Smittan med stort s...som i sjukskrivning

Två underbara veckor på Koh Chang, Thailand, slutade inte lika trevligt skulle det visa sig. Jag har salmonella. Jaha, så var det med det. Jag har inte haft några som helst symptom (ont i magen, kräkts, diarré...) utan mått precis som vanligt - det vill säga jättebra! Men eftersom jag hanterar livsmedel i mitt arbete så tog jag ett test och var inte i köket de två dagar jag väntade på svaret. Trodde dock jag skulle svimma då de ringde och sa att det var positivt, what?! Detta innebär att jag är avstängd från mitt arbete, alltså inte "vanligt" sjukskriven egentligen. Då man har en "samhällsfarlig" smitta (haha, känner mig lite lätt spetälsk), så går försäkringskassan in och betalar från dag ett, arbetsgivaren slipper alltså. Detta för att jag ju egentligen är arbetsför, inte sjuk i ordets rätta mening alltså.

Det här är första gången jag behövt hjälp av sjukvård och FK och let me tell you, det är inte helt lätt. Läkaren som jag gick till visste mindre om salmonella än jag visste (hej, Internet!) och var inte alls intresserad av att hjälpa mig med allmänna råd och hur jag skulle gå till väga på FK. Han lotsade in mig till några sköterskor som ju visserligen visade lite mer intresse men som inte heller var säkra på i stort sett något. Jag fick fråga och föra på tal när jag skulle ta nästa test, hur många jag behövde lämna negativa, om jag skulle ha med mig ett speciellt sjukintyg till FK etc. Jag frågade såklart om graviditeten med, men fostret påverkades inte, trodde de. Åh, gud va de var veliga! Men jag har iaf läst på massa seriösa läkarsajter på nätet (med referenslistor etc) och det enda som kan störa fostret är om man inte får behålla maten, då blir ju näringsupptaget sämre. Samt att man inte bör behandla med antibiotika. Det första gäller ju definitivt inte mig (gravid=förstoppning, salmonella eller inte) och man behandlar nästan aldrig salmonella med antibiotika, så inte heller i mitt fall. Så bebben vet inget om detta, skönt!

På FK visade det sig iaf att läkaren gett mig fel sjukintyg, eller ok här kan jag ta lite ansvar. Då han sa att det inte behövdes något intyg 1:a veckorna så sa jag jo, det gör det. Det hade jag nämligen fått berättat för mig av en mycket kompetent och gullig tjej på konoret på jobbet, som pratat med FK samma timme jag ingde och sjukanmälde mig. Detta pga att FK ska betala från dag ett, eftersom jag ska ha smittbärarpenning, inte sjukpenning. Nja, sa läkaren och tog mig i hand och gick. Eh, ok. Så jag gick hem men gick sedan tillbaka till för att påpeka än en gång att jag behöde ett visst intyg. Ok, sa de hämta det imorgon. Och där gjorde jag fel. För igår morse kom ett sjukintyg i brevlådan, där det stod att det funkade som underlag för sjukpenning enl. smittskyddslagen. Great, tänkte jag och Pontus och åke till FK. Men där visade det sig såklart att det var fel. Förmodligen var det där intyget det 1:a han skrev och redan hunnit skicka innan jag gick dit igen. Så, det ligger säkert ett korrekt intyg och väntar på mig, ska hämta det idag. Men på FK sa de att det inte behövdes, utan jag fick skriva en lapp till det felande inyget och sen skulle en handläggare höra av sig. Ok....Men jag hämtar intyget ändå så har jag det utifall det blir någon diksussion.

Ja, så var det med det. Jag är avstängd minst en månad från jobbet om det inte finns andra arbetsuppgifter för mig. Suck.

Samtalet med stort s

Idag berättade jag för min "storchef" (dvs han som anställt mig) att jag är gravid. Han tog det väldigt bra och visade faktiskt ett visst intresse för beräknat datum och så vidare. Skönt att det är gjort!


Säg hej till Pyret!

image515
Ja, detta är mitt och Pontus lilla Pyret. En fulländad varelse på knappa 20 cm och 283 gram =)

Idag var vi på ultraljud och det visade att jag är i vecka 20 (19+5) så vi fick BF 13/8. Detta var åtta dagar tidigare än vad barnmorskan trott tidigare. Yeah, jag hoppas på ett lejon! Haha, ego. Allt såg jättebra ut och den var ganska livlig under undersökningen. Däremot ville den inte visa sina privata delar så arbetsnamnet är fortfarande Pyret. Både jag och Pontus hade gärna velat veta könet men det viktigaste var givetvis att få veta att allt var bra! Eftersom vi var i Thailand den veckan man erbjuds att lyssna på hjärtljudet första gången så fick vi höra en liten stund nu på ultraljudet. Shit, vilken känsla att se hjärtat och höra de där snabba hjärtslagen! 
Pyret är planerad och önskad och vi är såklart överlyckliga!  


Lilla magen i v.18

Axplock Thailand mars 08 del 5

image505
Båttur med en jättefin katamaran. Lunchen var också kanon!
image506
Eva och jag i nätet mellan "båtarna".
image507
Mamma njuter, även om hon inte ser så glad ut =)
image508
Pontus trimmar skägget på en av gatans frisörsalonger.
image509
Take away pad thai på rummet. Skönt att stanna hemma en kväll och bara softa!
image510
Pontus äter jätteräkor i fiskebyn Ban Bao. Dock saltade de skaldjur och fisk väldigt dåligt så det var tyvärr ingen kulinarisk upplevelse.
image511
Några ur den 14 man starka gruppen.
image512
Nora har många sidor =)
image514
So long, Koh Chang

Alltså, en kanonsemester med fin strand, otroligt fint hotell, bra och billig mat, trevligt sällskap och massa vila!

Axplock Thailand mars 08 del 4

image497
Mums, tycker Pontus.
image498
Bia och pappa laddar inför djungelturen - som skedde ovan mark!
image499
Is is Tarzan? No, it´s papa Lindström!
image500
Steg för steg ovan marken....
image501
Ganska skön studiemiljö.
image502
Glass är gott, tycker Nora.
image503
Nora i ett av många actiondyk =) Tuva, Isa och Nora badade mest hela tiden.
image504
Paus i badningen.

Axplock Thailand mars 08 del 3

image490
På stranden fanns inga solstolar eller parasoller, vilket gjorde att det kändes luftigt och naturligt.  De stora träden gav skugga och fungerade som regnskydd de få minutrarna vi behövde det under hela resan.
image491
Pontus vilar under promenaden på den långa stranden.
image492
En annan form av vila....
image493
Beachen by night.
image494
Hela familjen Skoglund/Lindström tittar på något jätteintressant!
image495
Oväder på g...
image496
En liten räka! Stjärten på räkorna var alltid kvar så man blev tvungen att skala innan man åt.

Axplock Thailand mars 08 del 2

image484
Framme! Men det återstod lite tuktuk:ande på slingriga och branta vägar innan vi var på hotellet.
image485
Men, wow vilket hotell! Högsta betyg enligt oss (3+ av Apollo).
image486
Koh Chang var länge backpackers paradise och längst bort på stranden (White sand) finns fortfarande massa billiga och färgglada bungalows, som denna. Vackert...och man slipper bo där =)
image488
Pontus i virrvarret av färger och handsnickrade skyltar.
image489
White Sand Beach

Axplock Thailand mars 08 del 1

image479
På plats i Bankok! Bara några timmars resande kvar...
image480
Subtilt litet budskap....
image481
Från Bankok flög vi till Trat. Från Trat åkte vi båt till Koh Chang.
image482
Dessa söta elefantbuskar fanns överallt, så även på Trats flygplats