Sommar, sommar och sol!


Tuva, Nora och deras kusin Erik på Bergafjärdens strand


Nora och Isa reagerade inte nämnvärt på det svinkalla vattnet!


Mys efter grillmiddag brevid Marcus o Marias tält


Allsång hos Marcus o Maria

 
Brottning (Pontus, Tuva, Isa) och mat!


Världen ur min synvinkel =)


Björnen sover....inte länge till!

Ja, förra veckan var verkligen en supervecka! Finfint väder och massa umgänge med härliga (utökade) familjen! Helgen avslutades extra trevligt med grillfest hos Marcus och Maria med mig, Pontus, Sara, Bia, Isa och mamma och pappa. Grymt god mat med norsk torskrygg som huvudrätt, yummie! Lördagen firade vi min kommande 25-årsdag. Jag fyller ju år den 7/8 men då bor ju vi i Funäs så vi firade i förväg. Då vår lägenhet ser ut som kaos pga flytten så hölls kalaset för 25:e året i rad hos mamma och pappa. Självklart serverades chili con carne, i vanlig ordning. Det var en mycket trevlig kväll med mat, dryck, trevligt sällskap och jättefina presenter!

Igår kväll var vi på middag hos Jennie, Rille och Wilma. Vi fick supergod hemgjord potatissallad, grillad kyckling och sallad med salladsblad från deras egen trädgård! Jordgubbar och glass till eftterrätt, som sig bör i den svenska högsommaren. Vi åt, snackade (mest bebissnack..) och gick en mysig kvällsprommis. 

Ikväll var vi hos Hence, Emelie och Olivia på middag. Supersmarrig färsk pasta med bacon och massa färska grönsaker. Olivia, 16 dagar, var så fin och snäll! Både jag och Pontus höll henne och det kändes lite läskigt, haha. Vi ska ju ha en egem om bara några veckor men ändå, de är ju så små! Ännu mer bebis och förlossningssnack på kvällens middag men det känns ju som ett naturligt samtalsämne i dessa sällskap och speciellt nu.

Nu ska jag försöka sova....Eller kanske ska avvakta en stund så jag verkligen 'är trött. Hm, vill verkligen sova bättre inatt! Imorgon ska jag följa med mamma och farmor till Kvisslby och Agnetas Mode för att hjälpa farmor att shoppa. Haha, kan bli kul! Se blir det packning, middag hos mamma och pappa och sen på kvällen ska mamma hjälpa mig att tvätta fönstren i lägenheten. Det är verkligen nära nu! På lördag bor vi i Funäsdalen! =)

Det kommer mera!

Kan detta vara det mest onödiga inlägget ever? Haha, ett inlägg om att det kommer ett till inlägg förmodligen ikväll. Jag har lite sommarbilder etc som jag vill visa, så more to come, som sagt!

Annars går dagarna åt till att sola, bada, vara med mamma och pappa (sistnämnda har dock börjat jobba idag)...kvällarna spenderas med Pontus och vi packar mest och nätterna spenderas till att bråka med Pyret som bestämt sig för att inte låta mig sova nåt mer nu innan det är d-day. Haha, eller alltså det är väl inte så att Pyret direkt är så aktiv så jag vaknar av det, men jag sover allmänt oroligt och ryckigt, som jag inte alls gör annars och inte heller gjort förrän nu så här sent i graviditeten (b.f 13/8).

Jaja, nu får det vara nog. Mer snart!

Line up ;)


1.v18 2. v23 3. v27 4. v31 5. v36


v 36+0





Haha, inte världens mest smickrande bild men magen är ju fin iaf!  Den står fortfarande högt, och Pyret har ju inte fixerat sig än så det dröjer väl ett tag till innan magen/livmodern sjunker. Ska bli skönt för ibland känns det som om man har hakan på magen då man sitter ner...Blir ju lättare att andas djupt då säger ju de som vet med.

Så, vad tror ni? Tjej eller kille? =)

Fiske i Ängomstjärn

Nyss hemkomna från en härlig kväll utomhus, närmare bestämt Ängsomstjärn i Matfors. Det är en put and take-tjärn, alltså perfekt för mig som kanske inte är en så seriös fiskare som Pontus t.ex. Vi åkte med mamma och pappa och träffade Bia, Sara, Isa och "grannarna" - Erik och Evelina där. Mysigt med hamburgegrillning, eller kokning, då det spöregnade just då, fika, sol tillslut, trevligt sällskap och lite fiske =) Fast jag var faktiskt ganska seriös idag och fiskade nog aktivt iaf ca två timmar. Dock utan som helst resultat. Inte ens en rud eller ens ett napp fick jag känna. Pontus hade på en som tyvärr slet sig, det vat det bästa resultatet i gruppen, haha. Tur att Pontus ska få fiska übereriöst i helgen. En kompis från Jönköping kommer upp med en polare och de tre ska göra Ljungan osäkert med vad jag kan tänka mig mestadels flugfiske. Kul för baby att få sällskap för en gång skull!

För övrigt så lyckades mamma och pappa på bästa sätt underhålla mig idag. Först följde jag med mamma och handlade och sen cyklade vi alla tre ner på stan. Lunch på Svenssons och sorbet på Oscar. Tack tack!

   
1. Bia och Isa 2. Pontus kisar mot vad som kan vara storfångsten 3. Efter regnet kom solen, igen

  

Allmänna sommarbider: 1. Nora och Pontus busar 2. Jag och Isa busar 3. Isa och jag softar i solen


Utsikten från vår balkong i Funäsdalen. Vackert eller vad?!


Ingen sovmorgon idag

Nope, sov så dåligt halva natten så då Pontus klocka ringde kapitulerade jag och klev upp med honom. Så nu ska jag bara duscha och sen bär det av till mamma och pappa. Undra vad de kan roa mig med idag? =)

Alles gut! =)

Ja, Pyret ligger rätt! Är så glad! Iofs så sa ju barnmorskan att den kan vända sig fortarande då den inte är fixerad men att den troligen kommer att ligga kvar så där nu, med huvudet neråt.  Jippie! Sen så ligger den förmodligen utåt med bröstkorgen med, det är därför man kan känna fötterna så tydligt. Det kan dock ändras. Sen som en extra bonus så hade blodsockret sänkts och blodtrycket var jättebra. Både de värden har ibland varit lite höga, men inte nu alltså. Magen växte på fint (36 cm) och hjärtljuden (138) var bara bra. Jippie, som sagt! =) Ytterligare en extra bonus var att Pontus kom dit! Han struntade i lunchen på jobbet och kom dit, utan att säga något. Jättekul!

Nu ska vi åka och handla och tanka. Sen blir det mer packning (jo, jag hann med nästan hela min garderob förut) och middagslagning och kanske någon film eller så. Ja, en vanlig kväll alltså.

Ciao!

Sovmorgon

Jag har tagit som vana att gå upp kring 8-8.30 under semstern, för att verkligen utnyttja de ev fina dagarna och för att jag bara brukar drömma massa sjuka saker om jag sover längre än så. Men idag sov jag till 10.00, och jag sov hur skönt som helst! Eller, alltså så skönt man kan sova då man är gravid i v. 36, haha. Jag kan inte ligga rakt på rygg och inte på mage så jag vänder mig väl från sida till sida minst tio gånger/natt för att undvika "sockerdricka" i krppen eller liggsår. Har dock kommit på en till sovställning som funkar någorlunda; att ligga på rygg med en kudde under ena sidan av ryggen, så att man ligger lite "tippad" åt ett håll. Det är ganska skönt. Att ligga helt på rygg, som är min favorit annars, är sjukt obehagligt. Kan inte ens läsa så, bara om jag har knäna högt uppdragna. Det känns som om magen och bröskorgen pressas ner mot bebisen och mot alla möjliga invärets organ så allt känns tungt och det blir svårt att andas normalt. Så då kan man ju kanske låta bli det, haha.

Egentligen skulle jag packa lite nu på förmiddagen....Hm, kanske därför jag sov så skönt, för att jag undermedvetet visste att jag inte skulle hinna det om jag sov länge...och bloggade istället? Haha. Jaja, men vi ska iaf packa seriöst hela eftermiddagen och kvällen. Ska nog ta bokhyllan och våra egna garderober iaf. Måste hem till mamma och pappa bara och fixa säckar för det blir nog en hel del som ska till UFF-lådan. Skönt att rensa! Fast jag hatar verkligen att packa ner, att packa upp är ju däremot jättekul! Att få placera ut allt och ha ordning, iaf några veckor framåt. Men jag behöver ju bara packa ner i två veckor till för sen flyttar vi ju och då är det bara uppackning kvar sen. Shit, 2,5 veckor kvar i Sundsvall! Det var ju jättelängesen vi flyttade härifrån sist, då vi drog till Jönköping 2003. Och då hade vi ingen bebis i magen....Men det känns fortfarande väldigt bra allting! Jag ser fram emot att få vara i fred mycket med Pyret och att få bekanta mig med byn i egen takt. Men visst kommer vi sakna alla. Jag kommer ju sakna mamma och pappa, och syskonen med familjer, så sjukt mycket! Oj oj, tur att vi flyttar mot hösten iaf och inte mot våren för jag skulle bli så sjukt avis på allt roligt vi gör tillsammans på sommaren om jag inte fått varit med!


Om två timmar ska jag till MVC. Snälla Pyret, ligg rätt nu! Rapport kommer ikväll!


Mer midsommar!

Måste bara få visa dessa fantastiskt vackra bilder från Midsommar, tagna av Christoffer Grönaas. Varsågoda!












Snipp snapp slut så var helgen slut

Men det har varit en riktigt bra helg! I fredags så var jag och Pontus med mamma och pappa på Vindem, Alnö och åt en mycket god och trevlig middag. Vi satt dock inne då det var lite kallt, så det tog lite udden av stället men det var lika kul för det! Sånt kommer jag verkligen att sakna då vi flyttar; att få "vuxenumgås" med mina föräldrar. Fast iofs så är ju de dagarna över ändå då Pyret kommer, haha. Förstå mig rätt; barn är hur kul och charmiga som helst men ibland vill man bara umgås som vuxna. Då barn är med tar de ju automatiskt över allting och allt fokus hamnar på dom så några vuxensamtal blir det ju sällan då. Nej, Pyret får nog snällt lära sig att mamma och pappa ibland vill vara själva och då får han eller hon vara med en barnvakt. Något vi sagt är att då Pyret blir så pass gammal att det finns en ungefärlig sovtid kring 19 så ska vi försöka äta middag själva efter det. För att få lite vuxentid liksom, tror att det är jätteviktigt.

Hur som helst...Igår var det ju grillfest hos Adrian och Karro och det var lika trevligt som vanligt. Det var tredje året i rad som det hölls en sådan fest och även om det nog var lite mindre folk än vanligt så var det väldans kul. Alla grillade tillsammans och Adrian och Karro hade gjort iordning massa goda tillbehör som t ex bulgursallad med kronärtskocka och soltorkade tomater, nybakad foccacia och halloumiost - yummie! Jag och Pontus lyxade rejält och grillade 0,97 kg tournedo av oxfilé. Haha, vi hade fått den av min chef Ankis man Kjell som jobbar med mat och dryck för restauranger, så den var skivad och klar i lyxigt stora restaurangbitar. Pontus ville dock piffa till det lite extra så trots min skepsis så knöt han bitarna med hampasnöre, för att behålla höjden. Och visst, så här i efterhand var det nog värt det. De blev supergoda och superhöga! =) Alla var sjukt imponerade så rätt mycket "smakades bort" men vi hade ju nästan ett kilo så vi blev mätta ändå. Det märks att vi är rätt gamla nu för kvällen var lugn och harmonisk, men visst drack folk och hade kul och dansade i vardagsrummet till the Cure etc men alla var ändå sansade och "vuxna", haha. Runt 00.00 var det dags för alla att dra på krogen men vi var inte sugna så vi skjutsade ner så många vi kunde ta i bilen och sen åkte vi hem, skönt.

Idag har vi varit i torpet och klippt gräs, Pontus alltså. Jag har läst och bara softat. Men jag fick det för min fantastiske pojkvän så då ska man ju ta chansen ju! =) Efter torpet åkte vi hem i cirka en kvart och fräschade upp oss innan vi for till mamma och pappa för att äta middag. Marcus, Maria, Tuva och Nora åt också för de skulle hämta Dessie som mamma och pappa varit hundvakt åt i helgen. De bjöd på jättegod mat; wokad kyckling och grönsaker med Uncle Bens ananassås-grejs i pitabröd (de fick idén av Bia och Sara då Sara fyllde år) och så rabarberpaj och jordgubbar till efterrätt. Är sjukt mätt nu, men belåten!

Nu ska jag nog lägga mig och läsa. Håller på med Anna Janssons "Drömmar ur snö". Otäck men väldigt bra!


Stort grattis till Hence och Emelie som igår fick en dotter!


Packning vol 1.0

Om precis tre veckor flyttar vi till Funäsdalen. Shit, inte långt alls! Så idag, en regning och grå lördag, började vi så smått att packa. Då vi bestämde oss för att packa ner alla bebisprylar så blev vi ju tvugna att packa en BB-väska först! Haha, hur kul som helst! Har ingen koll på om Ö-sunds sjukhus (eller S-valls) står med blöjor etc men de borde de väl göra? Och handduk till mig och någon sorts tältskjorta och något plagg till Pyret? Vi packade iaf två set med kläder till Pyret - ett i strl 50 och ett i strl 56, haha + en sovpåse, strumpor, mössa, sex st blöjor (Pontus får köpa om de inte tillhandhåller), en bebis-fleecefilt, mysbrallor till mig + två linnen, trosor, amningsbehå, tandborste, deo, försvarets hudsalva....Mmm, sen ska väskan kompleteras med patientbricka, nytt blodgruppstest då det jag har nu gäller bara i länet och därmed inte i Ö-sund, kamera (som nu är på lagning), min journal som jag inte fått utskriven än och kanske lite annat? Det blev väldigt verkligt allting då då vi packade BB-väskan. Tänk, det kan lika gärna ske om två veckor eller om sex veckor. Eller nu, för den delen. Tuva föddes fem veckor för tidigt och det är ju som att jag skulle föda nu (v 35+2). Jag längtar hur som helst jättemycket! Visst är det mycket vi helst ska ha hunnit med innan den kommer; flytta, packa upp, komma i ordning, Pontus ska få lite koll på jobbet etc...Men det skiter ju Pyret i. Den kommer då den kommer ju!

Jag har iaf bokat en tid hos barnmorskan i Funäsdalen. Den 5:e augusti ska jag dit. Kul! Då har vi bara bott i Funäsdalen i fyra dagar. Då kommer hon att ta nya blodprov och så där. Skönt att få göra något så snabbt, att få bekanat sig lite med byn liksom =) Hon frågade om det hade varit några konstigheter hitills under graviditeten men jag bestämde att inte nämna den ev sätesbjudiningen. Om det nu är så så får jag ringa till henne då jag vet hur de går vidare med det härifrån.

Jaha, packade vi inget annat än en BB-väska idag? Jo! Vi packade ner alla övriga bebisgrejer i en kartong plus att Pontus tömde stora delar av garderoberna. Det resulterade i två stora bagar och två stora lådor + massa skrot som vi ska slänga. Skönt! Nu har vi dock paus och det blir nog inget mer idag. Vi ska på (grill)fest hos Adrian ikväll så det är ju snart dags att duscha och så. Skönt att packa lungt och sakta =) Men sen ska vi ju städa hela lägenheten med så vi har det vi gör fram till 2:a aug kl 08.00 då vi planerar att köra härifrån.

Ciao!

Förlossningsbrev

I en del böcker så uppmuntras man som blivande föräldrar att skriva ett s.k förlossningsbrev till den personal som kommer att ta hand om er på dagen d. De tre (semestertider) barnmorskor vi haft har än så länge inte nämnt något om detta men jag har iaf skrivit ett brev. Det kändes väldigt bra att överhuvudtaget skriva det, att formulera mina förväntningar så konkret. Jag är inte alls rädd inför förlossningen. Detta om nu Pyret behaga ligga rätt....Mer om det efter onsdag! Men om det nu blir en vanlig förlossning så känner jag mig mest laddad och otroligt förväntansfull. Som en elitdrottare som väntar på sitt livs tävling, typ. Haha, jag har ju aldrig idrottat organiserat i hela mitt liv så vad vet jag om det? Ja, men så här i OS-tider så snappar man väl upp en del av vad stjärnorna säger om mental uppladdning etc. Jag är inte alls orolig för smärtan eller överhuvudtaget för min egen skull. Om jag känner några sting av oro ibland så är det för bebisens skull, att något skulle hände den. Men som sagt, mest av allt är jag bara tokladdad och sååå nyfiken på vem Pyret är! Idag är det v 35+1. Kom snart till mamma och pappa lillhjärtat! 



Brev till barnmorskan samt övrig personal


I detta brev önskar jag framföra önskemål och förväntningar jag har kring min förlossning. Jag är inte rädd för förlossningen utan ser den som ett mål på en 40 veckors lång resa, och som en start på en livslång sådan.


Förberedelser

Om allt gått enligt planerna så har jag rest 22 mil från Funäsdalen till förlossningsavdelningen på Östersunds sjukhus. I och med det är den bit jag i förväg varit mest nervös inför över. Då jag rest långt önskar jag att få komma in och inte bli avvisad från sjukhuset. Om ni dock bedömer att jag fortfarande befinner mig i latensfasen eller tidigt i den aktiva fasen och att det därmed dröjer innan "det verkligen sätter igång", så har vi möjlighet att åka hem till Pontus (pappans) föräldrar, som bor i centrala Östersund. Men helst vill jag stanna på sjukhuset. Jag önskar inget lavemang om ni inte finner det nödvändigt.


Jag känner mig trygg inför uppgiften att föda och jag känner ett stort stöd hos Pontus. Det är viktigt att all personal informerar mig och honom om allt som händer. Vi känner varandra utan och innan och han är den som kan "tolka" åt båda håll om jag får svårt att koncentrera mig eller dylikt.


Personalen

Då jag känner mig trygg och säker inför förlossningen vill jag inte bli "daltad" med. Jag önskar en stark och drivande barnmorska som snarare ger order än tips. Jag vill vara delaktig i alla led av förlossningen så det är viktigt att jag informeras kontinuerligt och grundligt. Daltning och bekräftelse är inte samma sak; bekräftelse och beröm tar jag gärna emot, såklart! Det är helt ok om barnmorskekandidater etc. önskar delta i rummet.


Ställningar

Jag vill bli uppmuntrad att röra på mig i den mån det är möjligt; promenera i korridoren med en gåstol t ex. Jag önskar också variera förlossningsställning i den tur de passar i förlossningsarbetet. Den ställning jag känner minst för är liggandes på rygg, även om det kanske kan vara skönt att vila sig så en stund, kanske då liggandes mer på sidan Att stå på knä hängandes över en saccosäck eller sängkarmen, att stå hängandes över en gåstol eller att stödja mig på Pontus samt att stå på alla fyra är de ställningar som spontant, och på förhand, känns bäst.


Smärtlindring

Jag tror mig ha en hög smärttröskel och jag tror också att jag förstått att förlossningssmärtan inte är av ondo utan en naturlig del av något gott. Därför önskar jag, i alla fall försöka, föda utan medicinsk smärtlindring. Att vara i rörelse, att få duscha eller bada, massage och lustgas är vad jag nu, i förhand, önskar som smärtlindring. En ytterligare anledning till att jag ställer mig skeptisk till medicinsk smärtlindring som t ex stand-up bedövning eller PCB bedövning är att jag fått information om att det kan göra att värkarna avtar och att man inte längre känner av förlossningsarbetet på ett optimalt sätt. Dessutom har jag läst att det i vissa fall kan påverka barnets hjärtverksamhet och det skrämmer mig lite. Om jag trots allt skulle behöva medicinsk smärtlindring av något slag är det av yttersta vikt att jag och Pontus informeras om vad som görs och varför.


Eventuella komplikationer

Om barnet ligger i säte önskar jag bli informerad om detta i ett tidigt skede och att då diskutera olika valmöjligheter. Att föda fram ett barn i sätesbjudning känns spontant inte bra, utan då föredrar jag kejsarsnitt. Detta framför allt om ni bedömer en förlossning i säte som farligt för barnet, att det skulle ta för lång tid och att barnet kan drabbas av syrebrist eller liknande. Detta gäller även andra komplikationer.  Överlag är min oro för barnet större än för mig själv.


Länge leve "Sportis"!

Igår var det bra väder, om än lite kallt, men vi tog mod till oss och spenderade dagen på Sporthallens utebad. Det var ett rejält gäng som badade, solade, frös, gungade, åt glass och hamburgare....Jag, mamma, pappa, Maria, Tuva, Nora, Isa, Katrine och Maja. Kul!

Jag och Nora susar nedför rutschkanan. Nora skrattade högt i varje sväng, störtkul!
Tack
Maria för bilden....

Håkan Hellström - vilken kille!

Det var riktigt kul på Gatufesten igår och jag är verkligen glad att vi gick. Dock var upplevelsen av Gatufesten något annolrunda än det brukar. Ingen skrålig supar-förfest, inga "missade" artister, inget borttappande av folk, ingen trängsel, ingen bakfylla idag. Haha, alltså en bättre Gatufest än vanligt! Kvällen började jättetrevligt i Matfors hos Sara och Bia. Vi bjöds på wok i pitabröd och tårta och kaffe. Det fanns även öl och whisky för den som ville, dvs bla Pontus. Vi for direkt från Matfors till stan där vi mötte upp Victoria och tillsammans njöt vi av Håkan Hellström. Sist vi såg honom var på Yran kanske 2001? Han, och vi, har ju blivit äldre såklart men han var fortfarande lika glad och energisk och jag kom på mig själv med att säga "men gud, va söt han är". Haha, ja, lika söt som första gången jag och Jessica såg honom iförd sjömanskostym på ett svettigt Pipeline strax efter han släppt första skivan. Det var en jättebra konsert igår iaf, om än i kortaste laget, men de får ju inte mer tid än så eftersom det ska ändras om på scenen etc inför nästa akt. Nästa akt såg vi också, det var nämligen Hellacopters och även den konserten var kanon! De är ju supersköna rockkillar helt enkelt. Extra bonus var att Dregen, som slutade i bandet 1998, kom in och körde extranumren med dom! Skitballt! Efter konserterna gick vi till Oscars tält och det lämnde vi inte förrän kring 00.30 då regn och kissnödighet gjorde det obehagligt att vara kvar. Efter kisspaus funderade vi på om vi skulle in på någon krog eller avsluta kvällen. Efter att ha sett kön till Svenssons beslöt vi oss för det senare men först blev det ett stopp på McDonalds för lite nattamat, yummie. Jag och Pontus skjutsade Victoria till casinot och sen åkte vi hem och var väl nerbäddade kring 02.00, alldeles lagom. Vi träffade lite folk under kvällen som man normalt inte träffar, och det är ju alltid trevligt. Lustigt nog höll vi oss till stora torget hela kvällen. Ja, lite annat mot för då man var typ 18-20 och säkert gick flera mil på en gatufestkväll!

Idag har det varit en skön söndag med lyxlunch på Grankotten på Norra Berget, middag hos mamma och pappa och TV/datorhäng här hemma. Skönt var ordet. Imorgon är det ju semester så teoretiskt sätt kan jag ju vara vaken hela natten men nej, det är nog dags att krypa till kojs.


S E M E S T E R

Då var det alltså färdigjobbat för ett år framöver. Haha, känns jättekonstigt men jättekul förstås! Första veckan nu tänker jag bara ta det lugnt och förhoppningsvis,om vädret tillåter, bada med mamma och pappa som också har semester nu. Duktiga Baby jobbar ju precis hela tiden fram tills vi flyttar. Han slutar på Posten den 1:a aug, vi flyttar den 2:a och han börjar som lärare den 3:e. Hua, hoppas han inte tar ut sig. Vädret ha svängt igen, precis lagom till semestern förstås. Från att ha varit kanonfint ons, tors, fre så är det nu grått och det har regnat lite på morgonen. Vill ju ha sol!! Och nej, det är inte alls så jobbigt att vara gravid då det är soligt och fint. Sol är alltid bra. Förra sommaren hade jag ju också fem veckor semester och av dem var det åtta riktiga "badväder-dagar", fy, vill inte ha en repris av det.

I eftermiddag ska vi till Matfors och Sara och Bia för att fira Saras 27-årsdag och också att hon fått jobb som butikschef på Bianco. Grattis! Det blir lättare mat och fika, en perfekt uppladdnng inför Gatufesten som jag och Pontus ska på ikväll. Vi ska se Håkan Hellström och Hellacopters. De spelar 20 resp 22 så det är ju kanon! Då kan vi ju vara hemma redan vid 00 om vi blir trötta. Eller, haha, om jag blir trött =) Det märks faktiskt att det inte är så lång tid kvar nu (cirka sex veckor) för jag är väldigt svälld kring fötter, smalben och händer och kanske också lite i ansiktet. Det senare har folk påpekat ett tag men jag och Pontus har inte trott det men jo, nu är det nog så. Jag har ont i fötterna och händerna på morgonen men sen släpper det iaf, även om svullnaden sitter kvar. Jag kan nu variera mig mellan två par skor; mammas gamla jobbarskor och mammas något nyare jobbarskor. Haha, alltså fotriktiga sandaler. De är helt ok och jag är jätteglad att mamma gett mig dom men visst vore det kul att kunna ha något annat men det är omöjligt. Jag blev jätteglad för någon dag sedan då Pontus plockat fram sina flipflops han köpte i Thailand. Men sånna har ju jag med, tänkte jag. Dom kan jag ju ha, de är ju ganska fina! Jag hämtade skorna, men nej. Inte en chans att jag ens fick in halva foten i dem. Jaha ja. Jag kan iofs också ha mina knallgula foppatofflor som jag jobbat i (varierat med ett par bättre, stabilare sandaler) men de är ju så fula och gula och dessutom så blir foten alldeles gropig då hunden trycks upp i hålen. Haha, och ja, de här skorna är normalt sett väldigt rymliga. Men men, sex veckor kvar som sagt och då det här är mitt största bekymmer så ska jag väl inte klaga.

Eller, jag kanske har ett större bekymmer. För någon vecka sedan då vi var på MVC så nämde barnmorksan att bebisen kanske låg i sätesbjudning men att det inte spelade någon roll då för den kunde fortfarande rotera i magen. Dock var jag nu i veckan igen och de kunde fortfarande inte avgöra om den låg rätt eller i säte. Delvis därför, men också för att det är så kort tid kvar, bokade hon in en tid igen redan om 1,5 vecka för att de då ska kolla om de kan avgöra hur den ligger. Kan de inte det så blir det ultraljud och OM den ligger i säte så bir det alltså planerat kejsarsnitt. Hur känns det då? Ja, bättre kejsarsnitt än att föda en bebis i säte såklart. Men det vore väldigt tråkigt om det skulle bli så för jag tror att jag skulle klara en vanlig förlossning så himla bra. Jag och Pontus har pratat mycket om det senaste tiden och vi är väldigt överens om hur vi vill ha det och så. Det känns lite som att jag skulle bli snuvad på en väldigt stor upplevelse, om det skulle bli snitt. Men som sagt, inget är säkert än och hur det än blir så blir det säkert jättebra. Frågan är bara när ett ev snitt skulle bli? Vad jag förstår så tar man väl ut bebisen lite tidigare för att inte riskera att "vanliga" förlossningen startar? Kanske kring v. 38 eller så? Det är ju precis då vi ska flytta. Är det bättre att då göra det här hemma, för att garantera att det hinns med innan kroppen sätters igång ändå, eller väntar man iaf tills kanske v. 39-40 och då alltså i Östersund? De frågorna får jag ju såklart svar på snart OM det visar sig att det är aktuellt.

Igår hade vi middag här med Jennie, Rille, lilla Wilma och Elin och Fredde. Vi hade verkligen jättetrevligt! Vi bjöd på "indonesisk älggryta", haha. Orginalreceptet är med kyckling men efter diverse felplaneringar så bev det med älg och det var supergott! Köttet var en fransyska som Pontus lät koka 1,5 timme innan vi blandade ner det med det indonesiska så att säga; massa äkta vispgrädde, chutney, sambal olek, curry, gurkmeja och paprika. Allt lades i en långpanna som sedan fick vara i ugnen cirka 20 min för att gotta ihop sig. Till grytan serverade vi pasta, bröd och sallad. Mycket gott och uppskattat. Till efterrätt åt vi svenska jordgubbar och glass. Finns det egentligen någon annan dessert den här tiden på året? Förutom att äta blev det massa surr och lite dricka innan de åkte hem kring 00.00. Det blev givetvis ganska mycket bebisprat eftersom jag ju är gravid och att Wilma bara är 3 månader. Jennie och Rille gav lite småtips och delade roliga förlossningsberättelser med oss, bland annat om en rispåse, haha. Wilma fick även äran att inviga Pyrets Tummenfilt men den var lite för varm, det var ju 20 grader ute och säkert 25 i lägenheten så att ligga på supertjockt plysch var inte så roligt.

Oj, nu är klockan halv ett! Vi måste åka mot Matfors om typ två timmar och varken jag eller Pontus har duschat eller ens borstat tänderna. Japp, jag njuter av sånt nu sista tiden innan Pyret kommer! ;0) Men det är nog dags att sätta fart nu!