Bebisprao!

Så var det gjort: jag har för första gången varit barnvakt! Isa fick uppdraget som försökskanin. Efter att mamma Sara åkt gick jag och Isa en promenad vilket både hon och jag uppskattade, så fint väder ju! Sen lekte vi inne en stund, "tittut" var den absolut populäraste leken för kvällen. Sen gjorde jag enligt föreskifterna jag fått: på med pyjamas, fixa välling, ge välling i sängen...Isa åt själv och då hon var klar gav hon mig flaskan. Fantastiskt, allt gick precis som Sara sagt! Jaha, då var det bara att klappa på kinden, säga god natt och gå ut då? NEJ! Haha, Isa protesterade med gråt och jag blev faktiskt lite "nervös". Vad gör hon, världens gladaste och nöjdaste bebis som jag hört gråta typ två gånger?! Jag testade att lägga ner henne igen och sjunga vaggvisor (egen påhittad version av Vissan Lull, måste ha glömt en del....) men det funkade inte. Då tog jag upp henne och gick runt en stund, (bland annat till badrummet där Isa testade att borsta mina tänder) innan jag satte mig i soffan och gav henne resten av vällingen som hon lämnat. Detta funkade bra, hon slutade gråta även om det mesta av vällingen hamnade i soffan. Jag la henne i sängen igen och denna gång protesterades det inte men hon somnade inte heller. Hon satt/låg/snurrade men hon verkade rätt nöjd så jag lät henne vara. Efter en kort stund kom pappa Bia hem och då Isa fick syn på honom låtsasgrät hon lite och fick komma upp. Bia hade en teori om att hon kanske inte somnade för att jag hade en lampa tänd och dörren öppen.Trodde det skulle vara så eftersom bara en lampa (av två likadana) var tänd, och det var dessutom den längst bort från sängen. Tänkte att det var en "nattlampa" och jag ville inte stänga dörren för med den öppen kunde jag "smygkolla"på henne. Haha, jaja. Allt som allt så gick det bra! Men jag ska erkänna att det var lite tuffare än jag trodde. Men det är klart, jag har aldrig varit ensam med en bebis förut...

Det blir nog ännu bättre med lite träning, och släckt lampa och stängd dörr! =)

The man

Igår, måndag, fixade Pontus biffen, eller snarare fisken, inför middagen. Som den überman han är så gick han ur grottan, jagade och tillagade maten, haha! Japp, han pimplade på Sidsjön, fick regnbåge och lagade smörstekt regnbåge, romsås m. räkor och hemlagad potatismos. Som sagt, what a man! =)




Världens bästa Isa 1 år!

image168

Grattis till Isa som fyller 1 år imorgon den 28 mars! I lördags höll föräldrarna, Bia och
Sara, kalas med prinsesservetter, prinsesstårta och massa ballonger som så sig bör på ett 1-årskalas!


Hassela!

Lördagen bjöd på strålande sol och någon plusgrad så vi (läs Pontus) vallade brädorna och begav oss till Hassela! Så schysst med detta ack så underskattade "liftsystem" bara dryga 5 mil hemifrån! Snowboardpremiär den 23 mars.....Hm, lite sent, men vi är ju inga barn längre som åker till Sidsjön varje helg.... Hur som helst så var lördagen superb!



Jag med min nyinköpta bandana!


Våråkning! =)




Välförtjänt paus i gassande sol

image166

Spex i liften, wiiieee!


Tick tack...

Min kropp, hjärna eller hela jag, verkar behöva en bebis! Haha, jag kommer på mig själv att t ex räkna ut hur gamla folk var då de fick barn. Ni vet i intervjuver, då de står hur gammal personen är och hur gamla deras barn är "Ah, 25 då de fick första barnet, hmmm...." Jag verkar dras till allt bebisrelaterat. Jag läser just nu Babysug och Det svider lite, båda är skönlitterära böcker på temat graviditet och barn. På jobbet läser jag mama, även det numret jag läst tio gånger, istället för DN eller Metro. Jag har bestämt att vi ska ha en Brio Happy, för vi vill ju vara en aktiv liten familj, som det står i reklamen/infon om vagnen. Haha! Ikväll skulle jag egentligen vara barnvakt åt Isa, brorsans dotter. Men då Bia kände sig sjuk så ställde han in sina planer och jag behövdes inte längre. "Nej, jag som skulle bebispraoa!!" Haha, tänk att man kan vara så här innan det ens finns nån konkret tanke på barn, hur ska jag bli den dagen vi blir gravida?!Någon som känner igen sig? =)

Sushi hos Vicky

Igår käkade jag, Maria och Maria sushi hemma hos Vicky. Det var första gången jag verkligen åt sushi och jag gillade det, kul om inte annat, och väldigt fin mat. Efter maten kollade vi på The Holiday, helt ok och söt film.

Nu är jag så trött! Helgen tog hårt så nästa helg blir det bara quality time med Bejbi, bara vi två!


Kolla vad fina!


Igår, då man hade bakishumor, var den här "sushisnoppen" jättekul, haha


Inflyttningsfest

Inflyttningsfesten blev en succé! Fick massa beröm för lägenheten och alla verkade ha väldigt trevligt, lyckat!
Har dock kommit underfund med att det är minst lika jobbigt att vara ledig en helg då det är party fre-lör, som att jobba, haha!


Två krulltottar softar med pizza och öl

Par i damer: Vicky och Maria

Linda, Maria o Maria

Chanida, Emelie o Lotta

Vicky och jag


Sagolika Salem!

Igår var det alltså dags att testa nya stället Våningen inne på Ingallerian. Betyget? Kanon! Som Maria redan sagt: stället kändes som en lyxkrog, me likey! Men precis som Maria också sa, haha, så var väl buffén i snålaste laget kanske, en tallrik, är det verkligen buffé....? Gott var det iaf och med en halv flaska rött så blev man mätt och glad.  Och själva huvudattraktionen då, Salem Al Fakir? Kanon det med! Shit, killen var på pricken lik Frodo, men utan att vara så där störigt pretto och sur, som Frodo är mot Sam i Sagan om de två tornen och Konungens återkonst. Nej, Salem var tokglad heeeela spelningen, vilken spelglädje och energi! Som Frodo on cocaine, kanske? Skitbra var det iaf! Efter det gick vi på Oscar då Jessica hade gratisbiljetter dit, najs. Vi satt mest ocvh hängde. Träffade Elle och Peter, kul! Sen var vi i typ två minuter på Svenssons. Just då vi var på väg att beställa säger Kikki att hon ska dra hem så vi avbröt uppdraget och snikade till oss skjuts med henne istället, tack! Idag har vi haft Pontus föräldrar, mormor, farmor och farfar här på inflyttningsfika. Mycket trevligt med fina presenter! Nu laddar vi om för inflyttningsfest, wiiiee! Pontus laddar med X-box och jag med att blogga. Ska dock sminka mig snart och hämta Victoria, sen blir det nog första vinglaset då vi kommer hit igen.  Rapport från ikväll kommer imorgon! Ciao!

Salem lirar piano och sjunger genom ögat, haha

Trevligt värre

Kikki skjutsade hem oss allihopa, tack!

Tandkräm, tandtråd och munvatten = meningslöst inlägg, haha

Då jag var hos tanhygienisten för någon vecka sedan så fick jag reda på att mitt tandkött var rejält inflamerat. Hon var vänlig nog att illustrera detta på ett mycket tydligt vis genom att vinkla ner spegeln så jag fick se min mun då hon höll på att "grovstäda" sm hon sa. Det jag såg var ett rovdjurs gap mitt i en festmåltid, alltså blod överallt. Blä! Tydligen var min tandborstning jättebra men resten av munhygienen skötte jag inge vidare ("jo,jag använder tandtråd, ibland, typ nån gång per år, ok, aldrig!") Tandhygienisten hade segrat och jag lovade dyrt och heligt att använda tandtråd varje dag och det löftet har jag hållit! Varje kväll borstar jag noga, använder tandtråd och avslutar med munvatten. På morgonen gör jag allt utom tandtråden. Det är verkligen sjukt hur rena tänderna känns! =)


En sak  jag dock fundertat på är varför locket till tandtråden sitter så hårt att man inte kan använda fingrarna utan...tänderna!?
Kan ju inte alls vara bra?

En annan sak som upprörde mig för ett tag sedan i hygienämnet var då jag skulle köpa tamponger. Jag var på Åhléns och fick syn på deras eget märke. Ett packe med två askar: en fin vit och en cool blå/svart färgad i typ gepardmönster. Ballt tänkte jag och tog Åhléns egna, mycket pga gepardmönstret. Tänk då vad chockad och arg jag blev då jag kom hem och upptäckte att det där coola gepardmönstret bara vara på plasten som omslöt förpackningarna!! Why?! Haha, men det är kanske straffet man får då man väljer tamponger efter mönster och inte efter uppsugningsförmåga, eller nåt.



 

Pontus i framtiden?

Har alltid tyckt att Pontus liknar Charles Ingalls, pappan i Lilla huset på prärien. De påminner om varandra både till utseende och sätt: smilgropar, lockigt hår, blå ögon, rättvis, snäll, pedagogisk, "pappig", haha! Nu på senare tid tycker jag att Potus är lite lik Mel Gibson. Blååå ögon och manligt utseende, de har de väl båda eller? =) Haha, hur som helst så är det stiliga karlar alla tre!

Pontus?
Mel?
Chales?

Lite tisdagsshopping



Idag var jag på stan efter jobbet. Handlade både sånt jag var tvungen till och sånt jag ville ha:

Diskmedel
Tvättmedel (helt onödigt visade sig, hade hemma)
Fotfil
Tunika/t-shirt (lördagsoutfit?)
Silverhalsband
Svart klänning m. knappar och hängslen (Blir inge nelly.se) (fredagsoutfit?)
Veckans Nu (för första gången i hela mitt liv)
Tabletter till matbordet
Biljetter till Salem Al Fakir till nu på fredag på Våningen

Ja, det var det. En timme tog det och det var helt underbart att gå på stan. 9 plus klockan 17:45, yiahhh! Blev så inspirerad av barmarken att jag tog en joggingtur då jag kom hem, grymt skönt! Ännu skönare att jag nu kan njuta av min bakelse jag tog med hem från jobbet ;0)

Längtar sååå mycket till helgen! Tror både fredag och lördag blir super! Ska bli grymt att träffa Jessica, har inte setts sen jul. Igår satte jag upp en lapp i trapphuset om att vi ska ha fest på lördag, duktigt va? =)

Nu ska jag se Gilmore girls lite mer aktivt....Och sen är det Desperate!! Wiiie, fin TV-kväll! Ska ringa Pontus med, haha stackarn får anpassa sig efter mitt TV-tittande. Men han vet ju att hans bejbi är en TV-addict av rang!

Ciao!

Vill ha!

Hm, jag fick sjukt bra lön den här månaden och har lagt undan 10 000 kr till Thailandsresan nästa år, men då jag fick syn på de här godingarna på nelly.se så kanske jag måste låna lite av dessa 10 000....Hihi! Den svarta är den absolut snyggaste, och dyraste såklart, nästan 1000 kr...Har aldrig beställt från Internet eller ens katalog, vågar man?! Den svarta finns i XL och det tror jag är en bra storlek. Mm, får fundera över det här lite....



Jag och Bejbi har haft en helt fantastisk helg tillsammans, och han kommer hem nästa helg med, iiihh!!
Jag är så kär i karln, haha! ;0)

Härlig dag i Sidsjön!

Här följer en kavalkad av härliga bilder från Sidsjön. Jag, Pontus, Marcus, Maria, Tuva, Nora Bia, Sara och Isa åkte pulka och grillade korv, precis som det ska vara på sportlovet! =)

image123image125image126image127image128image129image130image131

Sex underliga saker med Lina

Utmanades av Annie men jag kom inte på något (vadå, jag är väl perfekt eller?) men Pontus kunde minsann:

1. Om något luktar starkt, eller kittlas i näsan, så håller jag för näsborrarna med varsitt långfinger, inte med tumme och pekfinger som alla andra;
2. Jag anser, på fullaste allvar, att man inte kan ha ljusa jeans på vintern...
3. ... däremot är det helt OK att gå med tåspridarsandaler till mitten av oktober;
4. Jag vill, precis som psykot i "Sova med fienden", ställa alla konservburkar och liknande i skafferiet med etiketten utåt;
5. Jag har, utöver underlig sak nummer fem, en sanslös dille på perfektion, jag puffar exempelvis alla soffkuddar när vi reser oss.

Och slutligen, la grand finale:

6. Ibland när jag sitter på toa så sträcker jag armarna rakt ut och mumlar osammanhängande för mig själv;


Med kärlek,
Pontus

Pontus, Penn, Dr McDreamy och Al Fakir =)

Idag påbörjades projekt Dr McDreamy, haha, alltså att få Pontus hår att se ut om Dr McDreamys i Grey's Anatomy. Med Pontus mamma som stylist tror vi att det kan bli bra, så smånigom. Det började med att Pontus ville se ut som Sean Penn, men efter att ha googlat på bilder på Dremay så tyckte vi att den looken var något coolare; typ en mogen avslappnat backslick. Nu är ju Pontus hår som det är (läs lockigt och bångstyrigt) så om det inte går att få till någon mogen backslick så blir det kanske en Salem Al Fakir istället! Den looken körde Pontus på gymnasiet och då gillade jag det inte alls, men det kan bero på att kalufsen då ackompanjerades med hemska stickade tröjor med renar i rosa och grått och alldeles för stora 80-tals moccajackor, hua!! Nu har ju Pontus en något mer, hm, vuxen stil så jag tror att det skulle vara coolt nu. Men än är håret lite för kort för både Dr McDreamy -och Al Fakirlooken så än så länge blir det bara strul ála Pontus. Men snart backlick och sen Al Fakir kanske och lagom till juli lär han väl snagga av sig alltihopa, haha.


Biteline!


I fredags var vi på Biteline med Sara, Bia och Isa, mycket trevligt! Efter det så åkte vi hem till oss och åt glass och softade i soffan, skönt!

Café Baslica


Här jobbar jag! =)

Noras dop

Idag döptes Nora Engla Kristin, det sista namnet är efter mig och mamma, kul! =) Jag är gudmor åt Nora så jag läste en jättefin dikt (se tidigare inlägg) och det gick jättebra. Läste även ett stycke ur bibeln, gick bra det med. Tycker ju att det är lite läskigt med dop, jag och Pontus kommer inte döpa våra barn, men jag förstår de som vill göra det och dopet var jättefint, verkligen. Stycket ur bibeln var detta:

Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärljungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: ?låt barnen komma hit till mig och hindra dom inte: Gudsrike tillhör sådana som de.Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.?Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem. (Mark. 10: 13-16)

Om man analyserar detta lite så betyder det ju att om du inte döps som barn så kommer Gud att neka dig i resten av ditt liv, eller hur? Och hur schysst känns det? Nja....är lite skeptiskt. Jag tror att väldigt många som döper sina barn inte tänker på att det faktiskt är en ganska stor grej, en religös grej. Jag och Pontus resonerar som så att eftersom vi inte är övertygade kristna så lämnar vi gärna dop och vigsel i kyrkan för de som verkligen tror på Gud, av respekt för dem och också oss själva.

Hur som helst så var dopet jättefint och maten jättegod! =)


Übertro

Kollar på Tema: på SVT2 och det handlar om barns gudstro....Självklart handlar det om USA och ett läger för kristna barn. Där får de lära sig att Harry Potter hade avrättats om vi levt efter gamla testamentet (som ju är ettbra rättesnöre, ehhh...) och att trollkarlarar är Satans otyg. Ehhh, only in America? Nej, faktiskt även i Linköping. Paret vi köpte bilen av tillät inte sina barn att se Harry Potter, något ett av barnen lite färsynt berättade då jag började prata om filmerna (jo, de är ju bra och jag försökte hitta något att prata om med en 8-åring). Alltså, det är så sjukt!

På lägret, i dokumentären, fick barnen, ja, kom ihåg, barnen, lära sig att abort alltid är fel och att Gud har en plan för alla människor och att bara Gud kan stoppa dessa planer. Självklart är ju homosexualitet aja baja också.... Fy, att man bara kan hjärntvätta barn på det sättet, utan att skämmas det  minsta. Blir så arg!!

Ska försöka skilja på vår svenska kyrkan-tro och den amerikanska frikyrketron imorgon på dopet så jag inte får dåliga vibbar, haha.


Se reprisen om det kommer någon, sjukt intressant!!


Vår! Inomhus blommar det i alla fall! =)

image100

image101

Tjejmiddagen i onsdags

image95
Karro, Maria, Vicky
image96
Maria tar för sig av den goda tacogratängen - första maten jag lagat i lägenheten, bortsett från morotssnacks i ugnen....haha
image97
Efter middagen väntade disken, men det gick finfint tack vare den fina Marimekko-borsten jag fick av Vicky!

Ny design?

Det verkar ha skett några små föändringar på blogg.se...det funkar för tillfället inte att lägga upp bilder iaf! Störigt, händer titt som tätt på blogg.se, skärpning! Ville lägga upp bilder från den mycket trevliga tjejmiddagen hos mig i onsdags, men de kommer då det funkar.

Imorgon är det jobb och på söndag är det Noras dop....Har varit förkyld hela veckan och skulle helst av allt bara vilja ha en heldag att bara göra ingenting, men men....På dopet ska jag läsa en text ur bibeln. Känns kanske inte helt bekvämt men jag gör det för att Maria och Marcus bad mig. Har iaf hittat en jättefin dikt jag ska läsa för Nora:

ETT GUDBARN
- av Siv Andersson

Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl
för man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.