Lycka!
Trött i benen!

Känner en annalkande träningsvärk i benen. Den tillförskaffades idag då jag, Pontus och Mirabelle var ute på en fjällvandring i miniformat, fjällpromenad kan man väl säga. Fast iofs var den inte så mini. Vi gick i cirka tre timmar och såg massa fina fjäll och krokiga små fjällbjörkar. Då det blåste ganska mycket på toppen av fjället så fikade i en raststuga istället föt utomhus. Mysigt att få komma in även om det nästan är lika kallt i dem som det är ute! Men man slipper vinden iaf.


Det var kallt då vi började åka, någon minusgrad sådär. Inte läge för ett dopp precis...


Alldeles vid starten, solen hade kommit fram och det bådade för en finfin tur, som det ju också blev!


De röda älgarna är ledmarkeringar för "Guldturerna". Is i vattenpölarna långt in på förmiddagen.


Bella var välklädd med body, brallor, tjocksockar, adidas fleece-ställ, mössa och fleeceoverall. Och en varm pappa förstås!


Som ett vykort.


Pontus klär på sig medan Bella väntar tålmodigt på bänken. Stugan vi fikade i.Jag mitt i naturen. Här bor vi, helt fantastiskt!


Så var det dags att gå hem...


Dimma och snö.


Innan turen var ju Mirabelle hos läkaren. Allt såg jättebra ut och hon väger nu 5400, vägde 5270 för sex dagar sedan. Hon växer och växer och vi tycker hon blir sötare och "roligare" för varje dag! Läkaren däremot var varken söt eller rolig... Nej, så får man inte säga men både jag och Pontus tyckte h*n var väldigt torr och besatte noll social kompetens. H*n tog oss inte ens i hand och presenterade sig t.ex. Sen så sa h*n, konstanterande, "Jaha, vem av mamma och pappa röker?". Jag och Pontus blev ju såklart jätteförvånade och sa att ingen av oss ju gör det. Då sa h*n att det nog var någon som rökte nära en ventilationstrumma, men h*n bad inte om ursäkt. Sen då Pontus gullade med Mirabelle och kallade henne Bella, som han alltid gör, så sa h*n att det var slöseri på ett sådant vackert namn. Ja, det var väl iofs kanske ganska snällt sagt, men Pontus får väl kalla sin egen dotter vad han vill? Dessutom så sa h*n att någon släkting, som hade hetat Bella, hade avskytt namnet då det var ett ko-namn. Ja, det låter säkert väldigt trivialt, men det kändes trist att h*n var som h*n var...Jaja, ungen är iaf frisk och välmående och det är ju huvudsaken!

Nu är det mindre än två timmar kvar till Desperate Housewives! Jag och Pontus har laddat med smågodis och glass! ;0)


När två blev tre (del 1; pluset)

Jag har ju ännu inte skrivit något själv om hur jag upplevde förlossningen. Pontus har ju skrivit och det var jättefint men ur hans perspektiv såklart. Har funderat ett tag på om jag ska försöka skriva ner hur jag upplevde det men det känns svårt. Så stort. Så fantastiskt. Så overkligt. Måste nog börja ända från början...

Jag hade inte sett mig som någon speciellt barnkär person förrän en grå och kall novemberdag år 2003. Mitt i centrala Göteborg, där jag och Pontus är på en liten semester, blir jag uppringd av min äldsta bror Marcus som först bara pratar allmänt om hur vi mår, väder och vind etc. Och så plötsligt säger han; "Du ska bli faster". Och från ingenstans fylls jag med känslor jag inte ens trodde jag hade, för jag är verkligen ingen "känslig" person. Men där står jag; glad, rörd, förvånad, uppspelt och alldeles överlycklig. Avslutar iaf samtalet något så när samlat men så fort jag tryckt ner den röda luren på mobiltelefonen så börjar jag störtgråta, av ren glädje. Pontus blir lika förvånad som jag men såklart jätteglad han med, för Marcus och Marias skull. Resten av helgen kan jag inte tänka på så mycket annat än att Marcus ska bli pappa. Och att jag ska bli faster. Ungefär sex månader senare kommer då världens finaste lilla Tuva till världen. Jag och Pontus är i Paris och förlovar oss på exakt samma datum som Tuva föds, 040506. Ett mms och världen blir plötsligt annorlunda. En till liten varelse som ska finnas med oss! Då vi som sagt var i Paris och inte heller bodde i Sundsvall då, utan i Jönköping, så träffade vi inte Tuva förrän i mitten av juni men det var värt att vänta på! Från den dagen i Göteborg och framför allt från den dagen jag fick se henne, så insåg jag att jag också ville bilda familj. Men inte där och då, även om tankarna från den stunden alltid fanns där.

Tanken växte sig större och större och i mitten av 2007 hade den växt sig till en fysisk längtan. Ett sug, bokstavligen. Jag kände med hela kroppen hur jag ville ha barn med Pontus. Jag vet att det låter konstigt men det var fysiskt. Så jag började prata om detta med Pontus, som också ville ha barn men kanske inte precis då. Han ville få sin examen först och också ett jobb. Sen ville han att jag skulle få fast på caféet, som jag inte hade då. Men jag vände och vred på argumenten och sa att det alltid ordnar sig etc (nej, jag tjatade inte, bara visade hur mycket jag ville, haha) . Så efter ett tag blev det bestämt att han inte behövde ha ett jobb innan vi började försöka men att han iaf skulle tagit examen. Ok, jag var nöjd med det ett tag. Men snart växte sig den fysiska känslan allt större och så blev beslutet att vi börjar försöka så att bebisen iaf kommer efter det att Pontus tagit examen. Så den nionde september 2007 tog vi första steget mot att försöka bli tre, då jag den dagen slutade äta p-piller. Vi räknade med att det skulle ta ett tag då jag ju ätit p-piller flera år och att Pontus ju spenderade större delen i Umeå (och jag i Sundsvall) då han pluggade där. Trixigt att träffa in rätt dagar alltså.

Då jag inte verkade få tillbaka min mens, och efter två negativa test, började vi tro att det skulle "ta" mot våren så vi ställde in oss på det och jag lovade mig själv att inte ta fler test då det är så trist att få negativa svar. Men den 15:e december hade jag och Pontus besämt oss för att äta en fin middag och dricka vin, så vi var på stan för att handla lite. Då vi var på Apoteket för att köpa något fick jag för mig att fråga tjejen där om hon hade någon teori kring en mystisk magvärk jag haft de senaste dagarna. Jag förklarade att den kändes högt i magen (därför jag själv inte misstänkte något) och att jag inte förstod vad det kunde bero på. Hon sa direkt "du kan inte vara gravid då?" och kollade på mig och Pontus som stod där som två förvirrade fjortisar och stammade fram "Eh, jo, vi försöker ju förvisso så, eh, jo, kanske, hihi, haha". Och istället för att köpa ett test där så gick vi till Pressbyrån och köpte (!?!). Vi hade ett Clear Blue hemma förvisso, men man ville ju alltid ha två för att "säkerställa" ett ev positivt resultat så ja, vi köpte iaf ett RFSU på Pressbyrån. Väl hemma lagade vi mat och dukade, vinglas för båda, men kom iaf fram till att det var väl lika bra om jag testade då, trots att jag sagt till mig själv att jag inte skulle bli någon "testjunkie". För att slippa se det där minuset och känna besvikelsen så bad jag Pontus gå och kolla på stickan. Först var det alldeles tyst från badrummet men sen hörde jag "Eh, hur skulle det vara. Vad är positivt och vad är negativt?" Självklart visste han, då vi läst instruktionerna mindre än fem minuter innan, men han kunde nog inte tro det. För visst var det positivt! Där låg stickan med två fina streck. Inga tvivel, egentligen. Men trots det vågade vi inte riktigt tro det, även om jag bara doppade läpparna i vinglaset, haha. Vi besämde att vi skulle testa med Clear Blue på morgonen därpå och om det också var positivt så var det så. Trots all upprymdhet så sov jag väldigt bra den natten, men inte Pontus. Han drack hela vinaren själv innan han la sig i soffan och kollade på "Air Wolf" halva natten för att överhuvudtaget kunna somna. Då jag skruvade på mig lite tidigt på morgonen så petade han mig i sidan och sa "Är du vaken, nu måste vi testa, man ska testa med morgonurin, det är säkrast!". Pontus, som normalt är sjukt morgontrött, var alltså helspeedad och ville veta nu! Så jag klev upp och kissade på stickan. Sen väntade vi. Oj, vilka långa minuter det var. Krysset var så tydligt redan då jag fortfarande kissade men man ska nu vänta visst antal minuter så vi satt och stirrde på krysset som inte visade mista tendenes till att försvinna. Och nej, det gjorde det inte heller. Så var det då sant; vi skulle bli föräldrar.

Vi blev otroligt glada, förstås, men det var inga tårar eller andra "hysteriska" känsloyttringar. Mer skratt och high fives, faktiskt! Vi hade alltså, eftersom jag aldrig fick tillbaka min mens, lyckats pricka in den första ägglossningen jag hade. Detta trots att Pontus bara var hemma helger, och inte ens alla. Mm, stolta och glada var vi. Så stolta och glada att vi var tvugna att berätta det för våra föräldrar redan samma dag!

Mer om det (och resten av "storyn") en annan gång!


Ny jacka!

Fick en jacka av mamma då hon och pappa var här. Ville ha en tunnare skidjacka som man kan ha hela hösten, vintern och våren. En tunn och smidig jacka man kan åka snowboard/skidor i och vara ute och gå i och så där. I Röros fann jag den iaf! Skitsnygg och funktionell Helly Hansen. Me so happy! =) Hade den idag då Pontus, jag och Bella var på långpromenad. Blåser fortfarande väldigt här så en vindtät jacka var perfekt!

Jag i min nya fina jacka och nya fina byxor. Mirabelle i väntan på mat...därav den bistra uppsynen, haha.

Vi har bara tagit det lugnt idag, så skönt. Har nyss ätit middag och ska snart dricka kaffe och kanske äta en av de kaksorterna mamma och mormor bakat till oss? Mm, vi är som två pensionärer jag och Pontus, och vi älskar det! ;0) 


Mirabelle och Pontus har "kontaktstund", mysigt!

Imorgon ska Bella till läkaren på rutinkoll. Ska bli kul faktiskt, det är ju en rejäl genomgång de gör. Efter det sticker vi direkt ut på en lättare vandring, en av de "30 guldturerna" som finns i området. Så imorgon måste vi upp tidigt och göra matsäck och så innan läkarbesöket kl 9.30. Tur att vi tog sovmorgon idag till 9:15! Jo, Bella åt vid 6.30, men somnade om.

Ruggigt ute, mysigt inne

Så där ja, då var första snön här då. Natten mot 28 september var alltså natten det drog ihop till en mindre storm och snön lade sig över fjälltopparna. Ja, det har (som tur är, kanske) inte snöat direkt nere i byn utan bara på fjället. Men där ligger det ett vitt täcke minsann. Faktiskt väldigt coolt ändå, september liksom!? Var väldigt fascinerande igår då väderomslaget skedde. Precis som de sagt på vädret på TV:n så sjönk temperaturen under eftermiddagen och det började blåsa, mer och mer. En grå massa rullade över fjälltopparna och det började spöregna. Under natten har det ju alltså varit minusgrader (är det kanske än) på fjället och därför blev det ju snö där och regn i byn. Men vi har haft minusgrader i byn med, flera nätter och mornar, men det har inte varit någon nederbörd de nätterna. Men faktiskt så flög det en och annan snöflinga förbi fönstret imorse då vi satt och åt frukost! Det blåser fortfarande väldigt kraftigt även om det är lite lugnare nu motför inatt. Det skulle ju avta mot kvällen, hoppas det. Bli så himla kallt då det blåser så här.Nu har alltså mamma och pappa åkt hem. Vi har haft en toppentrevligt helg! Synd bara att Pontus jobbat hela helgen (bara dagtid dock) men vi har lyckats roat oss bra utan honom. I fredags var vi i Röros och shoppade lite och åt en mysig lunch. Sen på kvällen åt vi en pangmiddag på Funäsdalens Hotell. Verkligen superbra allting; maten, miljön, servicen...och bebisen! Det var ju Mirabelles första besök på restaurang (har ju bara varit på café på dagtid annars) och hon var hur snäll som helst! Vi tänkte att det får gå som det går och blir hon jättearg eller ledsen så får vi väl äta i skift så vi inte stör de andra gästerna som ju fakiskt betalat dyra pengar för en fin middag. Men det behövdes aldrig! Under hela förrätten sov hon lungt i vagnen brevid oss. Sen medan vi väntade på varmrätten höll en man ur ett större sällskap tal och då blev det ju tyst i lokalen, och det vaknade hon av, haha. Så då blev hon lite orolig men vi lät henne aldrig bli ledsen utan jag tog först upp henne och gick omkring med henne en stund och sen då maten kom in fick hon sitta i mammas knä, haha. Jag och Pontus tjatade på mamma att vi kunde turas om men hon såg faktiskt gansk lycklig ut med Bella på armen så då gav vi oss. Van dagisfröken som hon är så gick det alldeles utmärkt att äta med en hand, haha. Sen somnade hon iaf på mammas arm och då la vi ner henne i vagnen igen och där sov hon medan vi åt dessert och drack avec. Mammas och pappas duktiga bebis! =)

Igår var vi ner på byn och kollade lite på dagen sen gick vi hem och myste på eftermiddagen innan Pontus kom hem. Vi "planterade" ljung (läs satte ner i ytterkrukor) på bron och balkonen som blev superfint, mamma lagade gulaschsoppa, pappa och Bella sov på soffan, vi fikade lite....Ja, bara myste. Sen åt vi den goda soppan då Pontus kom hem och myste mera innan vi gick och lade oss redan vid 23, skönt.

Idag innan mamma och pappa åkte hem var vi på Loftet i byn och åt lunch. Pontus jobbar idag med men kommer hem vid 17. Då det är så ruggigt väder har jag inte varit ute sedan vi kom hem från Loftet utan kollat på film och slappat i soffan. Har faktiskt sett Madicken (långfilmen) och den var precis lika bra som jag tyckte då jag var liten! Madicken är nog min Astrid Lindgren-favorit. Den och Mirabelle förstås!


Den superfina overallen Mirabelle fick av mamma och pappa nu. Den kommer vara perfekt efter jul och hela vintern och våren! Jättegosigt underställ i ull och mössa och vantar med, såklart =)


Mirabelles julklänning som mamma köpt på en bygdemarknad. Handsydd och bara hur fin som helst!
Lite Madicken över den faktiskt ju!

Var är bebisen?!


Mamma och pappa är ju här nu och igår då de kom var det rena rama julafton med presenter i drivor till Bella och oss! Vi fick älgkött och hon fick kläder, typ, haha. Denna nya superfina och mysiga dress var en av presenterna och visst matchar den fint till filten, som såklart också kommer från mormor ;0)

Nu ska vi ut och äta, skriver mer i helgen!

Underbara förutsägbara Bella =)

Haha, och nej  små barn har inga rutiner, och allt kan ändras från dag till dag, I know, men nu är hon iaf i en period då hon sover på förmiddagen. Så imorse klev jag upp tidigt, alltså strax innan åtta, åt frukost med Pontus innan han åkte till jobbet och sen så klädde jag på mig och Mirabelle och gick ut en kort "somna-in-promenad". Sen ställde jag vagnen ute och där står den än, med en sovandes bebis i alltså. Har nog sovit i över två timmar nu. Iaf, då jag visste, eller iaf stark misstänkte, att hon skulle göra det, så passade jag på att städa förut. Så nu är hela lägenheten fin och ren inför mamma och pappas besök i helgen. De kommer ju redan om nio timmar!


Bella i sin tuffa Adidas fleece som hon fått av mormor. Den har hon i vagnen nu, perfekt! 
Kanske ler hon lite? =)


Far och dotter hänger lite. Troligen kollar de på fiske eller krig, haha.

Kul dag!

Idag har jag, Pontus och Mirabelle varit igång hela långa dagen. Hade till och med ställt en klocka på 8.00 för att hinna med allt. Kom upp 8.30 men det gick hyfsat ändå...Så efter dusch, amning, påklädning och lite hårfix och sminkning, (alltså bronze powder och Försvarets hudsalva, haha) så var vi redo mot dagens första mål - Kyrkis. Det var första gången idag och det var skitroligt! Vi gjorde sällskap med Hanna, Marcus och Tristan så förutom Mirabelle och Tristan så var det fyra andra barn där. Två till födda i augusti, en fyramånaders och en som iaf kunde gå så jag gissar kring ett år gammal?

Då vi fick prioritera bort frukosten imorse så var fikat nästan höjdpunkten på Kykis. Skämt å sido, men tio spänn för kaffe, thékakor med ost och vaniljkex är ju hur bra som helst! Ledaren sa iofs att priset kunde höjas till femton eller tjugo kr men ändå! Förutom att fika så pratade vi vuxna om allt mellan himmel och jord. Mycket det tidigare faktiskt då det blev en del prat om religion då vi pratade om dop etc. Kul! En mysig sak var att ledaren la fram massa madrasser som bebisarna, och vi, kunde ligga och gosa på. Eftersom det var förmiddag, det vill säga Belllas "tröttaste" tid så tog hon verkligen tillfället i akt och sov en stund på madrassen innan hon ville vara med vid bordet.

Kring klockan 12 bröt vi upp och gick och lunchade på Loftet med Hanna, Marcus och två till av tjejerna. Såklart minns jag vad de hette, men vet inte om de vill "vara med" på bloggen? Hanna har jag inte ens frågat nu då jag tänker efter, haha, men hon har ju egen blogg så...Efter lunch gick vi till BVC där det ju var premiär för föräldrargruppen idag. Såklart var ju en hel del där som vi nyss träffat både på Kyrkis och Loftet men det var lite andra också så det var kul! Vi pratade om förlossning, hur vi mådde, vad som var bäst just nu etc. Och wow, vad olika förlossningar kan vara! Glad att det gick så bra för oss! Vi fick veta att det bara ska vara tre till sammankomster, fördelat på ett år. Kan man verkligen kalla det Föräldragrupp? Nej, får nog styra upp en telefonlista nästa gång, eller kanske nästa Kyrkis som ju är varje vecka, så man kan ses lite oftare. För det vill både jag och Pontus göra, alla verkade jättetrevliga! I cirka en timme höll vi på och som avslutning fick de som ville väga och mäta sina bebisar. Bella väger nu 5270 och är 60 lång, snart sju veckor. 

På vägen hem insåg vi att vi inte varit ute på hela dagen (förutom promenaden dit och hem) så Pontus klilade in på Turistbyrån och köpte fiskekort. Hem snabbt och ammade och bytte blöja, bytte våra kläder och iväg i bilen. Då vi åkt både en och tre gånger på den skogsväg som skulle ta oss till tjärnen utan att hitta den så körde vi till ett hus och frågade. Vi fick guidning och hittade till sist. Men även om killen Pontus frågade sa att det var lättåtkomligt så insåg vi att så inte var fallet om man hade barnvagn med sig. Pontus rekade och sa "Ja, säg till då du ser en asfalterad gång- och cykelbana anpassad för vagnen". Haha, men nej det var bara rötter, stock, sten och sumpmark så vi insåg (till och med vi!) att det var för svårt med vagn. Så vi tog beslutet att åka till Funäsdalssjön istället. Det var kanon! Vädret var ljuvligt så jag gick en kort promenad med Bella medan Pontus fiskade. Sen roade jag mig med att foto och Pontus fortsatte att fiska. Han fiskade ända tills spöet gick av (!) och kanske var det tur för annars hade han stått där än. Han fick nämligen syn på en ganska stor röding som följde hans drag någon sekund, utan att hugga. Vattnet är ju så klart och det var ganska nära kanten så han såg den tydligt. Dessutom så såg både Pontus och jag massa hopp och vak som plumsade rejält så som sagt, kanske tur i oturen att spöet gick av. Varför inte jag fiskade? Nja...fiske är som bäst med typ mamma och pappa då det är 10 % fiske och 90 % fika och annat. Gärna på en is en solig vårvinterdag! Pontus är helt enkelt lite för seriös för min smak =)

Amningsvanor förr och nu

Precis då jag bestämt mig för att iaf göra en del av städningen (resten ska göras tillsammans med Pontus imorgon eller på torsdag) så vaknar Mirabelle upp (sov ute i vagnen) och var jätteledsen. Skrek och verkade ledsen, inte arg eller magknip eller så. Väldigt ovanligt och jag blev faktiskt lite "chockad" över just den här nya sortens "gråt". Tog iaf upp henne och försökte gå runt med henne och prata och vyscha men det hjälpte inte. La mig i sängen med henne på magen men det gillade hon inte. Det har hon väl iofs aldrig gjort, använder i så fall den positionen till att träna nacken då hon är på bra humör. Men iaf, till slut la jag henne på sidan av mig och trots att hon ätit för mindre än en timme sedan så fick hon bröstet. Nöjd, såklart. Så då fick hon ligga där och "småsnutta", för åt gjorde hon inte. Tillslut somnade både hon och jag. Mirabelle sover fortfarande och verkar allmänt nöjd med livet. Jaha, varför skrev jag allt detta då? Jo, för att vissa kanske menar att man inte ska ge barn bröstet om de nyss ätit, som Bella nu hade gjort? Jag vet att förr, bland annat då jag var liten, så åt bebisar var 4:e timme, även om de skrek sig hesa under tiden. BVC och "ny expertis" idag har ju, tack och lov, inte kvar den rekommendationen, utan vi blir ju uppmande att finna våra egna mönster och att lita på bebisen. Om nu Bella blev så där lugn av att få snutta i kanske 15 minter, då är det väl värt det? Självklart måste man ju ha gränser för större barn, men de allra flesta bebisar ammas väl bara kring sex månader och förstår verkligen så små bebisar gränser och rutiner? Mirabelle får äta när hon vill, men allt som oftast faller sig det naturligt ändå kring var 3:e timme, dock inte på natten då hon alltid (hitills, haha) sover minst fem timmar i sträck. Vad tycker ni? Hellre en lugn och nöjd bebis som då kanske ibland äter "titt som tätt" än en ledsen och orolig som har en perfekt mat- och sovklocka bestämd av föräldrarna?

Nu till något helt annat....Imorgon blir en intensiv dag! Sedan en vecka tillbaka visste vi att Föräldrargruppen på BVC startar imorgon klockan 13, och tidigare idag ringde
Hanna och berättade att Kyrkis börjar imorgon med, klockan 10-12! Så kul att Pontus är ledig hela dagen imorgon så att han kan följa med på båda sakerna. Säkert blir det ju så att alla föräldrar först kommer ses på Kyrkis, och prata med varandra på eget initiativ, och sen igen på BVC, så man kan ju undra vad vi ska göra på BVC då, eftersom jag antar att 1:a träffen är tänkt som någon sorts "presentationsrunda". Det är klart, alla behöver ju inte gå på Kyrkis, (speciellt inte de med så små bebisar som Bella) men jag tror nog de flesta går till BVC. Vi går ju på allt som erbjuds då vi är så nyfikna på andra föräldrar här i byn! =)

Om vi och Bella har någon som helst ork kvar på eftermiddagen så kanske vi ska åka och fiska i någon tjärn en bit bort bara. Men vi får se hur alla känner sig. Ja, så morgondagen kommer gå hur fort som helst! Och sen är det torsdag och då kommer mamma och pappa! :0)

Schemalagt hångel

Haha, ja sedan ett dygn tillbaka hade jag och Pontus planerat den nyss avslutade hångelstuden. Ja, för har man små barn så gäller det att schemalägga sådanna här aktiviteter! Vi vet ju att Bella oftast sover på förmiddagen så imorse klev vi upp 8.30, åt frukost och ammade henne. Sen la vi henne i vagnen, gick ut och gick en kort sväng tills hon somnade, ställde vagnen på altanen, riggade babyvakten och...hånglade! Haha, inte så spontant men väldigt mysigt ändå!

Som jag sa igår då Pontus föreslog att vi skulle städa nu på förmiddagen, eftersom Pontus börjar jobba kl 13. "Nej, städa kan man göra själv, men att hångla är hemskt trist ensam".

Ha en fin dag!

Och hörrni, hjälp
Josefine att samla in pengar till Barncancerfonden. Jag lämnade mitt bidrag via mobilen, hur enkelt som helst!


Härlig höstpromenad

Idag har Pontus varit ledig så hela familjen gick på en lång långpromenad runt Funäsdalssjön, alltså cirka 1,2 mil! Det var jättehärligt även om solen inte ville visa sig. Men med fleecetröja, vantar och bandanda, (Pontus hade mössa!) så gick det ju hur fint som helst, frisk och hög höstluft. Mirabelle var nedbäddad i vagnen i fleeceoverall och mössa, med mjukliften stängd, så hon trivdes också alldeles utmärkt.Efter säkert nio km promenad kom belöningen, fika! =)


På eftermiddagen åkte jag och handlade mat och sorterade lite sopor medan Pontus och Mirabelle var hemma och kollade på "Band of Brothers". Det är det eller "Jakt och fiske" hon har att välja på, haha. Men nej, hon kollar ju såklart inte, "sitter" oftast i knäet tittandes på Pontus, eller så sover hon på hans arm. Så mysigt så!

Nu har vi ätit middag och ska bara ta det lungt. All frisk luft tar på krafterna så snart blir det kaffe med kaka. Japp, bakade drömmar igen häromdagen och de blir bättre och bättre! Sen blir det nog TV eller film...Haha, men det är skönt och fullt godkänt efter flera timmar utomhus.


"Försök fånga leendet om du kan mamma, haha!"

1:a natten ensamma

Det gick jättebra att sova ensam med Bella inatt. Pontus har ju jobbat (kommer hem om två timmar, jippie!) så det var alltså första natten ensamma. Som jag trodde så sov jag inte lika djupt men vaknade ändå hyfsat utvilad, skönt.

Idag har vi gått på promenad med Hanna och Tristan i det soooliga vädret. Och sen, trots det fina vädret, gick jag in och såg på film! I och med min uppfostran, det vill säga att alltid vara ute, så skäms jag nästan men det var väldigt skönt. Vi hade ju varit ute och filmen var riktigt bra och gripande - Fjorton suger, rekommenderas.

Nu väntar jag mest på att Baby ska komma hem. Då blir det spaghetti och köttfärssås...Eller nu då jag sitter här känner jag att taco vore gott. Men att gå till Ica nu, verkar jobbigt. Om inte Pontus fixar det på vägen förstås....Nä, spaghetti blir det, inget fel på det! =)

Nu är det bara fyra dagar tills mamma och pappa kommer! De kommer redan på torsdagkväll efter jobbet så då blir det lite mys och umgänge. Mamma skulle göra en paj som vi ska äta då, mumma! Sen så är det ju sån jäkla otur att Pontus har fortbildningsdagar i helgen men vi får se hur långa dagar han har. Vi ska iaf till Röros på fredagen, med eller utan Pontus, och sen på fredagkväll ska vi äta på Fjällhotellet. På lördag ska vi "på byn" och sen mysa hemma. Längtar!


Mirabelle i mysplysch-dress. Både den och det fina täcket tackar vi Sara och Bia för!

My baby and I

Idag har ju jag och Bella varit ensamma hela dagen, Pontus kommer hem imorgon runt 18. Men det har gått jättebra! Vi sov till 9.30, har varit på långpromenad i solen, bakat drömmar (de blir bättre och bättre!), suttit ute och läst DN och framför allt haft många och långa "kontaktstunder". Alltså då man som vuxen sitter/halvligger på ett hårt golv och pratar i falsett om allt och inget . Helt frivilligt, för det är så kul att se att Bella faktiskt bryr sig, haha. Ja, att hon tittar intresserat, gör små ljud ibland och... ler! Japp, tre korta leenden har jag fått idag. Haha, kanske känns som en taskig utdelning på cirka två timmars effektivt jobb på golvet, speciellt då varje leende är en sekund typ (försökte verkligen fånga ett på kort men nej...), men åh va söt hon är då hon ler! Hon blir jättelik Pontus då så jag tror att ögonen och minspelet kommer från honom och ansiktsformen och näsan från mig. Kanske?


Bella-Big-Eyes, sötast i världen!


Det var lite roligare att träna nacken idag, då man fick ligga på mammas mage samtidigt!
Det blev superfint med tavellisten som vi satte upp igår.
Den sitter i hallen så det första våra gäster ser då de kommer in är mig i spetsunderkläder. Ja, välkommen! =)

Ordning i oredan

Ska försöka ge mig på Mirabelles garderob nu. Hon är mitt emellan strl 56 och 62 nu (59 cm lång är hon, stora damen!) Alltså kan jag ju ta bort precis allt i strl 50, som tur var inte är mycket alls. Dessutom är 99 % av de kläderna lånade av kusinerna. Men vissa 56-bodies har hon ockå växt ut, de drar neråt och blir väldigt urringade. Inte skönt och inte snyggt. Däremot kan hon ha alla byxor i strl 56, de sitter fortfarande väldigt bra.

Så, ut med alla 50, vissa 56 och in med vissa 62. Andra 62 är tokstora, så en ny rensning sker väl om någon vecka =)

Passar på nu då Bella sover i vår säng. Vi hade en mysig morgon bara hon och jag efter Pontus ju åkte till jobbet stax innan nio. Hon åt och sen låg vi och myste "under" täcket båda två. Kärlek!

Mamma-bebis-fika-dejt

Idag har Hanna och Tristan varit här och fikat och "lekt". Jättemysigt och roligt att få prata med någon i samma läge. Utbyta lite tankar kring bebisar och så allmänt surr såklart! Vi åt browniesarna jag gjorde igår och de var helt ok. Lite "lösa" tycker jag så nästa gång ska jag ha dem inne fem minuter längre än enligt receptet. Sen så ska jag ta mörk blockchoklad då, måste vara det på caféer och så för de här såg lite annorlunda ut, för ljusa helt enkelt.Tristan och Mirabelle i samspråk, eller nåt.
Tristan var den som mest höll låda, men då är han ju 2,5 veckor äldre med.


Pontus slutade 17.00 idag så nu håller vi på att laga mat. Blir en enkel klassiker; kyckling i ugn med wokgrönsaker och ris. Gott! Nu sover Bella, hoppas hon gör det om 40 minuter då vi ska äta med. Men det finns aldrig några garantier...
Imorgon åker Pontus till jobbet 09.00 och slutar 18.00 på söndag. Japp, första solonatten imorgon alltså. Jag kommer inte att sova lika djupt, för det gjorde jag inte då Pontus och Claes var och vandrade då Marie sov här. Men annars tror jag det kommer gå hur bra som helst. Lite länge att vara ensam 1,5 dygn såklart men Hanna och jag ska nog ses mer nåt i helgen.

Ikväll ska vi pyssla lite. Bada Mirabelle, om det nu är ett pyssel, och sätta upp en tavellist i hallen med massa fina svart/vita foton vi ramat in i svarta ramar. Blir nog jättefint! Annars blir det nog en kugn kväll, film och popcorn kanske. Mm, låter mysigt och gott!

Trevlig helg!

Att bli vuxen

Jag och Pontus har länge pratat om att åka till USA och bila men också vara i t ex New York några dagar utan bil, under samma semester. Den planen höll vi fast vid även efter det att Bella kom till oss. Vi tänkte åka nu i sommar (09) och vara borta cirka två veckor. Visst blev planerna lite svårare genom flytten hit (vill vi spendera två veckor borta från våra familjer då vi är lediga etc...) men det skulle gå tänkte vi. Men. Då bilen behövde lagas nu, det gick till slut på nästan 7000 kr, så började vi fundera lite. Vi har (hade) ganska mycket sparpengar och de hade vi tänkt göra av med på USA-resan, rubb och stubb, om vi inte hade lyckats spara ihop jättemycket så det blev lite över. Hur man kan spara ihop jättemycket pengar då en är föräldraledig från ett ganska lågavlönat jobb kan man ju fråga sig men det är lite vår stil. Alltså stilen "det löser sig ju alltid". Det hat varit en hemskt kul inställning och inneburit många trevliga resor och andra nöjen men nu har vi kommit till den insikten att man kanske inte kan ha "det löser sig ju alltid"-attityden då man är en familj? Vi är ju inte bara två vuxna det ska lösa sig för längre utan vi ansvar ju fullt ut för Mirabelle med. Vad händer om vi bränner alla pengar på en semester och sen visar det sig att hon behöver något, vad som helst kan ju hända, som kostar massa? Ska vi då ringa hem till våra föräldrar? Nej, nu är ju vi föräldrar. Vi ska fixa åt Bella i första hand, och inte våra föräldrar till oss. Jag vet inte vad vi tänker oss riktigt skulle kunna hända Bella som kräver pengar, vi har ju givetvis en barnförsäkring, men det känns som om vad som helst kan inträffa med barn, som sagt. Eller så händer det oss som familj något, bilen är ju ett slående exempel. Hade det här hänt då vi nyss varit i USA så hade vi nog inte kunnat betala allt. Hur ansvarsfullt hade det varit?

Tro nu inte att jag och Pontus inte har något ekonomsikt sinne alls, det har vi såklart, men sparpengar har alltid förbrukats för att sedan börja sparas igen till något roligt projekt. Om man har familj så ska man nog spara för att ha en buffert helt enkelt.

Så det blir nog kanske ingen USA-resa ändå. Men vi kommer givetvis att ha en fantastisk kommande sommar iaf. Till att börja med kommer vi att ha en helt bedårande blivande 1-åring och varandra att njuta av. Sen så har mamma och pappa redan bokat ett hus en vecka vid havet utanför Sundsvall där vi är hemskt välkomna att spendera några dagar. Vi funderat också på att kanske åka till STHLM på en liten minisemester. Pontus vill ta en liiiten omväg, haha. Det vill säga åka inlandet norrut till finska gränsen, korsa där och ner till Vasa eller Helsingfors för att därifrån ta båten till Stockholm. Typiskt Pontus-idé. Vi får se, men som sagt något kul blir det garanterat! Och USA finns ju kvar. Även om den låga dollarkursen inte kommer göra det. Tyvärr.

Men så är det att vara vuxen!


En vanlig dag

Inga toppbestigningar, inga besök och inget lyxfika. Nej, idag är det en vanlig dag. Pontus jobbar 13-21.30 så han var med på BVC imorse och vägde och mätte. Mirabelle väger nu 5090 och är 59 cm lång, snart sex veckor gammal. Allt såg bara bra ut. Vi fick också veta att första träffen för föräldragruppen är nästa vecka, på onsdag. Skitkul ju! Ska bli så kul att få se vilka det egentligen är som har små knoddar här i byn så att man kanske kan utöka sitt umgänge lite till och med?!

Efter BVC gick vi till Sportstugan, där jag köpte Bellas uggs, för att höra om jag ev kunde få byta till strl 0-6 mån trots att jag inte har kartongen kvar? Det gick bra så nu har Bella coola uggs hon kan ha redan NU! =) Ju mer jag tänkte på strl 6-12 mån desto tokigare kändes det. 6-12 månader är ju hon mellan mars-augusti. Vem vill ha ulluggs då? Jo, jag vet att ull kyler då det är varmt och att vissa b-kändisar i USA har uggs året runt men nej, kändes vettigare att ha mjuka, mysiga och varma skor nu i vinter.

Då vi var på affären kollade Pontus efter "vildmarksbyxor" till mig, alltså med förstärkningar, massa fickor och i lättorkande material. Jag har testat några olika men alla dammodeller är ju helt overkligt höga i midjan! Så jag testade ett par Fjällräven i herrmodell och de var super! Visst, lite mycket tyg fram vid grenen men hellre där än massa tyg upp över hela magen och ryggen, som på dammodellerna. Det hela slutade med att jag fick min julklapp idag, av Baby. Han hade tänkt köpa sådanna till mig som julklapp men tyckte det var lika bra nu. Tack Pontus, kommer att användas mycket!
Efter byturen gick vi hem och åt lunch tillsammans innan Pontus gick till jobbet. Sen dess har jag dammsugit och bakat brownies! Jag har inte skurit upp dem än, men i formen ser de goda ut!

Nu hänger jag med Bella och kollar lite tv och internet. Förut "lekte" vi på golvet jättelänge. Hon tittade på mig väldigt intresserat då jag pratade om massa strunt, haha. Hon var också lite intresserad av en skallra i formen av en zebra typ, som hon fått av
Elin och Fredde, kul! Att leka tog på krafterna så efter det sov vi på soffan båda två i nästan en timme. Sällan jag känner något behov av att vila på dagarna då jag får det behovet tillfredställt på natten (tacksam för varje natt det är så), men väldigt mysigt var det!

Ciao!

Toppbestigning; Mittåkläppen 1212 möh


Målet i sikte


Jo, det är vatten! =) Så himla klart!


Förberedelserna är viktiga då man vandrar med bebis!


Och vi gick å gick...


Fortfarande i lågland...


Hurtigaste familjen i stan... eller byn! =)


Och så började det stiga rejält...


...men vackrare och vackrare blev det!


Vi hade verkligen tur med vädret!


I solen och i stigning var det nästan svettigt...Victoria njuter av en paus


Victoria och jag!


Jag kan ibland inte förstå att vi bor mitt i allt detta vilda och vackra!


Pontus har finlir-fotat. Duktiga baby!


Helags


Välförtjänt fikapaus för alla. Bella åt också =)


Fina baby i fina fjällen!


Högt var det, och tiktigt brant på sina ställen. Värre än detta, men så svårt att fota "neråt" =)


Pontus och Victoria lekte Mount Everest


On top of the world


Inga mygg, torrt i marken, ingen snö. Fjällen är som bäst på hösten!


Man sover bra av fjälluft, även mitt i ett "photo shoot"  ;0)

Rolig post och hemgjorda piroger

Igår var det verkligen superkul att få post. Två vadderade paket addreserade till mig, eller ett var faktiskt till hela familjen. Det var nämligen en supersöt hemstickad nalle till Mirabelle från Eva, som jag gick MKV med i Jönköping. Hur gulligt som helst, tack så hemskt mycket! Det andra paketet var smycket jag beställde från Namnsmycken. Hur fint som helst blev det! Enkel silverbricka utan pärlor eller så och så med 080808 (Mirabelles födelsedatum) ingraverat på höjden. Så snyggt i all sin enkelhet! Igår hade jag det med en lång kedja men jag har även en snygg vanlig, alltså kortare, kedja. Båda är i sån där "kulmodell", alltså med runda små kulor som bildar en kedja. De hör till Attling-smycken jag har, men de passar jättebra ändå.Och pirgogerna ja....Supergoda! Vilken succé! =) Först såg degen superskum ut men det blev hur bra som helst, men om ni ska testa dem, ta inte så mycket mjök som det står utan testa er fram. Sen kan man ju variera fyllningen i all oändlighet!Nu har Vicky åkt hem. Det har verkligen varit jätteroligt att haft henne här. Hon sa att hon gärna kom hit igen så vi får väl hoppas på det! Idag innan hon åkte hem så gjorde vi en toppbestigning, alla fyra. Hur fint som helst! Bilder kommer sen...

Jag köpte "Uggsen" till Bella. Tänkte ju köpa strl 0-6 mån men jag mätte Bellas fot innan och den var 9 cm och skon knappt 12 så det kändes definitivt oekonomiskt! Jag köpte alltså strl 6-12 mån istället och visst är de stora men tack vare kardborren kring fotleden så kan hon ju i stort sett börja ha dom nu redan. På bilden ser skon gigantisk ut jmfr med foten, inte riktigt så stor skillnad är det men nästan, haha. Men tänk va sött till våren då hon sitter i vagnen och har vindbyxor och jacka och uggs, sweet! =) Nu har Bella fyra par skor, alltså mer än sin pappa, som han skrattande konstaterade igår!


Just another day in paradise

Idag har Pontus jobbat så vi tre brudar har varit på byn hela dagen idag. Åt lunch och fikade (på samma ställe) i över tre timmar, skönt! Mirabelle var såklart supernöjd, annars hade vi inte suttit så länge.


Vicky på Villan som är ett supermysigt café med jättegod mat!
Då jag sa till tjejen som jobbar där att jag inte riktigt gillade latte men ändå inte ville ha espresso bara så gjorde hon en "50/50", alltså lika delar skummad mjölk och espresso, kanongott!


Färsk pasta med ren, yummie!


Bella testar de fina vantarna, fungerar även som boxarhandskar! "Please, no more pictures"

'
Fina Victoria i fina Funäs.


Nu är hösten verkligen här, härligt så här fina dagar!

Nu håller vi på att göra hemmagjorda piroger, och trots att jag lovade Pontus att jag skulle göra mat så har han redan börjat....Måste sluta blogga och börja knåda! =)

Hemstickade vantar!

I väntan på att Mirabelle ska 1) vakna och 2) äta så sitter vi och softar och kollar på TV. Victoria har stickat supersöta vantar till Mirabelle och håller nu på med den lilla tråden mellan dem, som är på alla barnvantar så att om de tappar en vante så hänger den iaf kvar i kläderna. Jättekul att få riktiga hemstickade vantar som jag dessutom fick välja färger på helt själv! =)


Duktiga Victoria och de superfina vantarna. Tack!

Då Mirabelle vaknat och ätit ska vi ner på byn igen. Blir fika på Villan idag, eller lunch blir det nog. Sen ska vi kolla lite i affärer. Vicky såg ett par fina vinterskor igår som hon är lite sugen på. Jag såg också ett par fina finterskor, fast till Mirabelle. Hm, vinterskor till en 5-veckors bebis? Ja, de tankarna har också surrat i mitt huvud sedan igår. Hur nödvändigt är det liksom? Men det är inte skor utan mer tjocka tofflor. Ser precis ut som Uggs fast mjukare och pyttesmå med kardborr kring fotleden. Tänkte att hon kunde ha dom nu i fleeceoverallen och sen då hon har riktigt overall i vinter. För visst är det väl "inbyggda" fötter även på vinteroverallerna va, till små bebisar? Då kan hon ju ha dom här "Uggsen" i overallen, tänkte jag. Istället för raggsockar liksom... De är inte så dyra heller, 250 kr, så kanske slår jag till!

Fisksoppan var super igår och vi fick hyfsad matro då vi lät Mirabelle sitta i bilstolen medans vi åt. Hon trivs ju i den så först var hon vaken i kanske 30 minuter och bara tittade slött och sen somnade hon och sov i den kanske 30 min innan hon fick sova mer på Pontus arm. Har hört att bebisar inte ska sitta så länge i bilstol och om vi dessutom inte kör bil så känns det onödigt att ha henne sittandes länge.  

Ja, vem vet när vi kör bil nästa gång? De sa att den skulle vara klar redan imorgon men jag tror det då jag ser det...

Idag tror jag att jag ska slå till på en latte trots att jag egentligen inte är så förtjust i det. Måste ju träna om jag ska få kalla mig lattemorsa, haha ;0)

Dag 1 med finbesök

Vicky kom till oss kring 12.30, vi chillade lite innan Pontus lagade lunch (lax och bulgur med hemmagjord sås) till oss, gott. Sen så åkte Pontus och lämnade bilen och jag och Vicky gick mot kommunkontoret där ju Pontus skulle bli pappa, haha. Pontus mötte upp oss där efter att ha snackat med dom på verkstan. Det var bara att skriva på lite papper då nu har Mirabelle en pappa och jag och Pontus har gemensam vårdnad, skönt.Det var inte lika smidigt hos bilverkstan dock. Vi har ett stort hål i oljetråget, alltså förutom det "smyghål" vi haft sedan tidigare. Det kommer kosta oss kring 4300 kr att laga...Sen så har vi ju en provisoriskt lagad ljuddämpare och skumt gnekljud men det tyckte både mekanikern och vi att vi skjuter på och ser vad de säger på besiktningen i oktober.Nu lagar Pontus fisksoppa och vi ska fira att vi nu båda är vårdnadshavare med god mat och ett glas vitt vin ikväll. Massa tända ljus och goda dofter från köket, mmm! Bella har varit orolig ikväll och det har sprakat ovanligt mycket i brallan så vi misstänker lite magknip men hon är nöjd då någon bär på henne och vi är ju tre här ikväll så det ska nog gå bra! =) Just nu sover hon i soffan så vi hoppas att vi hinner äta innan hon vaknar igen!

Jaha, nu är hon vaken....Livet som småbarnsföräldrar, haha!


Snyggast i byn!

Mirabelle i ännu en strl 62 hon kan ha! Och visst är hon hur snygg som helst? Helt vår stil! Tack Katrine med familj som gav Bella denna tjusiga body!


Nu ringer Vicky....är nog på ingång snart. Pontus guidar, han är mycket bättre på det! =) Och ja, Maria, visst är det konstigt att vi ökade vårt umgänge med typ 300 % efter vi flyttat 30 mil bort, haha!

Idag ska vi läman in bilen med. Den har läkt olja ett bra tag men nu bara rinner det ur den...Inte alls bra. Sen har vi ett skumt gnekljud samt en ihopsvetsad ljuddämpare som pappa fixade åt oss då vi var hemma sist. Han visste dock inte hur länge det skulle hålla. Måste kolla det med verkstan nu eftersom vi ju ska besikta i oktober. Ja, våfflan börjar bli lite gammal helt enkelt så vi måste pyssla om hon lite =)

Oj, nu är det lite bråtton!

Mirabelle vaknade 06.30 och åt och bytte blöja och har sovit fram tills nu. Det betyder ju att jag och Pontus också sovit tills nu och att vi måste lägga på ett kol då Victoria ju kommer hit om någon timme. Innan dess ska vi äta frukost, duscha, ev bada Bella, klä på henne (tar tid att välja nu då hon kan ha vissa strl 62 - jippie!), och vara allmänt representabla då Vicky kommer.

Så jag bloggar mer ikväll!

Ännu en skön helg

Helgen kan väl sammanfattas med god mat, lugnt tempo och gott sällskap. Pontus och Claes fjällvandrade ju och jag, Marie och Mirabelle var hemma och myste med smågodis, thaimat (jo, Funäs har en thaivagn!), film och mangoglass. Det sistnämnda är Icas nya glass "Selection", svingod glass på gränsen till sorbet som smakar massa frukt. Verkligen supergod!

Då Pontus haft kameran så bjuder jag på några av hans vandringsbilder. Blir faktiskt lite avis och längtar tills vi, alla tre, ska ut på riktigt första gången, alltså med övernattning. Blir nog i början av nästa sommar, kring midsommar typ. Innan dess är det så blött i markerna och då är ju Bella tio månader och alldeles säkert redo för ett äventyr! =)
Vi är i Sundsvalls Tidning idag!


Myspys med farmor & farfar!

Efter tjälknöl och hemmagjord potatissallad sitter vi nu och myser i väntan på kaffe och glass. Härligt!Potatissallad (originalrecept av Jennie o Rille)
Färskpotatis
Fetaost
Creme Fraiche
Oliver
Rödlök
Vitlök
Tunna skivor morötter ("skalade" med potatisskalare)
Sugar snaps
Olivolja
Salt + peppar (vi tog citronpeppar)

Ta valfri mängd av allt och rör ihop! =)

My baby and I


Hittade den här bilden på Facebook på mig och Pontus. Den är från i somras och jag är tokgravid, men det syns ju inte här förstås, haha. Tycker iaf att vi är supersnygga med skinnjackor båda två, hihi!

Hembesök

Idag var en barnmorska från BVC hemma hos oss och kollade läget. Det brukar nog göras tidigare men eftersom Bella både varit i magen och fötts mitt i semestertider så är vi vana att det blir lite rörigt. Hon och vi har träffat sju olika barnmorskor (ej förlossningen inräknad) under graviditeten och nu i 1:a månaden. Iaf så tyckte vi att det var riktigt mysigt med hembesök! Hon hette Gudrun och var en äldre mysig och trevlig barnmorska/distriktsköterska som verkade ha koll på allt. Vi drack kaffe och åt bulle medan hon informerade om lite allt möjligt och sen tittade hon på Mirabelle som såklart fick högsta betyg! =) Hon tyckte hon var fin och stark. Bella var såklart smart nog att visa upp sina fina nackmuskler då Gudrun tittade på och undersökte henne på skötbordet, haha. Läkarkoll ska vi på då Bella är mellan 6-8 veckor, ska bli kul. Då kollas ALLT verkligen. Vi fick se listan och det känns super att de är så noga. Tur att man bor i Sverige då allt sånt här är helt gratis. Fantastiskt!

Vi pratade om amning också såklart och vi berättade att det funkar hur bra som helst och att hon äter ersättning som sista mål inför natten. Självklart knorrades det lite om det men vi står på oss. Det funkar jättebra för alla tre och varför ändra det då? Inatt sov hon mellan 00-05.30 i ett sträck och det är ju en ynnest för hela familjen! Vi fick en bok med, eller den kostar 50 kr, som heter "Att leva med barn". Bläddrade lite i den förut och den verkar bra. Dock så blir man ju lite fundersam då man läser hur viktigt det är för mamman och barnet att få lugn och ro. Att det är pappans plikt att se till att mota bort besök och stoj m.m. Hm, vi gör ju saker hela tiden? Men jag upplever ju inte att jag behöver någon lugn och ro, eller rättare sagt, det får jag ju, men inte vill jag sitta hemma hela dagarna?! Nä, Bella verkar ju ur nöjd som helst trots att vi drar med henne på fjällturer och caféer och så länge hon sover, äter, bajsar och verkar allmänt nöjd så fortsätter vi på vårt sätt.

För att fira att vi har ett A-barn (tsss...) så åt vi lunch på Fjällhotellet. Jättefint och god mat! Bella sov i vagnen utanför och vi hade med oss babyvakten. Tyvärr dog batteriet efter en stund men vi lät henne ligga kvar ute ändå och så gick vi och kollade då och då. Idag hade hon på sig sina nya fina vantar hon fick av Emelie, Hence och Olivia. Superbra då hon inte har overallen, som ju har "inbyggda" vantar. Trodde inte det fanns vantar för så här små bebisar men det gör det, uppenbarligen. De ser ut som små sockor och är hur bra som helst! Bokade bord på Fjällhotellet också inför mammas och pappas besök. De har en speciell höstmeny nu med mycket vilt och bär, yummie!

Nu håller Pontus på att packa inför fjällvandringen som han och Claes ska ut på lör-sön. Claes och Marie kommer ikväll och då ska vi äta tjälknöl som jag och Pontus gjorde i ugnen inatt. Värsta vuxet, fast det var inte första gången. Till det ska vi göra en supergod potatissallad som vi ätit hos
Jennie och Rille. Det är med creme fraiche och fetaost, supergod!

Appråpå mat, vi storhandlade ju igår och vi sa det båda två; skulle vägra handla ensam! Haha, Bella sov ju hela tiden och var jättesnäll men eftersom vi åkte bil dit så drog jag henne i bilstolen i en kundvagn och Pontus drog en annan kundvagn med all mat. Så två vagnar skulle ju administreras och det skulle packas och betalas och ses till att inte någon av vagnarna rullade iväg...Haha, en eloge till alla singelföräldrar! Eller till dem som handlar själv ändå, förstås. Det gick iaf bra och vi tyckte vi fick mycket för pengarna trots att det ju är dyrare här än i Sundsvall. Mycket norrmän var det på affären med, det är ju billiagare för dem att handla här och det är ju bara fyra mil till gränsen...

Nu ska jag gå ut på balkongen och lapa sol och kanske läsa lite till ur boken...Bella sover i bärsele på Pontus och han spelar x-box, haha, multi tasking!

TREVLIG HELG!

Ps: Imorgon är vi med i "Nyfödda" i Sundsvalls Tidning och på st.nu. Ds.


På väg hem från lunchen. Favoritsjalen var skön då det blåser lite idag och är under tio grader...


Bella övervakar så att pappa får med allt till fjällvandringen.

Nyttodag

Japp, idag ska vi bara göra bra och vettiga saker. Pontus jobbar nu (10-13) men är ledig över dagen innan han jobbar igen ikväll (18-23) så de lediga timmarna där emellan ska vi åka ner till OK och sortera sopor samt storhandla, dock inte på OK, haha.

Så nu på förmiddagen har jag skrivit matsedel och matlista. Blir massa gott framöver; fisksoppa med saffran, gulaschsoppa av älg, hemmagjorda piroger... Japp, jag ska ge mig på att göra egna piroger. Verkade inte så svårt enligt receptet så vi får väl tro på det. Crash and burn, trial and error, eller så blir det helt fab! =)

Har även suttit och sorterat bilder som vi ska framkalla. Shit, det kommer bli svindyrt. Av någon dum anledning har vi inte heller framkallat de bilder vi tog på fjällvandringarna förra sommaren heller, och de måste framkallas för det är så mycket vackra bilder! Jaja, får väl bara bli som det blir. Det var iaf massa fina bilder på magen (saknar den ibland, haha), från BB, första tiden hemma och en del sommarbilder från Sundsvall. Kul att ha något att pyssla med nu i höst. 

Det är regn, blåst och kallt här. Blä. Men till helgen ska det bli fint, hoppas! Pontus och hans pappa ska ju fjällvandra lör-sön så då ska jag och Pontus mamma hänga. Blir nog en fika på byn iaf och lite hemmamys bara. Pontus och Claes kommer hem redan på söndag till lunch, för Claes ville också ha "Bella-tid", haha.

Snart (om två veckor) kommer min mamma och pappa med, toklängtar efter dem!!

Tänk vad mycket planering det blir då man får en bebis. ALLA vill träffa den och det innebär massa planering och funderingar för föräldrarna. Jul och nyår till exempel är redan spikat och jag tror vi lyckades göra alla nöjda. Hoppas det! Vi är nöjda iaf och det är väl ändå kanske viktigast?

Julklapp?Hittade dessa på Timrå IK:s hemsida och hur söta är inte mössan och halsduken? Det önskar sig Mirabelle i julklapp! ;0) Napparna vet jag att Nora har...men man kanske får vara likadan som sin tuffa kusin?

Grått och kallt

Sex grader, grått och blåsigt...Hm, kanske läge för SATC-boxen att göra come back?

Mirabelle sov gott inatt med, och då även jag och Pontus förstås. Eller Pontus kan ju sova jämt, haha. Jag har under de här nio åren, shit, kom precis på att vi firar nio år precis idag ju!! Måste skicka sms nu! Pontus brukar alltid komma på det före men nu jäklar....

Så där ja, äntligen kom jag på det först! Haha, ja som ni kanske förstår så firar vi inte direkt årsdagen längre. Vi är så pass duktiga på att ha mysigt och att uppmärksamma varandra jämt ändå. Vi äter ofta lite "finare" mat och tänder ljus och så t ex, enkelt men supermysigt!

Iaf, som sagt så kan Pontus sova precis var som helt och när som helst. Det är ju en jättebra egenskap men många är de gånger jag fått suttit själv i bussar och tåg utan sällskap trots att Pontus suttit tio cm brevid, haha. Av den anledningen så är det oftast Pontus som kör då vi ska åka långt med, då måste han ju vara vaken och jag kan surra på - jag är världens bästa co-driver om man bortser från kartläsning och lokalsinne... Nu då Bella kommit till oss så vaknar Pontus inte av att jag kliver upp och byter blöja och ammar henne på natten, vilket jag tycker är super! Varför ska han sitta och glo på mig då jag ger henne mat, liksom? Låt karln sova! Däremot är jag ju lite fundersam om han verkligen vaknar om jag någon gång skulle vara borta och han sover ensam med henne? Men hon skriker väl högre och högre och till slut måste han väl vakna? Jag vaknar ju så fort hon "låter" så hon skriker ju aldrig på natten, men hon kan ju skrika hur högt som helst, det får vi ju bevis på då och då. Iaf, om hon verkligen skriker så borde ju Pontus vakna? Pontus själv är inte ett dugg nervös utan tror att han sover så djupt för att han vet att jag ju är där och om jag inte vore det skulle han sova ytligare och då vakna lättare. Mm, kanske är så?

Jag måste ta mig ut en liten sväng idag iaf. En viss liten kusin fyller ju nämligen två år imorgon och någon sorts gratulation ska hon få på självaste dagen men sen så får hon bli mer grattad då vi kommer hem i oktober. Så en brevlåda är alltså dagens mål. Ja, vi åker till Sundsvall sista helgen i oktober, skitkul! Pontus ska gå på Lundell med Bia och jag ska mysa hemma med mamma och pappa. Sen så måste jag gå på Barista igen, blev helt kär i det caféet sist!

Bia, Sara och Isa kommer till oss helgen innan, alltså i mitten av oktober. Det ska också bli hur mysigt som helst! De har ju inte sett hur vi bor. Hoppas det blir bra väder för då skulle vi ju kunna ta oss ut lite. Pontus är sugen på att ta med Bia och klättra i Funäsdalsberget men jag vet inte om det kanske är halt och "farligt" då, och om ens Bia vill? Annars kan vi gå ut en kortis i fjällen om Isa kan låna vår bärryggsäck och Bella sitter i bärselen. Då får hon nog åka innaför en jacka...Kan ju inte pula på henne hur mycket kläder som helst i selen, men en tjockare fleeceoverall och mössa och vantar och raggsockar iaf. Längtar tills våren då hon kan sitta i bärryggsäcken!

Tack alla som kommenterade igår, det är verkligen sjukt uppskattat!!
Och alla som säger att de inte bloggar för att få "bekräftelse"...Tsss, kom igen va! ;0)


Mina babies myser i soffan

Me so happy!!

Hittade detta inlägg i bloggen och nu är det ju klart och jag är världens lyckligaste!

Husmor i farten igen!

Idag har vi haft ett lite bättre tempo, jag och Mirabelle. Kan också bero på att jag fick sova (ännu) bättre inatt. Igår kväll åt hon ersättning som sista mål igen och då sov hon sju timmar på raken, mellan 23-06, sweet sweet baby - mama loves you! =) Åt alltså klockan 06 och sen igen 09 och då klev jag upp. Bella valde dock att sussa vidare, mätt och belåten, så jag hann både fixa mig i ordning och äta frukost innan hon vaknade runt 10 och ville ha sällskap.

I förmiddags gick vi en promenad till Konsum för att köpa blöjor och våtservetter bland annat. Två mycket förvånade föräldrar letade och letade igår kväll efter alla blöjor vi ju nyss hade..."Men var har dom tagit vägen?", liksom. Haha, eat, sleep, poop - det är vad hon gör och då försvinner blöjorna i en väldans fart! Men nu har hon iaf ett nytt lager, skönt. Köpte även våtservetter och den här gången köpte jag coop x-tra. Haha, i början hade hon superdyra från Pampers eller Natusan, sen blev det Icas egna och nu billigaste hitills, x-tra. Men om hon inte blir irriterad eller så av dem så är det ju bara bra! Måste säg att hon är otroligt fin i hyn, överallt. Smörjer henne nästan aldrig men å andra sidan byter vi blöja ofta, och alltid på natten med, så det kanske är därför.

Lagom tills vi kom hem från affären så började det regna. Vad göra om man inte vill kolla på TV, läsa eller surfa? Jo, baka! Japp, så nu står en plåt Drömmar i ugnen. Jag tittade till dem nyss och insåg att jag gjort ett rookiemisstag. Jag tänkte att eftersom det inte är bakpulver i så borde de ju inte svälla så mycket, men jo det gör de! Nu har de åkt in i varandra på plåten men det går nog att lösa men kniv...Och att de är stora gör ju kanske inte så mycket, då kan man ju leka café då man sittet här hemma och fikar! Till ett standardrecept på Drömmar går det åt två teskedar hjorthornsalt. Tur att jag köpte två påsar...Haha.

Och hörrni, ni som läser. Jag ser på statistisken att det är över 100 som läser varje dag, men om jag har tur får jag max fem kommentarer per inlägg. Kom igen, skriv bara ett litet hej eller vad som helst! Jag är ju faktiskt ensam några timmar varje dag (om man inte räknar en sovande Bella) så det är verkligen jättekul att få kommentarer, en slags kommunikation iaf.

Ciao!

För en månad sedan:


Grattis Mirabelle, en månad idag. Eller ikväll 23:45 om man ska vara exakt.
Vi älskar dig gumman!

Det blev en soft dag det här...

Jodå, vi fick på oss kläder men någon dusch för mig har det inte blivit än... Runt 13 gick vi ut på en jättekort promenad, kanske var ute 15 min, haha. Kändes bara segt att promonera idag så vi vände hemåt och jag läste DN söndag ute på altanen medan Mirabelle sov i vagnen brevid. Mysigt! Åt "lunch" utomhus med; mackor och vaniljyoghurt....I know! Inte alls bra, ska ju äta riktig mat nu då man ammar och behöver energi men ett mål om dagen är alltid lagad mat iaf.

Nu ligger Mirabelle i soffan och lyssnar på Nirvana, haha. Ibland, oftast efter amning, så kan hon ligga vaken en ganska lång stund innan hon lessnar och vill komma till en famn. Men oftast efter amning får hon vara med någon av oss en stund så hon fakiskt "umgås" med oss lite de få timmarna hon ändå är vaken under dygnet.


Jo, alla säger att tiden går så fort men att Bella redan skulle vara en finnig tonåring var jag inte beredd på! ;0)Stilstudie; Mirabelle Bäckström


Den fina badplatsen vid sjön, cika 20 minuters gångväg från oss.
Utsikt mot både LIll- och Storskarven samt Funäsdalsberget. Blir nog mysigt till sommaren!

Vi tar det lungt

Klockan närmar sig 11 och Mirabelle har fortfarande pyjamas och jag har mysbrallor och munkjacka, har inte duschat eller ens borstat tänderna. Men vet ni, det är väldigt skönt! =) Jag har inget planerat alls idag så vi tar dagen som den kommer! Pontus jobbar 9-17 så dagen kommer gå fort tror jag.. En promenad blir det nog så smånigom och så ska jag läsa DN söndag som vi får på måndagar då det inte är någon tidningsutdelning här på söndagarna. Men annars så är dagen helt öppen.

I gårkväll fick inte Mirabelle någon ersättning då hon verkade nöjd "med mig" och hon hade ammat precis innan vi skulle lägga oss vid 23. Det märktes dock inatt att hon inte fått ersättning då hon först åt vid 02 och sen igen 06. Då hon får ersättning nöjer hon sig med mat en gång kring 03-06 och sen äter hon igen först framåt 08-09. Men det spelar ju ingen roll, hon sov ju iaf fint mellan målen så då får man ju vara nöjd! Dessutom så tog vi en liten lur i soffan nu cirka en halvtimme, supermysigt. Men nu tror jag minsann hon börjar vakna till....

Kanske bloggar mer senare!

Ciao!

Skön söndag!

Idag så hängde vi alltså lite till med Claes och Marie. De har ju varit på MC-semester här i trakterna och innan de åkte hemåt idag så hann vi träffas igen. Vi gick en promenad i det fina vädret, fikade lite frulle på Loftet, åt pizza på Ilhans och drack kaffe hemma hos oss. Bella sov mest hela tiden då hon inte åt eller fick ny blöja, till farmor och farfars besvikelse, men sover en bebis så sover en bebis. Inte mycket att göra.

Kvällen har varit lugn här hemma med gräsklippning, lite tvättbestyr och en mysig sen tacomiddag. Bella är verkligen lugnare på kvällarna nu så det går alldeles utmärkt att äta och slappa lite ihop. Nog för att hon halva middagen hängde på min arm men då var hon iaf hur snäll som helst så då får hon göra det. En lite speciell sak har vi faktiskt gjort ikväll - gett henne AD-droppar för allra första gången! Hon svalde så fint så det gick väldigt smärtfritt. Tack
Hanna för dropparna och skeden. Ska köpa egna droppar nu! =)

Har kollat upp en helg som skulle passa utmärkt för bröder med familjer att komma hit. Hoppas verkligen att de också kan den helgen! För sen är det ingen helg som är så bra innan jul och det vore skittrist om de inte kunde komma upp hit innan jul...Men men, alla har ju sitt och det är inte så lätt att hitta en helg som ska passa sex vuxna. Men hoppas! Saknar er!

Till Nettan! =)

Så här ser frisyren ut!
   Nu ska vi ut och gå i det fina vädret med farmor och farfar!


Friluftsdag!

Det blev ingen film igår då Pontus kom hem. Det blev fika med grannarna/hyresvärdarna istället. Det var hur trevligt som helst och de var kvar tills klockan närmade sig 01!

...Så imorse unnade vi oss en slapp start i sängen, alla tre. Vi läste DN och myste tills klockan var nästan 10. Hade ingen som helst lust att kliva upp och hitta på något innan det, för inatt har det nämligen varit minusgrader här! Jag var uppe vid 07 och då var det frost, rådimma och nollgradigt. Lite kul ändå, faktiskt.
Efter den slappa inledningen på dagen bestämde vi oss för en mer aktiv inriktning: Bellas första riktiga fjälltur skulle bli idag! Vi slog på datorn och kollade på Funasdalen.com blande de "30 guldturer" som finns att välja på. Det är vandringar med varierad längd och svårighetsgrad i och omkring Funäs. Vi bestämde oss till slut för en kortatre tur som utgick från Flatruet. Inte så kuperat och avklarad på max tre timmar. Eftersom Bella skulle sitta i bärselen var det alldeles lagom tid. Sagt som gjort! Det blev en fantastiskt dag med sol, milslånga vidder och renar. Tänk att vi bor mitt i allt detta!? Vi gick inte hela turen dock, visade det sig sen då vi kom hem och kollade på kartan, men det räckte till. Vi var ute i cirka två timmar. Innan vi vände om mot bilen igen så åt Bella och resten av tiden sov hon i selen. Jag tror hon verkligen trivs ute för hon sover alltid så himla bra i vagnen med. Och det är klart, frisk luft och att vara så nära pappa, lite lätt skumpandes, vem skulle inte sova gott då?


Jag hjälper till att bygga röse.


Vidderna! Och detta cirka fyra mil från oss!


Nya bandanan används flitigt.


Amning på kalfjället med utsikt mot Helags. Fantastiskt!


Vi fick se renar.


Flatruet - Sveriges högst belägna landsväg.


Pappan och dottern njuter.


Blivande fjällfantast! Eller så lessnar hon då hon fyller 10...


La familia!


Kungen av djungeln, haha.


Bästa av de bästa!

Nu väntar vi på att Claes och Marie och Mats och Birgitta ska komma. Då blir det som sagt surströmming. På väg mot Flatruet idag så åkte vi igenom Mittådalen och där köpte vi torkat renkött som vi ska ha till förrätt, kul!

Trevlig lördag önskar vi!

Ps: Har beställt ett smycke från namnsmycken med graveringen 080808. Fint va? Lite roligare med hennes födelsedata än hennes namn tycker jag. Ds.


Fredagsmys =)

Har nyss ätit micrad middag ute på altanen. Ja, man måste ju passa på då det är så fint väder! Det varierar dock kraftigt här i fjällen så nu är det molningt och blåsigt igen, haha. Mirabelle hade somnat i soffan så då jag satt ute passade jag på att testa babyvakten. Den funkar verkligen super och verkar vara en vettig pryl för de 400 kronorna vi la på den. Kanon!

Fredagsmys ikväll kommer att innebära TV, godis, skvallertidningar och häng med dötra förstås! =) Pontus kommer hem vid 21.45 så då blir det väl kanske en film eller så om vi orkar och om Mirabelle är lugn. Ska prata med mamma också. Fick lite mamma-längtan idag då jag var ute och gick. Tror det beror på att Pontus mamma ju kommer imorgon och då vill jag ju liksom träffa min mamma med. Haha, jag låter som en avundsjuk treåring men så är det. Men det är väldigt kul att Pontus föräldrar kommer hit också. Jag gillar dem jättemycket och jag är helt säker på att det är ömsesidigt! Saknar jag inte pappa då? Jo, det gör jag förstås! Men mamma och jag är väldigt tajta på ett speciellt vis, tror jag. Hoppas jag och Bella också blir det! =)


Jag gick ner till byn iklädd bandana (me like!), fleecetröja, vida 3/4 jeans och eccoskor.
"I'm a funäsdaling, yes I am..." ;0)


Delar ut kvällens underhållning...
På väg ut!

Pontus jobbar 13.15-21-30 idag så på förmiddagen var vi så duktiga och städade hela lägenheten; dammade, plockade, dammsög och gjorde rent på toan ordentligt. Skönt! Innan Pontus åkte lagade han lunch, jättegod korv- och potatissoppa. Mysigt med soppa nu då det onekligen börjar bli höst här. Jag och Bella ska ut på en prommis så fort hon vaknat och ätit. Målet blir nog Ica och inköp av Klick! och kanske lite smågodis? Hm, egentligen borde jag ju låta bli det nu då jag av bara farten blivit smalare men hey, det är fredag och jag älskar smågodis!


Igår hade Mirabelle riktigt ont i magen men hon blev lugn av att få hänga på pappas arm och till slut somnade hon för natten (amning kl 04) vid 23  som vanligt.
Sekunden innan så höll duktiga Bella huvudet jättehögt, jättelänge! Haha, jo det är sant!

Familjedag!

Idag har Pontus varit ledig så självklart har vi umgåtts alla tre idag. Vi började dagen med sovmorgon till 10.30 vilket var superskönt då vi såg film till 01 och Mirabelle var lite orolig mellan 6-8 imorse. Men det tog vi ju alltså igen med sovmorgon! Efter frukost bestämde vi oss för att åka och golfa på Ramundbergets golfbana. Det är en niohålsbana och det kändes lagom då vi kom iväg ganska sent och vädret såg lite instabilt ut. Så golfarn och hans två caddys drog iväg! Bella somnade såklart i bilen men hon fortsatte att sova i vagnen runt hela banan med så det var perfekt! Vädret hade vi också tur med då det bara kom några få droppar regn och solen faktiskt visade sig större delen av tiden. Efter golfen tänkte vi äta på restaurangen i Ramundberget men de hade precis slutat med lunchen och inte börjat med a la carten än så vi åkte till Gyllene Bocken istället. Det var kanon, jag åt fyra (4!) rätter, haha! Ärtsoppa, potatis med fläsk och löksås, pannkaka och så rabaraberkräm till dessert. Buffé är ju kanon! =)Nu regnar det och jag har nyss skumläst nyaste numret av Mama, ska läsa nogrannare sen. Vi har även fixat en barnförsäkring till Bella och kollat hur "Babyvakten" funkar som vi fick med posten idag. Pontus är och handlar nu inför lördag då hans föräldrar och två kompisat till dom kommer hit. Det ska ätas surströmming men jag ska äta sill, haha. Det är väl vuxet nog att äta sill som huvudrätt, eller? 

 

Mätt och belåten


I soffan nyss efter en ovanligt lång amning.
"Det ska va gött att leva..."

Utmanad

Någon gång ska ju vara den första så...Har alltså blivit utmanad av Fia så här kommer då sju skumma saker om mig:

1) Om jag ska sova ensam så kollar jag under sängen innan jag ska sova. Haha, tror det kan härledas till en film jag såg då jag kanske var 13. En liten flicka har en hund (en golden retriver såklart, amerikansk film ju) och varje natt sover hunden under hennes säng, och som "god natt" brukar flickan sträcka ner handen och hunden slickar då på handen. En natt så ligger dock istället en äcklig gubbe där och slickar, yuck! Det vill man ju inte liksom, så bäst att kolla, haha.

2) Jag vänder alla burkar/flaskor/behållare så att etiketterna syns utåt. I duschen, i kryddhyllan, i skafferiet...Någon som sett "Sova med fienden"?

3) Jag måste bädda sängen då jag kliver upp. Innan Mirabelle kom så gjorde jag det så fort jag klev upp men nu, då hon ju ibland ligger där eller iaf är vaken och vill vara med mig, så kan det ju dröja lite. Men jag skulle aldig lägga mig i en obäddad säng. Då bäddar jag hellre, står och tittar på sängen några sekunder och kryper sedan ner för att sova. 

4) Jag måste undersöka saker i förväg. Några exempel är att jag åkte till bilbesiktningen innan jag för första gången skulle besikta bilen i fjol, tryckte näsan mot rutan och kollade in i lokalen. Jag bedömde även planen med alla parkeringsrutorna och försökte föreställa mig hur det skulle bli, var jag skulle stå och hur jag skulle köra. Ett nytt exempel är ju att jag testade att sätta på regnskyddet till vagnen två gånger innan jag gick ut. Kontrollbehov, någon? 

5) Jag måste rätta till soffdynorna och kuddarna innan jag går och lägger mig. Dynorna ska vara sträckta, kuddarna i rätt ordning och filten ihopvikt och på rätt sida av soffan.

6) Jag kan inte ha ljusa jeans eller vita byxor på vintern, knappt på hösten och absolut inte om det kommit snö. Ljus denim och snö matchar helt enkelt inte.

7) Det sista jag säger till Pontus (och han till mig) innan vi somnar måste vara någon sorts "god natt-fras", inte vanligt prat. Om det blir vanligt prat efter en god natt-fras så måste jag säga god natt igen och han måste svara.

Jag utmanar (men förväntar mig inget - detta är högst frivilligt);
Maria, Sara, Hanna, Josefin, Jeanette, Jennie, Lina, Sophia, Alex, Jannice

"Bloggare som blir "tagna" ska skriva 5-7 saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren nya bloggare och gör en lista av deras namn.

Jodå!

Kakorna blev helt ok. Lite degiga trots att tid och temp stämde enligt receptet, men Pontus gillar degiga saker så det blir nog perfekt. Ikväll blir det kaffe med dopp här hemma på Högen, framför nyheterna kanske, som värsta pensionärerna, haha!
Det är riktigt höstrusk ute nu. Blåsigt, mörkt och regningt. Men jag hann iaf gå en ganska rejäl prommis innan det brakade lös. Hanna och Tristan var prommissällskap och det var väldigt trevligt. Snackade om allt möjligt. Skönt att ha någon vuxen att prata med då Pontus jobbar. Dagarna gå mycket fortare om man har en eller några saker att göra under dagen. Idag har det alltså varit att träffa Hanna, baka kakor och nu snart ska jag börja laga middag. Ja, slår på stort idag med både bakning och middag. Blir korv och spaghetti, enkelt och gott!

Ciao!

Nu händer det grejer!

I skrivande stund har jag kakor i ugnen, som jag bakat! Jag är verkligen ingen hejare på mat eller bakning men vi får se vad det blir. Valde den enklaste kakan jag vet, nämligen vaniljhorn. Men den är supergod tycker jag, iaf då mormor gör dom.... Bara tre ingridienser och ingen kavel, assistent eller bakbord. Kan ju inte misslyckas?

Rapport kommer! =)

Just another day in Funäs

Imorse var Mirabelle ovanligt morgonpigg. Hon vaknade vid 5.30 och åt, vakande igen och åt 8.30 och sov inget mer förrän vid 14.00. Har aldrig hänt förut, men nu på eftermiddagen har hon sovit mycket så jag antar att hon tar den sömn hon behöver.

Pontus har ju en lite speciell dag idag, arbetstidsmässigt. Han har jobbat 1:a passet som var mellan 10-13.15 och nyss började han nästa pass som är 18-23. Däremellan hade vi det jättemysigt hela familjen då vi gick ner på byn och fikade på Loftet. Jag åt deras asgoda foccacia med parmaskinka och ruccola och Pontus, som ätit lunch på jobbet, tog en kaka och kaffe. Det var soligt och varmt så vi satt ute. Mirabelle sov sött i vagnen med nät och solskydd nere. Getingarna är ju hur konstiga som helst nu på hösten. Slöa och disorienterade på något vis, landar lite var som helst utan koll verkar det som. Skönt med insektsnät!

Jag gick nyss igenom alla fina kläder vi fick nu under Sundsvallsbesöket och även det vi fick då hon föddes. Shit va mycket snyggt! Längtar tills hon blir storlek 62, och 68 och 74....=) Jeans, jeansklänningar, massa coola bodies, klänningar, plyschbyxor...Längtar!!

Pratade nyss med mamma. Hon och pappa kommer och hälsar på sista helgen i september och jag längtar redan! Mamma och pappa är nog de jag gillar allra mest att umgås med, haha. Ja, alltså förutom Pontus då men vi (jag och Pontus) har alltid så kul då vi är med mamma och pappa. Sen så skadar det ju inte att de delar mitt stora intresse - att äta ute på restaurang. Ja, så då blir det premiär för Bella i "de finare miljöerna", haha. Hitills har hon ju bara varit på café men vi chansar på att hon "sköter sig"  på restaurang med och gör hon inte det får vi väl gå hem, eller nåt. Våga och vinn! Vi har massa roliga besök att se fram emot de närmsta veckorna; Pontus föräldrar med vänner, Vicky, Pontus mormor med vän, mamma och pappa, Marcus, Maria, Bia, Sara med barn....Och så kanske lite andra kompisar som iaf sagt att de vill komma. Hoppas!

Här om kvällen då jag och Pontus skulle laga dörren till duschkabinen fick vi båda ett smärre skrattanfall då det blev väldigt tydligt att jag inte är det minsta händig. Jag skulle borra i en skruv medan Pontus höll dörren, så Pontus sa "ta träskruven, den ligger där någonstans". Jag tittade och tittade men jag såg bara en skruv i metall.....Haha, jodå jag kom på mig tillslut - självklart var det ju en sorts skruv som man skruvar i trä med, inte att själva skruven var av trä! Haha, ja, liten anekdot ur vårt ack så spännande Svenssonliv =)


Mamman och pappan njuter av solen. För snart kommer väl snön....

Pappan pumpar däcken, mitt i byn på trottoaren, haha.

BVC och egosnack

Mirabelle är en stadig gobit som nu väger 4670 gr och är 57 cm lång, 24 dagar gammal. Hon brås nog på Pontus för jag var av mindre format som bebis. Jag passade också på att väga mig bvc och jag väger nu 69 kilo, alltså något kilo mindre än innan jag blev gravid! Jippie, bebisen går upp och mamman går ner - perfekt! =)

Då vi var hemma i Sundsvall köpte jag ett par snajsiga chinos som jag sett i nyaste numret av Mama. Jag har bestämt att jag inte bara ska vara en mamma utan en mama, haha. Alltså inte bara såsa omkring i mysbrallor hela dagarna utan att faktiskt då och då klä sig lite piffigare och gå ut och göra något på byn eller så. Jag tror att man känner sig fräschare om man fakiskt försöker också. Men sen ska man såklart njuta av att vara hemma med en liten knodd vissa dagar också, och knappt gå ur sängen. Vi fick iaf bevis på att vi kan vara coola och snygga föräldrar då en gammal bekant mötte oss på väg mot stan och hon stannade och sa "va coola ni ser ut då". Hihi, vi gick några meter innan jag knöt näven i luften och sa "yes" lite lagom tyst, haha! Just då hade jag chinos, svart tröja, skinnjacka och Ray bans. Baby hade jeans, skjorta, skinnjacka och piloter. Mmmm, snygg är han, min baby!

Idag har Pontus fått sitt riktiga schema. Överlag tycker jag det är jättebra. Vissa dagar, som imorgon, är ju trista då han jobbar 10-13.15 och sen 18-23 men då kompenseras ju det med att han är helt ledig på torsdag. De allra flesta veckorna jobbar han bara tre dagar i veckan, men då jobbar han ju helg var tredje vecka...Men som sagt, det är både plus och minus men överlag verkar det jättebra. Lyxigt att få umgås hela familjen mitt i veckan så där ju!

Och just ja, jag lyckades ha middagen färdig då Pontus kom hem idag! Första steget mot att bli en fullbordad hemmamamma avklarat, haha!


 

 
Bella tränar nacken men det är ju skittrist!
Lite mer spännande att åka bärsele dock, tills man somnar det vill säga =)

Ett leende?!

Skulle fota Mirabelle i hennes klänningspremiär och lyckades jag då fånga ett litet "leende"? Jag vet att det nog inte var så medvetet, men kul ändå! =)Och klänning klär hon i, så länge det är lite tufft och inte "gulligull"...Just denna är kusin Tuvas, som hon hade på sin allra första midsommar, alltså juni 2004.

Sömntutan


Pontus åkte till jobbet strax innan nio och då klev jag upp, dock inte Mirabelle, som fortfarande ligger och snusar i vår säng efter amningen kring åtta. Ser ju onekligen väldigt mysigt ut!

Sundsvallsvisiten

Så  var vi då hemma i Funäs igen efter sex dagar i Sundsvall. Jättekul har det varit men det är också skönt att vara hemma igen, perfekt alltså!

Vi åkte en dag tidigare än vi tänkt, alltså på tisdagen, för att hinna med att träffa
Jennie, Rille, Wilma, Elin och Fredde. Vi var lite fräcka och frågade Jennie och Rille om inte de kunde sno ihop en träff med oss och Elin och Fredde och de ville det, superkul! Vi hade tänkt oss en enklare fika men det blev middag av högsta kaliber - älg och hemmagjord potatissallad och massa god sallad och dressing. Mumma! Middagen blev faktiskt lite av en fest med vin och öl för vissa (inte jag, någon måtta får det vara, haha) och vi åkte inte hem förrän vid 00.00. Både Wilma och Mirabelle skötte sig exemplariskt och det var så kul att få sitta sex vuxna och surra och skratta! Tack så mycket hörrni!På onsdagen åkte vi till mormor och morfar och åt lunch. De tyckte såklart att Bella var superfin och båda två höll henne även om morfar berättade att han såg fram emot tills hon blev lite större, kring året sådär.Efter lunchen gick vi på stan med mamma och Bella fick lite nya tuffa kläder av mormor. Vi var också förbi jobbet, Café Basilica i Kyrkans Hus, och där blev det stor uppståndelse! Haha, halva kontoret måste ha varit nere och tittat och jollrat. Blev väldigt glad då det visade sig att de samlat till presenter och skrivit ett superfint kort, säkert över tjugo personer! Känner mig saknad och uppskattad, kul! Fick dessutom den jackan all personal beställde i våras, en jättefin svart vinterjacka som nog kommer väl till pass inom en alltför kort framtid här i Funäs.På onsdagkväll kom Katrine, Henke, Maja och Marianne förbi och fikade. Maja, som ska bli storasyster i dec/jan var väldigt intresserad och väldigt snäll. Hon berättade för Pontus att man måste klappa små bebisar försiktigt, haha, sött!På torsdagen åt vi lunch hos Pontus farmor och farfar och middag hos Pontus mormor. Pontus mormor grät såklart, hon är precis som Pontus mamma, haha. Men även Pontus farmor verkade väldigt rörd och vi anade nog en tår eller två. Bella var lite orolig på eftermiddagen och vi var också väldigt trötta men det gick ändå väldigt bra.På fredagen träffade vi Jessica, Malin och Vicky på Barista nere på stan. Och wow, vilket café! Waynes kan nog härmed känna sig brädade, blir nog mycket Barista för mig då jag är hemma i stan. Det var väldigt stort vilket gör det barnvagnsvänligt. Jag skulle aldrig drömma om att krångla in en vagn om man skulle vara i vägen men det är man absolut inte här. Dessutom har de jättestora toaletter med fina skötbord och dessutom en lekhage för äldre barn så de verkar faktiskt satsa på barnfamiljer/lattemorsor, haha. Efter en stund kom även Sandra och Kicki förbi så det var verkligen supertrevligt! På eftermiddagen gick jag till frisören medan Pontus och Bella shoppade lite kläder till pappa Pontus på stan. Jag ammade henne precis innan jag gick men vi hade med ersättning och en termos vatten utifall hon skulle bli hungrig medan jag var borta, men det behövdes aldrig. Dock hur skönt som helst att veta att hon tar flaskan om hon skulle behöva. Så jag satt i lugn och ro och bara njöt av att vara ompysslad i 1,5 timme hos frissan.På eftermiddagen hamande vi på Barista igen då vi träffade Claes, Marie och Lotta för en snabbfika. Lotta har flyttat till Göteborg nu i helgen så Claes och Marie åkte från Ö-sund till Sundsvall för att köra ner henne till Göteborg. Och då ville de givetvis träffa oss (läs Mirabelle) en snabbis då de hade chansen.På fredagkväll tog vi det bara väldigt lungt med mamma och pappa hemma hos dom. Åt en god middag och kollade på Dobido och la oss ganska tidigt.

På lördagen var vi ute på Birsta tidigt, tur det med tanke på lönehelg och så. Vi köpte tavellist + ramar på Ikea som vi ska sätta upp i hallen har vi tänkt. Det är en stor tom vägg (panel) och vi tror att några svartvita foton och några ljuskoppar på en tavellist skulle passa fint där. Motivet på bilderna känns ju ganska givet? =) Vi var på Biltema och köpte solskydd och en sån där supersmart spegel som man sätter på nackstödet i den stol hon har sitt babyskydd i så att man ser henne i backspegeln eller om vänder sig om och kollar i spegeln. Hon sitter ju bakvänd i baksätet och vi sitter alltid fram båda två och då är ju spegeln kanon! Alternativet är ju att en sitter bak men det känns onödigt och trist så det här är ju perfekt verkligen.

Efter Bista åkte vi hem till Emelie, Hence och Olivia där vi fick supergod lunch och massa kul bebissnack. Olivia är nästan en månad äldre än Bella och det syntes verkligen! Om någon månad kommer det nog inte att märkas men så här i början händer ju så mycket på så kort tid. Jättekul att de är så jämngamla iaf! Hence och Emelie överaskade oss iaf då de berättade att de köpt hus! Jättekul!

Lördagskvällen spenderades på Slutgatan med hela kusinligan; Tuva, Nora och Isa med familjer såklart. Alla tre var förtjusta i Mirabelle även om Nora nog var den som var allra mest fascinerad. En mysig men intensiv kväll. Ja, tre rörliga och lekfulla barn och ett spädbarn. Alla var förvisso väldigt snälla men det blir ändå rätt intensivt, haha. Men det är ju så det ska vara och det var skitkul att träffa tjejerna och deras familjer också såklart! Ser verkligen fram emot då de kommer och hälsar på här hos oss. Vi har ganska många besök bokade nu under hösten faktiskt, verkligen jättekul att folk vill hälsa på.

Idag innan vi for hemåt hälsade vi på Pontus moster med familj. Fikade och pratade någon timme innan vi åkte hem hit. Hem till fjällen och lugnet, haha. Det har varit roliga dagar men det ska bli skönt att ta igen sig lite nu. Vi packade upp det mesta förut och Pontus var och handlade mat men sen har vi bara slappat. Just nu kollar Pontus på film och Mirabelle sover i hans famn, mysigt.

Imorgon börjar Pontus jobba på mer normalt schema. 9-17 imorgon och jag har utlovat en färdig middag då han kommer hem, haha. Det ska ju gå bra bara Bella är lugn och fin då jag ska börja laga. Får se vad det blir....Vi ska på BVC imorgon och väga och mäta också. Tror nog hon väger 4,5 kg nu. Ska bli kul att se!

Tack allihopa som gett oss så otroligt fina presenter! Vi fick bland annat med oss en hel stor papperkasse hem med bara kläder! Helt sjukt ju! Kläder, gosedjur, bestick, skor, leksaker....Tack så otroligt mycket allihopa!Nu ska vi bara ta det lungt några dagar