Illustrerad jul

Julen firades i år på tre ställen; Slutgatan där vi syskon och mamma och pappa vi åt grötlunch, hos Sara och Bia i Matfors med mamma, pappa och farmor och slutligen åkte jag till Pontus för att krama ut det sista av julen med hans familj. En lång men trevlig kväll!På juldagen var Pontus på Stadshuset men jag vägrar gå ut på juldagen; bara massa kö och kaos. Så jag var hemma och grillade entrecote med mamma och pappa - minst lika bra det!

image445

Brunett


Ja, då var man mörk igen då. Men till sommaren blir jag nog blond igen! =)

Fest

Igår var det middag som blev fest som blev utgång på Stadshuset. Men det var planerat så också, skitkul var det! Vi var nog nästan tjugo pers hos oss, verkligen superkul! Stadshuset var grymt, speciellt de tjugo minuterna som Melodie mc var dj, och spelade sina egna låtar, haha! Mer 90-tal på krogen, tack!
Kvällen avslutades på Kebab City där vi fick den stora äran att se en naken rumpa i kön. Alltid najs (med bajs!)hade jag kunnat skriva men jag är väl inte tolv, eller?! ;0)
Idag var vi på stan och lunchade på Svenssons, åh det är alltid mysigt och gott där! Jag lyckades köpa två tunikor/klänningar med, en grå jättefin med roliga fickor och en fulsnygg lilamönstrad. Efter stan klädde vi granen hos mamma och pappa, den blev verkligen superfin. Lämpligt nog gjorde de julskinkan idag med så vi åt skinkmackor, mums!


Nu ikväll har vi bara softat, sett två filmer och ätit godis. Är så skönt att vara ledig nu fram tills vi ska städa och inventera efter nyår innan vi öppnar den 7:e. Shit, det är verkligen inte långt kvar till Thailand nu, längtar såååå!!


Helledig och skön helg!

Pontus kom hem i torsdagskväll och sen dess har vi bara myst! Igår tillagade vi 0.97 kilo tournedou, och vi åt nästan allt!! Haha, det är ju nästan något groteskt över det! På dagen var vi på stan och shoppade lite julklappar och åt lunch med Pontus mamma och pappa, vi ska på middag till dom nu ikväll också. Shit, de flyttar till Östersund om mindre än en månad! =) Men det ska bli superkul! Vi som älskar vintern!! Första "långbesöket" blir påsk, direkt efter Thailand. Men vi har lovat att komma nån helg i februari med.

Nu har vi precis kommit tillbaka efter en skön promenad. En timme i tiogradig kyla, skönt!

Nä, nu blir det msn med Stina!

Ciao!


Långt vs kort

Appråpå Gothika och Halle Barry.... Jag tycker absolut att Halle passar bäst i kort hår! Trist att hon verkar envisas med att ha långt hår nu...Kanske klipper sig lagom till knodden kommer? Eller är det helt falskt det där med "praktisk mammafrisyr"?

image420image421

Tråkig onsdag

Eller, nä dagen var helt ok fram tills 19.00, men sen dess har det varit trist. Ush, jag brukar verkligen inte klaga men nu längtar jag verkligen till juni då Pontus flyttar hem för gott, på 100 %. Mäh!! Nu ringer han!! =)

32 minuter senare.

Åh, min baby!! Så kul att prata med honom. Skratt och skratt, haha vi har nog kul nästan jämt! Men nu längtar jag nästan ännu mer, och han kommer inte hem förrän nästa tordag. Då har det gått tre veckor sedan vi sågs sist. Men men. Det kanske känns långt till juni men till jul(lov) är det kort, sen ska han skriva uppsats vilket betyder att han är hemma mycket och så åker vi ju till Thailand om mindre än tre månader. Längtar!  

Nu är det Gothika på TV. Den är ju faktiskt riktigt bra. Jag tjuvkikar, men med ljudet av, haha. Ska kanske se den? Älskar skräck men är lite feg då jag är ensam hemma. A girl needs her beautysleep, ok? ;0)

Tjing!

Lägenhetsbryderier

Var och tittade på en lägenhet idag. Mitt i stan. Down town Sundsvall. Hm. Ja, what to do? Lägenheten var nästan exakt lika stor som den vi har nu (tre m2 mindre) och ganska så lika disponerad då även denna hade en yta som kan liknas vid vårt matrum. Dock så var den skumt planerad på vissa sätt; det fanns ingen hall (om man inte räknar en dörrmatta och en hatthylla och fem galgar), vilket innebar att man kom direkt in i köket/matplatsen. Toaletten var dessutom i anslutning till köket och väldigt liten. Men annars så var ytorna jättefina! Matplatsen var fin med två stora höga fönster. Vardagsrummet var fykantigt och lättmöblerat med våra möbler. Även i det rummet fanns det två fönster. Sen var det en mini-minikorridor som ledde till sovrummt som verkligen var fint och ovanligt. I det som nu är sovrum har det förut funnits en spiraltrappa och själva "rundningen" fanns kvar och i den fanns en walk in closet. Sovrummt var stort nog att rymma både säng och skrivbord, något vi saknar nu. Ja, mycket är positvit, men tapeterna...Alltså inte slitna eller så men bara väldigt...vuxna. Gult med bårder och så. Vitt ska det ju va! =) Men det kanske man skulle få ändra om vi står för kostnaderna och att vi gör det "fackmannamässigt" som det heter. Sen var det högt i tak med, är ju alltid najs. Är det värt att flytta och tapetsera/måla om för att sedan kanske flytta igen om några år, då det är dags för knodd? Hur länge kan man bo mamma, pappa, barn i en 2:a mitt i stan? Är väl en fråga om att hålla ordning och att prioritera förstås....

Plus & Minus
Läget - Ingen parkering

Hyran - Fula tapeter

Mysigt - Mysko planlösning (hall, badrum)

Tvättmaskin i lägenheten - Inget torkrum

Fina fönster - Ingen balkong

What to do?

Pontus är ju såklart tokpositiv, trots att han inte sett den, haha. Och visst vore det idealiskt om vi bodde där och Pontus får jobb på Hedbergska. Då skulle vi båda ha cirka 2 minuters promenad till jobben....
Och nej vi är inte på något sätt garanterade lägenheten, men you know us, vi planerar alltid way ahead ;0)


Söndag, den sjunde dagen

Idag har jag varit i kyrkan två gånger, haha. Först var jag på högmässan för att jag och fyra andra (Elle med såklart!) nyanställda i församlingen skulle presenteras. Det kändes väldigt högtidligt, på hur många arbetsplatser uppmärksammas nyanställda så pass?! Vi fick gå fram till altaret där Stefan (kyrkoherde) stod och han sa våra namn och vad vi gjorde, sen bad han en bön för oss. Kändes som sagt fint och högtidligt. Sen va det kyrkkaffe med kaffe, vetelängd och pepparkaka. Mysigt.

Efter det åt jag middag hemma hos mamma och pappa, Bia och Isa var också där. Isa var på ett strålande humör och snackade massa som ingen förstod, charmtrollet! Hoppas hon är på det humöret på fredag med, då jag ska vara barnvakt åt henne hela kvällen och natten.

Efter middagen var det dags att bege sig mot kyrkan igen, då för en latinamerikansk adventskonstert. Svänigt och glatt, kul!  

Och som om inte två kyrkobesök under en dag vore nog så klämde jag in ett avsnitt av 7:th Heaven emellan med, haha! ;0)


Lite bilder från förra lördagens fest hos Jennie och Rille. Tack Elin.Nu ska jag se en film och äta en kaviarmacka eller två. Ciao!