Sjukstuga

Så trist att Bella är sjuk. Haha, vilken egovinkel va? Självklart är det synd om henne med, hon orkar ju inget och vill inte äta men annars mår hon ok, så länge hon får sitta i en famn och vila/sova. Men det är som sagt så trist att de dagar jag är ledig, dessutom en samtidigt som Pontus, går till att sitta inne och kolla på Teletubbies med 15 kilo på sig då vi skulle vilja åka på en längdtur eller åka slalom. Men förvisso har det varit för kallt för det ändå, mellan -18 - -23 har det varit de här dagarna. Men imorgon och på onsdag, då jag jobbar, då visar de sol och -10. Suck! Nä, nu ska jag sluta klaga. Det är ju en lång vinter här så självklart hinns det med massa snöaktiviteter!

Bella vaknade vid 23 igår och snyftade. Var tokhet då Pontus lyfte upp henne så vi tempade, 40.2 grader. Det är det högsta hon haft och det märktes på henne. Förvisso var hon ju trött för att det var mitt i natten för henne men hon var dimmig och lät så ynklig. Vi fick i henne alvedon och Pontus fick henne att somna om snabbt. Men hon låg och var väldigt orolig så jag tog hennne till vår säng men då kickade alvedonen in för då skulle hon plötsligt krypa ur sängen och vara uppe och gå, haha. Eller så längtade hon efter sin älskade pappa, som fortfarande var vaken. Han fick iaf ta henne och sen somnade hon om och sov till 06 så vi ska inte klaga.

Nu ska jag passa på att se reprisen av Camilla Läckbergs "Stenhuggaren", SVT24 nu!

Julen 2009

Eftersom jag jobbade både dagarna före och efter julafton så blev det en kort jul för oss. Vi åkte till Östersund och Pontus föräldrar på morgonen den 24:e och åkte hit till Funäs och jobb igen på morgonen den 25:e. Men det var ändå värt det, på alla sätt! Vi hade en lugn, mysig jul med Pontus föräldrar och lillasyster. Julbord, tomte (farfar såklart!), godis och nötter i mängder, lite TV...Ja, som vanligt! Dock första gången jag inte träffade min familj på julafton på 26 år! Haha, man börjar bli vuxen nu =)Julbordet intogs tidigt, dels för de svältande resenärerna från Funäs respektive Åre (Lotta) men också för Bellas skull. Det var en mycket lyckad strategi!


...För efter lunch och lunchlur kom tomten och då var Bella pigg och glad och inte ett dugg rädd. Tror dock hon genomskådade farfar?

 
Hoppas tomten hade bra timersättning för det tog sin tid att dela ut alla klappar.


Bella fick ytterligare en Teletubbiesfilm och två figurer och det blev såklart succé. Mormor och morfar skickade en film med post någon dag tidigare så nu har vi iaf fyra filmer att få runt på, thank god


Mina kärlekar!

Idag har Bella varit sjuk, närmare 40 graders feber så det har varit en stillsam innedag förutom en vagnpromenad. Trist då både jag och Pontus var lediga men det är ju bara så! Hoppas hon blir frisk till nyår för det finns planer på att fira i Vemdalen med kompisar. Är ledig precis som över jul, alltså bara nyårsafton men börjar 11 på nyårsdagen och det är ju bara 10 mil så det kan det vara värt!

Hoppas alla haft en fin jul!


God jul!

Imorgonbitti åker vi till Bellas farmor och farfar + faster i Östersund för att fira jul. Jag jobbar ju redan på juldagen så vi blir där ca 20 timmar, haha. Men det ska bli jättemysigt att få komma dit! Väldigt tacksam över att få vara ledig imorgon de de flesta jobbarkompisarna faktiskt jobbar. Hade inte önskat om ledighet men förmodligen tyckte väl chefen att jag som har barn och så är den som uppskattar det mest, och det gör jag verkligen!

Troligtvis åker vi till Sundsvall och resten av släkten under trettonhelgen, för att krama ur det sista ur julen anno 2009. Shit, snart är 2010 här!

Pontus jobbar till 23 ikväll så jag har sett "Borta med vinden" för typ tionde gången. Haha, vilken klassiker! Den är ju vidrig i sin kvinnosyn och allmänna människosyn men då, 1939, var den säkert väldigt radikal. Jag tycker att den är riktigt underhållande iaf och det överdrivna skådespeleriet är ju bara för charmigt. Och bara en sån sak att den kvinnliga stjärnan faktiskt har gula (alltså naturliga) och lätt sneda tänder gör ju filmen så sevärd! Skulle vilja se en kvinnlig skådis idag, i en storfilm som denna, med ett sånt leende?

God jul på er!

4:e advent

Idag faller snön sakta mot marken och det är faktiskt behagliga 12 minus. Ja, behagliga med tanke på att det i fredags var 32 minus här. Fy! Jag jobbade och då bilen fick stå utan motorvärmare hela dagen (finns typ 20 motorvärmare på 200 personal så det är inte alltid man får en om man säger så...) så startade inte kära gamla Våfflan då jag skulle åka hem. Eh, nähä, tänkte jag en sekund innan jag insåg att jag på något vis måste få hjälp. Stod precis utanför skidskolan och där inne fanns en skidlärare som förövrigt är från Sundsvall och har ett kul skämt* om det (läs i slutet av inlägget) så jag gick in och bad om tips. Han tipsade om att receptionen skulle ha någon batteriladdare som man inte behövde en annan bil till utan kunde fixa helt själv. Panik! "Vadå helt själv, jag kan bara med bilar om de fungerar precis som vanligt, ok?!", ville jag säga men jag tackade och lommade iväg till receptionen. Tjejen där medelade att de tvärr inte hade den kvar vilket ironiskt nog gav mig en viss lättnadskänsla. Hon ringde istället till vaktmästeriet och de lät medela att jag skulle vänta så skulle de komma och se vad de kunde göra.

Efter kanske en kvart kom då Kenta - my hero, och ville ha en statusrapport. Då jag berättat att bilen inte ens hostade lite svagt utan verkligen var helt död så ville han inte använda startkablar för de hade tydligen hänt att "nyare bilar" (tack å tack!) helt pajat av det, att det typ blir kortslutning i datorn på dom. Istället ringde han en kollega som kom dit med ytterligare en vaktmästare och sin jättenya Volvo och så drog de igång min bil med hjälp den och en bogserlina. Tricket är ju då att ha typ 2:an i och släppa kopplingen toksnabbt och då ska bilen starta men som tur var så frågade Kenta om han skulle sköta den biten och jag gav honom lyckligt nycklarna och sa "ja tack"! Kände mig som ett våp som stod där och väntade på att machomännen skulle fixa biffen men jaja, så är det. Bilen staratde ju iaf och jag tackade dem både en och fem gånger innan jag försiktigare än på självaste uppkörningen för åtta år sedan kopplade, smög i ettan och försiktigt hittade dragläget. Om bilen dör igen så är det ju kört liksom så det gäller ju att hålla motorn igång tills batteriet laddat en stund. Det gick iaf bra och jag kom hem tillslut. Pontus hade fått åkt från jobbet för att hämta Bella på dagis men det hade gått bra det med, som tur var!

Men idag är det alltså inte så kallt men desto snöigare. Är verkligen julfint här nu! Vitt, vitt, vitt av puderlätt snö som gnistrar och lyser upp så fint. Jag är verkligen tacksam för snön för på vägen till mitt jobb (2 mil) är det bara skog, skog, skog och så Bruksvallarna typ två kilomter men ändå, det är becksvart verkligen. Nej, det finns inga lampor efter vägen, gelsbygd var det ja... Men snön lyser iaf upp lite.

Jobbet går bra även om det var så lungt nu fredag, lördag då jag jobbade. Idag kommer ju alla julgäster och då det dessutom varit så kallt var det ju knappt någon i backen, även om det faktiskt var några få tappra/idiotiska? själar ute då det var strax över 30 minus. Från och med i fredags har vi nu öppet varje dag så som jag skrev tidigare så blir det mer jobb och mindre kurs och fix och sånt framöver vilket jag ser fram emot. Är ledig imorgon med sen jobbar jag tisdag, onsdag, ledig julafton, jobbar fredag, lördag och sen ledig söndag, måndag. Sen blir det samma schema nyårsveckan. Känns kanon! Får träffa Bella och Pontus ganska mycket ändå nu över jul och nyår. Vi hoppas vi kan ta oss ut på någon längdtur i dagarna, har ju inte åkt sedan premiären 13 oktober!

Då det varit så kallt de här dagarna hade de varit inomhus på dagis, de har faktiskt sovit inne med (gränsen verkar gå vid 20 minus) och Bella hade klarat det bra. Tur det med tanke på att hon alltid sover ute annars! I fredags hade hon haft sin bästa dagisdag hitills sa personlen. De var ju inne hela dagen och det passar Bella bäst. Hon är ju så liten och får svårt att underhålla sig på gården med stora vantar, stövlar och overall. Det blir mest till att gå, åka pulka eller ta upp lagomt stora saker och flytta på dom typ. Men inne är hon påhittig och leker bra med (brevid) de andra barnen och är på bra humör och så där. Maten och sömnen funkar fortfarande super och det är huvudsaken tycker vi. Mätt och utvilad = bra förutsättningar för att kunna leka och orka med.

*Det finns tre fågelarter på Ö i Sundsvall; Örn, Öggla och Öndulat. Haha, ja det syftar alltså på dialekten...Snorig men finast ändå!

Mellis med Bellis


En hyllning till vår förskolepersonal!

Idag grät som sagt Bella igen då jag lämnade men de var ju inne på förmiddagen idag och som jag misstänkte så hade det gått mycket bättre motför igår då de var ute. Att vara trött och tulta runt i en overall utan att direkt kunna sysselsätta sig är väl sådär... Som sagt så var de inne och myste innan lunch och Bella hade verkligen trivts. Läst bok, byggt med klossar och roat sig med minimöblerna. Sen hade hon ätit massa lunch utan att sova innan vilket gladde mig. Visst är det kanon då de gör som igår, hellre att hon sover en stund än att vara ledsen men vara glad och vaken är ju bäst, såklart! Efter maten rullade de ut henne för att sova men då sov hon bara 50 minuter vilket kanske fick sin förklaring senare då hon tydligen bajsade diarré mer eller mindre två gånger. De berättade att de funderat på att ringa oss men hon hade ingen feber och var vid gott mod så de avvaktade. Hon har inte bajsat nu hemma så det var väl kanske nåt tillfälligt bara. Hoppas! Annars har ju Bella en tendens att vara dålig i magen i kombination med feber och det är ju inge kul alls.

Hon åt bra med mellis och sen vara de ute och lekte en stund men det var rätt kallt (-14) så de gick in tidigare än vanligt. Då jag kom och hämtade vid 16.30 så undrade jag var Bella var då ingen var ute och jag inte såg henne i lekhallen där de andra barnen var men då ser jag en personal står och drar en vagn inomhus och där ligger minsann Lill-Choppa, hur nöjd som helst, och gosar på sin egen fäll med Leo i hösta hugg! Vaken men totalt avslappnad och bara njuter. Jag blev verkligen så imponerad! Personen i fråga förklarade att Bella varit för trött för att leka och hon är ju för tung för att bära så de hade testat att ta in en vagn och så fick hon sin egen fäll så hon skulle känna sig trygg. Sen så stod alltså en personal och småpratade och rörde vagnen hela tiden. Fattar ni?! Snacka om service att ta en personal till att bara fokusera på ett barn! Kanske är det självklart för er som är mer insatt i dagisvärlden men jag bllev iaf jätteglad och bara mer övertygad om att Bella har det jättebra på dagis. Klart vi är bäst men det är så skönt att veta att hon är i trygga händer då vi själva inte kan vara med henne.

En annan sak som är super på vår avdelning är att de alltid tar emot och lämnar av ordentligt. Vi får chansen att förklara Bellas humör och eventuella önskemål för dagen om t.ex sömn etc och sen då vi hämtar ger de alltid en liten rapport om hur det gått; humör, mat, sömn, bajs...Allt som en förälder vill veta, haha! Dessutom är de noga med att berömma oss för att vi lämnar Bella så konsekvent fast hon gråter och det är alltid kul med beröm! Sen så tycker de såklart att Bella är jätteduktig och det suger vi förstås i oss! =)

Så in alles; det här med dagis är verkligen en förträfflig samhällsinrättning!

Idag har jag haft en halv kick off. Just nu pågår middag och fest men Pontus slutar 21 så jag avvek på eftermiddagen för att hämta Bella och vara med henne hemma såklart. Vi hade ju kick off bara för restaurangarna för en månad sedan så jag känner mig nöjd med det ändå. Idag var det med alla; liftvärdar, ledningsgrupp, städ, reception... Men dagen var iaf intressant då vi fick lyssna på en väldigt duktig och underhållande föreläsare. Han pratade om
värdskap och hur man blir en bra värd, både mot sina arbetskamrater, gäster och sig själv. Han (Janne) hade massa roliga sanna historier att bjussa på så 3,5 timmar gick superfort!

Från och med fredag är Ramundberget öppet varje dag och det ser jag fram emot. Då blir det mer jobb och mindre möten, föreläsningar, ditt och datt. Haha, såklart nödvändigt men ska bli skönt att få rutin och vardag. Eller ja, vissa vardagar och vissa helger. Speciellt nu över jul och nyår jobbar jag helg men det gör mig inget. Fredag och lördag efter nyår spelar dessutom Två Backar Läsk hos oss så det ska bli grymt! Visst, ska ju jobba men man hör ju iaf... Bara bara att jag är ledig vissa vanliga vardagar så Bella kan få ha lite julllov. Är dock helt ledig julafton och nyårsafton så nu börjar stora logistiksplaneringen kring julafton. Vi ska försöka fira med Pontus föräldrar på något vis och de bor ju i Östersund, 20 mil bort. Jag jobbar både dagen innan och efter så det blir ju en del mil för en dag men vi tycker nog att det är värt det. Vet att de skulle uppskatta det så oerhört. Vi får väl klimatkompensera på något vis...Pontus syrra jobbar ju i Åre (10 mil från Ösd) och hon är också bara ledig julafton så även hon ska försöka ta sig till och från Östersund på något vis. Jag slutar 15.00 den 23:e men Pontus är schemalagt till 21 så vi får se om vi åker på julaftonsmorgonen...Då blir det mindre än 24 timmar i Östersund, haha. Jag börjar 11 på juldagen så vi måste åka senast 7.30. Jaja, vi får se!


Bellas älskade hjälm


Favorit (inte) i repris

Skulle kunna kopiera gårdagens inlägg rakt av. Japp, Mirabelle grät redan från parkeringen idag med. Tyvärr verkar det ha blivit värre, så ja det får väl räknas som bakslag. Men som igår så var vår hjälte där igen och då hon fick komma till den läraren så slutade hon gråta och snyftade bara lite och vinkade hejdå till mig. En sak som jag tror blir bättre idag är att de skulle vara inne på förmiddagen. Bella kliver ju upp 6-6.30 och börjar ju bli trött vid 10.30 ca, speciellt om hon är på dagis vilket ju är mycket mer ansträngade än att vara hemma här, såklart. Att vara utomhus då man är trött och sugen på lunch är inte speciellt kul tycker Bella så en förmiddag inne idag var ett välkommet inslag! Hoppas denna förmiddag går bättre än igår. Då hade hon varit arg/ledsen fram till 10.30 och då hade hon somnat i en sittvagn ute, haha. De hade fått väcka henne till lucnhen strax efter 11, hon hade ätit superbra och varit glad och sen sovit ute igen tills de väckte henne strax efter 14 för mellis. Hon kände väl att dagis var så hemskt att hon hellre sover bort tiden! Det gör oss inget om hon nu igen (efter flera månaders uppehåll) vill sova två gånger/dag. Så länge hon sover absoluta mestadels av tiden efter lunch så är det ok. Men märker de att hon antingen har svårt att somna eller sover kort efter lunch då får de hitta på någon annan lösning. Mamma berättade att de ibland haft barn som varit så trötta att de fått ätit tidigare än de andra och sen gått ut och sovit då de andra äter. Kan ju vara en idé, även om det såklart slukar en personal, vilket det kanske inte finns utrymmme till.

Det är såklart inte roligt att lämna henne då hon gråter men jag kan ärligt säga att jag inte en enda gång känt att det bränt bakom ögonlocken. Då känner jag snarare att "herregud, vi skulle ju överleva på en lön, kanske jag ska vara hemma", typ. Men då kommer den förnuftiga sidan av mig in och säger att det är viktigt för mig att jobba, dels för kontaktnätet men också för framtiden, blir ju ingen fet pension av att vara hemma direkt. Dessutom vill vi ju vara lediga tillsammans i sommar (Pontus kan ju bara vara ledig på sommaren och jag egentligen bara typ juni, oktober och november då det är lungt med turister här) och då måste vi spara undan pengar.Jag hoppas verkligen att hon vänjer sig vid att bli lämnad. De säger ju att det går bättre på eftermiddagen då hon ätit, sovit och haft mellis. Inte konstigt egentligen; att vara utvilad och mätt är väl grunden för en lyckad dagisdag skulle jag tro.

Vi är iaf inte ensamma om att ha ledsna barn vid lämningen. Det var ett jäkla liv i kapphallen imorse! =)


Jobbigaste lämningen hitills

Tyckte det var jobbigt att lämna Bella på dagis idag. Hon grät redan på parkeringen och ville absolut inte gå ner själv eller ens släppa mig. Lyfte ändå över henne till en personal hon gillar och vinkade hejdå. Då slutade hon iaf att gråta och vinkade tillbaka. Hoppas det går bra idag, är väl lite ringrostig efter fyra dagars ledighet kanske?

Vilken rolig helg!

Mamma och pappa kom ju till oss redan på torsdagkväll så vi har haft en lång toch rolig helg tillsammans. Först då de kom var Bella lite blyg och stod och höll mitt ben men det släppte väldigt fort och oj vad de har gosat, busat och umgåtts i helgen! Blev så glad då jag såg det för Bella träffar ju inte sin mormor och morfar så jätteofta så jag har varit rädd att hon liksom ska "glömma" dom emellan gångerna men så verkar inte fallet. Eller inte vet jag om hon direkt vet vilka de är men hon har iaf bestämt sig för att de är roliga att umgås med, huvudaken det! =)

På torsdagkväll åt vi jasminris med kyckling och kokosmjölk och samtliga gillade det väldigt, alltså även Bella. Efter middagen tog vi det mest lugnt och la oss tidigt. På fredagen jobbade jag och Pontus så Bella var med mamma och pappa vilket hade gått super. Då det var jättelugnt på jobbet gick jag hem dryga timmen tidigare så vi fick hela eftermiddagen ihop med, mysigt! Vi var ute och lekte och sen förberedde vi för julbordet innan vi satte oss och svullade. Fy fasiken va mätt man blir jämt! Mamma har dessutom senaste åren haft en rejäl ostbricka (är kanske rätt vanligt?) efteråt och det kan man ju inte missa, liksom. Mätta och belåtna öppnade vi julklappar även om det till 99% var Bellas, såklart. Hon fick massa fina saker, bland annat en Reimaoverall i strl 92 så då kan vi lämna tillbaka 86:an som vi lånat av kusin Isa. Tack för lånet, men denna passar bättre! Sen fick hon kläder och leksaker med, toppengrejer! Jag och Pontus fick en Sodasrtreamer och det var väldigt optippat men jättekul! Mamma och pappa har en och jag hade nämnt någongång att det verkar så smart och det hade mamma minsann lagt på minnet, kul! Mamma och pappa får sina klappar framöver, då vi kommer hem, någongång.

Sen blev det såklart Idolfinal men det var inte så jättespännande. Båda var ju värdiga vinnare så det spelade liksom ingen större roll, tyckte vi. Men vi hejade iofs på Calle men det går säkert bra för honom ändå. Pinsamast var ju ändå Eriks flickvän. Gå av scenen, din toka! Hade varit gulligt om hon varit uppe 30 sekunder eller så men nu klängde hon sig ju fast och såg bara ut att vara i vägen. Men jaja, kärlek är väl fint.

I lördags blev det en heldag i Ramundberget, 10-17.30. Vi hann med slalom, lek på Lillramis, lunch och After Ski. Hur kul som helst, tror Bella hade roligast av oss alla. Det var fest med no limits så hon fick både glass, pommes och festis. Hua! Hör absolut inte till vanligheterna men jaja, någongång är det väl kanske ok? Hon var superduktig då de spelade på After Skin och hade snällt på sig sina hörselkåpor. Hon varvade mellan att stå vid scenen och att sitta vid vårt bord. Tyvärr ville hon gärna upp på scenen, eller iaf upp på trappan som leder dit, så vi fick hålla koll på henne så hon inte (för)störde för bandet.

Då vi kom hem tog vi det lungt och lekte med Bella som somnade gott och snabbt vid 19. Då plockade vi fram utvalda delar av julbordet innan det var dags för Robinson. Under slutet av programmet hade samtliga nickat flera gånger så 22.15 var det släckt och tyst här, haha. Det tar på krafterna att vara ute!

Idag var vi på byn och åt lunch innan mamma och pappa åkte hem. Nu snöar det och vi bara myser inne. Blir nog glögg och pepparkaka snart, kanske?  
Julafton, typ.

  
Ski.

  
After Ski.


Trevlig Lucia!


Nu är det jul!

Ikväll kommer mamma och pappa hit och stannar hela helgen. Det ska bli så roligt, speciellt då jag kunde vara ledig lördag och söndag! Så bara så ni vet, nu är det jul! Jajamän, eftersom vi inte vet om vi kommer träffas något i juldagarna (julafton är i vilket fall vikt till Pontus föräldrar - vartannat år som gäller nu) då jag troligen jobbar väldigt mycket den perioden, så ska vi fira jul nu i helgen. Det är fullbelagt jul- och nyår i Ramundberget så det blir nog en hel del att göra då... Så igår klädde vi granen och gjorde köttbullar, resten fixar mamma och pappa. Det blir julbord, julklappar (mest till Bella då), julgran och glögg och lussekatter! Jättemysigt! Vi ska försöka lägga upp någon plan för helgen nu då de kommer, pappa vill ju åka utför såklart men mamma gillar ju inte det så värst så jag och Bella kanske hänger med henne eller nåt sånt. Vi får se! En sväng på byn ska vi såklart med, mamma brukar alltid hitta något fint på Hillside så det blir nog en liten shoppingtur.

Allt på jobbet känns bra. Visst önskar jag att vi kunde gå på rullande schema men det är väl kanske att gilla läget bara, tror inte det är några problem om man vill vara ledig eller så, som nu i helgen. Men visst vore det skönt att ha som Lotta, Pontus syrra. Hon jobbar inom Skistar och och har fått sechema för hela säsongen! Men som sagt, arbetskramraterna är roliga och duktiga, området är ju jättevackert, tänk bara att få se morgonsolens bleka strålar träffa Skars varje dag man åker till jobbet, eller ja, iaf då de är klart, gästerna är trevliga och relativt lugna.... Ramundberget är ju inget partyställe direkt utan det är många barnfamiljer och äldre par. Men det finns såklart vissa partyveckor och det ska också bli kul! Alltså, in alles känns det bra med jobbet!

Det går fortfarande bra för Bella på dagis. Hon gråter då vi lämnar men det går över fort. Hon äter tydligen inte så mycket lunch som vi är vana (men det gör hon inte jämt hemma heller just nu) men hon sover alltid minst en timme, oftast två, sen så äter hon mycket mellis och är ofta jätteglad på eftermiddagen. Personalen tycker att hon är jätteduktig för sin ålder (näst yngst på hela dagis) och även vi får massa beröm vilket såklart är jätteroligt att höra! Vi i vår tur har också fullt förtroende för personalen så det känns verkligen super!

Annars har vi upptäckt att Bella är rätt lik sin mor då det kommer till två saker; TV och duscha. Ungen skulle kunna se Teletubbies 24/7 om hon fick och hon älskar att duscha, varmt och länge. Först tvättar vi henne men sedan visar hon tydligt att vi ska stänga dörren och sen står hon själv inne i kabinen och bara njuter. Flyttar strålen runt om hela kroppen och som sagt, njuter. Så söt!


   
Att leka "hejdå" är väldigt roligt just nu. På med några skor, på med dagisryggan och så vinka!

  
Att läsa, eller iaf att klättar upp i läsfotöljen, kan roa en stund / Byggare Bella!


T R Ö T T

Har jobbat fyra intensiva dagar nu, med tidiga mornar. Visst, jag är morgonpigg men klockan har stått på 5.10 två dagar på raken och det hör ju inte till vanligheterna och att jag åker till jobbet innan ens Bella vaknar visar ju hur sjukt tidigt det är =) Backarna i Ramundberget öppnade ju i fredags och det har gått bra på jobbet även om mycket såklart är nytt och lite löst. Men rutinerna sitter väl snart! Idag och imorgon är det utbildning men bara eftermiddag idag och förmiddag imorgon så det är skönt. Har ju sett Bella så lite nu så jag längtar efter att få vara med henne.

Jag och Pontus har också gått om varandra och setts lite. Blev så glad igår då han struntade i bandyn och istället gjorde en middag i typisk Lina-stil; fläskkarré, rostade rotfrukter och en bearnaisesås som nog innehöll det rekommenderade fettintaget för en halv livstid eller så. Mysigt! Sen somnade jag tyvärr på soffan strax efter 21 så det blev väl kanske inte så mycket tid på tu man hand ändå men jag var så trött så jag behövde nog en lång natt med bra sömn, vilket jag också fick.

Vid 10.30 idag lämnade jag Bella på dagis (vi vill att hon går någon timme idag och imorgon så rutiner sätter sig, fast hon kunnat vara ledig) och det var ingen trevlig upplevelse. Hela morgonen var hon lite ur slag och då hon ramlade ner från hennes lillla stol rakt ner på en hård leksak så hela kinden blev blå gick väl luften ur henne antar jag. Men då vi kom till dagis så skrattade och log hon då hon såg barnen och gick med bestämda steg mot grinden och in på gården. Jag lät henne vara ute och skulle bara gå in och lämna hennes Voksipåse (tar ju hem den över helgen) och då ville hon följa med in. Då jag lyfte ut henne blev hon ledsen och en förskollärare tog upp henne. Då Bella fortfarande grät sa jag alltså hejdå och hon sträckte sig såklart emot mig men jag stålsatte mig och försökte se glad och peppande ut och gick. Hoppas hon blev gladare och att hon kunde äta... I fredags lämnade vi henne också vid den här tiden och då åt hon inte alls. Hon var arg och ledsen och ville bara sova. Tror kanske att det är en dum tid? Hon börjar ju bli trött då och att då bli lämnad kanske inte är det ultimata? Kanske bättre att komma till dagis en timme tidigare och orka leka lite innan hon blir trött och gnällig? Får se vad de säger.

......Paus för att ringa dagis........

Skönt! Ringde nu och de sa att hon slutat gråta snabbt, ätit mycket bättre än i fredags och att hon nu sover. Duktiga tjejen vår! Åh, vad skönt det var att höra. Nu kan jag åka på utbildning och kanske koncentrera mig =) Jag trodde aldrig jag skulle ringa dagis men de sa verkligen till oss under inskolningen att vi så gärna får göra det om vi tyckte att lämnigen kändes jobbig eller om barnet verkade sig olik eller om vi undrade något eller bara ville ha en rapport. Ganska enkelt egentligen, tar ju typ en minut ett sånt samtal. Men generellt så tror jag vi har devisen "inga nyheter = goda nyheter".


Min dag

-Bella vaknar 04.15 och vill inte somna om i sin säng = hamnar mellan oss vilket varken Pontus eller jag sover så gott av.
- Vaknar och känner mig svag; ont i huvudet, fryser, mår lite tjyvens, är inte hungrig.
- Äter en celmentin och dricker vatten.
-Det är -20 ute.
-Åker till jobbet.
- Jobbar och känner mig hyfsat lugn inför öppningen imorgon.
- Har personalmöte och jobbar lite till, känner mig inte lika lugn längre.
- Får i mig lite lunch och en kopp choklad.
- Jobbar på och känner att det kommer bli rörigt denna helg men att det ändå kommer att gå, typ?
- Är glad över att mina arbetskamrater är så snälla.
- Tack vare arbetskramraterna kan jag åka först av alla för att hinna med Bellas första luciaframträdande på dagis! Hinner precis, då jag fått av mig kläderna börjar tåget.
- Känner mig löjligt stolt över vår fina dotter som är så söt i röda jeans, vit body och luciakrona i typ som hon fått av mormor.
- Dricker en kopp kaffe och äter lussekatt och pepparkaka.
- Backar in bilen i en container på dagisparkeringen så hela baklyktan spricker. Dock inga kaross- eller lackskador. Känns pissigt som fan. Pontus tröstar och säger att det var tur att 1) det inte var en annan bil 2) bara glas som gick sönder.
- Leker med underbara dottern några timmar.
- Vinkar Pontus hejdå då han ska på innebandyträning.
- Lägger Bella.
- Bloggar.

Och nu ska jag dricka the och äta skorpa! Känner mig fortfarande lite sjuk men ska vila mig i form nu. Thé, TV och tidig kväll!


Snart är tredje och sista inskolningsdagen över

Gårdagen, andra dagen, hade också gått super på dagis. Jag var inte med då men Pontus var där hela dagen även om han vid flertalet tillfällen lämnade Bella med personalen och det hade gått jättebra. Barnen är förtjusta i henne (nyhetens behag?) och hon söker sig gärna till dom med, vi tror att hon redan har några favoriter. Hon var lite ledsen innan lunch igår med men det beror nog på hunger och trötthet för hon åt mycket och somnade utan problem direkt efter. Igår hade personalen bytt blöja på henne och klätt på henne ytterkläder och det hade gått bra. Hur bra det nu går att byta på en 1-åring som vägrar ligga stilla. Jag låter ju henne stå då jag byter blöja men jag förstår om de vill ha bort barnet de byter på från de andra barnen, så de får göra som de tycker funkar bäst!

En liten olycka var hon med om igår med. En annan 1-åring drog en vagn (en riktig liggvagn) uppför en ramp och skulle ställa in den i vagnförrådet men då tappade hon greppet och vagnen for rakt på Bella som nyfiket gick precis bakom. Pontus hade sett det och första impulsen var förstås att rusa dit och trösta men han såg att en lärare var alldeles där och lät henne försöka. Tur var det för det hade gått alldeles utmärkt att bli tröstad av en lärare istället för pappa! Duktig pappa och duktig dotter! =)

Idag är det alltså sista offeciella inskolningsdagen men självklart är vi ju på "vakt" om det inte skulle funka. Men det känns bra och personalen tycker att hon är jätteduktig på allt för sin ålder, hihi, stolta föräldrar! Jag tror att Pontus kommer att komma hem nu efter lunchen och låta henne vara ensam till eftermiddagen, om det funkar. Imorgon ska hon vara helt ledig med Pontus då jag jobbar men på fredag blir första dagen helt ensam. Pontus jobbar kväll så han lämnar henne strax innan lunch och så hämtar jag henne 16.30 då jag kommer från jobbet. Ganska bra dag att starta ensam med ändå, hon sover ju bort rätt mycket tid. Oj, vilken känsla det ska bli att hämta sin stora tjej på dagis! Igår bakade vi lussekatter med, jisses vad vuxna vi är!Underbara unge! (Bilden tagen i somras)