" till personalen, sötisen! Barnen tar maten själva från byttor på bordet och det klarade Mirabelle utmärkt! Efter det var det dags att gå hem och Bella somnade i vagnen innan vi ens gått genom grinden.
Det gick lika bra idag fast under samlingen tappade hon intresset och började gå runt i rummet så jag tog ut henne för de andras, och hennes, skull. Men annars gick allt super och hon verkar gilla att vara där. Förvisso har ju jag varit i närheten hela tiden så vi får se vad hon säger på torsdag då jag ska lämna henne. Tror hon protesterar men att det går över snabbt. Sen är det ju bara tre timmar så jag tror knappt hon hinner sakna mig!

Är lite besviken på inskolningen på det viset att ingen tar emot eller säger hejdå. Känns viktigt att personalen gör det och att de säger "tack för idag, ses imorgon" så Bella förstår att de är där liksom. Ska påpeka det imorgon. Sen vet jag att personalen ska stå i bakgrunden de första tre dagarna men imorgon vill jag ändå att de engagerar sig lite mer i henne så att Bella förstår att de ska göra mitt jobb då hon är där. Jag har inte heller alls varit som en skugga efter henne men bara att man frågar vad hon gör t.ex. Ska också be dem byta på henne imorgon så hon får testa det med någon hon inte känner.

I eftermiddags var vi på BVC med Molly, men passade på att väga och mäta Bella med. Vägde även mig själv, haha. Allt var bara bra! Molly väger 4930 och är 58 lång, Bella väger 16 och är 95 lång och jag väger 67 och är 1,68 lång. Allt bara fint alltså. Var övertygad om att jag hade gått upp men så var det inte alltså. Allt känns dock löst och degigt även om det inte ser ut så, men jag ska ge mig i kast med lite jogging bara jag varit på efterkollen hos barnmorskan så jag vet att allt sitter fast som det ska! =)



  
Igår i Storvretsparken, en stooor fin lekpark bara 15 minuter från oss med vagn. Efter två timmar god sömn i vagnen var Bella redo för lek igen trots en intensiv och spännande förmiddag på dagis.


  

Molly blir större och större och både jag och Pontus har fått svarsleenden ifrån henne, iiihh! Inte direkt så generös med dom ännu men ändå! =) På bilden längst ner till höger gäspar hon, inte skriker. Men hon ser ut typ så då hon gör det med. Och oj vad hon kan skrika! Men jag tror den här skrikperioden börjar gå mot sitt slut. Inte för att det varit något extremt alls men det är mindre nu än för bara några dagar sedan och hon accepterar vagnen mer och mer igen. Skönt!


Mammas och pappas storhjärta


Tofsar och spännen gillas inte men mössa det funkar alltid!
Kan det vara de första 1,5 åren i fjällen...? ;) 


Ryggskott

Pontus lyfte Bella till skötbordet i onsdags och har inte kunnat röra sig obehindrat sedan dess. Ryggskott. Ovant att inte bli avlatstad av Pontus på kvällarna så jag är lite trött nu. Men Molly och Pomtus har iaf legat raklånga i sängen lite, haha. Helgen blir nog väldans lugn. Molly är lite trixig nu så jag hittar inte på vad som helst med båda två nu. Men mellan amningarna ska väl jag och Bella hitta på några små äventyr, typ lekparken. Trevlig helg!