Latte och sånt

Japp, det är vad jag pysslat med de senaste dagarna. Kaféet öppnar ju snart så nu håller vi på att lära oss hur kaffe, oj förlåt, hur espressomaskinen fungerar. Det är inte så lätt som man kan tro! =) Först ska kvarnen vara rätt inställd så det kommer rätt antal gram bönor, sen måste man tampa (trycka ihop) de malda bönorna med exakt rätt tryck/styrka. Om man lyckats ska det ta cirka 25 sekunder för kaffet att rinna ut. och espresson ska då ha en perfekt "kräma" som han som utbildade oss sa. Och innan man ens får börja måste man se till att koppet stått PÅ maskinen så den har rätt temperatur. Sen finna det massa regler hur man ska skumma mjölken med...Haha, herregud! Men ja, det är ju viktigta saker det här så det är bara att lära sig! Kul har det varit iaf och jag kan numera göra espresso, latte och cappucino. Tror inte kaféet ska ha några kaffedrinkar så jag kommer nog rätt långt med de här kunskaperna. Nästa vecka ska jag lära mig kassan. Jag har aldrig nånsin stått i en kassa men det ska nog gå bra! På lördag är det invigning men då invigs ju hela huset så kaféet säljer inte nåt utan vi delar ut gratis bakelser och smörgåstårta. Kom till Kyrkans Hus då! =)

Nu är 1 av 3 intervjuer avklarade. Var hos Kontorsfixarna i onsdags och det gick superbt! Jag gillade verkligen henne och hon sa att hon fått en väldigt gott intryck av mig. Jag tror att om de hittar ett uppdrag som kan passa mig så anställer de mig. Haha, självförtroendet har jag kvar trots att jag är bostadslös och nästan arbetslös!


Imorgon åker vi till Hassela för att fira nyår med Marcus, Maria, Tuva, Nora, Bia, Sara o Isa. Ska bli helmysigt! Är ju ingen snö men vi ska bada och umgås och äta såklart! Jag och Baby ska åka och handla nu innan det är dags för middag hos mamma och papppa, eller hos mig eller vad man ska säga. Åh, vill verkligen ha jobb och bostad. Nu.

Gott nytt år!


God jul och gott nytt år!

117692-72


Jag tar hjälp av världens sötaste
ISA och önskar er alla en riktigt God jul!

Svenssons imorgon

Istället för att gå ut på juldagen och trängas med alla andra Sundsvallsbor och göra av med massa pengar vi inte har, så ska jag och Baby ut imorgon en liten sväng istället. Alla ställen med entré är uteslutet så det blir med 99.9 % säkerhet Svenssons. Vi hoppas att vi kan lyckas samla en liten styrka med vänner, vore kul! Jessica kommer från Åre imorgon så jag hoppas hon är pigg nog att gå ut en liten sväng!

Det gick bra i JKPG allting. Nu är förrådet tömt vilket är kanon då vi ska flytta ut på riktigt sen i januari. Nu får man ju verkligen en överblick över allt som ska packas, geschwint!

Såg på MTVs Virgin Diaries igår. Förstår att föräldrar kan uppleva programmet som magstarkt och chockerande men vad tjejerna snackar om ÄR vad 16-åringar pratar om. Sen att göra det i TV är väl lite knepigt kanske? Och som Baby sa: kan kamerateamet möjligen pressa de medverkande tjejerna att bli av med oskulden fast de kanske inte vill? Could happen, som vi brukar säga!

Igår såg jag även hela säsong 1 av O.C. på dvd. (Bara 20 spänn på McDonalds!) Jorå, sex timmar tog det! =) Haha, helt sjukt, jag som brukar somna vid 22 framför TV:n, men å andra sidan har jag alltid haft en förkärlek till High School-genren.

OC, MCDonalds och MTV....Hur gammal är jag, 16? =) Dags att lägga av innan jag börjar prata om Britney och Paris nyfunna vänskap, som förövrigt är skitkul, go Britney, we wan't you back!!

Kläder: Svarta Nikemys (Babys), svart t-shirt, vitt linne
Humör: Bra, kul med lite krog imorgon!
TV: Har okoncentrerat tittat på Cityfolk...

JKPG

Nu är jag och Baby i Jönköping. Vi ska vara här den här veckan för Pontus ska gå lite i skolan och så ska vi försöka städa ut lite ut lägenheten så det inte blir allt för mycket då mamma o pappa följer med oss ner sen i januari. Ska väl försöka packa ur hela förrådet är planen. Det är så sjukt mycket grejer där så jag har bestämt att Pontus får vara arbetsledare så gör jag som han säger helt enkel, smidigt. Dock måste jag säkert lägga mig i då det kommer till frågan vad vi ska slänga och inte. Pontus vill spara allt och jag vill slänga allt, typ. Men om vi besämmer tillsammans brukar det bli bra!

Det var så obeskrivligt skönt att vara bara vi två i vår egen lägenhet igår. Att bara vara liksom. Missförstå mig inte, jag är oerhört tacksam att jag får bo med mamma o pappa men gud vad vi längtar tills den dagen vi har en egen lägenhet i Sundsvall. Den här i JKPG har vi tills 21 januari då vi flyttar ut och stänger dörren för sista gången. Men jag kommer ju bara vara här den här veckan och den helgen vi flyttar....Känns lite skumt. Hat trivts så himla bra med just lägenheten så jag kommer nog att sakna den, iaf tills vi får en ny! =)

Idag har jag skickat in två nya jobbansökningar och kollat mail och så. Pontus slutar 12.00 så då får vi väl se vad vi gör. Förutom packning ska vi försöka hinna med att shoppa lite julklappar här med....Men vi har ju bil och A6 (tänk Birsta) har ju öppet till 20.00 så det hinns nog med de här dagarna. Vi fick låna pappas "lilla" bil hit. Det är ju som en liten skåpbil så det går in mycket mer i den än Volvon så vi bytlånades lite. Tack pappa! Det gick bra att köra hit igår men det tog 9 timmar, men då stannade vi tre gånger och körde väldigt lungt eftersom det var halt på sina ställen. Då vi precis passerat STHLM hörde vi  på radion om massa trafikolyckor som inträffat kring Uppsala, läskigt. Vi såg en bil som åkt av motorvägen med, alldeles knölig var den. Fy! Pontus körde mest, jag blir så jäkla trött i skallen av att köra länge i mörker. Då vi åker hem ska jag köra första biten medan det är ljust, blir nog bra.

Ikväll ska Pontus laga fylld kyckling med färsk timjan och bacon bland annat. Haha, säg något som denna man inte kan? =)

Jag ska ta med mig laddaren till digitalkameran hem, så kring jul blir det bilder här igen!

Kläder: Stuprör, svart kortärmad blus, sneakers, skinnjacka
Humör: Skönt att vara i VÅR lägenhet
TV: CSI NY, om det inte är uppehåll?


Yiahaaa!

Nu rör det på sig minsann! Tre intervjuver inbokade varav en på Sweet Williams, den reklambyrån jag inbillar mig är coolaste och roligaste arbetsplatsen i hela världen, haha!

Me so happy!


Jag och Svenska Kyrkan

= sant! Haha, närå är väl ingen övertygad kristen direkt men nu är det så att de gett mig ett tillfälligt jobb och för det älskar jag dem! Eller att Svenska kyrkan gett mig jobbet är väl att överdriva (även om de betalar min lön) men en gammal kompis till mina föräldrar ska starta ett kafé i kyrkans regi här i stan (GA församling) och då har hon anställt mig som hjälpreda t om 31 januari till att börja med. Så skönt att ha något att göra! Eftersom kaféet inte öppnat än så har jag mest plockat upp och diskat porslin och sånt. Men när kaféet drar igång den 6 januari så ska jag vara kafébiträde, kul! Idag var jag med Anki (som den goa människan heter som gett mig jobbet) och shoppat saker till kaféet, askul! Alla präster, diakonissor, vaktmästare, informatörer, kanslichefer, städare och alla andra som jobbar i Kyrkans Hus som det heter, är supersnälla så det känns verkligen bra att jobba där. Alla verkar tycka att jag behövs och de uppskattar att jag är där.

Det jobbiga är att det jag gör nu hade kunnat vara mitt jobb, en fast 75% tjänst, om jag bara haft lite mer känsla för feeling. Anki ringde nämligen pappa och bad om mitt nummer för hon ville anställa mig, men då hade ju jag fått toppjobbet (haha) som mediasäljare och det sa ju givetvis pappa till Anki så hon ringde ju inte och jag ringde inte henne heller efter mamma och pappa berättat det. Så då jag väl insåg att jag inte alls ville vara mediasäljare så hade ju Anki redan anställt en annan tjej. GAAAAHHH! Ja, så känns det lite. Om jag hade haft lite mer känsla för feeling och insett att jag inte passar som mediasäljare för en oetablerad tidning så hade jag nu kunnat haft jobb och lägenhet komplett med matbord i ek med klädda skinnstolar från MIO.

GAAAAHHH!

Ja, life goes on och vi får väl se om AMS kan trolla med knäna och skaka fram ett jobb. Jag ska dit imorgon, tre timmar ska det ta! Ska de lära mig att stava till CV eller? Haha, ursäkta men jag är lite lätt skeptisk till AMS. Det är först ett två timmars möte i grupp....Någon mer än jag som får AA-vibbar? Anonyma Arbetslösa, haha. "Hej, jag heter Lina. Jag är arbetslös." " Hej Lina!"

Sen ska jag en sväng på Kontorsfixarna med imorgon med.  De är typ som Manpower fast mindre och mer lokala. Tydligen har Helena, som sköter alla papper på Verkstan, pratat med någon där så jag ska prata med henne och ge henne mitt CV. Så sött att alla engagerar sig i mig!

Är hos Pontus så det kanske är dags att sluta nu. Imorgon ska vi ut och äta med Pontus mormor, kul!

Kläder: Myspys
Humör: "Ja änt bitter..." Närå, glad
TV: ---

Tillbaka på noll

Jag har sagt upp mig. Låter ju helt puckat i dagens läge med massarbetslöshet, men att inte kunna sova, inte kunna äta frukost och bara uppleva arbetet som ett ororsmoment låter i mina öron ännu mer puckat. Så nu är det så.

Längre version kommer senare.