Lägenhetstitt, igen!

Ikväll bär det av mot Södermalm, till den lägenhet vi var intresserade av i början!! Den har varit på visning för andra men inga har nappat så då är det en ny grupp som får chansen nu. Vi ska titta ikväll som sagt, helt privat med nuvarande hyresgäst. KUL!! Hoppas verkligen på det! Vill ha en egen bas med Baby nu!

Jo, jobbet har känts lite bättre idag. Inget sålt men jag känner att jag fick presentera produkten ordentligt och att jag fick "träna" på så sätt iaf. Min chef verkar ta det hela med ro; "efter regn kommer solsken" var hans kommentar. Skönt med en snäll och positiv chef! Jag ska också bli snäll och positiv. Haha, vad har jag att klaga på egentligen. Jag är frisk, har tak överhuvudet och mat på bordet.

Tig och va glad! =)


Ledsamt och tungt

Shit va jobbet är en stor del av ens liv. Nu då jag tycker att jobbet är svårt och...hm, obekvämt, skumt ord kanske men så känns det, så blir jag nestämd. Det påverkar jättemycket. Åh, jag vet inte hur jag ska göra med alltihopa.... Imorgon har jag fem kundbesök som jag ska ge järnet på iaf! Jag får väl bita ihop så blir det bättre med tiden, eller?!

Borta en evighet

...känns det som att jag varit. Det har jag ju inte, bara två dagar, men det beror nog på att jag varit i Piteå. Känns så långt bort, och ja det är det ju. I söndags satte jag mig alltså på bussen och 7,5 h senare så var jag i Piteå. Jag gick de cirka 20 metrarna till taxistationen men då Piteå ju inte är någon metropol, framför allt inte en söndagkväll så var det ju inte så att det stod en kö med bilar som hade motorerna igång direkt. Nej, men det fanns dock en dörrklocka med en informativ lapp ovanför som lydde "tryck för chaufför". Som på beställning kom en man lufsande och körde mig till hotellet. Mannen var pratglad och trevlig, en bra start på resan!

Då taxin stannade blev jag nästan chockad. Hotellet var jättestort, som Hedbergska ungefär, men vitputsat. Huset i The Shining!! Då Piteå inte är någon metropol direkt, speciellt inte på söndagkvällar, så fanns ingen personal på hotellet. Jag hade fått en kod som jag slog för att ta mig först genom ytterdörren och sen till receptionen. Där fanns en brevlåda med ett kuvert med mitt namn på och information om att jag skulle till våning två. Jaha, ok. Jag gick alltså där, ensam i ett jättestort hus som förde tankarna till The Shining en sen och mörk kväll. Lite läskigt var det allt men gud vad modig jag var! På väggen till dörren gick jag förbi (med raska steg, men ändå) vita lejonstatyer stora som Schäfrar, dörrar som täcktes av tunga röda gardiner och skum konst som t ex en kalkon (struts?) lika stor som mig! Vilket mod, vilken kvinna! Senare fick jag veta att sjukhuset dessutom varit ett mentalsjukhus....scary.

Väl inne på rummet låste jag dörren (och kollade typ fyra gånger) och läste i informationspärmen att huset byggdes på 1890-talet och att det varit ett sjukhus. Lite läskigt men jag sov gott ändå. På morgonen då jag skulle äta frukost upptäckte jag att det inte var en enda gäst förutom jag där. Hm, förmodligen hade jag alltså sovit helt ensam i detta gigantiska hus. Jaja, jag åt frukost och traskade mot min framtida chefs kontor. Ja, för er alla som nu orkat läsa hit, jag var ju alltså i Umeå för att utbilda mig till mediasäljare under två dagar.

Jag satt säkert 20 minuter och tänkte att snart kommer han nog. Nej, han var inte sen. Han satt där, mitt emot mig. Men han var så tvärtom motför hur jag föreställt mig honom efter att ha snackat i telefon. Jag hade väntat mig typ en man ur Dressmanreklamen men lite mer vanlig och "gubbig" men här satt u en 36 år gammal kille med lila skjorta och en guldring i vardera öra. Efter jag dock insett att det kommer ingen Dressmangubbe så förstod jag att han var precis lika trevlig som han varit på telefon. De hade inte fått tag på någon annan ny säljare så det vara bara han och jag de två dagarna. Vi övade genom rollspel, haha, låter kanske lite skumt men det var nog väldigt bra. Sen något som var skumt på riktigt var då han visade mig sin "motivationstavla"; wellpapp med påklistrade bilder från kataloger och tidningar föreställande skotrar, resemål, möbler, kläder.....Haha, till detta fanns text med som löd bland annat "du är en vinnare", "inget är omöjligt" etc. Haha, jag kommer aldrig att ha en sån men jag förstår dock poängen, att man ska föreställa sig målen man jobbar mot.

Jag fick börja jobba redan i Piteå. Jag ringde och bokade möten med 14 kunder varav jag avverkat två idag: pappa och ett gatukök. Hos pappa gick det jättebra (skumt va?) men hos gatuköket blev det nej. Men jag ska komma ihåg att besöka dem igen i vår för de sa att de nyss köpt det och att de inte ville visa upp det i det skick det är nu.

Jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan nu ikväll. Jag tror verkligen att jobbet är stentufft och rikrigt slitigt ibland och under cirka 30 minter idag kändes det inte alls som min grej men sen pratade jag med min coach, Baby, och han fick mig på bättre tankar. Han sa att ge allt och det värsta som kan hända är ju att du får sparken. Sant, herregud, jag kan ju inte ge upp innan jag ens börjat. Men jag tycker att mödan är lite väl stor i jmfr med utdelningen kanske....Du ska helst ha 20 möten i veckan och du får 18% av inkonsten. Du måste sälja för cirka 21 000 i veckan för att slippa grundlönen och alltså tjäna så pass att du får mer än 15 000. 21 000 i veckan tror jag blir svårt men jag ska iaf försöka så får vi se!

Jag är grymt förkyld och kan knappt prata, så hes är jag. Hoppas det släpper tills imorgon då jag ska boka fler besök och göra ett.

Nu ska jag fika med Baby och hans föräldrar. Mysigt! =)

Kläder: Mysklädd
Humör: Upp och ner fram och tillbaka
TV: Hoppas kunna övertala Baby om att O.C. är ett vikitgt samhällsprogram, eller nåt.

Lägenhetstitt 3

Idag var vi och tittade på en lägehet i Granlo, en trea som vi verkligen inte är ett endaste dugg intresserade av. Blä. Den var gammal, trist, sliten tvättstuga och förråd, jättesmå sovrum och fula tapeter som hyresvärden ansåg vara nya och fina...Nu hoppas vi verkligen på Skönsmon, hyresbolaget som har den har iaf tagit bort den som ledig på deras hemsida. Det betyder att någon av oss som var på visningen ska få den...Snälla vi vi vi!! =)

Idag ska vi på hockey med Pontus föräldrar. Timrå vs Skellefteå, nästan derby! Sen blir det middag och mys med dom, skönt.

Igår var vi hos Marcus och Maria. Åt pizza, kollade på Idol, åt kladdkaka, spelade Skissa och gissa, åt korv med bröd och åkte hem. Haha, en skön kväll. Sara och Bia var där och Magnusson. Lungt och skönt, förutom Tuva då som underhöll oss då inte Idol gjorde det, haha. Hon är så söt! Isa och Nora sov mest, eller iaf Isa. Nora ville mest vara med oss, och äta.

Imorgon åker jag till Piteå kl. 14.00, framme 21.25. Hotellet jag ska bo på stänger kl 13.00 på söndagar men jag ska lyfta en lur i foajen och få instruktioner hur jag ska checka in mig själv, haha spännande! Jag är lite nervös men det ska mest bli kul och bra att få mer praktisk information om allt. Hur man säljer in produkten, om jag får dator och telefon, hur det funkar med milersättning, hur ofta träffar jag norrlandskontoret...? Det blir utbildning måndag 9.00-16.30 och tisdag 8.00-14.45 då min buss går hem.

Bloggar hos Pontus nu men på deras gamla dator och den har inte heller USB-uttag så inga bilder idag heller....Lite synd med tanke på att jag fått starten till min jobbgarderob av mamma. En vit och en svart skjorta och en jättefin grå/svartrandig pullover. Tack!

So long!

Bloggar via modem

Snacka om old school att surfa med modem, så mycket surfande blir det ju inte iofs med tanke på att det tog två minuter att ens logga in på blogg.se...tänk på den tiden då man tålmodigt väntade tio minuter för att få se en hel bild på Ingemar Backman eller då man väntade flera timmar för att ladda ner en låt. Vi måste ha blivit mindre tålmodiga i och med bredbandet, eller? Varför modem? Jo, jag bor ju hos mamma och pappa nu och de har modemet för att de cirka två gånger per år kollar antingen thailandsresmål eller Bias hemsida på nätet. Och jo, det ÄR värt pengarna. Hm. Det blir inget med Sallyhillslägenheten heller. De ville att vi skulle flytta in NU och det innebär två dubbla hyror och det är pengar vi inte har längre. Pengarna står fint parkerade utanför huset i form av en V40. Bilen för övrigt är fantastisk, vår bäbis!=) Den är ännu finare nu efter ett besök på verkstan där den fick sprillans nya vinterdäck och assnygga fälgar, tack pappa! Mamma och pappa har också ny bil, en Mercedes c-klass kombi (sport edition). Första gången de har en Merca, även första gången de har en automat. Mamma var livrädd men efter att ha "övningskört" med pappa så verkar hon gilla det nu. Åter till lägenheter! Vi tittade på en lägenhet idag som ett privat bolag har, en tvåa i Skönsmon, vilket typ gränsar till Södermalm så det är et helt ok område det med. Lägenheten var verkligen fin med typ öppen planlösning (en köksbänk/luckor/vägg i mitten bara)och jättestor balkong, eller det var väl mer en altan. Den hade till och med en liten grind ner till gräsmattan. Japp, en sån fanns med! Liten men den fanns där! Huset var en trävilla med bara fyra lägenheter och alla hade egna ingångar med furstukvistar (hello krukor och kransar!) så det kändes mer som hus än lägenhet vilket vi verkligen gillade! Det var fyra "familjer/par/andra konstalationer" där och tittade och tre skrev upp sig som intresserade. Jag och Pontus visade oss verkligen superintresserade och ställde massa frågor och berättade om oss och bla bla... så nu har vi gjort det vi kan så får vi väl se om de anser att vi tjänar för lite eller så. Men vi hoppas! Något som var supertrist var att vi inte kunde få någon ritning så vi kan inte möblera med våra minimöbler, men givetvis har vi tänkt ut olika alternativ ändå. Haha, vi vet att det kanske skiter sig nu med men man kan ju ha kul en stund iaf! Nu ska jag läsa Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor. Verkar segt men jag ska verkligen försöka eftersom Maria sa att den var så bra. Kläder: Beiga mysbxor, vit t-shirt från Cheap Monday Humör: Bra, fokus har skiftat från Södermalm till Skönsmon TV: OC - stackars Seth och Summer! Hm, varför kan jag inte ändra något i texten, typ fetstil och så...? Beror det på modemet? Den här datorn har inget USB-uttag iaf så det blir nog inga bilder på ett tag, om jag inte gör det från Pontus föräldrar.

Lägenhetstitt

Ringde Mitthem idag och de krossade så smått mina och Pontus våta drömmar om Södermalm. Det är deras populäraste område och de båda lägenheterna vi skrivit upp oss på hade Mitthem valt några andra spekulanter som ska få titta före. Och som hon på Mitthem sa; de som tittar slår ofta till då det gäller Södermalm. Blä, all that planning with the topz for nothing!

Hon erbjöd oss dock en 3:a på Sallyhill som faktiskt är ett trevligt område med, nära stan och ännu närmare mamma och pappa. Den är ledig nu och är på så kallad "snabbuthyrning" pga att de ska bli stambyte i vår. Detta blir så klart lite joxigt då det innebär massa gubbar i blåställ som ska byta rör och grejer men det innebär också helt nya rör, nytt kakel, ny toasits etc. Fräscht! Vi ska titta på den idag kl 14 så får vi se vad vi tycker. Av ritningen att döma så tycker vi att vardagsrummet är för litet (baj baj matbord) och att det känns väldigt stereotypt lägemhet. Men med lite schyssta möbler och grejer kan det kanske bli bra?!

Sen ska vi till verkstan idag med, pappa skulle kolla om han hade några bättre vinterdäck än de vi har på nu till BILEN. Hihi, snäll pappa och fin bil! =) Jag körde för övrigt den absoluta merparten igår, typ 50 mil!

Kläder: Stuprör, turkos skjorta, fejk Canadian Goose (kallt här i s-vall), svarta skor
Humör: Hoppfull inför Sallyhill
TV: CSI? Middag hos Bäckströms, mysigt!

Grymt kul i Linköping!

I torsdagsmorse åkte vi till Linköping för att hälsa Fredde och Elin, äntligen! Det var två jätteroliga dagar med mat och surr mest, precis som det ska vara! Sen avslutades ju vistelsen med bilköpet och det var ju också grymt roligt!

Jag fick inte köra hem med motiveringen att "du kommer ju att ha den jämt sen, snälla, jag kan väl få köra nu?" Och vem kan stå emot Pontus blå vädjande ögon i en sådan sitution? Men imorgon (!) åker vi ju hem till Sundsvall och då jäklar ska jag köra, inte hela vägen men halva iaf! Känns helt skumt att vi åker till Sundsvall imorgon! Haha, jag kommer liksom inte ens tillbaka hit igen, jo då vi flyttar den 19-21 januari men det är ju bara för några dagar. Åh, jag ska verkligen flytta HEM igen!! 


117692-65

117692-64

117692-63

117692-66

117692-67

117692-68

117692-69

117692-70

117692-71   


Mörkhårig

Efter lite beslutsångest över huruvida jag skulle vänta och helt enkelt stå ut med utväxten tills jag har råd att slinga igen eller färga allt mörkt själv så blev det som ni förstått det senare tillslut. Jag ska villigt erkänna att jag fick en smärre chock då jag torkat håret med handduken (och hade den klassiska "trollfrisyren") och fick se ett svart stort burrigt hår. Iiiihhh!! Jag ropade på Pontus som skrattade och lungt sa att "jag sa ju det, mörkbrunt blir ju svart". Men, men...! Jaha, lika bra att ta fram den svarta Isadoraskuggan och börja lyssna på Broder Daniel igen då, tänkte jag. Men då jag kammat ner det och tittat på det en stund så kändes det mycket bättre. Efter att ha sminkat mig så att ögonbrynen någorlunda matchade håret så tyckte jag faktiskt att det var riktigt fint och det tycker jag fortfarande! Så ingen säger något annat, ok...? :0)

117692-61

117692-62


Hårfärg, strumpbyxor och pengar

Är på väg ner på stan för att köpa hårfärg och strumpbyxor till cocktailpartyt på lördag. Ja, fast hårfärgen ska i redan idag. Jag har förlikat mig med tanken att färga håret mörkt, ska faktiskt bli ganska kul! Har ju varit blond sedan tidigt i våras nu...Time for change! Visst hade jag kunnat göra blonda slingor själv men då jag klippte frisyren så färgade de liksom "efter frisyren", de la mörkt där det är (var...) nästan snaggat och så. Tror inte det blir bra att ge sig på något sånt själv, nä det får blir rejält mörkt och mustigt istället. Funderar på en färg som heter Brazilian Brown, haha, den har Pontus syrra om jag inte missminner mig och den är superfin! Mörk, men hey jag har ju varit svarthårig! =) Det blir jag dock aldrig mer igen, mörkbrun är gränsen.

Jag ska erkänna att jag är lite nervös över vår framtida hyra. Det är så mycket pengar! Men vi har verkligen räknat på det, flera gånger för att lugna mig, och det ska gå! Vi har räknat på min garantilön och avrundat uppåt på utgifterna. Det bara måste gå och vi bara måste få lägenheten! Tror vi har en god chans då många nog avskräcks av det faktum att tvättstugan är i ett annat hus. Men vadå, får väl köpa en pulka då och dra tvätten i på vintern och på sommaren får vi ha en liten vagn, haha!

Nu är det stan som gäller. Usha, grått och regning och inga pengar att spontanshoppa för, blä.

Hur bra var inte Ugly Betty igår då!? Tack 5:an, ni har verkligen fattat det här med roligare TV! =)


Budgethår...trist!

Mitt hår behöver både klippas och färgas men eftersom vi måste hålla i alla slantar nu så tror jag det får bli en toning bara. Mörkt, trist men enklast och allt för att slippa utväxten som växer sig större för varje dag. Kanske kan Pontus klippa liiiite med. Han har gjort det förr och det har aldrig blivit några större katastrofer. Sen får jag klippa och färga hos frisör längre fram.

Egetligen har jag "husfrutjänst" den här veckan. Haha, eftersom jag hoppat av kursen men Pontus ju måste plugga så har jag ansvaret för att börja packa ner lägenheten. Jag har börjat och varit jätteduktig men inspirationen tog slut efter fyra kartonger och fyra Ikea papperskassar. Svårt! Pontus ska ju bo i lägenheten tre veckor efter nyår så vi kan ju inte packa ner allt. Däremot ska vi städa under badkaret och bakom spisen men det gör jag inte själv, blä!

Tur att det händer roliga saker i veckan med! På torsdag åker vi ju till Linköping till Elin och Fredde och stannar tills fredag. På fredag ska vi dessutom hämta bilen! Sen på lördag ska vi på cocktailparty! Coot va? Det är slips/flugtvång för killarna och kjol/klänningtvång för tjejerna. Jag och Pontus ska nog inte köra på Bondstilen utan en lite yngre, cool look med rosa slips och skjortklänning typ. Haha, jo, Pontus ska ha mer kläder på sig, men så ni förstår känslan.

Nä, nu ska jag återgå till tjänstgöringen....


50 % av önskelistan uppfylld!

För bara någon vecka sedan så skrev jag en önskelista här på bloggen. Nu har hälften av önskningarna blivit uppfyllda:

Jobb
Bil
Gemensam lägenhet
Barn

Det bara hände, precis som alla ni sa att det skulle, hux flux så löser sig allt! Vi kollade ju på bilen i söndags och jag och Pontus föll för den direkt. Den var snyggare är den första och framför allt så kändes den fräschare. Det märktes verkligen att den gått flera tusen mil mindre än den första vi tittade på. Vi tittade, körde och kom överens om att bjuda 35000 kr (8000 mindre än begärt). De tyckte det var lite men gick med på 36000. Så för 36000 fick vi en Volvo v40, 97:a 2.0 som gått 16500 mil och som har 140 hk. För 36000 köpte vi oss framför allt en hel hög vuxenpöäng! Haha, tänk att jag har jobb och en bil, en Volvo kombi dessutom! Vi ska ju hälsa på
Elin och Fredde på tors-fre (äntligen!) så vi hämtar bilen och lämnar pengarna på fredag, kul! Men dealen är gjord med handskakning och allt och annonsen är bortplockad från Blocket så det är bara att vänta nu. Det här betyder att vi åker hem till Sundsvall på måndag, tillsammans. Pontus börjar ju sin praktik på Hedbergska då och jag ska installera mig i flickrummet hos mamma och pappa. Guld värt att jag kan bo där! Jag har ju bott hemma hela somrarna så länge jag pluggat och det har gått alldeles utmärkt så det gör det säkert nu med. En vecka får jag vila, sen är det utbildning 19-20 och sen ska jag bli businesswoman! =)

Igår kollade jag upp bilförsäkring och shit vilken skillnad det är mellan bolagen! People, be ware of If säger jag bara! De ville ha 15600 kr/år för en helförsäkring och Länsförsäkringar ville ha 6500 kr/år. Gissa vilka vi ska ha? Vi ska dock höra med Pontus pappa, som ju är i försäkringsbranschen, vad skillnaden är mellan hel- och halvförsäkring. Det är halva priset och det låter ju bra men vad är det man inte får med då? En kompis här har halv och han säger att det räcker....detta måste dock verifieras av en riktig vuxen först.

Tredje punkten på önskelistan är nog också på väg att uppfyllas; lägenhet. Vi har ju ställt upp oss som intresserade på en 3:a på Södermalm och trots den dyra hyran har vi bestämt oss för att det är den vi vill ha. Vi får leva snålt och sluta äta ute och lyxa i form av fika och sånt. Fika kan vi ju göra hos föräldrar och syskon nu då vi ska bo i Sundsvall, eller hur hörrni? Hyran skulle inte alls vara något problem om det bara var den, men Pontus ska ju bo i Umeå med, vi räknar med en hyra på 1500-2000 där och det är ju en utgift det med. Men som sagt, får vi den så tar vi den och så får det lösa sig!

I typiskt Lina- och Pontusmanér så har vi givetvis mentalt redan flyttat in. Vi har skrivit ut ritningen från hemsidan och så har vi klippt ut små skalenliga möbler spm vi flyttar runt på ritningen. Eftersom möblerna är så små och Pontus har ganska stora händer så fick han använda Topz för att kunna flytta runt papperslapparna, hihi. Det blir en ny möbel; ett matsalsbord - Tack mamma!  Som ni ser på fotot så ska det nog vara i vardagsrummet så vi behåller barbordet i köket. Sen får de bytas ut den dagen vi får en liten knodd, annars blir väl fallhöjden lite väl hög vid en eventuell krasch från barnstolen som Pontus hävdar att man kan höja upp genom hemmabygge....Eh, ja det blir ett nytt köksbord den dagen!

Jag är så obeskrivligt glad för att mitt liv äntligen börjar formas så som jag vill ha det.

Kläder: Mörka otvättade stuprör, vitt linne, vinröd l.ä t-shirt, svarta sneakers, brun skinnjacka
Humör: Lite stressad över att packa ihop nästan hela lgh på en vecka men annars e ra la gött!
TV: Ugly Betty, premiär på favvofemman ikväll!

    

Bil och lägenhet

Bara två dagar efter jag fick reda på att jag fick jobbet har vi hunnit kolla på en bil, snart två. Om en timme ska vi till Linköping och kolla på en bil och igår var vi i Mullsjö. Båda är Volvo V40:s. Det har av någon underlig anledning varit min och Pontus (realistiska) drömbil sedan vi var typ 16. Hela tiden har vi sett V40 som vår bil liksom, haha. Och nu är det nog så snart på riktigt! Den vi tittade på igår var fin och gick bra men den hade gått nästan 25000 mil och det tyckte vi var lite väl mycket. Den vi ska kolla på idag har gått 16000 och det är ju en jäkla skillnad! Vi tror verkligen på den här bilen, hoppas den inviger våra förväntningar! Om det blir den så får vi den i veckan någon gång. Eftersom inte banken har öppet nu så tittar vi idag och så skjutsar nuvarande ägaren ner bilen till oss i veckan om vi vill ha den, schysst.

Jaha, så om några dagar har vi kanske kombi, och jag har jobb. Kanske har vi lägenhet snart med, vi har satt upp oss på en hyreslägenhet på Södermalm i Sundsvall och vi hoppas vi får den! Mitthem (hyresbolaget) prioriterar nyinflyttade som ska jobba i stan så därför gjorde vi en ny profil och ansökan med mig som sökande. För jag har ju snart jobb, haha. Jag har nog kanppt fattat att jag inte ska vara student längre. Lägenheten är en trea på hela 85 kvadrat med balkong med utsikt mot stan. Hyran är rejält saftig på nästan 6000 men det är vad en trea i stan kostar, tyvärr. Vi har kollat på tvåor förut men nu tyckte vi att en trea av den storleken kan man bo i flera år och det tredje rummet kan vara pluggrum då Pontus är hemma och skriver uppsatserna och kontor till mig annars. Och så barnrum någon gång i framtiden =)

Pontus sitter och läser på Vägverkets och Konsumentverkets hemsidor nu. Man ska aldrig köpa en bil då man har bråttom. Ehhh....Men vi måste ju ha en bil jättesnart! Och de räknar med att en V40 kostar 3200 per månad. Vi räknade med max 2000 i vår kalkyl. Ehhh....med då får ju jag milersättning från jobbet och vi har kanske lite gratis service i form av händig pappa, och billiga däck av densamme. Jo, det här MÅSTE gå!

Kläder: Mörka stuprör, svart t-shirt, mossgrön kofta, svarta sneakers, brun skinnjacka
Humör: Spänd på bilköp!
TV: Inget alls. Packa och dona hela tiden nu fram tills nästa måndag!


Jag fick jobbet!

Igår var jag alltså på intervju och idag fick jag reda på att jag fick jobbet! Haha, världen känns helt upp och ner nu. Jag är superglad, lite rädd, tacksam, lite nervös....Allt på en och samma gång! Visst kände jag på intervjun att hon verkade gilla mig men man kan ju aldrig vara säker. Dessutom så var intervjun väldigt kort max 20 minuter. Efter vad jag tyckte kändes som fem minuter så säger hon "Vi avbryter här, jag brukar gå på magkänsla". Jaha, tänkte jag, antingen så gillar hon mig inte alls eller jättemycket. Och ja, det senare visade sig vara det rätta! Imorse ringde jag chefen för norr, som ju är MIN chef, mest bara för att visa intresse och säga att mötet igår var väldigt intressant och att jag blev ännu mer intresserad efter det. Då jag sagt det och vi pratat ett tag så säger han att "Jo, Malin störtgillade dig så vi har bestämt oss för att köra på dig". Eh, va? Som tur va sa jag inte det utan jag brast ut i någon sorts glädjeyttring/tacksamhet och tackade och sa att gud va roligt. Ännu bättre är att det blir Sundsvall med omnejd som blir mitt område, i'm coming home! Den 19-20 november ska jag utbildas i Piteå och sen är tanken att det bara är att tuta och köra efter det! Ska bli superkul att åka till Piteå och träffa chefen, han är så rolig och trevlig i telefon.

Tjänsten verkar väldigt rolig. Man säljer in annonser men man gör också repotage med bild om företagen som köper annonserna. Hon förklarade att man ska se sig själv som 90 % säljare och 10 % reporter, men ändå, det bästa av två världar! Sälja och skriva, tror det blir superkul! Man tjänar 18 % av det man säljer för, och om det inte blir mer än 15000 så pyttsar företaget in så man alltid har minst 15000 i garantilön. Så alltså, om man totalmisslyckas så får man efter skatt ca 10500, lever ju på 7253 nu så det går ju! Men självklart ska det inte bli någon garantilön här, nej här ska säljas! =)

Haha, hur sjukt är det inte?! Nyss var jag nere över att jag inte hade något jobb och less på att plugga "i onödan" och såg inte att jag inom närmsta framtiden skulle tjäna egna pengar och framför allt inte göra något jag tycker är kul. Och nu ska jag göra det, om mindre än en månad! Detta innebär också att vi måste skaffa bil innan den 19 november. Kollar nu på bilar för kring 40000. Shit, nyss hade de största ekonomiska besluten att göra med om vi skulle köpa Coop Xtras eller Signums köttbullar, nu ska vi köpa bil!  Vi kollar såklart på lägenheter i Sundsvall med. Har hittat en superfin på Södermalm, en stor trea. Det enda nagativa är hyran som ligger på 6000. Vi måste ju tänka på att Pontus ska betala hyra i Umeå med och så kostander för bilen....Men vi har gjort en kalkyl och det borde gå även om det inte blir något lyxliv direkt. Södermalm är vårt favoritområde och en stor trea kan man ju bo i flera år. Det tredje rummet är tänkt som kontor till mig och pluggrum till Pontus. Haha, jag är anställd och Pontus är student.

Shit alltså, nu händer det grejer!

En puss till Pontus som gjort mat och köpt blommor igår då jag om hem från intervjun!

Kläder: Mörka otvättade stuprör, färgglad tunika/t-shirt, mossgrön kofta, svarta sneakers, brun skinnjacka, vantar, halsduk
Humör: Vad tror ni?!
TV: Fira ikväll med middag tillsammans med Duda o Annelie (bestämt sedan innan)

Jag är Tomas Ledin!

Jag är på gång, jag är laddad och jag är tänd! Haha, ja alltså inför intervjun imorgon! Jag har bokat bussbiljett, bestämt kläder, kollat upp nummret till Taxi Göteborg, kollat spårvagn och buss, kopierat examensbevis och intyg, köpt en mapp till föregående, kommit på tre bra respektive mindre bra saker med mig själv (och givetvis varför de senare ändå är en styrka), funderat ut varför jag vill ha jobbet, bestämt minst fem frågor jag ska ställa....Jag vill nu!! Jag hoppas verkligen att intervjun går bra, och att jag får jobbet såklart. (Och nu vet jag att du Pontus tänker att "man kan inte ha kommatecken innan och" men jo, det kan man och speciellt in den här bloggen!) Men även om jag inte får jobbet så hoppas jag att jag gör ett gott intryck under intervjun. Jag vill inte att det ska bero på mig om jag inte får det, snarare att någon annan är ännu bättre och inte att jag är dålig. Typ. Ikväll ska jag tänka igenom eventuella frågor och mina svar, tänka positiva tankar och träna på att vara mitt vanliga fabulösa jag.

Samtidigt ska jag gå på Bongo Bar. De har något som heter "No direction home"-kväll ikväll och Pontus ska spela skivor med Jangmo. No direction home innebär mysig gubbrock, mest Dylan vad jag förstår. Kan ju vara mysigt och Pontus säger att man ska göra något helt annat kvällen innan man ska prestera. Han var på sittning (och drack alkohol!) dagen innan han skrev  tenta, och han fick VG! Jag tar dock inga risker så någon alkohol blir det inte och jag tänker gå hem vid 23.

Imorse då jag vaknade så vaknade jag i Ulf Lundells Vinterland. Närå, i mitt vinterland var det ju. Haha, iaf tills den 21 januari. Oj, va snurrigt det här blev. Det snöade, det är allt jag vill säga. Väldigt coolt att det snöar här den 1:a november, så coolt att jag har dokumenterat det.

Kläder: Jeans, svart t-shirt, grå bolero/kofta, bruna stövlar utanpå
Humör: Bra! Nervös, men på ett bra sätt, på det sättet det står att nervositet är bra i körkortsboken
TV:  Ingen TV bara Bongo

117692-52