Fab day times two!

Haha, nu börjar jag låta som en kombination mellan killarna i fab 5 och Josefine, men det är ju bara positivt! =)

Igår hade jag och Mirabelle vår allra första "mamma-bebis-date". Det var hur mysigt och kul som helst! Vi träffade Hanna och sonen Tristan (fyra veckor) vid 12.00 och började dagen med en skön promenad i det fina vädret. Mycket snack om förlossning, amning, sömn etc...men också vanligt "lära-känna-varandra-snack". Hanna visade mig en superfin promenadväg längs sjön som jag helt missat. Tydligen kan man gå runt hela sjön, men det gjorde vi inte igår. Bra tips dock, då jag klagat så mycket över att det inte finns några barnvagnsvänliga strövområden här. Tji fick jag! Efter promenaden gick vi på Villan och fikade. Satt ute i det fina vädret och bebisarna var så snälla, sa inte ett ljud under hela tiden utan de låg båda snällt i sina vagnar och växlade mellan att sova och suga på napppen. Efter fikat gick vi hem till Hanna (där även sambon Marcus och 1-åringa sonen Vincent bor) och matade bebisarna, bytte blöja och surrade lite till. Efter 3,5 timmes umgänge gick jag och Mirabelle hem, nöjda och glada! =)

Idag har Pontus varit ledig, 1:a dagen av hans sista fem pappadagar. Vi startade dagen på bästa sätt, det vill säga genom att sova till 10.10. Jo, då hade Mirabelle också vaknat, men hon satt ganska nöjd i babysittern (tack för lånet, Sara och Bia!) så jag och Pontus kunde i lugn och ro äta frulle och faktiskt läsa stora delar av DN innan Mirabelle lessnade och ville ha lite lovin' =)

Efter frukost så bestämde vi oss för att ta en jätteprommis. Vi började med att gå längs sjön som jag och Hanna gjorde igår men sen vek vi av och gick mot Ljusnedal och mot golfbanan. Vi trodde vi skulle kunna fika på värdshuset men det var stängt just på måndagar och tisdagar så då beslutade vi att gå till lilla kiosken vid hål nio på golfbanan. De har faktiskt bra fika så det blev både macka, kaka och kaffe. Där mer eller mindre tvångsväckte vi Bella så hon skulle få äta innan vi började gå hemåt. Hon åt och somnade om i vagnen - fantastiska unge! Då Pontus både är 1) super positiv och 2) äventyssugen så beslutade han (och jag hakade på) att vi skulle gå en vandringsled hem, över Röstberget. Jag var lite nervös för hur stor leden egentligen skulle vara och om den lämpade sig för vagn men det var ju det minsta problemet enligt pappa Pontus. Så vi började gå och han hade helt rätt. Leden var bred och visst var det väl lite stock och sten men inget som inte vagnen, Bella eller vi inte klarade av så tack vare Babys initiativ så fick vi en mysig promenadavslutning i skogen istället för att gå samma väg tillbaka eller på stora vägen. Kul! Leden gick ju verkligen genom skogen och jag ska erkänna att jag tänkte på björnan både en och två gånger men eftersom vi pratade hela tiden så kändes det ändå lungt. Björnar viker ju av om de hör människor så....Men faktum är ju att Jämtland/Härjedalen är björntätast i Sverige och för bara någon dag sedan såg en kollega till Pontus en björn precis vid tomtgränsen vid hennes hus! Jaja, bor man i fjällen så gör man! =)

Totalt blev promenaden dryga 1,2 mil. Bra jobbat va!? Då vi kom hem sov Mirabelle fortfarande så vi lät henne sova ute vagnen medan Pontus klippte gräs och plockade svart- och rödvinbär medan jag läste Mama (Tack Marcus och Maria!) och krattade lite. Schysst arbetsfördelning va?

Efter vi varit ute heeela dagen gick vi in och Pontus lagade en jättegod middag! Stekt lax med cous cous och haricot vertes och egenkomponerad sås av kokosmjölk, sweet chili, ingefära. Så gott! Självklart la han upp det på tallrikar så där riktigt restaurangsnyggt. Vi drack faktiskt varsitt glas vitt vin till också, busigt värre. Och Mirabelle lät oss äta nästan hela middagen innan hon också ville vara med. Men faktiskt så har henne skrikperioder blivit mycket bättre. Igår var hon hur lugn som helst fram till typ 22.30 då hon blev jätteledsen och inte somnade förrän nästan 00.30 men allt sånt är ju glömt då hon då sover till 6.00 för att äta och byta blöja, somnar om och vaknar för morgonen först efter 10.00!

Imorgon åker vi till Sundsvall, längar! Vi har ett schema värre än Robert Wells sommarturné med planerade besök/aktiviteter varje dag. Men det är bara kul. Vi vill ju träffa alla och alla vill träffa Bella, haha. Framför allt är det släkt som vi ska träffa men vi ska även klämma in lite kompisar med, kul! Är deta stressande för en liten bebbe? Nej, det tror vi inte. Så länge vi håller oss lugna och inte stressar och hon får vara med och allt sker på hennes villkor tror jag det går hur bra som helst. Jag ska klippa mig på fredag med, skönt! Pontus får som han vill så det blir en omgång till med blonda slingor.

Då vi som sagt ska till Sundsvall så kanske bloggen ligger i vila veckan ut. Men då kommer det massa bilder och rapporter på söndag eller måndag istället!

Ciao!


"Ey, tagga ner va, mannen"


Ljusnedal är en liten, men mysig by!


Björntätt som sagt.
Men detta är bara en vanlig gatuskylt, inget annat =)


Cirka 100 meter från oss


Pontus plockar bär på vår tomt.
Att hyra en halv villa är toppen! 


Jossan, Helena och Åsa skickade dessa superfina kläder till Mirabelle via posten.
Totalt oväntat och superkul. Tack!!


Mycket att packa till mamma och bebis...
Och då ska massa mer grejer med såklart: vagn, bärsele, skötväska, filtar, napp...


Mina STORA kärlekar!

Att bada var mysigt!

Igår badade vi Mirabelle för första gången och hon vekade gilla det! Till en början var hon lite skeptisk och knöt ena näven så hårt att knogarna vitnade men sen slappnade hon av och verkade njuta av vattnet och beröringen från två löjligt förtjusta och stolta föräldrar. Haha, ja, vi gillade verkligen att bada henne!




Nu sover Mirabelle i soffan, skönt. Pontus har ett 12-timmars pass idag och tolv timmar är lång tid ensam med en bebis. Hon är absolut ingen "problembebis" och vi har haft jättemysigt idag med två långpromenader i fint väder (sol och cirka 13 grader) och jag har hunnit kolla lite kartonger vi inte packat upp än etc då hon sovit, men det tar ändå på krafterna att ständigt, och ensam, vara hennes allt. Missförstå mig inte nu, hon är inte jobbig (bara lite på kvällen, haha) men ändå så slänger man i sig maten utifall hon skulle vakna, man går inte på toa om hon inte verkar sova djupt, man bär och kångar, sjunger och tröstar, kollar på henne var tionde minut då hon sover....Massa kärlek och oro som gör en trött. Inte konstigt alls, vad jag förstår. Så skönt då Pontus kommer hem och jag verkligen känner att jag kan släppa taget lite, både metaforiskt och bokstavligt, haha. Men nu är det bara max två timmar tills han kommer hem. Sen blir det en likadan dag imorgon men efter det är det treenighet hela nästa vecka, jippie! Och Sundsvallsbesök med! Jippie!

Imorgon har jag och Bella en date! Hihi, vi ska gå ut och gå med en tjej som heter Hanna och hennes söner Vincent och Vinston, om hon nu tar med båda....De är iaf ett år resp. tre veckor gamla, ska bli skitkul! Vi träffades på bvc för någon vecka sedan och bestämde att vi skulle hänga lite ihop. Hanna verkar jättetrevlig så jag ser verkligen fram emot det.

Jag och Pontus lärde oss mer om Mirabelles namn här om dagen då vi var på Pontus jobb och träffade en man som är från Ryssland och som är gift med en som jobbar på skolan. Han berättade att på ryska så betyder Mir fred, frihet eller liknande och Belle/Bella betyder ju skönhet på både franska och italienska (det visste vi) så tillsammans blir det ju fri skönhet eller fridfull skönhet, eller fredlig skönhet eller vad man nu vill få det till. Kul att veta! Fred och skönhet, det är ju vad världen behöver. Go Mirabelle! =)

Nu ska jag titta till Bella!

Vi gillar att vara ute!


Bella har sovit i vagnen snart tre timmar nu.
Först promenad och sen ute på balkongen.


Under promenaden köpte jag denna bandana på Top Sport.
Snygg va? =)

Röros i bilder


Det var jättemysigt att promonera på gågator. I Funäs finns ju knappt några trottoarer!
 


Alla pappor under 30 får ha häng, haha.


Ved mitt i stan. Mysigt.


Rester från koppargruvan som var i bruk fram till 1950-talet.


Fina trähus alldeles nedanför "gruvområdet".


Fint staket. Eller nåt.


Koppar.


Kyrkan, som byggdes i slutete av 1700-talet.


Utanför muséet, som vi dock skippade.


På svenskvägen...


....Stod passande nog en 240! =)


Som vanligt då jag och Baby gör saker så handlar det mest om att äta.
Först lunch på en mysig pub och sen kaffe med dopp på mysigt kondis (bild).

Flaskpremiär!

Ja, som småbarnsförälder är det inte kräft- och surströmmingspremiär som är de hetaste premiärerna utan nappflaskepremiärer! Igårkväll då Pontus kommit hem, tack för det, så fick Bella världens grinattacker från och till. Hon  "grät" på ett sett vi inte hört sen hon undersöktes av ögonläkaren på BB och det var inte alls kul för två föräldrar vars hjärtan brister varje gång hon kvider. Det verkade verkligen som om hon hade ont i magen eller så, för det var så intensivt. Vi började spekulera i om hon var så här ledsen sist vi åt pasta carbonara till middag med, jag åt ju det till lunch igår, och även om vi inte mindes riktigt så började vi misstänka magvärk som en följd av vitlöken i carbonaran.


Pappa Pontus njuter av att vara matmaskin =)

Efter lite funderingar så kom vi fram till att vi skulle testa att ge henne ett mål ersättning i flaska, om det nu var bröstmjölken/vitlöken hon reagerade på. Då vi vet att små barn inte alltid låter sig luras av flaska så gjorde vi bara i ordning 60 ml. Men hepp, det tog slut på typ en minut! =) Bella tvekade inte en sekund att ta flaskan och hon sög i sig ersättningen med en väldig fart. Max ml per mål på en så liten bebis är 150 ml så vi gjorde 60 ml till som hon åt med samma glädje. Efter lite famnmys med pappa så somnade hon lugnt och stilla i sin egen säng vid 00.30 och sov sött fram till 6.30 då hon ammades. Jippie! Vi vet att vissa anser att man inte ska ge ersättning till bebisar om amningen funkar men att ersätta ett mål då och då ser vi inga som helst problem med, och inte Bella heller uppenbarligen.

Vill passa på att tacka
Jennie och Rille som ändå är en stor anledning till att vi tog mod till oss att ge henne flaska så här tidigt. Deras lilla Wilma är inte så sugen på det och de har tipsat oss att testa tidigare än vad de gjorde. Så tack för tipset! Om nu Bella kommer fortsätta acceptera flaskan (vi ska testa någon gång i veckan så hon inte glömmer) så vet vi ju nu att hon och Pontus fixar biffen om jag skulle vara borta någon gång. Skönt!


Nu väntar vi bara på att Bella ska vakna, sen bär det av till Röros!

Mitt i prick!

Hittade denna fina text på Gizmolinas blogg och det sammanfattar precis hur man känner för sitt lilla Pyre:


"Before you were concived
I wanted you
Before you were born
I loved you
Before you were an hour
I would die for you
This is the miracle of life"


Pappa Pontus jobbar

Och vi gör vårt bästa för att roa oss själva...Så här har dagen sett ut hitills:

07.30 Matning och byte av blöja.
07.55 Beslut att sova längre.
08.15 Pussa Pontus hejdå.
9.45 Mamma Lina vaknar igen, äter frukost och ringer Jessica som jag inte pratat med sedan januari! Kul!
10.30 Mirabelle vaknar. Byter blöja, klär på henne och ammar.
11.30 Ut med vagnen! Promenerar cirka 1,5 timme. Gör samma misstag som sist då jag gick en rejäl och snabb prommis; för mycket kläder (för mig) och för lite vatten (inget alls alltså).
13.00 Mirabelle gnällig - kånkar och buffar men det hjälper inte. Matar henne, äter inte så mycket.
13:45 Mirabelle fortfarande orolig och gnällig, testar att ge henne mat igen då hon inte åt speciellt mycket vid 13. Lägger oss i sängen och ammar och hon äter länge och blir väldigt lugn. Så lugn att både jag och hon somnar, skönt.
14.45 Mamma Lina vaknar, micrar en överbliven pasta carbonara till lunch, gott. Äter hårdbröd (har börjat med det nu trots att det inte är någon favvo, tror att det är bra då jag ammar och så) dricker ett glas vatten och ett glas lingondryck.
15.15 Ringer och bokar om besiktningen av bilen från Sundsvall till Funäs. Ringer och bokar en klipptid hemma i Sundsvall till nästa vecka. Funderar lite med mig själv och frisören om det kanske är läge att göra det mörkare? Brukar ju vara mörk på hösten. Kanske chokladbrunt med ljusare slingor? Inget bestäms men hon bokar tiden så att jag hinner färga om jag vill.
15.30 Kollar igenom DN.
15.50 Drömmer mig bort om den förhoppningsvis kommande New York-resan som jag, Pontus och Mirabelle ska göra nästa sommar. Pengar är väl det enda problemet och hey, money's no issue, som vi brukar säga ;0)

Mmm, och nu är det bara 5,5 timmar tills Pontus kommer hem.
We'll survive!


1) Bella filosoferar på skötbordet
2) Redo för vagnprommis i blåsiga fjällen!

Blöjbyte & caféhäng

Idag har Lotta, Pontus lillasyster, varit hos oss hela dagen (ska sova här i natt) och vi har bland annat varit på byn och fikat på Loftet. Andra gången Bella var där, kul! Hon skötte sig om möjligt ännu finare än förra gången då hon idag låg helnöjd i mjukliften på en soffa och filosoferade säkert en halvtimme innan hon somnade och sov i kanske en och en halv timme. Vi hann äta foccacia med parmaskinka - första sedan jag blev gravid, yum yuum!, fika kaffe och gobit och kolla på Stefan Holm i OS innan Mirabelle vaknade till. Fast det gjorde hon inte förrän vi kom hem då jag tänker efter, vi hann gå och kolla lite i två affärer med. Hittade en supersnygg fleecebandana som jag nog "måste" köpa. Har ju bara en bandana och jag har en känsla av att jag kommer att öka mitt bandanaanvändande med typ 300% här i fjällen så då kan det ju vara kul att kunna variera sig.

Ikväll har vi ätit lasagne, druckit thé och kollat på typ 7-8 avsnitt Sex and the city. Mirabelle har som vanligt haft en orosperiod mellan typ 18-23 men den har ändå varit lugnare ikväll än tidigare kvällar. Hoppas det inte betyder att hon tänker ta igen det inatt, haha.


Lotta ville inte byta blöja, men klä på gick bra!
Men då ska hon ju bli Bellas framtida stilcoach också =)





Mamma och Bella på Loftet

Pontus, Lotta och jag

Snygg pappa och god foccacia



Bella gillar att halvsitta mot våra lår vilket är jättemysigt men det blir ganska snabbt ansträngande i låren.
Det problemet löste Pontus ikväll genom att slå ett skärp runt benen, haha. Men det funkade, jag provade med!

Snart kommer faster

Nu väntar vi på att Pontus syrra Lotta ska komma. Om några dagar flyttar hon och hennes kille Alex till Göteborg för plugg så hon ville se hur vi bor och se Bella lite innan dess. Nästa gång vi ses blir nog kanske i höst, Lotta fyller ju faktiskt 20 i år och det är väl något som firas hoppas jag...

Lotta ska sova över här i natt så då blir hon den första "utomstående" som får uppleva Bellas kvällshumör. Hoppas vi inte avskräcker henne, vi vill ju ha fler härliga kusiner så smånigom! =)


Lotta och Mirabelle på BB

En mamma funderar - vol 2.0

Då man har ett sött sovandes barn på soffan och alltså ganska mycket tid över att fundera på saker så dyker liknade frågor upp:

- Om jag vill ha hel tunika/klänning (inga knappar eller så) och tajts på mig, rullar/drar jag då upp hela
tunikan/klänningen då jag ska amma? Är det socialt accepterat beteende på stan och dylikt? Har ju en del superfina sådanna som jag vill använda ju....
Jo, jag ska nog ha det....Har ju väntat flera månader på vissa kläder så jag vill ju ha dom nu! Dock inte överallt kanske...Och en sjal/filt att skyla sig lite med är ju fint kanske. Även om det blir mest för andras skull då jag inte är direkt blyg.

- Om det regnar redan innan man kommit utanför dörren, stannar man då inne eller går man ut iaf en sväng med vagnen? Det är ju iofs lättare att sätta på regnskyddet i hallen eller på bron än ute om man överaskas av regn...Kommer det att regna in på henne via gluggen om det regnar snett? Om så avbryts ju promenaden såklart.
Jag gick ut i en paus mellan skurarna, men innan jag gjorde det övade jag att sätta på regnskyddet, två gånger, haha! Tur var det iaf för mitt i byn (säkert tjugo pers i närheten, haha) blev jag ju tvungen att sätta på regnskyddet och det gick ju hur bra som helst! Och nej, det regnade inte in.

- Om det regnar och är nio grader, är då body, byxor, strumpor, fleeceoverall, tunn mössa och stängd mjuklift + fotsack lagom för en tio dagars bebis? Eller behövs en tunn filt med? Nä...eller? Shit, det här med temperatur är det svåraste med att ha en liten bebis!

Mirabelle hade body, byxor, strumpor, tunn mössa, stängd mjuklift, (dock nervikt sista biten mot ansiktet), fotsack och regnskydd och det verkade vara perfekt. Jag kände flera gånger på henne och hon verkade ha en lagom temperatur där inne. Dessutom sov hon ju hela promenaden så det säger väl en del om bekvämligheten med...Jag är definitivt mer rädd att klä henne för varmt än kallt. En kall bebis borde ju protestera men hua, varma bebisar får mig bara att tänka på plötslig spädbarnsdöd. Usha, hemska tanke.



Jaha, så nu har jag och Mirabelle varit utan pappa Pontus i snart sju timmar. Det går riktigt fint, men att det skulle vara enkelt på dagen hade vi inga som helst tvivel om. Det är om några timmar, då "tröstlös-perioden" kickar in, det kanske kommer att kännas ensamt. Jaja, vi får se. Om fem timmar är han hemma iaf! Jippie! =)

Aktiva familjen!

Igår var Elle (världens bästa co-worker) här och hälsade på med sin mamma, som bor i Hede. De fikade, beundrade Mirabelle och gav henne världens finaste och mjukaste nalle, som vi hoppas blir en favorit.



Efter de hade åkt och Bella var nybytt, nyäten och allmänt nöjd bestämde jag och Pontus att vi skulle utnyttja det fantastiska vädret till max. Och vad passar bättre än en rejäl långpromenad i soligt väder med 17-18 grader? Jo, en rejäl långpromenad på golfbanan! Vi hade inga förhoppningar om att gå alla 18 hål (cirka 5 km) utan bestämde att om hon visade missnöje så skulle vi avbryta direkt. Men denna fantastiska unge vaknar lagom då vi fikar vid hål nio, ammar och somnar om! Helt utan protester! Hon verkar gilla att vara ute och hon gillar vagnen som det verkar, hitills iaf.

Jag spelar ju inte golf så jag var totalt oengagerad caddy med noll koll på boll och scorekort, men wow vilken vacker bana! Vatten, skog, fina träd och världens skonsammaste underlag att gå på ju! En kanondag!


The caddy and the baby


The player


Sveriges sötaste klubbstuga? Funäsdalsfjällens GK, Ljusnedal


Till och med dassen har grästak!


Matpaus vid hål nio.


Vackert.


Hm, är hösten på gång...?


...Ja, och sen kommer vintern!


Idag ska Pontus jobba så det blir premiär för mig och Bella att vara solo. Jag är inte nervös direkt men han ska jobba tolv timmar, 9.30-21.30 så lite långsamt blir det nog. Men då är han ledig tis, ons, fre och jobbar samma tider som idag tors, lör och sön. Skönt med omväxling! Undervisningen är inte igång än, så de har "lära-känna-varandra-vekor" nu, därav de lite udda schemat. Dock kommer Pontus att jobba kväll och helger då och då eftersom det är ett lss-boende med.

Nästa vecka tar Pontus ut sina sista fem pappadagar och då blir det "visa-upp-turné" i Sundsvall. Längtar!

Nu ska vi säga hej då till pappa!


Nej, Mirabelle är inte bara tyst och söt


Sen eftermiddag/kväll så är Mirabelle ofta (jo, jämt faktiskt) tröstlös då och då och kan gå ifrån lugn som en filbunke (bild 1) till jätteledsen och superspänd (bild 2) på några sekunder....


...då kan man som pappa bli lite trött, men efter 100 "Trollmor" och någon kilometers vankande i bärselen brukar hon lugna ner sig! =)


Kanonlördag!

Sent igår blev det bestämt att Claes och Marie, aka farfar och farmor, skulle ta motorcykeln hit idag från Ö-sund för att hälsa på någon timme bara. De kom vid 11-tiden och hade med sig lunch i form av paj och massa gotta till dessert. Då det idag, för första gången sen vi flyttade hit, var soligt och fint, bestämde vi att någon sorts aktivitet utomhus skulle passa. Först väntade vi dock in fröken Mirabelle som skulle äta innan vi gav oss ut. Så idag var det premiär för "offentlig" amning! Lagom att testa framför Claes och Marie först, innan man ska slänga fram dom på café framöver =) Amningsbootcamp, eller boobcamp inleddes alltså idag. Det gick jättebra och kändes inte alls fel eller konstigt på något sätt. Let's fae it; jag är en matmaskin, liksom.

Då det var avklarat gick vi ut på vagnprommis mot Funäsdalsberget idag igen. Redan igår yppade Pontus en vilja att åka upp på toppstugan och kolla på den fantastiska utsikten. Man ser alla toppar på flera mils avstånd och såklart hela byn. Idag då det var kanonväder skulle det ju vara kanon ju! Jaha, varför tvekade jag då? Jo, för att ta sig upp så måste man åka korglift. Korglift med en åtta dagars gammal Bella. Vad anser socialstyrelsen om det, liksom? Men vi frågade en expert, dvs killen som sköter liften och han sa att det inte är några som helst problem och att bebisar innan Bella gjort det. Så då gjorde vi det. Påklädd kläder + fleeceoverall och mössa och i babybjörnen åkte alltså Mirabelle Bäckström korglift första gången på sitt livs åttonde dygn. Det gick hur bra som helst och hon sov sig igenom hela äventyret, inkl pausen i toppstugan, färden ner och vagnpromenaden hem. Kul! Tack Baby för att du uppmuntrar mig att våga!

Då vi kom hem, och Claes och Marie åkt, var vi (läs Pontus) ute och byggde en ramp för vagnen. Det är två höga sleepersar (trästockar) mellan uppfarten och gräsmattan och för att komma över måste man lyfta vagnen, något jag helst slipper. Men pappa Pontus fixade biffen så nu kan jag ju ta mig ut och in själv, kanon! Mirabelle fortsatte att sova i vagnen så vi satt först på framsidan och läste och myste och sedan på balkongen. Soligt och fint!

Läste en så bra grej i dagens DN Kultur. Lennart Kuick funderar över vilka namn som Skatteverket godkänner och inte på nyfödda, och fram för allt att kön verkar vara så viktigt. T ex får man heta Elvis både som tjej och kille men Snövit får bara tjejer heta. Hans poäng är ju bara för bra:

"...Varför är det så viktigt att upprätthålla könstillhörigheten på just vissa namn? Är det för att undvika att någon av misstag ger Gustav löneförhöjning och sedan inser. 'Men för i helvete, det är ju en kvinna!' Men vad ska den fördomsfulle och okunnige personalchefen göra med Västfront och Kaninen? Rent av ge dem lön efter prestation och inte efter kön?"


Sweet Baby


Naveln lossnade imorse! Skönt då den börjat lukta lite...
Nu är det bara några små skorpor kvar.


Har Mirabelle blivit kidnappad av Hells Angels?! Nej, det är ju bara farfar på preimärtur med vagnen!


Wiiiee! I korgliften med pappa, farfar boch farmor.


Lite Lejonkungen-vibbar; "Simba, allt du ser är ditt..." =)


Tjusigt.


Ja, ni kan ju förstå att utsikten är helt otrolig!


Byn då, typ.


Riktigt brant nedanför toppstugans altan.


I huset längst upp, av de fem likadana i mitten, bor vi!


...Och på rikssvenska "När skidåkning gör sig själv".


Fotat från korgliften.


...Detta likaså.


Fleeceoverall är kanon i fjällen! Tack momor för denna, och Tack Tuva och Nora för de större vi fått av er!


Pontus bygger vagnramp...


...och den blev kanon!
(Alla brädor i bakgrunden är inte misslyckade försök utan grejer som vår hyrevärd håller på med...)


Mys i eftermiddagssolen på balkongen.
Jo, Pontus myser men "Sweet child o'mine är inte helt lätt..." =)


BVC

Idag har vi varit på BVC,  ja tänk nu går man inte till MVC något mer =) Tiden vi hade idag var egentligen bokad för mig men då Mirabelle ju redan var här nu så fick hon tiden. Allt såg bara bra ut, hon har vänt viktkurvan upp igen men hon  väger fortfarande mindre än då hon föddes. Idag vägde hon 4020 och hade växt 1,5 cm, till 54,5 alltså. Stora, starka Bella! Barnmorskan tyckte för övrigt att hon hade fin och len hy, starka lungor (ja, hon tokskrek då hon skulle vägas...), pigga ögon och ja...allmänt frisk liksom!

På BVC träffade vi ett annat par som hade en tre veckors bebis och en 1-åring. Tjejen och jag bytte nummer så vi ska höras om att träffas för promenader eller så. Kul!

Efter BVC gick vi en långpromenad längs med ena sidan av Funäsdalsberget och kollade på hur de bygger ut nya pister och så där. Det kommer att bli superfint men dock ganska så branta backar. Men enligt killen vi pratade med där så kommer det bli mer barn/familjevänligt (läs Linavänligt) under etapp två som inte påbörjats än. Jag och Pontus hade med limpmackor med ost samt varm nyponsoppa, ja det är bara dryga tio grader här så det var varmt och gott... Vi fikade vid ett bord vid korgliften medan Mirabelle sov så sött i vagnen. Mysigt! Sen gick vi hem och nu har jag städat och plockat lite tvätt medan Pontus har myst med Bella. Nu är det dags för kaffe och bulle. Ja, ganska sköna dagar måste jag säga!

Inatt sov Mirabelle från början till slut i sin säng! Åt två gånger i vår säng men jag bar tillbaka henne och hon somnade om direkt.  Hon var ledsen fram till 00.00 men då testade jag Pontus trick att ha henne i selen och gå runt kanske 15minuter, sen satte jag mig i soffan och kollade på TV och då somnade hon in ganska snart. Skönt att selen funkar så bra, hitills ;0)


Skatten våran i vagnen.

Pappa och Bella kollar utvecklingen av Funäsdalsberget. 
Det ligger alldeles vid oss så det blir väl några åk där i vinter...


Pappan och mamman.

Mirabelle är sååå avslappnad! Detta trots att jag dammsög alldeles brevid dem.
Hos pappa är man trygg!

Ännu en dag i Funäs

Mirabelle höll fast vid samma mönster som föregående natt även inatt; lite småtjurig kring ca 21-00  men sen sov hon från 00.00 till 5.30, åt och bytte blöja, sov till 9.15 (i egen säng - premiär!), åt och klev upp med pappa. Mamma Lina sov dock fram till 10.30 nästan, skönt!

Vi har redan blivit värsta Svenssonfamiljen, ty idag åt vi tjockpannkaka, på en torsdag och allt! =) Annars har dagen ägnats åt mini-fjälltur, krigsfilm, lite plock och tvätt.


Liten tjej i stor säng. Detta är dock inte inatt utan igår på dagen.
Hon var bara nöjd någon minut då...


Mirabelle verkar gilla Neil Young! Sover sött till Unplugged-skivan.

Pappa gillar krigsfilm, Mirabelle måttligt intresserad =)

Svansjön uppe på kalfjället, cirka två mil från oss!

Pontus och Mirabelle på hennes absolut första kontakt med fjällen.
Dock långt ifrån sista!


Hon var ganska nöjd nerbäddad med både vanliga kläder, fleeceoverall och Pontus regnjacka över sig.
Dock så regnade det som ni förstår och det kändes bara jobbigt, framför allt fös oss föräldrar.
Första fjällturen var över på fem minuter, en lyx man kan unna sig då man bor med vildmarken runt knuten!


Till kvinnan, till Lina!

Jag har frågat Lina om jag inte kan få skriva ett inlägg till, denna gång för att jag vill skriva om något lite annat än just att få barn. Eller ja, inlägget kommer väl också att i viss mån handla om att få barn men det primära syftet med inlägget är ett annat och det både handlar om, och är avsett för, mitt hjärtas dam - Lina.

Fram tills dess att Bella kom har jag, när jag har tänkt på mig och Lina som ett par och en tvåsamhet, tyckt att vi, missförstå mig nu rätt, "maximerat" våra känslor för varandra. Alltså inte "maximerat" på ett negativt sätt som att "nu har vi nått vägs ände", utan helt enkelt bara det att vi har tyckt om varandra precis så mycket som två människor och älskare kan tycka om varandra. Detta är en uppfattning som jag, i och med Bella, starkt har kommit att revidera. Låt mig försöka förklara varför.

Jag är nog egentligen som många killar överlag är; jag har en idealiserad bild av kärlek, män, kvinnor och allt som hör därtill; en "piedestalfilosofi" där kvinnor, tjejer, flickor är målet för hela ens uppmärksamhet, längtan och väsen. Man kanske kan sammanfatta och ettikera hela detta batteri av tankar i ett enda ord - romantiker. Jag har också härigenom alltid haft den starkaste övertygelse att jag skulle göra vad som helst för Lina. Detta beror såklart inte allena på att jag skulle vara den typ av drömsk Lundell-romantiker som jag beskrev ovan, utan såklart också för att jag på riktigt håller av Lina som människa, vän och käresta; jag skulle tveklöst kasta mig framför vilken bil som helst, eller in i vilket eldhav som helst, för att undsätta henne. Jag skulle förnedra mig på vilket tänkbart vis som helst, ta vilket skitjobb som helst eller gå över vilka lik som helst för att hon ska må bra och ha det bra.

Vad är egentligen detta, vad är det jag pratar om? Är det sund kärlek? Ja, jag hoppas det. Eller är det ett uttryck för ungdomligt manligt högmod? Måhända. Är det ett tvåledes beroendeförhållande? Det hoppas jag också men skräms också lite av tanken; ligger det inte längst ner, under hela denna romantiska chimär, ett stråk av klassisk bespottad manschauvinism och patriarkalism? Det kanske det gör men det är också detta som är poängen:

Att se Lina föda vårt gemensamma barn; den urålderliga kraft med vilken barnet drivs ut, den fullständiga fokuseringen på nuet i förlossningsarbetet och att bevittna den teatraliska visualiseringen av hela smärtregistret har bevisat för mig att jag inte kan göra vad som helst för Lina; jag kunde inte ta bort den fysiska smärtan det innebär att föda ett barn, jag kunde inte ta över eller byta av henne, jag kunde inte skynda på processen eller avsluta den. Hon gjorde det. Hon hanterade smärtan, hon upplevde den. Hon födde vårt gemensamma barn. Hon kastade sig framför bilen, rakt in i eldhavet, för min och Bellas skull. Hon och ingen annan.


Att se detta får mina ögon att tåras av tacksamhet, mitt hjärta att svalla över av känslor. Jag hade aldrig maximerat mina känslor för Lina, det fanns oändligt mycket mer! Som jag älskar dig Lina!


Med detta sagt så lyfter jag min hatt, höjer mitt glas och går ned på knä för Lina, för kvinnor!

Din tillgivne, Pontus



Cafépremiär!

Idag har vi varit på vagntur i över två timmar. Under den tiden var vi först på café i kanske 20 minuter och sen var vi på Konsum och köpte ägg och bacon (tjockpannkaka imorgon) och så stod vi länge och pratade med Pontus kollegor som vi träffade på gatan. Haha, stora äventyr för en liten tjej!

Fram tills precis nu har hon varit jättesnäll hela dagen och sovit både i vagn, på soffan och i bärselen. Men nu är hon arg igen, trots att hon ganska nyss ätit och fått ny blöja....Mmm, kanske blir en kväll som gårdagen? Bärselen åker fram igen så fall! =) Tack snälla mormor som köpte den åt oss!


Bebis och chokladboll i perfekt symbios!


Dramatiskt här i fjällen

1:a natten hemma

Kvällen igår var lite orolig. Bella var missnöjd och stundtals jätteledsen och vi kunde inte trösta vad vi än gjorde. Vi bar, ammade (just då var hon nöjd såklart), sjöng, buffade, smekte, klappade, pratade....Inget var gott nog så vi misstänker så här i efterhand att hon kanske hade ont i magen? Min mjölk har ju gått från råmjölk till mer vanlig nu så det kanske är en förändring små bebisar känner av? Vid 00.00 ammade jag henne med hon var inte nöjd efter det ändå så då vi testat alla möjliga bärpositioner och annat så beslöt vi oss för att testa bärselen, Babybjörn. Det enda kravet som barnet ska uppfylla innan den får användas är att de väger minst 3,5 kg och det gör hon ju. Pontus tyckte jag skulle sova eftersom hon ju ändå nyss ätit och vi då ju kan ge exakt lika tröst så han skickade in mig i sovrummet efter vi placerat Bella i selen. Ganska snart blev hon lugnare och då Pontus gick runt och samtidigt buffade henne lite under rumpan och sjön "Trollmor" om och om igen så slappande hon tillslut av och...ja, somnade! Vid det här laget hade jag också somnat så då jag vaknade till kring 01.30 och inte hör ett knyst kliver jag upp för att se vad de gör. Jag hittar då Pontus halvsovande i soffan i en sjukt obekväm ställning med fötterna på bordet och Bella fortfarande i selen, sött sovandes. Jag klappar både på kinderna och Pontus vaknar till. Jag frågar om vi inte ska försöka lägga henne med oss, hon verkade ju ändå så himla avslappnad och djupt sovandes. Pontus lät sig övertalas och med otrolig försiktighet ställer han sig på alla fyra i sängen, fortfarande med henne i selen, sjunker djuuupt ner mot madrassen och släpper försiktigt ner henne med dynan från selen på madrassen och det händer absolut inget alls. Jippie! Pontus är världens bästa pappa och pojkvän! Hon sov sen som en ängel fram tills 7.30 då vi mer eller mindre väcker henne då mina bröst rinner och jag tycker hon ska äta. Det gör hon och sen somnar alla tre om igen till 9.30. En helt klart godkänd första natt! =)


Frukost med pappa i bärselen. Blivande favorit?

Bella fick frukost efter oss och somnade sedan, och sover än!

Grått i Funäs idag. Bilden är toppstugan på Funäsberget, granne med oss.
Vi ska dock försöka ta oss ut ändå idag, mellan skurarna kanske...

Hemma i Funäs

Då var familjen Bäckström/Lindström på plats i Funäs. Det känns väldigt skönt! Bilturen från Ö-sund gick jättebra då Mirabelle verkligen trivdes i bilstolen. Hon sov non-stop till Hede där jag och Pontus stannade för att äta lunch. Hon sov vidare i bilstolen på bordet på pizzerian, haha. Vaknade dock till och var elak då det var dags att byta blöja. Somnade om så fort bilen startade och sov tills hon vakande och var hungrig vilket fixades på en parkeringsficka i bilen. Tur att jag fått klämm på att amma även i sittande ställning! =) Väl hemma packade vi ur bilen (shit va mycket grejer en bebis har -redan!) och efter ytterligare en amning (hon får äta när hon vill - inget "70-tals var 4:e timme" här...)  bestämde vi oss för att det var dags för premiärturen i vagnen. Lite nervöst men ack så spännande! Vi gick runt säkert 1,5 timme i det fina varma vädret och hon gillade det! Vi provade även napp och den gillar hon också, även om den åker i ur mest hela tiden då hon gör samma "pauser" som då hon ammar. Mitt bröst ramlar ju inte direkt ur men det gör ju nappen, haha. Under promenaden var vi in på byns fotoaffär och drog ut några ex av vårat favoritfoto på henne för att skicka hem till våra äldre släktingar framför allt men också till barnmorskan vi hade mest hemma i Sundsvall. Hon ville gärna ha ett foto så då ska hon få det såklart. Sen var vi på Ica och handlade också. En nervös mamma, ett sött sovande barn och en cool pappa. Jag var nervös för att hon skulle vakna och vara jätteledsen och då inte kunna trösta. Men det är klart jag vet att alla vet att små barn skriker, det är ju såklart helt ok och det gör ju inte oss till dåliga föräldrar eller nåt men jo, allt är lite nervöst så här i början. Dock så sov hon hela tiden i vagnen både i affären och hela vägen hem.

Men där var det slut. Sen dess har Mirabelle visat mamma och pappa lite humör kan man säga. Hon har bara varit nöjd (inte allid då heller) då någon av oss legat brevid henne eller suttit med henne i knät eller då hon ätit eller sovit, men det har hon inte gjort vidare mycket alls nu på eftermiddagen. På BB kunde man låta henne sova själv i sängen då hon var nyäten och hon var jättenöjd med det, men inte nu. Men det är väl så det ska vara. Det bästa en bebis vet är ju närhet och då är det ju bara att ge henne det. Närhet, mat eller vad hon nu vill ha. 

Mirabelle Bäckström - världens sötaste diktator.



En OS-boxare på väg upp i ringen? Nej. Bella på väg hem från BB!



Mamma och Pappa åt pizza i Hede, Bella mjölk strax utanför.



Premiärturen i vagnen gick ned till byn, en sväng förbi sjön och med avslutning på ICA.



Man blir trött av att åka vagn; Bella jäspar som en hel karl.



Godkänd och redo!

Nu har nyss Mirabelle undersökts igen av en barnläkare. De gör vissa tester innan man får skrivas ut och igår, då vi tänkt skriva ut oss för att sova en natt hos Pontus föräldrar, alltså hos farmor och farfar, fick vi inte det. Det berodde på ett blåsljud i hjärtat och har bebisar det så släpps de inte iväg. Sjävklart superbra! Det hindrade dock inte mig från att ha en mental kollaps, haha. Ordet blåsljud, hjärta och pytteliten nyfödd bebis klingade inte bra och då det dessutom skulle innebära att jag inte skulle få träffa mamma och pappa precis som planerat blev det bara för mycket. Så jag grät ut någon minut i Pontus armar, skönt att få släppa ut allt. Lite ventilering och sen kändes allt mycket bättre. Bryt ihop och kom igen bara! =) Det blev lite nya planer helt enkelt. Istället för utskrivning igår och träff med mamma, pappa, Claes och Marie så gick jag själv till dem och träffade alla nämnda och fick lunch och miljöombyte - sweet! Sen så följde mamma och pappa med mig till sjukhuset så de fick träffa Pontus och Bella. Här finns inget patienthotell och besök är förbjudna på BB så Pontus tog Bella till Kyrkans andaktsrum så en liten träff skulle vara möjlig. Precis samma sak gjorde vi med Claes, Marie, Lotta och Alex i lördags. Vissa barnmorskor knorrar medan vissa tycker det är ok. Hur som helst så ansåg såklart mamma och pappa att nästan fem timmars bilresa t o r från Sundsvall var helt värt det för att få träffa Mirabelle i 45 minuter, haha. 

Men hur som helst, nu har alltså Bella blivit undersökt igen och blåsljuden är borta. Vilken lättnad! Dock så har hon en prick i ögat som de tror är en rest från fosterstadiet och som kommer att växa bort. Men de vill iaf få det undersökt av en ögonläkare. Vi väntar på denne nu och sen så är det alltså dags att lämna den skyddade verkstaden. Wow! Vi sover dock hos Claes och Marie inatt, något som uppskattades av barnläkaren då vi ju inte direkt bor så centralt och urbant själva längre, haha. Mirabelle är lite gul, men värdena är ok så vi ska bara hålla koll att hon äter och verkar pigg så är det lungt.

Skriver kanske mer ikväll!


P.S.

Längd och vikt brukar ju vara intressant i dessa sammanhang...Det var en ganska stor tjej vi fick faktiskt: 53 cm och 4120 gram. Som hon äter så kommer hon säkert hålla stilen =) Vill också säga att märket efter sugklockan har gått ner nu så det mest bara ser ut som ett blåmärke med några små blåssor i. Skönt. Hoppas på hemgång imorgon.

Kramar från familjen Bäckström/Lindström

Bella, Bella, Bella!

Grattis Världen!

I fredags, 080808 klockan 23:45, föddes Marie Mirabelle Bäckström på Östersunds sjukhus! Sitt tilltalsnamn, Mirabelle, har hon fått efter en av sin mamma Linas (just det, det är pappa Pontus som skriver idag!) favoritberättelser med samma namn. Den berättelsen handlar om en fattig småländsk liten flicka som brukar tjäna en slant genom att öppna grindar för hästekipage, ni vet så som Emil också gör i något avsnitt. En dag kommer en mystisk liten gubbe som inte kan ge flickan några pengar, men i stället ger han henne några frön att plantera i jorden. Hon gör så och efter en tid växer en talande docka upp ur jorden; en självsäker, bångstyrig och helt underbar liten krabat som heter just Mirabelle och precis sådan vet vi att vår Bella kommer att bli! Sitt andranamn, Marie, har hon fått efter min, Pontus, mamma.

Ni som läser detta ska nu inte bli oroliga och undra varför det inte är Lina som skriver; mår hon inte bra? Jodå, hon mår alldeles förträffligt, nästan oförskämt bra om jag får be att tillägga. Jag skriver nog mest för att jag just installerat allt på den nya datorn som vi var ut och köpte i Östersund medans Lina fortfarande var i öppningsfasen, samt att Lina och Bella just har avslutat en liten amningssession och just nu ligger och myser och lyssnar på när jag läser upp allt jag skrivit med rolig röst. ;0) (Vi befinner oss fortfarande på BB i Östersund och bloggar via deras trådlösanätverk, hur 2008 är inte det?)


Att jag benämner Lina som "oförskämt" pigg beror på att hon mår så himla bra trots att förlossningen var ganska jobbig. Det hela började redan under torsdagen vilket gjorde att vi bestämde oss för att åka till Östersund redan då på kvällen. Den natten, hos mina föräldrar i Östersund, sov inte Lina många timmar och väckte mig vid 04:30. Vi gick då in till BB för en undersökning. Hon var då öppen 2 cm så vi fick gå hem till mina föräldrar igen. Nästa gång vi kom tillbaka var vid 13-tiden då vi också blev inlagda. Kring 17-18-tiden började krysttendenser att komma i värkarna och i samband med detta så stack dom också hål på fostersäcken. Värkarna tilltog och ökade både i intensitet och smärta. Denna fas verkade, från mitt perspektiv, som den som gjorde mest ont för Lina. Den enda smärtlindringen hon tog, förutom några bad och duschar, var lite akupunktur och lustgas. Det tog också några försök innan vi fick kläm på lustgasen, men sedan började vi också kunna hantera den nya typen av smärta.

Enligt förlossningsloggen började krystarbetet på allvar någon gång kring 20-tiden. Dock gick progressen ganska långsamt härifrån, något som förklarades av att Bella inte hade roterat klart riktigt i förlossningskanalen. Lina kämpade som en riktig OS-atlet, och mycket mer därtill, innan de började ventilera tankar om att kanske hjälpa till med en sugklocka. Lina var riktigt trött vid det här laget, dels av det långa förlossningsarbetet och dels för de få timmars sömn hon hade fått fram till förlossningsdagen; hon var så trött så att hon somnade mellan värkarna (något som också uppmuntrades av barnmorskan)! Härav kom sugklocke-Fredriks entré till förlossningssalen att för Lina kännas som Messias återkomst till jorden; hon frågade till och med hur många gånger till hon skulle behöva andas sig igenom värkarna, något som gjordes för att se om Bella kunde rotera klart.

Detta hände dock inte så det var till att ta fram sugklockan. Efter tre avslutande värkar, med nio tillhörande krystningar, vädrade tillsist Bella den höstfriska Östersundsluften i den kvalmiga och uppspelta förlossningssalen. Chockad av den yttre verklightens kyla och brutalitet började hon genast att skrika till sina utmattade föräldrars glädje. Inte långt därefter var hon redan på jakt efter lite moderlig värme och sammetslen råmjölk.

I skrivande stund ligger hon med Lina i sängen och sysslar med det hon gillar allra bäst förutom att sova och bajsa, nämligen att äta. Och vi undrar väl som alla andra föräldrar gör mest hela tiden; har världen någonsin skådat en vackrare bebis? Nej.


Lina med magen dagen innan förlossningen startade.



På förlossningen med CTG-maskinen.



Blöjorna som skall förhindra att syskon görs allt för nära inpå; sexfaktor 0.



Lina dricker juice och hänger på gåstolen.



Bella cirka 10 sekunder gammal. Hon kastades först upp med snippan mot mammas ansikte; ingen tvekan om vilket kön det blev!



Stolt pappa som just klippt navelsträngen. Sugklockemärket syns tydligt.


... och så några avslutande bilder på livet efter förlossningen.







Pyret på g!

Hoppla, så var dagen då här, helt plötsligt! =) För cirka en timme sedan var jag och Pontus på Ö-sunds BB och jag blev undersökt och de konstaterade att jag har täta men inte så superstarka sammandragningar och att jag är öppen 2 cm. Så idag, eller iaf i hegen, kommer Pyret! Vi stannar självklart här i Ö-sund hos Claes och Marie, så var ju planen för den här helgen ändå så det blir ju perfekt. Hur vi ska tiden att gå innan vi bedömer det lämpligt att återvända till BB igen får vi se. Film och badkar kanske.

Håll tummarna för oss!

Kram Lina o Pontus


Dag två

Allt känns fortfarande fint här i Funäs. Igår kväll då Pontus kom hem från jobbet åt vi middag, som han lagade - jag har alltså redan sabbat min nya karriär som "hemmafru/mamma", haha. Efter middagen installerade vi babyskyddet i bilen, en Brio Primo, verkligen supernöjd med den. Lätt och säker, om man får tro dem och diverse konsumenttester. Sen åkte vi en sväng i byn, haha. Vi bor så pass nära att man kan gå men det spöregnade så det fick bli bilen. Vi upptäckte att det finns ett fik som tydligen serverar "italienskt kaffe" (och annat förstås) till klockan 21 på vardagarna! Jippie! Tror vi ska fira min födelsedag på torsdag med en mysig kvällsdate där. Sen så finns det såklart matbutiker, systembolag, massa sportbutiker, en "textilbod", vårdcentral, brandkår, hotell.....Mmm, allt man behöver! =)

Då vi ändå tog bilen passade vi på att åka och titta på Pontus jobb och då fick även jag träffa en del av hans nya kollegor. De var verkligen supertrevliga och spontana! En tjej som jobbar där är kring 30 och har en man och ett barn som fyller ett i september och hon tyckte vi skulle ses då Pyret kommer ut. Kul!

Sen så åkte vi vidare längs liftsystemet och stannade till längst bort, i Hamraliftarna. Det är verkligen en superfin skidanläggning hela systemet. Då vi varit och åkt utför här så har vi nästan alltid parkerat vid Hamra och ätit lunch i Buskvallarna. Varför vet jag inte riktigt, eller jo lunchen beror på att det finns en så bra restaurang där förstås. Längtar verkligen till vintern, eller iaf till snowboardåkningen. Förra säsongen valde jag ju att inte åka nåt pga Pyret så jag har en del att ta igen! Tur att det finns så många som erbjudit sig att komma upp och passa Pyret om vi vill åka utför! Men då Pyret är stabil och verkligen kan hålla huvudet själv (januari, februari?) och då det är bra underlag i backarna så ska Pontus åka med Pyret på ryggen i en rejäl och superfin "ryggsäck" som vi fick av Claes och Marie då vi firade min födelsedag (i förskott) förra helgen. Den här säsongen är det ju dessutom tänkt att jag på allvar ska lära mig åka slalom med. Kan bli hur kul som helst, haha.

Dagens aktiviteter är följande; några fler avsnitt Sex and the City (fick skoboxen av Baby i födelsedagspresent!), skriva en matsdel + inköpslista, tvätta handdukar, vika och lägga in tvätt, handla då Pontus kommer hem, laga och äta middag. Mmm, typ så. Sen så skulle jag vilja fota magen lite ikväll med. Vi har ju mest bara dokumenterat storleken, jag skulle vilja ha några lite finare bilder med. Måste ju passa på nu för vem vet då det är för sent? Bara nio dagar kvar till datumet nu!

Imorgon ska jag till barnmorskan här i byn. Då får vi se om Pyret behagat fixerat sig eller inte. Jag tror inte det då det fortfarande känns som om att allt liggger ovanför naveln oftast. Det börjar bli riktigt jobbigt ibland, speciellt då man sover eller sitter. Känns som om det blir ett väldigt tryck över lungorna och så. Barnmorskan i S-vall tyckte det var lite underligt att inte Pyret fixerat sig men då jag inte gått ens hela beräknade tiden så är det bara att vänta och se. Skulle det dock visa sig att den inte fixerat sig efter v. 40 så blir det troligen ett ultraljud och röntgen för att se om det kan vara så att mitt bäcken är för trångt för bebisen att fixera sig i. Om så är fallet blir det nog kejsarsnitt. Blä, har hört det ordet för mycket! Men men, det är väl bara så i så fall. Men den har ju typ två veckor på sig så hoppas hoppas!

Nu ska jag antingen skriva matlista eller se SATC. Ciao!


Hej från Funäs!

Jaha, då bor man alltså i Funäsalen då. Haha, känns ju lite skumt men riktigt kul också! Just nu är jag ensam hemma. Blev väldigt tyst då Pontus åkte till jobbet (1:a dagen!) och mamma, pappa, Claes och Marie åkte hem samtidigt. Så nu har jag gått runt och småpysslat lite, "känt in mitt nya hem", liksom =)

Alla jobbade som tokar igår så i stort sett är allt i hela lägenheten fixat. Hade aldrig gått utan hjälp av först Marcus, Bia, mamma och pappa som packade allt i lastbilen i fredags och städade det sista och så mamma, pappa, Claes och Marie som packade upp allt och fixade och donade hela dagen igår. Tack!

Lägenheten är stor (105 kvadrat) och känns väligt mycket villa, det är det ju också, bara det att vi hyr övervåningen. Köket är stort och trivsamt trots mörka skåpluckor och mycket trä. Men många arbetsytor och tre fönster gör att det känns luftigt och stort! Köket är indelat i två delar; en matdel där vi har det lilla Jyskbordet med fyra stolar och så själva matlagningsdelen med spis, ugn, diskmaskin etc....Det delas av en bardisk och hylla, typiskt fjällstil med mörkt trä och gröna glasluckor, men funktionellt och fint här faktiskt. Hallen är stor och nyrenoverad med klinkers - najs. Vårt sovrum är också rätt stort och ljust, fint. Vardagsrummet är ju numera ett kombinerat TV-rum/matsal och det funkar faktiskt jättebra trots stor soffa och maffigt ekbord. Pontus har ett eget rum också, haha. Ett kontor med plats både för jobb, x-box, TV, läsning etc....Jättebra verkligen! Här inne är det mörk halvpanel, väldigt mycket fjäll även det men det passar ändå bra för ändamålet. Badrummet är stort vilket innebär att vi äntligen kan borsta tänderna tillsammans utan att få klaustrofobi, jippie! Dessutom är det nyrenoverat så det är helkaklat med blått och vitt, klinkersgolv och trädetaljer som t ex badrumsskåpet. Verkligen superfint! Dessutom har vi egen tvättmaskin och torktumlare, yes! Håller faktiskt på att inviga tvättmasskinen nu, spännningen är olidlig! =) Pyrets framtida rum fungerar som förråd då vi tyvärr inte har något sådant. Det funkar ju närmsta året iaf så det är ok. Över hela ena långsidan av huset löper en balkong som är "smal", dvs vanlig lägenhetsstorlek, men sen så är den utbyggd på ena hörnet till en stor fyrkant med plats för rejält matbord. Superfint verkligen! Dock så avvaktar vi med inköp av ev utemöbel till våren, vet ju inte hur länge vi blir kvar här. Men det är ändå mysigt nu då vi ställt dit vårt lilla cafébord + två stolar och en superfin lykta jag fick av mamma i någon sorts inflyttningspresent. I den smala delen har vi "banan-gungstolarna" i rotting från Ikea, också mysigt.

Ja, så överlag känns allt bra! Vädret är dock hur trist som helst; helgrått och regn. Men jag har fått rapporter om att det inte är ett dugg bättre i Sundsvall heller så! ;0)


Tack för hjälpen!

Vardagsrummet; TV-delen. Är inte alls så trångt som det kanske ser ut.

Vardagsrummet; matdelen

Köket; matdelen

Köket;  en del av matlagningsdelen

Köket; del två av matlagningsdelen

Den stora delen av balkongen (fortsätter ur bild....)

Smala den av balkongen. Mattan ska hitta en bättre plats. Snart.

Vårt sovrum - observera spjälsängen! Kom till mamma och pappa snart Pyret!

Pontus crib =)

Lite bonusbilder....


Nora visar hur ett rejält magplask ska se ut!

Jag och badbollen :0)