Bella summer '09










Så här vill vi klä Bella i sommar! Enkelt och skönt! Allt är från Polarn o Pyret, ska se om iaf något av det får följa med hem från Stockholm nästa vecka. Skor skulle hon behöva med, eller behöva och behöva. Hon går ju inte, kryper inte för den delen heller, men ett par mjuka bebisskor vore sött. Problemet är bara att hon har för stora fötter för "mjuka bebisskor" så det får kanske bli ett par riktiga sneakers... Haha, Pontus tycker att jag ska shoppa åt mig själv i Stockholm men det blir nog inte så! =)

Underbar dag!

Solen har skinit precis hela dagen (gör det än) och det har varit cirka femton grader, så härligt! Lilla familjen har bara levt det ljuva livet idag och fikat inte mindre än tre gånger. Först kyrkis, sen lunch på Loftet och sen glass på Villan, härligt! Kyrkis var skoj som vanligt; häng på madrassen, fika för de vuxna/lek eller mat för barnen, sångstund och hej då. Både på Loftet och Villan var vi med andra föräldrar här i byn som också njöt av solen och ledigheten.

Då vi kom hem fixade Pontus våra cyklar och jag läste utomhus. Både jag och Pontus läser Mobergs serie om Utvandrarna och vi är helt fast! Jag hade bara läst utdrag tidigare men oj vad skoj att få läsa allt! Jag är bara i första boken och Pontus är i tredje men vi har iaf litteraturseminarium här om kvällarna, och mornarna med för den delen! Läs, läs, läs!

Efter fix och läsning så började vi bli hungriga och då solen skiner och det är vår blir man ju automatiskt sugen på att grilla. För någon dag sedan grillade vi fläskfilé och idag blev det laxfilé med rotsaksknytten, mmm!

Mirabelle verkar vara i gång att införa en ny sovregim. Fram till nyss sov hon ju stadigt tre gånger/dag men igår och idag har hon bara sovit en kortare sväng på morgonen och så en ganska kort på eftermiddagen. Hon har först verkat trött även vid lunch så vi har gått en kort "söva-i-vagnen-prommis" och hon har somnat, men bara för att vakna 10-15 min senare, pigg. Hon har inte varit ledsen eller så där och så länge hon orkar får hon sova som hon vill, så länge hon sover på natten. Hoppas hon får ordning snart så vi kan schemalägga våra liv efter hennes mat- och sovklocka igen! =)

Imorgon jobbar Pontus 13.15-21.30 så det blir inget Valborgsfirande för oss. Vi skjuter på det en dag så på fredag ska vi fira våren! Då ska vi upp till Hanna och Marcus och grilla och ha det gött, ser verkligen fram emot det! Är inte alltför ofta vi kan umgås alla samtidigt ändå. Så imorgon åker jag i väg och handlar på morgonen inför fredag medan Pontus är hemma med Mirabelle. Vi brukar oftast åka och handla hela familjen men det ska ju tydligen bli bra väder imorgon med så vi vill vara så effektiva som möjligt för att sedan bara kunna vara ute och njuta. På kvällen ska jag inte göra någonting men det gör inget alls. Kanske köper en skvallertidning och lite godis och bara softar, så skönt det med ibland!

 
Som ni ser så ligger isen fortfarande på sjön, men grilla ska man ändå! ;)


Lax med honungsmarinad och knytten med potatis, palsternacka, morötter, lök, salt, vitlök och en klick smör.
Supergott och enkelt, bara att förkoka rotsakerna lite innan man lägger dem i folie på grillen.


 


Mirabelle snart nio månader



- Äter fem gånger/dag; välling, mat (en stor burk alt en halv + potatis/ris), mat (-II-), gröt, välling.

- Sitter helt utan problem.

- Ålar sig bakåt, långsamt och inte överdrivet ofta men ibland. Pappa Pontus gick då han var nio månader så hon blir nog mer lik mamma Lina som gick då hon var 1,4 år...

- Tar sig från sittande och ner på mage och försöker komma upp på knäna men lyckas aldrig.

- Sover från 19.30-20.30 till 05.15-06.15 i egen säng i vårt rum, förutom sista halvtimmen-timmen cirka som hon sover under samma täcke som mig.

- Är aldrig ledsen då hon ska sova för natten. Nakenstund, pyjamas, välling, tandborstning, bok, sång och god natt. Tar ca totalt en halvtimme-timme och är väldigt smärtfritt.

- Sover två-tre gånger under dagen (30 min-2,5 tim), nästan alltid ute i vagnen, ibland i min famn i soffan.

- Har precis lärt sig att klappa händerna, gör det ofta då vi gör det först.

- Gillar att sitta i sin barnstol vid bordet och pilla på saker. Hon har ett grymt pincettgrepp!

- "Pratar" mycket; da-da-da-da, pa-pa, maaaa-maaaa, iiiiihhh! osv.

-Älskar att åka bärryggsäck och somnar också helt utan problem i den. (Bådar gott inför fjällvandringarna i sommar!)

- Roar sig med att dra av sina strumpor inomhus och sin mössa utomhus.

- Är lik både mig och Pontus, har Pontus ögon och min näsa och ansiktsform tror vi?

- Gillar att vara bland folk; på café, på Kyrkis etc.

- Skrattar högt då hon får rida på Pontus eller mina axlar och vi springer i hallen fram och tillbaka.

- Skrattar mest och högst då Pontus leker med henne, varvar lättare ner med mig.

- Är ofta svårflörtad (absolut inte rädd) inför andra. Glor men ler bara liiiite trots ihärdiga försök till skratt.

- Har två tänder

- Vägde sist (6/3) 9840 gr och var 73 cm lång. Tyngre och längre nu förmodligen, även om hon verkar ha bromsat in lite.

- Är oftast väldigt glad och nöjd. Gråter sällan och då hon gör det beror det oftast på hunger eller trötthet.

- Har världens stoltaste föräldrar!

Lilla familjen till stora staden!

Vi åker på vårweekend till vår vackra huvudstad den 7-10/5! Pontus ska ner och vara moderator i en debatt ordnat av Lärarnas Riksförbund på torsdagen så då följer vi med som entourage. Debatten får han dock sköta helt själv men torsdagkväll, fredag, lördag och en snutt av söndag ska vi bara gå runt och njuta av trottoarer, gågator, affärer och uteserveringar! Man har ju sina begränsningar som småbarnsföräldrar så det blir väl inga lyxmiddagar på finkrogar direkt (både ekonomin och risken att störa andra sätter stopp) men något "svenssonställe" med lite stil ska vi nog hitta! =) Åh, hoppas på sol så vi kan sitta på någon uteservering och spana på trendiga stockholmare och äta glass, eller kanske till och med dricka en öl!

Det här var verkligen vad jag behövde nu! Blev ju lite nedstämd då maj skulle bli så lugn och det inte går att utnyttja fjällen som man vill nu; för lite snö för tur- eller slalomåkning men för mycket av detsamma för att kunna vandra. Men nu har vi Stockholm och sen Sundsvall att se fram emot i maj och sen är det nog riktig vår här med!



 
Vi ska bo på Zinkensdamms vandrarhem på Södermalm.
Där har vi bott förut och det är kanonfint!
Bra att spara in på boendet och istället äta gott och kanske shoppa lite.


Fint, som sagt. Hoppas på sol!

Bilder från http://www.zinkensdamm.com/

En trevlig kväll!

 
Åt gott, drack gott, skrattade gott, sov sött strax innan 00.00. 
Tog sovmorgon till 08.00 imorse. Kanon! =)

En kväll på byn!

Imorgonkväll ska jag ut med ett helt gäng härliga mammor! Eller ut och ut, blir nog ingen helkväll med klubb eller ens barhäng men vi ska iaf gå ut och äta tillsammans, utan män och barn. Wiiieee! Jag har inget emot min sambo eller barn, inga problem med någon annans man eller barn heller för den delen, men va roligt det ska bli att få vara solo för ovanlighetens skull. Vi ska på Veras här i byn. Jag har bara varit där en gång, i sällskap med Mirabelle och en annan mamma+dotter, men då åt vi från barmenyn, vilket iofs var riktigt bra men imorgon blir det inget sånt. Nej, då slår jag på stora dagersättningstrumman och ska nog äta tvårätters iaf och vin till tror jag, eller öl. Nej, vin känns lyxigare!

Längtar!


Åre

Lördag-måndag har lilla familjen spenderat i Åre tillsammans med Mirabelles farmor (Marie) och farfar (Claes), faster (Lotta) och "plastfarbror" (Alex). Vi bodde i samma stuga (obs: större än en genomsnittlig villa och inte en enda Ikeapryl i hela huset) som förra året, en lyxstuga i Björnens mer fashionabla omårde som någon så fiffigt döpt till Bel Air. Stugan är verkligen superfin både in- och utvändigt men då vi såg oss omkring så blev både jag och Pontus plötsligt glada över att Härjedalens kommun är griniga och petiga på hur och var det ska byggas i Funäsdalen. I Björnen, och i resten av Åre, verkar man få bygga lite hur man vill bara man har pengar och de verkar inte vara någon bristvara på det direkt. Husen är stora och vräkiga och de allra flesta är byggda i någon sorts alpstil som ju kanske inte gör sig så bra i Sverige, eller? Det finns förstås de som försökt bygga mer "svenskt" i typisk stugstil men de stugorna blir ju inte heller fina då de står tätt, tätt, tätt tillsammans med de andra alpmonstren och funkishusen.

Men som sagt, man ska ju inte klaga allt för mycket för visst har vi haft underbara dagar i stugan som både har egen bastu, plattTV, köksmaskiner som piper och talar om vad du gjort, gör och ska göra, tvätt- och diskmaskin och hur mycket fina möbler som helst. Som sagt så är just denna stuga ändå smakfull i all sin lyx.

Men vi satt såklart inte inne i stugan och möglade! Vi kom på lördagförmiddag så då packade vi ur bilen (ja, Volvon kände sig nog ensam bland alla Lexus och BMW:s), gav  Mirabelle mat och ny blöja, åt lunch gemensamt och sedan åkte vi ner på byn. Vi strosade och gick i affärer och fikade på Åre Bageri som verkligen är ett kanonställe! De är både ett bra café och kondis med allt sött man kan tänka sig och självklart lättare lunchrätter men de har också en stor al a cartemeny och fullständiga rättigheter så det är verkligen allt i ett. Vi höll oss dock till kondisdelen och gott var det! Senare på eftermiddagen träffade jag, Pontus och Mirabelle några gamla vänner, kul! En av dom, Jessica, bor ju i Åre men Maria och Karro bor i Stockholm så det var en lyckoträff att vi kunde ses!

Vid 18 var vi tillbaka i stugan och då var det dags för bastning och öl innan middagen. Som den småbarnsmamma jag är så tål jag ju knappt något alls så efter en (1) starköl och en (1) folköl och trettio minuters bastu upplevde jag en minifylla, eller nej alltså inte fylla men en skön salongsberusning, som varade i exakt en timme och sedan var allt som vanligt igen, skönt! =) Efter god middag så spelade vi spel och tittade lite på TV innan det var läggdags kring 23, helt frivilligt och precis som vanligt alltså.

På Claes och Maries  begäran kom vi ner med Mirabelle till dom vid 05.15 och så fortsatte vi att sova fram till 07 cirka. Skönt, även om jag ju inte tycker att det är så jobbigt att kliva upp. Pontus däremot uppskattade det väldigt mycket! Vid 10 var vi i backen och Pontus och jag fick åka hela dagen tillsammans då Claes och Marie igen krävde att få vara barnvakt, haha. Vi åt iaf gemensam lunch vid Rökullen och sedan åkte vi nästan hela systemet, förutom Björnen. Det är faktiskt väldigt skoj att åka i Åre, det är ju så stort! Men det märktes att det var slutet av säsongen för den lilla snö som finns kvar blev (ännu fortare än vanligt) uppåkt så det blev väldiga vallar på sina ställen. Sen är det ju inte fel att få åka så mycket sittlift heller, det är vi ju inte bortskämda med direkt.

På kvällen åt vi trerättersmiddag i stugan och bara myste och hade det skönt och la oss ännu tidigare än kvällen innan.
Det var väl iofs rätt bra för på måndagen gjorde jag, Pontus, Claes och Mirabelle en liten tur på fjället. Vädret var ännu bättre än på söndagen och det var så skönt att vara ute och åka längd! Vi åkte lite fel men det blev bara bättre för vi snubblade över en mysig våffelstuga där vi åt vår matsäck, dock efter att ha frågat om det var ok, vilket det endast är i Funäs om man betalar 20 kr vilket vi tycker är rätt. Vi hade med oss kaffe och mackor och det var så mysigt att sitta där och fika. Jag tyckte ändå att vi skulle göra rätt för oss så jag gick in och köpte en chokladkaka för 20 spänn, haha. Tanten tackade så mycket!

På eftermiddagen var det restfest i stugan och vi åt ur alla byttor och kastruller som fanns kvar innan vi begav oss hemåt. Mirabelle bajsade två gånger, åt en gång, sov totalt 20 minuter och grät sista 40 minutrarna men hem kom vi och hon somnade fort väl hemma så det gick ändå bra.

Idag blev det någon sorts antiklimax för mig efter allt roligt vi gjort senaste veckorna. Jag känner mig faktiskt lite nedstämd och har för första gången sedan vi flyttade hit lite hemlängtan. Tror det beror på att vintern i stort sett är över men det ändå är långt kvar till sommaren. Fjällen ser smutsiga ut på grund av barmark här och var, asfalten är förvisso torr men snön i sidan är svart av smuts och inte en tussilago finns i sikte, fanns dock massor i Åre. Det är för kallt för att plantera något (var åtta minus i går morse), så även runt huset ser allt grått och trist ut. Hela april hade vi gäster eller var borta men nu i maj gapar kalendern tom och det känns lite ensamt. Men jag är övertgad om att det kommer kännas bättre snart, förmodligen redan imorgon för då är det Kyrkis! =)

 
Bella och Pontus på Åre Bageri

 
Lotta och Alex, utsikt från stugan



 
Jag och Lotta på tu man hand

 
 
VM-8:an, lite läbbigt men bekvämt!


Far och son på tur

  
Hm, stämmer detta? Nej, det gjorde det inte...

 
Vår på fjället


Myspys med farfar

 
 
Hur många bilder kan man behöva på varandra?


Bus! Detta uppskattades dock inte av farfar. Men Bella älskar det!

 
Solning och bajsbyte i det fria

 
Bella med farmor


Vår! Snälla kom till Funäs med!

v 40 aka the Gipsy mobile!

Nej, man får ju inte vara så där fördomsfull men ni förstår kanske hur vår kära våffla ser ut nu? Japp, packat på bredden, längden och tvärsen. Vi ska ju åka så fort Bella vaknar imorgon så vi passade på att packa in allt i bilen nu ikväll, packade fram och ner i väskor gjorde vi imorse. Bella vaknar oftast kring 05 och då får hon komma till mig och sover då till strax efter 06. Men den där sista timmen skippar vi imorgon så då hon vaknar (allt efter 04.45) så stiger vi upp; ger henne välling, på med ny blöja och kläder, kaffe och någon smörgås till oss, påklädnad och så i väg!

Vet för övrigt inte vad vi ska tycka om den där sista timmen med mig. Ja, hon sover alltid med mig, blivit så dels för att jag ligger närmast spjälsängen och, om jag ska vara helt ärlig, jag inte riktigt litar på Pontus då han är så nyvaken. Alltså, han kliver ju upp med henne varannan morgon och det går såklart jättebra men då kliver han ju liksom fysiskt upp och blir pigg av det. Om han ska ligga kvar i sängen med henne brevid sig så är jag rädd att han ska glömma bort henne och typ rulla på henne. Nu är hon ju iofs så stor att hon med all säkerhet skulle protestera, om det ens skulle gå att lägga sig på henne innan man vaknar av motståndet men nej, det känns bäst att ha henne hos mig. Observera att denna skepsis genetmot Pontus som pappa endast gäller 01-06.

Hur som helst; är det dumt att vänja henne vid gostimmen så där på morgonen eller ska vi fortsätta eftersom det inte stör oss egentligen? Om det utökas och blir mer än 1-2 timmar så skulle jag inte uppskatta det men än så länge kanske det inte är något att fundera på? Vi skulle ju kunna försöka trösta henne vid sängen (hon är oftast ledsen vid 05 men superglad då hon vaknar på riktigt vid 06) men detta går ju så smidigt och snabbt! Hm, får se vad det blir. I sommar kommer hon nog få eget rum och då blir det ju kanske lite annorlunda.

Idag var vi på 2-årskalas hos
Vincent! Vi fick hemmagjord tupptårta och gott kaffe. Pontus började jobba 13.15 så jag blev kvar, utan bil. Men det löste sig på bästa sätt; blev bjuden på middag och fick skjuts hem. Tack!

Nu måste jag sova, the gipsy mobile är redo för avfärd om uppskattningsvis sju timmar.

Packat och inte så klart

Lilla familjen åker ju till Åre lördag-måndag för att umgås med Pontus familj och bara mysa men let me tell you, det är inte bara att sätta sig i bilen och hoppas på kall snö och varm sol. Inte mindre än nittiosex (96) artiklar finns på familjens gemensamma packlista. Våra listor innehåller cirka trettio artiklar var så bara för att man är en åtta månaders bebis så behöver man inte mindre tydligen, snarare tvärtom. Bland Mirabelles saker finns bland annat en i-sär-plock-bar barnstol från IKEA, solglasögon, mat, blöjor, skidpulka etc. På min lista finns snowboard, turskidor, Ray Bans etc och på Pontus slalomskidor, turskidor och samarin etc.

Tur att bilen fick öva sig i tung packning idag; vi åkte som värsta hobo-familjen och sorterade allt vi samlat på oss sedan typ jul; plast, metall, glas och 132 Odin 2,8 % ölburkar. Ja, sen jul ja, lugn nu! Det skramlade och hade sig då vi åkte men vi kände ändå en viss stolthet över att vi faktiskt inte slängt allt detta i soporna utan att vi ägnade några minuter åt att sortera allt på rätt ställe nere på miiljöstationen i byn. Duktiga familjen!

Vi tråkade oss inte hela dagen utan vi passade på att göra något vi pratat om hela vintern; tog korgliften upp till toppstuga på Funäsberget och åt lunch! Vi åkte ju korglift med Mirabelle då hon var åtta dagar men sedan dess har det inte blivit av då det varit kallt eller blåsigt nu i vinter men idag var det nästan vindstilla och sju plus så vi slog till. Jag var nervös innan så Pontus gjorde en sele av ett skärp och ett spännband som han knöt runt midjan och benet på Mirabelle och sedan var det bara att kliva på. Det gick så klart hur bra som helst. Hon satt i Pontus knä och han höll henne om midjan plus att han höll i skärpet med andra handen. Selen var nog mest för att skydda mina nerver snarare än hennes liv men det kändes fint ändå. En praktisk kärleksgest. Väl uppe åt Pontus renskav och jag hamburgare. Mirabelle var hur nöjd som helst med smörgåsrån.

Nu ikväll har vi haft besök av en gammal vän till Pontus och hans familj; sambo och son på dryga tre månader. Lillkillen var så söt men lite trött och kvällsmissnöjd precis som de allra flesta bebisar (inkl Mirabelle) i den åldern ju är. Mirabelle var däremot i högform och skrattade och gjorde glada tjut fastän hon mestadels satt ensam på madrassen och lekte medan vi fikade. Det livliga humöret höll dock i sig i sängen med då det var dags att sova så det tog en stund (och två föräldrar) innan hon slappnade av och somnade.

Nu ser Pontus på Sagan om konungens återkomst och jag ska snart se igen jag med. Vi åt middag efter besöket åkt hem så det blev toast med vitlöksfärsost, tomat och skinka. Inte så nyttigt men ack så gott. Och jodå, vi delade på en Odin 2,8 % till!


  
Lugn pappa och dotter


Lite hispig mamma som ändå förstått att dottern inte kommer ramla ner

 
Klart man ser lite nervös ut med dessa skyltar utanför fönstret


Byn och sjön, för övrigt den sjö vi brukar gå runt. Imponerande va?!
Och jo, den ser större ut på bild men 1,2 mil är 1,2 mil oavsett!

Härlig dag trots skrikande Mirabelle

Idag gick jag och Mirabelle runt sjön med Johanna och Sigrid. Vi hade planerat allt jättebra, vi skulle ses 11.30 för det är en bra sovtid för både Mirabelle och Sigrid. Precis som jag förutspådde så somnade Mirabelle på väg ner till Johanna men efter bara någon minut i samlad trupp så vaknar hon och är sedan vaken, och stundtals väldigt arg/ledsen heeela promenaden, alltså 1,2 mil! Det eskalerade kring halva vägen men då bestämde jag att vi ändå skulle gå klart och det gick faktiskt att ignorera henne, hur hemskt det än låter. Jag visste ju att hon var 1) mätt 2) torr i blöjan 3) oskadd 4) inom synhåll, så det hela handlade bara om någon sorts övertrötthet som hon inte visste hur hon skulle hantera. Sista femton minutrarna var hon iaf lugn och låg och vilade. Kanske var det den vilan som gjorde att hon trots utebliven (normalt obligatotisk) lur var på ett strålande humör sen då vi åt lunch på Loftet. Hon och Sigrid satt och spanade på oss, varandra och övriga gäster och tuggade på smörgåsrån medan jag och Johanna åt god foccacia med parmaskinka. Vi hängde i nästan fyra timmar (inkl prommis alltså) och det var lika roligt som vanligt!

Pontus slutade kl 18 och vi hade inte tänkt ut någon middag men efter en scanning av kylskåpet kom vi fram till att vi hade massa ägg och en öppnad vispgrädde så det fick bli tunnpannkaka. Vi hade även massa dessertostar och rom kvar sedan påskbuffén så Pontus började fundera om han kunde slå ihop det med pannkakan på något vis och jag bara "nej, gud vilken äcklig kombination!" Döm av min förvåning då det första vi ser vid pannkaksreceptet i kokboken är en bild av en fransk rätt bestående av pannkaka och rom, haha. Enligt det receptet skulle det vara creme fraiche till men Pontus tog ost och tyckte det var supergott. Efter lite tjat smakade jag en tugga men nja, jag höll mig till grädde och hallonsylt.

Efter middagen nattade Pontus Bella (vi kör varannan både på morgon och kväll då det går så hon inte favoriserar någon av oss, haha) och sedan har vi bara myst i soffan med levande ljus. Imorgon är Pontus ledig och eventuellt ska vi träffa en gammal kompis till honom och hans tjej och son, men vi får se. Om inte så kanske det blir en tur på skidor på fjället. Det börjar tydligen bli fläckvis med snö på sina ställen även på höglänt terräng så det gäller att passa på nu sista tiden!

På lördag åker vi till Åre och ska bo i världens mysigaste och lyxigaste stuga med Pontus föräldrar, syrra och hennes kille. Vi var samma gäng där i fjol med och det var så mysigt. Nu är ju Bella med, på utsidan den här gången, så det blir ju lite annorlunda men säkert lika roligt.

Ps: Nu äter Bella pära som värsta bonnen! ;) Ds.


Påsk!

Under påsk hade vi besök av min familj; mamma, pappa, bror Marcus med Maria, Tuva och Nora, bror Bia med Isa. Trots att vi var så många så gick det hur bra som helst och vi hade väldigt trevligt. Kanske dock var tur att Marcus m familj hade husvagn som de sov i annars hade vi ju behövt möblera om varje kväll och morgon... Men de sov bara där, allt annat gjordes tillsammans som en enda stor familj, haha.

Enda negativa med påsk var att jag var dålig från onsdag-måndag i stort sett. Hela påsken alltså. Det började med magont på onsdagkväll och sen tappade jag matlusten och det lilla jag åt fick jag inte behålla. Trist, men jag var ju inte sängliggande eller så utan var ju ute med dom men jag hade nästan ingen ork. Dessutom är ju påsken nästan en lika stor mathögtid som jul och det missade jag ju helt.

Fredag, lördag och söndag var vi i backen. Funäsdalsberget på fredag och söndag och Tänndalen på lördag. Tuva, som snart fyller fem, åkte hela dagen alla dagar och var verkligen duktig! Sista dagen åkte hon helt själv, både lift och i backen. Vi stod bara nedanför och höll koll, modigt!

Det allra roligaste med att åka slalom var ändå kanske att få träffa Lilla Lo, Funäsdalsbergets maskot. Både fredag och söndag träffade tjejerna honom och på söndagen vågade sig Tuva fram och gav honom en kram till och med! Alla barnen fick söta små gosedjur som såg ut som Lilla Lo och så bjöd han på saft och bulle. Verkligen ett kul arrangemang men ändå så enkelt! Ser fram emot då Bella är stor nog att förstå och uppskatta sånt.

På långfredagen var vi på Skoogs och åt och även om jag inte var i form (men hade ännu inte blivit så dålig som jag sedan var lör-mån) så var det riktigt trevligt och gott! Det bästa var att de hade ett lekrum för barnen så i 2,5 timmar var vi på finrestarang med fyra barn utan att störa allt för mycket =) Bella var ju inte i lekrummet, jo iofs men med oss då, men hon var nöjd i barnstolen nästan hela tiden. Annars åt vi goda middagar hemma men några sena kvällar var det inte tal om. Det tar på krafterna att vara ute hela dagarna med barn så vid 23 sov vi allihopa nästan varje kväll.

Bella verkar ha uppskattat allt ståhej och har varit glad och pigg hela helgen. Hon har sovit och ätit som vanligt så trots att det var bra mycket mer ljud och fart än annars så verkade det inte påverka henne. Hennes kusiner är väldigt förtjusta i henne och det är så härligt att se! Fyra tjejkusiner; Bella (8 mån), Nora (2,7), Isa (3) och Tuva (snart 5). Ett härligt gäng!

Tack alla för att ni ville umgås med oss över påsk!


 
Farmor/mormor med sina fyra barnbarn

 
Långbord hemma hos oss


Tuva, Isa och Nora

  
Nora har (tillfälligt) lessnat, Bella äter kex och solar, Pontus och Bella åker madrass

 
Första dagarna höll sig Tuva nära en vuxen men sista dagen åkte hon gupp, alldeles själv!


Sämre kan man ju ha det...

 
Jodå, Pontus fick sin vilja igenom. Det blev några åk i barnbacken med Bella på ryggen. Film kommer.

  
Lilla Lo! Nora försöker förgäves tacka honom för nallen, typ tio gånger...


Nöjd Nora

Matglad

Jag skrev ju för ett tag sedan att jag hoppades att Bellas ointresse för mat bara hade att göra med tänder etc och jo då så verkar det. Nu älskar hon mat och vill ha mycket.Trots att hon får en hel burk mat alt 1,5 dl gröt + dessert så vill hon ha mer och visar helt sonika detta genom att skrika allt hon har och vifta med armarna i barnstolen. Jaha, vad gör mamma då? Jo, ger henne ett smörgåsrån. Vad bra att jag inte kan stå emot ens nu då hon är åtta månader. Kommer hon väga 150 kilo som tioåring eller kommer min brist av gränssättning visa sig i form av revolt i tonåren?

Vi får se. Nu är hon en glad och lagom tjock bebis.



Gråååväder

Aprilväder, jajamän! Igår  var det ju kanonfint, som ni såg, men idag är det verkligen pissväder. Blötsnö som öser ner, kring nollan och bara grått, grått, grått. Hoppas verkligen det vänder till helgen, det verkar ju så än så länge iaf.

Idag har jag varit på Kyrkis, trevligt som vanligt. Bella satt på madrassen med de andra barnen (ja, de som inte kan krypa då) nästan hela tiden medan jag fikade både smörgås och tårta som det bjöds på idag. Sen fick hon lunch och hon smällde i sig en hel stor burk + dessert utan att tveka. Så kul att hon har fått tillbaka apriten igen. Hon äter verkligen mycket och med glädje. Igår åt hon till och med potatis- och majspuré och senare även potatis utblandat i burkmat!  Hon har ju avskytt potatis förut men nu ska vi försöjka smyga in det sakta men säkert. Så praktiskt ju om hon gillar det, då det är bra att dryga ut med och man har det ofta hemma.

Igår kväll lekte jag och Pontus fjällturister. Vi åkte ju längd på dagen och sen på kvällen då Bella lagt sig så spelade vi kort och drack folköl! =) Hoppas det blir kortspel även nu i påsk då familjen är här, och inte bara Guitar Hero och Singstar...Tycker det är så där skoj faktiskt. Fram för mer stillsamoch traditionell underhållning, haha!


Sverige är ett avlångt land


Mirabelle, Funäsdalen, 090407


Nora, Jönköping, 090407

Sophia, hoppas det är ok att jag "lånade" bilden!?

På gränsen mellan vinter och vår

  
Pontus och Mirabelle är redo för några timmars motion och rekreation.


Helt plötsligt försvann spåret! Det är precis på gränsen mellan vinter och vår här nu.


Men bara man kommer upp en bit så finns det massa fin och kall snö!


Bella och jag softar medans Pontus fixar gröt, gott!


Idag var första gången vi gick på tur utan att gå in i en stuga och äta,
men detta funkade kanon nu då hon sitter själv.


Idag höll vi oss i den mer låglänta terrängen, därav all barrskog.


Sooooool! (Hoppas på detta i påsk med!)

Jag har hittat bröllopsklänningen!

Och nej, inte till vårt bröllop, för det finns det ännu inga faktiska planer, utan för min brors bröllop nu i sommar! Då Sverige är som vackrast ska min äldsta bror Marcus äkta sin (vår!) kära Maria i Böloms kapell ute på landet bland ängar och hagar. Kapellet är litet och helt i trä och hur fint och romantiskt som helst. Extra roligt är också att de har döpt båda sina döttrar där, fast då på vintern. Festen ska de ha i den gamla skolbyggnaden som finns på samma gård som kapellet och som nu är hembygsgård. Även den är hur fin som helst och genuint och välgjort renoverad i gammal stil.

Jag längtar verkligen till bröllopet och jag är helt säker på att vigseln och festen kommer bli hur fina som helst. Marcus och Maria är nämligen lite av proffs då det gäller "bjudningar" och fest så jag tror vi kommer få hur roligt som helst!



Fin va? Jag ville inte ha en klänning som är alltför mycket av en "finklänning" och som jag bara skulle använda en gång så den här är perfekt! Kommer använda den mycket i sommar och även i höst då den var superfin med svarta tajts med! Skorna är favoriter sedan några sommar. Jag kan inte gå i klackar (men skulle vilja!) framför allt pga extremt skavsårskänsliga fötter men dessa är fina och festliga ändå tack vare stenarna. Färgen gjorde sig bra till klänningen med, tycker jag. Vad tycker ni? Klänningen är från byns enda renodlade modeaffär, Hillside.

Solig och rolig lördag!

Pontus jobbar ju i helgen (lör 10.00-sön tidigast 20.00) så igår barmhärtigade sig familjen Green/Loo över mig, haha. Pontus skjutsade dit oss då han åkte till jobbet och Marcus skjutsade hem oss strax innan 19, en heldag alltså! Vi hann med massa roligt, till exempel att vara ute i det fantastiska vädret nästan tre timmar. Mirabelle slaggade hela tiden i vagnen (!) så jag lekte med Vincent medans Marcus och Hanna städade och fixade på gården. Tristan sov också rätt länge men sedan satt han nöjt och tittade på oss från vagnen då han vaknat.

Det var verkligen superväder igår; strålande sol heeela dagen och säkert femton-tjugo plus i solen. Jag var ute i jeansklänning och tajts nästan hela tiden. Inga vantar, ingen mössa, ingen jacka - vilken frihet! Jag och Vincent byggde typ 100 snökakor, åkte snowracer och lastade (leksaks)lastbilen full med snö med hjälp av grävar'n, jättekul!

Hanna och Marcus bjöd på en jättegod tacopaj med sallad till middag och efter det fick vi smarriga lattes som de gjorde i sin nya espressomaskin, skoj!

Då jag och Bella kom hem fick hon mysa naken en stund i vardagsrummet medan jag väntade på att Robinson skulle börja. 19.59 sov hon, duktig tjej! ;0)




Jag och Vincent

  
Bella, Tristan och Vincent; den ena galnare än den andra!

 

Vincent är startklar, mamma Hanna är starter...

 
...hej vad det går!


Många snökakor blev det

Inte som jag tänkt men najs ändå!

Igår skickade jag sms till kanske sju andra mammor i byn om att vi kunde ses hos mig idag och fika och surra lite. Jag missade ju kyrkis i onsdags så tänkte att det vore trevligt. Jo men visst, igår kväll kände jag mig toalt dissad. Två hade svarat, att de tyvärr inte kunde komma. Jo men visst serru! Självförtroendet sjönk och det kändes väldigt trist en stund men sedan insåg jag ju att det inte har med mig att göra, för alla vill ju vara med mig, utan att människor faktiskt kan ha andra planer ;0)

Jag fick iaf svar av samtliga till sist, men det blev tyvärr bara Hanna som kunde komma. Men vi har haft en trevlig dag här hemma med Bella och Tristan. De kunde för första gången ha någon sorts kontakt vilket var kul! Bella har ju nyss lärt sig sitta medan Tristan både sitter, kryper och drar sig upp. Denna ofas i utvecklingen gjorde ju att Bella mest var rädd för Tristan förut då han kom och mejade över henne då hon låg oskyddad på rygg. Men nu satt de mitt emot varandra och stal leksaker av varanda, bytlånade napp, och försökte peta ut ögonen på varandra. Gulligt, jo men visst.



  
Denna superfina (påsk)mössa fick Bella av Hanna, tack så hemskt mycket!


Jag höll på att hungra ihjäl då Hanna kom så vi åt toast och drack juice och sedan fikade vi kaffe och bulle, gott! De var här i nästan tre timmar så dagen har gått fort. Jag har gått tre kortare prommisar, varit på Ica, varit in en sväng på Hillside som hade massa fint men Bella vakande ute i vagnen så jag hann inte titta ordentligt. Jag tror dock att jag ska köpa mig en klänning från Hillside till Marcus och Marias bröllop. Såg en superfin grå/lila i etno/romantisk stil som jag tror skulle passa perfekt för ett bröllop på vischan! Dessutom var den på rea nu så jag måste försöka ta mig dit imorgon då Bella sover som djupast i vagnen så jag hinner prova =)

Nu har Pontus kommit hem så nu vaknas gulash och folköl, fredagsmys då det är som bäst!

Titta på den här filmen och jag garanterar er att ni får en kanonstart på helgen. Blir man inte bara hur lycklig som helst?!:

En härlig heldag i backen!

Igår skippade vi kyrkis och åkte till Tänndalen och åkte utför istället. Tre av mina kusiner och min ena morbror är här på fjällsemester så vi ville ju passa på att träffa dom såklart. Så direkt efter frukost, Bella åt förövrigt vanlig "vuxengröt" för första gången men det var inte alls lika gott som barngröten, åkte vi till backen så vi kom dit strax innan 10. Det var typ tjugo minuter för sent för Bella somnade i bilen på väg dit och vägrade sedan sova i vagnen första timmen, trots att hon var trött. Men hon var iaf lugn så det spelade ingen större roll. Hon sov sedan iaf en timme innan alla åt lunch och sedan sov hon två timmar efter lunch så det blev bra tillslut!



 
Det var kanonfint i backen och absolut inte trångt.
Liftkö är ett fenomen som knappt existerar här, kanske lite på påsk.
(Fotona är dock på "baksidan av pisterna", mot kalfjället)

Vi åt lunch på Buskvallen In och det var kanon men dyrt som alltid då man äter i backen. "Dagens", utan dricka, kostar 97 spänn, haha! Det var pasta med kyckling och gorgonzola och till det en supergod sallads- och brödbuffé så det kändes ändå ok. Vi satt och åt och pratade i 1,5 timme och Bella var hur nöjd och snäll som helst hela tiden i barnstolen. Hon åt mat, "åt" smörgåsrån, lekte med bitringar och kollade på människor.



 
Bella är lycklig! Jag med kusin Victor, Kusin Jonas och Pontus.

Vi blev bjudna på middag i kusinernas stuga med, mycket trevligt. De bjöd på en kanongod fläskfilégryta med ölkorv, chutney, purjo, saltgurka mm och en krämig potatisgratäng till det. Inte illa! Vid 19 åkte vi hem och så var den dagen slut. Det bästa var att jag och Pontus fick en halvtimme  tillsammans i backen, då två av kusinerna var barnvakt. Lyxigt värre!

Nu ska Pontus jobba tors-måndag inkl övernattning lör-sön. Trist, men då är han ju ledig nästan hela påsk så vi får längta till det! Ska bli så kul att hela min familj kommer hit, längtar massor! Idag ska jag nog gå och köpa påskris och fjädrar och sätta på balkongen och bron. Misstänker att det tar slut fort då alla stughyrare vill pynta då de kommer. Lika bra att fuska lite. Det är ju dessutom roligare att ha pynt framme före än efter, precis som på jul.